Gość: ikar IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.06, 18:08 Bardzo proszę o wszelkie informacje dotyczące Pramerica Financial. Jaki to pracodawca, atmosfera pracy, zarobki itp.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.chello.pl 13.02.06, 14:09 nie polecam...wielkie gadki o zarobkach..ciąganie po rozmowach 6 etapów..a praca..jako agent ubezpieczeniowy...ZAROBKI PRZEDSTWAIANE SA FANTASTYCZNIE..trzeba im znaleźć 300 klientow..ale kto na tym korzysta chyba tylko KIEROWNICY . Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.zawadzki1 Re: Pramerica Financial - jak tam jest? 29.05.06, 19:35 Jeśli interesujesz się pracą doradzcy finansowego, napisz.Jestem doradcą w funduszach inwestycyjnych, zarabiam nieźle i co roku jeżdżę na fajne wycieczki zagraniczne np.Dominikana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 21:21 ja o tym mysle..jestem na 4 roku prawa i na 1 finanse i bankowosc. po skonczeniu prawa..czy sie nadaje? i kto sie nadaje. od czego to zalezy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arugath Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 20:31 Panie Sławku ja mam takie pytanie: jakie studia i na jakiej uczelni Pan je skończył i został tym doradcą finansowym,bo ja dopiero wybieram się na studia i chchiałbym się dowiedzieć coś o Pana pracy. także jakby mógłby mi Pan opisać swoją prace to będę wdzięczny. habosem@interia.pl z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H. X. Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.crowley.pl 26.09.06, 00:09 każda firma ub. jest lepsza od tej. polisy - chociaz sa naprawdę niezłe nie rekompensują jednego wielkiego oszukiwania agentow, mozliwościami rozwoju, zarabiania pieniędzy i podwyżek po6-7 m-cach. Ja składałam po 3 wnioski przez pierwszych 10 tygodni, potem przynajmniej 2 wnioski tygodniowo, do domu wracałam często po północy; nigdy nie dostałam podwyżki, zabierano mi kontakty do moich klientów, z czym czułam się okropnie, dzwoniono do moich klientów i sprawdzano mnie, czułam się jak kretynka, bo potem mnie wyśmiewali (np. moi znajomi). na szczęście to juz przeszłośc, niecały rok temu odeszłam, żałuję że tak późno i dałam się wykorzystywac przez tyle czasu. Nie wchodź w to, , jak chcesz byc profesjonalnym doradcą, to jest dużo fajnych firm, gdzie sa jasne zasady gry, w tym 2 lub 3 firmy, w których pracuja byli agenci i dyrektorzy, kierownicy z Prameriki i sa tam normalne, jasne zasady pracy, normalna atmosfera. Jestem w jednej z nich, zarabiam sporo kasy w każdym m-cu,mam czas na wszystko czuję się szanowana. W Pram. byłam wykorzystywana. trzymaj się i szukaj dobrej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lars Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.aster.pl 01.11.06, 16:50 H.X. Twoja wypowiedź to typowa reakcja rozgoryczonej, sfrustrowanej osoby której ktoś powiedział że sie nie nadaje. Pracuje w Pramerice od 5 lat i jestem bardzo zadowolony. Po prostu to nie jest firma dla wszystkich i słabi, zakompleksieni ludzie nie wierzący w siebie się nie nadają. Gwarantuje wszystkim że nikt nie dzwoni do klientów i nie sprawdza. Mogę sobie wyobrazić taką sytuację np. w przypadku jeżeli zachodzi podejrzenie ze klient może być oszukiwany przez agenta. To wszystko w trosce o klientów... A tak nawiasem mowiąc - H.X. - oszukiwałaś klientów? Przyznaj sie... hmm...? A poza tym - jak Ci zabierano kontakty? Ktoś Ci wyrwał notes czy tel. komórkowy? Może jakieś przypalanie ogniem w trakcie przesłuchań? He, he... dobre! Mimo wszystko życzę Ci powodzenia w jednej z tych 2 lub 3 firm w których pracują byli agenci i dyrektorzy. Uważaj tylko bo jak po kilku latach wzrostów zacznie sie korekta na giełdzie papierów wartościowych i korekta na rynku nieruchomości to fundusze inwestycyjne i kredyty przestaną sie tak dobrze sprzedawac. Ciekawe co wtedy zrobią własciciele tych 2 lub 3 firm z osobami które zarabiają sporo kasy, mają czas na wszystko i na dodatek oszukują klientów... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzior Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.icpnet.pl 03.11.06, 19:14 we wtorek idę na rozmowę o pracę właśnie w pramerica financial i jestem bardzo ciekawa jak to wygląda. Dużo dobrego słyszałam o tej firmie, ale może Ty mógłbyś podpowiedzieć na co konkretnie zwracają uwagę ludzie, którzy zajmują się rekrutacją w Twojej firmie. Dziękuję z góry za pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.aster.pl 13.02.07, 14:00 Mam takie pytanie ile zarabia life planner na poczatku czy jest to wynagrodzenie stale. wiem ,ze jest to umowa agencyjna czyli własna działalnośc gospodarcza.Ile dostaje się podstawy bo słyszałem o programie stypendialnym przez 2 lata. Co to wogóle jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.orange.pl 07.06.06, 08:33 czytajac te posty mam wrazenie ze najbardziej na te firme psiacza ci ktorzy nie sa w stanie tam pracowac bo sie do tego nie nadaja bo firma ich nie chce, swoja droga to firma dosc ciekawa skoro stawia tak duze wymagania i oczywiste jest to ze sa rozczarowani bo sie nie dostaja a przeciez w kazdej innej firmie ubezpieczeniowej mozna zostac agentem praktycznie czlowiek z ulicy(sprawdzalem w 3 firmach!), kolejna sprawa jeszcze bardziej nie rozumiem tych ktorzy zostali zaproszeni na rozmowe - nie wiem czy cos szkodzi cos sie dowiedziec, przeciez nikt nie jest w stanie zmosic do pracy! Jestem handlowcem i podejżewam ze 300 osob to ocena pewnego potencjalu - normalna sprawa sadze ze aby dlugo pracowac trzeba miec znacznie wiecej klientow. Konkluzja - mysle ze warto samemu sie przekonac, samemu pomyslec, na takich postach mozna jedynie znalsc malkontentow ktorzy mysla ze za siedzenie i pierdzenie w stolek beda miec kokosy. Aniu - ty na pewno nie nadajesz sie ani na agenta ani na handlowca - i akurat profesjonalnie to ocenili - przeciez jest jeszcze tyle innych zajec. pozdrawiam czytajacych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.aster.pl 01.11.06, 17:00 Moja droga Aniu - ale przecież nie szukasz tych klientów dla "nich" tylko dla siebie bo to Ty masz z tego pieniadze. Oj widac ze nie chce Ci sie pracować... leniuszek z Ciebie... No, ale podobno w Anglii szukają barmanek... ;-)No i można znaleźc bogatego Anglika zeby nie musiec pracowac ciężko w życiu... Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.02.06, 16:54 Dzięki. Właśnie jestem po rozmowie i okazuje się, że właśnie jest tak, jak piszesz, niestety... A co gorsze, że moje dane uzyskali od firmy Impel HR Service, gdzie aplikowałem na doradcę personalnego!!! Zatem przed nimi również przestrzegam, bo są zwykłymi naganiaczami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.chello.pl 13.02.06, 17:02 Dzięki Ikar,za to Impel hr service..Co za zwyczaje...będę miała na uwadzę tę firmę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczupak Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 12:51 mnie też tam zaprosili, ale nie składałem dok. do impela. Zanim tam pójdę nastawie się odpowiednio. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 14:39 > mnie też tam zaprosili, ale nie składałem dok. do impela I chodzicie tak na rozmowy do firm, do których nie składaliście aplikacji? A co na to ustawa o ochronie danych osobowych; przecież można ich spokojnie pozwać o odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodzio Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.paiz.gov.pl 15.02.06, 09:22 hey - czytam Wasze posty i mam jeden komentarz - pierwsze pytanie wywolujace ta dyskusje skierowane bylo do ludzi, ktorzy znaja firme tzn. zaczeli tam prace a odpowiadaja ci, ktorzy zetkneli sie z nia ale w zyciu nie pracowali tam - wiec nie rozumiem skad te sarkastyczne uwagi - moze dlatego, ze zadnego z was nie zatrudnili...- chetnie poznalbym opinie kogos z firmy, kto tam pracuje i wie o co biega a nie tylko domysla sie i ma wyobrazenia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lifeplanner Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: 83.143.96.* 24.11.06, 19:01 Ja pracuje w Pramerice od pewnego czasu i jestem bardzo zadowolony, zasady sa jasne, nikt nikogo nie kontroluje tak jak jest to np. w firmach handlowych gdzie przedstawiciele sa kontrolowani za pomoca laptopow z GPS. Atmosfera jest rewelacyjna, ludzie sa OK bo tylko tacy moga tam pracowac. Pozdrawiam wszystkich ktorym nie udalo sie tam dostac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuska Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 02:21 Tam bylo falnie przez pierwsze 5 lat. Ja przepracowalam w Pra 7, zaczelam, kiedy w biurze pracowalo jakies 15 osob. Kiedy wyjechali Amerykanie twrzacy te firme, nie jest dobrze. Mam nadzieje, ze starczy Ci sily, bo najmniejsza powoduje, ze w tym systemie zarzadzania, jaki nastal, pozbywaja sie kazdego w najmniejszej chwili jego slabosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morelka Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 12:23 Nuśka powiedz mi czy są jakieś zagrożenia związane z podpisaniem umowy agencyjnej czy każą zwracać pieniądze za szkolenie opowiedz trochę więcej bo mam zamiar tam wejść ale mam jeszcze wątpliwości ,dlaczego ty odeszłaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morelka Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 12:26 A gdzie pracujesz w wawie ? Opowiedz jak ci idzie co możesz to gadaj może się spotkamy już w pracy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.orange.pl 07.06.06, 08:42 Ty doradca presonalnym - i nie potrafisz zrozumiec sensu wstepnej rozmowy?!! CZlowieku skad sie urwales? Masz pretensje do firmy ktora dala twoj kontakt na rozmowe? Nie wiem skad ta obraza majestatu. Jesli aplikujesz na doradce personalnego to kazda rozmowa moze tylko wzbogacic twoja wiedze. Obrazony za to ze ktos zaprosil cie na rozmowe - bez sensu, przeciez nie musiales sie na nic zgadzac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.06, 13:29 Zastanów się Szczupak, czy naprawdę chcesz tam iść, bo zaproponują Ci abyś szukał klientów wśród znajomych, przyjaciół, rodziny..., bo tak działają - żenujące! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.chello.pl 15.02.06, 10:43 Ikar...no właśnie to jest żenujące :)..Jakie dochody mają Panstwa znajomi i rodzina..na początek setka a najlepiej 200...po 1.Skad ja mam wiedziec jakie dochody maja moi znajomi..po 2 -dlaczego nie dadzą normlanej szansy wykazania się wiedzą i zdolnościami..tylko wyznacznikiem mojej przydatnosci w firmie jest ilosc posiadnych znajomych najlepiej z dochodem miesiecznym powyzej 50tys..Ta firma zrobila na mnie takie wrazenia jak amerykanski AMWAY.. hhehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcjanna Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 17:25 to jest jakas pomyłka!!! dzwoni jakis gość i Cię mami, że bedzie tak pieknie, ale na poczatku... i jeszcze obraza sie ze nie chcesz się na rozmowę umówić i nie pasują Ci ich warunki. Rany, czy im się wydaje ze oferują nam tam kokosy?? co za pomyleńcy!! Niech szukają łosi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.chello.pl 07.03.06, 21:39 Składałam tam aplikaje na stanowisko kierownik zespołu. Zostałam zaproszona do hotelu Mariott na rozmowę. Okazał się to spęd na 200 osób. Przez pierwszą godzinę prowadzący wymieniał zaletyubezpieczeń, następnie dostaliśmy do wypełnienia jakies testy ,,kwalifikacyjne"w którychtrzeba było podać m. in . wysiokość swoich dochodów, stan majątkowy itp. Na tym skończyła się moja rekrutacja do tej firmy, tydzień później zobaczyłam w GWto samo ogłoszenie. Odniosłam wrażenie, że PF próbowała pozyskać w ten sposób nową bazę danych potencjalnych klientów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:36 Szanowna Pani Pracowałem w pramerica 5 lat zaczynając od kierownika sprzedaży, potem byłem dyrektorem oddziału, szefem sprzedazy firmy... i potem zostałem zwolniony ;)) Aktualnie prowadzimy wraz z kilkunastoma managerami z pramerica firmę Realfinance. Jeśli jest Pani zainteresowana pracą na stanowisku kierownika sprzedaży w branży finansowej ( głównie fundusze inwestycyjne i kredyty ) zapraszam na rozmowę. Aktualnie otwieramy nowy oddziałw Warszawie i potrzebujemy utalentowanych osób..... Podaję mail maciej.gryglas@realfinance.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.06, 16:49 To imponująca kariera zawodowa. Ale podaj nam za co cię wylano? Czy za wyniki? A może jakieś inne elemnety twojej roboty o tym zadecydowały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.chello.pl 24.03.07, 14:36 Oj Maciej, Maciej. nie opowiadaj tutaj, że zostałeś zwolniony tylko wyleciałeś z hukiem (sam wiesz za co). A mam pytanie: czy teraz w REAL-finance też robisz sobie gryglasowo? Wszystkie panny twoje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 10:21 nie wszystkie, tylko te najładniejsze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.orange.pl 07.06.06, 08:49 Kazda firma ma swoj system naboru - w mojej tez przed rozmowa wypelnialem ankiete i byly tam zarobki - po to ze jak przejde eliminacje to jest to punkt wyjscia na temat negocjacji o wynagrodzeniu. Jasne jest ze jak zarabiasz 20.000 to firma juz wie ze byc moze nie bedzie ja stac na twoje zatrudnienie - nie widze w tym nic dziwnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 00:51 No cóż. Chyba będę najbardziej doinformowana co do pracy w pramerica :) Pracuję w Pramerice od stycznia i z dnia na dzień coraz barzdiej mi się podoba. Dyrektor wspaniały, kierownicy zawsze gotowi do pomocy, współpracownicy bardzo koleżeńscy i serdeczni :) Idą na rozmowy byłam nastawiona na NIE! Też się naczytałam o tym że to taki amway itp. Ale rekrutację przeszłam. Praca jest wspaniała. A z tego co widzę ludzie którzy już pracują po parę lat bardzo zadowoleni z zarobków. Ale nie łatwo się do nas dostać.............. HEHE Mi się to udało :):):) POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wladek Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.magma-net.pl 31.03.06, 09:16 Mnie tez do siebie zaprosili i jak czytam Wasze opinie to chyba tam nie pojde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:12 Ale nie łatwo się do nas dostać.............. HEHE Mi > się to udało :):):) POZDRAWIAM Jak do każdej firmy typu YAP lub AMWAY ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slowfox Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.chello.pl 31.03.06, 12:51 Coś się wszystkim p...y dokładnie. Co ma Amway do pracy w firmie pośrednictwa ubezpieczeniowego ?! Przecież to jakieś kocopoły w czystej postaci. Nie wiesz, to nie pisz, bo wychodzi kompromitacja. Znam parę osób, które w różnych firmach typu Pramerica (Allianz, Generali) zarabiają dobre pieniądze. A tworzenie bazy klientów od czegoś trzeba zacząć, bo jak pójdziesz na pierwszy "trening" do kogoś obcego, to cię zrzuci ze schodów i na tym koniec kariery. Myślcie trochę ludzie i miejcie swoje zdanie, a nie powtarzajcie zasłyszanych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 14:22 > Coś się wszystkim p...y dokładnie. Co ma Amway do pracy w firmie pośrednictwa > ubezpieczeniowego ?! I do jednej i do drugiej firmy dostają się "PRACOWNICY NIEZWYKLI, STARANNIE WYSELEKCJONWANI" - byle tylko umieli się jako tako wysłowić. Myślcie trochę > ludzie i miejcie swoje zdanie, a nie powtarzajcie zasłyszanych opinii. Widzisz AMWAY sprzedaje przynamniej coś, co widać; a firmy pośrednictwa ubezpieczeniowego sprzedają obietnice (znajome osoby powinny ci o tym chyba powiedzieć), które niekoniecznie muszą się spełnić. Jeśli chcesz stracić przyjaciół i rodzinę, to "potrenuj" na nich sprzedaż ubezpieczeń (może ze schodów cię nie zrzucą, ale zaczną starannie unikać twojego towarzystwa). Poza tym, ci których stać na ubezpieczenie znajdą lepszą lokatę kapitału niż polisa (kiedyś można było przynajmniej "wyprać" pieniądze - popytaj swoich "ekspertów" jak są tacy świetni, to niech ci wytłumaczą na czym to polegało), a tych którym ubezpieczenie byłoby potrzebne nie stać na polisę. Nie są to opinie zasłyszane. A czy twoi "eksperci" powiedzieli ci dlaczego ostatno firmy pośrednictwa bardzo chętnie zatrudniają osoby "bez doświadczenia w ubezpieczeniach" - popytaj to może będziesz miał własne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slowfox Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.chello.pl 31.03.06, 14:51 Tak tak, oczywiście. I dlatego wzrost rynku to ponad 20 % rocznie, firmy otwierają nowe oddziały, szkolą setki pracowników co miesiąc. A zatrudniają "bez doświadczenia", bo nie chcą nieudaczników, którzy spróbowali i juz po tygodniu odpadali. Ale za to są "ekspertami" od rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 15:03 > otwierają nowe oddziały, szkolą setki pracowników co miesiąc. Zapomniałeś dodać, że warunkiem szkolenia jest wykupienie polisy i przyniesienie "listy 100 (200, 300)"zależnie od firmy i najwięcej przynoszą właśnie "ci bez doswiadczenia" bo jeszcze niezdązyli przekazać listy rodziny i znajomych konkurencyjnym firmom. I jeszcze pytanie: dla jakiej firmy ubezpieczeniowej pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.orange.pl 07.06.06, 09:08 Lepiej wiecej nie pisz - co slowo to glupota, mylisz pojecia - czy jak kupujesz auto casko to jest to inwestycja ktora ma przyniesc zysk? Jak watpisz czy zostana pienidze wyplacone to po prostu przeczytaj warunki (nie wystarczy czytac ale jeszcze rozumiec - pewnie to jest problem) Lista znajomych to ocena potencjalu - nie lista klientow - bo prostu tego nie zrozumiales - bylem na rozmowie w pramerice - i poproszona mnie o taka liste - oczywiscie bez adresow i telefonow - ocena potencjalu, predyspozycji, konsekfencji - nie widze w tym nic dziwnego. Niestety nie podjalem tej pracy bo otrzyamlem propozycje w swojej branzy. Ogolne wrazenie bardzo dobre - nie wazne ze nie podjalem tam pracy. Bylem na wielu rozmowach i obiektywnie potrafie to ocenic. Jednym slowem normalna firma z wyzszej polki (oceniam profesjonalizm, kulture, warunki i proces rekrutacji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lifeplanner Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: 83.143.96.* 24.11.06, 19:06 A kto Ci powiedzial ze warunkiem szkolenia jest wykupienie polisy? Pracuje w Pramerice i nigdy nic o czyms takim nie slyszalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 11:50 20% itd. Poczytaj sobie nt. demografii zanim zaczniesz się wymądrzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 22:07 witam, ja własnie uczestnicze w procesie rekrutacujnym (jestem po tescie)i tym co piszecie to jakos troche zastanawiam sie na pracy w pramerica financial, czy jest tu ktos kto udzilil by mi porady czy jednak sprobowac czy zostac w obecnej pracy?hm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pomocy!!! IP: *.chello.pl 06.06.06, 22:07 Mariusz. Pamiętaj o jednym: zawsze najpierw używaj swojej głowy, myśl. Nie oczekuj że znajdziesz tutaj prostą odpowiedź: "warto" lub "nie, nie warto". Słuchaj, zadawaj pytania ludziom którzy tam pracują. Masz dużo czasu. Jestem człowiekiem, który pracuje w tej firmie od 4,5 roku. To jest pierwsza praca, w moim 39 letnim życiu, gdy nie myślę o jej zmianie. Pozyskałem ponad 300 klientów. Zadowolonych z mojego serwisu. A wracając do twojego pytania, to radzę Ci dalej uczestniczyć w procesie rekrutacji. Życzę żebyś otrzymał zaproszenie. Cześć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: pomocy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 11:54 Tak, tylko dlaczego uzywa sie takiego sposobu na pozyskanie nowego pracownika, ze zekomo zostal on polecony przez znajomego?mysle ze ten rynek jest na tyle nasycony firmami ubezpieczeniowymi, ze trudno znalezc odobe ktora chcialaby sie ubezpieczyc, dodam ze nie wszystkich stac na placenie skaladek, firmy ubezpieczeniowe licza na to iz przez nowych pracownikow dotra do nowej rzeszy odbiorcow. Wiec sie zastanow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: pomocy!!! IP: *.eranet.pl 21.06.06, 15:49 czy rzeczywiście trzeba pozyskać tylu, a tylu klientów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: pomocy!!! IP: *.eranet.pl 21.06.06, 15:50 co było w teście, czego dotyczył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 20:32 Proszę o kontakt na adres bxaa@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mcbag Re: Pramerica Financial - jak tam jest? 30.06.06, 14:53 Pracowałm tam kilka miesięcy, nie przdłużono ze mną umowy z powodu braku potencjalnych klientów. Jest to praca normalnego agenta ubezpiecziowego, żaden doradca finansowy itp. Firma się nie reklamuje, jedyn sposób znalezienia klienta to twoi znajomi i rodzina i ich znajomi ... Jak ci się skończą to koniec pracy. Jeszcze jedna informacja , zapytaj jak jest rotacja w firmie, to wiele mówi. Pracowałem w oddziale gdzie 80% to byli pracownicy ze stażem 3-5 miesięcy. Jeśli nie jesteś przedstawicielem handlowym z setkami kontaktów poszukaj innej pracy. ... same 'polecenia' to za mało :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.unused.derbynet.waw.pl 23.08.06, 11:08 Te posty dotyczą wyłącznie pracy w charakterze agenta ubezpieczeniowego, a to ogromna firma i zatrudnia nie tylko agentów., lecz ludzi do pracy typu analityk, informatyk, specjalista z różnych dziedzin, asystentka, itd. A wtedy to już naprawdę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanah Odpuść sobie IP: *.chello.pl 23.08.06, 13:35 Byłam tam na rozmowie. Na początku mówią że nie wiadomo czy się nadajesz, potem się okazuje że jesteś super a tak naprawdę jak już przejdziesz te 6 etapów to latasz po ludziach i robisz z siebie idiote!!!Daruj sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewin Re: Odpuść sobie!!!! IP: *.crowley.pl 25.09.06, 23:55 popieram.możesz byc gwiazdorem/gwiazdą przez 3 miesiące, wycisną z Ciebie soki i wyrzuca na ulice, bo nie spełniłes kryteriów. Bajki o podwyżkach kuszą, ale podwyżki otrzymuje 1-2 proc. osób pracujących 16-18 godz. na dobę. Stracisz zdrowie, rodzinę, przykjaciół.przez 5 lat wyleciało ponad 800 osób,obecnie pracuke w całym kraju ok.90; część z osób, które pracowały- co mądrzejszych, i agentów, i dobrej kadry menadzerskiej odeszła sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Odpuść sobie!!!! IP: 217.116.110.* 07.10.06, 01:29 pracuję w Pramerice 5 lat,obecnie moje dochody są porównywalne do dochodów prezesów w bardzo dobrych firmach.Rzeczywiście pierwszy rok był bardzo pracowity ale wiedziałam za co pracuję.Moja pensja co miesiąc rosła o kilka tysięcy.Ijeżeli pracujesz rzetelnie nie masz szans wyleciec za niespełnione kryteria.Firma płaci ale też wymaga i w tym nie jest wyjątkowa natomiast wjątkowa jest w tym,że ma produkty i agentów jakich nie znajdziecie w żadnej konkurencyjnej firmie.Jak ktoś jest bylejaki to wylatuje po 3 miesiącach.Pramerica ma ponad 100 agentów ale za to najlepszych w Polsce.Dla miernot nie ma miejsca.Z tego co wiem a wiem bardzo dużo bo długo pracuję ci "co mądrzejsi" nie odeszli sami a po prostu wylecieli.Z naszej firmy nie odchodzi się-bo jest zbyt fajna i zbyt dobrze płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Odpuść sobie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 22:01 > pracuję w Pramerice 5 lat,obecnie moje dochody są porównywalne do dochodów > prezesów w bardzo dobrych firmach. "Ledwo otworzy drzwi do biura, rzuci okiem na papiery, a po minucie na jego konto spływa już 76 zł. A po godzinie, gdy wypije kawę i przejrzy gazety, ma ponad 4,5 tys. Kim jest ten bogacz? Królem Arabii Saudyjskiej? Nie! To Janusz Wiśniewski, najlepiej zarabiający polski menedżer spółki giełdowej. Do kieszeni byłego wiceprezesa PKN Orlen zagląda "Super Express". Wiśniewski został odwołany z funkcji w czerwcu. Do tego czasu, przez pół roku zarobił 4 355 000 zł. Co miesiąc dostawał 725 tys. zł. Dziś Wiśniewski pracuje w innej firmie. Jest partnerem korporacji Ernst and Young. Firma nie chce mówić o jego obecnych zarobkach. Wiadomo tylko, że są wielkie." Jeśli tyle zarabia wiceprezes, to wyobrażam sobie Twoje zarobki. Pewnie wychodzi Ci ze 6 tysięcy na godzinę (choć tak naprawdę to podejrzewam, że na kwartał). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 13:02 No cóż, przeczytałem większość postów ze znacznym rozbawieniem. Oczywiście kady ma prawo do własnej oceny, ale nie w sposób przejść obojętnie obok braku rzetelności, braku realizmu, czy wręcz przeinaczeń w sporej części wpisów. Aniu - kim jesteś i czego oczekujesz od pracodawcy w pierwszym rzędzie? Kasy..? Możliwości rozwoju? Gry fair wobec podwładnego? Nie podjąłbym się tak jednoznacznej oceny jak "Obiektywny" czy nadajesz się na agenta, lub handlowca... , ale wiesz dobrze że "nie trzeba im znaleźć 300 klientów" z Twojego otoczenia. Jeśli przygotowywałaś sobie listę osób własnego rynku, to przecież nie przekazywałaś Pramerice danych teleadresowych. "HX" - piszesz nieprawdę. Możesz oczywiście uważać że "każda firma ubezpieczeniowa jest lepsza od tej". Dzwonienie do klientów jest standardem. Warto ich zapytać czy są zadowoleni, czy wszystko było ok? Wybacz śmiałą sugesti , ale obawiam się że problem leżał po Twojej stronie. Tak przynajmniej można wnioskować z Twojego wpisu. Najwyraźniej nie wyzbyłaś się wstydu że jesteś agentem ubezpieczeniowym. Podobnie zresztą jak Ania nie zauważyłaś znacznej różnicy pomiędzy agentem ubezpieczeniowym w innych towarzystwach, a life plannerami z Prameriki. W gronie obsługiwanych przeze mnie osób spotykam mnóstwo rozgoryczenia i żalu do naszej konkurencji o brak rzetelnej informacji jak działają, a jak nie działają ubezpieczenia. Nigdy rzecz jasna nie opowiadam, że rozwiązania konkurencji są "be", ale rozmawiam z klientem o jego potrzebach. Jest dla mnie normalne, że - o ile mam takie najgłębsze przekonanie - żeby klientowi powiedzieć, że nie jest mu potrzebne żadne nowe, albo też to posiadane dotychczas ubezpieczenie. Spotykam na swej drodze zawodowej sporo śladów nieuczciwości agentów i kierowania się przez nich nie dobrem klienta, ale dobrem własnym. Mit potrzeby posiadania kilkuset klientów jest nawety zabawny. Pramerika nie wymaga odpowiedniej lości klientów na cały okres Twojej kariery z góry, ale wymaga byś umiał/ umiała nowych klientów zdobywać. Bynajmniej nie z pozycji niewydarzonego agenta, który ma upolować zwierzynę, ale zdobywającego w swoim środowisku renomę doradcy zdolnego do tego by zaproponować klientowi które dla niego jest najlepsze, mimo że nie da jemu samemu osobiście jakichś lepszych profitów. Do bobrego doradcy czsto znajomi sami podsyłają zainteresowanych niezobowiązującą rozmową na temat ubezpieczeń. Do błyskotliwych tekstów dotyczących rekrutacji prowadzonej przy pomocy Impel HR Service, pozwolę sobie tylko dodać że warto czytać UWAŻNIE ogłoszenia. "Ikar", obawiam się że nie wiesz o czym mówisz. Jeśli ktoś umiałby wystartować od razu na rynku obcych sobie osób to gratulacje. Ale - o ile jesteś w swoim środowisku wiarygodny - zdecydowanie łatwiej byłoby Ci wejść w obce rodowisko poprzez rozszerzone grono własnych znajomych (masz rację "Slowfox"). Ale to w końcu Ty zadałeś źródłowe pytanie "czy warto"... Nie daj się więc zniechęcioć do samodzielnego myślenia. Odwagi. :)) "ZS" - lejesz żółcią... No cóż może to zazdrość? Mam nadzieję że zdajesz sobie sprawę z tego że nikt nie wymaga "wykupienia polisy" i "dostarczenia" listy rozdiny. Postów "Lewina", "xx"-a nie będę komentował, bo szkoda na to czasu. Małgosiu, [pozdrowienia:) ] ja też mam nadzieję że ten bełkot który pojawił się na tym forum nie odstraszy naprawdę dobrych i wartościowych. Moim zdaniem rację ma "gość" radząc nie uprzedzać się przed rozmowami. Bądźcie sobą, bądźcie otwarci i słuchajcie uważnie. Rozważcie sami. Warto, czy nie? Na pewno warto włączyć MYŚLENIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 21:52 Jacku - wiemy kim jestes, masz dużo racji, ale kolorowo to u Was nie jest... heh ... w pramerice pracowałem prze 5 lat jako agent (life planer), w największym i nalepszym oddziale tej firmy, uczestniczyłem w wielu komitetach w centrali firmy, których prace miały na celu "wprowadzeniu usprawnień" w sprzedaży, rekrutacji, utrzymywalności polis i agentów, itp, byłem członkiem LPAC - komitet doradczy dla zarządu najbardziej doświadczonych agnetów, osiągałem dobre wyniki i w 2004 roku zostałem członkiem klubu MDRT (www.mdrt.org), firma wykorzystywała mój (i nie tylko) wizerunek do promocji w gazetach (Polityka, Rzeczpospolita), - WIĘC WIEM CO TAM JEST GRANE,, chętnie udzielę informacji wszystkim zainteresowanym : tekam@polbox.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 22:07 od kilku miesięcy pracuje w firmie, faktycznie 6 etapów rekrutacji , ale jak je przejdziesz rozumiesz wiele i znasz swoja wartość, dobrze ci z tym. Od początku byłam zle nastawiona i dość niechętna , ale dzisiaj czuje ze dobrze zrobiłam. Atmosfra niezwykła, mili rozsadni ludzie , którzy wiedza czego chca , niezwykli w tzw. obyciu, brak zawiści , towarzyszy mi lek i stres przed tym ,aby wykonac krytaria 3W=SUKCES,to jest prawda!!! Polecam, szczerze. W tej firmie jest sie jeden raz, jezeli masz taką możliwość SPRÓBUJ , ale musisz wierzyc ,ze odniesiesz sukces. Nie mówcie o funduszach , bo to zupełnie coś innego, ja bym spróbowała, polecam i zycze sukcesów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.chello.pl 03.11.06, 01:06 Halo... Każdą firmę tworzą tylko ludzie. Opinię o niej tym bardziej. Jednak stereotypy o których tu czytałem ("Amway", "budowanie bazy klientów z moich znajomych", "wyciskanie człowieka jak gąbki", itp.) potwierdzają, że trudną robotę mają w tej branży zarówno agenci jak i rekrutujący. Byli pracownicy pewnie albo się nie sprawdzili albo byli ofiarami niemiłych wobec nich praktyk. Ale powtórzę, że to LUDZIE a nie FIRMA... Wystarczy WłąCZYć MYśLENIE !!! To duża firma, wielkie tradycje i duża odmienność - z tego co słyszałem i tutaj przeczytałem. I z tego co wiem z doświadczenia (bo jestem SAMODZIELNYM PRZEDSIęBIORCą WSPółPRACUJąCYM Z PRAMERICA NA ZASADACH UMOWY AGENCYJNEJ). Otrzymanie darmowego: szkolenia teoretycznego, wsparcia podczas szkolenia praktycznego, know-how firmy, wyjątkowego i konkurencyjnego produktu, szczególnej reputacji, narzędzi do pracy, systemu motywacji i wsparcia finansowego (w formie regularnej wypłaty przez 24 m-ce) KONTRA samodzielność, wytrwałość, nastawienie, konsekwencja. Ja prowadzę własną firmę korzystając z dobrodziejstw większego partnera jakim jest PRUDENTIAL FINANCIAL. Tyle pozytywów... NEGATYW: stereotypy potencjalnych klientów, doświadczenia i nastawienie Polaków do "firm ubezpieczeniowych", (które rzeczywiście sobie na to zasłużyły), niechęć do słuchania i niejednokrotnie nieumiejętność myślenia oraz podejrzliwość. Życzę powodzenia i trzeźwego spojrzenia - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tekam Re: Pramerica Financial - jak tam jest? 16.11.06, 21:49 każdą firmę tworzą ludzie - to prawda, ale prawdą jest też to, że Ci ludzie już tam nie pracują, jak trochę popytać na ryknu to okazuje się, że wielu bardzo wartościowych ludzi już tam nie ma - i to niekoniecznie firma z nich zrezygnowała, pracowałem w Pra 5 lat, więc wiem co piszę, pozdrawiam i życzę wszytkim powodzenia, jeżeli jednak zastanawiacie się poważnie nad karierą w branży finansowej to dajcie znać wojtek@berezowski.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.satfilm.net.pl 17.11.06, 00:49 Jacku - cóż, manipulacja i pier....nie to twoja specjalność? Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grabpa Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.spray.net.pl 24.11.06, 19:58 Drogi Wojtku, Masz całkowitą rację; firmę tworzą ludzie, ale nie prawdą jest że Ci ludzie odeszli. Otóż są, mój oddział jest fantastyczny. Z resztą Twój (Reduta o ile się nie mylę - chociaż nie jestem pewien) też jest bardzo dobry i pracuje tam wielu długoletnich doradców. Dobrze też wiesz, że doradcy którzy odeszli z Pra wiedzą, że nie ma lepszych ubezpieczeń i w tej sprawie odsyłają wielu klientów do nas. A tak na marginesie to szkoliłem się z jednym z Twoich byłym klientów. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 23:51 witam, ja pracowałem w centrum, firmę tworzą ludzie i nie ma co porównywać firmy Prumerica z przed 5,4,3 czy 2 lat do firmy Pramerica z dnia dzisiejszego, to są dwie inne firmy jeżeli chodzi o kulturę pracy, nikt nigdy nie nakazywał mi ile mam pracować, liczył się wynik i zadowolenie klienta, jak jest dzisiaj to sobie sam odpowiedz....... zgadzam się, że jeszcze wielu wartościowych ludzi pracuje w Pra pozdrawiam, ale też nieprawdą jest że Ci, którzy odeszli bo zostali zwolnieni, ja osobiście nie zaakceptowałem nowej umowy, co było jednoznaczne z wypowiedzeniem świadczenia usług, co do ubezpieczeń to można polemizować, faktycznie dostajecie trochę klientów od nas, ale to tylko dlatego, że jako profesjonalni doradcy proponujemy klientowi to co w danej sytuacji jest dla niego dobre, czasami jest to pramerica , ale często inne ubezpieczenia wypadają lepiej, jak zapewne wiesz Pra jest firmą bardzo konserwatywną i od początku działalności wprowadziła tylko kilka zmian w produktach, a konkurencja nie śpi......, rynek jest dynamiczny, ale Wy tego nie dostrzegacie, tkwicie w maraźmie.. to jest moje zdanie, z pewnością Pra daje dobrą szkołę, ale to poza tą firmą są możliwości zarobienia napradę dużych pieniędzy, w Pra zarabiałem ok. 10-15 tys, największa faktura jaką wystawiłem była na 24 tys. (tylko raz w 5-cio letniej karierze), dziś zarobki w okolicach 20-25 tys. są standardem, pozdrawiam i życzę powodzenia, a jak już Cię "zmęczy" firma to daj znać może damy Ci lepszą perspektywę, co do mojego klienta, który się z Tobą szkolił - to nie wiem co odpowiedzieć, dlatego, że nie widzę jakiegokolwiek związku z wcześniejszymi postami, co z tego, że jakiś mój klient się z Tobą szkolił?? - może przekonał go mój profesjonalizm..., powiedz kto to jest to może zacznie szkolenia u mnie, co się bedzie marnował, JEżELI TO CZYTASZ 'MóJ KLIENCIE' TO ZAPRASZAM DO KONTAKTU wojtek@berezowski.pl daję lepiej zarobić, szerszą perspektywę, lepszą atmosferę pracy, itp., itd., p.s. jak masz na imię, a może podaj swój numer A..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bxaa@wp.pl Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 20:31 Bardzo proszę o kontakt osoby które jak ja brały udział w procesie naboru na agentów w Pramerica oddział ul. Olbrachta w okresie 12.12.06 do 19.01.07 na adres bxaa@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinezka Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.e-wro.net.pl 22.01.07, 21:41 mam zaproszenie na rozmowe, warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morelka Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 16:42 ja też miałam na dziś jakie są wasze wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinezka Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.e-wro.net.pl 24.01.07, 17:12 może gdybym nie miała obecnie pracy to bym próbowała, ale wole siedziec na etacie niz biegac po mieście i to w ramach działalności, firma mi się podoba, sam zawód life plannera kojarzy mi się z akwizycja w krawacie-mimo zapewnień rekrutera ,że to nie jest akwizycja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morelka Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 09:00 Pinezka a ile przeszłaś etapów i co ci proponowali ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinezka Re: Pramerica Financial - jak tam jest? IP: *.e-wro.net.pl 25.01.07, 17:12 byłam na pierwszej rozmowie i jak się dowiedziałam ,że działalnosc gospodarcza to powiedziałam,że pracuje na etacie i chce zmienić pracę a nie formę zatrudnienia, pan się upierał,żebym przyszła na drugie spotkanie, na drugim niby prezentacja zarobków i pytania o znajomych, wtedy już byłam pewna ,że to nie dla mnie bo ja nie łącze życia prywatnego i zawodowego, więc zostane u siebie na etacie...........myslę ,że i tak bym odpadła ale sama powiedziałam,że im dziękuje, w sumie firma sprawia fajne wrażenie i jest na wysokim poziomie, rekruter również był ok-gdybym nie miała pracy może bym spróbowała, jesli ci zalezy to powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś