Dodaj do ulubionych

KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI...

IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 15.05.05, 10:03
Na jaka umowe pracujecie.. Jesli na czarno to co z emerytura i zdrowotnym...
Ile wyciagacie netto w miesiacu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: 157.25.152.* 15.05.05, 14:31
      Korepetycje w 90% to praca w szarej strefie, stawka godzinowa, więc o żadnym
      zusie czy emeryturze nie ma mowy, nie opłąca się. To raczej dorabianie niż
      zarabianie. A zarobków nie wpiszę.
      • Gość: korepetytor Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 16:36
        Co cie interesują zarobki na korepetycjach. Z urzędu skarbowego jesteś czy co?
        Oficjalnie to nikt nie daje korepetycji bo jeszcze wyszła by z tego działalność
        gospodarcza i wtedy musiałbyś państwu podatki i ZUS płacić. Jesteś polakiem
        masz hu... to kombinuj. W tym kraju nie jest ceniona przedsiębiorczość.
        • Gość: korepetytorka Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 17:37
          Policz sobie sam, lekcja to 30-50 za godz. , jedna lekcja dziennie, to 5 w
          tygodniu X 4 = 20 w miesiacu x 30zl= 600 miesiecznie, a x 50 = 1000
          miesiecznie. Dwie lekcje dziennie to w miesiacu dwa razu wiecej, wiec 1200 lub
          2000, trzy lekcje dziennie to 1800 lub 3000 itd. Do tego mozna czesto dodac
          soboty i niedziele, ja np. mam w soboty 5-7 godz. Korepetytorzy placa podatek z
          karty , z reguly sa gdzies na etacie i stamtad maja ZUS, albo sa zarejestrowani
          jako bezrobotni, wtedy maja ubezpieczenie zdrowotne i licza im sie lata do
          emeryturu, ale jako okres nieskladkowy.
          • Gość: Marek Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: 157.25.152.* 15.05.05, 18:42
            O ile wiem, bezrobotny z definicji nie może mieć żadnego źródła dochodu, traci
            wtedy status bezrobotnego. Więc korki musi mieć na czarno
    • Gość: Mimmi Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 09:20
      Dzieki.. Mnie chodzilo raczej o to czy mozna z tego wyzyc jesli udziela sie
      tylko korepetycji. Jestem ciekawa czy jest tu osoba ktora tak zarabia cale
      zycie i czy tak sie da...
      • Gość: korepetytorka Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 10:06
        Tak, tak zyje i robie to na czarno, nie mam innego wyjscia, nie moge zaplacic
        700 ZUS z 1200 srednio zarobionych, ucze chemii, nie mam wielu uczniow, do tego
        przerwy swiateczne, wakacje, ferie, dluuuugie weekendy.
        • Gość: Mimmi Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 12:19
          Dzieki Korepetytorko:) Zalozylam to forum poniewaz sama tak ucze.. kiedys sie
          zastanawialam nad zalozeniem dzialalnosci gospodarczej ale niestety to nie w
          naszym pokopanym kraju:( Chetnie bym zalegalizowala swoja dzialalnosc gdybym
          mogla godnie zyc z zarobionych pieniedzy a nie wiekszosc przeznaczac na ZUS
          ktory okrada obywateli na kazdym kroku...Taka smutna prawda... Moze jest
          jeszcze ktos kto chcialby sie podzielic swoja opinia.. Piszcie jakie macie
          doswiadczenia.. A moze ktos zalozyl dzialalnosc i mu sie to oplaca..Jestem
          ciekawa ile trzeba zarabiac miesiecznie by bylo to warte zachodu....
          • Gość: Gocha Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 13:10
            Mam znajomego nauczyciela, który korkami zarabia dwa razy wiecej niż ma pensji
            w szkole. A pensji ma tyle , że na wynajęcie mieszkania by nie starczyło. Więc
            nawet nikogo nie dziwi to dorabianie korkami... Gdyby można było zajęcia
            dodatkwe odliczyć od dochodów , to może rynek by się zmienił i jednak ludzie
            wybieraliby regularne kursy, a tak..
            • Gość: korepetytorka Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:28
              Miec skromny etacik, z niego ZUS i obok tego dawac korki, to jest optymalne
              rozwiazanie i mozna wtedy placic od korkow padatki z karty podatkowej, to nie
              sa duze sumy, ok. 10% dochodow z korepetycji. Ale skad wziac ten etacik? Ja
              jestem zarejestrowana w UP i z tego mam ubezpieczenie zdrowotne. Mysle, ze zeby
              zalozyc dzialalnosc gosp. trzeba by bylo miec z korkow regularnie przenajmniej
              3000, wtedy po oplaceniu ZUS-u i podatku jeszcze by cos zostalo, ale nadal
              problemem sa wakacje, dzialalnosc mozna zawiesic, ale ZUS tego nie lubi.
              A Ty Mimmi, jak sobie poradzilas z ubezpieczeniem, bo to wazne w razie choroby?
              • mala_lady_m Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... 17.05.05, 09:39
                Ja jak na razie jestem w takiej sytuacji ze jestem ubezpieczona u mamy w
                pracy...Nie mam jesscze skonczonych 25 lat. A pozniej bede pewnie ubezpieczona
                na meza. Jest cos takiego jak rodzinne ubezpieczenie. Ale nie wiem co bedzie w
                okresie kiedy ubezpieczenie mamy nie bedzie mnie juz obejmowalo a za maz
                jeszcze nie wyjde... Pewnie zalatwie sobie prywatne ubezpieczenie....
    • Gość: a Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 22:58
      6x40 na tydz nieźle nie. Można dorobić troszke. Ale czasem się zastanawiam co
      ważniejsze czy ta kasa czy swój wolny czas po pracy. Z drugiej strony bez tej
      kasy nie można pozwolić sobie na rozwijanie zainteresowań. I bądź tu człowieku
      mądry masz czas nie masz kasy. Masz kase to nie masz czasu.
      • mala_lady_m Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... 18.05.05, 09:44
        Niestety tak jest... Ja pracuje niby 2-4 godzinki dziennie ( 1 rano, 2-3 po
        poludniu) i praktycznie wciaz musze myslec o tych lekcjach.Trzeba sie
        przygotowac, dojechac.. Co prawda w srodku dnia mam troche czasu wolnego ale
        dzien juz jest rozbity poniewaz wiekszosc uczniow woli lekcje w godzinach
        wieczornych czyli czesto koncze o 20... Teraz mi to tak bardzo nie przeszkadza
        ale co bedzie kiedy za pare lat zaloze rodzine.. urodzi sie dziecko? Przerwac
        udzielania lekcji nie za bardzo mozna bo przeciez macierzynskiego nie
        dostane..a z drugiej strony jak prowadzic lekcje kiedy maluch co chwile czegos
        sie dopomina? A moze sa tu jakies mlode mamusie ktore sobie z tym poradzily?
        • roxis Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... 18.05.05, 20:21
          ja tez jestem(może byłem) korepetytorem ale w P-niu. podzielam wszystkie zdania
          przygotowanie, materiały, dojazd, odwołania...nie masz swojego zycia, ciagla
          niepewnosc finansowa, ale znam osoby ktorym udaje sie z samych korkow wytrwac,
          pytanie tylko co z dośw. zawodowym i ... przeciez kiedys moga przyjsc inne
          trendy i korepetyrow nie bedzie...
          • krolik-ok Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... 18.05.05, 21:54
            Korepetytorzy zawsze byli, sa i beda, nie martwcie sie!!
            • Gość: ja Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:13
              Tak będą zawsze. Ale to jest dobre jako dodatek. Ucze anglikaq kilka lat już -
              kiedyś pracowałam w szkołach. Ale chwilami drażni mnie to że znajomi po
              południu gdzie wychodzą a ja nie moge bo mam korki potem okazuje się że ktoś
              nie przyszedł i nawet nie uprzedził. Do tego uważam że to mało prestiżowe
              zajęcie nie chwalę się zbytnio przed znajomymi że tak dorabiam ( może mam shize
              na tym punkcie).
              Pozdrawiam wszystkich korepetytorów.
              • Gość: ktr Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 06:50
                Musisz być dobrym anglistą, jeśli sądzić po twojej nieznajomości znaków
                przestankowych.Boże, coś takiego uczy innych...
                • Gość: xxx Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 09:04
                  no uczy i jezcze ile na tym zarabia. Leserując:)
    • Gość: ja Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:15
      Dodam jeszcze, że dorabiając w ten sposób łatwiej jest przetrwać kłopoty firm w
      których się pracuje ( nieregularne pensje lub nawet zwolnienie z pracy jeśli
      firma upadła) mam takie doświadczenia i wiem że wtedy człowiek czuje się dużo
      bezpieczniej:)
      • Gość: Eliza Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 22:02
        A moze ktos z Was zna pania od wloskiego, ktora daje lekcje w Warszawie na
        Chmielnej, wylacznie u siebie w domu, podobno bardzo nastrojowe wnetrza, to
        jest Wloszka/przynajmniej polkrwi/, lekcje sa drogie, ponad 100 za godz., ale
        ludzie sie o miejsca zabijaja, juz teraz trzeba sie zapisac na wrzesien. Pytam,
        bo duzo o niej slysze, a nie moge zdobyc adresu lub telefonu. Druga, rownie
        popularna, z klimatem i bardzo dobrymi rezultatami nauki jest gdzies na Pradze
        od rosyjskiego.Wiecie cos?
        • Gość: opr Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 08:55
          W przypadku rosyjskiego atmosfera polega na zawieszeniu u sufitu sierpa i
          waleniu młotem w łeb.
          • agnieszeeek Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... 20.05.05, 11:14
            Udzielam korków z rosyjskiego, jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o
            kontakt: agnieszeeek@gazeta.pl
            • Gość: Eliza Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:38
              Ja pytalam o bardzo konkretne panie , udzielajace lekcji wloskiego i
              ewentualnie rosyjskiego, a nie po prostu o kogos, kto uczy, ale byc moze z
              takim skutkiem , jak napisal ktos wyzej.
          • Gość: tomeczek Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 08:05
            Gość portalu: opr napisał(a):

> W przypadku rosyjskiego atmosfera polega na zawieszeniu u sufitu sierpa i
            > waleniu młotem w łeb.

... do momentu, aż gwiazdy staną mu/jej w oczach :))
    • Gość: Pedagożka Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 16:32
      Reedukacja 2x45 min x 12 dni w m-cu x 25 zł=600 zł x 3 uczniów = 1800 zł.
      Głównie uczniowie szkoły specjalnej a ja jestem pedagogiem specjalnym.
      W szkołach nie ma dla nas miejsca /oszczędnosci/a szkoła poświeca za mało czasu
      dziecku dlatego rodzice korzystają z mojej pomocy. Pomoc takim dzieciom jest
      bardzo trudna i wymaga wiedzy innej jaką posiada zwykły nauczyciel. Rodzicom
      jeszcze trudniej pomóc swoim dzieciom.
      Mam już wiele lat pratyki i nie mam zamiaru nic zmieniać. Coraz więcej dzieci
      wymaga mojej pomocy.
    • millerek Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... 22.06.05, 08:25
      Gość portalu: Mimmi napisał(a):

> Na jaka umowe pracujecie.. Jesli na czarno to co z emerytura i zdrowotnym...
      > Ile wyciagacie netto w miesiacu?

A inni to nie muszą płacić zusu? Ja muszę a Wy? Mnie nikt nie pyta czy czcę czy
      nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka