Dodaj do ulubionych

pro contra wątkowi o szczurach

IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.03, 18:37
hej warszawiaczki drobne. Właśnie jestem po rozmowie kwalifikacyjnej w
pewnej firmie z siedzibą w Wawie. Dostałem robotę wraz z dwoma ludźmi z tzw.
prowincji. Odpadła ponad setka śmiesznych warszawiaczków w garniturkach... i
jak? łyso wam?

to_ja
Obserwuj wątek
    • Gość: makavity Amway, czy Herbalife? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 19:51
      a moze Zepter?
      • Gość: to_ja Re: Amway, czy Herbalife? IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.03, 20:19
        Gość portalu: makavity napisał(a):

> a moze Zepter?

no nie do końca. Sieciówka, CISCO się parająca :))) hej hej, jak piękny jest
        ten świat :)))

to_ja
    • Gość: ASTER Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.acn.pl 05.12.03, 19:52
      Prowizja
      • Gość: to_ja Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.03, 20:23
        prowizja to może nie. Raczej premia. Gołej pensji 5 kPLN + właśnie premia.
        Wygląda na to, że będzie tego ok. 7-8 kPLN na rękę :)) no i sami powiedzcie,
        czy zycie nie jest piękne? Wasze zdrowie, warszawiaczki, spełniam kufelkiem
        Żywca. Jak nic szalał będę do północy, jak nie dłużej :)))

to_ja
        • Gość: bezrobotny Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.crowley.pl 12.12.03, 12:27
          I w dodatku szczęśliwie udało mu się wynająć kawalerkę na Tarchominie z
          siedmioma kumplami - żeby taniej było.
          • Gość: to_ja Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 22:25
            e, nie, ja tam nie mam czasu ani ochoty łazić po Wawie w poszukiwaniu lokum.
            Zleciłem znalezienie jakiejś przytulnej kawalerki lub M cośtam (<=2) agencji.
            Ale dzięki za ostrzezenie, bo sądząc z Twojego wpisu Tarchomin to nieciekawa
            okolica (nie obrażajac nikogo stamtąd, bo opinię czerpię z Twojej wypowiedzi).
            Zadzwonię jutro do agencji, by takie okolice wykluczyła. Dzieki raz jeszcze. A
            tak z ciekawosci: co to takiego ten Tarchomin?

to_ja
    • Gość: corgan No i co w zwiazku z tym? IP: 217.8.191.* 05.12.03, 22:05
      jestes tak samo zalosny i prymitwyny jak ten ludzi ktory zapoczatkowal watek o
      szczurach ze wsi...

bez pzdr

Dolnoslazak w Warszawie
      • Gość: to_ja Re: No i co w zwiazku z tym? IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 16:10
        Wcale mie to nie przeszkadza. I tak się cieszę :))))))

i pozdrawiam Dolnoślązaka w Wawie :))))))))))))))))))))

to_ja
    • Gość: ASTER Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.acn.pl 05.12.03, 23:12
      No to 160*5= 800 + prowizja :) zarobki jak w raju
    • lukasza2 Re: pro contra wątkowi o szczurach 05.12.03, 23:28
      Z całego serca wam gratuluje
      • Gość: oknik Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 12:32
        Kolejny zdobywca ilosci postow na forum. Jak chcesz byc taki zadziorny to wejdz
        na forum dla homo i napisz ze sa chorzy. niepozdrawiam
        • Gość: to_ja Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 16:12
          wcale nie chcę zdobywać jakiegoś rekordu ginesa. Wcalew mie na ym nie zależy.
          Cieszę się że okazałem się lepszy od mydłków i tyle :)))))))))))))))))

to_ja
      • Gość: to_ja Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 16:26
        dzięki :))) i Tobie powodzenia życzę :)))

to_ja
    • oban Re: pro contra wątkowi o szczurach 06.12.03, 22:34
      Sieciówka, CISCO, 5kPLN + premia ?
      He,he - chciałbyś.
      • Gość: to_ja Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 16:15
        co mam chcieć. Tak mam w umowie. A wiem, ze inni mają dużo lepiej robiąc w
        podobnej branży w Wawce. Wiem, bo niedawno jeden ze znajomych się przenosił. I
        dużo lepiej trafił

to_ja
    • Gość: Krzychu Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.acn.waw.pl 06.12.03, 22:35
      Spadaj wsiochu z Tarnowa do domu buraki zbierać!!!!!!! Jesteś palantem i twoje
      dzieci tez bedą palantami, bez pozdrowien dla bydlaka!!!
      • Gość: to_ja Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 16:18
        wróce. Na jesień. Nie tyle na buraki, co na ziemniaki :))) Bardzo sobie to
        chwalę (wykopki znaczy). A po wykopkach znów wracam do Wawki :)))))))))))) A
        buraków dość jest wśród rodowitych wawiaków, wystarczy ich :)))

to_ja
    • Gość: Marysia Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 01:03
      >Sieciówka CISCO
      >Gołej pensji 5 kPLN + właśnie premia.
      >Wygląda na to, że będzie tego ok. 7-8 kPLN na rękę :))

Przepraszam, ale co to jest ta sieciówka? Co trzeba robić?
      Ile to jest 5 kPLN? 500,-zł?
      Nie pytam przez złośliwość. Chciałaby wiedzieć. A Tarnów fajne miasto, parę
      razy byłam.
      • Gość: to_ja Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 16:22
        znaczy praca przy tworzeniu sieci. Oparta o sprzęt CISCO. A trzeba
        konfigurować i uruchamiać sieci komputerowe mniej lub bardziej rozległe.. A 5
        kPLN oznacza ok. 5000 nowych złotych polskich. Taki przedrostek mnożnikowy
        (znaczy to "k" przed PLN)

to_ja

PS dzięki za nienapastliwy wpis. Świętuję nadal, więc teraz Twoje zdrowie
        kufelkiem następnego Żywca :)))))
        • Gość: Marysia Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 19:48
          No to rewelacyjna praca. Gratulacje!
          • Gość: to_ja Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 21:33
            dzięki. Czy jest to rewelacja, to się jeszcze okaże. Poczekamy,
            zobaczymy :)))) I Tobie powodzenia życzę

to_ja
          • Gość: janek Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 11.12.03, 20:38
            Marysia !!!!!
            Dla Ciebie jest praca za 150 zł za godzinę w Warszawie, mogę Ci pomóc.
            • Gość: to_ja Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.03, 20:47
              a w czemże to chcesz koniecie pomóc?

to_ja
              • Gość: to_ja errata... IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.03, 20:49
                z powodu: mea culpa ;) Winno być

"a w czemże to chcesz koBiecie pomóc?"

to_ja
              • Gość: janek Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 11.12.03, 20:51
                W załatwieniu dobrej i ciekawej pracy.
                150 zł za godzinę * 180 godz. = 27 000 zł , jesteś łyku w stanie tyle
                wyciągnąć?
                • Gość: to_ja Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.03, 21:13
                  może byłbyś chłopcze w stanie rzecz przybliżyć? Bo zdaje się lekką stęchlizną
                  post Twój wania.

to_ja
    • Gość: doradca Glupi czy tylko udaje IP: *.acn.waw.pl 07.12.03, 20:22
      Właśnie dzięki komus takiemu jak Ty spowodowałeś niesamowity wzrost sprzedaży
      tej "sieciówki'. Uważaj bo od zlecen zabraknie miejsca na Twoim koncie. Jak ja
      uwielbiam patrzeć na takich jordolniętych polaczków jak Ty. Grunt to naiwność.
      Nieważne czy z Krawatowa, Sledziowa, Krzyzakowa, Centusiowa, Medalikowa czy
      Hanysowa. Najważniejsze, ze jesteś jordolnięty. Baw się dobrze.
      • Gość: to_ja Re: Glupi czy tylko udaje IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 21:41
        eee, nie, to nie o to chodzi. Ja jestem zwykły inżynier. Daje mi się robote
        przy konfiguracji i uruchomieniu sieci i ja to robię. I tyle. Bawił się będę,
        bo tego przez dobrych parę lat się uczyłem i lubię to :)) Życzę wszystkim, by
        pracę powiązaną z zainteresowaniami podłapali :))

to_ja
        • Gość: doradca :):):):) IP: *.acn.waw.pl 08.12.03, 20:21
          Zycze powodzenia.
    • Gość: Pytion Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.stegny.2a.pl 07.12.03, 22:09
      Nie jest mi łyso. Gratuluję ciepło i pozwolę sobie zauważyć, że Warszawiak na
      podobne stanowisko pewnie by nie zgodził się pracować za te pieniądze co Ty...
      Obyś następnym razem dostał wyższą pensję!
      PS. WITAMY W WARSZAWIE
      • Gość: Warszawiak Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 22:41
        Witam!
        A ja robię to co lubię! Nie będę się chwalił ile zarabiam, ale naprawde nie
        jest źle! Praca w sumie lekka, przyjemna (chociaż nie zawsze :() ale za to ka$a
        nadrabia wszystkie zaległości :)
        Pozdrawiam tylko WARSZAWIAKÓW! Reszta frajerstwa niech jedzie sobie na
        buraczki, kartofelki czy zbieranie czego im się podoba! Won wsiochy do siebie!
        Fcuk!
        • Gość: Lepszy Warszawiak Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.chello.pl 08.12.03, 10:42
          Witam Pana ze Slaska. Gratuluje sukcesu i oby tak dalej. Jesli mozna poradzic
          to radze sie nie udzielac na tego typu forum. Udeza to w godnosc ludzka. Watki
          smierdza anarhia, a Ci co uwazaja sie za Warszawiakow, wcale nimi nie sa. A
          Pan French Connection UK juz bardziej zalosny nie moze byc. Juz pewnie nie
          pamietaja z kad jego dziadkowie pochodza. Ilu z reszta tych "Warszawiakow" ma
          ich w samej Warszawie? To_Ty bedziesz mial normalne dzieci, a on takie, ktore
          nie potrafia sie odnalezc w spoleczenstwie. Skoro ojciec nie moze... .
        • Gość: ja Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 15:51
          hmm, czyzby twoim powolaniem byla praca w charakterze alfonsa albo meskiej
          prostytutki?? Bo napisales:"A ja robię to co lubię! Nie będę się chwalił ile
          zarabiam, ale naprawde nie jest źle! Praca w sumie lekka, przyjemna (chociaż
          nie zawsze :() ale za to ka$a nadrabia wszystkie zaległości :)".

gratuluje......

• Gość: to_ja Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.03, 20:06
        cieszę się, że nie jest Ci łyso :)) nie wiem, co tam rodowity Wawiak by
        chciał, ale wiem, ilu było kandydatów z Wawy :) No i może masz rację. Może
        faktycznie mało będę dostawał... dzięki za podpowiedź, na drugi raz lub przy
        negocjacjach w tej robocie będę się bardziej starał.

Pozdrawiam Warszawiaka :)

to_ja
        • Gość: Pytion Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.eranet.pl 12.12.03, 22:52
          A proszę bardzo :-)
          Obyś następnym razem dostał jak najwięcej. :-)
          Nie wyglądasz na buraka, choć dość buracko zacząłeś ten wątek, więc witajte w
          Warsawie, takich Nam trzeba! Buraków mamy dosyć własnych, o czym przekonasz się
          o ile się jeszcze nie przekonałeś...
          Pozdrawiam
    • Gość: rodowity Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 14:10
      Nie dziwnego ze wiesniakow zatrudnili. Wiesniaka latwiej robic na kasie a potem
      wywalic.
      • Gość: ja Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 15:44
        a ty niby co??? Zamiast pracowac wolisz sie opieprzac a swoj mniejszy status
        materialny przypisujesz ludziom, ktorzy chetnie podejma sie pracy za rozsadna
        pensje, malo tego masz im to za zle. A byc moze, ze poziom twojego
        wyksztalcenia nie dorownuje osobom z tzw prowincji??

Pamietaj, ze do odbudowy Warszawy przyczynilo sie wiele ludzi z calego kraju i
        maja oni prawo tutaj przebywac czy ci sie to podoba czy nie. Nie pasuje, to
        zmien miasto ;P
        • Gość: Warszawiak Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 19:11
          nie. alfonsem nie jestem, męską dziwką też nie :) i nikt mnie nie zatrudnił!
          sam to zrobiłem ;p prowadzę własną działalność, jestem jednym z pierwszych na
          rynku, mam już wyrobioną markę firmy, zarabiam nieźle, ale będzie lepiej! nie
          tyram po 14 godzin na dobę, nie podgryzam współpracowników i nie czytam
          metropolu przy sniadaniu! nie, nie jestem taki jak ty! długo śpię, nie stresuje
          się, dbam o kondycję. ogólnie jest fajnie! jeszcze długa droga przed tobą żeby
          osiągnąć ten poziom!
          • Gość: ja Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 19:58
            A skad wiesz jaka ja jestem?? Obrazasz ludzi stawiajac siebie na piedestale,
            lecz tak naprawde to nic nie jestes wart z takimi pogladami i sposobem
            patrzenia na swiat. Wspolczuje twoim wspolpracownikom.
            Doprawdy???.... Podejrzewam, ze to ty sporo lat musisz jeszcze poswiecic, by
            dorownac mojemu poziomowi...

takich ludzi jak ty powinno sie omijac jak smierdzace g...wno :). Zadufanych w
            sobie narcyzow, ktorzy, gdy osiagna troszeczke wiekszy "pulap" od przecietnego
            to kazdemu daja odczuc jak sa "sytulowani", jaki to tryb zycia prowadza,
            biedniejszym spoleczenstwem od siebie pogardzaja itp.

Ps. moze sporo osob czyta metropol przy sniadaniu /jak to nazwales/, za to
            podejrzewam, ze ty wogole nie czytasz.

scusa, nie mamy o czym rozmawiac.....
      • Gość: to_ja Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.03, 20:12
        spoko. Jak na poczatek te 7-8 kPLN całkowicie mnie zadowalają. Potem
        pomyslimy, co dalej :))

to_ja
        • Gość: michelle Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.03, 21:10
          hej kochani. Nie jestem Warszawianką ale skończyłam studia na UW i niestety
          wyjechałam ze stolicy. I może pochodzę z wiochy ale kocham Warszawę i marzę o
          dniu kiedy tam wrocę . Lubię Warszawiaków tych rodowitych i tych mniej
          rodowitych i przyjezdnych również i po prostu chciałabym żyć w mieście, które
          kocham. Warszawy nic nie zmieni na gorsze- napływowa ludność, Unia Europejska
          czy ksenofobia mieszkańców. Myślę, że uroku i perspektyw temu miastu
          dostarczają ci, ktorzy je po prostu kochają. widzicie, ja na przykład nie chcę
          być nieszczęśliwa dlatego, że muszę mieszkać tam gdzie nie chcę. Chcę ułożyć
          sobie życie w stolicy i nie chciałabym być ciągle nazywana " wiocha". Szanujmy
          się
          • Gość: doradca Pozdrawiam IP: *.acn.waw.pl 09.12.03, 22:13
            Trzeba naprawdę mieć odpowiednie podejście do życia aby przyznać się, że
            pochodzisz jak to określiłaś z "wiochy". Zapewniam Ciebie, że nie pochodzisz z
            żadnej "wiochy" tylko z miejsca gdzie nieważne jest pochodzenie a to co sobą
            reprezentuje dany człowiek. Jeszcze raz podzrawiam i życze powodzenia.
            • Gość: michelle Re: Pozdrawiam IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.03, 18:34
              Dziekuję za twoj list Doradco. To naprawde miłe przeczytać słowa uznania.
              Dziekuje za pozdrowienia, dzięki nim łatwiej mi wierzyć, że mi się uda. Również
              gorąco i serdecznie pozdrawiam
    • Gość: Zbyszek Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 14:47
      Słuchaj szczurku z tarnowa - ciesze sie razem z toba, ale ci nie zazdroszcze
      jakos. Robic " loda " szefowi za takie grosze?
      • Gość: to_ja Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.03, 17:14
        przepraszam, ale ja ze starych czasów pochodzę i nie rozumiem młodzieżowego
        (chyba) slangu. Jedyne lody jakie trawię, to włoskie, śmietankowe, i to tylko
        w sprawdzonych miejscach, bo w niektórych lokalach robią fatalne. Aha, i
        jeszcze oczywiście lody owocowe, ze szczególnym uwzględnieniem truskawkowych.
        Mogą być z adwokatem. Jest tylko jeden niuans: nie ja je robię, tylko robią je
        w lokalach cukierniczych...

to_ja
    • Gość: Zbyszek Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 14:58
      Tez sie ciesze razem z toba " czlowieku wielkiego sukcesu".
      Popracujesz 3 miesiace i cie wypieprza. Bo przyjdzie nastepny gowniarz z
      jeszcze glebszej prowincji i za jeszcze mniejsza kase niz te twoje drobne ,
      przekroczy predkosc swiatla i bedzie lepszy. I wrocisz na swoja prowincje :)
      • yapkovitz Re: pro contra wątkowi o szczurach 11.12.03, 08:15
        Ja tez jestem z "wiochy", chociaz pochodze z miasta, ktore lezy na prowincji. Z
        punktu widzenia "warszawiakow" wszystko jest prowincja oprocz prowinacji w
        samych "warszawiakach". Mieszkam pare lat w Warszawie i moge powiedziec ze
        spotykam w wiekszosci sympatycznych warszawiakow. Spotykam rowniez
        warszawiakow, ktorzy reprezentuja bardzo niski poziom kultury osobistej, takich
        wlasnie czytam na tym forum.
      • Gość: to_ja Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.03, 17:18
        cieszę sie wraz z Tobą, kolego z Łomianek. Nie sadzę, by po 3 mcach mnie
        zwolnili, bo po co dawaliby umowę na czas nieokreslony? No chyba że w Wawie
        inne warunki panują. A jak znajdzie sie ktoś lepszy ode mnie? no cóż, pewnie
        faktycznie mnie zwolnią i będę musiał szukac czegoś innego. Tyle ze kryterium
        głównym zwolnienia/zatrudnienia nie będzie raczej wynagrodzenie, a konkretna
        wiedza.

to_ja
        • Gość: fazz Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.acn.waw.pl 12.12.03, 16:28
          Tak na początek na czas nieokreślony ???
          • Gość: to_ja Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 22:29
            ano tak sie jakoś złożyło, że od razu. Nie wiem, albo taki dobry byłem, albo
            co... sam sie trochę zdziwiłem, bo nawet u mnie na wsi najpierw na próbę
            biorą. Tyle, że kręciłem się trochę w branży. Może jakąś moją robotę znali?

to_ja
            • Gość: rewo Re: pro contra wątkowi o szczurach IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.12.03, 23:21
              Powodzenia życzę. Sam nie mam roboty i bym się wybrał chętnie do Warszawy ale
              nie wiem trochę zestresowany jestem. No chłopak z prowincji. Nie mam rozeznania
              jak jest z tą robota w stolicy. Czy mając wyzsze wykształcenie Techniczne PWr
              mam większe szanse niż gdzie indziej (np. we Wrocławiu). To takie moje
              spekulacje. ale trzymac sie nie poddawać.Musimy być bardziej życzliwi i wsio.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka