Dodaj do ulubionych

Procter & Gamble

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 22:58
temat czesto wraca ale jakos brak konkretow. logistyka w PG. jaka to praca,
jak klimaty i czy polecacie tego pracodawce. wiem ze PG co chwile zgarnia
tytul pracodawcy roku (lub jest w scislej czolowce) ale co opinie forumowiczow
to opinie forumowiczow. jak wyglada sciezka kariery? spodziewam sie (jak to
amerykanskie korporacje) ze rok w rok jest ocena pracownicza i mozna oczekiwac
jakis ruchow z pozegnaniem wlacznie ? jak wygladaja place i inne skladniki
wynagrodzenia (czesto PG podkresla ze wynagrodzenie to tylko jeden ze
skladnikow). z gory dziekuje za sensowne odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Iza Re: Procter & Gamble IP: *.met.pl / 217.153.134.* 04.04.06, 23:21
      Hehe, nie przypominam sobie, żeby Procter KIEDYKOLWIEK zgarnął tytuł pracodawcy roku. Nagrodę tę zdobywa za to w miarę regularnie Pricewaterhouse Coopers (PWC). Co się zaś tyczy P&G - zarobki zdecydowanie powyżej średniej krajowej, ścieżka awansu w miarę szczegółowo określona. Ja jednak z oferty nie skorzystałam, dlatego wstrzymam się od dalszych wypowiedzi. Pozdrawiam i powodzenia.
      • Gość: corgan tytuł pracodawcy roku zdobywają firmy IP: *.chello.pl 05.04.06, 01:54
        w ocenie studentów, którzy nigdy w tych firmach nie pracowali tylko ew.
        chcieliby sie aplikować. P&G może kiedyś zdobyłą ten tytuł, ale jak już to było
        jeszcze w ub. wieku hahaha ale to brzmi. ArthurAndersen regularnie zdobywał ten
        tytuł i na dobre mu to nie wyszło :)

Z tego co słyszałem - P&G dużo płaci i bardzo dużo wymaga. Ta praca, zwłaszcza
        w marketingu, sprzedaży itp. nie jest obliczona że to kariera na zawsze. Presja
        pracy jest wielka, bo co roku są nowi młodzi, rządni kariery
        • kulka_szczescia zajrzyj na stronę... 05.04.06, 08:46
          jest tam zakładka "spacer po biurze" - niezapomniane wrażenia. Tylko świr może
          chcieć tam pracować. Amway się powinien uczyć...
          To prawda - wysokie zarobki i wyścig szczurów ( do tego bardzo szarych szczurów)
          • Gość: Maciek Re: zajrzyj na stronę... IP: *.nat.student.pw.edu.pl 05.04.06, 14:36
            > To prawda - wysokie zarobki i wyścig szczurów ( do tego bardzo szarych
            >szczurów
            szarych? Chyba se jaja robisz misiu :) Jak dostaje sie tam jedna osoba na
            kilkaset to chyba jednak nie jest szara. Czyms sie musiala wyroznic i to raczej
            nie ladnymi nogami.
            • kulka_szczescia Re: zajrzyj na stronę... 06.04.06, 11:52
              Teoretycznie tak - czar pryska jak zaczynasz poznawać ludzi stamtąd. Wystarczy
              być odpowiednio karnym, zdyscyplinowanym i gorliwie tworzyć Wielką Rodzinę PG.
              A i nie należy się wyróżniać - nigdy - to koniec kariery... No jeśli dla Ciebi
              to wybitne jednostki - to sorry...Jeśli wystarczy, że np. podpaski to Twoje
              całe życie i pałasz do nich miłością i nie mówisz o niczym innym - to sorry...
      • Gość: Maciek Re: Procter & Gamble IP: *.nat.student.pw.edu.pl 05.04.06, 14:34
        to zapraszam tu:
        www.kariera.procter.pl/aktualnosci/pracodawcaroku.html
        • Gość: ddd Re: Procter & Gamble IP: *.devs.futuro.pl 07.04.06, 12:18
          to chyba ich jakas wewnetrzna nagroda, wyniki pracodawcy roku znajduja sie tu:
          www.pracodawcaroku.pl
    • Gość: corgan Re: Procter & Gamble IP: *.chello.pl 05.04.06, 15:51
      z ich strony
      ------------------------------------------------
      ŚWIADCZENIA SOCJALNE
      W P&G dbamy o naszych ludzi, tworząc im jak najlepsze warunki pracy i rozwoju
      kariery. Poza konkurencyjną pensją oferujemy pracownikom nowoczesny i
      wszechstronny pakiet świadczeń socjalnych.

W jego skład wchodzą:

Świadczenia zapewniające poczucie bezpieczeństwa i stabilizacji:
      - ubezpieczenie na wypadek śmierci i trwałego kalectwa;
      - nieoprocentowana pożyczka w przypadku trudnych sytuacji życiowych;
      - międzynarodowy plan zakupu akcji P&G na giełdzie Wall Street przy znacznej
      finansowej kontrybucji ze strony Firmy,
      - plan długoterminowego oszczędzania o charakterze emerytalnym
      ------------------------------------------------

to jaką oni oferują pracę ze ubiezpieczaja od śmierci i kalectwa? pukaniew
      klawiature za biurkiem albo mazanie markerem po karktach grozi śmiercią? :)

plan długookresowego oszczędzania to chyba tylko dla najbardziej wytrwałych
      szczurków :) sa tak tacy co pracują od poczatku do emerytury? hehe
      • knockout Re: Procter & Gamble 05.04.06, 18:00
        > to jaką oni oferują pracę ze ubiezpieczaja od śmierci i kalectwa? pukaniew
        > klawiature za biurkiem albo mazanie markerem po karktach grozi śmiercią? :)

no nie do konca :) istnieje niebezpieczenstwo uczestniczenia w katastrofie
        lotniczej, wiec fajnie jest wiedziec, ze chociaz rodzina dostanie bardzo
        pokazne odszkodowanie.

pzdr,

t
      • Gość: aaa Re: Procter & Gamble IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 01.07.06, 22:33
        takie ubepieczen to standard w lepszych firmach za granica, nic w tym dziwnego
    • Gość: am Re: Procter & Gamble IP: *.paisley.ac.uk 06.04.06, 03:34
      chcialem sie tam swojego czasu dostac, ale na rozmowie - juz tej finalnej -
      poklocilem sie z prowadzacym (o co niech pozostanie tajemnica) i z gory
      wiedzialem, ze nie mam szans. Zgadzam sie z jedna opinia - tam sa szaraczki.
      Ludzie, ktorzy mnie rekrutowali, nie mieli pojecia o prowadzeniu interview
      (przebojem, byl jeden z nich z dalekiego wschodu, ktory srednio chyba rozumial
      miejscowe realia). Szukaja ludzi poslusznie wykonujacych polecone zadania, za
      co za pewne i dobrze placa. Wiem jedno - juz do nich nie bede aplikowal. No
      chyba, ze podniosa poziom swojego profesjonalizmu;)
      • Gość: Mieciu Re: Procter & Gamble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 07:50
        Stachu - kope lat ! Widze ze wreszcie zalozyli wam internet w tej garkuchni pod
        Londkiem. Ja bede przejazdem w Londku w maju to dam ci znac przez Mariolke.
        Bedzie okazja flaszke osuszyc.
      • Gość: Miska Re: Procter & Gamble IP: 212.75.102.* 18.07.06, 11:29
        Sorki ale czegos nie rozumiem. Rzomowa - jak piszesz - finalna - sklada sie z 3
        rozmow (z trzema osobami z dzialu do ktorego sie aplikuje). Decyzje o Twoim
        przyjeciu lub nie przyjeciu wszystkie te trzy osoby musialy podjac zgodnie i
        zapewniam Cie, ze fakt ze nie zgadzales sie z jedna z osob nie mial wplywu na
        Twoje zatrudnienie. No, chyba, ze w Twoje - jak to nazwales - "poklocenie sie" -
        polegalo na uzyciu slow powszechnie uznawanych za obrazliwe lub wulgarne.
        Wtedy rzeczywiscie - nie mialbys szans (ale nie dlatego, ze z czyms sie nie
        zgadzasz...)
    • Gość: areq Re: Procter & Gamble IP: *.aster.pl 07.04.06, 19:06
      :)
    • Gość: szewczynska Re: Procter & Gamble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 18:03
      a wiecie jakie zarobki proponuja ?
      • Gość: Lukas Re: Procter & Gamble IP: *.nat.student.pw.edu.pl 09.04.06, 22:21
        > a wiecie jakie zarobki proponuja ?

Też mnie to ciekawi...Słyszałem, że stażystom placą koło 3000 netto, ale ile
        w tym prawdy - nie wiem.
        • Gość: Anet Re: Procter & Gamble IP: 195.245.213.* 10.04.06, 12:41
          płacą dobrze..na początku ok 3500 zł na rekę... scieżka kariery ściśle
          wytyczona...wyjazdy...

pracować trzeba dużo...przez DUŻO

ludzie całkiem mili:) szare są raczej ich garnitury:)
          pozdrawiam
          • Gość: Lukas Re: Procter & Gamble IP: *.nat.student.pw.edu.pl 10.04.06, 18:30
            > płacą dobrze..na początku ok 3500 zł
            ALe dla studenta odbywajacego staz, jeszcze bez dyplomu?
        • Gość: N. Re: Procter & Gamble IP: *.225.121.132.bait.pl 17.05.06, 16:29
          No chyba poszaleliście z tym poziomem zarobków:) Miałam rozmowę w sprawie pracy
          w PG i odgórnie zostało ustalone (bez możliwości negocjacji), że będzie to 2
          400 brutto. Mam wyższe wykształcenie, 2 języki obce. Więc jeśli studentom
          proponują 3 000 netto to po co broniłam magisterkę?? :)
          • Gość: bambi7 Re: Procter & Gamble IP: *.csk.pl 06.06.06, 20:15
            bo nie muszą opłacac ZUS dla studentów i mogą im dać więcej... wiem, wiem - to
            niesprawiedliwe ;)
            • Gość: Miłosz Re: Procter & Gamble IP: *.nat.student.pw.edu.pl 07.06.06, 12:30
              To jest bardzo uczciwe. Tylko, że P&G chyba i tak odrazu zatrudnia na umowę o
              prace ?
          • Gość: Miska Re: Procter & Gamble IP: 212.75.102.* 18.07.06, 11:35
            W P&G sa 2 sciezki kariery - menedzerska i specjalistyczna. I wynagrodzenie
            zalezy od tego na jakiej sciezce jestes (przy czym fakt ukonczenia studiow nie
            oznacza, ze bedzie sie na sciezce menedzerskiej). 2400 zl brutto to chyba
            pensja kontraktorow. (Zarowno poczatkujacy menedzerowie jak i specjalisci
            dostaja wiecej niz 2,4 tys zl).
    • Gość: rdeszter Re: Procter & Gamble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:36
      dobre doswiadczenie. dobre cv. z pewnoscia latwiej jest na rynku pracy. ja bym w
      to wchodzil...
    • Gość: szewczynska Re: Procter & Gamble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 07:19
      a jaki jest system bonusowy ? jakis roczny bonus ? robia 200-250mln zl zysku
      wiec jest sie czym dzielic a roczne premie to standard np. w wielkiej 4 czy
      bankach. jak jest w sektorze FMCG ? dziekuje za konkretne odpowiedzi.
      • Gość: rozwodniony P&G Re: Procter & Gamble IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.04.06, 08:11
        co do szaraczkow to prawda, taki jeden moj znajomy sie dostal z fatalnym (tzn
        bardzo przecietnym cv), uniwerek prywatny, slaby ang, zerto doswiadczenia, no i
        zero osobowosci.
        • ol4 Re: Procter & Gamble 26.04.06, 11:41

W sumie jak popatrze na znajomych pracujacych w PG to same bubki... Faktycznie
          tacy amwayowcy :)
          • Gość: Łukasz Re: Procter & Gamble IP: *.nat.student.pw.edu.pl 26.04.06, 17:05
            W IDS (ich działIT) w P&G 30% pracowników to absolwenci SGH, 30% pracowników
            to absolwenci PW, a 40% pracowników to absolwenci innych uczelni. Dział jest
            naprawde super zorganizowany, bardzo fajni ludzie (amwayowcy?) Fakt faktem, że
            współpraca układa się naprawde dobrze. Zwłaszcza, że każdy świadomy jest
            wysokości swojej dniówki :D
        • Gość: rekruter Stachu Re: Procter & Gamble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:39
          > co do szaraczkow to prawda, taki jeden moj znajomy sie dostal z fatalnym (tzn
          > bardzo przecietnym cv), uniwerek prywatny, slaby ang, zerto doswiadczenia, no i
          >
          > zero osobowosci.

Mielismy juz go odrzucic, ale powolal sie na ciebie Mieciu. I no jak sam
          rozumiesz, magia twojego imienia musialala zadzialac i w tym przypadku.
        • Gość: Tomek Re: Procter & Gamble IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 27.04.06, 13:37
          poprostu pali was zwykla zazdrosc, szkoda ze tak podchodzicie do innych ludzi.
          powinniscie miec troche szacunku do siebie i swoich mozliwosci
          • kulka_szczescia Re: Procter & Gamble 27.04.06, 16:22
            Zazdrość ? Wybacz, ale headhunterzy proponowali mi tam pracę - odmówiłam. Za
            dużo znałam ludzi stamtąd. Podobnie jak odmówiłam w PM i Krafcie.
            Czasem człowiek woli być człowiekiem niż maszyną, Tomku. Wiem, że niektórym się
            to w pale nie mieści...
            • Gość: Łukasz Re: Procter & Gamble IP: *.nat.student.pw.edu.pl 27.04.06, 17:47
              P&G nie praktykuje zbierania ludzi headhuntingiem. Już dobrych parę osób z P&G
              (w tym 2 z HR) zarzekało sie, że W OGOLE nie korzystaja z takich usług.
              Obnoszą sie z tym calym swoim 'promotion from within'. Każdy kto przychodzi
              zaczyna od samego początku (no chyba, że jest z P&G z innego kraju).

Krótko mowiąc kulko_szczescia: NIE wierze Ci

> Zazdrość ? Wybacz, ale headhunterzy proponowali mi tam pracę - odmówiłam
              To ilu bylo tych headhunterów? 5? 10 ?
              • przemek19882 Re: Procter & Gamble 27.04.06, 20:26
                cos Ci sie lukaszki pomylilo, to z czym sie obnosza zwykle nei jest prawda, P&G rkurutuje przez headhunting!!!!
                • Gość: Łukasz Re: Procter & Gamble IP: *.nat.student.pw.edu.pl 27.04.06, 20:46
                  Mi się nic nie pomyliło - po prostu tak mi mówiło parę osób. Po Twoim poście
                  wiem jedno - ktoś kłamie/ma mylne informacje. ALe kto? :)
                  Wiem natomiast, że często to ludzie Z P&G są "podkradani" do innych firm.
                  • Gość: szewczynska Re: Procter & Gamble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:03
                    tu malo kto co wie. pytalam o bonusy...
                    • Gość: Łukasz Re: Procter & Gamble IP: *.nat.student.pw.edu.pl 27.04.06, 21:19
                      Jeśli chodzi o bonusy finansowe to nie wiem. ALe co wiem:
                      - darmowa opieka medyczna dla pracownika i jego rodziny
                      - subsydiowane posiłki w firmowej stołówce
                      - siłownia, basen
                      - zakup produktów firmowych po mocno obniżonych cenach
                      - służbowy samochód
                      - nieoprocentowana pożyczka w przypadku trudnych sytuacji życiowych
                      - pomoc finansowa w podnoszeniu kwalifikacji
                      • Gość: swa Re: Procter & Gamble IP: *.catv.net.pl 27.04.06, 21:30
                        to frazesy o jakich mowia np podczas spotkan z pracodawca
                      • Gość: szewczynska Re: Procter & Gamble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:57
                        dzieki. zobaczymy, moze ktos powie cos o bonusach. sa standardem w big 4,
                        bankach itp a ci generuja tak wysokie zyski ze chyba tez cos daja bo inaczej im
                        ludzie by uciekali do innych firm. ja jeszcze wiem, ze jest jakis system zakupu
                        akcji PG. Z twojej pensji sciagaja (jesli sie zgodzisz) X% na zakup akji i
                        dodaja tyle samo od siebie.
                        • niuniek175 Re: Procter & Gamble 11.05.06, 10:23
                          facet pytał rowniez o logistyke.. szkoda, ze nikt nie odpowiedział na pytanie :-
                          ( jak wyglada praca w ursusie w wlasnie w tej dzialce?
                          • Gość: pawelk Re: Procter & Gamble IP: 195.205.147.* 11.05.06, 11:26
                            Ja kiedyś pracowałem w logistyce (1998). Kasa dobra, ale praca bardzo
                            stresotwórcza. I nie sądzę że by to się zmieniło.
                            • Gość: error Re: Procter & Gamble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 18:08
                              pracowalem roczek w jak to sie nazywalo w pampersach znajduje sie tam fabryczjka
                              pampersow a na 2 koncu fabryczmki znajduja sie biura zgadza sie zarobki na samym
                              poczatku zaczynaja sie od 2500 i oj wysoko siegaja wyscig myszek powtarzam
                              myszek bo wszytkie osoby ktore tam pracuja to przewaznie osoby nie posiadajace
                              wlasnej ciekawej osobowosci pochlonieci matka procterowska socjal bardzo fajny
                              trzeba cicho siedziec to sie przetrwa rodzinna atmosweta doslownie ciotki bracia
                              ojcowie i reszta motlochu :) wiecej innfo pod maliem error244@o2.pl
                              • Gość: Sky Re: Procter & Gamble IP: *.pg.com 07.07.06, 11:46
                                jaki tam wyscig myszek... totalna bzdura. Albo zmyslasz albo ktos ci kit
                                wcisnal. W P&G jest naprawde super atmosfera. Nie ukrywajmy, ze wynika to z
                                faktu ze szczegolna uwage w czasie rekrutacji zwraca sie na cechy osobowosci.
                                "matka procterowska" - Aż nie chce sie wierzyc, ze takie opinie chodza o P&G.
                                Nie wierzcie w takie banialuki. Przyjdzcie i sprawdzcie sami :-)

"doslownie ciotki braci a ojcowie i reszta motlochu" - no az mi sie noz w
                                kieszeni otwiera jak czytam takie klamstwa!! Nie znam prawocnikow ktorzy byliby
                                spokrewnieni.

P&G naprawde dba o pracownikow. Fakt, ze czasami jest sporo roboty, ale gdzie
                                tak nie jest??!! Firmę tą polecilbym każdemu.

error jestes zalosny.
                                • Gość: Mala Re: Procter & Gamble IP: 212.75.102.* 18.07.06, 11:45
                                  Napisz do mnie na amiska@gazeta.com (chcialabym Ci zadac pare pytan na temat
                                  P&G). Dzieki!
                                  • Gość: Maciek Re: Procter & Gamble IP: *.nat.student.pw.edu.pl 23.07.06, 16:23
                                    gazeta.com ?
                • Gość: eMKaeL Re: Procter & Gamble IP: *.pg.com 01.08.06, 15:08
                  Bzdura, sam tam pracuję i wiem jak wygląda rekrutacja. Masz kilka tzw. poziomów
                  zarówno asystenckich jak i typowo managerowych i ludzi z zewnątrz zatrudnia sie
                  praktycznie tylko na 2 pierwsze poziomy (o ile pamiętam). Głównie poprzez
                  ogłoszenia w mediach, z programów praktyk i rekrutacji na uczelniach (dni pracy
                  i różne takie).
              • kulka_szczescia Re: Procter & Gamble 22.05.06, 15:10
                Gość portalu: Łukasz napisał(a):
                To ilu bylo tych headhunterów? 5? 10 ?

Nie liczę - dzwonią od kilku lat z różną częstotliwościa . Ostatnio spotkałam
                się z jednym w zeszły wtorek.
                Nie szukam pracy, ale dobrze wiedzieć ile teraz płaca na rynku :).

Czego i Tobie życzę :)

• Gość: Tomek Re: Procter & Gamble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 20:53
              Kulko szczescia, ja mam glowe nie pale od myslenia :) nie pracuje tam, ani w
              zadnej koroporacji. zupelnie obiektywnie ocenilem wypowiedzi jako osoba
              postronna, ktora zajrzala na to forum. fajnie sie czyta jak ludzie wyrazaja
              swoje frustracje, mozna sie wiele dowiedziec.
            • Gość: Anka Re: Procter & Gamble IP: 212.75.102.* 18.07.06, 11:43
              Ladnie to tak "sciemniac"?. P&G nie korzysta w uslug headhunterow (a juz na
              pewno nie w Polsce). Naczelna zasada firmy jest "promoted from within".
      • Gość: Miska Re: Procter & Gamble IP: 212.75.102.* 18.07.06, 11:39
        Nie ma zadnych premii. Twoje wyniki maja odzwierciedlenie w Twoim rocznym
        ratingu a ten - ma bezposrednie przelozenie na Twoja podwyzke.
    • niuniek175 Re: Procter & Gamble 22.05.06, 12:41
      jak dlugo po testach czeka sie na kolejne rozmowy? z calej grupy zdalo sporo
      osob i nie zrobiono od razu pierwszego spotkania.. czy z tej grupy wszyscy
      zostana zaproszeni, czy wybieraja juz pozniej osoby kt pasuja im do
      poszukiwanego profilu?czy ktos wie?
      • Gość: Maciek Re: Procter & Gamble IP: *.nat.student.pw.edu.pl 22.05.06, 18:35
        Na pewno wszyscy zostaną zaproszeni. Jedni wcześniej inni
        później....spokojnie ;) Ja czekałem prawie miesiąc.
      • Gość: chefot Re: Procter & Gamble IP: 213.17.168.* 05.07.06, 14:05
        Ja zdałem test wczoraj. Dziś do mnie zadzwoniono - rozmowa w najbliższy
        poniedziałek. :)
        • Gość: Maciek Re: Procter & Gamble IP: *.nat.student.pw.edu.pl 05.07.06, 21:11
          A do jakiego działu aplikujesz? Aplikujesz do zwykłej pracy czy jako COOP ?
          • Gość: chefot Re: Procter & Gamble IP: 213.17.168.* 06.07.06, 13:25
            Chciałbym do HRu :)
            Na razie interesue mnie praca/praktyki/staż na wakacje, jak będzie fajnie to
            może zostanę na dłużej.
            Ktoś wie ile jak długo po pierwszej rozmowie są dwie kolejne (te z menedżerami już)?
            • Gość: Maciek Re: Procter & Gamble IP: *.nat.student.pw.edu.pl 06.07.06, 18:19
              To zalezy kiedy uda sięzebrać 3 odpowiednich managerów. Możesz czekać 2 dni, a
              możesz i 20 (ale dłużej to chyba nie)
              • Gość: chefot Re: Procter & Gamble IP: 213.17.168.* 06.07.06, 19:37
                sęk w tym że 15 lipca jadę na 2 tygodnie w rejs :D
                trochę głupio byłoby przegapić taką okazję, ale z drugiej strony rejsu nie
                odpuszczę :(
    • Gość: bluex Re: Procter & Gamble - logistyka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.06, 20:17
      Ponawiam pytanie o logistykę w Procter & Gamble (poniżej niestety nikt nic
      konkretnego nie napisał :))

Może ktoś wie jakie są mniej więcej zarobki na stanowisku specjalisty, jaka
      atmosfera i godziny pracy ? Czy warto ? Jak bardzo kłopotliwe są dojazdy? W
      końcu to bardziej "pod Warszawą" niż na Ursusie...

Z góry dziękuję
      Pozdrawiam
      • Gość: luki Re: Procter & Gamble - logistyka IP: 81.210.86.* 06.07.06, 08:35
        ja akurat się rozglądam za nową pracą i wyślę im CV - ciekawe jaka szansa na
        odpowiedź z ich strony :)
        • Gość: Maciek Re: Procter & Gamble - logistyka IP: *.nat.student.pw.edu.pl 06.07.06, 18:21
          dokładnie żadna. Proces rekrutacyjny w P&G nie zaczyna się od przesłania CV.
          Orientuj się :-)
          • Gość: a_jednak Re: Procter & Gamble - logistyka IP: 81.210.86.* 11.07.06, 09:28
            wysłałem CV (przez ich stronkę) i po 3 dniach zaprosili mnie na test. MOże ktoś
            coś powiedzieć na temat tego testu i ogólnie jak to wygląda na tym drugim etapie?

oraz czy dużo osób pisze takie test (liczebność grupy), bo ja wysłałem na
            Projektant / analityk systemów komputerowych takie stanowisko. W sumie jego opis
            jest ciekawy, ale jaka szansa zdania i zatrudnienia urzędnika ???

pozdrawiam
            • Gość: Maciek Re: Procter & Gamble - logistyka IP: *.nat.student.pw.edu.pl 11.07.06, 23:26
              napisz na sheerer@gazeta.pl
              • Gość: gośću ja to naprawdę jest... IP: *.devs.futuro.pl 12.07.06, 20:09
                moim zdaniem w tych korporacjach pracują porostu szczury, sczury rodzą sie jako
                dzieci, a szczuram,i stają sie zaraz po urodzeniu, nikt tego nie udowodnił, jak
                to sie dzieje moze to jakis wadliwy gen czy coś, prawda jest taka ze taki
                szczuzy osobnik, najwpierw donosi na wszystkich kolegów w przedszkolu ze ktos
                kogoś bije do Pani "Basi", w podstawówce, nie daje innym sciągnąć pracy domowej
                bo sam chce być ulubieńcem (ulubienicą) Pani Zośi, w liceum nikomu nie podpowie
                na klasówce bo jak to, sczur uczył sie tyle żeby inny mogli tak poprostu bez
                wysiłku zdobyć dobre oceny. Na studjach nie wydebisz od szczura notatek, a na
                egzaminie możesz na niego liczyć - sczur zawsze podpowie ci tak zebys oblał
                egzamin. Sczur przeważnie studjuje na SGH, płacze cały weekend kiedy dostanie 4
                z egzaminu, po studiach idzie do pracy i donośi szefowi wszystko na wszystkich,
                w końcu musi szybko wanasować, a żeby to zrobic trzeba lizać dupe szefowi - a to
                szczur lubi najbardziej.

Ja osobiscie studjuje na SGGW - nie jest to jakas wyjeb... w kosmos uczelnia,
                ale ludzie są całkiem inni, jesli ktos robi notatki chodząc przez cały rok jako
                jedyna osoba na wykądy, to mogę liczyć ze dostanę te notatki jeśli powiem
                "proszę"; oczywiscie i u nas zdażają się sczury - osoby którym zabrakłol 1-3 pkt
                na egzaminie na SGH, jednak jako zwarta grupa prowadzimy zdecydowaną
                deratyzację, i każdy z nas powtarza że nigdy nie zatrudni nikogo po SGH,

Pamietajcie to co tu napisałem to jest REGUŁA, od której są pewne wyjątki w
                obydwie strony
                • Gość: zielony_banan Re: ja to naprawdę jest... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 19:35
                  Urzekła mnie ta historyjka ;] a najbardziej to:

>każdy z nas powtarza że nigdy nie zatrudni nikogo po SGH

ROTFL

Pomijając kiepską ortografię, wystawiasz swojej uczelni jak najgorsze
                  świadectwo. Mam nadzieję, że STUDIUJĄ tam normalni ludzie a nie idioci, którzy
                  zdania sklecić nie potrafią, jak "gościu".
                  • Gość: maxio Re: ja to naprawdę jest... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 07:46
                    Kto wie - chlopak moze miec racje.
                    Z tego co slyszalem to na SGGW ton nadaja potmkowie dzialaczy peezelu,
                    samoobrony i wielkoobszarowych plantatorowi farmerow. Wstep na uczelnie i
                    egzaminy sa kupowane, wiec strachu nie ma, a chlopaki i dziewczyny bawia sie za
                    pieniadze starych. Niestety to wszystko jest fundowane z naszych pieniedzy -
                    KRUSy, brak podatku dochodowego dla chlopow, skladka do EU.
                    Wiec chlopak mysli przyszlosciowo, ze ktos musi zarzadzac jego folwarkiem (jak
                    tatulo sie juz zestarzeje) a drugiego bedzie mial do lizania dupy politykom w
                    Warszawi. I nie chce brac do tego roboty absolwentow SGH.
                    • Gość: shr Re: ja to naprawdę jest... IP: *.pg.com 14.07.06, 12:37
                      Komentarz do wypowiedzi "gośća" jest wg mnie zbędny. Frustracja, złość i po
                      części zazdrość nadają ton jego wypowiedzi. "Gośću" życzę Ci żebyś w
                      przyszłości miał możliwość pracować wśród takich ludzi i/lub na podobnych
                      warunkach jak w P&G :-) Naprawdę polecam - spróbuj, zaaplikuj, może się uda?!
                      P&G nie patrzy na uczelnie. To, że studiujesz na SGGW (nie umniejszając tej
                      uczelni) nie ma żadnego wpływu na proces rekrutacyjny. Już po paru godzinach,
                      po paru pierwszych rozmowach z pracownikami P&G całkowicie zmieniłbyś zdanie.

Jeśli masz jakieś pytania/wątpliwości chętnie pomogę: sheerer@gazeta.pl

Pozdrawiam
                • Gość: D. Re: ja to naprawdę jest... IP: *.chello.pl 14.07.06, 20:57
                  ...jednak jako zwarta grupa prowadzimy zdecydowaną deratyzację, i każdy z nas
                  powtarza że nigdy nie zatrudni nikogo po SGH...

obawiam sie ze to raczej Ci po SGH beda Ciebie zatrudniac ;-)
                  • Gość: Łuki Re: ja to naprawdę jest... IP: 81.210.86.* 28.07.06, 13:59
                    i zdałem test :) w sumie zdało dużo osób więc już od prawie dwóch tygodni czekam
                    na telefon w sprawie rozmowy i nic. Ale chyba zadzwonią? :)
                    • Gość: tbd Re: ja to naprawdę jest... IP: *.nat.student.pw.edu.pl 28.07.06, 18:05
                      a pytałeś się kiedy ma być odpowiedź ? Pewnie nie, skoro piszesz na tym forum -
                      w takim układzie jesteś sam sobie winien.

Pamietaj,ze zawsze mozesz sam do nich zadzwonic
                • Gość: ja Re: ja to naprawdę jest... IP: *.devs.futuro.pl 01.09.06, 11:06
                  Gość portalu: gośću napisał(a):

> moim zdaniem w tych korporacjach pracują porostu szczury, sczury rodzą sie
                  jako
                  > dzieci, a szczuram,i stają sie zaraz po urodzeniu, nikt tego nie udowodnił,
                  jak
                  > to sie dzieje moze to jakis wadliwy gen czy coś, prawda jest taka ze taki
                  > szczuzy osobnik, najwpierw donosi na wszystkich kolegów w przedszkolu ze ktos
                  > kogoś bije do Pani "Basi", w podstawówce, nie daje innym sciągnąć pracy
                  domowej
                  > bo sam chce być ulubieńcem (ulubienicą) Pani Zośi, w liceum nikomu nie
                  podpowie
                  > na klasówce bo jak to, sczur uczył sie tyle żeby inny mogli tak poprostu bez
                  > wysiłku zdobyć dobre oceny. Na studjach nie wydebisz od szczura notatek, a na
                  > egzaminie możesz na niego liczyć - sczur zawsze podpowie ci tak zebys oblał
                  > egzamin. Sczur przeważnie studjuje na SGH, płacze cały weekend kiedy dostanie
                  4
                  > z egzaminu, po studiach idzie do pracy i donośi szefowi wszystko na
                  wszystkich,
                  > w końcu musi szybko wanasować, a żeby to zrobic trzeba lizać dupe szefowi - a
                  t
                  > o
                  > szczur lubi najbardziej.

POPIERAM!!!! a wszystkim szczurom mówie: Heil Hitla!
                  • sheerer Re: ja to naprawdę jest... 01.09.06, 12:19
                    No i po co wysylasz tego samego posta drugi raz? Myslisz,ze jak zmienisz xywe
                    to sie nie pokapujemy? Aż bije od Ciebie niesamowitym ilorazem inteligencji :-)

Pozdrawiam
    • Gość: xyz logistyka IP: *.2-0.pl 02.08.06, 01:02
      zaraz po studiach, bez żadnego doświadczenia 3000 brutto na początek
      • Gość: Mikołaj Re: logistyka IP: *.nat.student.pw.edu.pl 02.08.06, 07:45
        Zależy na jakiej ścieżce. Na ścieżce asystenckiej to może i tyle. Na ścieżce
        menedżerskiej dużo więcej (i to nawet jeszcze jeszcze w czasie studiów :-)
        • Gość: Nobody Re: logistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 23:24
          To w końcu gdzie znajdują się biura P&G? Nie na Zabranieckiej?

Powiedzcie mi czy mam sznse dostać sie do firmy z kiepskim angielskim, którego cały czas próbuję się nauczyć?
          • sheerer Re: logistyka 28.08.06, 23:38
            > To w końcu gdzie znajdują się biura P&G? Nie na Zabranieckiej?
            Dział IDS (czyli takie procterowskie IT) znajduje się w centrum wawy. Reszta
            działów na Zabranieckiej

> Powiedzcie mi czy mam sznse dostać sie do firmy z kiepskim angielskim,
            którego
            > cały czas próbuję się nauczyć?
            Sprawa wygląda tak. W czasie rekrutacji jest zawsze co najmniej jedna rozmowa
            po angielsku (z obcokrajowcem, który też kiedyś musiał nauczyć się
            angielskiego). W czasie nie liczy się totalnie akcent, dobór słów itp. Liczy
            się to, żeby w miarę płynnie odpowiadać na pytania. Chodzi o to, żeby Twoje
            stękania za bardzo nie zdenerwowały prowadzącego rozmowe. Musisz umieć
            powiedzieć to co masz do powiedzenia i zrozumieć co do Ciebie mówią. Tylko
            tyle :-)

Pozdrawiam
            • Gość: Ciekawy Re: logistyka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.08.06, 13:55
              Witam.

Jak już jesteśmy przy rekrutacji, to chciałbym poprosić Was o rozwiązanie owego
              testu www.kariera.procter.pl/przewodnik/test2/index.html i jeśli była by
              taka możliwość, to o podanie tutaj na forum prawidłowych odpowiedzi.

Z góry dziękuję.
              • Gość: Nobody Re: logistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 16:15
                1.D
                2.D
                3.B
                4.D
                5.D
                6.C
                7.B
                8.E
                9.E
                10.B
                11.D

Ale zdobyłam tylko 7 punktów ;( niech ktoś to sprawdzi
                • Gość: Nobody Re: logistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 16:36
                  Mam odp prawidłowe
                  1.D
                  2.A
                  3.B
                  4.D
                  5.D
                  6.B
                  7.B
                  8.E
                  9.E
                  10.A
                  11.B
                  • Gość: Ciekawy Re: logistyka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.08.06, 16:50
                    A czy można by było prosić o uzasadnienie wyboru odpowiedzi A w pytniu nr 2?
              • sheerer Re: logistyka 31.08.06, 16:34
                Wiem, że kiedyś w tym teście coś się nie zgadzało - w paru zadaniach za
                prawidłowe odpowiedzi nie były przyznawane punkty

Nie wiem jak jest teraz.

Pozdrawiam :-)
                • Gość: Ciekawy Re: logistyka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.08.06, 16:47
                  mam następujące odpowiedzi:

1. D
                  2. D
                  3. B
                  4. D
                  5. D
                  6. B
                  7. B
                  8. E
                  9. E
                  10. A
                  11. B

i wychodzi 10 pkt. Nie wiem gdzie mam błąd.
                  • Gość: Ciekawy Re: logistyka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.08.06, 16:48
                    Ok, już wiem.

Dzięki wielkie.

PS
                    Tak wogóle to w poniedziałek jadę na te testy do Warszawy i strasznie się
                    stresuję, że nie dam rady. :P
                    • Gość: Nobody Re: logistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 17:10
                      Głowa do góry będzie dobrze
                      daj znać jak Ci poszło

Pozdrawiam
                      • Gość: Ciekawy Re: logistyka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.09.06, 12:02
                        No witam,

niestety ale nie powiodło mi się; na szczęście nie załamałem się zbytnio bo mam
                        jeszcze kilka innych planów i działalności, którym chciałbym się poświęcić.
                        Szkoda tylko, że nie będę mógł się już ubiegać o pracę w P&G bo tylko raz można
                        przystąpić do takiego testu - szkoda bo na prawdę miło by się tam pracowało.

Pozdrawiam
                        • Gość: Nobody Re: logistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 14:28
                          To dobrze że tak podchodzisz do małych porażek.

Życze powodzenia w dalszym szukaniu pracy;)
                          Ja już znalazłam ale tez nie jestem do końca zadowolona

Pozdrawiam
                        • sheerer Re: logistyka 10.09.06, 16:07
                          Pamiętaj, że są jeszcze inne duże firmy FMCG o których krążą (słusznie) bardzo
                          dobre opinie. Chociażby Unilever, Masterfoods czy Nestle.

Pozdrawiam :-)
                        • Gość: mala Re: logistyka IP: 212.75.102.* 11.09.06, 18:12
                          Powodzenia w poszukiwaniach!
                          • Gość: Ciekawy Re: logistyka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.09.06, 20:10
                            Dzięki za słowa otuchy :)

Przede mną jeszcze całe 3 lata studiów; przeniosłem się do Wrocławia i tu będę
                            kończył swoją akademię ekonomiczną; nowe znajomości, nowe możliwości - będziemy
                            działać ;) także trzymajcie kciuki.

Jeszcze raz dzięki wielkie!
                            • Gość: Łukasz Re: logistyka IP: *.spray.net.pl 27.09.06, 18:37
                              Moja przygoda z PG zaczęła się od tego wątku, po przeczytaniu ktorego
                              postanowiłem wysłać CV do tej firmy, po długim czasi (3 miesiące) oraz po
                              ostatniej rozmowie kwalifikacyjne mogę wam powiedzieć że mi się udało - a więc
                              jest to możliwe :)

Pozdrawiam i wam też życzę powodzenia.
                              • Gość: Scarlett O' Hara Re: do Łukasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 20:49
                                Powiedz jak było na rozmowach? Czy trudna jest rozmowa w języku obcym, o co Cię pytali?

Jeśli możesz to zdradź jaką pensję Ci zaproponowali

Życzę sukcesów w nowej pracy ;)
                                • Gość: eMKaeL Re: do Łukasza IP: *.pg.com 28.09.06, 08:52
                                  Ja mogę też trochę pomóc ;) Generalnie jeśli chodzi o proces rekrutacji to dosc
                                  konkretne informacje można znaleźć w necie ale w skrócie: Jeśli się do ciebie
                                  odezwą to wpierw test - ok. 65 minut czasu na jakieś 50 pytań jeśli dobrze
                                  pamiętam, głownie chodzi o zdolność logicznego i analitycznego myślenia. NIE DA
                                  się rozwiązać wszytkich. Trzeba optymalizować i liczyć na łut szczęscia :).
                                  Potem jedna rozmowa wstępna (w moim przypadku po polsku) niekoniecznie z
                                  człowiekiem z działu do którego aplikujesz. Tą rozmowę miałem dość luźną, ale
                                  to bywa różnie. Potem kolejny etap to 3 rozmowy w ciągu jednego dnia, każda ok.
                                  godziny. Możesz trafić na obcokrajowca, ale to nie reguła. Ja miałem z samymi
                                  rodakami. Jedna rozmowa w całości po polsku, 2 pozostałe polsko-angielskie. Nie
                                  musisz mieć super akcentu. Ważne żebyś rozumiał co do ciebie mówią, wyrażał sie
                                  poprawnie, umiał formułować swoje myśli bez stękania. Pytania na rozmowach są
                                  różne: od twojego doświadczenia zawodowego (jeśli masz), studia,
                                  zainteresowania po jakieś konkretne sytuacje wymagające zdolności podejmowania
                                  decyzji itp. z przykładami. Może sie pojawić pytanie jaką swoją decyzję, jaki
                                  wybór uważasz za najtrudniejszy w życiu i dlaczego, jak sobie z nim poradziłeś.
                                  Przykłady z życia gdy potrafiłeś argumentami przekonać kogoś do swoich racji
                                  lub pomysłu, albo z drugiej strony - czy komuś udało się przekonać ciebie i
                                  jak. Pytania z cyklu praca zespołowa, jakieś konflikty w grupie w której na
                                  przykład pracowałeś w czasie studiów nad jakimś projektem itp. Zawsze padało
                                  pytanie o to jak sobie z tym radziłeś. Warto pomyśleć o więcej niż jednej
                                  sytuacji, często pytania mogą się powtarzać.
                                  Generalnie miło wspominam swoj proces rekrutacji, mimo że po tych 3 godzinach
                                  ciągłego gadania (z przerwą na obiad) drapało mnie w gardle :)
                                  • marado Re: do Łukasza 28.09.06, 10:36
                                    Ja mam tylko jedno pytanie - czy wysyłaliście swoje CV tak w ciemno czy była
                                    akurat rekrutacja na to stanowisko które was\interesowało?
                                    Dzieki za odp i oczywiście gratuluję!!!
                                    M.
                                    • Gość: Łukasz Re: do Łukasza IP: *.bemowo.waw.pl 28.09.06, 11:31
                                      na stronie pg w dziale kariera było ogłoszenie. Oczywiście znana jest polityka
                                      firmy, że przyjmowani są nowi pracownicy na najniższy szczebel a późinej w miarę
                                      swojego rozwoju i swoich umiejętności awansują wyżej. Wczesniej opisany schemat
                                      rekrutacji jest prawidłowy, u mnie pierwsza rozmowa była po angielsku, kolejne
                                      po polsku.
                                  • sheerer Re: do Łukasza 28.09.06, 11:57
                                    > NIE DA się rozwiązać wszytkich.
                                    Nieprawda :-) test jest duzo prostrzy od tego np w PwC. Oczywiście to, że
                                    prostrzy nie znaczy, że jest go prościej zdać (bo przecież liczą
                                    się "percentyle").
                                    Ale da się wszystkie zadania zrobić w czasie. Oczywiście nie wiadomo ile z tego
                                    jest dobrze :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka