Dodaj do ulubionych

ACCA to oszustwo !!! (brak pracy)

IP: *.lanet.net.pl 01.04.08, 21:14
Ukończyłem cały program (14 trudnych egzaminów) i nie mogę znaleść pracy. Na rozmowach pracodawcy śmieją się ze mnie lub nie wiedzą o co chodzi. A podobno te kwalifikacje miały "otworzyć droge kariery w międzynarodowym środowisku"
KIBRnie chce ich uznać jako uprawnień do badania sprawodzań

Ksiegowi ! Nie popełniajcie mojego błedu, szkoda czasu i pieniędzy.

Obserwuj wątek
    • Gość: jp Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: 217.153.171.* 01.04.08, 22:37
      Są 3 możliwe wyjaśnienia:

1) Podczas rozmowy kwalifikacyjnej mówisz coś tak głupiego, że aż to kontrastuje z literkami "ACCA"

2) Aplikujesz do niewłaściwych firm;

3) Nie do końca rozumiesz "the idea behind ACCA"
      • Gość: Econony Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 17:14
        To jest śmieszna wypowiedź. Co to znaczy że nie rozumie 'the idea
        behind' chyba rozumie skoro zaliczyl te egzaminy. Moja kumpela tez
        zrobiła ten badziew i szyscy sie smieja wymagaja porządnych studów a
        nie gó...anego kursu!
        • Gość: nefretete Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.kalisz.mm.pl 07.07.10, 23:03
          zaliczyć a rozumieć to różnica jak dla mnie. było trzeba iść na szkolenie do
          trochę bardziej znanych firm jak MDDP
          Michalik Dłuska Dziedzic i Partnerzy to może i by się nie śmiali

btw. pytanie - czy skończył sam kurs i ma skończoną podstawówkę czy do tego studia?

po drugie - sam bym z ciekawości się spytal dlaczego się smieją
    • mijo81 Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) 13.04.08, 18:06
      "Na ro
      > zmowach pracodawcy śmieją się ze mnie lub nie wiedzą o co chodzi."

To gdzie ty aplikujesz? Do jakichś podrzędnych spółeczek????

> KIBRnie chce ich uznać jako uprawnień do badania sprawodzań

Bo to buraki...ACCA uznaje egzaminy KIBRu
      • Gość: majkel Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 13.04.08, 23:27
        wyjedz za granice
    • Gość: marcin Znależć, a nie "Znaleść" - co za porażka IP: *.chello.pl 13.04.08, 23:40
      Nie masz pracy, bo robisz błędy ortograficzne. Nawet dwa czy tam kilka zdań i
      jest błąd. Twoje CV pewnie roi się od błędów ortograficznych.
      • Gość: sebastian Re: Znależć, a nie "Znaleść" - co za porażka IP: *.acn.waw.pl 27.08.08, 17:07
        Dokładnie to "znaleźć" a nie znależć lub znaleść. Jak już kogoś poprawiasz to
        nie rób błędów.
        • Gość: tomasz Re: Znależć, a nie "Znaleść" - co za porażka IP: *.centertel.pl 06.10.11, 06:58
          hehe Znależć :) cwaniak który sie skompromitował . Porażka !!!
          • Gość: be-spam Re: Znależć, a nie "Znaleść" - co za porażka IP: 88.220.46.* 15.05.14, 12:37
            Bo on pewnie nie wie, że "ź" na komputerze się wprowadza za pomocą alt+x ;).
    • Gość: gosc Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 00:51
      Stary, wyjedź do Anglii. Po co komu gość, który będzie sprawdzał czy
      księgi są prowadzone zgodnie ze standardami angielskimi? U nas
      obowiązuje jak na razie prawo polskie:) Nawet w zagranicznym
      korporacjach.
      • Gość: hildebrant Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.play-internet.pl 05.11.13, 15:58
        Nie wiesz o czym piszesz. ACCA uwzględnia różnice prawne, sporo modułów ma wersję polską.
    • Gość: ja Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.gprs.plus.pl 30.04.08, 23:07
      chyba faktycznie aplikujesz do podrzędnych spółeczek z szefami
      burakami albo mieszkasz poza warszawką lub innym miastem gdzie są
      zachodnie firmy bo naprawde trudno uwierzyć w to co piszesz; KIBR
      uznaje część egzaminów ACCA - faktem jest jednak, że tzw. drugą
      część trzeba zdać u nich; głowa do góry-będzie OK.
      • Gość: kw Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.tktelekom.pl 15.06.08, 22:10
        Mam właśnie zamiar studiować ACCA i trochę mnie zdziwiła ta opinia, wydaje mi
        się nierealna, bo pracę np. w centrum księgowym można dostać beż żadnego
        księgowego doświadczenia za 3 brutto, a ACCA wydaje mi się ogromnym prestiżem !
        Czy może wypowiedzieć się ktoś inny kto skończył ACCA ? Czy w ogóle jest tak
        strasznie ciężko i trzeba "ryć" od rana do nocy? Będę wdzięczna za każdą
        opinię.Pozdrawiam , kw
        • mijo81 Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) 15.06.08, 22:58
          No z pewnością to nie są łatwe egzaminy...dodatkowo jeszcze po
          angielsku...a po nocach to ryjesz jak nie masz czasu w dzień :)
          • Gość: jjgggjg Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: 195.20.110.* 06.08.08, 11:20
            A nie mówicie tak po to, żeby napędzać podziw dla siebie u innych,
            że takie trudne egzaminy zdaliście/zdajecie? Jak ktoś się uczy, to
            zda - rycie po nocach to tylko wtedy, jak w dzień siedzisz w robocie
            albo oglądasz telewizję, zamiast siąść do nauki - policzcie
            dokładnie ile godzin się uczycie do każdego z egzaminów, ale tak
            szczerze, bez siedzenia i gapienia się w książkę bez sensu i
            zobaczcie, jak efektywnie się uczycie - będziecie zaskoczeni.
            • Gość: nikt Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.emea.csc.com 06.08.08, 11:41
              a to ciekawa opinia:))) coś mi sie wydaje, że nie zdawałeś/aś tych
              egzaminów???
              Nie znam nikogo kto by powiedział, że nie są ciężkie. Niestety
              ostatni jeszcze podnieśli poprzeczkę i tak od 3 lat średnia
              zdawalność jest znacznie poniżej 50%.
              • Gość: aleksandra Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 23:28
                Do tej pory zdałam sześć egzaminów, nie wiem jak będzie dalej ale z
                tym poziomem trudności to bym nie przesadzała. Jeżeli ktoś sie uczy
                systematycznie, zrobi trochę zadań to nie powinno być problemu. Co
                do pracy, to z mojego doświadczenia wynika, że ACCA jest pożądane
                przez pracodawców.
                • mijo81 Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) 31.08.08, 11:44
                  Poczekaj na następne, napewno będą trudniejsze. Ale to prawda,
                  poziom trudności ACCA jest związany z poziomem lenistwa zdającego
                  • Gość: True Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.pronet.lublin.pl 31.08.08, 12:39
                    No to prawda, tylko, że ACCA, CFA, MBA w Polsce może stanowić problem dla
                    większości pracodawców (bo są to buraki) szukać trzeba w dużych firmach
                    zachodnich ! KIBR celowo nie chce uznawać wszystkich egzaminów bo to tak, jak by
                    oddali swój prawnie reglamentowany biznes w inne łapy, tak samo jest z CFA. KNF
                    nie uznaje tego egzaminu i jakiś tam egzamin kontrolny jest dla tych co mają
                    zachodnie uprawnienia (pewnie łatwiej zdać jest krajowy niż nostryfikować
                    zachodni). Niestety co by ci ludzie robili, a tak pierdzą w stołki i egzaminują.
                    • mijo81 Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) 31.08.08, 18:08
                      No wiesz, KIBR to głównie stare grzyby ze średnią wieku ponad 60 lat
                      z bardzo ograniczonymi horyzontami. Więc dopóki nie wymrą dopóty
                      będą problemy z uznawaniem np. ACCA.
                      Ten egzamin kontrolny to porażka, cholernie ciężko jest zdać, żeby
                      pokazać tym wszystkim burakom mającym ACCA jaka ta polska
                      rachunkwość jest trudna!!
            • Gość: Ptaszek Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.range86-184.btcentralplus.com 18.06.14, 22:05
              Jak nie wiesz o czym mowa to sie nie wypowiadaj. Zeby zdac acca trzeba miec common sense, inteligencje, wiedze z poza ksiazek, samo rycie nie wystarczy i nie kazdy jest w stanie zdac te examiny. Znam osoby ktore siedza nad jednym examinem po pare razy i nic, nawet angole. Dodam, ze sama zdalam wszystkie za pierwszym razem, i wiem jak ciezko bylo, to wiem o czym mowie.
        • Gość: Ja Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.epicor.com 07.03.12, 15:44
          Bo to tak jest
        • Gość: Alekandra Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.play-internet.pl 04.04.12, 20:23
          Tak, to egzaminow ACCA trzeba ryc non stop i zdawac je po kilka razy. Czlowiek mysli, ze juz wszystko umie i swietnie napisal egzamin, a tu go oblewaja. Sama zdawalam audyt 5 razy. Jestem wsciekla, ze tak ciezko je zdac, a wydaja sie nietrudne i bardzo ciekawe. Ezgaminy ACCA to przerost formy nad trescia. Ktos ich powinien przywrocic do pionu za to oblewanie i zdzieranie z nas oplat za egzaminy. W Polsce trudno znalezc prace z ACCA i nie liczy sie on dla polskich pracodawcow, bo jestesmy zalosnym, karykaturalnym krajem, gdzie nie ma biznesu i rynku pracy z prawdziwego zdarzenia, nie licza sie prawdziwe kwalifikacje, umiejetnosci, bo nikt takich ludzi tu nie potrzebuje. Tu rzadza kolesie i nieudacznicy. Twoje kwalifikacje ACCA beda im przeszkadzac w zarzadzaniu np. PKP, ktore jak wiadomo jest najlepiej zarzadzana spolka w Europie. Poza tym KIBR prowadzi wroga polityke wobec obcych licencji - tutaj mowa o nadmiernej regulacji polskiego rynku. Zobaczymy, czy PO i PSL zdereguluja rynek. Ale i to im pewnie nie wyjdzie. Poszukaj sobie pracy na www.efinancialcareers.com i znajdz sobie dobrze platna prace z kwalifikacjami ACCA, taka za EUR 50K a nie 3 tys zl brutto. Olej tych, ktorzy Cie olewaja.
    • agakow2 Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) 02.09.08, 22:24
      A jakies doświadczenie księgowe masz? Tytuł tytułem, ale
      najważniejsza jest praktyka. W teorii nie spotkasz tylu przypadków,
      co w praktyce.
      • corregidor Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) 03.09.08, 17:04
        Ja rozumiem tego człowieka, który post umieścił. W polsce ciężko jest
        być zbyt wykwalifikowanym, ponieważ nikt takiego nie potrzebuje.

Mamy chyba zbyt płytką gospodarkę. Podobnie bezroboty w polsce byłby
        expert od budowy promów kosmicznych, ponieważ nigdzie się ich nie
        produkuje...

Nie zgadzam się poza tym z twoim podejściem- "po co kwity, ważne żeby
        robote znać".
    • corregidor Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) 03.09.08, 16:59
      Mój kolega ma dokładnie to samo. Zaliczył wszystkie egzaminy ACCA i
      nie ma pracy. Musi jakieś chałtury rzeźbić, w Polsce jest bardzo
      niewielki popyt na specjalistów o bardzo wyspecjalizowanej wiedzy.

Szukaj za granicą.
      • Gość: nn Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.05.12, 07:03
        nie przesadzałabym z tą wyspecjalizowaną wiedzą, a dla komentatora wyżej, który zdawał Audyt 5 razy: zdawałaś egzaminy KIBR? w ACCA na egzaminie masz wszystko to co w skryptach i polecanych materiałach i lekturze prasowej, na gzaminach KIBR może zdarzyć się wszystko!
        A co do teorii vs. praktyki: w praktyce spotykasz wiele więcej i bardziej skomplikowanych rzeczy i to własnie praktyka się liczy w połączeniu z ACCA czy biegłym!
    • Gość: Ja Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.08, 19:39
      Co za bzdury! Człowieku ten program ma byc uzupełnieniem twojego
      wykształcenia a nie kartą "as" do zdobycia pracy!!!
      • Gość: Josie88 Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 18:29
        Człowieku, weż sie w garsc! Ogolnie to znam magistrow zmieniajacych
        pieluchy starym dziadkom!!!!!
        Wiesz co sie w zyciu liczy??? Zaradnosc zyciowa, a nie jakis ACCA!
        Sam zdaje i wiem, ze w Polsce to raczej prestizowa sprawa...
        Powodzonka
        • Gość: ziutek Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 20:41
          Czy ktoś mi może coś wytłumaczyć. KIBR uznaje ACCA jako kwalifikacje
          do wykonywania zawodu biegłego w Polsce po zdanym egzaminie z
          polskiego prawa gospodarczego.
          Ale czy po studiach licencjackich w Wlk. Brytanii,po ACCA i po egz.
          z prawa gosp. mogę być biegłym w Polsce???

3 lata praktyki w audycie będę miał...

Dzięki
      • Gość: Mama_dumna Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.166.tu.koszalin.pl 19.04.13, 14:33
        Nareszcie jakaś sensowna wypowiedź.
        Moja córka 3 z 14 egzaminów zdała osiągając najlepszy wynik w Polsce.W tym jeden był 20 wynikiem na świecie. Ciężko pracuje. I się dokształca. Nie ryje, ale uczy sensownie. I bardzo bardzo konsekwentnie...
    • Gość: Kasia Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 18.10.08, 15:13
      Cześć! Podobne odczucia mam i ja. Przygotowuję się do CFA, pracuję od 3 lat na
      Zachodzie. Tam i wszędzie na świecie ten tytuł jest szanowany. A w Polsce -
      byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w pewnej firmie finansowej. Pan obecny na
      rozmowie stwierdził,że CFA, to "teraz taki modny gadżet", oni uznają egzaminy
      KNF.Ręce opadają.
      W ciągu 2 miesięcy zauważyłam tylko 3 ogłoszenia, gdzie oferowano dofinansowanie
      takich kursów CFA, ACCA lub honorowano je.
      Nie ACCA jest oszustwem, tylko takie są niestety polskie realia. Jeżeli znasz
      dobrze język obcy, przejrzyj sobie strony zachodnich firm rekrutacyjnych,
      sprawdź zarobki i rozważ wyjazd z Polski, bo w tej kwestii niestety - jeszcze
      długo się u nas nic nie zmieni.
      Rozumiem dobrze Twoje rozczarowanie. Ja też marzę,żeby pracować u siebie w
      kraju, zgodnie z kwalifikacjami i tam założyć rodzinę. Niestety muszę
      zaakceptować rzeczywistość taką, jaka jest.
      • ebiznes24eu [...] 28.10.08, 22:46
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Aleksandra Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.play-internet.pl 04.04.12, 20:30
        Zgadzam sie. Jestesmy plytkim, zasciankowym, beznadziejnym, karykaturalnym krajem. Tutaj mozna zarobic w biedaszybach wykopujac nielegalnie wegiel, a nie w high economy.
    • Gość: Kasia Re: ACCA IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 18.10.08, 15:14
      Cześć! Podobne odczucia mam i ja. Przygotowuję się do CFA, pracuję od 3 lat na
      Zachodzie. Tam i wszędzie na świecie ten tytuł jest szanowany. A w Polsce -
      byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w pewnej firmie finansowej. Pan obecny na
      rozmowie stwierdził,że CFA, to "teraz taki modny gadżet", oni uznają egzaminy
      KNF.Ręce opadają.
      W ciągu 2 miesięcy zauważyłam tylko 3 ogłoszenia, gdzie oferowano dofinansowanie
      takich kursów CFA, ACCA lub honorowano je.
      Nie ACCA jest oszustwem, tylko takie są niestety polskie realia. Jeżeli znasz
      dobrze język obcy, przejrzyj sobie strony zachodnich firm rekrutacyjnych,
      sprawdź zarobki i rozważ wyjazd z Polski, bo w tej kwestii niestety - jeszcze
      długo się u nas nic nie zmieni.
      Rozumiem dobrze Twoje rozczarowanie. Ja też marzę,żeby pracować u siebie w
      kraju, zgodnie z kwalifikacjami i tam założyć rodzinę. Niestety muszę
      zaakceptować rzeczywistość taką, jaka jest.
    • Gość: pawel Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.09, 01:40
      Skonczylem ACCA, ale nie mialem jeszcze okazji 'przetestowac' jak ten dyplom
      pomaga w znalezieniu pracy, bo pracowalem juz przed rozpoczeciem studiow ACCA. W
      trakcie studiow zmienilem prace (wyjazd za granice), ale nie dzieki ACCA. Mysle,
      ze ACCA to nie oszustwo, ale bardziej sie je ceni za granica niz u nas w kraju.
    • Gość: MM Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: 194.247.125.* 26.03.09, 15:47
      Po skończeniu egzaminów ACCA w 2007r. zmieniłam pracę. Sądzę, że
      fakt ukończenia tychże egzaminów był moim dodatkowym atutem,
      ponieważ oferta pracy wyraźnie zawierała taki wymóg, ale samo ACCA
      nie warunkuje super pracy, liczy się też doświadczenie zawodowe.
      • Gość: MM Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: 194.247.125.* 26.03.09, 15:50
        Dodam jeszcze, że egzaminy ACCA to była dobra szkoła Business
        English oraz MSSF.
    • Gość: magda Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.chello.nl 03.06.09, 15:05
      jezeli ukonczyles pelny program ACCA skladajacy sie z 14 egzaminow
      to powinienes miec rowniez doswiadczenie zawodowe o ile pamietam to
      3 lata w sektorze finansowym lub tym podobnych, jest mi dziwne ze
      nikt nie chce cie zatrudnic! prawdopodobnie niejeden pracodawca
      chcialby w swojej ekipie miec kogos Z ACCA , a juz w trakcie studiow
      masz szanse na zdobycie dobrej pracy. Prawdopodobnie aplikujesz do
      Urzedow Skarbowych :), gdzie korupcja i biurokracja jest ogromna.
      Dla mnie to jest cos nie tak Z Toba A nie Z ACCA.
      • Gość: student Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: 87.204.205.* 09.06.09, 17:25
        witam,

żadne studia nawet na Harwardzie i Oxfordzie nie gwarantują pracy - to tylko
        narzędzia lepsze lub gorsze znam wielu rzemieślników po szkółkach niedzielnych
        którzy są doskonali w swoim zawodzie i takich też którzy zdali egzaminy ACCA ,
        ACA CIMA lub inne podobne i nie moga znaleźć pracy oni po prostu nie maja pasji
        do tej roboty, czy lepiej być doskonałym ogrodnikiem w Pałacu Królowej Anglii
        czy marnym księgowym nawet z ACCA :)
        • Gość: lolek to proste odpowiedz jest jedna IP: 217.98.84.* 10.06.09, 02:33
          Jak masz ACCA to twoj szef bedzie obawial sie robic przekrety
          finansowe bo mozesz jego decyzje zakwestionowac a nawet zaskarzyc w
          sadzie i ty wygrasz. Z pewnoscia tez odmowisz wykonania zadania ktore
          zleci ci a bedzie to przekret. Wiec kolesie kierownicy raczka reaczke
          myje wola miec barana bo zrobi co mu kaza za jaka marna pensyjke
          tlumaczac sie jakby wyszlo ze nie wiedzial co czyni.
          Pozdrawiam
          Audytor miedzykontynentalny.
          • Gość: qwer11 Re: to proste odpowiedz jest jedna IP: *.nordeabank.pl 05.08.09, 15:52
            ej mózgi, moze mi ktos dac wskazowke do dwoch zadan z int. financial
            accounting ?

nie wychodza mi cos ...

pdcdirector@hotmail.co.uk
            • Gość: qwer11 Re: to proste odpowiedz jest jedna IP: *.nordeabank.pl 05.08.09, 15:54
              dokladnie consolidated income statement/bs i ile moze firma na
              dywidendy wyplacic i p&l jest dany. takie proste jakies to sa ale mi
              sie zapomnialo ./.
          • Gość: Vi Re: to proste odpowiedz jest jedna IP: *.range86-132.btcentralplus.com 12.08.09, 23:29
            Kwalifikacje ACCA to najbardziej uznawany dyplom ksiegowy w UK. jak
            piszeszw CV ze masz ACCA to 75% sukcesu w dostaniu dobrej pracy!!!
    • Gość: gfnfgn Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.09, 22:25
      bo acca jest na wyspy brytyjskie przede wszystkim ...wyjedź z polski
      to zobaczysz, ze acca ma tam znaczenie
    • Gość: aska Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.range86-150.btcentralplus.com 10.10.09, 00:04
      Pracuje w Anglii 4 lata , jestem w polowie studiow ACCA. Wczesniej w
      Polsce skonczylam studia z zarzadzania,finansow i bankowosci
      (licencjat),potem AAT (technik rachunk.tez w Anglii)Uwazam,ze w
      porownaniu ACCA (a rowniez AAT)daje duzo lepsza wiedze
      praktyczna,techniczna niz np.studia licencjackie oparte glownie na
      teorii.Program ACCA jst skonstruowany w ten sposob aby wiedza
      zdobyta jak najepiej odzwierciedlala rzeczywistosc z ktora spotykamy
      sie w codziennej pracy(i moim zdaniem to sie udaje).Jest naprawde
      bardzo duzo cwiczen ktore sa swoista praktyka.Oczywiscie w Anglii
      ACCA jest bardzo pozadane przez pracodawcow ,juz studenci ACCA maja
      duzo ofert pracy z zakresu podatkow,zarzadzania i finansow ( nawet w
      dobie kryzysu!)Jest to wiedza bardzo specjalistyczna i w piekny
      sposob uzupelnia praktyczne doswiadczenie chociaz uwazam,ze juz fakt
      ukonczenia tych studiow swiadczy o pewnym potencjale. Ignorancja
      polskich pracodawcow w tym zakresie wynika z braku wiedzy na ten
      temat (moze tez niekompetencji), a moze poprostu polski rynek pracy
      jeszcze nie mial okazji sie przekonac o duzej wartosci jaka niesie
      zatrudnienie profesjonalistow po studiach ACCA. To dopiero poczatek
      Polski wchodzacej w europejskie standardy wiec wszystko w naszych
      rekach (moich jak kiedys wroce!).
    • Gość: agnieszka Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.range217-43.btcentralplus.com 16.10.09, 13:20
      Nie wiem jak w Polsce, ale w Anglii np sa one uznawane. Wlasnie mialam
      wrócic w przyszlym roku do Polski i robic ACCA, ale jak widac nie ma
      sensu skoro u nas nie wiedza o co chodzi. Masakra, my chyba zawsze
      musimy byc 100 lat do tylu za murzynami i to prawie w kazdej
      dziedzinie. :/
      • bpppolska Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) 29.10.09, 16:06
        Przekonaj się,że ACCA to nie jest oszustwo. Weź udział w
        Konkursie Wiedzy z Finansów i Rachunkowości
        , sprawdź swoją
        wiedzę, a może to Ty wygrasz kupon szkoleniowy ACCA lub CIMA o
        wartości 10.000 zł
        .

Wejdź na www.bpp.pl. Tam dowiesz się więcej i zalogujesz się
        na panelu konkursowym.

Konkurs trwa tylko do 12 listopada 2009. Zapraszamy.

Organizator Konkursu - BPP Professional Education www.bpp.pl
        Partner Konkursu - KarierawFinansach.pl
        • mijo81 Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) 04.11.09, 20:20
          Wasz wszędzie pełno! Żarcie na szkoleniach macie okropne
    • Gość: nik Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: 195.205.192.* 07.12.09, 15:58
      A ja ukonczylam jak narazie 9 ezaminow ACCA, ale juz rok temu (kiedy
      to mialam za soba zaledwie chyba 5) dostalam prace tylko dlatego ze
      rozpoczelam nauke ACCA. Nowy pracodawca dodatkowo zaproponowal mi
      dalsze finansowanie szkolen do ACCA. Tak jest w wielu firmach
      polskich. Dla wyjasnienia w PL tez stosuje sie MSR-y (np wszystkie
      firmy gieldowe musza sporzadzac sprawozdania wg MSR, a wiec ACCA -
      jako certifikat potwierdzajacy znajomosc miedzynarodowych
      standardow, jest w takich firmach jak najbardziej pozadany, wrecz
      poszukiwany. Firmy gotowe sa placic by miec takiego pracownika
      • dcio Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) 07.12.09, 23:38
        mozesz adres takiej firmy??
    • Gość: agnieszka Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: 89.194.192.* 27.01.10, 21:32
      to zapraszam do londynu, tutaj ACCA jest najwyzej respektowanym papierkiem,
      wazniejszym niejednokrotnie od ukonczonych studiow uniwersyteckich. place
      zaczynaja sie od 50.000 roczie i nie zlotych:))to nie zart:)
      • Gość: Ula Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.rev.snt.net.pl 02.02.10, 14:40
        Zgadzam się z Agnieszką. Znam kilka przykładów, gdzie ACCA pozwoliło
        Polakom w Londynie na zdobycie świetnie płatnej pracy w finansach,
        zamiast zmywaka w barze.
        Ja już przymierzam się do ACCA, ale zastanawiam się też nad CIMA -
        też bardzo ciekawe studia, honorowane w UK. Czy ktoś z Was robi może
        CIMA? Mam dylemat, bo ACCA bardziej znane w Polsce, a CIMA dla mnie
        ciekawsza, bardziej menadżerska.
        • Gość: Sylvia Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.bb.sky.com 20.02.10, 18:31
          Wiesz ja teraz tak siedze i sie zastanawiam czy ACCA czy CIMA czy moze
          ACA. jestem zwolniona a z pierwszego roku na wszystkie tylko teraz nie
          wiem ktore wybrac.Jak sie pytam wspolparacownikow to odp jasna:ci co
          skonczyli CIMA zachwalaja Cima itd.....decyzja naprawde trudna ....pozdr
          • Gość: Chetna na CIM Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.swan.cable.ntl.com 25.02.10, 13:17
            Witam!

Troche obok tematu, ale ...
            Zamierzam w tym roku zaczac kurs CIM (2 stopien) w Warszawie i
            chcialabym skontaktowac sie z kims kto wybiera sie na 3-ci stopien,
            nie musi to byc CIM, moze byc ACCA czy CIMA - wtedy oboje dostaniemy
            po 33% znizki wiec gra warta swieczki. Oczywiscie ta osoba nie moze
            byc juz zapisana. Czasu malo, bo pierwsze zajecia juz w polowie
            marca, ale moze... Prosze o kontakt na: marpt@poczta.onet.pl
    • Gość: london's accountan Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.05.10, 11:32
      Ja tez skonczylam ACCA w Londynie rok temu nie moglam znalesc pracy.
      Wiekszosc Brytyjczykow robi licencjat z ksiegowosci i finansow a
      potem dostaja sie na graduate programmes. Jednak wiekszosc studentow
      z zagranicy decyduje sie na ACCA a pozniej maja problem ze
      znalezieniem pracy. Co zreszta mnie nie dziwi, bo nie czulam sie
      przygotowana pod wzgledem praktycznym po ukonczeniu ACCA. Na
      sczczescie znalzlam taka firme, PTAP - Practical Training in
      Accountancy and Payroll, gdzie oferuja trening pratyczny a pozniej
      masz okazje na work experience w malej firmie ksiegowej, ktora z
      nimi wspolpracuje. Bylam w Ptap na rocznym kursie, i jeszcze bedac w
      ich firmie zaczelam aplikowac o prace i po 7 miesiach ja dostalam.
      Ten trening duzo kosztuje i wydaje sie strata czasu ale wierzcie mi,
      jest bardzo pomocny. Polecam. To ich strona www.ptap.co.uk
      • Gość: gosc portalu Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.05.10, 13:28
        Ja tez zrobilam kurs w Ptap ale po studiach z ksiegowosci w Polsce.
        Ten kurs pomogl mi obejsc sie z tym, jak wyglada praca w ksiegowosci
        ale od strony angielskiej. Niedlugo zamierzam wrocic do Polski, ale
        jestem pewna, ze po takim kursie w Anglii duzo latwiej znajde prace.
        Polecam Ptap!
        • Gość: uwaga Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.range109-152.btcentralplus.com 26.05.11, 23:46
          UNIKAJCIE OSZUSTÓW!!!!
      • Gość: AA Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.szczecin.mm.pl 31.05.11, 08:33
        do czlowieka ktory psize o PTAP;

PTAP mozna porownac do polskiego certyfikatu minsterstwa finansow do prowadzenia ksiag rachunkowych a ACCA to jest biegly rewident!! dlaczego ACCA porownujesz do ksiegowego? nie ta liga
    • Gość: Kelly Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.kellyservices.co.uk 16.06.10, 18:21
      Poszukuję Specjalisty ds. Kontrolingu, praca w Warszawie, doświadczenie 3 lata,
      swobodna znajomość języka angielskiego. Kontakt: m.nagajek@kellyservices.pl
    • Gość: m Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 20:37
      załóż własną formę będzie ok
    • Gość: pp Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 22:22
      czasu tez
      • Gość: nefretete Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.kalisz.mm.pl 07.07.10, 23:10
        no ale ja was trochę nie rozumiem... bez sensu ładować się w takie coś i za takie pieniądze. MBA zupełnie nie rozumiem. Widziałem ludzi po tym czymś i nie wyglądali przekonująco oprócz zarąbistej gadki i pewności siebie. nic więcej.

kilka dobrych szkoleń i kursów np w stowarzyszeniach które organizują lub dużych firmach konsultingowych np. Akademia Biznesu MDDP , albo jak wam zależy to doktorat i zupełnie wystarczy by zarabiać więcej i więcej.

Na MBA biorą ludzi po iluś letniej praktyce, z co najmniej mgr na koncie. A do ACCA?

Tak czy siak jestem przeciwnikiem tych ustandaryzowanych standardów dla kozaków za wielkie pieniądze.
    • piraniapaulina ACCA 16.09.10, 12:51
      Chetnie odkupie uzywany zestaw podrecznikow do pierwszych poziomow ACCA. Zainteresowanych sprzedaza prosze o kontakt: pirania0@poczta.onet.pl
      byc moze znacie inny sposob na zakup uzywanych materialow taniej?

pozdrawiam

p.s. czy ktos kozystal z Ernst & Young Academy of Business w Wawie? Byliscie zadowoleni z ich szkolen?
    • Gość: gosc portalu Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: 85.210.42.* 19.10.10, 13:13
      Zapraszam do pracy w UK. 25000,00 od zaraz. Tel: 0048 7980076748 monika sharma; jesli zajety wyslij sms. Dziekuje
      • Gość: ????? Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: 86.47.43.* 19.10.10, 14:00
        25k to raczej dla asystenta do kserowania / graduate a nie czlowieka ktory ukonczyl ACCA, zarty jakies?

• Gość: Tomek Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.e-wro.net.pl 17.11.10, 12:18
          Kupię podręczniki ACCA F1
          olszakclimbing@gmail.com
          • Gość: BPP Polska Re: ACCA to oszustwo !!! (brak pracy) IP: *.rev.snt.net.pl 01.12.10, 14:11
            Wszystkie osoby zainteresowane rozpoczęciem ACCA zapraszamy do udziału w kolejnej edycji konkursu BPP.

Konkurs Młodych Finansistów

Sprawdź swoją wiedzę z rachunkowości i finansów i wygraj kupony szkoleniowe ACCA, CIMA, CFA.

Jest o co walczyć!

Nagroda Główna - kupon szkoleniowy ACCA/CIMA/CFA o wartości 5000 zł.

Rozwiąż test oraz w ciekawy, ale i szczery sposób napisz, dlaczego wziąłeś udział w konkursie/dlaczego ineresują Cię ACCA, CIMA, CFA. Jeśli rachunkowość finansowa i zarządcza to dziedziny, z którymi wiążesz swoją przyszłość zawodową, pytania nie powinny sprawić Ci kłopotu.

Nie trać czasu, konkurs trwa tylko do 4 stycznia 2011.

Zaloguj się na portal konkursowy.

Organizator i fundator nagród: BPP Professional Education

Partner Główny: Trend

Partnerzy medialni: Interia.pl, radio Kampus 97,1 FM, KarierawFinansach.pl,dlastudenta.pl, Skarbiec.biz, students.pl, Konsultea.pl, psz.pl,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka