Dodaj do ulubionych

Deloitte-rekrutacja specjaliści 2013

17.07.13, 14:40
Mam pytanie do biorących udział w rekrutacji dla osób z doświadczeniem:

- czy Deloitte zawsze daje odpowiedź na wysłaną aplikację?
- po jakim czasie można spodziewać się jakiejś odpowiedzi emailowej albo telefonu?
- czy jeśli w ogłoszeniu jest napisane, że odezwą się tylko do wybranych kandydatów to znaczy, że w przypadku odrzucenia aplikacji mogę sobie czekać w nieskończoność i nawet nie wiedzieć, że już dawno po ptakach?
- czy są jakieś testy, czy pierwszy etap do rozmowa z HR-owcem?

z góry dzięki za odp ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawe Re: Deloitte-rekrutacja specjaliści 2013 IP: 212.180.158.* 22.08.13, 12:41
      A ja mam inne pytanie - czy testy na poziomie 90 % numeryczny, 80% werbalny i 20% ang dają szansę na przejście do kolejnego etapu? wiem, że ang słabo, ale w audycie się go praktycznie nie używa .. ciekawi mnie też dlaczego nie można było zdawać innego języka..
      • Gość: roger Re: Deloitte-rekrutacja specjaliści 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.13, 03:06
        Bez dobrego angielskiego nie byłbyś w stanie przejść nawet podstawowych szkoleń wewnętrznych w formie e-learning...a że w jakiejś małej firmie audytorskiej mając równie małe lokalne spółki za klientów, to może i angielski się nie przydaje, ale klientami Big4 są w większości międzynarodowe korporacje, w których podobnie często wiele wewnętrznych dokumentów tworzy się po ang.
        • Gość: AA Re: Deloitte-rekrutacja specjaliści 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.13, 21:12
          Nieprawda. Dobry angielski się przydaje, ale na pewno nie jest niezbędny do przejścia e-learningów.
    • Gość: rogers Re: Deloitte-rekrutacja specjaliści 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.13, 03:15
      Oj, przecież sama sobie już odpowiedziałaś na swoje pytanie... :

"czy Deloitte zawsze daje odpowiedź na wysłaną aplikację?"...."czy jeśli w ogłoszeniu jest napisane, że odezwą się tylko do wybranych kandydatów"

Lepiej popracuj trochę nad takimi cechami jak właśnie poprawne interpretowanie informacji, czytanie tekstu ze zrozumieniem i wyciąganie prawidłowych wniosków...

W trakcie rekrutacji, te właśnie cechy będą stanowiły jedno z najważniejszych kryteriów... :)
      • Gość: eden Re: Deloitte-rekrutacja specjaliści 2013 IP: 212.180.158.* 02.09.13, 09:59
        macie jakies info o srodowym AC w Warszawie? godzina, miejsce, jakies konkrety?
      • Gość: wow Re: Deloitte-rekrutacja specjaliści 2013 IP: 212.180.158.* 12.09.13, 10:52
        Jest tu ktoś kto już skończył całą rekrutację do deloitte? Macie jakąś odpowiedź? Albo czy ktoś wie w jakim czasie po rozmowie z menagerem zapada decyzja? Pzdr
        • Gość: kylee Re: Deloitte-rekrutacja specjaliści 2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.13, 14:55
          2-3 dni, nie słyszałam o więcej niż 5 dniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka