15.02.07, 21:41
A wiecie co? u nas jeden synek po pijanemu z bloku wyskoczyl, mial 26 lat
(podobno). poza tym wzrosło przecietne wynagrodzenie (wzrosna skladki zus).
ten gosciu z dworcowej (swietlik) dalej mi sie nie podoba. wyremontowali nam
chodnik, ale w jezdni te same dziury. i umarla taka babka z sasiedztwa.
latarnia przy ul. Reja nie swieci. poza tym zobaczcie sobie ten ostatni blok
na reja jak wyglada, wszystkie wyremontowali a ten jeden straszy. zabki rodza
sie i plajtuja jak grzyby po deszczu (ostrzezenie - kusza praca a tak na
prawde to nie do konca jest tak, niby na wlasny rachunek ale umowa najmu na
nich, wystroj sklepu, towar, wszystko jak kaza, to gdzie ta samodzielnosc?)
mojmkumpel pojechal do londynu, cholera. i dostalam walentynke wczoraj haha.
chociaz takich swiat nowo-tradycyjnych to nie obchodze. i wogole co to za
moda dawac walentynki kobieta-kobiecie? dzien zyczliwosci byl (kiedys tam) to
jest swieto zakochanych (chociaz jakos watpie zeby moj walenty mnie kochal
haha ma zone haha) to pozdrowka. ide sluchac muzy i pograc do kurnika w
karty, bo tu jest za cicho. pozdrowka dla tych co zechca przeczytac,
specjalne jak ktos cos dopisze, chocby na zlosc ale to juz cos. papa
Obserwuj wątek
    • ameba1 nowinki 15.02.07, 22:31
      u nas jakoś nikt nie chce wyskakiwać z okna :( Ale za to do naszej piwnicy lgną
      jak muchy na lep. Już drugi raz w tym miesiącu wymieniliśmy kłódkę w drzwiach.
      A oni niemiłosiernie myślą, że pewnie w tej piwnicy to jakieś złoto jest czy
      co? Sprzątaczki pewnie strajkują, bo od trzech miesięcy to ich na oczy nie
      widziałam. A z kuchennego okna to nawet nie chce mi się patrzeć bo na dworze
      wygląda co najmniej jak na wysypisku śmieci.. Teraz mam mały dylemat, czy
      mojego brzdąca przyjmą do przedszkola we wrześniu. A na razie muszę wysłuchiwać
      jej najnowszego tekstu: ale owoc, ale kuszący. Poza tym codzienny serial pt.
      Teletubisie mogą działać na psychikę dorosłego człowieka ;) Przekonałam się o
      tym na własnej skórze :) Dziś dowiedziałam sie, że mają <mieli> w Szombierkach
      stawiać Biedronkę na Karpackiej. No ile jeszcze tych sklepów????
      Ps. a ta żabka to faktycznie pic na wodę. Wiem. Miałam <nie>przyjemność
      pracować w takowej. Odradzam stanowczo!!! To już lepiej iść na zasiłek ;)
      • yoanna Re: nowinki 16.02.07, 10:54
        Wprawdzie nie wiem jak umierają żabki...ale jeśli mówicie,że tragicznie to wezmę
        na nie poprawkę.
        Z nowinek sklepowych ostatnio odkryłam,że sieć TESCO przejęła markę Leader
        Price, w związku z tym mamy w Bytomiu kolejny sklep TESCO przy ul.Tarnogórskiej.
        Skoki z okna i inne autodestrukcyjne akty, często dopadają ludzi na przednówku...
        Jest szaro-buro,trzeba sobie jakiś kolor znaleźć...żeby nie wpadać w doły.
        Co do miłośników cudzych,piwnicznych zbiorów,to życzę wyboistej drogi
        kolarzowi,który odjechał z piwnicy Moim Nowym Rowerem.
        Straciłam bicykl tak szybko,że nawet nie zdążyłam zapamiętać jak wyglądał;)
        Taka gmina...;)

Pozdrawiam;)
        • ameba1 nowinki 16.02.07, 14:26
          hehehehehe, no to może wcześniej na moim ujechał parę metrów i walnął gdzieś w
          krawężnik. Pewnie musiał się rozejrzeć za jakimś nowym wehikułem ;) Niestety ja
          też nie zdążyłam moim się nacieszyć - tylko raz się przejechałam :( Moja
          piwnica rozwiązana, a właściwie sprawa tego kolesia. Dostał zawiasy. A miasto
          wydało trochę kasy na wysyłanie nam świstów informujących o byle terminach
          rozpraw i innych pierdołach. Wywalają pieniądze w błoto!!!
          Ja dopiero dziś zauważyłam, że Szajsa przejęło Tesco. Dwoją się i troją te
          marketowce. Za niedługo będzie tak jak w tej reklamie - otworzę drzwi i wejdę
          do marketowca ;)
          pozdrawiam cieplutko
          • zbutwiak Re: nowinki 18.02.07, 11:05
            czesc dziewczyny! dzieki za odzew. w kazdym razie o tesco dowiedzialam sie od
            was (bo na tarnogorskiej rzadko bywam o tej porze roku zwlaszcza) ale jak
            szajsa przejal szajs to ok, kiedy jeszcze tesco bylo hitem to fajnie robilo sie
            zakupy, teraz tam NIC nie ma (ciekawego). w pracy zdarzaja sie bony swiateczne
            i mialam ostatnio dylemat co z tym zrobic, w koncu dzieci sobie kupily prezenty
            ale szczerze mowiac wyboru nie bylo. i tak jest w kazdym jednym. jeszcze
            carefour jakos wychodzi na ich tle, ale osobiscie wole robic zakupy kolo domu.
            ma to tez taka zalete (poza tym ze w mojej dzielnicy ceny sa umiarkowane i nie
            przekraczaja tych z marketow z wyj. "promocji" na rozne rzeczy ktore im zbywaja)
            ze kupujac w malych sklepach jest osobisty kontakt ze sprzedawca, ktory
            doradzi, cos odlozy na popoludnie (wazne gdy sie pracuje) itd. mozna zapytac,
            sprzedawca zawsze cos doradzi, natomiast w markecie znalezc kogos z obslugi to
            jak szukanie igly w stogu siana. No i najwazniejsze dla miasta - wspieram
            drobna przedsiebiorczosc haha. a tak na marginesie - zauwazylyscie ile nowych
            sklepow powstalo w bytomiu??? (zeby tylko nie zaczely padac za jakis czas)
            mysle ze to sie wiaze z obnizona skladka zus (niecale 300 zeta na 2 lata) tak
            wiec na razie otwieraja, potem przepisza na krewnych, moze jakos to pojdzie. no
            i jeszcze mozna skorzystac z dotacji z urzedu pracy itd. to na razie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka