Dodaj do ulubionych

Internet group -call center

IP: *.chello.pl 12.12.07, 22:35
Czy może ktoś wie, jak tam się pracuje, jak ludzie, jak z zarobkami?????????
Obserwuj wątek
    • Gość: jagusia Re: Internet group -call center IP: *.subscribers.sferia.net 17.12.07, 13:23
      tez jestem ciekawa jutro ide na rozmowę
      • Gość: Urszula Re: Internet group -call center IP: *.chello.pl 18.12.07, 00:20
        Jagusia, powodzenia i napisz jak było!
      • Gość: nius Re: Internet group -call center IP: *.chello.pl 18.12.07, 21:59
        A na jakie stanowisko aplikujesz?
        • Gość: manipulacja ludzka Re: Internet group -call center IP: 212.76.37.* 19.12.07, 18:55
          Tam znajduje się centrum telemarketingowe Tele2
          Robią konkurencję TP S.A. wydzwaniając do przypadkowych ludzi i namawiając ich do zmiany operatora z TP S.A. na Tele2.
          Na górze 22 piętro Orco Tower znajduje się biuro w którym pracują telemarketerzy (czyli patrząc na skos po drugiej stronie ronda jest Dworzec Centralny)
          Rozmowa kwalifikacyjna odbywała się na 21 piętrze !!!
          Robią coś w stylu pranie mózgu i nie należy się wychylać bo wyleciec można od razu jak mój kolega .
          Taka gruba baba dała mi kartkę i trzeba bylo odpowiedzieć głośno na 5 pytań przy obcych ludziach którzy chcą sie dostać do tej firmy.

1 Przedstawić się
          5 Wymienić swoje zalety i wady
          2 Dlaczego chcesz pracować w tej firmie
          4 Gdzie wcześniej pracowałeś czy coś takiego ( dokładnie nie pamiętam )
          3 ... tylko cztery zapamiętałem więc przygotujcie się z nich :P

Sprzedając 0-1 umowy w ciągu dnia dostaniesz 8 zł na godzine BRUTTO czyli ok. 6,50 netto na godzinę zarabia się.
          Za sprzedaż 1-2 umów dziennie 10 zł / godz brutto
          2-3 umów 12 zł / godz brutto
          powyżej 4 umów 14 zł/godz brutto

Sa 2 dni szkolenia i 2 dni praktyk na których dowiecie się w jaki sposób namawiać osobę do której dzwonimy żeby zmieniła operatora.
          Jeśli przekonamy taką osobę , dostanie kurierem paczke z umową którą powinna podpisać. Tylko nie wiem czy od podpisanej umowy płacą czy za samo umówienie się na podpisanie zaplaci firma - nie przyszło mi do głowy podczas rozmowy zadać takie pytanie.Albo ile osób podpisuje umowę.

Dodatkowo miesięczna premia ale nie wiadomo czy akurat ją dostaniesz

Baba chwaliła się że najlepszy telemarketer zarabia 7500 zł i pod choinkę od firmy dostanie Laptoka

Firma tele2 nie ma pochlebnej opinii po tym gdy do prasy zgłosiły się poszkodowane przez nią osoby tzn. nie mogły zerwać umowy z Tele2.
          • Gość: manipulacja ludzka Re: Internet group -call center IP: 212.76.37.* 19.12.07, 22:42
            Gdy ktoś nie wyrabia normy sprzedaży 2 umów dziennie , kolejnego dnia może
            przepracować jedynie 6 godzin.
            6*6,5 zł daje 39 zł za dzień 6 godzinnej pracy .

Praca na 2 zmiany 9-15 i od 15-21 . Możliwość wyboru tylko jednej zmiany gdy
            ktoś uczy się i przyniesie pismo z uczelni że jest studentem dziennym albo
            wieczorowym żeby nie kolidowało ze studiami.
            Reszta musi być dyspozycyjna na 2 zmiany.
            W miesiącu należy wypracować minimum 75 godzin studenci i 90 godzin osoby nie
            będące studentami.

2% konsultantów sprzedaje 0,1 umowę dziennie.
            8% konsultantów sprzedaje 1-2 umowy dziennie.
            75% konsultantów sprzedaje 2-3 umowy dziennie.
            15% konsultantów sprzedaje 4 lub więcej umów dziennie

Na początek umowa-zlecenie przez miesiąc , kolejna umowa jest o pracę
            • Gość: kimi Re: Internet group -call center IP: *.net-serwis.pl 20.12.07, 19:07
              Jak się dzwnoni to jak teraz ludzie reagują na tele2. Troszkę się
              odbudowała opinia czy nadal jest słabiutko? Ale skoro powiedzmy 75 %
              konsultantów jest w stanie sprzedać 2-3 umowy podczas 8-godzinnego
              dnia pracy to nie jest źle chyba.......:)
              • Gość: manipulacja ludzka Re: Internet group -call center ? IP: 212.76.37.* 03.01.08, 19:31
                W ciągu 2 tygodni średnia pensja sprzedawcy telefonicznego tele2 wzrosła z 12 zł brutto do 18 zł brutto . Cud gospodarczy Tuska ? A może z powodu braku chętnych zrobili zwykły chwyt marketingowy nie mający nic wspólnego z rzeczywistością ? W takie wysoki podwyżki pensji śmiem wątpić bo nadal szukają chętnych do pracy.
                img148.imageshack.us/img148/791/internetgroupzc4hk7.jpg
                • Gość: Marzena Sawicka Re: Internet group -call center ? IP: 217.11.149.* 10.01.08, 15:16
                  12 zł/godz to podstawa, a jak sam zapewne wiesz przy kampaniach
                  sprzedażowych nie pracuje się dla samej podstawy. Nie jest to celem
                  ani konsultanta, ani pracodawcy. Osiąganie wyników to w tej branży
                  bardzo ważna kwestia i służy temu m.in. system prowizyjny. Jest to
                  narzędzie, które umożliwia każdemu z nas otrzymywać takie
                  wynagrodzenie, na jakie sobie zapracujemy. Najważniejsze by był on
                  jasno przedstawiony, i faktycznie by prowizja była wypłacana co
                  miesiąc.

W wewnętrznym call center Internet Group wynagrodzenie składa się z
                  prowizji i podstawy. 18zł/godz to średnie wynagrodzenie, jak jest
                  zaznaczone w ogłoszeniu. 18 zł to śr. praktycznie przy najniższym
                  progu do prowizji Również tam pracowałam, akurat na projekcie TELE 2
                  i miałam po 22 zł/godz. :-)
                  • Gość: anet Re: Internet group -call center ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 18:34
                    no widzę, że świstak dalej w te sreberka zawija ;(
                    A ja chodziłam od drzwi do drzwi i sprzedawałam Tele2 i raz nawet
                    pamietam, że jeden kolega sprzedał w ciągu dnia 7 tyle, że czego to
                    dowodzi, co? Komu bajki o swietnych wynikach z T2? - mam wokół
                    siebie kupę ludzi, co uciekali z tego "projektu" az sie kurzyło, bo
                    po kilku tygodniach mieli dupne dochody i zjechaną psyche.
                    • Gość: marylka Re: Internet group -call center ? IP: *.chello.pl 12.01.08, 12:35
                      To po co zaczynałaś tę pracę? Na pewno wiedziałaś na jaki projekt
                      trafiasz?

Kwestia najważniejsza w handlu to chyba wiedzieć co się sprzedaje,
                      i dokładnie znać warunki tego co oferujesz i wiesz, że to jest
                      dobre. W innym przypadku chyba nie ma co zaczynać takiej pracy...

A na telemarketingu czy sprzedajesz Tele 2, internet itd musisz
                      posiadać wiedzę z zakresu rynku telekominikacyjnego, przy
                      ubezpieczeniach, funduszach - z zakresu finansowego itd. Interesować
                      się tym co robisz, a nie odbębniać tylko coś dla kasy, prowizji. Są
                      przecież w każdej firmie szkolenia... Dbanie o klienta i dobranie mu
                      faktycznie korzystniejszej propozycji to również satysfakcja z pracy.

Teraz w wiekszości firm call center zwraca się uwagę na
                      uczciwość, i to jest chyba najważniejsze w pracy każdego z nas.
                      Pamiętajmy również, ze sami jesteśmy klientami... Sieci komórkowe,
                      abonamenty, przedłużanie umów, nowe telefony, ubezpieczenia,
                      ksiażki, banki... Nie chcemy rozmawiać z osobą, która chce nam
                      coś ''wcisnąć'' tylko jasno i uczciwie zaprezentuje warunki, poda
                      adres strony intenetowej-o ile to ułatwia nam życie i pozwala
                      oszczędzić czas.

Chyba każdy z nas kupuje coś przez internet, zamawia, telefonicznie,
                      wysyłkowo-trzeba po prostu znać prawo i wiedzieć, że przy tego
                      rodzaju usługach, zakupach mamy 10 dni na odstąpienie, rezygnację z
                      towaru, usług od momentu odebrania przesyłki bez nawet podawania
                      przyczyny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka