Gość: :) ASTROMAN Sp. z o.o. IP: *.acn.waw.pl 12.01.03, 20:57 Tego rodzaju ogłoszenie ukazuje się srednio co 2 miesiące. Zmieniany jest tylko numer referencyjny. Pozwolilem sobie na pewien eksperyment. Napisałem do wszystkich spólek notowanych na GPW list z pytaniem o zmiane dyrektora finansowego. Ani jedna nie przyznała się, że poszukuje dyrektora finansowego. Ciekawe kto jest PO??? DYREKTOR FINANSOWY- SPÓŁKA GIEŁDOWA. Firma Jedna z najstarszych firm notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. Od wielu lat tworzy dużą, silną grupę kapitałową. Generalny projektant i generalny wykonawca wielu dużych, powszechnie znanych inwestycji przemysłowych, energetycznych, elektrycznych, telekomunikacyjnych, elektronicznych, budowlanych i montażowych w Polsce i poza granicami kraju. Stale doskonali i rozwija własną produkcję urządzeń energetycznych, elektrycznych i elektronicznych - zgodnie z posiadanymi już od wielu lat międzynarodowymi certyfikatami ISO 9001, ISO 14001 oraz ISO 18001. Jedna z nielicznych firm w Polsce posiadających komplet certyfikatów Euro-2000. Wymagania Doświadczenie na stanowisku Dyrektora Finansowego, Dyrektora Finansowo- Administracyjnego lub Szefa Działu Controllingu w renomowanej spółce kapitałowej realizującym wielomilionowe inwestycje budowlane, montażowe i instalacyjne, najchętniej z własnym zakładem produkcyjnym maszyn i urządzeń energetycznych, należącym do znanego koncernu zachodniego. Znakomita znajomość nowoczesnych metod zarządzania przedsiębiorstwem z wykorzystaniem najnowszych rozwiązań finansowych i informatycznych. Praktyczna wiedza i doświadczenie z dziedziny finansów, rachunkowości, księgowości zarządczej, sprawozdawczości i podatków, nabyte podczas co najmniej 5-letniej pracy w międzynarodowej firmie produkcyjnej lub budowlano-montażowej, najchętniej w oddziale niemieckiego lub zachodnioeuropejskiego koncernu. Wyższe studia ekonomiczne. Dyplom ACCA. Mile widziany stopień naukowy doktora nauk ekonomicznych lub dyplom MBA poparty kilkuletnią praktyką w zachodniej firmie konsultingowej, banku inwestycyjnym, renomowanej zachodniej firmie przemysłowej lub deweloperskiej. Doskonała wiedza i doświadczenie w zakresie wdrażania i eksploatacji systemów klasy MRPII/ERP. Dobra znajomość międzynarodowych standardów GAAP oraz FIDIC. Doświadczenie w zarządzaniu procesowym, audycie struktur organizacyjnych, wieloaspektowych analizach ekonomiczno-finansowych i inwestycyjnych oraz cotygodniowym raportowaniu dla zarządu spółki. Umiejętność doboru i motywowania współpracowników. Znakomite referencje z całego przebiegu pracy zawodowej w Polsce i za granicą. Chęć stałego doskonalenia zawodowego. Duże zaangażowanie w pracę. Wysoka odpowiedzialność, rzetelność i terminowość. Dobra prezencja. Wysoka kultura osobista. Praca w Warszawie. Numer referencyjny: As-3145/2002 J&A Uprzejmie prosimy o przesłanie szczegółowego życiorysu zawodowego (aktualne C.V.) zawierającego następującą klauzulę: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych (Dz. Ust. Nr 133 poz. 883)", z zaznaczeniem numeru referencyjnego, pod adres: Centrum Badań Interdyscyplinarnych ASTROMAN Sp. z o.o. 00-363 Warszawa ul. Nowy Świat 42 tel.: (48-22) 828 92 75, 828 92 77, 828 92 81, 828 92 84 fax: (48-22) 828 30 46 E-mail: astroman@astroman.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-} Re: Nexus Consultants Gdynia IP: 80.51.240.* 13.01.03, 14:39 nie placa konsultantom a na ich miejsce zatrudniaja nowych co 6 mc przyjmuja kilka osob do dzialu marketingu unikac - chyba ze lubicie bezplatne staze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Nexus Consultants Gdynia IP: *.cyberia.com.pl 13.01.03, 23:47 POLKOMTEL zdecydowanie nie placi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ))) Re: Nexus Consultants Gdynia IP: PROXY:* / 172.16.1.* 13.01.03, 23:59 Towarzystwa Ubezpieczeń na Życie= to dopiero perły! Odpowiedz Link Zgłoś
brocik Re: ASTROMAN Sp. z o.o. 11.01.04, 21:01 Chyba zle rozumiesz funkcje agencji headhunterskich. Firma po to zleca takie zadanie na zewnatrz zeby nie miec to z glowy. Czasem fakt poszukiwania kandydata jest scisle tajny (z roznych wzgledow) i nikt oprocz realizujacego zlecenie i podpisujacego umowe nie wie o tym. Dobre agencje pracuja rowniez tylko na wylacznosc, tzn jesli firma zleci im znalezienie kandydata, to sama juz szukc go nie moze. Nawet jesli zglosilby sie idealny, to beda musieli go skierowac do agencji. Nic dziwnego, ze nikt sie nie przyznal do poszukiwania dyrektora. Twoj eksperyment to po prostu bledne zalozenie. O samym astromanie nic nie wiem, ale to, ze przytoczyles ogloszenie na stanowisko ich klienta raczej swiadczy o twojej niewiedzy niz o tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DZIKA Re: Firmy ze złą opinią IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.03, 13:52 PRO FUTURO - brak kompetencji zarzadzających firmą, chamska kadrowa, któa każe robić badania wstepne na własny koszt! Banda idiotów - mówiąc delikatnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Firmy ze złą opinią IP: *.acn.waw.pl 15.01.03, 18:15 Gość portalu: DZIKA napisał(a): > PRO FUTURO - brak kompetencji zarzadzających firmą, chamska kadrowa, któa każe > robić badania wstepne na własny koszt! Banda idiotów - mówiąc delikatnie! Bardzo delikatnie ujęte. Ja w odniesieniu do oszustów mam mniej delikatne określenie..Pierdoleni Oszuści w skrócie PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mokka Re: Firmy ze złą opinią - real,- centrala IP: *.acn.waw.pl 16.01.03, 12:06 zdecydowanie real,- (hipermarkety) centrala. Pracuje około 300 osób. powody: 1) fatalna atmosfera pracy - Niemcy, którzy są wymieniani co kilka miesięcy, bez wykształcenia. wiedzy, manier. traktują Polaków jak niższy gatunek 2). zarządzająca kadra polska dostosowała się do poziomu - poniżanie podwładnego przy każdej okazji 3) aktualnie - stres, bo duże zwolnienia w firmie 4) firma prawdopodobnie szykuje się na sprzedaż 5) wyrzucanie (dosłownie) pracownika z pracy bez powodu - w jednj minucie, bez możliwosci zamknięcia komputera 6) absolutna ignorancja pozytywnych wyników pracy 7) praca po 10-12 godzin na dobę itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewniak zdecydowanie operatorzy sieci komorkowych IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.01.03, 00:29 wszyscy sa winni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Firmy ze złą opinią - real,- centrala IP: 195.94.198.* 26.03.03, 00:33 Dorzucam Carrefour Centralę - omijać szerokim łukiem z powodów takich jak Real! Gość portalu: mokka napisał(a): > zdecydowanie real,- (hipermarkety) centrala. Pracuje około 300 osób. powody: > 1) fatalna atmosfera pracy - Niemcy, którzy są wymieniani co kilka miesięcy, > bez wykształcenia. wiedzy, manier. traktują Polaków jak niższy gatunek > 2). zarządzająca kadra polska dostosowała się do poziomu - poniżanie > podwładnego przy każdej okazji > 3) aktualnie - stres, bo duże zwolnienia w firmie > 4) firma prawdopodobnie szykuje się na sprzedaż > 5) wyrzucanie (dosłownie) pracownika z pracy bez powodu - w jednj minucie, bez > możliwosci zamknięcia komputera > 6) absolutna ignorancja pozytywnych wyników pracy > 7) praca po 10-12 godzin na dobę > itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sik Re: Firmy ze złą opinią - real,- centrala IP: *.pl.auchan.com, / *.internetia.pl 04.12.03, 12:11 Nic jednak nie pobije zachowania dyrektora Auchan Modlinska z przed 4 lat (wtajemniczeni wiedza o kim mowa), ktory zwalnial pracownikow jak stali, ale nie zglaszal tego potem w personalnym i zwolnieni dostawali jeszcze po jednej, dwu pensji bonusowo na konta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiony Re: Firmy ze złą opinią - real,- centrala IP: 195.205.229.* 12.01.04, 13:49 Hehe, nic tylko założyć rodzinę i począć dzieci. Zapewnić im wykształcenie i gadżety wciskane przez speców od marketingu.I nie walnąć przy tym w kalendarz w wieku 40 lat (bo kto wówczas na przetrwanie zarobi..). A wszystko po to, aby wykształcić kolejne rzesze przedstawicieli handlowych, spedytorów, windykatorów i in. z wyższym wykształceniem po Uniwersytecie i znajomością kilku języków. hehehe! No ale ponoć jest nas tu trochę za dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miniak Re: Firmy ze złą opinią - real,- centrala IP: 195.94.206.* 17.04.03, 12:50 sorry, ale głupoty opowiadasz.. Ja od dwóch lat dostaje podwyżki co pół roku, i pracuje mi się doskonale. Po prostu źle trafiłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Firmy ze złą opinią - real,- centrala IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 17.04.03, 14:49 Gość portalu: miniak napisał(a): > sorry, ale głupoty opowiadasz.. Ja od dwóch lat dostaje podwyżki co pół roku, i > > pracuje mi się doskonale. Po prostu źle trafiłaś. a skad wiesz, ze zle trafila???? pomysl co sie stanie jak sie zmieni uklad sil i bedziesz po "niewlasciwej" stronie....ciekawe czy nie bedziesz mial ochoty na podobne "glupoty" jak to okresliles:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miniak Re: Firmy ze złą opinią - real,- centrala IP: 195.94.206.* 17.04.03, 14:55 Skoro ma taką opinię to znaczy ze zle trafila, ja trafilem dobrze i dlatego mam opinie odmienna A zmiany ukladu mnie nie dotycza, bo pionkiem jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) via-management IP: *.acn.waw.pl 20.01.03, 21:36 malgorzata.juszczyk@via-management.com.pl okreslenie, ze jest PO w zupelnosci wystarczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc METRO AG/REAL IP: *.lot.pl 23.01.03, 17:44 Caly zarzad to PO a juz pani Renata Kinde z dzialu developerskiego potrafi byc prawdziwa suka. Odradzam i potwierdzam w calosci slowa przedmowcy. Zwalniaja byle za co i ze skutkiem natychmiastowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC ODDK sp z.o.o. w GDANSKU IP: *.lot.pl 23.01.03, 17:48 cale szefostwo to skurwysyny - calkowicie zgadzam sie z Gregiem i Gosia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) rekrutacja@solver.com.pl IP: *.acn.waw.pl 17.02.03, 17:23 > okreslenie, ze są PO w zupelnosci wystarczy:) czyli jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Davidoff NIGDY WIĘCEJ U B E Z P I E C Z E Ń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 00:58 To dopiero syffff -Credit Suisse Life & Pensions (Winterthur) -Hestia -i wszystkie inne Idzna agenta ubezpieczeniowgo to będziesz służył tylko jako sztuka do płacenia podatków za firmy Dlaczego ? Dostaniesz 500 zł prowizji za jedną polisę. Klient przestaje płacić za dwa miesiące Ty musisz oddać prowizje 500,- Tylko co z 19 % podatkiem który zapłaciłes(aś) A rachunku korygującego NIET Oni tylko tornują ;-))) a Ty masz plecki A gdyby wystawili rach. korygujący był by ich przychodem i iiiii... a tam macie łeb i h... sami policzcie PAPAPAPA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibizabi Re: NIGDY WIĘCEJ U B E Z P I E C Z E Ń IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.04, 19:39 Credit Suisse Life & Pensions - najgorsze co może być, to prawda! Pani Renata Z. kadrowa - wyjątkowo paskudna osobowość. Jej sposób rekrutowania ludzi do pracy - żenada! Dane mi było tego doświadczyć. Wiem,od kogoś, kto tam pracuje,że jest ogólnie znienawidzona przez pracowników.Zadnej polityki kadrowej, brak profesjonalizmu. Tylko intrygi. Atmosfera okropna. Trzymać sie z daleka.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) rekrutacja@solver.com.pl IP: *.acn.waw.pl 17.02.03, 17:29 > okreslenie, ze są PO w zupelnosci wystarczy:) czyli jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gsm POLKOMTEL zdecydowanie za duzo pieniedzy a za IP: *.cyberia.com.pl 25.01.03, 15:51 malo rozumu w zarzadzie i dyrekcji - >> tylko dupolizy czyli brown-nose !! sprawdz sam tylk osie nie pobrudz Odpowiedz Link Zgłoś
kon_walia Mediapolis Sp. z o.o. 27.01.03, 17:50 Mediapolis Sp. z o.o. ul. Solariego w Warszawie. Chamstwo i lekceważenie kandydatów! Na wysłaną mailem ofertę pracy, otrzymałam wiadomość od pani Moniki Z. że wiadomośc usunięto przed przeczytaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
mata.hari Re: Firmy ze złą opinią 29.01.03, 19:21 Najciekawsza jest firma kurierska UPS POLSkA! Jak nie chcesz oszalec , to nawet nie mysl o pracy tam. Odpowiedz Link Zgłoś
kulesza_anna7 Re: Firmy ze złą opinią 04.12.16, 18:57 Hej, pamiętajcie, że takie złe sytuacje w pracy przekładają się na nasze funkcjonowanie i zdrowie. Trzeba na siebie uważać. Podrzucam filmiki, które mówią o tym kiedy trzeba zacząć myśleć o specjaliście. Autorzy przyjmują w Psychomedicu. Może komuś kto to przeczyta, przyda się taka informacja. :) www.youtube.com/watch?v=TJBSqah-Yos&t=108s www.youtube.com/watch?v=849mtLFetlM&t=74s www.youtube.com/watch?v=849mtLFetlM&t=74s www.youtube.com/watch?v=VSCTiONRnXQ&t=2s www.youtube.com/watch?v=4TTMWPnpIks&t=3s www.youtube.com/watch?v=QkLe8OTt3RQ&t=100s www.youtube.com/watch?v=8bj013lhN0o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wellondek Re: Firmy ze złą opinią IP: *.acn.waw.pl 26.02.03, 11:14 Wella Polska też szczególnie po zmianie prezesa całkowity brak szacunku do pracownika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wella zapusc wlosy to cie pokocha prezes IP: 193.0.67.* 03.10.03, 18:40 nasz kochany Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 Re: Firmy ze złą opinią 23.09.03, 12:37 antoslaw napisał: > L'Oreal to najwiekszy syf Może jakis komentarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Firmy ze złą opinią IP: *.dyn.optonline.net 03.10.03, 03:10 chcialam sie tam starac o prace. dlaczego syf? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gad L'Oreal - brak szacunku dla ludzi IP: 217.11.143.* 09.02.03, 21:03 ci co wiedzš o co chodzi to wiedzš o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maksym Tak na marginesie całego wątku... IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 08.02.03, 20:04 Wiele zostało powiedziane o braku profesjonalizmu w działaniach polskich firm podczas procesu rekrutacji... Ten polski "profesjonalizm", widac jak na dloni, kiedy porówna się go z praktyką działalności firm niemieckich. Mogę w tym miejscu pisać, o konkretnych doświadczenich uzyskanych podczas mojego 11 miesięcznego pobytu w Hamburgu. Pracując jako wolonariusz, spróbowałem znaleść na własną rękę staż w firmie o profilu zbliżonym do mojego kierunku studiów. Wysyłajac kilkadziesiąt e-maili oraz kilkanaście listownych aplikacji, byłem miło zaskoczony, iż ŻADEM Z E-MAILI, oraz ŻADNA Z WYSŁANYCH APLIKACJI NIE POZOSTAŁA BEZ ODPOWIEDZI. Staż po wielkim trudzie znalazłem. W lipcu wróciłem do kraju, obroniłem się i od pół roku szukam pracy. Ku mojemu niemiłemu zaskoczeniu stwierdzam, iż osiągam 10% skuteczność, w zakresie otrzymywania jakiejkolwiek odpowiedzi na wysłyłane aplikację. Można w tym miejscu zadać pytanie, a gdzie pozostałe 90%? Pozostałe 90%, stanowią rezultat błędnego przyjętego w Polsce założenia, iż nieodpowiadanie na kierowaną do firmy korespodencję stanowić może akceptowalne działanie. Otoż nie sądzę, że jest zgoła inaczej. Nie znam praktyki działania innych firm jak niemieckie, lecz sądzę iż europejskim standardem działalności firm jest przyjęcie do wiadomości, iż na kierowaną do firmy korepodnecje, wszelaką biznesową, czy też właśnie zapytania o pracę, należy odpowiadać. Czas to pieniądz, i jeżeli przyjdzie wysyłać zapytanie ofertowe do polskiej firmy, z propozycją nawiązania współpracą, czekał na odzew długo nie będę, lecz zwrócę się do kogo innego. Obecnie wyjeżdzam na roczną praktykę absolwencką do Niemiec, ponieważ zatęskniłem za niemieckim europejskim profesjonalizmem. Pozdr. wszystkich serdecznie rafal-zieba7@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eke Re: Firmy ze złą opinią IP: 213.77.89.* 21.02.03, 11:49 proponuje dodawac uzasadnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rochstar Re: Firmy ze złą opinią IP: *.crowley.pl 21.02.03, 13:44 Dodaje studio filmowe Beetroot na ul.Solariego - nie płacą, nie oddają umów - podpisujesz umowe w jednym egzemplarzu, który trafia do firmy, do księgowości, a Ty nie możesz iść nawet do sądu. Terminy płątności - 6-8 miesięcy. Nie radzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: searcher Re: Firmy ze złą opinią IP: 195.94.218.* 24.02.03, 19:45 Dodałabym do tej listy wszytkie agencje doradztwa personalnego w W-wie. Za: - proponowanie ludziom z bdb angielskim i kilkuletnim doświadczeniem pracy recepcjonistki - traktowanie jak zadżumionych ludzi, którzy maja więcej niż półroczną przerwę w pracy, tak w swoim świecie żyli w jakiejś przepięknej Bajlandii, gdzie pracy jest na tyle w brud, że jak ktoś jej nie nzjaduje prze pół roku to jest idiotą i niedołęgą - nieodpowiadanie na aplikacje - grymaszenie i stawianie wygórowanych (większych niż bezpośrednio ogłaszający się pracodawcy) wymagań, podczas gdy u nich pracują panienki świeżo po studiach, u których jedyną mądrą rzeczą jest jest mądrą mina, w którą próbuja "się ubierać" wobec braku jakiejkowiek wiedzy i umiejętności prowadzenia rozmowy - brak szacunku dla ludzi i ich aspiracji, traktowanie ich jak mięsa - pronowanie głodowych pensji myślę, że to najwazniejsze powody, ale jestem pewna, że dodaciechętnie jeszcze coś od siebie do tej listy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Firmy ze złą opinią IP: 24.83.56.* 04.03.03, 20:04 Firma,agencja itp.przestaje dzialac w prosty sposob-nie otrzymuje swiadectwa dzialalnosci na dany rok po 3,4 skargach i wypada z rynku,a wrocic jest trudno.Kontroluje to niezalezna agencja.......Firma,ktora nie placi za prace jest zwyczajnym zlodziejem....Smieszne jest to,ze taki zlodziej nazywa siebie biznesmenem on jest (jeszcze raz ZLODZIEJ)-Pzd-MAREK-Canada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek Wydawca - nomen omen - "Solidnej Firmy" n/t IP: *.acn.waw.pl 10.03.03, 21:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) katarzyna.grzybowska@aria-consulting.com.pl IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 26.03.03, 14:41 Oszustom gospodarczym nie nalezy podawac powodow bo na takich specjalistow szkoda cennego czasu. Cale szczescie, ze istnieje okreslenie PIERDOLONY OSZUST. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: katarzyna.grzybowska@aria-consulting.com.pl IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.15, 20:40 A czy nie można takiego biznesmena wpisać do krajowego rejestru dłuzników. Jeśli jest oszustem i złodziejem to jak się znajdzie na liście to sam będzie miał problemy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: Wydawca - nomen omen - "Solidnej Firmy" n/t IP: *.eranet.pl 02.08.05, 10:08 Cos wiecej na temat Solidexu moglbys powiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Treść tego wątku to koszmar. 10.03.03, 21:40 Największe, najbardziej znane firmy oceniane są w taki sposób, że nic tylko wyemigrować, lub załóżyć własne przedsiębiorstwo. Czego wymagać od małych przedsiębiorstw, jeśli najwięksi pracodawcy w Warszawie i Polsce, oceniani są tak negatywnie ? Uff, smutne wnioski z tej lektury.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Treść tego wątku to koszmar. IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 11.03.03, 16:29 matrek napisał: > Największe, najbardziej znane firmy oceniane są w taki sposób, że nic tylko > wyemigrować, lub załóżyć własne przedsiębiorstwo. > > Czego wymagać od małych przedsiębiorstw, jeśli najwięksi pracodawcy w Warszawie > > i Polsce, oceniani są tak negatywnie ? Uff, smutne wnioski z tej lektury.... przepraszam ale uzyles zlego slowa. Negatywnie to slowo w tym przypadku brzmi jak pochwala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny Re: Treść tego wątku to koszmar. IP: *.punkt.pl 21.03.03, 08:28 Dobrze mówisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krisos Do Uli, i innych zaHRowanych IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 10.03.03, 23:59 jeżeli czytacie te setki aplikacji które do was napływają, to wklejenie standardowej grzecznej odmowy jako odpowiedź nie zajmie wam więcej niż 10 s. plus 2 s. na wysłanie odpowiedzi odmownej, jezeli zaś nie czytacie wszystkiego, ta dawajcie krótsze okresy do kiedy można nadsyłać aplikacje - a potem szlaban na skrzynkę - k.... czy to takie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Do Uli, i innych zaHRowanych IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 26.03.03, 14:51 Gość portalu: krisos napisał(a): > jeżeli czytacie te setki aplikacji które do was napływają, to wklejenie > standardowej grzecznej odmowy jako odpowiedź nie zajmie wam więcej niż 10 s. > plus 2 s. na wysłanie odpowiedzi odmownej, jezeli zaś nie czytacie wszystkiego, > > ta dawajcie krótsze okresy do kiedy można nadsyłać aplikacje - a potem szlaban > na skrzynkę - k.... czy to takie trudne? nie wymagaj od analfabetow i pierdolonych oszustow znajomosci czytania i pisania Odpowiedz Link Zgłoś
farinelli nieuczciwa konkurencja 14.03.03, 23:22 Magazyn Fashion i jego redaktor naczelna B. Skupinska - wyjatkowy brak profesjonalizmu, chamstwo i amatorka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Firmy ze złą opinią IP: *.cs.put.poznan.pl 15.03.03, 11:48 Gość portalu: Pene napisał(a): > Mimo dużego bezrobocia są w naszym regionie firmy, w których lepiej nie > pracować, bo można się wkopać po uszy. > Czy myślicie, że warto byłoby dzielić się swoim doświadczeniem o tym na > forum. Pewnie pozwoliłoby to na nie powielanie błedu pracy u takich > pracodawców. Warto było by stworzyć w necie taką listę. Ja już raz się > wkopałem i mimo dużego bezrobocia mam duży dystans do kolejnych pracodawców. > pozdrowionka i może coś ludziska wymyślimy aby nie dawać szans rozwoju > nieuczciwym. Uważajcie, bo to moze skończyć się w sądzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SĘDZIA Re: Firmy ze złą opinią IP: 195.154.167.* 21.03.03, 11:30 Jasne, niech nas dalej gnoją A może chodzi o sąd pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Firmy ze złą opinią IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 26.03.03, 14:50 Gość portalu: Gość napisał(a): > Gość portalu: Pene napisał(a): > > > Mimo dużego bezrobocia są w naszym regionie firmy, w których lepiej nie > > pracować, bo można się wkopać po uszy. > > Czy myślicie, że warto byłoby dzielić się swoim doświadczeniem o tym na > > forum. Pewnie pozwoliłoby to na nie powielanie błedu pracy u takich > > pracodawców. Warto było by stworzyć w necie taką listę. Ja już raz się > > wkopałem i mimo dużego bezrobocia mam duży dystans do kolejnych pracodawcó > w. > > pozdrowionka i może coś ludziska wymyślimy aby nie dawać szans rozwoju > > nieuczciwym. > > Uważajcie, bo to moze skończyć się w sądzie Bardzo chetnie udam sie do sadu w celu wykazania jak wspomniane firmy oszukuja swoich klientow. Chcesz byc po drugiej stronie barykady. Prosze bardzo. Tylko pozniej nie mow, ze nie wiedziales. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Firmy ze złą opinią IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 26.03.03, 14:53 anna.jeleniewicz@valeo.com.pl powod ??? wspomniana firma nie zasluguje nawet na podanie powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
jagna_jagna Re: Firmy ze złą opinią 03.04.03, 10:14 Gość portalu: :) napisał(a): > anna.jeleniewicz@valeo.com.pl > powod ??? wspomniana firma nie zasluguje nawet na podanie powodu. Jakbyś jednak mógł podać. Tak przyszłościowo dla informacji mej. Wysłałam do nich papiery, nawet rozmawiałam z tą panią (odezwali się momentalnie) bo sprawdzała telefonicznie znajomość języka i jak się można domyśleć mimo obietnicy jakiegoś telefonu pt "co dalej" ani widu ani słychu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Firmy ze złą opinią IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 03.04.03, 17:54 jagna_jagna napisała: > Gość portalu: :) napisał(a): > > > anna.jeleniewicz@valeo.com.pl > > powod ??? wspomniana firma nie zasluguje nawet na podanie powodu. > > > Jakbyś jednak mógł podać. Tak przyszłościowo dla informacji mej. > Wysłałam do nich papiery, nawet rozmawiałam z tą panią (odezwali się > momentalnie) bo sprawdzała telefonicznie znajomość języka i jak się można > domyśleć mimo obietnicy jakiegoś telefonu pt "co dalej" ani widu ani słychu. dokladnie to co napisalas i jeszcze dodatkowa informacja. Nie wiem kto im dal prawo publikowania blednych informacji finansowych na swoj temat. Wiecej nie zamierzal tracic czasu na tlumaczenie profesjonalizmu tej firmy. Mozesz wierzyc albo nie wierzyc ja jednak nie mam zamiaru pokazywac im bledow. Maja specjalistow niech sami je znajda. Pozdrawiam i wspolczuje kontakowania sie z Nimi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamek Re: Firmy ze złą opinią IP: 213.199.228.* 13.07.03, 00:56 Z firmą Valeo miałem styczność podczas podjęcia pracy na stanowisku Manager ds. Efektywności Systemów Produkcyjnych. Mimo przejścia dwóch etapów rekrutacji, telefon nie dzwonił w terminie podanym przez Kierowniczkę ds. Personalnych (Valeo - okolice Bielska Białej). Po zadzwonieniu z zapytaniem o ewentualne decyzje podjęte w sprawie mojej osoby "Wie pan my już wstępnie zdecydowaliśmy się wcześniej na inną osobę" Mój dojazd w obie strony blisko 500km!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Contagion Re: Firmy ze złą opinią IP: *.chello.pl 17.07.03, 00:58 Klub Wakacyjny w Warszawie - wciskanie ludziom fikcyjnych wycieczek - fuj!!! Figuruja pod dwoma adresami: jagiellońska 15 i al. Solidarnosci 117... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała [...] IP: *.dtcentrum.pl 25.07.03, 10:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nana Re: Firmy ze złą opinią IP: *.toya.net.pl 25.07.05, 23:46 zgadzam sie - na szczescie nie mailam okazji tam pracowac. przy drugiej rozmowie, gdy uslyszalam o warunkach (praca na pol etatu za najnizsza krajowa etc.), oprzytomnialam. tym bardziej, ze peter sam sie "pochwalil", ze byli pracownicy groza mu sadami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Firmy ze złą opinią IP: *.tkdami.net / 172.16.14.* 02.09.03, 22:04 Generali TU i Generali Życie Stolyca, ul. Postępu 15 G. Brenda-członek zarządu-chamidło pierwszej wody ("a wydawałoby się kulturalni ludzie"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Nie tylko oni. IP: *.acn.waw.pl 02.09.03, 22:13 Gość portalu: Jan napisał(a): > Generali TU i Generali Życie > Stolyca, ul. Postępu 15 > G. Brenda-członek zarządu-chamidło pierwszej wody ("a wydawałoby się kulturalni > > ludzie"). Nie tylko ta osoba. Obok tej bandy oszustow znajduje sie inna banda oszustow. Ja nie wiem czy ten Slużewiec to jakies specjalnie wyznaczone miejsce, gdzie swoje siedziby maja oszusci i naciagacze??? Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Firmy ze złą opinią 03.09.03, 12:25 Atcom - pracowałem tam w 1999 roku i nie wypłacili mi kasy. PIP poinformowała mnie, że oficjalnie... ta firma nigdzie nie jest zarejestrowana! Ale się wściekałem widząc co tydzień w dodatku Komputer ich ogłoszenia... Recon (agencja Citibank) i sam Citibank - ściemnianie klientów, pracownicy nawzajem podkradający sobie bazy klientów, ogólna atmosfera udupienia Designers - zero planowania, zero wsparcia sprzedaży Altcom Akademia - kilka spotkań, testy psychologiczne, z których wynikło (wynik na piśmie!), że jestem super i perfekcyjnie się nadaję, a na koniec procesu rekrutacyjnego usłyszałem, że... "pan tu w ogóle nie pasuje" :) Poza tym 99% firm w Polsce - w mniej więcej tylu człowiek słyszy SKONTAKTUJEMY SIĘ NA PEWNO" i oczywiście zero kontaktu. Profesjonaliści, psia ich mać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick Re: Firmy ze złą opinią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.03, 10:58 EGIS POLSKA - psy , którzy traktują ludzi jak śmieci!!!! Wystrzegajcie się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felix Re: Firmy ze złą opinią IP: *.acn.pl 02.10.03, 19:21 Dopisuję do listy złych pracodawców agnecję reklamową "Proinwest Art Meritum" obecnie nazwa zmieniona na "Art Meritum". Rotacja jest większa niż na diabelskim młynie tzn. tak się od tego w głowie kręci. Szefowie jakby coś brali, zero szacunku ukryte pod płaszczem sztucznej elokwencji i inteligencji. Firma wywodzi się z Krakowa. Skąpstwo, a bogactwo szefów polega na okradaniu pracowników. Nie radzę nawet za cene bezrobocia!!!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfred Re: Firmy ze złą opinią IP: *.crowley.pl 21.10.04, 11:52 potwierdzam! brak kompetencji wsparty sztuczną elokwencją. prowadzenie firmy w oparciu o lektury branżowe... oszukiwanie pracowników i wykorzystywanie prawa wekslowego z naruszaniem tegoż. ciągłe zmiany nazwy i pracowników. ta firma to kilka osób, które próbuja stwożyć aurę wielkiej korporacji... wygląda jak przykrywka dla innej działalności. Możliwe, że szefowie mogą mieć kontakty ze światkiem przestępczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sikorka Re: Firmy ze złą opinią IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.10.03, 10:56 XEROPOL w Warszawie, nie wiem czy jeszcze istnieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k_a Re: Firmy ze złą opinią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.03, 13:05 CARCADE S.A, kiedys na pierwszym miejscu pod względem usług finansowych. teraz dno. Fakt płacą, ale traktuja ludzi jak syf, który trzeba wykorzystac a potem wyrzucić. prezesi maja w dupie pracowników. każdy sie boi o stołek. i znaleźć tam normalnego, nie zadzierajacego nosa człowieka jest trudno. atmosfera ciężka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudolf Re: Firmy ze złą opinią IP: *.acn.pl / *.acn.pl 03.10.03, 16:56 Firma PAJTEL,zatrudniają na okres próbny za 1000 zł brutto,a potem nie podpisuja umowy na stałe,tylko zatrudniają nową osobę.Jest to tzw 4-etat w tej firmie,ciężko wypracowany ( jak twierdzi właściciel firmy ) przez pozostałe trzy osoby pracujące w tej firmie.Błazenada nie firma !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
frog73 Re: Firmy ze złą opinią 09.10.03, 11:47 Dodaję Greenwich School of English. Nie płacą w wakacje. Do ZUSu masz zgłoszone 800 brutto. Resztę dostajesz pod stołem. A poza tym właścicielka oszukuje na czym się da. I nakręca pracowników przeciwko sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutka Re: Firmy ze złą opinią IP: 194.55.221.* 09.10.03, 13:47 Bertelsmann to tez sa zmije, nic i nikt tylko kasa ich obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutka Re: Firmy ze złą opinią IP: 194.55.221.* 09.10.03, 13:48 a co z panstwowymi posadkami, tylko u prywaciazy jest tak zle..............????????? Odpowiedz Link Zgłoś
lokusta1 Re: Pytanie do HRowcow 23.11.03, 20:36 Powiedzcie mi dlaczego tak nagminne jest dawanie poszukujacemu nadziei wtedy, gdy dobrze wiecie, ze go nie chcecie? Chodzi mi tu o slynne "dziekujemy, dodalismy Pana/Pania do bazy aplikantow i jak bedzie wolne stanowisko to damy znac" (oczywiscie jakos nigdy to stanowisko sie nie zwalnia) oraz na zasadzie "oddzwonimy do Pani/Pana" i telefon pozostaje milczacy. Czy nie mozna napisac szczerze, np. "Dziekujemy za zainteresowanie nasza oferta. Nie przeszedl Pan/Pani procesu rekrutacji" albo cos w tym stylu? W czym rzecz? Pozdrawiam Forumowiczow Lokusta Odpowiedz Link Zgłoś
cocer1 Re: Firmy ze złą opinią 24.11.03, 13:55 Odradzam Każdemu firmę X-press couriers sp.z o.o. ul. Ordona 3, 01-237 Warszawa. Prezes ma ciągle nowe pomysły typu "Egon ma plan" co kończy się zostawaniem po godzinach za darmo, płaci beznadziejnie-tzn na czas ale potworne grosze, jest chamem i prostakiem, który absolutnie za grosz nie szanuje pracowników. Roztacza piękne wizje, tego ile ty niem będziesz zarabiać i jaka to świetna firma a kończy się obcięciem pensji bo trzeba ciąć koszty. Można tak wymieniać bardzo długo. polecam gorąco pracę w tej firmie dla osób chcących szybko zakończyć życie na tej ziemii z powodu zawału w wieku lat 30 lub z głodu - bo pensji nie starcza nawet na jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
habibi_i Re: Firmy ze złą opinią 04.01.04, 16:39 Wspaniała firma!!! ;) Jestes masochistą? Przyłącz się do nas!! Oferujemy szeroki zakres dręczenia pracowników. W tym: - obniżki pensji dla pracowników... działamy z zaskoczenia - wspaniała atmosfera towarzysząca świętom.. ach jakże miło było widzieć prezesa delikatnie stąpającego w swoich cichobiegach i dresiku za naszymi plecami.. no i stresu związanego ze składanim życzeń i innymi duperelami też nam zaoszczędzono!! Dziekujemy Ci o Wielki! - W wigilię oczywiście pracujemy.. co z tego, że niektórzy maja X kmów do domu..? wyjść wcześniej? no dobrze .. na chybił trafił: raz dwa trzy... wychodzisz Ty! ach jaka radość.. - dla najlepszych klientów świąteczne prezenty: trendy torebeczka zaprojektowana w pocie czoła przez naszego Guru! Cały dzień pracy, ale się opłaciło! Ach jaki ten nasz szef zdolny jest! no no.. W końcu sie studiuje, i to nie byle gdzie.. niee? Trzy cukierki dopełniają radości .. zawijane w pocie czoła przez pracownikow firmy.. szeleściło... ach jak świątecznie. Nie ma to jak dobry marketing.. agresywny chciałoby się powiedzieć.. HyHy - codzień rano radosna ekipa masochistów z przymusu zmierza do pracy.. o szczeście nasze! nocami równie radośnie do domu wracamy.. aczkolwiek nie zawsze... - coż z tego, że nie ma czasu na to, aby się czegoś douczyć, aby postudiować, aby się podszkolić, zobaczyć czy rodzina jeszcze żyje... mając tak wielkie perspektywy, komu to potrzebne? Tak więc drogi internauto, czy jeszcze się zastanawiasz? Nie myśl długo! porzuć studia, dotychczasową pracę, załóż własną działalność gospodarczą, przejmij na siebie wszystkie opłaty.. no i z plikiem kasiory przybiegnij do nas... chętnie Cię jej pozbawimy.. Odpowiedz Link Zgłoś
habibi_i X-press couriers 04.01.04, 16:41 Wspaniała firma!!! ;) Jestes masochistą? Przyłącz się do nas!! Oferujemy szeroki zakres dręczenia pracowników. W tym: - obniżki pensji dla pracowników... działamy z zaskoczenia - wspaniała atmosfera towarzysząca świętom.. ach jakże miło było widzieć prezesa delikatnie stąpającego w swoich cichobiegach i dresiku za naszymi plecami.. no i stresu związanego ze składanim życzeń i innymi duperelami też nam zaoszczędzono!! Dziekujemy Ci o Wielki! - W wigilię oczywiście pracujemy.. co z tego, że niektórzy maja X kmów do domu..? wyjść wcześniej? no dobrze .. na chybił trafił: raz dwa trzy... wychodzisz Ty! ach jaka radość.. - dla najlepszych klientów świąteczne prezenty: trendy torebeczka zaprojektowana w pocie czoła przez naszego Guru! Cały dzień pracy, ale się opłaciło! Ach jaki ten nasz szef zdolny jest! no no.. W końcu sie studiuje, i to nie byle gdzie.. niee? Trzy cukierki dopełniają radości .. zawijane w pocie czoła przez pracownikow firmy.. szeleściło... ach jak świątecznie. Nie ma to jak dobry marketing.. agresywny chciałoby się powiedzieć.. HyHy - codzień rano radosna ekipa masochistów z przymusu zmierza do pracy.. o szczeście nasze! nocami równie radośnie do domu wracamy.. aczkolwiek nie zawsze... - coż z tego, że nie ma czasu na to, aby się czegoś douczyć, aby postudiować, aby się podszkolić, zobaczyć czy rodzina jeszcze żyje... mając tak wielkie perspektywy, komu to potrzebne? Tak więc drogi internauto, czy jeszcze się zastanawiasz? Nie myśl długo! porzuć studia, dotychczasową pracę, załóż własną działalność gospodarczą, przejmij na siebie wszystkie opłaty.. no i z plikiem kasiory przybiegnij do nas... chętnie Cię jej pozbawimy.. Odpowiedz Link Zgłoś