polsat1 21.12.05, 14:42 Komu się dobrze pracuje? Kto się szkoli, ma dobrą atmosferę pracy i sensowne wynagrodzenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: usak Re: Najlepszy pracodawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 15:53 Sorki, to jest forum "Praca w Warszawie" a więc chodzi tu o Polskę. Pomyliłeś fora. Odpowiednie dla tego postu jest "Praca w USA". Odpowiedz Link Zgłoś
polsat1 Re: Najlepszy pracodawca 21.12.05, 16:10 Mam nadzieję, że przesadzasz. Że jest wielu dobrych pracodawców również w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Najlepszy pracodawca IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.12.05, 16:15 GDZIE?GDZIE?GDZIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona/y Re: Najlepszy pracodawca IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.12.05, 16:41 IRS z siedzibą na siekierkach :) miła atmosfera, godziwe wynagrodzenie, bezproblemowy urlop, życ nie umierać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usak Re: Najlepszy pracodawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 16:51 Może gdzieś są dobrzy pracodawcy. Osobiście nie widziałem, ani nie słyszałem. Pobobno Polak to bardzo narzekający i zawsze niezadowolony człowiek. Tak mówią statystyki. To dajcie 200 euro miesięcznie Niemcom czy Belgom, a zobaczycie jacy będą szczęśliwi i zadowoleni. Ja uważam że każda praca na początku będzie się pobobać. Euforia ze znalezienia i w ogóle. Poza tym pracodawca nie chce zniechęcić pracownika. Chce go "oczarować dobrocią swoją". Po miesiącu, dwóch zaczynają się dodatkowe godziny (bezpłatne oczywiście), praca w weekendy, problemy z urlopem itd. Wszystko to wynika z nieprzestrzegania kodeksu pracy, który wbrew pozorom jest bardzo korzystny dla pracownika. Korzystny lecz nie przestrzegany. Byłem w Belgii - jeżeli pracodawca np. nie zapłaci pracownikowi za nadgodziny to dostaje taką karę że może pożegnać się z prowadzeniem firmy. No, ale daleko nam do cywilizacji. Wielu pracodawców godnych naśladowania w tym poscie nie zobaczysz. Takie są fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erre Re: Najlepszy pracodawca IP: *.microsoft.com 23.12.05, 12:11 Microsoft - setki szkoleń, super atmosfera, dobre wynagrodzenie. Jest bardzo OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki80 Re: Najlepszy pracodawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 22:49 A PriceWaterhouse ? Kiedyś tam pracowałam i pamiętam że bardzo dbali o pracowników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Najlepszy pracodawca - Procter & Gamble IP: 212.180.161.* 22.12.05, 20:14 Szkolę się. Mam fajną atmosferę w pracy. A i na wynagrodzenie nie narzekam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: worker Re: Najlepszy pracodawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 21:30 Raiffeisen Bank Polska S.A. - piszę zupełnie poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Najlepszy pracodawca IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 30.12.05, 13:01 Unilever - szkolenia, wynagrodzenie bez cudow ale OK, socjal, atmosfera mila, nie trzeba nosic zakietow i butow na obcasach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazou Re: Najlepszy pracodawca IP: *.ssmb.com 30.12.05, 13:58 Citibank jest ok - co roku wybiera sie sobie 3 szkolenia (chociaz dobrze jak zrealizuje sie 2), poza tym mozna chodzic na szkolenia jak ktos inny zrezygnuje - tez okolo 2-3 rocznie. Jest duzo imprez integracyjnych roznego rodzaju, takze innych aktywnosci sportowych, mentorskich, wolontariackich. Atmosfera w pracy ok, ale jak ktos lubi open space, dla ludzi cichych moze byc zbyt glosno. Kasa calkiem przyzwoita, poza tym prywatna opieka medyczna - ambulatoria sa na miejscu, bony, itp. nadgodziny platne, a z urlopem nigdy nie bylo problemu - pod warunkiem ze twoj backup akurat go nie bierze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Najlepszy pracodawca IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 30.12.05, 15:06 chyba na goleszowskiej pracujesz? jasne tam jest przyjemna praca, ale nic nie piszesz o oddzialach typu "blue" i "gold" oraz o ludziach sprzedajacych CC :) tam to sie dopiero dzieje! No coz, a;e milo, ze chociaz Ty masz dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigr Re: Najlepszy pracodawca IP: 195.94.201.* 02.01.06, 09:28 KPMG - szkolenia i socjal to wiadomo że są świetne, bo firma utrzymuje pewien standard. Ale jacy tu są ludzie! Zostało jeszcze conieco z dawnej atmosfery rodzinnej. Czasem czuje się jak na studiach, w organizacji studenckiej: bardzo swobodnie, bez przymusu. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
zkpl Re: Najlepszy pracodawca 02.01.06, 17:27 Rada Nadzorcza PKN ORLEN i Centrala ZUS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz_robert Re: Najlepszy pracodawca IP: *.chello.pl 02.01.06, 20:40 telekomunikacja polska-mimo wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś