henryczek-czewa 06.12.06, 23:29 książki nie czytałem, film oglądam już chyba 5 raz. Jak wam sie podoba? Jeden z moich ulubionych pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lotta79 Re: Dolores Claiborne na tvn7 06.12.06, 23:38 Polecam książkę, wracałam do niej 3 razy. Film obejżałam dawno temu i do dzis pamietam te ciarki, które mi po plecach biegały przez wiekszość czasu, niesamowity jest klimat tego obrazu, jedna z lepszych ekranizacji Kinga. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Dolores Claiborne na tvn7 07.12.06, 02:09 A ja sie nie zgodze, jego ksiazki poza Misery niestety zawsze "zle" trafialy. i kazda ekranizacja byla pechowa. Polecam ksiazke o wiele lepsza niz film Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: Dolores Claiborne na tvn7 07.12.06, 04:09 khaki3 napisała: > A ja sie nie zgodze,jego ksiazki poza Misery niestety zawsze "zle" trafialy. i > kazda ekranizacja byla pechowa. Polecam ksiazke o wiele lepsza niz film film jest słabiutki co powie każdy kto czytał książkę,btw jest to jedna z ostatnich dobrych książek Kinga,niedawno tvp uraczyło nas też ekranizacją "Łowcy snów" już książka to tragedia(i to przez prawie 800 stron) a film jeszcze gorszy a dziś dostałem "na Mikołaja" najnowszego Kinga czyli "Historię Lisey" i też już widze że to nie to co kiedyś a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
tomassi.rollo Re: Dolores Claiborne na tvn7 07.12.06, 05:31 Cóż, nawet King się wypala. Do dziś pamiętam, z jakim trudem przebrnąłem przez "Bezsenność". Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Dolores Claiborne na tvn7 07.12.06, 12:39 Lowca snow to ekranizacja Sklepiku z marzeniami? Jesli tak to filmu nie ogladalam a ksiazke przeczytalam do konca z cicha nadzieja na lepsze zakonczenie. Nuuudna jak flaki z olejem.I z nutka nadzieji na lepsze czytanie przenioslam sie na Mastertona. Nie ma takiego powera jak King ale warte polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tomassi.rollo Re: Dolores Claiborne na tvn7 07.12.06, 05:32 A "Skazani na Shawshank", a "Stań przy mnie"?? Odpowiedz Link Zgłoś
lotta79 Re: Dolores Claiborne na tvn7 07.12.06, 08:07 A Zielona Mila? :) Ja czytałam książkę i bardzo lubię ten film. Jasne, że książce do pięt nie dorasta ale jest bardzo dobry i klimatyczny, a Kathy Bates genialna jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
lajlah Re: Dolores Claiborne na tvn7 07.12.06, 11:20 Bardzo dobra też "Lśnienie", oraz obie jej ekranizacje. Chociaż z Kinga już wyrosłam, czasem jeszcze wracam do jego twórczości, szczególnie tej wczesnej. Odpowiedz Link Zgłoś
tomassi.rollo Re: Dolores Claiborne na tvn7 08.12.06, 14:04 Ja wolę ekranizację Kubricka ;) Wszakże młotek do krykieta to nie to samo, co poręczny i wyważony topór :D No a Nicholson przeszedł samego siebie w tej demoniczności. No i końcowa, czarno-biała fota... Ja również czasami zerkam jeszcze na wczesne dokonania Kinga (Miasteczko Salem, Smętarz dla zwierzaków, Cztery pory roku...) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Dolores Claiborne na tvn7 07.12.06, 12:40 Masz racje tu bije sie w piers,ze zapomnialam o tych filmach. Choc ja jestem stworzenie ksiazkowe, i kazdy film po przeczytaniu ksiazki jednak bedzie slabszy. Ot takie dziwadlo:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomassi.rollo Re: Dolores Claiborne na tvn7 08.12.06, 14:06 Ja tam cenię sobie wspomniane dwa filmy za to, że z niewielkich przecież opowiadań zmontowano wspaniałe widowiska, jedno o tęsknocie za wolnością, drugie zaś o tęsknocie za dzieciństwem:) Ciekawe, czy ktoś widział nową ekranizację Miasteczka Salem (z Robertem Love w roli głównej). Nie powiem, swój klimat ma... Odpowiedz Link Zgłoś
misscraft Re: Dolores Claiborne na tvn7 08.12.06, 10:44 Film świtny, książkę polecam- też dobra. Wyjątkowo mogę powiedzieć, że film dorównuje książce. Kathy Bates świetnie gra to już jej drugi film na podstawie powieści Kinga. Odpowiedz Link Zgłoś