Dodaj do ulubionych

Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej

IP: *.ltk.com.pl 26.07.03, 15:41
Poczytajcie sobie o tej pani:

Alicja Resich-Modlińska obraziła chorych na nowotwór Kamila Durczoka i
Marcina Pawłowskiego

Alicja Resich-Modlińska wyśmiewała się z niektórych dziennikarzy
telewizyjnych. W jednym z felietonów w Radiu PiN obraziła chorych na nowotwór
Kamila Durczoka i Marcina Pawłowskiego, mówiąc, że "czuję dysonans, kiedy
prezenter prowadzący Wiadomości lub program gospodarczy nagle mówi, że
zrzucił 30 kg lub że nie ma fryzury, bo z jakiejś przyczyny musiał zgolić".
Przypomniała, że 30 kg zrzuciła Dorota Warakomska, a włosy zrzucili Kamil
Durczok i Marcin Pawłowski. A dalej: "Co do łysych, nie przeszkadzaliby mi na
wizji tylko Kojak, Andrzej Mleczko i gen. Świerczewski". Dostało się też
Piotrowi Kraśce i Tomaszowi Kamelowi za zarost a la Rynkowski, czy Chmurce
za "tlenione włosy ujęte w gumkę frotkę".

- Byłam zbulwersowana. To uraziło wiele osób chorujących na raka i świadczy
tylko o kulturze tej pani - mówi Emilia Gromadowska, odpowiadająca za PR
fundacji Wspólna Droga, zbierającej fundusze na cele humanitarne.
Kierownictwo stacji także było zszokowane.

- Przecież nie kolauduję felietonów - broni się dyrektor programowy Radia PiN
Emil Marat. Przeprosił członków fundacji, Resich-Modlińska zadzwoniła z
przeprosinami do Gromadowskiej. 27 czerwca Radio PiN wyemitowało jej
felieton, w którym wyraziła głębokie ubolewanie za "kilka nieostrożnych
zdań"; mówiła, że jej przykro.

-Nie wiem, jak skomentować te przeprosiny, czyli sprowadzenie wszystkiego
do "niefortunnych zdań"? - mówi Marcin Pawłowski. Nie chce rozmawiać o
felietonie. Dowiedział się o nim pięc dni temu od Kamila Durczoka.

- Nie było moim celem atakowanie kolegów, którzy mimo choroby nowotworowej
aktywnie pracują. Chciałam zwrócić uwagę na wygląd osób występujących w
telewizji. Powiedziałam o jedno zdanie za dużo, czego bardzo żałuję. Naprawdę
nie chciałam obrażać kolegów - mówi Alicja Resich-Modlińska.

Durczok i Pawłowski zapowiadają, że podejmą "stosowne kroki" wobec autorki
felietonu.

Źródło: www.wirtualnemedia.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: Mar Re: klasa i wyczucie Alicji Resich-Modlińskiej IP: *.skorosze.2a.pl 26.07.03, 16:06
      Pani Modlińska ma za to klasę i wyczucie i wie, że w pwenym wieku nie wypada
      już się pokazywac na wizji... Nikt przecież nie lubi pomarszczonych gąb
      starzejących się pań.
    • acid.burn Re: Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej 26.07.03, 16:27
      Taaaa, zachowanie jak z kiepskiego reality show. Pani Modlińska pewnie doszła
      do wniosku że za mało o niej słychać w mediach. A że prostą kobietą jest to
      stosuje prostackie metody. Durczok i Pawłowski powinni to olać i nie zniżać się
      do jej poziomu.
      Pani Alicjo- żadna z pani super-dziennikarka a i uroda już nie ta. Lepiej zająć
      się domem i pilnować żeby się obiadek nie przypalił a nie zazdrościć
      inteligentniejszym i odnoszącym sukcesy kolegom.
      • Gość: alina1 Re: Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.07.03, 17:49
        Co za chamstwo. Takie przeprosiny to sobie można. Są nieszczere i wymuszone.
        Mogę coś palnąć w domu, ale nie na wizji i nie na temat tylu osób.
    • Gość: kataryna Re: Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.03, 18:31
      Gość portalu: Bartek napisał(a):

> Durczok i Pawłowski zapowiadają, że podejmą "stosowne kroki" wobec autorki
      > felietonu.

Resich-Modlińska pokazała swoje buractwo w pełnej krasie, natomiast panowie
      Pawłowski i Durczok powinni sobie odpuścić, Modlińską juz ocenili słuchacze,
      nie ma sensu chyba z nią wojować. Niech sie wstydzi.
      • Gość: Wiadomość: Re: Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.03, 18:36
        buractwo?

a czym jest lansowanie sie przez swoja chorobe, najnizszymi metodami, przez
        litosc?
        • oryginal Re: Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej 26.07.03, 18:49
          A jakież to jest lansowanie siebie? A co oni, książkę jakąś sprzedają? Albo
          proszek do prania?
          Z tego co wiem, prowadzą programy informacyjne. Gdzie tu jakieś lansowanie?
          Oglądasz "Fakty" albo "Wiadomości" z litości dla prowadzących czy dlatego, że
          chcesz się coś z nich dowiedzieć?
        • Gość: moboj Re: Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej IP: 62.233.250.* 26.07.03, 19:01
          Gość portalu: Wiadomość: napisał(a):

> buractwo?
          >
          > a czym jest lansowanie sie przez swoja chorobe, najnizszymi metodami, przez
          > litosc?

a gdzie tu masz lansowanie przez chorobę? przecież i pawłowski i durczok
          pracowali i odnosili sukcesy na dlugo przed swoimi chorobami, prawda? rozumiem,
          że ty byś zamknął/zamknęla się w domu w razie ewentualnej choroby i nie
          wychodziłabyś/wychodziłbyś z niego do czasu wyleczenia, tak?
    • Gość: Norman Re: Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 26.07.03, 21:46
      > Durczok i Pawłowski zapowiadają, że podejmą "stosowne kroki" wobec autorki
      > felietonu.

Ciekawe jakie i po co ?
      Pozwą ją ?
      W ten sposób zrównają się z nią poziomem.
      • forward Re: Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej 27.07.03, 09:59
        Po to żeby już nikt nigdy więcej nie stygmatyzował w tym kraju ludzi z chorobą
        nowotworową.

Forward
        • Gość: trampek smrodek Re: Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej IP: *.it-net.pl 27.07.03, 17:48
          Modlińska już pokazała na co ją stać prowadząc , ten program na polsacie o tych
          rodzinach zaginionych i odnajdujących się

zabawne było kiedyś jej spięcie z rewińskim w tv, dość ostro było
          • uriel1 nie pamiętam..... 27.07.03, 17:52
            Gość portalu: trampek smrodek napisał(a):

> Modlińska już pokazała na co ją stać prowadząc , ten program na polsacie o
            tych
            >
            > rodzinach zaginionych i odnajdujących się
            >
            > zabawne było kiedyś jej spięcie z rewińskim w tv, dość ostro było
            ====
            Spór dotyczył...? Nie pamiętam. Pomóż mojej starczej pamięci.
            • Gość: trampek smrodek Re: nie pamiętam..... IP: *.it-net.pl 27.07.03, 18:10
              spór czego dotyczył nie pamiętam, w kązdym razie obie strony w dość ostrym
              tonie zarzucały sobie chamstwo , rewa się nawet trzymał ale modlińską nieźle
              wyprowadził z równowagi, dokładnie nie pamiętam gdzie to się działo może
              znajdzie się ktoś,kto pamieta ten motyw?
              • Gość: P-77 Re: nie pamiętam..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.03, 21:12
                Gość portalu: trampek smrodek napisał(a):

> spór czego dotyczył nie pamiętam, w kązdym razie obie strony w dość ostrym
                > tonie zarzucały sobie chamstwo , rewa się nawet trzymał ale modlińską nieźle
                > wyprowadził z równowagi, dokładnie nie pamiętam gdzie to się działo może
                > znajdzie się ktoś,kto pamieta ten motyw?
                To było chyba w talk show "Wieczór z Alicją' (gdzieś tak około 1995 roku).
                Program był okropnie pretensjonalny, Modlińska taka jak zawsze (przemądrzała i
                napuszona) a rozmowy z goścmi na ogół beznadziejne. Jedyne jasne punkty to
                Szymon MAjewski (wówczas naprawdę dowcipny) prezentujący "wynlazki" i Wojciech
                KArolak przygrywający na fortepianie.
                Otóż zdarzyło się, że p. Ala zaprosila do programu noworocznego Janusza
                Rewińskiego a ten powiedział, że odtąd będzie to jego program i zaczął bawić
                się we współprowadzącego. Wtrącał się w rozmowy, komentował pytania itp. Być
                może było to zamierzone (p. Ala chciałą w ten sposób ożywić program), ale sama
                sobie w ten sposób zaszkodziła, okazało się, że poczucie humoru jej i
                Rewińskiego oddzielają Himalaje.
                • Gość: eroll Re: nie pamiętam..... IP: *.chello.pl 28.07.03, 13:08
                  nie bardzo rozumiem czemu pani modlińska komentuje wygląd i zachowania kolegów
                  z telewizji skoro wygląd i zachowanie jej samej pozostawia wiele do życzenia
    • Gość: ździ Re: Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.03, 14:41
      To fakt, że nie powinna krytykować niczyjego wyglądu. Ale wyluzujcie trochę o
      może nie wiedziała? Wiadomo, że to nie ma porównania, ale przypomnijscie sobie,
      jakie sensacyjne wątki odnośnie Durczoka pojawiały się na tym forum...
      P.S. Gwoli wyjaśnienia - nie lubię pani A.R-M.
      • Gość: widz Re: Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 15:19
        głupia, spasiona krowa z tej Modlińskiej
      • Gość: P-77 Re: Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 17:01
        Gość portalu: ździ napisał(a):

> To fakt, że nie powinna krytykować niczyjego wyglądu. Ale wyluzujcie trochę o
        > może nie wiedziała? Wiadomo, że to nie ma porównania, ale przypomnijscie
        sobie,
        >
        > jakie sensacyjne wątki odnośnie Durczoka pojawiały się na tym forum...
        Widzisz, to co od biedy uchodzi idiocie (bo trudnio używać innych słów) w
        przypadku dziennikarki jest całkowicie nie do zaakceptowania. Poza tym o
        chorobie obu dziennikarzy pisały kolorowe pisma a p. Reisch - Modlińska robi w
        tej branży, więc wątpię by nie wiedziała. Myślę raczej, że świadomie liczyła,
        że zyska poklask na wygłaszaniu politycznie niepoprawnych opinii (taki
        Cejrowski w spódnicy, nawiasem mówiąc mieli kiedyś wspólny program). No i się
        przeliczyła.
        > P.S. Gwoli wyjaśnienia - nie lubię pani A.R-M.
        A ja ją nawet lubiłem. Do teraz.
        • Gość: eroll Re: Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej IP: *.chello.pl 28.07.03, 17:57
          wydaje mi się że w gali coś pisano o chorobie Durczoka więc musiała wiedzieć
          • tuhanka Re: Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej 28.07.03, 18:27
            Zbyt głośno o tym było, zwłaszcza w środowisku dziennikarskim, żeby nie
            wiedziała - tym bardziej, że pracowała kiedyś w TVP, więc ma tam na pewno nadal
            różne kontakty. Nawet do mnie, oddalonej obecnie o lata świetlne od środowiska
            TVP, dotarła informacja o chorobie Kamila dużo przed jego oświadczeniem, to
            Resich-Modlińska miałaby do tej pory nie wiedzieć? Wolne żarty. Po prostu ta
            kobieta nie ma w ogóle wyczucia taktu i zachowuje się jak słoń w składzie
            porcelany. Zaś Kamil Durczok i Marcin Pawłowski odpowiedzieli jej tak, jak na
            to zasługiwała. To ogłoszenie w dzisiejszej GW to mistrzostwo świata.
            • Gość: ździ Re: Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.03, 16:41
              Okej, wiedziała. I co teraz? Oprócz uznania jej za słonia w składzie porcelany
              na forum? Nie pytajcie mnie, czego oczekuję - po prostu wydaje mi się, że
              zignorowanie byłoby najlepszym wyjściem. I ewentualnie "Gali" niekupowanie ;)
      • Gość: >>>>>>>>> Re: Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.03, 15:22
        cała Polska wie, a ona nie? akurat !!!
        • Gość: Jureek Re: Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej IP: 212.185.202.* 30.07.03, 15:30
          Gość portalu: >>>>>>>>> napisał(a):

> cała Polska wie, a ona nie? akurat !!!

A czy cała Polska musi wiedzieć? Ja np. nie wiedziałem. Mam się wstydzić?
          Jurek
          • aremo Re: do Jurka , trochę o języku:) 30.07.03, 20:07
            Gość portalu: Jureek napisał(a):

> Gość portalu: >>>>>>>>> napisał(a):
            >
            > > cała Polska wie, a ona nie? akurat !!!
            >
            > A czy cała Polska musi wiedzieć? Ja np. nie wiedziałem. Mam się wstydzić?

O rany Jurek:-) Określenie "cała Polska" to taka hiperbola (tak jak w związku
            frazeologicznym: "wszyscy o tym wiedzą" -to wszyscy nie jest takie dosłowne, w
            obu przypadkach chodzi o powszechność wiedzy o czymś, o kimś). A odbiegając od
            spraw językowych Modlińska kieruje plotkarskim pismem i niemożliwe jest by o
            chorobie panów nie wiedziała.
    • wojtow A felieton ? 30.07.03, 12:26
      Tak naprawdę nikt z osób tu wypowiadających się, nie czytał tego felietonu. Być
      może pytanie zostało sformułowane "niewłaściwie".
      • dziad_borowy Re: A felieton ? 30.07.03, 12:31
        To byl chyba felieton w radio, wiec ciezko mowic o czytaniu.
        dzierżbór!!!
        • wojtow A felieton ? 30.07.03, 14:31
          W takim razie nikt go nie słyszał itd. treść postu ta sama.
    • Gość: koliber Re: Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 12:36
      Żenada.
      Z życzeniami wszystkiego najgorszego dla Pani Alicji (którą ceniłem za
      Radiomanna i Nie tylko dla orłów).
    • Gość: Jureek Re: [OT] polityczna poprawność językowa IP: 212.185.202.* 30.07.03, 14:58
      Gość portalu: Bartek napisał(a):

[...]
      > telewizyjnych. W jednym z felietonów w Radiu PiN obraziła chorych na nowotwór
      [...]

To już nie można napisać normalnie po polsku, żr ktoś jest chory na raka, bo politycznie poprawne jest, że ktoś jest chory na nowotwór?
      Jurek
      • aremo Re: [OT] polityczna poprawność językowa 30.07.03, 15:10

> Gość portalu: Bartek napisał(a):
        >
        > [...]
        > > telewizyjnych. W jednym z felietonów w Radiu PiN obraziła chorych na nowot
        > wór
        > [...]
        >
        > To już nie można napisać normalnie po polsku, żr ktoś jest chory na raka, bo
        po
        > litycznie poprawne jest, że ktoś jest chory na nowotwór?

Jurku nie każdy nowotwór to rak. Krótko i przystępnie: wyróżniamy nowotwory
        złośliwe i niezłośliwe. Rak to synomnim nowotworu złośliwego. Nigdy nie mogę
        sie nadziwić dlaczego poprawia się innych skoro nie zna sie form poprawnych.
        Można sprawdzić w słowniku:-)
        • Gość: marcel Re: [OT] polityczna poprawność językowa IP: 172.16.3.* 30.07.03, 15:26
          Ponoć wczęsniej przepraszała Durczoka i Pawłowskiego... ale oczywiście
          karierowicz Durczok musiał zrobić dym wokół swojej osoby !! Spektakularny
          pokaz !
          • tuhanka Re: [OT] polityczna poprawność językowa 30.07.03, 16:18
            Gość portalu: marcel napisał(a):

> Ponoć wczęsniej przepraszała Durczoka i Pawłowskiego... ale oczywiście
            > karierowicz Durczok musiał zrobić dym wokół swojej osoby !! Spektakularny
            > pokaz !

Marcel, do Ciebie chyba naprawdę nie dotarło, co było intencją obu panów. Ja
            odebrałam to tak, że oni ujęli się w ten sposób za WSZYSTKIMI chorymi na raka,
            przechodzącymi trudne chwile związane z chorobą i skutkami ubocznymi terapii.
            Pani Alicja zaatakowała ich personalnie, ale w ten sposób obraziła też innych
            "łysych". I właśnie na to Kamil z Marcinem chcieli zwrócić uwagę, to też jest
            pewien sposób edukowania społeczeństwa, uczenia szacunku dla chorego. U nas
            wciąż jest zupełnie idiotyczny sposób podejścia do sprawy, chorego najchętniej
            by się wypchnęło poza nawias społeczeństwa. I właśnie przeciwko takiemu
            postępowaniu zaprotestowali obaj dotknięci chorobą dziennikarze.
            • Gość: mARCEL Re: [OT] polityczna poprawność językowa IP: 172.16.3.* 30.07.03, 18:05
              Tuhanka, t było idiotyczne, nieprzemyślane ale po co ten spektakt ???
              OK, przynajmniej PIN ( naprawde dobre radio ) ma reklamę.
              • tuhanka Re: [OT] polityczna poprawność językowa 30.07.03, 18:21
                "Spektakl" - jak to raczyłeś określić - był po to, żeby uwrażliwić ludzi na
                problemy chorych na raka, żeby społeczeństwo zmieniło podejście do tych,
                których spotkało nieszczęście i muszą zmagać się z tą okrutną chorobą. Z jednej
                strony można to uznać za rodzaj "zemsty", jednak ja sądzę, że panowie działali
                z wyższych pobudek, a nie dla sensacji.
        • Gość: Jureek Re: [OT] polityczna poprawność językowa IP: 212.185.202.* 30.07.03, 15:28
          aremo napisała:

> Jurku nie każdy nowotwór to rak. Krótko i przystępnie: wyróżniamy nowotwory
          > złośliwe i niezłośliwe. Rak to synomnim nowotworu złośliwego. Nigdy nie mogę
          > sie nadziwić dlaczego poprawia się innych skoro nie zna sie form poprawnych.
          > Można sprawdzić w słowniku:-)

Dziękuję za odpowiedź. Czyli to nie polityczna poprawność jak podejrzewałem, tylko po prostu inne znaczenie słów "rak" i "nowotwór". Zwrot "chory na nowotwór" zabrzmiał mi po prostu sztucznie. A przy okazji, bo tego już w słowniku nie znalazłem - czy nie lepiej brzmi forma "ktoś ma nowotwór" niż "ktoś choruje na nowotwór", czy obie są jednakowo poprawne?
          Jurek
          • aremo Re: [OT] poprawność językowa 30.07.03, 15:47

A przy okazji, bo tego już w słowniku nie z
            > nalazłem - czy nie lepiej brzmi forma "ktoś ma nowotwór" niż "ktoś choruje na
            n
            > owotwór", czy obie są jednakowo poprawne?

To choroba . I tak jak mówi się "ktoś choruje na zapalenie płuc, grypę", mówi
            się "ktoś ma zapalenie płuc, grypę...". Ta druga forma ("ma")jest równie
            poprawna choć potoczna i krótsza (a język dąży do ekonomzacji i "oszczędzania
            wysiłku"), ale w fachowych, naukowych publikacjach używa się określeń
            precyzyjnych(choruje).Obie poprawne:-)
    • Gość: pete Re: Chamstwo Alicji ALE I RADIO WINNE IP: 213.241.23.* 30.07.03, 19:19
      Chamstwo i głupota Alicji są oczywiste. Ale moim zdaniem przynajmniej w połowie
      są winni szefowie radia PiN, bo odpowiadaja za to co idzie na antenę. Tutaj
      albo ktoś nie przesłuchał jej wypocin przed emisją (wydaje mi się, że nie jest
      to na żywo tylko nagrywane), albo przesłuchał i nie wzbudziło to zastrzeżeń. W
      obu przypadkach radio dało dupy.
      • tuhanka Re: Chamstwo Alicji ALE I RADIO WINNE 30.07.03, 19:28
        Szef programowy radia PiN Emil Marat zdaje się powiedział w jakimś wywiadzie,
        że w jego stacji nie ma zwyczaju cenzurowania felietonów... I pewnie dlatego to
        tak poszło, bo nikt tego nie sprawdził, felietoniści przynajmniej do tej pory
        mogli hulać.
        • Gość: pete Re: Chamstwo Alicji ALE I RADIO WINNE IP: 213.241.23.* 31.07.03, 12:13
          To chyba nie kwestia cenzury tylko odpowiedzialności za nadawane słowo. A co by
          było gdyby któremuś z felietonistów odbiło i zaczął wychwalać Hitlera , albo
          powiedział że szef programowy radia jest głupim ch... Też by wyemitowali?

tuhanka napisała:

> Szef programowy radia PiN Emil Marat zdaje się powiedział w jakimś wywiadzie,
          > że w jego stacji nie ma zwyczaju cenzurowania felietonów... I pewnie dlatego
          to
          >
          > tak poszło, bo nikt tego nie sprawdził, felietoniści przynajmniej do tej pory
          > mogli hulać.
    • Gość: object Re: Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej IP: *.acn.pl 30.07.03, 20:01
      Zdumiewające chamstwo... depczące godność chorych, którzy "mają czelność"
      kontynuować aktywność zawodową, wbrew chorobie... Pani Modlińska szefuje
      plotkarskiemu pisemku, prowadzi program budujący oglądalność na drapaniu
      ran... nisko lata... ale tym razem zachowała się wprost skandalicznie i dobrze
      by było, gdyby zleciała na pysk, również za żenujące przeprosiny.
      Pozostaje mieć nadzieję, że to, co się stało zaowocuje wzrostem zrozumienia
      dla problemów osób z chorobą nowotworową...
    • Gość: & Re: Chamstwo Alicji Resich-Modlińskiej IP: *.idzik.pl / 192.168.120.* 30.07.03, 21:16
      Ta Pani wykazuje typowy dla jej wieku ostry syndrom niedopchnięcia.
      Przepraszam wrażliwych ale to smutna prawda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka