Dodaj do ulubionych

płacowe wątpliwości

IP: *.eua.mitsui.com / 217.198.33.* 20.07.06, 16:37
Mam kilka lat doświadczenia w biurze handlowym, dobre studia ekonomiczne,
znam angielski. A wciąż wydaje mi się, że nie zarabiam tyle, ile na rynku
płacą. Jak to jest? Czy niecałe 4000 PLN to godziwa płaca? Pracodawca nawet
nie chce słyszeć o większej pensji dla mnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek Re: płacowe wątpliwości IP: 217.153.26.* 20.07.06, 16:58
      Jedyne wyjście to powysyłać oferty do innych pracodawców. Tylko rynek może
      zweryfikować, czy Twoje oczekiwania są realne. Być może ten konkretny pracodawca
      nawet nie blefuje tylko po prostu ma ustalony budżet i nie może go przekroczyć?
      • Gość: warszawianka Re: płacowe wątpliwości IP: *.eua.mitsui.com / 217.198.33.* 21.07.06, 10:20
        Twierdzi, że ma budżet. A wiadomo, że każdy pracodawca chce dać jak najmniej.
        Ile żądać, żeby nie przekroczyć bariery śmieszności i aby było to realne?
    • Gość: of Re: płacowe wątpliwości IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.06, 21:37
      przepraszam, ale co Ty wlasciwie robisz? bo "doswiadczenie w biurze handlowym"
      niewiele mi mowi..wiesz, jesli masz czysto sekretarskie zajecie, to 4000 wydaje
      mi sie duzo (no i chyba mowimy o brutto prawda?)..ale nie bede opiniowac, bo
      nie wiem co robisz tak naprawde (jakie stanowisko)
      • Gość: warszawianka Re: płacowe wątpliwości IP: *.eua.mitsui.com / 217.198.33.* 28.07.06, 13:42
        Oczywiście mówimy o brutto. Niestety....
        Moje doświadczenie polegało na kontaktowaniu się z agencją celna,
        przewoźnikiem, klientem, aranżowaniu transportu, zamówieniach towaru u
        producenta.
        • Gość: Ofelia Re: płacowe wątpliwości IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.07.06, 20:10
          hm...jak na moj gust - nie potrzeba bardzo wysokich kwalifikacji, zeby takie
          czynnosci wykonywac (nie odbierz tego zle prosze),a 4K to dosc sporo..choc z 2-
          giej strony Mitsui to miedzynarodowa firma i ma kase. ja bym na razie probowala
          wynegocjowac 3K. pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka