Gość: pantarei
IP: *.chello.pl
01.06.08, 11:01
Czesc,
W warszawskiej "Ofercie" od paru numerow jest ogloszenie z "DPD Masterlink", szukaja osob do wprowadzania danych do komputera, na akord.
Dzwonilem i oto czego sie dowiedzialem:
- praca w godz. 18:00 - 2:00
- umowa zlecenie
- praca polega na wpisywaniu listow przewozowych do bazy danych
- za wprowadzenie jednego listu placa 0,18 zl
Mialaby byc to dla mnie praca dodatkowa, godziny pracy bardzo mi odpowiadaja, wiec powaznie sie nad tym zastanawiam. Osoba do ktorej dzwonilem powiedziala, ze nie ma zadnych norm, praca jest czysto akordowa, jednak potem gdy spytalem jeszcze raz o godziny pracy, powiedziala ze czasem bedzie trzeba wyjsc pozniej, bo mozna skonczyc prace dopiero jak zostana wpisane wszystkie listy... Nie ukrywam, bardzo mnie to zaniepokoilo i zapalila mi sie kontrolka ostrzegawcza :) Wg mnie to albo kazdy pracuje na akord, albo "mozna wyjsc jak wszystkie beda wpisane"... To nie idzie w parze.
Drugi problem jaki widze, to czytelnosc pisma na papierowych formularzach. Wiadomo, ze wiele osob wypelnia je w pospiechu i czasem sa nieczytelne, co wtedy?
Pani z ktora rozmawialem powiedziala, ze najlepsi wpisuja okolo 100 listow na godzine, srednio zas cala reszta wyrabia 3/4 tego. Bardzo szybko pisze na klawiaturze komputera (ponad 400 znakow na minute), pomyslalem ze to dobra oferta, ale...
Szukam osob, ktore wykonywaly prace w podobnym charakterze.
Szukam osob, ktore pracuja i/lub pracowaly w DPD i moga cos o tej firmie i pracy tam powiedziec.
Pozdrawiam!