Gość: Leon IP: 80.51.73.* 28.02.07, 20:41 Napiszcie proszę pare słow na temat pracy w VWBP - atmosfera pracy, zarobki, mozliwosci rozwoju itd. (chodzi o prace w centrali ). Z gory dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renia73 Re: Volkswagen Bank Polska 01.03.07, 20:37 tez jestem bardzo ciekawa, bo aplikowałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Volkswagen Bank Polska IP: *.crowley.pl 05.03.07, 16:19 Do jakiego działu? Rachunkowośc odradzam z uwagi na fatalną atmosferę z powodu chorej, podłej szefowej. Zarobki, pakiet socjalny super. Praca po 8 godz (z nielicznymi wyjątkami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Volkswagen Bank Polska IP: *.chello.pl 07.03.07, 00:08 > chorej, podłej szefowej Nie zgadzam się z tą opinią. Po pierwsze żaden z jej pracowników nigdy by tak o niej nie powiedział - ludzie narzekają, bo praca jest nużąca i odpowiedzialna, jest obliczona na wydajne osoby, więc marudy się wkurzają (z drugiej strony, żadna maruda się nie ostała - sami odchodzą), no i każdy chciałby zawsze więcej zarabiać. Przyjaźnię się z kilkoma osobami z tego działu i nie narzekają na szefową - tylko na pracę. Po drugie - 'chora, podła szefowa' nie utrzymałaby stabilnego zespołu od 1997, wiele osób, które wtedy zaczęły pracę dopiero teraz (po 10 latach) myśli o jakieś zmianie - stąd rekrutacja. Po trzecie, warto się zaczepić w tej firmie i już na początku negocjować maksymalne wynagrodzenie. Potem trzeba naprawdę nieźle dokazywać (zdobywać nowe uprawnienia, brać nowe obowiązki), żeby znacząco je podwyższyć. Ale tak chyba jest wszędzie. Akurat kadra menadżerska jest w tej firmie bardzo starannie dobierana - większość szefów to 'sprzedawcy' (bardzo dynamiczne osoby, błyskawicznie podejmują decyzje, bardzo otwarci na kontakty z innymi, najchętniej myśleliby liczbami), są i bardzo ostrożne osoby (nie zrobi kroku zanim ktoś za niego w tym miejscu najpierw nie stanie). Szefowa Rachunkowości nie ma problemu z podejmowaniem decyzji, panuje nad całością, no i dzwiga na sobie ogromną odpowiedzialność, stąd może nie jest to osoba spędzająca czas na nizianiu się z zespołem, ale do licha - na pewno nie jest ani podła, ani chora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Volkswagen Bank Polska IP: *.chello.pl 07.03.07, 00:18 A Ty 'kate' (jesli to Ty) lepiej przemyśl czy 'fatalna atmosfera' nie towarzyszy Ci również w nowym miejscu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dod Re: Volkswagen Bank Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 12:29 napiszcie prosze, co to znaczy "niezle zarobki", za kilka dni wybieram sie na rozmowę do tej instytucji i zastanwaiam sie czego mogę się spodziewać. pracuje teraz w centrali jednego z bankow, gdzie zarabiam około 3000 zł, ale to troche mało...napiszcie prosze jakksztaltuja się zarobki w VW Bank Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mili Re: Volkswagen Bank Polska IP: *.acn.waw.pl 18.03.07, 15:47 Według mnie jest mocno przeciętnie. Zarobki niezłe (na umowę o pracę, bo na zlecenie to jakaś kpina), ale ja wytrzymałam tylko 11 miesięcy. Jakieś dwa lata temu stamtąd odeszłam i nie żałuję. Zarabiam jeszcze więcej i mam super pracę (bez stresu, bez ciągłych nadgodzin, itp.). Na pewno bym tam nie wróciła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina Re: Volkswagen Bank Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 23:05 a czy mozecie napisac o jakis konkretnych kwotach? sama pracuje w banku i chcialabym wiedziec jesli chodzi o moj bank, to duza miedzynarodowa instytucja, pracuje na stanowisku specjalisty od ponad pol roku (rok temu skonczylam studia) i zarabiam 6,5k brutto. nie wiem czy to duzo, czy malo i czy szukac nowej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Volkswagen Bank Polska IP: *.crowley.pl 01.04.07, 18:01 A możecie powiedzieć ile może zarobić student na zlecenie, to drobnych prac administracyjno-biurowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodo Re: Volkswagen Bank Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:46 napiszcie prosze, co to znaczy "niezle zarobki", za kilka dni wybieram sie na rozmowę do tej instytucji i zastanwaiam sie czego mogę się spodziewać. pracuje teraz w centrali jednego z bankow, gdzie zarabiam około 3000 zł, ale to troche mało...napiszcie prosze jakksztaltuja się zarobki w VW Bank Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lonely234 Re: Volkswagen Bank Polska IP: *.csm.org.pl 03.04.07, 11:39 A na jakie stanowisko? Moge Ci cos doradzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Volkswagen Bank Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 12:02 specjalista ds marketingu interaktywnego, z góry dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: Volkswagen Bank Polska 03.04.07, 13:20 A to ciekawe stanowisko musi byc, bo puszczaja to ogloszenie jakos co 3 miesiace:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lonely234 Re: Volkswagen Bank Polska IP: *.csm.org.pl 04.04.07, 14:15 To jakieś 6 tyś brutto, zalezy ile masz lat doświadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodo Re: Volkswagen Bank Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 11:11 dzięki za informacje, zobaczymy co będzie dalej:)może okaże się to ciekawą propozycją...a czego mogę spodziewac się na rozmowie? pozdr/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lonely234 Re: Volkswagen Bank Polska IP: *.csm.org.pl 05.04.07, 16:02 Twoje wady/ zalety, jak reagujesz na stres, opisz sytuację konfliktową w poprzednim miejscu pracy i jak z niej wybrnąłeś, czego oczekujesz od swojego szefa, dlaczego chcesz pracowac w VWB, gdzie widzisz siebie za 5 lat, jakie masz oczekiwania finansowe. Standard. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Volkswagen Bank Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 18:40 dzięki za pomoc, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek_glutek Re: Volkswagen Bank Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 11:06 Na rozmowie kwalifikacyjnej w tamtym tygodniu dowiedzialem sie ze planowane sa dwa kolejne etapy rekrutacji. Czy macie informacje jak takie etapy wygladaja, na czym polegaja zadania? Czy test stanowiacy 3 etap to IQ czy bardziej osobowosciowy.... Prosze o info ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Volkswagen Bank Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 23:08 wybieram sie również tam na rozmowę.po przeczytaniu poprzednich wątków dowiedziałem się wiele, ale ciekawi mnie czy to praca stabilna?pewnie a początek umowa na okres próbny - wiadomo, a później?jak się pracownik sprawdzi...można liczyc na umowę stałą, lub chociażby kilkuletnią? Napiszcie jakie zarobki na różnych stanowiskach..w sumie aplikowałem na 2.. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś