Dodaj do ulubionych

praca w Walter Services Polen

15.11.08, 00:26
jak tam jest? podobno nagminne zostawanie po godzinach, wyscig
szczurow i slaba atmosfera? ktos cos wie o tej firmie?
Obserwuj wątek
    • Gość: bemowianka Re: praca w Walter Services Polen IP: *.aster.pl 17.11.08, 19:51
      hm...a na jakie stanowisko aplikujesz...?bo racji masz troche...
      • z.umiarem Re: praca w Walter Services Polen 18.11.08, 11:11
        a gdzie tak jest?chce tam po prostu zlozyc aplikacje i zobaczyc czy
        sie odezwa, ale slyszalam ze troche strach tam pracowac :)
    • Gość: bemowianka Re: praca w Walter Services Polen IP: *.aster.pl 18.11.08, 19:36
      aplikujesz na konsultanta?czy wyzej?
      • Gość: gosć portalu Re: praca w Walter Services Polen IP: *.mobile.playmobile.pl 20.11.08, 09:16
        nie polecam tej firmy tam jak nie liżesz ..... to nie istniejesz
        prędzej czy póxniej Cie wykopia po za tym tam kadra myśli tylko o
        swoim konsultanci to dla nich :ZERO" siła robocza która pracuje aby
        oni mogli brac swoją kasę
        • Gość: bemowianka Re: praca w Walter Services Polen IP: *.aster.pl 22.11.08, 22:25
          dokladnie.
      • Gość: mat Re: praca w Walter Services Polen IP: *.home.aster.pl 28.09.11, 22:23
        jest spoko czasem trzeba sie starac ale to normalne wszedzie. ale nie ma tragedi kase wyplacaja terminowo
    • Gość: konsultantka :) Re: praca w Walter Services Polen IP: *.gprs.plus.pl 25.11.08, 10:09
      No cóż.Atmosfera wśród konsultantów jest super,ale gorzej z szefami chociaż z
      tego co wiem,to jedna pani ktora strasznie sie czepiala konsultantow juz tam nie
      pracuje.Ale ona miala przerost ambicji i wogole :D Poza tym,jesli ktos lubi
      prace na "sluchawce" to warto tam isc.Jest tylko problem,bo czesto jest naruszany
      kodeks pracy. Np. w zwiazku z godzinami pracy.Nikt nie dba o zachowanie doby
      pracowniczej,trzeba pracowac minimum 3 popoludnia w tygodniu i dwa pelne weekeny
      w miesiacu.Na outbandzie zmiany sa 9-15 lub 15-21 i nikogo nie obchodzi,ze
      siedzisz do 21,a nastepnego masz byc na 9.Poza tym oczywiscie dla nich najlepiej
      jak pracujesz codziennie od 9-21... Natomiast na infolinii o tu juz
      gozej...Zmiany chyba 7 lub 8-16 a druga 16-23.I sobota i niedziela i święta...
      • Gość: konsultant Re: praca w Walter Services Polen IP: *.mobile.playmobile.pl 26.11.08, 17:52
        jesli myślę o tej samej pani to sie mylisz konsultanci którzy nie za
        bardzo chcieli pracowac na nią narzekali ale ja wiem że ona jedna
        znała odpowiedzi na wszysko i była bardzo pomocna wielu konsultantom
        potrafiła pomóc dziwne bo czesc na nia narzekalo ale prawie kazdy
        jak mial problem to tylko do niej sie zwracal o pomoc
        • Gość: pomocny Re: praca w Walter Services Polen IP: 89.108.220.* 04.12.08, 08:37
          LUDZISKA UCIEKAJCIE Z TEJ FIRMY!!!!!!
          • Gość: konsultantka21 Re: praca w Walter Services Polen IP: 83.2.170.* 21.02.09, 16:55
            Jest beznadziejnie szkoda marnować czasu w tej firmie tylko wykorzystują ludzi mało tego rządzą tobą liderzy którzy mają po 20 lat i na niczym się nie znają .Nie dajcie się wykorzystywać marne pieniądze.Nie zatrudniajcie się przez agencje PEOPEL SERVICE to złodzieje którzy nie wypłacają twoich zarobionych pieniędzy a kiedy cię tam przyjmują na początku są bardzo mili i mówią że nie okradają ludzi .Nie wierzcie im !!!Radzę wam szukać innej pracy bo tu nie będziecie mile traktowani a do tego pieniądze też nieduże..Powodzenia
            • Gość: sokowirówko_ręki Re: praca w Walter Services Polen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 19:12
              Nie wiem jak wy ale mi sieoedobało praca nie nalezy do wymazonych ogulnie na słuchawce i jest czasem monotonna lecz często zmieniją sie kampanie i jakoś da sie to przeżyć Jest kolejny przystanek
              tak jakby nie znam osoby ktoura by chciła procawoać do końca zycia przytelefonie przez 8 czy 12 godzin (przejebane )

Spoko wesoło i dużo śmiechu
        • Gość: szczesliwiec Re: praca w Walter Services Polen IP: 89.108.220.* 04.12.08, 10:46
          jedyna Pani która tam nie pracuje to jedyna osoba która naprawde
          pracowala Goska to osoba, ktora najbardziej sie docenia jak jej nie
          ma byla surowa ale sprawiedliwa po jej odejsciu firma upada dlatego
          juz tamn nie pracuje
          • Gość: s Re: praca w Walter Services Polen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 21:45
            ta firma to porażka, ciśnienie na wyniki a płaca jak dla chloporobotnika.
            żenada. najbardziej meczaca jaką mialem przy czym najsłabiej płatna ;/. pracuje
            do konca miesiąca tak jak sie zobowiązałem i dowidzenia ;)
            • Gość: konsultantka Re: praca w Walter Services Polen IP: *.111.136.154.static.crowley.pl 20.02.09, 15:41
              Jeżeli chodzi o atmosferę to zależy na jaką grupę trafisz na
              szkoleniu, ogólnie konsultanci sa w porządku:)Ja miałam fajną grupę
              ludzi i tylko to wspominam jako pozytywną stronę tej pracy. Zarobki
              są marne:( i nieregularne, bo nie zawsze praca będzie i na to się
              przygotujcie, że zamiast pełnej wypłaty dostanieci połowę. A co do
              liderów czyli grupy dwudziestolatków zaczynających tam pracę również
              jako konsultanci to...jak Cię nie trawią to nie będziesz miał
              dobrych wyników z rozmów, jesteście podsłuchiwani każdego dnia,
              wtedy nie patrzą na wasze wyniki z rozmów, dyspozycyjność itp,
              oceniają Was swoją miarą. Sprawdzają Waszą skuteczność, jest to
              wywieszane na tablicach ogłoszeń ale tak ogólnie to do niczego nie
              służy i nie jest sprawiedliwe oceniana, czasami za słaba skuteczność
              wyślą Cię na kilka dni do domu w ramach oszczedności i kary.Trzy
              miesiące można przetrwać, ale uważajcie jeżeli zatrudniacie się
              przez agencję zwłaszcza PEOPLE SERVICE, bo jej właściciel pewnie Wam
              całej kasy nie wypłaci!!!Szukajcie lepszej pracy, nie warto tam
              tracić czasu, nerwów kosztem siebie, bo po co wmawiać ludziom coś w
              co sami nie wierzymy...czyli wspaniałe oferty pewnej sieci
              telefonicznej:(
    • Gość: marcelina Re: praca w Walter Services Polen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 15:47
      JEST STRASZNIE! UCIEKAJ.
      • Gość: pomocny:) Re: praca w Walter Services Polen IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.04.09, 10:47
        PORAŻKA!! jeżeli nie będziesz lizać dupy liderowi ( którzy i tak się do niczego
        nie nadają) to po tobie..hmm. ja pracowałem i na kampani Out i na dziale
        infolinii. I wiem. Liż dupę zajdziesz daleko ( w sensie- nie siądziesz na
        kampanie OUT, będziesz miał lepsze coachingi itd itd), nie liż masz przejebane!!
        • Gość: ja Re: praca w Walter Services Polen IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.09, 20:28
          wszystko sie zgadza... jeden z liderow przerosniety nietoperz poprostu siedzi na
          dupie nic nie robi i tylko pluje jak cos Ci tlumaczy a najczesciej wzywa Cie do
          siebie ze przekroczyles przerwy a po dluzszym czasie czepia sie o wszystko bo
          Cie nie lubi albo tak jak ja mu pyskujesz i go nie sluchasz... nie wypowiadajmy
          sie o naszej kochanej "kozielance" ktora jest wredna ma swoj glupi ton i robi Ci
          pierwszy couching (czy jak to tam sie zwalo) chdz ona twierdzi ze juz mialas ich
          kilka... chodzi nic nie robi przymila sie do kazdego i wogole nie ma slow zeby
          ja opisac... jesli chodzi o Miska ja osobiscie nie mam do niego zastrzezen tak
          jak do Piotrka sa jak najbardziej w porzadku tak jak Gosia... kolejny pan M nie
          bylo z nim za duzo do czynienia i tyle... w tej pracy jedyne co Cie trzyma przy
          zyciu to zajebisci ludzie jacy tam pracuja i sie marnuja sa poprostu
          fantastyczni! placa do dupy umowy wogole niekorzystne czyli jedno wielkie dno
          pomijajac wspanialych pracownikow:)
          • Gość: C.Z. Re: praca w Walter Services Polen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 15:07
            Eeee, tam. Przesadzacie.
            W żadnej pracy szef nie jest aniołem, który będzie tylko patrzył, czy nie jest
            wam za gorąco, czy wygodnie się siedzi itd.
            Na słuchawce jako konsultant można pracować od poniedziałku do soboty, niedziele
            są zawsze wolne.
            Ja pracowałam jeszcze w starej siedzibie; jestem strasznie zdziwiona, że Gosię
            zwolnili.
            Nikomu dupy nie lizałam, a i tak szefostwo było OK. Błąd robili taki, że
            zatrudniali od groma ludzi, a potem nie miał kto się nimi zająć i wszyscy
            siedzieli na rotacji. Najgorsze jest to, że na szkoleniach używają tanich
            psychologicznych sztuczek, bo uważają, że wszyscy są tacy tępi i się na to
            nabiorą; namawiają też do ściemniania klientom. Ja tego nie robiłam, bo nie
            mogłabym potem spojrzeć w lustro. Potrafią też na przykład zarządzić tydzień
            wolnego i nikogo nie obchodzi, że ludzie chcą pracować - kasa przepada.
            Natomiast najgorszy jest E. Ten jego przyklejony uśmiech. Fuuuuuu!:)
            Natomiast ludzie, z którymi się siedzi na słuchawie są fantastyczni - do tej
            pory utrzymujemy kontakt.
            Jeśli ktoś decyduje się na pracę tam, powinien zatrudnić się bezpośrednio w
            firmie - broń Boże przez agencję pracy. Ja do waltera raczej już nie wrócę.
            • Gość: brt Re: praca w Walter Services Polen IP: 217.153.242.* 21.06.09, 23:13
              Pewnie że przesadzacie ale nie do końca. Pracowałem tam 3 miesiące, pod koniec
              tamtego roku i odszedłem bo chciałem czegos nowego.
              Ludzie są naprawdę świetni, z niektórymi też do dziś utrzymuję kontakt. Każda
              przerwa, każdy dzień z nimi przysłaniał denną pracę na kampanii. Tylko jedna
              kampania mi bardzo odpowiadała i byłbym w stanie dla niej i dla tych ludzi
              wrócić na wakacje (VSE biznes lub high end)

Też jestem zdziwiony że Gosię zwolnili? A moze odeszła? Jak z nia rozmawiałem to
              wspominała o tym... Misiek jest spoko, kilka innych osób też natomiast Madzia to
              masakra. Maiłem przez nią ze 2 zmarnowane dni. Ciekaw jestem czy to czytają ;)

Zatrudniony tam byłem niestety przez People Service i kochanego pana Arkadiusza
              Kwarciaka - co za gnój. Chamski, nie wypłacał pełnej kwoty, wypłaty czasami były
              po 21 następnego miesiąca nawet po czym szuja mi się tłumaczyła, że to zależy od
              wysokości wynagrodzenia - im więcej tym szybciej dostaniesz. Pff - żal.pl

Atmosfera miła ze wzgledu na ludzi, przekraczane z lekka przerwy, wspólne
              przesiadywanie w kuchni, przy automatach. Rzadko bywały awarie niestety ;)

I oczywiście Ci którzy lizali mieli dobrze. Mnóstwo osób narzekało na grafik, bo
              jak już szły do domu okazywało się nagle że "niby wpisały" sobie godzinę dłużej
              a każde godziny, które sie olało trzeba odpracować (soboty podwójnie) a premie
              przepadają.
              • Gość: f Re: praca w Walter Services Polen IP: 212.180.147.* 16.03.10, 16:49
                Kolego, o innej Gosi mówisz niż wszyscy powyzej. Gosia, o której mowa, odeszła w
                maju 2008, poza tym od stycznia do maja była supervisorką na projekcie
                infolinii, wiec jej nawet nie widziałeś. Jak sie domyślam, mówisz o Gondży,
                która odeszła miesiąc temu.
    • Gość: XXXXX Re: praca w Walter Services Polen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 20:05
      ZAPRASZAM WSZYSTKICH NA ROZMOWE KWALIFIKACYJNA W PONIEDZIALEK OD 9 GODZINY RANO
      DO 16 NA ULICE ZEGANSKA 22 PRACA W CALLSENTER BARDZO DOBRE ZAROBKI I PRACA TYLKO
      PO 6 GODZIN....DZONCIE NA NUMER 507796754........U NICH
      SWIETNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Mateusz. Re: praca w Walter Services Polen IP: 188.33.205.* 18.11.09, 01:27
        Powiem tak. Przesadzacie. Pracowałem tam przez 2 miesiace. Liderzy i cala reszta jest naprawde spoko, poznalem tam wielu wspanialych ludzi z ktorymi do dzis utrzymuje kontakt. Płaca jak jestes slaby to jest niska, ale jak jestes na odpowiednim projekcie i potrafisz sprzedac dany produkt to i zarobisz. Osobiscie polecam zatrudnic sie u nich przez agencje work wonders. Ktos wie dlaczego Gosia juz nie pracuje?
        • Gość: Zgryz Mateusz robi reklame agencji work wonders? IP: 82.113.106.* 18.11.09, 13:56
          Mateusz robi reklame agencji work wonders? Bo to tak wyglada te jego "achy" i
          "ochy"...
        • sanofia Re: praca w Walter Services Polen 27.08.10, 22:14
          Gosia S. odeszła do nowej firmy, w ktorej pracuja tez Solaris i Anna Z. Logitel
          Polska na Annopolu.

Ja nie polecam zatrudniac sie przez agencje, a WW to najgorsza z mozliwych, ale
          bezposrednio przyjsc do firmy i przyniesc cv.

pracowałem tam kiedys, bylo tak sobie. teraz jest lepiej, wlasnie z powodu
          odejscia solarisa np. mam tam znajomych, pracuja juz 3 lata, maja umowe o prace
          niektorzy. ale tylko ci, ktorzy kiedys ja dostali. za to stawki sa najwyzsze w
          warszawie. nie obcinaja. jest porzadna kuchnia i przerwy 10min/godz. na minus
          jest to,ze liderami i team coachami sa gowniarze, po 18 lat. jeden to nawet
          matury nie ma jeszcze. ale poza tym luz.
    • Gość: p Re: praca w Walter Services Polen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 21:01
      załóż swoją firmę zobaczymy co wtedy powiesz
      • Gość: Szumski Re: praca w Walter Services Polen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 22:00
        Minął prawie rok, coś się zmieniło na lepsze? Jakie warunki w obsłudze klienta zagranicznego (angielski, niemiecki)? Lepiej niż w firmach konkurencyjnych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka