Dodaj do ulubionych

zarobki office managera w Warszawie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 20:46
ile powiedzieć aby nie było ani za mało (a nóż ocenią że się nie cenię) ani
za dużo - bo nie zechcą.
Obserwuj wątek
    • fiu-fiu Re: zarobki office managera w Warszawie 15.07.04, 09:50
      w duzej korporacji zatrudniajacej (np Nokia) powyzej 200 osob minimum 7000-7500 pln
      w malej miedzynarodowej 6tys a w krajowej 4tys
      bedziesz jeszcze miala boki z wynajmu knajp, hoteli na bale, konferencje, zjazdy i podjazdy,
      moze dojdzie ci zarzadzanie autami sluzbowymi, zakupy w sklepach spozywczych/od
      dostawcow, catering itd itp ...tez to sa boki warte 1-2 tys pln
      • Gość: anka Re: zarobki office managera w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 17:32
        Oj to chyba to tej pory byłam d...p wołowa bo nigdy żadnych boków nie miałam. A
        były i wspomniane hotele i knajpy i sklepy i różni dostawcy.

Myślałam że zarobki spadły po tym jak się zrobiło gorzej w gospodarce.
        Chciałabym nadal z zawodzie i wydawałomi się że teraz już tak nie płacą na
        dzięń dobry.
    • Gość: mirka Re: zarobki office managera w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 10:10
      ja dostaję 5500 brutto + telefon + samochód służbowy (do prywatnego użytku
      też), żadnych boków też nigdy nie miałam chociaż na tym stanowsku pracuję
      prawie 3 lata. Firma zagraniczna, 100 pracowników, ale 90 z nich to
      przedstawiciele handlowi. Flotą samochodową nie zarządzam bo mamy tzw. Fleet
      managera.
      • Gość: rrr Re: zarobki office managera w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 13:52
        3000 brutto, polska firma, 30 osób
    • Gość: Trixie Re: zarobki office managera w Warszawie IP: *.k.mcnet.pl 19.07.04, 15:57
      7.200 zł netto plus komórka, firma zagraniczna zatrudniająca ponad 2 tys
      pracowników. Nie mam tzw. boków, bo dla mnie jest to zakamuflowana łapówka.
      • Gość: mirka Re: do Trixie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 13:34
        tak z ciekawości, jakie są obowiązki office managera w firmie gdzie pracuje
        2000 osób, u mnie pracuje 100 a i tak mam całą masę roboty.
        • Gość: Trixie Re: do Trixie IP: *.k.mcnet.pl 26.07.04, 16:29
          A u mnie jest grupa holdingowa zlozona z kilkunastu firm, wiec mozesz sobie
          wyobrazic ten mlyn (po 10-12 godzin dziennie). W zakresie obowiazkow mam chyba
          juz wszystko co da sie tam wepchnac: flota samochodowa, zakupy, remonty, duzo
          prywatnych spraw szefow expatow, imprezy firmowe, wspolpraca z firmami
          zewnetrznymi, leasingi, wynajem, opieka medzyczna dla pracownikow, telefony GSM
          i stacjonarne, rozliczenia, faktury (akceptacja kosztow itp), budzety,
          administracja budynkiem, tlumaczenia (jak juz nikt sie nie wyrabia laczanie z
          firma od tlumaczen, inwentaryzacja plus inne, ktorych nie mam oficjalnie w
          zakresie obowiazkow a dowiaduje sie pewngo pieknego dnia, ze mam sie tym zajac
          (to chyba w ramach kary, bo przeciez nie nagrody za to, ze jestem dobra).
          Pozdrawiam.
          • Gość: mirka Re: do Trixie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 16:42
            dzięki za informację, rzeczywiście ogrom obowiązków spoczywa na twoich barkach,
            ale z drugiej strony to trochę ci zazdroszczę, bo jednak trochę ciekawsze i
            ambitniejsze niż moje. Pozdrawiam :)
            • Gość: Trixie Re: do Trixie IP: *.k.mcnet.pl 26.07.04, 16:57
              To fakt, prawde mówiąc kocham sytuacje kiedy nie wiem w co w pierwszej
              kolejności włożyć swoje łapy. Chyba nie umiałabym już pracować w firmie, w
              której nic się nie dzieje lub dzieje się mało. Pozdrawiam.
    • anap4 Re: zarobki office managera w Warszawie 22.07.04, 15:51
      2900 netto, mała firma, 20 osób, w tym obsługa recepcji, telefon służbowy,
      opieka medyczna, prawie żadnych "boków", jakieś przydatne rzeczowe gratisówki
      czasami...
    • gonia722 Re: zarobki office managera w Warszawie 22.07.04, 16:19
      Gość portalu: anka napisał(a):

> ile powiedzieć aby nie było ani za mało (a nóż ocenią że się nie cenię) ani
      > za dużo - bo nie zechcą.

zależy od firmy a może to być kwota
      od NAWET 2.500 tys złotych brutto do 14.000 tys więc sama musisz wiedziec jaka
      kwota jest dla ciebie satysfakcjonująca, w jakiej firmie, jakie masz
      doswiadczenie, wiedzę, i ile lat stazu:)
      • Gość: teresa Re: zarobki office managera w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 09:55
        możecie podać zakres obowiązków na to stanowisko? Staram się o nie, ale
        chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej.
        Dziękuję
        • Gość: rrr Re: zarobki office managera w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 10:12
          to zależy od firmy, u mine jest 30 osobowa, prowadzę dokumentację personalną
          prawoników, itp. z tym związane, kasę, wystawiam faktury, orgnizuję podróże
          służbowe, rozliczam delegacje, organizuję szkolenia, robię zakupy na potrzeby
          biura, przygotowuję umowy, kontaktuję się z firmami które świadczą dla nas
          usługi, administratorem budynku, poza tym prace asystenckie dla głównego
          generała ;), nadzór nad recepcją i osobą sprzątającą
        • Gość: mirka Re: zarobki office managera w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 11:30
          ja mam podobne obowiązki jak rrr, ostatnio szukałam nowej siedziby dla naszej
          firmy, teraz nadzoruję remont nowego biura, wybieram nowe meble itp.,
          współpracuje z firmami kurierskimi, dostawcami mat. biurowych itp.
          Wszystko zależy od tego jak duża jest firma w której pracujesz.
    • Gość: rrr Re: zarobki office managera w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 10:13
      w jakiej firmie się starasz, bo ja ostatnio też byłam na rozmowie :)
      • Gość: Teresa Re: zarobki office managera w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 12:27
        teraz jestem asystentką prezesa zarządu. W praktyce jednak jestem kierownikiem
        biura - kasa, f-ry, telefony, poczta, korespondencja, archiwizacja, kontakt ze
        wszystkimi firmami typu: reklama, kurierzy, a oprócz tego jeszcze obowiązki
        handlowe - dokumenty, tworzenie listów przewozowych itp. Prawde mówiąc chciałam
        spytać prezesa czy nie zmieniłby mi umowy, gdzie oficjalnie będę miała wpisane
        kierownik biura. Obawiam się jednak, że może zacząć myśleć, że chcę zmienić
        prace i szukać kogoś na moje miejsce. jak postąpić w tej sytuacji??
        Teresa
        • Gość: rrr Re: zarobki office managera w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 13:06
          jeśli uważasz, że zakres obowiązków bardziej odpowiada staowisku kierownika
          biura to na twoim miejscu poszłabym do szefa i po prostu powiedziała że
          chciałabyć zmienić nomenklature

ja tak właśnie zrobiłam, początkowo miałam w umowie asystentkę, a ponieważ
          zakres obowiązków jest dość szeroki i obejmuje wszystkie sprawy organizacyjne i
          administracyjne związane z biurem (oprócz odbierania telefonów, wysyłania
          poczty, parzenia kawy i kserowania dokumentów czy zamawiania taksówek, bo to u
          nas robi recepcjonistka) to po prostu powiedziałam szefowi że chciałabym, że
          chciałabym zmienić nazewnictwo, bo to jest zakres obowiązków, który na ogół w
          firmach takiej wielkości przypada office managerowi niż asystence, i czy nie
          miałby nic przeciwko temu, no i powiedział, że ok, nie ma problemu, poza tym
          dzięki temu sekretarka awansowała na asystentkę :) i też była zadowolona :)
          • Gość: Teresa Re: zarobki office managera w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 13:11
            rrr: u mnie nie ma recepcji, tymi sprawami zajmuję się także ja. Oprócz tego
            obsługa handlowców - w stylu: oni dzwonią a ja to załatwiam szybko i
            sympatycznie. Doszło do tego, że klienci nie chcą z nimi gadać, wolą ze mną bo
            wiedzą, że ja im to zaraz załatwię. Ale nie o tym chciałam. Mój szef wyznaje
            zasadę: wszyscy są przeciwko niemu, więc pewnie i ja mam w tym swój cel. owszem
            mam - kierownik biura brzmi lepiej i jakoś tak "kierowniczo".
            • Gość: rrr Re: zarobki office managera w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 15:29
              nieszkodzi, że nie macie recepcjonistki, sa firmy nieduze w ktorych wlasnie
              kierownik biura zajmuje sie wszystkimi takimi sprawami jak ty, również
              kontaktem z klientem

zasada szefa to rzeczywiscie troche problem ale pewnie nie taki straszny,
              powiedz np. że pracujesz tu juz jakis czas Twoje obowiązki i praca zrobiły się
              bardziej odpwiedzialne i w zasadzie to zarządzasz biurem jeśli chodzi o sprawy
              administracyjne, że zmiana nomenklatury to będzie dla Ciebie miły awans, niw
              zapomnij powiedzieć że jesteś b. zadowolona z tej pracy i dobrze Ci się z nim
              współpracuje i że nowa nomenklatura bardziej by odzwierciedlała stan faktyrczny
              bo zajmujesz się oprócz bycia jego asystentką też sprawami biura całościowo

naprawdę myślisz, że szef jest taki że wyrzuci Cię za to z pracy? chyba aż tak
              źle nie powinno być ?
              • Gość: teresa Re: zarobki office managera w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 15:53
                alez Ty masz neutralne podejście, ja bym takich rzeczowych argumentów nie
                znalazła, a tak to sobie je zapamiętam i wykorzystam:))).

A co do szefa - jest dziwny....nie ukrywam, nigdy nie wiadomo jaki będzie miał
                humor. Mój poprzedni szef był jak marzenie - nie chwalił, ale łatwo można było
                wyczuć czy dobrze mu się z tobą pracuje - a ten to jakiś dziwoląg. No i maniery
                prostaka - mlaszcze tak strasznie przy żuciu gumy, że aż mamroczę przekleństwa
                pod nosem... duzo by opowiadać.
                • Gość: rrr Re: zarobki office managera w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 16:27
                  no to rzeczywiście nie za dobrze się ten szef prezentuje,
                  mój z kolei - to właśnie marzenie, tylko szkoda, że firma nie jest jak marzenie
                  i na dodatek się ropada...

tak czy inaczej jeśli jakoś Ci pomogłam to jest mi miło
                  • Gość: Teresa Re: zarobki office managera w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 08:44
                    ale mam nadzieję, że jeszcze ta firma pociągnie. Czy to znaczy, że szukasz
                    sobie czegoś innego?
                    • Gość: rrr Re: zarobki office managera w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 09:31
                      rzeczywiście rozglądam się, przyznam, że mało jest ciekawych ofert
                      na razie nie zamykamy działalności, ale przyszłość widzę czarno
                      • Gość: Teresa Re: zarobki office managera w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 09:36
                        niestety, do bani ten rynek pracy. ale z tego co widziałam, jednak więcej jest
                        ogłoszeń na asystentki niz kierowinków biura. zakładając, że chciałabyś być
                        teraz asystentką, to myslisz, że przyjęliby cię widząc, że byłaś kierownikiem
                        biura? Jednak to byłoby przejście do niższej ligi.
                        • Gość: rrr Re: zarobki office managera w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 15:37
                          wiesz, ja biorę pod uwagę również stanowiska takie jak asyst. zarzadu czy
                          prezesa, u pracodawcy ktory daje w zalozeniu duzy zakres samodzielnosci w
                          dzialaniu i asyście, sa tacy pracodawcy, choc jest to nieliczna grupa, bo
                          wiekszosc jednak zatrudnia asystentke nie po to zeby byla samodzielna :(
                          • Gość: teresa Re: zarobki office managera w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 09:24
                            dlatego wciąż czujemy się niedoceniane. za granicą asystentka to samodzielne
                            stanowisko, bardzo odpowiedzialne. mam nadzieję, że i u nas tak już niedługo
                            będzie. mam wrażenie, że większość mysli, że sekretarka/asystentka skończyła
                            szkołę średnią i nic nie potrafi.
                        • Gość: rrr cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 15:38
                          bo ważne jest w tym wszystkim co robisz i za co odpowiadasz
    • Gość: mirka DO ANKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 09:45
      Aniu, jak rozmowa? Dostałaś tę pracę? Pozdrawiam :)
      • Gość: anka Re: DO ANKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 11:36
        Zamieniłam się w obserwatora i czytałam jak się wiedzie moim koleżankom po
        fachu Mirko. Napiszę tak - pracowałam parę lat na stanowisku kierownika biura.
        Praca - ze względu na swoją "rozpiętość operacyjną" była moim konikiem, czułam
        się w niej jak ryba w wodzie. Stanowisko office managera w przypadku cięć
        wyjątkowo narażone jest na redukcję . Mnie dosięgły dwa razy.
        Nowych ofert pracy w tym zawodzie mało. Pytałam o zarobki bo może w końcu coś
        się trafi a ja już nie wiem o jakich pieniądzach. Najchętniej zatruniliby za 1
        tys. Myślę o paranoi jaka zewsząd nas otacza. Według mnie dobry office manager
        to osoba z doświadczeniem, a doświadczenie nabywa się z wiekiem. Jestem lekko
        po trzydziestce - świadoma swoich umiejetności , a zatem wartości.W innych
        krajach - To okres rozkwitu kariery, chcą cię bo jesteś dobry. U nas kicha.
        Nikt z zagranicznych znajomych nie chce mi uwierzyć że jestem emerytem na rynku
        pracy i pomimo że pracowałam w znanych wszystkich firmach to mogę ewentualnie
        zatrunić się jako sprzątaczka w firmie którą kiedyś zatruniałam do biura.
        • Gość: renia Re: DO ANKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 12:07
          niestety co do proponowanych pensji to masakra
          • Gość: anka Re: DO ANKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 17:10
            O kurcze- wyszłam z prawy jeśli chodzi o pisanie na klawiaturze - co widać
            powyżej - literówek i braków liter (za słabo przyciskam???) co nie miara. SORKI!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka