mama_d_uszka 01.03.09, 09:48 czy znajdzie sie dobra duszyczka ktora napisze mi streszczenie tego filmu?:)) znowu zasnelam 3 podejscia chyba nie zrobie ciagle tak pozno ten film w tv Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twojskarbek Re: niewierna 01.03.09, 10:16 Niewierna- piekny film o miłości, namiętności i rutynie. Na pozór szczęśliwa rodzina, mąż- zapracowany by zapewnićzonie i synowi wszystko co najlepsze, zona- pani domu, niespełniona zawodowo, aktualnie opiekujesię synkiem lat 9 oraz zajmuje sie aukcjami dobroczynnymi - wszystcy wiodą spokojne zycie na obrzezach NowegoJorku. Wiele z nas pewnie zazdrosci im tego poukładania, kochajcy mąż, cóż wrqaca późno z prqacy, czasem te prace orzynosi do domu...są małżenstwem 13lat.. pewnego dnia żona jedzoie do NY , na zewnatrz szaleje wichura, która przewraca drobną kobietę, pozbierać sie jej pomaga młody, przystojny mężczyzna, zabiera ja do swojego niesamowitegomieszkania, gdzie mieszka ze swoimi ksiazkami... podarowuje kobiecie ksiazkę z poezja, która traktuje o niespełnieniu, i o tym ze liczy się tu i teraz , bo to tworzy nas. Żona wraca dodomu, opowiadameżowi o rozbitym kolanie, o tym ze pomógł jej nieznajomy, mażchce mu podziękowac wysyłajac butelke wina... Za kilka dni kobieta dzwoni do nieznajomego, chce mu podziekowac, ten zaprasza ja do siebie... powoli rodzi sie miedzy niminapięcie..pożadanie... mijaja kolejne dni, kobieta wraca do nieznajomego , kochają sie dziko, ona walczy ze swoim pozadaniem a rozsadkiem,miedzy drzeniem którego doświadcza gdy nieznajomy ja dotyka, a przywiazaniem do męza. Spotkania są corac częstsze, kobieta pięknieje, młodnieje ( jej kochanek ma 28lat, ona około 37) ale staje sie coraz bardziej chłodna w kontaktach z meżem...i coraz mniej ostrozna - widzi ją całujacą sieznieznajomym współpracownik męża... W końcui on -maż zaczyna coś podejrzewać.. prowadzi sledztwo z pomocą detektywa, odkrywa prawde..jedzie do kochanka porozmawiac znim...emocje biora górę - zabija młodego kochanka zony - kulą z sniezynkami która zona podarowała młodemu wybrankowi, a która była ich wspolna pamiątka.. ....w tym momencie zasnełam...ale z tego co pamiętam..męzowi udaje sie pozbyc ciała, policja prowadzi sledztwo, żona dowiaduje się o wszystkim, oboje zyja razem dalej, o tym trzecim juz nie mówią... ale moze cosmi umkneło.. Odpowiedz Link Zgłoś