zastepca.oszoloma.z.radia.m 31.12.03, 12:09 Robert Makłowicz, autor programów kulinarnych: "Nikt nie ma prawa wypowiadać się o kulturze, jeśli jego ulubioną potrawą jest schabowy z kapustą". Schabowy niekulturalny, Makłowicz - bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bluela Re: "Prymityw" Makłowicz! 31.12.03, 13:08 Zastępco po co się męczyć oglądając Makłowicza - w Radiu Rydzyk są "Przpisy s.Leonilii"... zmienić medium i po kłopocie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: "Prymityw" Makłowicz! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 14:22 Fakt. Też to przeczytałam w "ND" (zastępco oszołoma, zupełnie jak twój poprzednik zapominasz podawać źródła). Jak rzadko się zgadzam. Makłowicz jest bezczelny. A co do przepisów siostry Leonilli, to brzmią one smacznie, ale nie mam cierpliwości do jej rozwlekłego dyktowania :) Chociaż dzisiaj się uśmialam, jak jedna pani ciągle zapominała, ile jajek, i jak po raz trzeci zanotowała, że sześć, to siostra Leonilla wraz z ojcem prowadzącym wrzasnęli zgodnym chórem: "PIĘĆ!!!!" Chyba wyprowadziła ich z równowagi... Jo Odpowiedz Link Zgłoś
uli Re: "Prymityw" Makłowicz! 31.12.03, 15:31 w dodatku do Rzeczpospolitej "Z robertem makłowiczem świąteczne gotowanie" (na VCD) pan robert dodaje do omletu podziurawione borowiki!:-) są tak pogryzione przez robaki, że widać to nawet w malutkim okiemku i przy dużej kompresji:-) te borowiki sprawiły całej mojej zaangażowane kulinarnie rodzinie mnóstwo radości! Odpowiedz Link Zgłoś
knovak Re: "Prymityw" Makłowicz! 31.12.03, 17:05 Eee, przesadzasz, tylko jeden grzyb lekko "pusty" ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aib Re: "Prymityw" Makłowicz! IP: *.icpnet.pl 31.12.03, 16:26 lubilam ogladac jego programy az do wystepu na jakiejs (chyba) hiszpanskiej plazy, gdzie przy gotowaniu pokazal sie bez koszulki. Przy jedzeniu, zwlaszcza w Tv to chyba nie wypada...Bleeeeee jeszcze gdyby mial co pokazac, to moze bym nic nie mowila, ale dziwie sie TV, ze sie na takie cos zgodzili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: "Prymityw" Makłowicz! IP: *.acn.waw.pl 31.12.03, 16:31 Przepisy s. Leonilli polecam, warto zainwestowac w rozwlekle dyktowanie. szczegolnie ciasta sa rewelacyjne- Tesciowa jest fanka, wiec wiem, co pisze :-) No a poza tym, siostra sie nie rozbiera od pasa w gore ani nic podobnego..., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a to ja Re: "Prymityw" Makłowicz! IP: *.iig.pl / *.iig.pl 31.12.03, 16:42 A oglądałaś/eś odcinek, kiedy Makłowicz był w Kiermusach bodajże? Na koniec wyszedł z sauny i przepasany wyłącznie ręcznikiem pobiegł do stawu i ...zgubił ręcznik po drodze. Fakt - wtedy nie gotował. A co do osoby - facet jest w porządku. Są groźniejsze przypadki;-)))Czy ty nigdy nikomu nie przygadałaś/eś? Zawsze Twoje decyzje są nieomylne a słowa można jako cytaty w "Złotych myślach" wypisywać? P.S: Gdzie było napisane o tych zjadaczach schabowego z kapustą? Odpowiedz Link Zgłoś
knovak Re: "Prymityw" Makłowicz! - bzdura!!! 31.12.03, 17:00 Jestem wielbicielem "schabowego", nawet niekoniecznie z kapustą, i co z tego - wcale mnie ten tekst nie rusza. Makłowicz ma taki styl, plecie to przecież z przymrużeniem oka. I tak to trzeba odbierać, wolę jego słowne zagrywki od jakichkolwiek innych ponurych poradników. Jego programy to super zabawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spec Re: "Prymityw" Makłowicz! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 31.12.03, 18:54 Witam! Jesli chodzi o "wystep" Maklowicza" w programie Malajkata zaprezentowal sie niezwykle arogancko! I do tej pory go nie lubilem, za te czeresniactwo robienia wykwintnych potraw na bocznicy kolejowej ale ktos robi z niego "debesciaka" jak z wielu innych miernot. Pozdrawiam ,zycze Szczesliwego Nowego Roku i ide na sylwestra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: "Prymityw" Makłowicz! IP: 217.99.155.* 31.12.03, 20:52 Widziałem go na Karmelickiej jakieś 2 tygodnie temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: a propos s. Leonilli IP: *.acn.pl 31.12.03, 21:58 Skuszona rzekomymi dobrymi przepisami zakupiłam książke siostry-ciasta i sałatki. Ciasta-GNIOTY.Żadne nie wyjdzie.Tony proszku do pieczenia. Sałatki-TAKIE SOBIE. Nie polecam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: a propos s. Leonilli IP: *.acn.waw.pl 31.12.03, 23:57 Wyglada na to, ze moja Tesciowa jest genialna, albo tylko twierdzi, ze ciasta sa siostry. Kilka upiekla i byly pyszne. Salatki to kwestia smaku, naprawde. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aib Re: "Prymityw" Makłowicz! IP: *.icpnet.pl 31.12.03, 22:40 aha, jeszcze drazni mnie baaardzo jak gada z pelna geba zarcia ale generalnie nienawidze tego, nie tylko u niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deszczwtwarz Re: "Prymityw" Makłowicz! IP: *.lanet.wroc.pl 01.01.04, 17:51 Taka jest konwencja tego programu a Makłowicz robi to świetnie, dowcipnie i z wdziękiem. Wolę go od Kuronia po CIA. A tym wszystkim co wybrzydzają na to jak pokazuje gotowanie radze popatrzeć na swoją kuchnię, ze szczególnym uwzględnieniem higieny. A schabowy z kapustą jest bardzo smaczny ! Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Re: "Prymityw" Makłowicz! 01.01.04, 22:06 zastepca.oszoloma.z.radia.m napisał: > Robert Makłowicz, autor programów kulinarnych: "Nikt nie ma prawa wypowiadać > się o kulturze, jeśli jego ulubioną potrawą jest schabowy z kapustą". > Schabowy niekulturalny, Makłowicz - bardzo. wszystko bierzesz tak dosłownie? Makłowicz ma po prostu taki sposób bycia, a jego teksty trzeba traktować z przymrużeniem oka. więcej dystansu do świata życzę w Nowym Roku panie zastępco oszołoma. Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Re: "Prymityw" Makłowicz! 02.01.04, 15:01 Jeden z niewielu facetów na luzie w telewizji - i od razu ludzie się rzucili - i niektórzy z tych nadzwyczaj delikatnych i bardzo kulturalnych ludzi wybierają porady siostry z Radia Maryja- no cóż to mówi samo za siebie..Jednak nasze społeczeństwo jest cholernie zacofane - jak na wsi. Każdy musi byc taki sam , a jak jest inny to poszczuć psami lub krowami, zlinczować. Aż mi się przypomina taki obrazek : jak chciano otworzyć ośrodek dla ludzi chorych na HIV, lekko przytępawi ludzie jakieś pikiety urządzali. W starym teledysku chyba Dżemu z Ryśkiem jeszcze , są idealnie ujęte powykrzywiane nienawiścią i prostactwem twarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Co ty wygadujesz? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 15:53 Nie o to chodzi, że każdy ma być taki sam, ale o to, żeby uważał, co mówi. Dla mnie ta wypowiedź była arogancka, i tyle. A już zupełnie nie rozumiem, co miałaś na myśli pisząc "niektórzy z tych nadzwyczaj delikatnych i bardzo kulturalnych ludzi wybierają porady siostry z Radia Maryja - no cóż to mówi samo za siebie.." A niektórzy wycinają przepisy kulinarne z gazet typu "Chwila dla debila", i co z tego? I co ma z tym wszystkim wspólnego - HIV?! Nie lubię być niemiła, ale nie pierwszy raz zauważam, że to, co piszesz, to kompletny groch z kapustą, żeby nie powiedzieć - bełkocik... Jo Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Re: Co ty wygadujesz? 02.01.04, 15:56 No za trudne dla ciebie ... przykro mi. Ten kto ma zrozumieć ten zrozumie - chodzi o mentalność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Co ty wygadujesz? IP: 213.216.86.* 06.01.04, 13:39 Piszesz o mentalności...a nie potrafisz połaczyć w całość trzech prostych wątków.Nie wiem kto tu bredzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooooo Re: "Prymityw" Makłowicz! IP: *.star.net.pl 05.01.04, 20:42 Robert Makłowicz, autor programów kulinarnych: "Nikt nie ma prawa wypowiadać > się o kulturze, jeśli jego ulubioną potrawą jest schabowy z kapustą". > Schabowy niekulturalny, Makłowicz - bardzo. A TY CO,CODZIENNIE FOIS GRASSE WTRYNIASZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balin Re: "Prymityw" Makłowicz! IP: 212.14.60.* 06.01.04, 08:22 ludzie blagam nie osmieszajcie sie... koles przeciez dysponuje genialnym poczuciem humoru i zartuje nie tylko z innych a takze z siebie, to wszycho jest z takim przymruzeniem oka jak stad do seattle;) kto sie czuje obrazony to gratuluje... Odpowiedz Link Zgłoś