Dodaj do ulubionych

Praca jako agent ubezpieczeniowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 12:51
czesc
Może ktos z was pracował w ubezpieczeniach? jaką firmę polecacie a jakiej
należy unikać? jakie są srednie zarobki itd? firmy płacą za licencję czy
samemu trzeba pokryć koszty?
Z góry dzieki za wszystkie info.
Obserwuj wątek
    • Gość: mis Re: Praca jako agent ubezpieczeniowy IP: 193.0.116.* 04.02.07, 16:46
      Ja nie pracowałam w ubezpieczeniach, ale znajomi chwalą Pramerica Financial. Tu
      przynajmniej płacą i to nie najgorzej, ale jeśli nie realizujesz targetów to
      będziesz musiał zakończyć współpracę. Podobno są dobre szkolenia i pracują tu
      ludzie na poziomie (niestety u agentów z tym różnie bywa). Pewnie dużo zależy
      jaki trafi Ci się przełożony, mój znajomy skarżył się na mobbing...
      • Gość: pracownik Re: Praca jako agent ubezpieczeniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 19:08
        A o innych towarzystwach słyszałaś? np Winterthur, compensa, generali itd
        A musieli płacic za te szkolenia?
        • Gość: mis Re: Praca jako agent ubezpieczeniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 12:53
          O innych towarzystwach nic nie wiem. Co do odpłatności za szkolenia nie mam
          informacji. Może skontaktujesz się z bezpośrednio z firmą i o to zapytasz.
        • Gość: asik Re: Praca jako agent ubezpieczeniowy IP: *.244.135.146.mielec135.ptc.pl 09.03.07, 22:31
          Znam Winterthur, prywata, molestowanie, i nabijanie ludzi w butelkę. Gdzie
          indziej pewnie podobnie
    • Gość: promyczek Re: Praca jako agent ubezpieczeniowy IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 06.02.07, 09:44
      robilam taki kurs pod koniec ubieglego roku, w ogromnej wiekszosci firm jest on
      platny ale mozna znalezsc takie (np. aegon) ktore robia te kursy za darmo w
      ramach rekrutacji i nie trzeba pozniej z nimi podpisywac umowy. nie wiem jak to
      wyglada w innych firmach ale te z ktorymi ja rozmawialam nie byly
      zainteresowane pracownikami - oczekiwaly od kandydatow na agentow wlasnej
      dzialalnosci gospodarczej, wiec zarobisz tyle ile sobie wypracujesz (sa
      miesiace ze calkiem niezla kase mozna z tego wyciagnac)
      powodzenia
    • Gość: EWA Re: Praca jako agent ubezpieczeniowy IP: *.ib.tcz.pl 06.02.07, 10:29
      Cześćja pracowałam przez wiele lat w ubezpieczeniach i mozna stwierdzic, ze we
      wszystkich jest podobnie ale stanowczo odradzam w Pzu.przez ta firme poprostu
      sie zwolniłam z pracy a wiadomo ,ze dzis tego nikt nie robi.Mobing,mobing i
      jeszcze raz mobing!!!Psychika wysiada od ich oszustw.płaca tylko prowizje za
      kazdego klienta a jak ktos zrezygnuje to trzeba zwracac.Policz sobie ile osób
      musisz znalezc aby się ubezpieczyły za kwotę ponad 100zł aby z prowizji
      otrzymac 500zł skoro przeciętnie za jedna osobę jest około20zł!wszędzie tylko
      na poczatku tak słodko mowią o wuielkich zarobkach ale to nie prawda!a reszta?
      oplacać samemu zus podatki no i cos zarobic.Takze powaznie się zastanow!Zyczę
      Ci innej lepszej pracy.
      • kasienka216 Re: Praca jako agent ubezpieczeniowy 07.02.07, 21:55
        Witaj Ewo,
        Bede bardzo wdzieczna za pomoc w uzyskaniu informacji na temat pracy w
        Comercial Union na stanowisko konsultanta finansowo -ubezpieczeniowego.

• Gość: aspen Re: Praca jako agent ubezpieczeniowy IP: *.244.135.146.mielec135.ptc.pl 09.03.07, 22:28
          Odpuść sobie póki czas. Im dalej tym gorzej. Zrozumiesz za kilka lat.
      • Gość: agent pzu Re: Praca jako agent ubezpieczeniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 15:18
        Jestem agentem od niespełna roku, jest cięzko.
        Ale nic mnie tak niedołuje jak własnie straszliwy mobing którego prędzej nie
        zaznałam i chyba to zdecyduje że zrezygnuje z tej "złotej drogi"
        Ewo - bardzo cię prosze o kontakt - może "rozmowa z tobą pomoże mi rozwiazać
        problem lub podjąć własciwe decyzje
        Jestem w depresji przez całą ta sytuacje
        napisz:
        szatop@gazeta.pl
    • Gość: Red Max Re: Praca jako agent ubezpieczeniowy IP: *.244.135.146.mielec135.ptc.pl 09.03.07, 22:24
      Stanowczo odradzam ubezpieczenia i jeśli tylko możesz to szukaj roboty gdzie
      indziej.
      W ubezpieczeniach zwłaszcza na życie umowy agencyjne są tak skonstruowane, że
      pewnego dnia wypadniesz z tego pociągu przez okno. Pieniędzy się nie dorobisz,
      a zdrowie stracisz. Piszę to jako agent z kilkuletnim doświadczeniem, z
      lokatami na poziomie 1-5 w skali Polski przez cały czas. Gdy zacząłem w tym
      biznesie zarabiać /odrabiać zainwestoiwane nakłady/, to właśnie wówczas
      pozbawiono mnie portfela i wypowiedziano umowę - bez podania przyczyny - umowa
      na to pozwala. Mój portfel podzielono wśród znajomych. Łącznie klikaset umów.
      Stanowczo odradzam Winterthur,AIG,ING. Jeśli już musisz to Allianz, Generali. I
      trzymaj się majątku. Życiówka jest niebezpieczna, bo im więcej masz polis tym
      jesteś bardziej łakomym kąskiem do obrabowania /prowizje del credere rozłożone
      w czasie do końca trwania umów/.
      PRAKTYCZNA UWAGA - CZYTAJ DOKŁADNIE TO CO PODPISUJESZ I GDY MASZ WĄTPLIWOŚĆ NIE
      PODPISUJ. CO INNEGO POWIEDZĄ CI NA REKRUTACJI, A CO INNEGO POTEM W PRAKTYCE.
      • Gość: agent pzu pzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 15:16
        Jestem agentem od niespełna roku, jest cięzko.
        Ale nic mnie tak niedołuje jak własnie straszliwy mobing którego prędzej nie
        zaznałam i chyba to zdecyduje że zrezygnuje z tej "złotej drogi"
        Prosze o kontakt osoby pracujące w pzu i które albo poradziły sobie z
        kierownikiem albo nieznalazły na to sposobu
        szatop@gazeta.pl
      • Gość: Markus Re: Praca jako agent ubezpieczeniowy IP: *.174.rev.vline.pl 01.05.07, 20:44
        Czy możesz więcej napisać o Generali ?? Zamierzam podjąć z nimi wspołprace .
        Mam pewne obawy i na co Twoim zdaniem powinienem zwrocic uwage .
        Mój numer na gg 8352760
        • Gość: Markus Re: Praca jako agent ubezpieczeniowy IP: *.174.rev.vline.pl 01.05.07, 20:47
          Dlaczego co jakis czas pojawia sie ogloszenie w gazecie na agenta
          ubezpieczeniowego do różnych towarzystw ubezpieczeniowych , skoro jest to
          taka ciekawa praca I dobrze platna ?

Za wszystkie porady I uwagi z góry dziekuje !!
          Numer gg 8352760
    • gwiazda_podkarpacia Re: Praca jako agent ubezpieczeniowy 20.03.07, 10:45
      rzeczywiście, praca jest ciężka. jak chcesz być agentem to musisz
      mieć włąsną działalność gospodarczą, ale z tego co wiem w niektórych firmach
      można się zatrudnić jako dealer i wtedy jesteś na umowie o pracę.
      praca jest wyczerpujaca pod każdym względem: musisz się dużo "nastukać" polis
      żeby mieć z tego jakieś pieniadze, poza tym jesteś dla klientów - o każdej
      porze dnia i nocy - niestety, ale jak chcesz do czegoś dojść w tej branzy,
      to oni są dla Ciebie najważniejsi. trudności nastręcza też wiele zmian w ubezpieczeniach.
      produktowcy przebijają sie teraz w pomysłach, bo rynek się rozwija
      a te ich pomysły odbijaja się na naszej pracy - co chwilę nowe zarządzenia
      i trudno jest to wszystko ogarnąć.
      dalej - zawieranie umów ubezpieczenia to ogromna odpowiedzialność. taka umowa to stosunek cywilno-prawny, wszystko jest regulowane kodeksem i ustawami,
      więc trzeba się trochę znać na rzeczy. jak jesteś agentem wyłącznym to masz OC
      opłacane przez firmę, jak jesteś multiagentem, to musisz sobie sam kupić,
      a to jest kasa rzędu 1500 zł wzwyż.
      również radziłabym majatek -przynajmniej na początek,
      życiówkę trudno się sprzedaje, nie zdaża się często
      a jak masz klientów z majątku, to są oni już dla Ciebei jakąś bazą do życiówek
      • Gość: Markus Re: Praca jako agent ubezpieczeniowy IP: *.174.rev.vline.pl 01.05.07, 20:53
        Dzień dobry !

Mam kilka pytań , jesli można .
        Mam zamiar pracować jako agent ubezpieczeniowy w Generali .
        W przyszlym tygodniu zaczynam kurs . Oczywiscie musze zalożyc dzialalnosć
        gospodarcza . Prace agenta chce traktowac jako dodatkowa ( pracuje w innej
        firmie ) , takze ZUS bede placil tylko skladke zdrowotną . Jak na razie
        jestem dobrej mysli I mam nadzieje ze MI sie uda . Jednak czytając te
        wszystkie wypowiedzi na forum zaczynam wątpić czy jest to praca oplacalna I
        czy np. Towarzystwo Ubezpieczeniowe Po miesiącu albo Po 2 nie zrezygnuje ze
        mnie ( zatrzymując oczywiscie moich zdobytych klientów ). Oni zajmują sie
        wszystkim I zyciówka I majatkiem .
        Dlaczego co jakis czas pojawia sie ogloszenie w gazecie na agenta
        ubezpieczeniowego do różnych towarzystw ubezpieczeniowych , skoro jest to
        taka ciekawa praca I dobrze platna ?

Za wszystkie porady I uwagi z góry dziekuje !!
        numer na gg 8352760
        Pozdrawiam
    • Gość: jolsze Re: Praca jako agent ubezpieczeniowy IP: *.flashnet.pl 02.04.07, 23:32
      Co do pracy w ubezpieczeniach - wiele lat temu zaczynałem w ubezpieczeniach na
      życie. To były moje początki pracy zawodowej. Na wiele lat zraziłem się do tego
      sposobu pracy. Przeszedłem przez różne firmy i różne stanowiska. Obecnie
      pracuję w oparciu o własną działalność gospodarczą dla dwóch firmach (co daje
      mi poczucie bezpieczeństwa)z różnych branż. Jedna z nich zajmuje się
      inwestowaniem i / lub gromadzeniem kapitału osobistego (powiązane z funduszami
      TFI). Zasady zatrudnienia są podobne jak w ubezpieczeniach, ale zarobki,
      atmosfera i możliwość ciągłego rozwoju w zakresie handlowym i finansowym są
      zdecydowanie ciekawsze. Przekonałem się sam do tej branży, gdy sam
      zainwestowałem pieniądze i... czasami z lepszym, a czasam i gorszym wynikiem
      jakoś sobie gromadzę kapitał.
      Faktem jest, że najtrudniej przełamać opór przed podjęciem decyzji o pracy na
      własnej działalności, a potem wytrzymać kilka miesięcy. Niestety ta forma wiąże
      się to z podjęciem pełnej odpowiedzialności za siebie i swój wkład pracy. Jeśli
      będziecie się decydowali na własną działalność gospodarczą, to zachęcam do
      poszukania sobie przynajmniej 2 źródeł utrzymania (żeby mieć "dwie nogi" i nie
      obudzić się z ręką w nocniku).Chętnie podzielę się szczegółowymi informacjami z
      osobami zainteresowanymi taką formą pracy poza forum. Mail do mnie:
      pepla40@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka