agnieszka.luczak 26.01.05, 18:09 Czy ktoś ma informacje o pracy w zawodzie technika weterynarii? Najchętniej w lecznicy dla zwierząt, ale niekoniecznie. >>> agnieszka@fuks.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paweł Re: TECHNIK WETERYNARII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 20:22 teraz technicy mają trudno kiedys mogli prowadzic własne lecznice.nie myslalas o studiowaniu weterynarii? jakies studium druktur czy co w tym stylu to miech na sali a nie instytucja ktora zapewni Ci prace.jesli skonczylas inne niz wymienione studiium to jakies szanse sa Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.luczak Re: TECHNIK WETERYNARII 26.01.05, 21:24 Pewnie, że myślałam o studiach! Nie dostałam się niestety na weterynarię. Co do studium, to ja akurat skończyłam technikum - pięcioletnie. Policealne studium jest rzeczywiście trochę śmieszne, bo niby uprawnienia te same, ale nie wyobrażam sobie, żeby ktoś mógł przez 2 lata czy 1,5 nauczyć się tego wszystkiego, czego ja się uczyłam przez 5. A lecznicę (według prawa) to ja mogę prowadzić. Tylko na to trzeba mieć sporo kasy - kilkanaście tysięcy na start. Po za tym sytuacja nowych lecznic w Warszawie jest dosyć kiepska - większość nowootwieranych zamyka się dosyć szybko, bo naokoło pełno jest lecznic uznanych od lat. Niesamowicie trudno się przebić, a ryzyko i koszty są jak dla mnie zbyt duże. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: TECHNIK WETERYNARII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:52 Wiem ze jest ciezko.Ja sie dostalem za 3 razem.Teraz powinienem byc na 3 roku a jestem na 1.Złap moze jakas dorywcza prace i zdawaj jeszcze raz.nawet jakbys została przyjeta do pracy jako technik to mysle ze wiecej kasy wyciagniesz gdzie indziej bez kwalifikacji.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: TECHNIK WETERYNARII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:29 Też jestem technikiem weterynarii i już się pogodziłem z tym, że niema dla nas pracy :-( Szczególnie w mieście. Skończyłem technikum 4 lata temu i od tamtej pory nie trafiłem na żadną atrakcyjną ofertę pracy w zawodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zzdisław Re: TECHNIK WETERYNARII IP: *.softel.elblag.pl 30.01.05, 12:42 Jestem technikiem weterynarii od 26 lat i ciągle muszę walczć o możliwość pracy .Zająłem się korekcją racic i nareszcie mam spokój.Młodzi zmieńcie szybko zawód to jest bez przyszłości ,lekarze są bezwzględni w utrudnianiu nam życia. Odpowiedz Link Zgłoś