Dodaj do ulubionych

Ile zarabiają farmaceuci??

IP: *.ists.pl 05.01.08, 12:17
Obserwuj wątek
    • Gość: Ben Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.aster.pl 05.01.08, 13:52
      Technik z co najmniej kilkuletnim stażem średnio 3000-4000 brutto.
      Szanujący się magister z podobnym stażem 4500-5500 brutto.
      Kierownik apteki 5500-7000 brutto - oczywiście średnio, w lepiej prosperujących
      aptekach i przy hojnych pracodawcach zarabia się więcej, a u pracodawców z wężem
      w kieszeni mniej :)
      Tak jest w Warszawie, na prowincji zwykle mniej, chociaż zdarzają się i chlubne
      wyjątki.
      W ogłoszeniach na stronie BAAS znalazłem w grudniu propozycję dla kierownika w
      aptece w Kościerzynie 7500 + mieszkanie i oferowany interesujący pakiet socjalny.
      • Gość: Paweł Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.aster.pl 07.01.08, 20:13
        OK ale raczej wszystkie sumy o 500 w dół
        • nabogato Re: Ile zarabiają farmaceuci?? 07.01.08, 21:05
          Albo nawet o 1000. Nie oszukujmy się: farmaceuci to ludzie, którym zabrakło siły
          lub umiejętności, by zostać lekarzami.
          • Gość: Mika Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.ists.pl 08.01.08, 12:46
            Nie zgadzam sie z twoja opinią zupełnie, myslę że wielu farmaceutów interesowała
            praca na tym stanowisku a nie jako lekarze...sądzę też że studia- farmacja są
            może i nawet gorsze niż medycyna- medycyna więcej kucia, farmacja - więcej
            zrozumiania procesów chemicznych... i jeszcze jedno średnio to chyba jednak
            farmaceuci lepiej zarabiają ...zresztą wyobrazasz sobie pewnie jakiegos
            nadzianego dentystę w prywatnej klinice i dlatego tak ci się wydaje gdy
            tymczasem rzeczywistość w PL jest całkiem inna
            • Gość: trollom_NIE Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: 195.42.249.* 08.01.08, 14:59
              Mika nie przejmuj sie tym gosciem nabogato, wystarczy spojrzec na jego bloga i wypowiedzi na forach. Zastanow sie co ten troll moze miec wspolnego z medycyna lub farmacja skoro takie puste i glupie komentarze pozostawia po sobie na forum :) Widac, ze probuje zwrocic na siebie uwage i prowokowac. A skrytym trollom mowimy stanowczo - NIE :)

Wracajac do tematu to mysle, ze spokojnie w Wawie mgr farmacji moze teraz spokojnie powyzej 7k netto zarobic. Farmaceuci zawsze lepiej zarabiali zaraz po studiach od lekarzy. I wazne (nie wiem jak teraz ale kilka 3-4 lata temu, gdy mialem kontakt z przemila Pania Magister) farmaceuci mieli mozliwosc pracy np. w kilku aptekach (nocne dyzury).

pozdrawiam
              • Gość: parker Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.chello.pl 08.01.08, 16:34
                A na jakiej podstawie tak twierdzisz, skoro nawet nie wiesz, jakie są obecnie
                warunki zatrudnienia farmaceutów? Sądzę, że pytanie było skierowane do osób
                dobrze orientujących się w branży, a nie po to, by każdy pisał swoje
                przemyślenia nt. "jak wyobrażam sobie zarobki farmaceutów".
                • Gość: trollom_NIE Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.08, 19:15
                  Tyle, ze to nie jest forum branzowe - odsylam wiec do:

forum-farmaceutyczne.org
                  ps. na podstawie wlasnych doswiadczen i wiedzy ile moze zarobic mgr. farmacji w
                  innym miescie niz Warszawa (a kwota podana powyzej jest miarodajna dla Warszawy,
                  zakladajac wspolczynnik korygujacy dla Wawy wobec innych miast w kraju)
                  • Gość: mgr farmacji Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.chello.pl 09.01.08, 20:34
                    mgr farmacji zaraz po studiach, pierwsza praca 2500 netto, nieziele
                    wolne, 1 sobota w miesiącu pracująca
                    • Gość: asienka Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: 87.246.218.* 24.02.08, 11:38
                      Za miesiąc kończę staż i jestem na etapie poszukiwania pracy w W-wie, dla takich
                      osób jak ja stawki wyglądają następująco:
                      najczęściej pierwszy miesiąc lub pierwsze trzy miesiące 2,500-2,600 netto, po
                      tym okresie podwyżka od 2,700-2,850 + w wielu aptekach możliwość dyżurów w
                      niedziele na czysto jeden dyżur od 150-200 zł czasem dodatkowe premie od sprzedaży.
                      zarobki w aptekach są podobne ale godziny pracy apteki nieraz niezbyt ciekawe
                      7-22 + obowiązek dwóch sobót + min 1-2 dyżury niedzielne.

Dla pocieszenia są też apteki gdzie pracuje się w godzinach 8-20 i soboty
                      niedziele jak się chce:)

pozdrawiam
                    • justyna.jadzkaonline Re: Ile zarabiają farmaceuci?? 12.04.11, 13:24
                      a gdzie tak?
                      ja jestem po stażu w Warszawie i zarabiam 3300 netto, jeśli przyjąłeś pracę za 2500 to tylko Twój problem... ceńmy się! doceń się bo nikt inny tego nie zrobi. Sytuacja na rynku nie wymaga, żeby pracować za 2500. Pracy dla wszystkich wsytarczy
                  • Gość: as Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.devs.futuro.pl 16.03.09, 09:21
                    a co to jest niby ten "współczynnik korygujący dla Warszawy" Czy to
                    jest jakas magiczna cyfra, znana wąskiej grupie osób, czy może
                    wytwór twojej filozofii???
              • Gość: hela79 Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 09:44
                człowieku zastanow sie co piszesz, 7 tys to nawet niektorzy własciciele aptek
                nie zarabiają!!!mgr farm zarabia srednio 2500-3000 brutto w aptece!!!!
            • Gość: JaMa Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.ostnet.pl 23.07.08, 16:00
              Zgadzam się że na farmację idzie się często drogą eliminacji kierunku lekarskiego, który w ogromnej części jest środowiskiem "niezdrowym", nieprzyjaznym, korupcyjnym i patologicznym, i wcale nie specjalnie przyjemnym. Mieszkając w akademiku przez lata ze studentami medycyny musze zdecydowanie sprostować mylną opinię, że kierunek lekarski jest trudniejszy i bardziej zajmujący. Sa to kierunki porównywalne pod względem obciążenia nauka!
          • Gość: Celina Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.toya.net.pl 26.06.08, 12:48
            Umiejętności to chyba tobie zabrakło! Na jakim świecie ty żyjesz,wyobraź sobie,
            że nie wszyscy chcą być lekarzami. Takie teksty to może były aktualne 50 lat
            temu, ale na pewno nie teraz.
            • Gość: gość Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 14:55
              Fakt nie każdy chce być od razu lekarzem i nie każdy psychicznie się
              do tego nadaję. Ja nawet jakbym miał umiejętności nie chciałbym
              nigdy być lekarzem! Trzeba zaznaczyć, że bez silnego charakteru,
              samodyscypliny i zacięcia do nauki nie zostanie się lekarzem. Jest
              to jeden z trudniejszych kierunków. Nie powiem, że farmacja jest
              łatwym kierunkiem, ale sądzę, że medycyna jednak jest trudniejsza.
              Wnioski takie wyciągam na podstawie moich znajomych, a mianowicie 4
              osoby z mojej klasy liceum dostały się na medycynę - po roku tylko
              jedna z nich przetrwała, a obecnie jest lekarzem. Reszta nie
              poradziła sobie i musiała obrać inny kierunek. 2 z nich przeskoczyła
              na farmację - na tym kierunku nie mieli większych problemów i dziś
              już pracują, jako farmaceuci (sami mówią, że medycyna była
              zdecydowanie za trudna, zakuwanie dniami i nocami + myślenie). Nie
              znam dokładnych stawek, jakie zarabiają, ale mówią, że mają naprawdę
              dobre pieniądze... Musi być coś na rzeczy skoro osoby nieradzące
              sobie z medycyną bez większych problemów kończą farmację. Oczywiście
              mam szacunek do jednych i drugich, bo oba kierunki są ciężkie.
              Ogólnie kierunki gdzie jest dużo fizyki, chemii, matematyki są
              kierunkami trudnymi (oczywiście dla tej humanistycznej mniej
              myślącej bardziej nastawionej na kucie części społeczeństwa), gdy
              dochodzi do tego jeszcze dużo materiału pamięciowego - tak jak na
              medycynie kierunek staje się ogromnym wyzwaniem. Bo zakuwać może
              każdy kwestia chęci i mobilizacji, natomiast z myśleniem jest już
              trudniej.
          • Gość: gośćżly Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.08, 10:48
            yyy co to w w ogóle a opinia ze farmacueci to ludzie ktorym zabraklo umiejętości
            do lekarza??pfff ludzka głupota nie zna granic,moze ktoś to odebrac jak malo
            obiektywna ocene bo sama studiuje farmacje ale musez pwoiedziec ze sama chcialam
            isc na medycyne ale w koncu sama z niej zrezygnowalam bo zaciekawila mnie
            bardziej farmacja i na nia zlozylam papiery. poza tym muse dodać ze jak ja
            skladalam podania na studia to były osoby które dostałyby sie na medycyne a na
            farmacje by im zabraklo,a opsze o tym bo wkurzaja mnie ludzie którzy pisza ze
            któs jest na farmacji bo nie dostał sie na medycyne pffffff;pmusez ejszcze
            dopisac o pracy mgr/technik farmacji. jestem swiezo po miesiecznej praktyce i
            mge powiezdiec ze mam wielki szacunek do techników bo naprawe wykazali sie nie
            lada wiedza,skladam hołd:)ale jeszcze ejdna uwaga(to tak do jakis tam postow
            ktore przeczytalam:))-jak widze ze ktos zadaje pytanie gdzie po technikum mozna
            zdobyc licencjata a potem magistra to dla mnei taka osoba nie nadaje sie na
            zadne studia a spowrotem do podstawowkji;ppsorry ale takie pytanka to tylko
            glupiutcy ludzie moga zadac:PPa co do zarobkow to wiem ze u nas(gliwice)mgr
            zaraz po studiach dostaje ok 2500 zl na reke ale to na poczatek zaraz -potem to
            sie zwieksza:))
            • Gość: TUja Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.ptim.net.pl 30.07.08, 00:37
              mgr ze stażem pow. 2 lat w W-wie 3500-4000netto + ew mała premia uznaniowa -
              czasem... ta pensja jest z apt. całodobowej /obowiązkowe 6 dyżurów/ Czy dobrze
              czy za mało płacą ? to może jedynie oceniać mgr ze stażem znający pracę od
              przysłowiowej'podszewki" Byłoby miło gdyby osoba kompetentna + zainteresowana
              mogła oceniać/ew. podać swoje ~stawki
              interesuje mnie W-wa
              pozdrawiam mgr z 5 letnim stażem w całodobówce
          • Gość: karolina Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.gprs.plus.pl 08.10.08, 17:05
            hehehe... ja studiuje farmacje i widze ze mało wiesz o studiach
            lekarskich i farmacji!!! poniewaz na farmacji jest wiecej nauki niz
            na lekarskim... i to potwierdza Ci wszyscy! a to ze mowisz ze sa
            mniej zdolni to brednie! poprostu nie wszyscy chca byc lekarzami
            • Gość: lipgdz Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.chello.pl 03.11.10, 02:48
              Znajoma jest kierownikiem apteki a w innej pracuje jakos na pol etatu nie wiem dokladnie jak to wyglada bo sie na tym nie znam,ale zarabia 15tys miesiecznie . Fakt faktem ma juz duzy staż no i dobrze trafila ale jednak 15tys to juz przynajmniej moim zdaniem duża suma za którą mozna spokojnie życ i to nawet w luksusie. Ja rowniez studiuję farmację. Nie zgodzę się raczej z wypowiedzią ze farmacja jest trudniejsza od medycyny,aczkolwiek uważam ze stopien tr trudnosci jest porownywalny.Mam kolege który odpadł z medycyny wiec mam porownanie. Farmacja jest kierunkiem wymagajacym wiekszej wszechstronnosci bo oprocz wiodacych przedmiotów (roznego rodzaju chemie) są zapychacze takie jak matematyka,statystyka,biofizyka... oraz inne przedmioty,np biologia,lacina.Matma to dla mnie kula u nogi,dobrze ze tylko 1 semstr musze sie z nia meczyc.Mam nadzieje ze jakos to zalicze;P A medycyna to jednak glownie biologia i anatomia,ale za to w obszerniejszym wydaniu. Wiem ze na anatomi na medycznym kierunku obowiazuja nazwy lacinskie... Nauczyc sie tego to nielada wyzwanie;P Dużo tez zalezy od uczelni jaka sie wybierze. Np aby zaliczyc egzamin czy kolokwium w Katowicach trzeba miec az 70% a np w białymstoku 50 czy 60 juz nie pamietam dokladnie,ale roznica jest.Tak samo jest z farmacją... w gdansku trzeba miec 60% zeby zaliczyc,na niektorych uczelniach prog zdawalnosci to 50%... Sumując to wszystko to czy sie pojdzie na farmacje czy na lekarski to i tak sie bedzie mialo 5 lat wyjetych z zyciorysu... Czy warto? Odpowiedzcie sobie sami:)
          • Gość: elle Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: 79.175.209.* 16.11.08, 15:04
            Ależ jesteś żałosny/-a... Podejrzewam,ze sam/-a masz problem ze sobą
            i stąd ta frustracja:p
            Mimo wszystko, zyczę powodzenia w znalezieniu własnej drogi - zanim
            oczywiście nie zeżre Cię zawiść:p
          • Gość: wiola Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.gprs.plus.pl 28.11.08, 18:36
            Najbardziej żałosne słowa jakie kiedykolwiek usłyszałam. Studia farmaceutyczne są jednymi z najtrudniejszych,mogę śmiało powiedzieć(bo rozmawiam z ludźmi,studentami z wydziału lekarskiego,a sama ukończyłam studia farmaceutyczne),że nawet wymagają więcej czasu i poświęcenia.Może i zawód lekarza wymaga większej odpowiedzialności,a zajęcia w prosektorium zimnej krwi,ale samo przygotowanie do zawodu jest porównywalne.Zresztą praca farmaceuty też wymaga poświęceń i sumienności,przecież nie polega tylko na staniu za ladą,ale także i na sporządzaniu leków,preparatów,ciągłego uaktualniania wiedzy o nowych lekach,znajomości nazw leków,zastosowania,działania itd itd Więc zanim napiszesz takie słowa to może najpierw warto mieć na ten temat jakiekolwiek pojęcie.
            • Gość: kama33 Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.wroclaw.mm.pl 15.03.09, 12:13
              Sama jestem po studiach farmaceutycznych i posiadam również własną aptekę, mało
              tego ukończyłam sześcioletnie studia lekarskie i na własnej skórze przekonałam
              się, że farmacja jest po trzykroć trudniejsza niż medycyna. A wiedza większości
              lekarzy pozostawia wiele do życzenia.
          • Gość: pharmacist Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.41.173.82.sub.mbb.three.co.uk 09.12.08, 00:58
            ...a ty kim jestes? łosiem ktoremu zabraklo sił zeby zostac
            farmaceuta
          • Gość: ala Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 22:45
            jak zes taki madry to sam idz dotan sie na farmacje - a nie obrazasz innych,
            studiuje farmacji i dla Twojej wiadomosci to NIDY NIE CHCIALM BYC LEKARZEM
            ciekawe co TY studiujesz?? patrzac na twoj wypowiedz to raczej nic
          • Gość: nika Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 19:58
            jeśłi tak uważasz, to nic nie wiesz o studiowaniu na tym kierunku,a
            tym bardziej o tym, jakie są wymagania na tych studiach...Progi na
            farmacje przynajmniej w Warszawie są bardzo wysokie i niejeden
            marzył o tych studiach i sie nie dostał lub nie dał sobie rady od
            nadmiaru nauki... Na WUMie farmacja jest przez wiele osób uważana
            nawet za cięższą od medycyny , bo z niektórych przedmiotów nawet z
            biochemii mamy do zrealizowania ten sam program lecz w dużo krótszym
            czasie...Farmacja to bardzo rozległa dziedzina wiedzy, i sporo czasu
            i pracy musi poświęcić osoba , która kończy te studia ( przynajmniej
            na WUMie), co każdy kto to skończył potwierdzi...Ja na swoim roku
            nie znam ani jednej osoby , która twierdzi, ze są to łatwe
            studia...A dostali się sami najlepsi, nawet laureaci i finalisci
            olimpiad....
          • Gość: gość Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.08.10, 22:15
            Człowieku, to już nie te czasy. Jak nie wiesz, o czym mówisz, nie zabieraj głosu.
          • Gość: mariooola Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 18:01
            zabrakło sił? ahahaha. :/ nie wszyscy, co są farmaceutami chcą leczyć ludzi, niktóry poprostu chcą pracować w aptece, a potem dalej..
            i farmaceuta z reguły zaravia 3-4 tys, więc jak nie uczyłeś/aś się w tym kier, to się nie wypowiadaj, bo widać, że nie jesteś poinformowany/a.
          • Gość: X Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.12, 09:32
            > Albo nawet o 1000. Nie oszukujmy się: farmaceuci to ludzie, którym zabrakło sił
            > y
            > lub umiejętności, by zostać lekarzami.

Jeśli chcesz wiedziec farmacja jest trudniejsza od medycyny i jak mniemam na pewno bys jej nie skonczył.
          • Gość: Duck Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.13, 16:55
            Jest takie przysłowie. Lekarz grzebie w gownach aptekarz w ziolach!! Nic dodać nic ująć. He he posrancu!!
            • Gość: gościówa Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.14, 11:17
              A ja akurat jestem z branży, więc uważam, że mogę się wypowiedzieć obiektywnie. Proszę mnie nie rozśmieszać z tą farmacją- jestem z rocznika, kiedy były jeszcze egzaminy na studia (nie matura) i wyglądało to tak, że ludzie składali papiery na farmację, bo jak im punktów zabrakło na medycynę lub stomatologię, to szli na farmację. Ewentualnie, jak ktoś realnie oceniał swoje szanse na wstępie, że wyryje chemię i biologię, ale myśleć logicznie na fizyce to już dla niego za dużo, też wybierał farmację a nie medycynę. Więc bardzo proszę Koleżanki i nielicznych;) Kolegów Farmeceutów aby nie leczyć swoich kompleksów mieszając (przepraszam za wyrażenie) z gównem (patrz post wyżej) lekarzy, których studia na całym świecie są najtrudniejszymi, nie wspominając już o wymagającej, pełnej napięć i odpowiedzialności pracy zawodowe lekarza, której nie sposób porównywać do podawania kremów i apapu w okienku. Bardzo ubolewam, że niewątpliwy potencjał osób po farmacji został przez wolny rynek sprowadzony do sprzedaży kosmetyków niczym w drogerii a kierowników aptek do roli marketingowca, bo trzeba wyprzedać zapasy suplementów bo kończy się termin ważności! (nikt nie zaprzeczy że takie mechanizmy tym kierują). A leki robione... robicie 1 lek na tydzień czy jeszcze rzadziej...Coż, taka praca, ale nie hejtujcie drogie Koleżanki i Koledzy lekarzy i lekarzy dentystów, bo to nie ich wina, że ktoś jest sfrustrowany swoim życiem zawodowym i tym, że zamiast pacjentów ma klientów
        • Gość: m-wawa Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 08:55
          te 500 to pod stołem właściciel daje
      • Gość: Julia Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 08:16
        Nazywam się Julia. Na początku, po studiach pracowałam w czyjeś aptece, ale
        byłam magistrem. Zarabiałam około 2000zł , to było w Krakowie. Po kiulku latach
        około 5 otworzyłam swoją aptekę w centrum miasta. Jestem tam sxzefem ,
        magistrem, i zatrudniam technika po studiach. Ja zarabiam około 9000zł , a moj
        pracownik około 1800zł
        • Gość: ula technik po studiach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 14:15
          co to za twór technik po studiach? tzn po studium?
      • Gość: ww Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 20:29
        wybacz ale zarobki jakie podałeś sa co najmniej z kosmosu. Koncze studia
        farmaceutyczne i znam mniej wiecej zarobki mgr i kierownikow.To zalezy od
        regionu ale mgr w małym miescie zarabia ok 1500-2500 netto, a kierownik ok
        3-4tys. wiec nie przesadzajcie znowu,
        • Gość: antyb Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.wroclaw.mm.pl 15.03.09, 12:00
          Pracuję w Otwocku, staż pracy 1,5 roku, zarabiam 3,5tyś netto + dyżury i premie od sprzedaży. Wszystko na temat.
        • Gość: magda Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.wroclaw.mm.pl 15.03.09, 12:03
          Widocznie masz niskie kwalifikacje - zarobki adekwatne do wiedzy. Albo jesteś
          technikiem, ci zawsze nam zazdrościli.
          • Gość: maa Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.acn.waw.pl 01.06.10, 21:16
            W-wa, Technik farmacji ,14 lat w zawodzie 2200-2400 zł na rękę , 7 godzin pracy
            ,co druga sobota pracująca.
        • Gość: tom Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.eranet.pl 08.04.09, 01:37
          2.5 lat stażu - 3550 netto + premie za to i owo - czasami jakaś nocka. Podlaskie.
      • Gość: BaxT Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.38.99.29.internetia.net.pl 01.11.10, 11:03
        W aptece, w której pracuję (na Mokotowie) zarobki wyglądają tak: KIEROWNIK APTEKI - 5500 zł; MAGISTER FARMACJI - 3800 zł; TECHNIK FARMACJI - 2600 zł; TECHNIK STAŻYSTA - najniższa krajowa; POMOC APTECZNA - 1300 zł. Wszystkie kwoty netto.
    • Gość: ela Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.chello.pl 07.06.08, 15:39
      2500 netto

dla mgr z 2-letnim stażem pracy to podobno atrakcyjna oferta w
      Krakowie:

"-po okresie próbnym (3 m-ce) umowa na okres 10 lat !!!!!
      -praca poń-pt (08.00 - 22.00!!!!) i co druga sobota (08.00-16.00)
      -atrakcyjne warunki płacowe ok. 2500 zł netto/m-c + premie kwartalne

wymagania:
      - min. 2 letnie doświadczenie w pracy na stanowisku magistra
      farmacji

Opis stanowiska podany przez pracodawcę:
      obsługa bezpośrednia pacjenta
      wprowadzanie towaru do programu aptecznego oraz wystawianie go i
      uzupełnianie
      praca z recepturą"
      • Gość: ela źródło danych IP: *.chello.pl 07.06.08, 15:40
        ogłoszenie:

www.praca.egospodarka.pl/ogloszenia/malopolskie/Magister-farmacji,3651171.html
      • Gość: Ola Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 17:32
        z tego wynika, ze jeden czlowiek ma spedzac w pracy caly dzien? od 8
        do 22?????
        • Gość: ela Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.chello.pl 30.07.08, 19:38
          raczej np. tydzień 8-16, a przez następny tydzień 14-22.

w domu na jakąś 23, może później- żadna atrakcja (większośc aptek
          zamykają w końcu o 20, a zarabiasz tyle samo lub więcej)
    • gloomy2 Re: Ile zarabiają farmaceuci?? 26.06.08, 14:00
      w usa calkiem niezle :)))
    • ateamrecruitment Praca dla mgr farmacji 31.07.08, 16:57
      A-Team Recruitment jest firmą doradztwa personalnego, z
      doświadczeniem zdobytym na międzynarodowym rynku specjalistycznej
      rekrutacji i selekcji. Dla naszego Klienta, prestiżowej firmy
      Alliance Boots, poszukujemy Farmaceutów chętnych podjąć pracę w
      Wielkiej Brytanii.

Oferujemy:
      • możliwość pracy na prestiżowym stanowisku, w międzynarodowym
      otoczeniu,
      • atrakcyjne wynagrodzenie, liczne szkolenia zawodowe, bogate
      pakiety pracownicze,
      • darmowy przelot do Wielkiej Brytanii,
      • pełne wsparcie przy relokacji oraz dopełnieniu niezbędnych
      formalności,
      • oraz wiele więcej...

POSIADAMY RÓWNIEŻ OFERTY PRACY W POLSCE.

CV w języku angielskim prosimy przesłać na adres:
      rekrutacja@ateam.pl z zaznaczonym nr referencyjnym F/07/08/04.

Osoby chcące uzyskać więcej informacji, prosimy o kontakt: tel. 22
      890 88 81 lub info@ateam.pl
    • Gość: Ania T. Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.ip.netia.com.pl 10.02.10, 12:09
      Pracuję w Warszawie i na umowie mam 5tyś. brutto za miesiąc, ale znam koleżanki
      których zarobki są nieco większe od moich. Pozdrawiam Ania
      • Gość: Ciekawski Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.147.13.88.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.03.10, 14:42
        Heh... zapytajcie obrotnego przedstawiciela w firmie farmaceutycznej
        ile zarabia...(a jeszcze lepiej jeżeli troszeczkę zna języki obce) i
        to po pięcioletniej praktyce w zawodzie a nie po otrzymaniu stanowiska
        super hyper ordynatora z dużą kieszenią... Poza podstawą zawsze się
        znajdzie jakaś inna forma wynagrodzenia.
        Nawet w innych branżach wszystko jest zróżnicowane
        Można spotkać sprzedawce zarabiającego 1400 albo takiego co zarabia
        7tyś + prowizja od sprzedaży
    • Gość: agisia Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.chello.pl 05.03.10, 20:22
      w aptece? malo. poza apteka ale w branzy? duzo wiecej (13 800 brutto, 3 lata po
      studiach)
      • Gość: bzdura Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.range86-155.btcentralplus.com 05.03.10, 22:46
        Bajki to opowiadaj dzieciom na dobranoc. Jesli chcesz byc
        wiarygodna, to podaj konkretnie jakie stanowisko i jaka firma
        • Gość: agisia Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.chello.pl 06.03.10, 10:43
          hehe chcialbys:) nie wierzysz Twoj problem bo na pewno nie moj ze jednego mniej
          bedzie do konkurencji:) Powiem Ci tylko ze to firma farmaceutyczna w W-wie. Nie
          wiem po co mialabym sciemniac? Dodam ze czas pracy to 8 h dziennie 5 dni w
          tygodniu, weekendy wolne, czas pracy typu "flexi" (moge sobie przyjsc na 8 albo
          na 9 albo na 10 albo jak dojade i nikogo to specjalnie nie obchodzi), prywatna
          opieka medyczna na dobrym poziomie, jeden jezyk obcy potrzebny w stopniu
          codziennej komunikacji. Pozdrawiam i zycze wszystkim farmaceutom lepszej pracy
          niz w aptece
          • Gość: toznowuja Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.range86-155.btcentralplus.com 06.03.10, 21:50
            Zadam tylko jedno pytanie: badania kliniczne czy dzial sprzedazy?
            • Gość: agisia Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.chello.pl 07.03.10, 12:15
              w zadnej sprzedazy bym siebie nie widziala:)
              • Gość: toznowuja Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.range86-155.btcentralplus.com 07.03.10, 17:24
                No coz, troche zazdroszcze. Tez szukalem pracy w Clinical Research,
                ale zupelnie bez odzewu. Mam wrazenie, ze juz zadna firma w Polsce
                nie rekrutuje na CRA. A moze znasz jakas, gdzie kogos szukaja?
                • Gość: agisia Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.chello.pl 07.03.10, 17:37
                  hmmm ja bym zaczela od poczatku czyli od asystenta. Do duzych firm sie ciezko
                  dostac bez doswiadczenia na CRA. Skupilabym sie na mniejszych firmach (aby tylko
                  zaczac) albo na niskich stanowiskach w firmach duzych (troche mniej oplacalne
                  prawde mowiac bo z polrocznym doswiadczeniem dostaniesz przechodzac do duzej
                  firmy duzo wiecej niz bedziesz zarabiac po pol roku pracy w tej duzej firmie na
                  tym samym niskim stanowisku pocatkowym). Wiem ze szukaja a tej chwili project
                  assistanta w jednym z duzych CRO, u mnie niedawno szukali asystentek ale juz sie
                  dosc dawno nabor skonczyli. Byl jakis czas mniejszy ruch na rynku bo byl/jest
                  kryzys a sa to firmy miedzynarodowe i dzialaja korporacyjnie - przez jakis czas
                  nowe etaty i awanse byl zablokowane. Ale teraz od pol roku znowu sie ruszylo.
                  Ogloszen szukaj bezposrednio na stronach firmowych albo wyszukuj po angielsku.
                  Pozdrawiam i zycze powodzenia
                  • Gość: toznowuja Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.range86-155.btcentralplus.com 07.03.10, 23:00
                    Czy mozesz podac nazwe tego CRO, gdzie szukaja project assistant?
                    Poza tym, wg mojego wyobrazenia, CRA ma wprawdzie nienormowany czas
                    pracy, ale na pewno jest to wiecej niz 8 godzin i duzo wyjazdow,
                    wiec albo jestes Project Managerem lub kims podobnym, albo cos tu
                    nie gra
                    • Gość: toznowuja Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.range86-155.btcentralplus.com 07.03.10, 23:04
                      OK, sorry. Juz znalazlem - to Parexel. Jedno stanowisko na cala
                      Polske - no, szanse sa.
                      • Gość: agisia Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.praintl.com 09.03.10, 17:11
                        Szanse zawsze sa. Nie jestem CRA. Nie jestem tez PM. To nie sa
                        jedyne stanowiska w tej branzy.
                        • Gość: drzuza Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.10, 14:54
                          Poproszę o jakąś podpowiedź, chociażby związaną z Twoim
                          stanowiskiem, charakterem Twojej pracy. Jestem młodym farmaceutą
                          (rok stażu pracy w aptece), więc konkurencją nie jestem. ;)
                          Podobnie jak i Ty w sprzedaży się nie widzę, także może od Ciebie
                          dowiem się czegoś pomocnego. Pozdrawiam!
    • Gość: mineko Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: 195.117.136.* 10.03.10, 13:53
      A ja jestem kierownikiem w Poznaniu z 9 letnim stażem i zarabiam
      3200 netto, żenada.
      • Gość: Lena Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.10, 17:29
        chyba żartujesz! Ja jestem trzy lata po studiach i zarabiam w aptece we
        Wrocławiu 3800 netto z perspektywą podwyżki + czasami wpadną jakieś nadgodziny
        extra płatne, mam koleżanki z uprawnieniami kierowniczymi które zarabiają po
        5500-6000 tys, netto oczywiście. Ostatnio właścicielka chciała zatrudnić
        techniczkę i dziewczyny przy 3000 netto kręciły nosem. Idzie znaleźć dobre
        oferty, trzeba tylko lepiej szukać i nie zadowalać się byle czym;). W końcu 5,5
        roku cholernego użerania musi zaowocować :). A biednego farmaceuty, to szczerze
        mówiąc nie widziałam :P
      • Gość: kn Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: 217.97.177.* 14.05.10, 14:20
        Pomyśl jak najszybciej o zmianie pracy. Jestem technikiem i zarabiam 3400 netto
        w Warszawie. Moja kierowniczka ma na początku 8.

Pozdrawiam.
        • Gość: ja Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.222.244.22.spray.net.pl 21.05.10, 11:22
          pierwsza praca po studiach 2900 netto, po roku 3200 netto. Apteka w miasteczku
          pod Warszawą.
        • Gość: Adam Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.10, 20:54
          I znowu zakompleksiona techniczka! 3,4 to ty zarobisz pracując co najmniej na
          2,5 etatu . Hahaha :) Średnie miasto kilka lat doświadczenia 3,9tyś.
    • Gość: k Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 19:51
      • Gość: Mateusz Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.lodz.mm.pl 23.09.10, 23:19
        Witam, jestem młodym magistrem farmacji. Czytając to forum, powiem od razu, że poszedłem na farmację z pierwszego wyboru :). Nie Ukrywam kusił mnie lekarski, ale nie złożyłem podania na ten kierunek. Mój tata jest chirurgiem i zarabia marne grosze w jednym z łódzkich szpitali, Mama pracuje jako lekarz internista w prywatnej przychodni i zarabia prawie tyle samo, co ojciec. A propos zarobków - ja od razu po stażu zatrudniłem się w dość dużej aptece - dali mi 2600zł na rękę... Dla jednych dużo, dla mnie mało. Poszukałem ofert i znalazłem ciekawą ofertę na wybrzeżu - 3 500 na rękę, mieszkanie od razu po stażu. I tak się stało, że mieszkam w Szczecinie. Innym radzę również wyjechać nad morze - chyba, że macie fajną pracę w Wawie. Pozdrawiam
        • Gość: gosc Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 14:22
          Porównanie zarobków lekarzy do mgr farmacji wypada bardzo blado.III rok specjalizacji, dyzury na SOR, praca w ciaglym stresie,decyzje od ktorych zalezy ludzkie zycie i to wszytko za 2200 netto. Porównująć do spokojnej pracy farmaceuty(80% za lada) 20% bardziej odpowiedzialne zadania to chyba bardzo malo.Ach kiedy ta sluzba zdrowia bedzie w koncu calkowicie prywatna-wówczasz moze nasza praca bedzie nalezycie doceniana.
          • Gość: student 2 roku Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.komster.pl 28.09.10, 17:51
            tak czytam to forum i wychodzi, ze jak juz skoncze te studia to bede na poczatku zarabial 2500-2700 zl netto. Szczerze powiem to MAŁO!!!! maskara mam nadzieje ze sie poprawi. Lekarzom w panstwowych szpitalach wspolczuje i pozdrawiam. Orientuje sie ktos jak wyglada rynek pracy dla farmaceutow w Poznaniu glownie apteka. pozdrawiam wszystkich godziwie zarabiajacych.
            • justyna.jadzkaonline Re: Ile zarabiają farmaceuci?? 18.04.11, 15:11
              będziesz tyle zarabiał, jeśli się zgodzisz za tyle pracować. Tak jak inne sierotki

masz rację, to MAŁO
          • Gość: Klipa Farmaceuci w Kanadzie IP: *.cg.shawcable.net 29.09.10, 07:19
            W Kanadzie to chyba najlepszy zawód. Spoko robota, dobrze płatna, czysta- od około $100.000 brutto wzwyż. Jak ktoś ma własną aptekę to bajka.

Wiem bo liczyłem paru podatki :))
        • justyna.jadzkaonline Re: Ile zarabiają farmaceuci?? 12.04.11, 13:22
          witam, jestem po stażu i zarabiam w Warszawie 3500 netto. Jak ktoś się godzi na 2500 to tylko jego wina. Jak proponujesz 2500 to tyle Ci płacą. Sytuacja w naszej branży nie wymaga, abyśmy obniżali wymagania. Jesteśmy specjalistami!! ceńmy się!!
      • Gość: eM Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.spray.net.pl 17.10.10, 14:52
        Najwięcej w tym zawodzie zarabia się na prowincji z dala od wydziałów farmaceutycznych. Pensje mgr farm. dochodzą tam do 4500 zł netto!! W Warszawie zarobki są bardzo zróżnicowane. Są apteki, gdzie technik wyciąga ok 3000 netto a mgr 4000 - 4200 netto ale norma w małych osiedlowych aptekach w stolicy to tech. farm. 2300 - 2700 netto, zaś magister farmacji 3400 - 3800 netto.
        • Gość: XZl Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.38.99.29.internetia.net.pl 31.10.10, 17:00
          U mnie w aptece na warszawskim Ursynowie wygląda to następująco:
          tech. farm. 2700 zł netto
          mgr farm. 3900 zł netto
          kierownik apteki 5700 zł netto
          • justyna.jadzkaonline Re: Ile zarabiają farmaceuci?? 12.04.11, 13:30
            u mnie bardzo podobnie ja jestem mgr zaraz po stażu i mam 3300. Nie wolno się godzić na zarobki poniżej 3000. Po co? przecież i tak nas MUSZĄ zatrudnić a Wawa tania nie jest :)
            • fajny-gaga Re: Ile zarabiają farmaceuci?? 18.11.11, 16:05
              cześć wam wszystkim, rozmumiem, że każdy się cieszy, że zarabia dużo, ale idzie trudny czas dla farmaceutów, zarówno techników i magistrów, zarobki powyżej 3 tyśków dla magistra mogą pójść w zapomnienie od stycznia 2012, w związku z nową ustawą refundacyjną, jeżeli ktoś zarabia powyżej 3500 to niech się cieszy i nie podskakuje bo niedługo mogą go zamienić na tańszy model, pozdrawiam
    • Gość: marc Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.10, 13:26
      Magister farmacji z 2-letnim stażem pracy - 4100 netto plus premia za sprzedaż ok 300-400zł
      • Gość: Kallla Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.spray.net.pl 06.11.10, 22:53
        Ja półtora roku po skończeniu stażu dostałam właśnie pracę za 3900 netto (od poniedziałku do piątku 7h plus jedna sobota 7h). Dodatkowo dyżury i nadgodziny - 35 zł/h. Średnio z nadliczbowymi godzinami mam 4400 zł.
        • Gość: justyna Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: 46.113.8.* 09.02.11, 10:51
          To super, bardzo fajna sumka, a jaki region?
          • Gość: domeny Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.devs.futuro.pl 25.03.11, 13:20
            http://www.strefaleków.pl - zobacz jak tanio można się leczyć
      • Gość: plakton Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.12, 20:45
        Z miesiąc kończę 6-miesięczny bezpłatny staż. W której części Polski szukać pracy, żeby szybko zarobić na dobry start w życiu?
        • milalee Re: Ile zarabiają farmaceuci?? 14.01.12, 17:56
          ponoć w pomorskim i zachodniopomorskim nieźle płacą. Ja też kończę farmę, ale w moim regionie można dostać na start oszałamiające 1800 zł netto (jak masz wielkie szczęście ;)).
          No i mamy pecha, że wstrzeliliśmy się w środek zamieszania z tą nową ustawą... :/
    • Gość: elle Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.181.77.145.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.03.12, 00:37
      W miejscowości pod Warszawą zarabiam 4000zł netto + za sobotę odbiór dnia wolnego w tygodniu.
      • Gość: gosc Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 21:03
        Pensja farmaceuty to nie jest powód do dumy-3k netto za 5 lat bezsensownego wkuwania bzdur.
        Praca bez żadnych perspektyw ani szans na rozwój-8h stania za lada i sprzedawanie kondomow do konca zycia.
        • Gość: mgr Wrocław Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.play-internet.pl 02.04.12, 13:49
          Aktualizuje pytanie: jakie są zarobki mgr farmacji we Wrocławiu???? za pół roku będę tam szukać parcy/2 lata dośw./
          • anet100 Re: Ile zarabiają farmaceuci?? 04.04.12, 23:53
            Nie wiem jak jest we Wrocławiu ale w Lublinie jest tragedia. Jestem farmaceutką z ponad ośmioletnim stażem pracy w różnych aptekach i osiedlowych i całodobowych i w tej chwili szukam pracy już od pół roku. Moja kier. dała mi wypowiedzenie po urlopie macierzyńskim nawet nie było mowy o jakimkolwiek zatrudnieniu i powrocie do pracy nawet na kilka godzin.
            A teraz nie ma nic zupełnie !!! A jak gdzieś ktoś się wychyli to płaci ok. 2000 zł na rękę. I warto było się tyle męczyć na studiach?
            • Gość: ola.k Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.euro-net.pl 05.04.12, 14:34
              W Białymstoku i 2 na rękę nie dostaniesz :D
              • Gość: studentka Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.05.12, 16:49
                A czy ktoś się orientuje w zarobkach mgr farmacji w okolicach Elbląga?
                • Gość: Marta Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.12, 18:11
                  Orientuje się ile zarabia mgr farmacji w Kaliszu i okolicach?
    • Gość: farmaceutka Re: Ile zarabiają farmaceuci?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 16:53
      A jak teraz kształtują się zarobki farmaceutów w Warszawie? Planuję wrócić do zawodu i jestem ciekawa, a słyszałam, że ogólnie jest kiepsko... :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka