Dodaj do ulubionych

Jaki mam okres wypowiedzenia - pomóżcie

IP: *.akacje.pl / 195.28.170.* 12.01.05, 19:00

Mam umowę na czas określony - 1 rok, nie mam nic o wypowiedzeniu zapisanego w
tej umowie, niestety.
Kodeks pracy chyba nie precyzuje jasno mojej sytuacji, ja przynajmniej tego
nie umiem znależć.
Może ktoś z was wie ??
Obserwuj wątek
    • Gość: masz okres wypowie Re: Jaki mam okres wypowiedzenia - pomóżcie IP: *.crowley.pl 12.01.05, 19:25
    • Gość: Cloe Re: Jaki mam okres wypowiedzenia - pomóżcie IP: *.crowley.pl 12.01.05, 19:26
      masz okres wypowiedzenia 14 dni.pozdrawiam
      • Gość: kuleczka66 Re: Jaki mam okres wypowiedzenia - pomóżcie IP: *.akacje.pl / 195.28.170.* 12.01.05, 19:58

Na pewno??
        naczytałam się w różnych portalach internetowych, że takiej umowy NIE MOŻNA
        WYPOWIEDZIEĆ ?!
        bardzo to dziwne....
        • Gość: kingsajz Re: Jaki mam okres wypowiedzenia - pomóżcie IP: *.acn.waw.pl 12.01.05, 20:23
          jeśli w umowie o pracę zawartej na czas określony powyżej 6 m-cy nie jest
          zawarta klauzula,która przewiduje wcześniejsze jej rozwiązanie to takiej umowy
          nie można wypowiedzieć - nie przewiduje tego Kodeks Pracy.Jedyna możliwość
          rozwiązania wcześniej takiej umowy to prozumienie stron - tego też nie ma w
          Kodeksie Pracy ale jest to akceptowane przez Państw.Insp.Pracy.

Pozdrawiam
          • Gość: kuleczka66 Re: Jaki mam okres wypowiedzenia - pomóżcie IP: *.akacje.pl / 195.28.170.* 12.01.05, 20:34

Czy to znaczy, że jeśli chcę odejść i napiszę, że chciałabym za porozumieniem
            stron z 2 tygodnoiwym okresem wypowiedzenia to mogą sie zgodzić, ale nie muszą
            i będę musiała pracować do samego końca umowy ?!
            • Gość: student prawa:) NIE MOZESZ WYPOWIEDZIEC IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.01.05, 17:54
              Umowy na czas określony nie można wypowiedziec...
              W twoim wypadku moznaby było ale tylko jakby przy zawieraniu umowy została
              dopuszczona możliwość wypowiedzenia...byłoby to 2 tygodnie..
              ale jak nie ma takiego zapisu to pozostaje ci albo przepracowanie do konca albo
              rozwiązanie za porozumieniem..albo-czego nie polecam-olewasz prace i dostajesz
              dyscyplinarne,,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka