Dodaj do ulubionych

PwC - podwyżki

IP: 80.54.97.* 02.05.06, 00:39
Na jaką podwyżkę mogę liczyć przechodząc z AS1 na AS2 (po roku pracy).
Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: cinecki Re: PwC - podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 09:21
      a nie mozesz spytac starszych kolegów?
      • Gość: zz Re: PwC - podwyżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 15:21
        > a nie mozesz spytac starszych kolegów?
        W tej firmie za ujawnienie zarobków wylatuje się na bruk.
    • Gość: tyracz Re: PwC - podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 10:55
      Mysle ze jakies 400 PLN.
    • Gość: ewa Re: PwC - podwyżki IP: *.jmdi.pl 02.05.06, 14:55
      Zalezy od oceny.
      • Gość: roman Re: PwC - podwyżki IP: 80.54.97.* 02.05.06, 21:56
        Z tego co wiem, to między oceną A i C jest zaledwie 15% różnicy na
        wynagrodzeniu. 400 zł netto, to nie za wiele.
        • Gość: Maciek Re: PwC - podwyżki IP: *.nat.student.pw.edu.pl 02.05.06, 22:15
          > Z tego co wiem, to między oceną A i C jest zaledwie 15% różnicy na
          > wynagrodzeniu. 400 zł netto, to nie za wiele.

To w PwC dostaje sie ok 4000 brutto na poczatek ?? Sadzilem, ze wiecej :/ Juz w
          FMCG mozna sporo wiecej dostac ...
          • Gość: roman Re: PwC - podwyżki IP: 80.54.97.* 02.05.06, 22:18
            Źle mnie zrozumiałeś. 400 zł to było odniesienie do postu powyżej.
            • Gość: Maciek Re: PwC - podwyżki IP: *.nat.student.pw.edu.pl 02.05.06, 22:24
              ok :) A wiec ile dostaje sie na początek ? :) 4-5 czy 5-6 ? Mars płaci na
              początku ~6k
              • Gość: ewa Re: PwC - podwyżki IP: *.jmdi.pl 02.05.06, 23:42
                pensja początkowa jest prawdziwa 4 tys. brutto.
                • Gość: roman Re: PwC - podwyżki IP: 80.54.97.* 03.05.06, 01:36
                  Tak bylo moze 2 lata temu. Obecnie jest lepiej. Nadal nie wiem jakie są płace
                  na wyższych stanowiskach (AS2, SA1).
                  • Gość: ewa Re: PwC - podwyżki IP: *.jmdi.pl 03.05.06, 12:48
                    Mylisz się. Nic nie jest lepiej, bo informację, którą ci przekazałąm wzięłam z
                    umowy o pracę - mojej własnej, podpisanej miesiąc temu. Młodszy konsultant.
                    Stazysta brutto dostaje 3500 zł.
                    • Gość: roman Re: PwC - podwyżki IP: 80.54.97.* 03.05.06, 13:52
                      Mówisz pewnie o podatkach. Ja mam na mysli audyt - tutatj nie ma stazystow,
                      tylko od razu umowa na czas nieokreslony. Wynagrodzenie jest wyższe.
                      • Gość: ewa Re: PwC - podwyżki IP: *.jmdi.pl 03.05.06, 14:43
                        Nie jestem stażystką, a młodszym konsultantem. W audycie jest mój kolega, ma
                        identyczną umowę,widziałam ją, jest absolwentem SGH, jedynie po 2 miesięcznych
                        praktykach. Powtarzam: młodszy konsultant w audycie, tak jak w podatkach 4 tys.
                        brutto.
                        • Gość: ewa Re: PwC - podwyżki IP: *.jmdi.pl 03.05.06, 14:45
                          Nie ma czegoś takiego jak od razu umowa na czas nieokreślony, w żadnej firmie.
                          Zawsze jest na początku okres próbny. Ja mam na czas okreslony na 6 miesięcy, w
                          tym momencie. Staz jest czymś innym, nie mieszajmy do tego stazu.
                          • vranix Re: PwC - podwyżki 03.05.06, 15:02
                            Błąd.
                            Nie uogólniaj, nie jestes bogiem.
                            Ja zacząłem teraz od kwietnia nowa prace i od razu umowe mam
                            na czas nieokreslony.
                            I co teraz powiesz?
    • Gość: ewa Re: PwC - podwyżki IP: *.jmdi.pl 03.05.06, 14:50
      sorry, machnęłam się, rzeczywiście jest różnica, ale bagatelna. 4200 audyt.
      • Gość: as Re: PwC - podwyżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 14:57
        Ile dostaje C2 i C3?
      • Gość: lola Re: PwC - podwyżki IP: *.acn.waw.pl 03.05.06, 15:43
        4400 brutto na starcie. Audyt, umowa na czas nieokreślony.
        • paul_ina Re: PwC - podwyżki 04.05.06, 13:52

Boże, ale nędza. Nic tylko walizki pakować. Mityczne BIG4 to rzeczywiście sam
          mit - kiedyś tak było, mogło być, ale teraz pozostała tylko pamięć...
          • Gość: ewa Re: PwC - podwyżki IP: *.jmdi.pl 04.05.06, 21:34
            Dlaczego nędza? Wiesz ile absolwenci prawa zarabiają na starcie? Wielka 4 nie
            wypada przy tym źle.
            • paul_ina Re: PwC - podwyżki 04.05.06, 22:54
              Wiem, ile potrafią zarabiać. Z tej wiedzy ta refleksja.
        • Gość: piekna18 porownajmy pensje IP: *.gprspla.plusgsm.pl 04.05.06, 21:26
          Moze porownamy pensje w big for - podstawowe stanowiska merytoryczne.
          deloitte:

Audyt - 4200 po praktykach/4200 bez praktyk
          • Gość: eliza Re: porownajmy pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 21:47
            Gość portalu: piekna18 napisał(a):
            > Moze porownamy pensje w big for - podstawowe stanowiska merytoryczne.
            > deloitte:
            > Audyt - 4200 po praktykach/4200 bez praktyk

Deloitte - audyt w Warszawie - 4400 brutto (w tym roku, po praktykach)
            • Gość: nabuchodonozor Re: porownajmy pensje IP: *.crowley.pl 05.05.06, 03:47
              Zgadza się, 4400 brutto po praktykach w deloitte w tym roku w audycie. Ciekawe
              jak u innych czlonkow big for?
              Podobno po pierwszym roku podwyżka o ponad 20 %. Szacuje, ze okolo 5400-5500
              brutto będzie
              pzdr
              • Gość: prawnik Re: porownajmy pensje IP: *.crowley.pl 05.05.06, 14:56
                Tak z odrobinę innej beczki: Gdzie jest największa rotacja?
                Deloitte oficjalnie podaje, ze 30%, ale wiem od znajomego, że dane te nei
                odtyczą umów cywilnoprawnych czyli praktykantów i stazystów. A tych dotyczy
                również baaardzo duża rotacja.
              • Gość: piekna18 Re: porownajmy pensje IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.05.06, 20:34
                Ja miałam na myśli płace w sezonie 2005/2006, i wtedy tyle bylo. Po pierwszym
                roku podwyzka jest niewielka - ok 600 brutto, dopiero po awansie na semi-senior
                jest wiekszy skok.

No a jak w innych firmach, zaglada ktos na to forum?

pozdrawiam
                • Gość: zainteresowany Re: porownajmy pensje IP: *.crowley.pl 05.05.06, 21:06
                  Jestem ciekawy co sie sklada na calkowite zarobki w big4. Na pewno comiesieczna
                  pensja, poza tym bodajze diety jesli projekt jest wyjazdowy.
                  Czy jest cos jeszcze?? jakies premie roczne?? uznaniowe??
                  w jakiej wysokosci i czy regularne??
                  pozdr
    • Gość: ewa Re: PwC - podwyżki IP: *.jmdi.pl 04.05.06, 23:16
      2 brutto w white&case, student 4 roku. skończyły się te złote czasy.
      1300 netto na dzieło, student w 40 osobowej kancelarii, z 1ej 20tki. ja własnie
      odeszłam z takiej kancy, miałam nijaką robote, nic by mi z niej nie przyszło.
      • Gość: roman Re: PwC - podwyżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 23:39
        wciąż czekam na info o AS2 (pracownikach drugorocznych w big4). Dzieki
        • Gość: donpedro Re: PwC - podwyżki IP: *.it-net.pl 05.05.06, 15:24
          a accenture?
          • Gość: Maciek Re: PwC - podwyżki IP: *.nat.student.pw.edu.pl 05.05.06, 15:36
            a P&G?
      • Gość: luiza Re: PwC - podwyżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 20:57
        Możesz rozwinać wątek White & Case? Wiesz cos o innych tego typu kancelariach?
        • Gość: prawnik Re: PwC - podwyżki IP: *.jmdi.pl 06.05.06, 13:22
          Ludzie, wpisujecie się po kolei albo cytujacie choć fragment wątku na który
          odpowiadacie. Nagle jakieś pytania o white&case, nie wiem skąd to się wzięło, ja
          o rotacji, reszta o czym innym badal.
          • Gość: prawnik Re: PwC - podwyżki IP: *.jmdi.pl 06.05.06, 13:22
            ok, juz widze.
    • Gość: Maja Re: PwC - podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:37
      Bosz, ale chaos w tym wątku. To może ja się wypowiem, pracuję w BIG4 od 7 lat.
      Generalnie podwyżki po pierwszym roku są niewielkie, rzędu 15% (jak już ktoś
      napisał). Potem po 2-3 latach są już rzędu 30-50%. Poza tym nie
      generalizowałabym tak, każdy pisze na podstawie własnego doświadczenia lub
      znajomych, a prawda jest taka, że nie wszyscy mają takie same umowy, inaczej
      traktuje się osobę po studiach, inaczej osobę, która wcześniej pracowała np w
      BDO. Poza tym były lata, kiedy były OBNIŻKI pensji, albo nie było podwyżek, w
      jednych latach są bonusy w innych nie ma. I dotyczy to wszystkich firm, więc
      sory, ale nie da się tak zaplanować przepływów finansowych. CO z tego, że ktoś
      ci napisze jakie są podwyżki, jak może się okazać, że jesteś beznadziejny i
      wywalą cię po sezonie (czego nie życzę). Ja przy wyborze zamiast kasą
      kierowałabym się tym jacy tam pracują ludzie, jaka jest atmosfera, w takiej
      firmie, w której się dobrze czujesz łatwiej i szybciej zrobisz karierę i
      będziesz więcej zarabiał.
      • Gość: roman Re: PwC - podwyżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:42
        Ja już pracuję prawie rok. Informacja dt. podwyżek jest dla mnie o tyle ważna,
        że stoję przed decyzją wzięcia kredytu. Jest dla mnie istotne jak ukształtować
        sobie harmonogram spłat, no i oczywiście kwotę kredytu.
        Dzieki za pomoc.
        • Gość: Maja Re: PwC - podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:47
          Na twoim miejscu nie brałabym pod uwagę podwyżki w takiej sytuacji, myślę, że
          dostaniesz gdzieś między 5 - 6 tysi. Netto nie będzie aż takiej różnicy. Często
          same diety dają więcej przychodów niż ta różnica w podwyżce.
        • Gość: ewa Re: PwC - podwyżki IP: *.jmdi.pl 07.05.06, 13:01
          forum nie da ci informacji na ten temat, na pewno będą to orientacyjne dane, nie
          na tyle dokładne, że mógłbyś planować spłaty. Dobrze wiesz, skoro tam pracujesz,
          że w tych fimrach rzeczywiśtość bywa nieprzewidywalna.
    • Gość: eliza Re: PwC - podwyżki IP: *.icpnet.pl 10.05.06, 00:44
      Czy autor wątku może podać ile zarabiał jako AS1 w PwC dla porównania?
      • Gość: roman Re: PwC - podwyżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 22:11
        pisałem o tym w tym wątku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka