starypierdola 05.10.04, 09:05 Tuz kolo Swiatlo!! Juz mu pewnie popiol po glowie sypie, choc to nie Sroda Popielcowa. Zalecam modlitwe w jego intencji, w koncu mezczyzni na tym Forum sa na wage zlota! No i ten nowy truck!! Co za szkoda! SP Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia553 Mialam sen: 05.10.04, 09:58 piekny sen. Snilo mi sie, ze po obudzeniu poszlam do compa, a tam Ziutek pisze o pieknej pogodzie, slicznych dziewczynach, ostatnim ladnym urlopie i o kwiatkach w ogrodzie, Zadnych horror-wiadomosciu, zadnej listy poleglych, ech, sen mara...... Witam po przerwie, Ziutek! Odpowiedz Link
starypierdola Sen-zjawa 06.10.04, 06:53 E, Basia, o dupie-marynie to ja wole rozmawiac z dziewczynami z Memphis, Tenn. Zapewniam Cie ze wszystkie maja duze d... Na tym forum, skupiajacym elite ex-polskiej inteligencji, no moze tylko ta jej czesc ktora jest obznajomiona z komputerami, szukam doznan estetycznych i intelektualnych na miare epoki!! SP Odpowiedz Link
swiatlo Re: Wulkan Mt. St. Helens wybucha!!! 05.10.04, 18:46 Z dachu mojego domu St. Helens niestety nie widać, trzeba podjechać trochę na północ i w Gresham z Powell Bute Park widać Helenę jak na dłoni. Widać też Helenę jak się jedzie I-205 na północ. Kiedy Helena wybuchła w 1980 to ja jeszcze ganiałem się z ZOMO w Warszawie, ale jak teraz się pytam starych miejscowych, to opowiadają że ogródki w Portlandzie się pokryły cienką warstwą popiołu. Jakiś incz czy coś podobnego. Mam nadzieję na ładne widowisko. A że trochę popiołu będę musiał zgarnąć z ogródka, to jest wkalkulowane w cenę. Odpowiedz Link
starypierdola Poprzedni wybuch 06.10.04, 06:49 ... widzialem w Amerykanskiej TV. Wygladalo strasznie: w miescie ciemno (Portland), pyl na wszystkim, chyba ze dwa cale. No i ci zabici. Pozniej jeden zeszyt National Geografic byl poswiecony temu wybuchowi. Zawieral miedzy innymi zdjecia robione przez fotografa ktory zginal w tym wybuchu; film z kamery znalezionej przy jego ciele. Rzeczywiscie wstrzasajace. Ja tam sie lepiej za Ciebie pomodle. :))) SP Odpowiedz Link
jan.kran Re: Poprzedni wybuch 07.10.04, 19:16 starypierdola napisał: > ... widzialem w Amerykanskiej TV. Wygladalo strasznie: w miescie ciemno > (Portland), pyl na wszystkim, chyba ze dwa cale. No i ci zabici. > > Pozniej jeden zeszyt National Geografic byl poswiecony temu wybuchowi. Zawieral > > miedzy innymi zdjecia robione przez fotografa ktory zginal w tym wybuchu; film > z kamery znalezionej przy jego ciele. Rzeczywiscie wstrzasajace. > > Ja tam sie lepiej za Ciebie pomodle. :))) > > SP Akurat czytalam ten N.G.... Nie do smiechu mi. K. Odpowiedz Link
swiatlo Re: Poprzedni wybuch 07.10.04, 19:37 Moja dzieciarnia ma nadzieję na największy wybuch. Ot tak dla funu! A ja im tłumaczę jak to nam poniszczy samochody i dom. Odpowiedz Link
ani-ta Re: Poprzedni wybuch 07.10.04, 20:20 swiatelko... a moze lepiej im tlumacz jak niebezpieczne jest wdychanie tego pylu? zakladam ze odlamkiem skalnym zadne z was nie ma szans dostac!? samochod, trawnik i dom... to TYLKO rzeczy... pylice pluc ma sie cale zycie. a.:) Odpowiedz Link
swiatlo Re: Poprzedni wybuch 07.10.04, 20:36 Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się że pylica nam bezpośrednio nie grozi. Jesteśmy 50 mil od wulkanu w lini prostej na południe, a zdecydowana większość wiatrów w naszym rejonie wieje na wschód. Odpowiedz Link
ani-ta Re: Poprzedni wybuch 07.10.04, 20:49 podalam ci argument na dzieci:) moim zdaniem zdecydowanie bardziej przemawiajacy niz zniszczony samochod;) a co z nim zrobisz.. twoja sprawa;) pylica tak...by pyl dociera...jak bedzie dzieciak stal z rozdziawionym dziobem i gapil sie na wulkan to ma pewn (minimalne) szanse na pyl w plucach. a.:) Odpowiedz Link
chris-joe prosba do Swiatly 08.10.04, 11:37 Prosze uprzejmie, coby przesunac glowna erupcje na koniec listopada. Na amerykanskie swieto dziekczynienia, tak sie dziwnie sklada, wybieram sie w okolice Portlandu (Swiatlo, moze spotkamy sie na kawe?:) i z Vancouveru bede lecial nad samiuska Helena. Siedzenie zabukowalem po odpowiedniej stronie samolotu i mam ochote na spektakl. Prosze o pozytywne rozpatrzenie, cj Odpowiedz Link
swiatlo Re: chmm... 08.10.04, 20:39 Spotkamy się, spotkamy. Ale proponuję zieloną herbatę zamiast kawy... Odpowiedz Link
jan.kran Re: Zabukowane siedzenie :-ppp 08.10.04, 21:20 chris-joe napisał: > Prosze uprzejmie, coby przesunac glowna erupcje na koniec listopada. > Na amerykanskie swieto dziekczynienia, tak sie dziwnie sklada, wybieram sie w > okolice Portlandu (Swiatlo, moze spotkamy sie na kawe?:) i z Vancouveru bede > lecial nad samiuska Helena. Siedzenie zabukowalem po odpowiedniej stronie > samolotu i mam ochote na spektakl. > Prosze o pozytywne rozpatrzenie, > cj Masz spadochron ? Albo chociaz silna wole zeby rodzinie z pieciorgiem drobnych dzieci odmowic upragnionego i zaplanowanego miejsca :-)))) K. Pamietliwy :-)))) Odpowiedz Link
chris-joe Re: Zabukowane siedzenie :-ppp 09.10.04, 00:42 jak mi baba, czy chlop, badz oboje na raz rodzic beda- NIE USTAPIE! NO PASARAN! Odpowiedz Link
jan.kran Re: Zabukowane siedzenie :-ppp 09.10.04, 00:50 I TO JEST JEDYNE SLUSZNE STANOWISKO...pardon za kapsy :-))))) K. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Zabukowane siedzenie :-ppp 09.10.04, 01:21 no, bo -do cholery- nie bede skakal z samolotu w poznym listopadzie! Nie? Odpowiedz Link
starypierdola Hi Kran! 09.10.04, 02:38 'Zabukowane' po polonijnemu to 'zarezerwowane'. Chyba wiec nie bedzie problemu. :))) SP Odpowiedz Link
chris-joe bukowac 09.10.04, 11:52 zaraz, zaraz, czy "bukowac" to na pewno slowo z jezyka polonijnego, a nie polskiego? Czy po polsku nie mowi sie "bukowac bilet"? Prosze o ekspertyze, bom pewnosc postradal. Odpowiedz Link
jutka1 Re: bukowac 09.10.04, 12:38 Mowi sie bukowac, choc bardziej poprawne jest "robic rezerwacje" albo "rezerwowac" Twister :-) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Hi Kran! 09.10.04, 20:09 starypierdola napisał: > 'Zabukowane' po polonijnemu to 'zarezerwowane'. > > Chyba wiec nie bedzie problemu. :))) > > SP Pierdola... zabukowane...zarezerwowane... problemy byly. Nie jezykowe ino miedzyludzkie :-))) Ale to zaszlosci z przeszlosci i C.J. jak widze oduczyl sie asertywnonosci :-))) Ja tez :-))) K. Odpowiedz Link
pani-i-toto pierduły 08.10.04, 11:44 Co Wy pierdolo pierdulita, swiatlo, jak spiritus movens, spiritus sanctis lub spiritus retyfikowany nie jest bytem identyfikowalnym pod wzgledem plciowym. Nie jest mezczyzna. Nie jest tez kobieta. Po prostu jest. Jakies tam erekcje czy erupcje jego nie dotycza. Odpowiedz Link