Dodaj do ulubionych

programowanie plc telemechaniwwue s5 s7

26.01.05, 17:06
ile mozna zarobic programujac sterowniki plc prosze o konkretne przykłady
Obserwuj wątek
    • losiu4 Re: programowanie plc telemechaniwwue s5 s7 26.01.05, 17:39
      zależy od zlecenia jakie złapiesz - o ile na samodzielną działalność się
      zgodzisz od kilku do kilkunastu nawet tysięcy na rękę. Jako
      serwisant/poprawiacz kodu tychze w jakimś zakładzie (na etat) - od 1500 do
      kilku tysiecy na rękę (uwaga: może być praca na 3 zmiany). Jako programista w
      firmie 2000 - kilka tysięcy (zależy od stanowiska). Jako stazysta lub
      zatrudniony na okres próbny w firmie państwowej ok 700 na reke. Poźniej możliwe
      sa negocjacje płacowe.

To dane od ludzi, których znam i które działaja w sterownikach (głównie s5,
      s7). Aha, czasem niezbedna jest znajomość dosć rzadko używanych sposobów
      transmisji (np. Sinaut) czy systemów (np. Sinumerik + obsługa sterownika - to
      częstsze ale wtedy przydatna bywa wiedza np. z mechaniki, obróbki metali itp.).
      Dane co prawda dotyczą firm z Małopolski i okolic, ale moze Ci sie przydadza,
      gdyz część z firm o których piszę działa w niemal całej Polsce.

Pozdrawiam i powodzenia życzę

Losiu
      • Gość: swieru121 Re: programowanie plc telemechaniwwue s5 s7 IP: *.chello.pl 26.01.05, 20:02
        dzieki za info zlecenia ciezko dostac trzeba pomyslec o etacie stalym najlepiej
        w jakims duzym koncernie. programowanie x-tel pod os2 ktos moze cos napisac na
        ten temat?
        • losiu4 Re: programowanie plc telemechaniwwue s5 s7 26.01.05, 20:38
          ej, chłopie, nie załamuj się. Próbuj. Podałem tylko niektóre możliwości i nie
          tylko pracę na własny rachunek. Kombinacji i innych sposobności - nie
          wspomnianych w moim poście - jest o całe niebo więcej :) Zaryzykuj i wystartuj
          do próby (poniewczasie przeczytałem Twój inny post)

Pozdraiwma

Losiu
          • Gość: swieru121 Re: programowanie plc telemechaniwwue s5 s7 IP: *.chello.pl 26.01.05, 20:44
            jaki post
            • losiu4 Re: programowanie plc telemechaniwwue s5 s7 26.01.05, 20:47
              ten o danonie :) no chyba ze przypadkiem na twój zalogowany nick kto inny
              napisał, albo ja czegoś nie dopatrzyłem :)

Pozdrawiam

Losiu
              • Gość: swieru121 Re: programowanie plc telemechaniwwue s5 s7 IP: *.chello.pl 26.01.05, 21:26
                to ja napisalem
                • losiu4 Re: programowanie plc telemechaniwwue s5 s7 26.01.05, 22:12
                  aha :) więc popytaj po danonie. Bo naprawdę jest różnica między pewnymi firmami
                  typu: wytwórnia płyt wiórowych, rafineria, zakład mechaniczny, firma robiącą
                  oprogramowanie na zamówienie i innymi takimi :)

Pozdrawiam

Losiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka