kasiamin 30.05.06, 11:50 Jak to jest z kredytem, jeśli za dom w stanie surowym płacimy 230.000 czy dostanę kredyt na 350.000? (zakładając że mam zdolność). Bank sam ocenia ile moze mnie kosztować dokończenie domu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anciaahk Re: cena za dom a kredyt 30.05.06, 18:11 Maksymalnie do wartosci rynkowej nieruchomości po zakonczeniu inwestycji, ustalanej przez rzeczznawce kosztorys robisz sama, potwierdza to budowlaniec z uprawnieniami ale nie wiem czy tak jest w kazdym banku Odpowiedz Link
wieslaw.tomczyk Re: cena za dom a kredyt 30.05.06, 21:44 Generalnie tak jest. Wszystko zależy od rzeczoznawcy jak nam wyceni nieruchomość. W dotychczasowych kontaktach z nimi udało mi się tak załatwić wycenę że klient był zadowolony. Rozliczenie może być również na podstwie zakończonych etapów budowy. Odpowiedz Link
anetajon Re: cena za dom a kredyt 30.05.06, 23:02 Ja dostałam 60 tys na wykończenie. Bank sam wysłał rzeczoznawcę i nawet nie musiałąm płacić. Potrzebny był jedynie formularz z harmonogramem prac wykończenowych za ową kwotę. Odpowiedz Link