Gość: aga IP: *.chello.pl 20.09.05, 11:48 Co to? Kto to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inecita Re: BUSYB 20.09.05, 13:10 siema szczoter! Ale wiesz coś o nich więcej? Odpowiedzieli mi na ogłoszenie "szukam pracy" moze po prostu wszystkim odpowiadają, ale obawiam się, że nie chodzi im o tlumacza tylko kogoś do sprzedawania ich usług :( Odpowiedz Link Zgłoś
szczoter Re: BUSYB 20.09.05, 13:15 ja się z nimi kontaktowałem w grudniu 04. szukali tłumacza na etat, do wykonywania tłumaczeń w biurze, w godz. 8-16 czy 9-17 (nie pamiętam). Norma do wyrobienia - 2 strony na godzinę. Stawka, którą zaoferowali była nie do przyjęcia: 14 czy 15 (nie pamiętam) PLN BRUTTO za stronę!! podziękowałem, więcej o nich nie wiem. potem widziałem w GW swego czasu, że szukali kogoś z niemieckim, żeby telefonicznie zdobywał im rynek w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
jsolt Re: BUSYB 20.09.05, 13:30 szczoter napisał: > ja się z nimi kontaktowałem w grudniu 04. szukali tłumacza na etat, do > wykonywania tłumaczeń w biurze, w godz. 8-16 czy 9-17 (nie pamiętam). Norma do > wyrobienia - 2 strony na godzinę. Stawka, którą zaoferowali była nie do > przyjęcia: 14 czy 15 (nie pamiętam) PLN BRUTTO za stronę!! podziękowałem, więce > j > o nich nie wiem. > > potem widziałem w GW swego czasu, że szukali kogoś z niemieckim, żeby > telefonicznie zdobywał im rynek w Niemczech. a tobie po co ten etat??:)) nie lepiej w domciu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
szczoter Re: BUSYB 20.09.05, 13:32 jak aplikowałem tam to nie wiedziałem, że etat - a potem to juz z ciekawości:) zresztą, jestem początkującym tłumaczem, jeszcze na dorobku, więc zbieram doświadczenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
jsolt Re: BUSYB 20.09.05, 13:37 szczoter napisał: > jak aplikowałem tam to nie wiedziałem, że etat - a potem to juz z ciekawości:) > zresztą, jestem początkującym tłumaczem, jeszcze na dorobku, więc zbieram > doświadczenie:) aha, ja już nie początkującym, ale też jeszcze na dorobku hehe:)) kiedyś zrezygnowałam z wolności freelenacer'a, bo parę lat temu ciężko było, a teraz troszkę żałuję, i powoli przymierzam się do powrotu w domowy komforcik:) ja po prostu nie jestem stworzona do pracy od-do:( Odpowiedz Link Zgłoś
szczoter Re: BUSYB 20.09.05, 13:40 ja jeszcze góra rok planuję poczekać z pójściem do domu:) zobaczymy jak się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
szczoter Re: BUSYB 20.09.05, 13:47 jsolt napisała: > bo parę lat temu ciężko było ogólnie było ciężko czy akurat Twoja sytuacja tego wymagała? pytam z ciekawości, bo nie wiem jak wtedy rynek wyglądał Odpowiedz Link Zgłoś
jsolt Re: BUSYB 20.09.05, 14:27 szczoter napisał: > jsolt napisała: > > bo parę lat temu ciężko było > > > ogólnie było ciężko czy akurat Twoja sytuacja tego wymagała? pytam z ciekawości > , > bo nie wiem jak wtedy rynek wyglądał rynek wtedy ogólnie wyglądał po prostu fatalnie, próbowałam naprawdę różnych rzeczy, w desperacji to wcale nie związanych z tłumaczeniami, i klapa. teraz naprawdę się rusza (niektórzy zarzucają mi niezdrowy optymizm, ja wolę nazwać to optymistycznym realizmem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BUSYB IP: *.chello.pl 20.09.05, 14:03 no to będzie niezła kicha czuję... Odpowiedz Link Zgłoś