Dodaj do ulubionych

Big4 a angielski-pytanie

IP: 83.15.80.* 01.10.06, 13:43
Zastanawia mnie taka kwestia-na ile jest wykorzystywany angielski wsrod
praktykantow/pracownikow nizszego szczebla w firmach Big4 w Polsce? Jak to
wyglada w dzialach audytu i podatkow?Wieszkosc pracy jest po polsku czy po
angielsku?
Obserwuj wątek
    • Gość: gaffer Re: Big4 a angielski-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 23:08
      w dziale audytu dokumentacje przygotowujesz na oglol po polsku, chyba ze partner
      bedzie bardzo chcial przeczytac a nie bedzie Polakiem. Generalnie bez
      angielskiego nie pociagniesz, ba nawet cie pewnie nie przyjma.
      Wiekszosc dokumentow, wszytskie guidy, e-learningi itp jest po angielsku
      nie jest to natomiast jakis trudny angielski, CAE spokojnie wystarcza

pozdro
      • Gość: max Re: Big4 a angielski-pytanie IP: 83.15.80.* 02.10.06, 18:28
        Dzieki,tak wlasnie myslalem ze wiekszosc jest po polsku-chcialem sie tylko upewnic.

@gaffer- wiem,ze ze na rozmowach kwal. sprawdzaja angielski i wiem mniej wiecej
        jaki jest poziom bo paru znajomych znajac ang. powiedzmy +/- tylko FCE z
        jezykiem nie mialo problemow na rozmowach tam- odpadli badz zrezygnowali z
        innych powodow.
    • Gość: exEY Re: Big4 a angielski-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 23:10
      w audycie wiekszosc pracy po polsku. ew. dokumentowanie pracy (opis, notatka co
      zrobilem, jaki wykonalem test itp) po angielsku. rozmow prawie wcale.
      • Gość: gaffer Re: Big4 a angielski-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 23:25
        no chyba ze z partnerem :) albo klient jest nie-Polak
    • Gość: Dorota Re: Big4 a angielski-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 21:22
      No u nas zdecydowanie angielski jest potrzebny, częste rozmowy z partnerami,
      szkolenia zagranicą, raportowanie zagranicę.
    • azazella Re: Big4 a angielski-pytanie 04.10.06, 21:16
      Angielski jest potrzebny od pierwszego dnia i to w mocno zaawansowanej formie - 90% porad mój zespół przygotowuje po angielsku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka