Gość: Mimmi IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 15.05.05, 10:03 Na jaka umowe pracujecie.. Jesli na czarno to co z emerytura i zdrowotnym... Ile wyciagacie netto w miesiacu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marek Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: 157.25.152.* 15.05.05, 14:31 Korepetycje w 90% to praca w szarej strefie, stawka godzinowa, więc o żadnym zusie czy emeryturze nie ma mowy, nie opłąca się. To raczej dorabianie niż zarabianie. A zarobków nie wpiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korepetytor Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 16:36 Co cie interesują zarobki na korepetycjach. Z urzędu skarbowego jesteś czy co? Oficjalnie to nikt nie daje korepetycji bo jeszcze wyszła by z tego działalność gospodarcza i wtedy musiałbyś państwu podatki i ZUS płacić. Jesteś polakiem masz hu... to kombinuj. W tym kraju nie jest ceniona przedsiębiorczość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korepetytorka Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 17:37 Policz sobie sam, lekcja to 30-50 za godz. , jedna lekcja dziennie, to 5 w tygodniu X 4 = 20 w miesiacu x 30zl= 600 miesiecznie, a x 50 = 1000 miesiecznie. Dwie lekcje dziennie to w miesiacu dwa razu wiecej, wiec 1200 lub 2000, trzy lekcje dziennie to 1800 lub 3000 itd. Do tego mozna czesto dodac soboty i niedziele, ja np. mam w soboty 5-7 godz. Korepetytorzy placa podatek z karty , z reguly sa gdzies na etacie i stamtad maja ZUS, albo sa zarejestrowani jako bezrobotni, wtedy maja ubezpieczenie zdrowotne i licza im sie lata do emeryturu, ale jako okres nieskladkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: 157.25.152.* 15.05.05, 18:42 O ile wiem, bezrobotny z definicji nie może mieć żadnego źródła dochodu, traci wtedy status bezrobotnego. Więc korki musi mieć na czarno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimmi Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 09:20 Dzieki.. Mnie chodzilo raczej o to czy mozna z tego wyzyc jesli udziela sie tylko korepetycji. Jestem ciekawa czy jest tu osoba ktora tak zarabia cale zycie i czy tak sie da... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korepetytorka Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 10:06 Tak, tak zyje i robie to na czarno, nie mam innego wyjscia, nie moge zaplacic 700 ZUS z 1200 srednio zarobionych, ucze chemii, nie mam wielu uczniow, do tego przerwy swiateczne, wakacje, ferie, dluuuugie weekendy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimmi Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 12:19 Dzieki Korepetytorko:) Zalozylam to forum poniewaz sama tak ucze.. kiedys sie zastanawialam nad zalozeniem dzialalnosci gospodarczej ale niestety to nie w naszym pokopanym kraju:( Chetnie bym zalegalizowala swoja dzialalnosc gdybym mogla godnie zyc z zarobionych pieniedzy a nie wiekszosc przeznaczac na ZUS ktory okrada obywateli na kazdym kroku...Taka smutna prawda... Moze jest jeszcze ktos kto chcialby sie podzielic swoja opinia.. Piszcie jakie macie doswiadczenia.. A moze ktos zalozyl dzialalnosc i mu sie to oplaca..Jestem ciekawa ile trzeba zarabiac miesiecznie by bylo to warte zachodu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 13:10 Mam znajomego nauczyciela, który korkami zarabia dwa razy wiecej niż ma pensji w szkole. A pensji ma tyle , że na wynajęcie mieszkania by nie starczyło. Więc nawet nikogo nie dziwi to dorabianie korkami... Gdyby można było zajęcia dodatkwe odliczyć od dochodów , to może rynek by się zmienił i jednak ludzie wybieraliby regularne kursy, a tak.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korepetytorka Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:28 Miec skromny etacik, z niego ZUS i obok tego dawac korki, to jest optymalne rozwiazanie i mozna wtedy placic od korkow padatki z karty podatkowej, to nie sa duze sumy, ok. 10% dochodow z korepetycji. Ale skad wziac ten etacik? Ja jestem zarejestrowana w UP i z tego mam ubezpieczenie zdrowotne. Mysle, ze zeby zalozyc dzialalnosc gosp. trzeba by bylo miec z korkow regularnie przenajmniej 3000, wtedy po oplaceniu ZUS-u i podatku jeszcze by cos zostalo, ale nadal problemem sa wakacje, dzialalnosc mozna zawiesic, ale ZUS tego nie lubi. A Ty Mimmi, jak sobie poradzilas z ubezpieczeniem, bo to wazne w razie choroby? Odpowiedz Link Zgłoś
mala_lady_m Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... 17.05.05, 09:39 Ja jak na razie jestem w takiej sytuacji ze jestem ubezpieczona u mamy w pracy...Nie mam jesscze skonczonych 25 lat. A pozniej bede pewnie ubezpieczona na meza. Jest cos takiego jak rodzinne ubezpieczenie. Ale nie wiem co bedzie w okresie kiedy ubezpieczenie mamy nie bedzie mnie juz obejmowalo a za maz jeszcze nie wyjde... Pewnie zalatwie sobie prywatne ubezpieczenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 22:58 6x40 na tydz nieźle nie. Można dorobić troszke. Ale czasem się zastanawiam co ważniejsze czy ta kasa czy swój wolny czas po pracy. Z drugiej strony bez tej kasy nie można pozwolić sobie na rozwijanie zainteresowań. I bądź tu człowieku mądry masz czas nie masz kasy. Masz kase to nie masz czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_lady_m Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... 18.05.05, 09:44 Niestety tak jest... Ja pracuje niby 2-4 godzinki dziennie ( 1 rano, 2-3 po poludniu) i praktycznie wciaz musze myslec o tych lekcjach.Trzeba sie przygotowac, dojechac.. Co prawda w srodku dnia mam troche czasu wolnego ale dzien juz jest rozbity poniewaz wiekszosc uczniow woli lekcje w godzinach wieczornych czyli czesto koncze o 20... Teraz mi to tak bardzo nie przeszkadza ale co bedzie kiedy za pare lat zaloze rodzine.. urodzi sie dziecko? Przerwac udzielania lekcji nie za bardzo mozna bo przeciez macierzynskiego nie dostane..a z drugiej strony jak prowadzic lekcje kiedy maluch co chwile czegos sie dopomina? A moze sa tu jakies mlode mamusie ktore sobie z tym poradzily? Odpowiedz Link Zgłoś
roxis Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... 18.05.05, 20:21 ja tez jestem(może byłem) korepetytorem ale w P-niu. podzielam wszystkie zdania przygotowanie, materiały, dojazd, odwołania...nie masz swojego zycia, ciagla niepewnosc finansowa, ale znam osoby ktorym udaje sie z samych korkow wytrwac, pytanie tylko co z dośw. zawodowym i ... przeciez kiedys moga przyjsc inne trendy i korepetyrow nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
krolik-ok Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... 18.05.05, 21:54 Korepetytorzy zawsze byli, sa i beda, nie martwcie sie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:13 Tak będą zawsze. Ale to jest dobre jako dodatek. Ucze anglikaq kilka lat już - kiedyś pracowałam w szkołach. Ale chwilami drażni mnie to że znajomi po południu gdzie wychodzą a ja nie moge bo mam korki potem okazuje się że ktoś nie przyszedł i nawet nie uprzedził. Do tego uważam że to mało prestiżowe zajęcie nie chwalę się zbytnio przed znajomymi że tak dorabiam ( może mam shize na tym punkcie). Pozdrawiam wszystkich korepetytorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktr Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 06:50 Musisz być dobrym anglistą, jeśli sądzić po twojej nieznajomości znaków przestankowych.Boże, coś takiego uczy innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 09:04 no uczy i jezcze ile na tym zarabia. Leserując:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:15 Dodam jeszcze, że dorabiając w ten sposób łatwiej jest przetrwać kłopoty firm w których się pracuje ( nieregularne pensje lub nawet zwolnienie z pracy jeśli firma upadła) mam takie doświadczenia i wiem że wtedy człowiek czuje się dużo bezpieczniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 22:02 A moze ktos z Was zna pania od wloskiego, ktora daje lekcje w Warszawie na Chmielnej, wylacznie u siebie w domu, podobno bardzo nastrojowe wnetrza, to jest Wloszka/przynajmniej polkrwi/, lekcje sa drogie, ponad 100 za godz., ale ludzie sie o miejsca zabijaja, juz teraz trzeba sie zapisac na wrzesien. Pytam, bo duzo o niej slysze, a nie moge zdobyc adresu lub telefonu. Druga, rownie popularna, z klimatem i bardzo dobrymi rezultatami nauki jest gdzies na Pradze od rosyjskiego.Wiecie cos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opr Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 08:55 W przypadku rosyjskiego atmosfera polega na zawieszeniu u sufitu sierpa i waleniu młotem w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszeeek Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... 20.05.05, 11:14 Udzielam korków z rosyjskiego, jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt: agnieszeeek@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:38 Ja pytalam o bardzo konkretne panie , udzielajace lekcji wloskiego i ewentualnie rosyjskiego, a nie po prostu o kogos, kto uczy, ale byc moze z takim skutkiem , jak napisal ktos wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 08:05 Gość portalu: opr napisał(a): > W przypadku rosyjskiego atmosfera polega na zawieszeniu u sufitu sierpa i > waleniu młotem w łeb. ... do momentu, aż gwiazdy staną mu/jej w oczach :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedagożka Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 16:32 Reedukacja 2x45 min x 12 dni w m-cu x 25 zł=600 zł x 3 uczniów = 1800 zł. Głównie uczniowie szkoły specjalnej a ja jestem pedagogiem specjalnym. W szkołach nie ma dla nas miejsca /oszczędnosci/a szkoła poświeca za mało czasu dziecku dlatego rodzice korzystają z mojej pomocy. Pomoc takim dzieciom jest bardzo trudna i wymaga wiedzy innej jaką posiada zwykły nauczyciel. Rodzicom jeszcze trudniej pomóc swoim dzieciom. Mam już wiele lat pratyki i nie mam zamiaru nic zmieniać. Coraz więcej dzieci wymaga mojej pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
millerek Re: KOREPETYTORZY WPISUJCIE SWOJE ZAROBKI... 22.06.05, 08:25 Gość portalu: Mimmi napisał(a): > Na jaka umowe pracujecie.. Jesli na czarno to co z emerytura i zdrowotnym... > Ile wyciagacie netto w miesiacu? A inni to nie muszą płacić zusu? Ja muszę a Wy? Mnie nikt nie pyta czy czcę czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś