Dodaj do ulubionych

Feniks Finance

14.01.11, 13:13
Czy zna może ktoś firmę Feniks Finance mającą siedzibę w W-wie na ul. Ogrodowej? Można tam dodatkowo dorobić.....
Jak wygląda tam praca i czy są wypłacalni?
Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: ela wp Re: Feniks Finance IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.11, 17:20
      Znalazłam się w nagłej potrzebie finansowej - idę do tej firmy jutro. Dam znać jak było na rozmowie. Ale nic nie mogę w necie o niej znaleźć ( z siedzibą na Ogrodowej)
      • Gość: mbb Re: Feniks Finance IP: 31.60.59.* 20.04.11, 16:23
        i jak rozmowa? co to za firma? jakie warunki pracy? tez wstępnie umówiłam się na rozmowę w sparwie pracy dodatkowej. Ma ktoś jakieś informacje?
        • Gość: Dyzia Re: Feniks Finance IP: *.warszawa.dialog.net.pl 28.05.11, 08:59
          phenix finance zmieniła 2 razy nazwę co juz daje do myślenia. Zaczęła funkcjonwać pod nazwą Euro Finanz(forum.o2.pl/temat.php?id_p=2352637&start=150). To standardowe doradztwo finansowe poza płatnym szkoleniem. Byłam na rozmowie w maju. Pani dyrektor zaproponowała mi prace pod warunkiem zapisania sie na szkolenie płatne ok 300 zł+ dojazd do Poznania 108 zł. Ogólnie jesli chcesz wyrzucić pieniądze "w błoto" to polecam. Pozdrawiam.
          • Gość: tds Re: Feniks Finance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 11:16
            Dyzia, jeśli nie nadajesz się do roboty w sprzedaży bezpośredniej, to nie obgaduj firmy, bo ani jej nie znasz, ani nic na jej temat powiedzieć nie możesz. Potem ktoś czyta takie bzdury w Internecie i ehhh... Na głupotę trudno znaleźć lekarstwo. Poza tym Eurofinanz istnieje i działa na rynku. Phenix Finanse to inna firma. Zresztą, pośredników czy multiagencji jest teraz na rynku tyle, że każdy może wybrać. Tylko nie każdy się do takiej roboty nadaje! Szkolenie ci się nie podoba? Byłaś? Zapłaciłaś? Skorzystałaś? Jeśli nie, to lepiej już nic nie pisz...
      • Gość: bbb Re: Feniks Finance IP: *.171.138.66.static.crowley.pl 16.02.12, 09:52
        PHENIX Finanse Witam. Uważajcie na ogłoszenie w gazecie wyborczej w sprawie pracy przy analizie i sprawdzaniu danych na Ogrodowej 28/30 pokój 317 to jenda wielka ściema nie chdzi tam o sprawdzanie danych tylko o naciąganie ludzi na usługi finansowe czyli pozyskiwanie klientów i wypełnianie ankiet, druga opcja to kierownik który sprawca ankiety , ale żeby zostać kierownikiem trzeba zapłacic 290,00 zł za 2 dniowe szkolenie. A póżniej pozyskać ankieterów, ktorzy będą na Ciebie pracować.

• Gość: tds Re: Feniks Finance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 10:04
          Sorka, ale na co uważać? To chyba sprzedaż bezpośrednia i jest legalna w Polsce i w pozostałych krajach, nie? Weszli ci za skórę, że plujesz? A co jest na tych szkoleniach? Opłata jest za szkolenie czy za wszystko, tzn. materiały, hotel, żarcie i picie? Jest jakaś imprezka integracyjna? Jak dwa dni, to powinna być, nie?! Jak za wszystko, to mało, nie?
          Może ktoś napisze, co tam był, chętnie się dowiem, jak jest. Jaką prowizję oferują, bo towarzystwa ubezpieczeniowe ponoć tylko na początku dobrze płacą, banki płacą że pożal się Boże (wiem z własnego doświadczenia), a dobrej roboty mało... :(
          • Gość: bbb Re: Feniks Finance IP: *.171.138.66.static.crowley.pl 16.02.12, 13:07
            Tak ale w ogłoszeniu ściemniają że sprawdzanie danych a to zwykła akwizycja,
            • Gość: tds Re: Feniks Finance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 15:15
              Jak rozumiem akwizycja w finansach...? No, i dobrze im tak, gdyby napisali wyraźniej, przyszłoby mniej ludzi z pytaniem "Paniii, to ta firma co do obierania cebuli zatrudnia?" :D
              • Gość: Gość Re: Feniks Finance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 10:27
                Wiecie co. Czytam i czytam i oczom swoim nie wierzę. Jeden wielki płacz i jedna wielka krytyka. Jednak to jest prawda, że Polacy to największe smutasy na świecie.
                Nie wie, nie był ale skrytykować musi. Sam sobie nie da szansy ale obrzucic błotem musi.
                Ja byłem na rozmowie. Dwie opcje. Pierwsza. Krótkie szkolenie. Całkowicie bezpłatne. Wywiad środowiskowy. Przeprowadzenie Analizy Finansowej.
                Druga. Dla wybranych. Możliwość rozpoczęcia wspólpracy od stanowiska kierowniczego. Wyzsze wynagrodzenie, pramia kierownicza. Dwu dniowe szkolenia w hotelu. pobyt, utrzymanie, nocleg. Częsciowe pokrycie kosztów własnych 290 pln w formie zaliczki.
                Jezeli podpiszesz z nimi po szkoleniu umowę o wspolpracę otrzymasz zwrot swoich pieniędzy.
                Nie miałem kasy zacząłem od Analiz. Zrobiłem w grudniu 3 analizy i zarobiłem 785 pln.
                W marcu jadę na szkolenie.
                Świat nalezy do odwżnych. Ja tez siedziałem w domu. Kiedys trzeba zaryzykować. Myślę, że ryzyko tutaj jest bardzo małe. Kasę już dostałem a innej pracy jeszcze nie znalazłem. I tak jestem do przodu.
                • Gość: jerzy wwa Re: Feniks Finance IP: *.181.148.188.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.03.12, 07:23
                  Byłem na marcowym szkoleniu w Puszczykowie i w dalszym ciągu nie wiem jak mam zarobić na już te brakujące parę tysięcy złotych. Zamiast zarobić wydałem 290 zł na szkolenie plus 70 zł podróż (bilet podróżnika). Łącznie prawie 400 zł. Być może nie zbyt uważnie słuchałem, ale w drodze powrotnej ktoś z uczestników szkolenia uświadomił mi, że mam wpłacić jeszcze wpisowe 500 zł do klubu i to na wstępie. Idę jutro na spotkanie na Ogrodowej p.317 i mam nadzieje rozwiać wszystkie swoje wątpliwości.
                  Odpowiem gościowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl - Nie podniecaj sie facet, bo większość z poszukujących pracy to ludzie uczciwi, którzy nie znają się na naciąganiu naiwnych na cos tam, co ma być dopiero za wiele lat.
                  .... Potem ktoś czyta takie bzdury w Internecie i ehhh... Na głupotę trudno znaleźć lekarstwo. Poza tym Eurofinanz istnieje i działa na rynku. Phenix Finanse to inna firma. Zresztą, pośredników czy multiagencji jest teraz na rynku tyle, że każdy może wybrać. Tylko nie każdy się do takiej roboty nadaje! Szkolenie ci się nie podoba? Byłaś? Zapłaciłaś? Skorzystałaś? Jeśli nie, to lepiej już nic nie pisz...

To lepiej już nic nie pisz, bo byłem, zapłaciłem a na szkoleniach w swoim życiu byłem wielu różnych i tych lepszych i gorszych i jak na razie nikt mi łaski nie zrobił. Za wszystko zapłaciłem włącznie z biesiadą alkoholową pomimo że nie piję i na samym jej początku poszedłem spać.

O zwrot kosztów odbytego szkolenia mogę się ubiegać dopiero po roku działalności i nie wiem komu jak dotąd udalo się odzyskać włożone awansem pieniądze.

• Gość: maria 234 Re: Feniks Finance IP: *.204.112.129.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.09.12, 11:35
              Euro Finanz za sprawą dwóch osób z Zarządu utworzyło nową firmę pod nazwą PHenix z siedzibą w Kobylnicy koło Poznania . Ta sama metoda zarabiania przez ten zarząd pieniędzy, nagonka na płatne szkolenie , później pod tzw "" analizą "" konieczność wykupienia polisy ubezpieczeniowej przez potencjalnego pracownika. Później doprowadzają,że dana osoba odchodzi , a oni przejmują należne prowizje z towarzystw.

Proponuję aby wszyscy pokrzywdzeni opisali swoje przypadki na forum . Najwyższy czas aby zainteresować tymi dwoma spółkami Komisję Nadzoru Finansowego .

Osób oszukanych przez ostanie lata przez jedną i drugą spółkę zarządzaną przez tych samych panów jest kilkanaście tysięcy. Proszę pomnożyć przez kwotę odpłatności szkolenia od 200 do 400zł. Zaznaczam, że materiały szkoleniowe spółki otrzymują od towarzystw, a za powyższe płacą naciągnięci klienci.
              maria
              • Gość: tds Re: Feniks Finance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 14:18
                Maria, wydaje mi się, że pomyliły ci się fakty z fantazjami od zdenerwowania...
                1. Szkolenia są NIEodpłatne, z tego co wiem, to 295 zł to: nocleg w hotelu ***, śniadanie, 2 obiady, uroczysta kolacja (czytaj impreza z DJ'em ze wszystkim na stole bez dopłaty), przerwy kawowe z kanapkami, sokami itp. itd... Gdyby chcieć to zapłacić samemu, kosztowałoby więcej...
                2. Nie ma żadnej KONIECZNOŚCI wykupienia polisy czy czegokolwiek. Oczywiście jeśli ktoś to zrobi, będzie miał bonusy od firmy w swojej pracy, więc uważam to za uczciwe. Nie chcesz, to nie kupuj, Twoja sprawa,
                3. Materiały szkoleniowe mają logo firmowe, teksty są firmowe, ćwiczenia są firmowe, z towarzystwami nie mające nic wspólnego. Oczywiście mają ulotki reklamowe z różnych instytucji, ale leży to na stole i każdy może sobie zabrać - obojętnie, czy jest na szkoleniu, czy jest gościem hotelu...
                4. Z tego co wiem, Phenix Finanse współpracuje z bardzo znaną w Polsce, międzynarodową Kancelarią Prawną Król i Partnerzy, więc z pewnością działa całkowicie legalnie i zgodnie z obowiązującym prawem!
                Nawiasem mówiąc, to zastanowiłbym się na Twoim miejscu, bo takie pomówienia firmy mogą Cię bardzo drogo kosztować, jak zarząd firmy skieruje sprawę na drogę sądową...
                Żeby kogoś tak oskarżać, trzeba mieć twarde dowody - masz takie?
                Znam kilka osób współpracujących z tą firmą i są bardzo zadowolone! Pozdrawiam
        • Gość: aan Re: Feniks Finance IP: *.pan.pl 07.03.12, 11:50
          Jutro czyli 8 marca jestem w tej firmie umówiona. W GW było "do wypełniania druków" ale kobieta która odebrała telefon dziwnie sie jąkała i powtarzała ciągle to samo. Chyba zrezygnuję, szkoda czasu na chodzenie, szczególnie , że chciałam tylko dorobić.
          • Gość: j. Re: Feniks Finance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 13:01
            Szczerze? Chroń Panie Boże przed takimi pracownikami! Do mnie też dzwonią ludzie, bo chcą pracować, dorobić itd., ale jak czytam taki tekst, to szkoda nawet rozmowy z kimś takim! Masz rację, daj sobie spokój, Twój czas jest przecież cenniejszy niż spytanie o warunki pracy - to jest dla ludzi, którzy CHCĄ coś zrobić! Telefonistka się jąkała? A może to właśnie nowy pracownik?! Najlepiej by było, gdyby za przesłanie samego CV już z cztery koła płacili, nie? Boszzzzeee...
            • Gość: gość z warszawy Re: Feniks Finance IP: *.146.188.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.03.12, 15:39
              A siedź sobie hieno i czekaj aż jakiś głupi wpłaci pieniądze (kupi produkt) a ty będziesz żyła z tantiemów łańcuszka
              • Gość: j. Re: Feniks Finance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 08:55
                Przeproś za tą hienę - Internet nie oznacza bezkarności - nie obrażaj! Jeśli nie masz nic do powiedzenia, to MILCZ i ucz się od innych, aby kiedyś wymówić czy napisać słowa - ale mądre... Aby ktoś kupił mój produkt, muszę najpierw włożyć ciężką pracę intelektualną, wiedzę zawodową gromadzoną przez ponad 30 lat, poddać mój tekst weryfikacji i dopiero przekazać klientowi...
              • Gość: gość z warszawy Re: Feniks Finance IP: *.146.188.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.03.12, 13:20
                Wszystkich uczciwych, którzy w dobrej wierze przystępują do współpracy z Feniks Finance i których moje ostre słowa uraziły bardzo przepraszam. Słowa moje spowodowane były impulsem na wiadomość o konieczności dodatkowej wpłaty 500 zł jako wpisowe do klubu.
                • Gość: tadek Re: Feniks Finance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 21:19
                  firma (uczciwa)która szuka pracowników, nie chce od nich 100 pln na sam początek znajomości, bo niby za co...? Nie jestem chorobliwie podejrzliwy ale dla mnie ta firma z Panią w obleśnym biurze w Łodzi to co najmniej podejrzane. Ciekawy jestem czy firma "pfenix finanse"czy jak jej tam , swoje finanse ma tylko od biednych ludzi łudzących się znalezieniem nawet źle płatnej ale pracy.Pewnie działania tej Pani, która roztacza przed biednym człekiem świetlaną przyszłośc są przemyślane i trudno jej udowodnic działalnośc która zwie się oszustwem ale można pewnie spróbowac.Pozdrawiam wszystkich a nawet " Tę Panią"
                  • Gość: tds Re: Feniks Finance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 07:28
                    Kolejny "mądrala" który powinien pracować w KGB albo co najmniej w Kwaterze Głównej Policji. 100 zł to zaliczka, bo tacy niby starają się o pracę, ale w efekcie nie zgłaszają się na umówione spotkania, nie uczestniczą w szkoleniach i tylko generują koszty firmie! Ta stówka (już tu było pisane) jest zaliczką na koszty szkolenia centralnego (koszt bodaj koło dwieście parę zł - hotel, posiłki przez 2 dni, impreza integracyjna itd.). Gdybyś miał je sobie opłacić sam, zapłaciłbyś ze dwa razy więcej! Chcąc zarabiać, musisz nauczyć się fachu i technologii w danej firmie. Zaczynasz od szkolenia, co w tym dziwnego?
                    Nawet jeśli jesteś solidny, to po tym poście nie zatrudniłbym cię w swojej firmie... Pracownik ma ROZWIĄZYWAĆ problemy firmy, a nie je GENEROWAĆ. A obgadywanie przyszłego pracodawcy na forum - obrzydliwe!
                    • Gość: nikt Re: Feniks Finance IP: *.skierniewice.vectranet.pl 05.08.12, 21:02
                      Byłam w Puszczykowie, było całkiem fajnie. Byłam później na kilku szkoleniach w stolicy i jednak stwierdziłam,że to nie dla mnie praca. Trzeba być wygadanym jak sama Bielicka i mieć duuuuuuuuuuuuużo znajomych by cokolwiek zarobić.
                      • Gość: a.w. Re: Feniks Finance IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.09.12, 20:17
                        Moi drodzy, to jest niesamowite jak na forach wszyscy mają odwagę krytykować, ubliżać i wymądrzać się w tematach, o których nie mają bladego pojęcia. Uwielbiam czytać te prostackie teksty typu: osuści, złodzieje tip itd. Podejrzewam, że gdyście sami utworzyli forum na temat swojej osoby bylibyście bardzo ździwieni opiniamy ludzi, którzy nawet Was nie znają...ale cóż, po to są fora, aby nieszczęsliwi i bezproduktywni mieli zajęcie. Po co zrobić coś pożytecznego w swoim życiu? Zastanówcie się nad sobą a potem dopiero zacznijcie szukać pracy. Ja już długo pracuję w tej firmie i gdyby nie oni miałabym ogromny problem z utrzymaniem siebie i mojego małego dzieciątka. Jeśli się nie nadajecie to pogódźcie się z tym, a nie opowiadacie takie bzdury.
                    • Gość: ana Re: Feniks Finance IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.11.12, 18:11
                      To jakieś chyba żarty z tym płaceniem ja dostając prace ( każdą w jakiej pracowałam) byłam szkolona BEZPŁATNIE a tu mam płacić !!
                      Kiedy zapytałam na rozmowie czy mogę na własna rękę sobie wynająć pokój itd usłyszałam ze nie ; zastanawiające dlaczego ?

Fachu i technologi można sie nauczyć w ramach szkoleń bezplatnych.

Śmiesznym jest fakt że sama rekrutująca mi powiedziała iż ogłoszenie jest celowo tak skonstruowane - czytaj do analiz i wypełniania druków- żeby od razu nie było wiadomo o co chodzi. Śmierdzi to naciągactwem a wypowiedzi wielu uczestników forum to potwierdza.
        • Gość: maria 234 Re: Feniks Finance IP: *.204.93.100.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.09.12, 10:29
          Proponuję zapoznać się z przytoczonymi niepodważalnymi dowodami :
          1 . Prezesem Spólki Euro-Finanz z siedzibą w Poznaniu , a ostatnio w Kobylnicy pod Poznaniem oraz członkiem zarządu są te same osoby co w spółce Phenix - Finanse z siedzibą w Kobylnicy
          Jeżeli ktoś ma wątpliwości i chce straszyć kancelarią prawną to proponuje sprawdzić KRS jednej i drugiej spółki.
          2 . Różnica jest tylko taka , że w spólce Phenix - Finanse powiększono zarząd o członka zarządu, którym jest pracownik księgowości z Euro -Finanz
          3. w spólce Euro-Finanz aby nawiązać współpracę , tak, tak nie umowę o pracę konieczne było odbycie szkolenia płatnego
          3.1. kolejnym krokiem było wejście do Klubu Euro_Finanz oczywiście za wykupienie polisy ubezpieczeniowej za kilkaset zł. ewentualnie trzeba było z broszurą o nazwie analiza finansowa poszukać klientów na zawarcie umowy
          4. następnie trzeba było szukać klientów na szkolenia i na te same procedury przez ogłoszenie w gazecie , rozmowę telefoniczną i następne spotkanie w biurach Euro-Finaz w celu nakłonienia osoby na szkolenia.
          5. i co miesiąc ta sama procedura - nowi potencjalni klienci , którzy zapłacili za szkolenie mają te same propozycje klubowe itd.
          6. Nastepnie robioono tzw. odpłatne szkolenia kadry kierowniczej z propozycja na wyzsze stanowiska za odpowiednia ilość polis ubezpieczeniowych / patrz wysokość wpłat na polisę/
          Szkolenia od Błażejewka po Warszawę , od Kiekrza pod Poznaniem do Kołobrzegu od Hotelu Etap w Poznaniu po hotele na drodze do Stęszewa lub pod Stęszewem

I co drogi Panie , który straszy kancelarią prawniczą.

Zaprzeczy Pan temu , zwłaszcza , że ludzie mają niezbędne dokumenty na potwierdzenie powyższego.

Nie zamierzam tego rozbudowywać , przyjdzie na to odpowiednia pora .

I osobiście prosze o porównanie internautów o porównanie działań obu spólek.

Z tego co wyczytałem obraz jest bardzo klarowny.

Zapraszam osobę , która straszy kancelarią do dalszej polemiki, chętnie ujawnię dalsze fakty potwierdzone dowodami , które posiadamy.

Maria 234

• Gość: tds Re: Feniks Finance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.12, 15:02
            Gratuluję demagogii, ale po kolei:

1. Cytuję: "później pod tzw "" analizą "" konieczność wykupienia polisy ubezpieczeniowej przez potencjalnego pracownika. Później doprowadzają,że dana osoba odchodzi , a oni przejmują należne prowizje z towarzystw."

Nie ma konieczności, a więc pomówienie. Jak "doprowadzają", "przejmują" - jeśli posiada Pani dowody na popełnienie przestępstwa, to proszę udać się natychmiast na Policję lub do prokuratury, bo inaczej sama Pani będzie odpowiadać przed prawem. Jeśli Pani tego nie zrobi, zrobi to pewnie Prezes Phenixa w stosunku do Pani, bo to oznacza, że pani kłamie, a to, co Pani pisze jest pomówieniem i szkodzi Pani wizerunkowi firmy. Jak jeszcze dorzucą do tego powództwo cywilne o naruszenie dóbr osobistych, to, hmmm, poczuje Pani zapewne po kieszeni wagę słów wypowiadanych publicznie...

2. Cytuję: "Osób oszukanych przez ostanie lata przez jedną i drugą spółkę zarządzaną przez tych samych panów jest kilkanaście tysięcy."

Jakich oszukanych osób? W jaki sposób? Co jest niezgodne z prawem w działaniu firmy?

Niech Pani już lepiej da sobie spokój, pomawianie i szkalowanie firmy w internecie także podlega odpowiedzialności przed prawem! Nie podoba się Pani, to nie musi Pani tam pracować, ale to trochę niepoważne robić jakąś osobistą "krucjatę" i wciągać innych do tego. Pozdrawiam
            • Gość: maria 234 Re: Feniks Finance IP: *.181.132.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.09.12, 18:22
              odsyłam wszystkich do forum Euro-Finanz , a wszystko będzie jasne
              • Gość: jacek ciekawski Re: Feniks Finance IP: *.30.24.5.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 18:49
                wszystkich zainteresowanych szkoleniami zapraszam do czytania forum Euro- Finanz - super lektura
                • Gość: dociekliwy Re: Feniks Finance IP: *.30.1.13.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.10.12, 11:33
                  ostatnio jak przeglądałem dokumenty znalazłem historie pewnej Pani E.
                  I co się okazało
                  Parę lat temu miała na głowie instytucje komornika . Jak z tego wybrnąć poyślała ? I wpadła na pomysł. Poprosiła współwłaściciela spółki aby nie wykazywać jej dochodów.
                  I zrobiono to tak
                  Pani wspomniana wyżej podpisywała polisy własnym podpisem bo takie miała uprawnienia , a dochód z powyższego odbierała jej córka . Ciekawe no nie ?.
                  Zastanawiam sie po co to piszę .
                  Być może z nudów , a być może ?????????????
                  Chociaż faktycznie znam więcej takich faktów gdzie kto inny podpisywał i wykonywał produkcje , a kto inny / patrz członek rodziny / wykazywany był jako odbiorca wynagrodzenia.
                  pozdrawiam
                  dociekliwy

• Gość: js Re: Feniks Finance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.12, 06:50
                    Super! Nareszcie firma z sercem i zrozumieniem!
                • Gość: dociekliwy Re: Feniks Finance IP: *.30.1.13.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.10.12, 11:35
                  ostatnio jak przeglądałem dokumenty znalazłem historie pewnej Pani E.
                  I co się okazało
                  Parę lat temu miała na głowie instytucje komornika . Jak z tego wybrnąć poyślała ? I wpadła na pomysł. Poprosiła współwłaściciela spółki aby nie wykazywać jej dochodów.
                  I zrobiono to tak
                  Pani wspomniana wyżej podpisywała polisy własnym podpisem bo takie miała uprawnienia , a dochód z powyższego odbierała jej córka . Ciekawe no nie ?.
                  Zastanawiam sie po co to piszę .
                  Być może z nudów , a być może ?????????????
                  Chociaż faktycznie znam więcej takich faktów gdzie kto inny podpisywał i wykonywał produkcje , a kto inny / patrz członek rodziny / wykazywany był jako odbiorca wynagrodzenia.
                  pozdrawiam
                  dociekliwy

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka