Dodaj do ulubionych

ile wynosi miesięczne utrzymanie się w Warszawie?

13.03.09, 11:05
dla singla - kawalerka, lub pokój do wynajęcia plus opłaty, jedzenie, transport?
Obserwuj wątek
    • Gość: Alibaba Re: ile wynosi miesięczne utrzymanie się w Warsza IP: *.aster.pl 13.03.09, 11:10
      Strasznie duuużo, dlatego myślę o powrocie do domu, a i pracy też niewiele.Nie
      pchałbym się tutaj drugi raz.
      • Gość: Gosc Re: ile wynosi miesięczne utrzymanie się w Warsza IP: *.opera-mini.net 13.03.09, 20:55
        W 2008 roku wydalem 73 tys. zona troche mniej. od tego mozna odliczyc okolo 15 tys na narty i wakacje i jakies 8 tys na gadzety elektroniczne. Kredyt niewielki bo na poziomie tys miesiecznie
    • doctor.no.1 Re: ile wynosi miesięczne utrzymanie się w Warsza 14.03.09, 10:15
      Sprawdź w sieci ogłoszenia dotyczące wynajmu. Pokój ok. 600-800PLN,
      natomiast kawalerka ok. 1500-1900PLN. Transport - bilet miesięczny
      77PLN. Jedzenie - wiadomo kosztuje tyle, ile wydasz. Opłaty - jakie?
      TV+Internet ok. 120-150PLN. Telefon - według cenników na stronach
      operatorów. Energia ok. 30-40 PLN miesięcznie.
    • Gość: gosc Re: ile wynosi miesięczne utrzymanie się w Warsza IP: *.acn.waw.pl 14.03.09, 11:30
      2 tys zł.
    • naprawdetrzezwy 3 miliony. 14.03.09, 17:47
      1. mieszkanie - znajdziesz ogłoszenia i sobie wybierzesz.
      2. opłaty - wg umowy.
      3. jeśli kawior to więcej, a jeśli kasza, to mniej.
      4. to znajdziesz w sieci.

Więc rusz d... i sprawdź.
      • arek-zabki Re: 3 miliony. 14.03.09, 21:09
        Wynajmując mieszkanko gdzieś pod warszawą (w promieniu 25-35 km.) a pracując w
        wawie, i nie łażąc po pubach i knajpach za 2 tysia się utrzymasz i dojedziesz.
        • Gość: żaba Re: 3 miliony. IP: *.centertel.pl 14.03.09, 22:35
          Ja łażę po klubach, czasem do kina do teatru no i na basen i zarabiam niewiele
          ponad dwa i jeszcze mi coś zostaje, Ząbki.
    • Gość: Wypad Minimalnie okolo 1000 euro a wiec: IP: 82.113.106.* 15.03.09, 17:57
      Za 1000 euro to tylko masz zapewnione podstawowe potrzeby (wynajete mieszkanie,
      oplaty, transport, jedzenie, ubranie). Jak chcesz zyc w luksusie to oczywiscie
      potrzebujesz wiecej.
      Sa w W-wie ludzie, ktorzy mniej zarabiaja, ale wowczas mieszkaja u rodzicow lub
      sponsor im mieszkanie finansuje :-) A byc biednym w W-wie to o wiele gorzej niz
      biedak w np. Gorzowie czy innej wsi, bo to sie naprawde odczuwa. W W-wie obecnie
      rzadza pryszczaci yuppies, ktorzy otaczaja biednych pogarda.
      • gsolis Re: Minimalnie okolo 1000 euro a wiec: 16.03.09, 16:01
        brzmi strasznie
        • Gość: gość Re: Minimalnie okolo 1000 euro a wiec: IP: 62.153.75.* 10.08.09, 13:02
          Trochę w tym prawdy :), Warszawa jest pod tym względem dość brutalna, niestety,
          myślę, już ze te 1000 Euro jest ok, mając dochód na poziomie 3200-3500 netto to
          jest suma na wyżycie, w sensie wynajem mieszkania + inne opłaty, ale napewno nie
          da się za to poszaleć, choć ludzie żyją też za mniej, i co mają powiedzieć?
          Jeżeli chodzi z kolei o rynek pracy w kryzysie patrząc na rynek warszawski to
          powiem, że jest średnio...
    • Gość: ylo Re: ile wynosi miesięczne utrzymanie się w Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 23:12
      około 3,5 tys
      • adrian.staszewski28 Re: ile wynosi miesięczne utrzymanie się w Warsza 08.08.10, 14:01
        Ee przesadzacie wg. mnie
        Wiadomo w Warszawie są różne ceny ale są sklepy gdzie można kupić chleb np za
        1,49zł a w niektórych małych sklepikach po 3zł. Także jak kto woli.

Koszta jakie ja mam to 700zł czynsz z opłatami (wynajmuje pokój w mieszkaniu)
        39zł/m-c za kartę miejską na wszystkie środki komunikacji
        na jedzenie trzeba liczyć 600-700zł

W moim przypadku tak to wygląda.
        • Gość: lumpik Re: ile wynosi miesięczne utrzymanie się w Warsza IP: 91.197.155.* 10.08.10, 10:00
          A ja mieszkam na centralnym i nie płace czynszu. Zimą mieszkam w
          kanałach mam cieplutko a i kumple co wieczor cuś skitrają na
          rozgrzewkę. Garnitur z komunii trzymam w skrytce nr 106 na dworcu co
          rano go wdziewam i jade na gapę na szturmową. Zarabiam nieźle jestem
          menagerem w dużej korporacji. Zapraszam wszystkich przyjezdnych na
          dworcu jeszcze kupa miejsca a Polacy to przyjazny naród jak jesteś
          głodny zawsze kopsną na jakąś bułkę czy browarka.
          • Gość: Arturro Re: ile wynosi miesięczne utrzymanie się w Warsza IP: *.acn.waw.pl 10.08.10, 22:00
            Pytanie bez sensu. Można utrzymać się za 500 zeta (wynajmując
            malutki pokój na Pradze na pakę w 3 osoby, jedząc chleb z pasztetem
            z biedronki itd. , można i za 20 tysięcy.

Jeśli nie masz mieszkania lub pracy co najmniej za 5,5 K brutto to
            nie przyjeżdzaj tu - nie warto.
    • Gość: some1 Re: ile wynosi miesięczne utrzymanie się w Warsza IP: 109.243.254.* 10.08.10, 22:38
      Zależy od warunków, u mnie miesięcznie :
      - 1500 mieszkanie, kawalerka, 35m, tv, odnowiona ale bez luksusów,
      - 50 opłaty typu woda, prąd,
      - 200 transport (paliwo, bilety) - można taniej
      - 40 telefon
      - 45 internet
      - 500 (około) wyżywienie (obiady gotowe około 16zł, czasem gotuje)
      - 100 inne rzeczy do mieszkania, typu proszki, płyny, środki czystości, itp.

Dochodzi do tego jeszcze sporo innych planowych i nieplanowych wydatków różnego
      sortu, jak wyjścia (piwko ok.10zl), fryzjer (męski 20zl), pralnia(50zl za
      gajer), myjnia(60zl). Plus to co zdarza się w każdym miesiącu ale nie co miesiąc
      typu wesele, naprawa samochodu, ubezpieczenie lub przegląd,
      imienino/urodzino/święta, zakup jakiegoś ciucha, wyjazd na weekend/wakacje.

Kalkulując to wszystko myślę, że jakieś 3000/msc. Rzeczy kupuje ekonomicznie w
      marketach na promocjach ale wiem, że można znacznie mniej wydawać np. na
      jedzenie, komunikację itp. Myślę, że spokojnie za 7000zł netto można dobrze żyć
      na średnim poziomie. W to celuję za jakieś kilka lat (a może więcej ;)

pozdro i powodzenia w stolicy :)
    • Gość: Tragedia Re: ile wynosi miesięczne utrzymanie się w Warsza IP: *.sgh.waw.pl 19.08.10, 17:00
      2 000 zł bez dodatków ... i to wielkiej skromności bez samochodu

Mieszkanie (pokój) od 700 zł do 1000 zł
      Jedzenie (20-30 zł dzień) 600 - 900
      Miesięczny 70 zł
      Jakaś imprezka 100-200 zł
      i masz ponad 2 000 zł bez szału :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka