Dodaj do ulubionych

Co dzisiaj Trump zrobil. Wątek Ani

21.09.19, 04:29
Przerzucę bo się przelało - Aniu, mam nadzieję, że sie nie obrazisz za uprowadzenie wątku.

Spotkanie ze Scottem Morrisonem ze wszystkimi horonarami i gośćmi. Trupma oczywiście.
Tutaj wszyscy drapia się po głowach.WTF???

Scott Morrison rozpoczął naprawdę karierę polityczną w 2013 roku od dwóch stanowisk ministerialnych. Poważną funkcje zaczął dopiero piastować za kadencji Turnbulla, gdzie zasłynął głónie z tego, że go wygryzł ze stanowoska, po zorganizowany politycznym 'coupe' przez Duttona i wedle różnych źródeł z inicjatywy Murdocha i lobby węglowego, za karę prób wprowadzenia hydrogen na skalę przemysłową.

Wypłynął z nikąd i nic do tej pory jeszcze nie zrobił ale proszę obiad w komplecie; Trump, Murdochów wszystkie pokolenia, kopalnie w postaci Pana F. i Pani R - 'elita węgolowa Australii', z papetem PM w roli honorowej.

Zawsze się zastanawiałam dlaczego głosowanie w Australii wypełnia sie ołówkiem, podczas gdy wszystkie inne dokumenty zawsze i tylko czarnym długopisem.
Obserwuj wątek
    • kan_z_oz Re: Co dzisiaj Trump zrobil. Wątek Ani 22.09.19, 11:54
      Trump wydał obiad. Rachunek - 150 milionów w podarunku od ludu Australii na lot na Marsa.

Musze powiedzieć - brawo Trump. Oskubałeś pajaca przy dobrym posiłku za który zapłacił wielokrotność.
    • maria421 Re: Co dzisiaj Trump zrobil. Wątek Ani 24.09.19, 15:52
      Trump zignorowal mala Grete, zbawczynie planety. Jak smial?

www.youtube.com/watch?v=sImd7efEkSk
      • stokrotna Re: Co dzisiaj Trump zrobil. Wątek Ani 24.09.19, 22:54
        .... dobrze zrobił. Zainteresowanie Trumpa, szczycącego się tym, że chcętnie by przeleciał własną córkę - mogło źle zrobić 16-latce. Przyzwoity, dobry człowiek Prezydent Trump.
        • kan_z_oz Re: Co dzisiaj Trump zrobil. Wątek Ani 25.09.19, 07:03
          Donald J. Trump z Twittwera.

She seems like a very happy young girl looking forward to a bright and wonderful future. So nice to see!

Nie zignorował tylko z nią nie rozmawiał, ale widział i wie kim jest 16-to latka. Ale jaja.
          • maria421 Re: Co dzisiaj Trump zrobil. Wątek Ani 25.09.19, 08:49
            kan_z_oz napisała:

> Donald J. Trump z Twittwera.
            > ‏
            > She seems like a very happy young girl looking forward to a bright and wonderfu
            > l future. So nice to see!

Fakt, o wlasna przyszlosc Greta juz sie nie musi martwic.

> Nie zignorował tylko z nią nie rozmawiał, ale widział i wie kim jest 16-to latk
            > a. Ale jaja.

Za to ona zmierzyla go wzrokiem bazyliszka :-)

Ogladaliscie to patetyczne wystapienie Grety?

www.youtube.com/watch?v=TMrtLsQbaok
            Jak slysze ze "oni" (swiatowi przywodcy) "obrabowali ja z marzen" i ze ona sie poswieca bo zamiast w szkole musi byc w ONZ, to mam ochote jej przypomniec Malala Yousafzai , jej rowiesniczke ktora zostala postrzelona przez Talibow w drodze do szkoly, za to ze szla do szkoly i ktora teraz walczy o prawo dziewczat do nauki.

Mam ochote jej przypomniec Yenomi Park :

www.youtube.com/watch?v=ufhKWfPSQOw
            Albo Nadie Murad :

www.youtube.com/watch?v=S3LVwJMorao
            W zadnej z tych trzech nie ma tyle zlosci i nienawisci co w jednej Grecie :-(
            • maria421 Impeachment? 25.09.19, 09:27
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,25232399,usa-liderka-demokratow-oglosila-wszczecie-sledztwa-w-sprawie.html#s=BoxOpImg4
              • kan_z_oz Re: Impeachment? 25.09.19, 13:16
                Mario generalnie to jest coś lub jakieś zapytanie.

Greta stała sie sławna i nie myślę aby stało sie to dzięki jakiemuś lobby. Ok nie lubisz jej z powodów persolanych. Co chcesz od Forum???
                • kan_z_oz Re: Impeachment? 25.09.19, 13:25
                  FUCK really, której cześci nie rozumiesz.
                  Posłuchaj sobie samego Trumpa w przemowie bllelelel gdzie się sam zagrzebał.

www.abc.net.au/news/2019-09-25/donald-trump-impeachment-joe-biden-ukraine-explained/11542216
                  No chyba, że już demencja Cię dopadła. Sorry. Widac już bardzo.
                  Trump się sam pogrzebał.

Jak tak dalej pójdzie to opusze to forum bo poziom obecny mnie nie interesuje.
                  • stokrotna Re: Impeachment? 25.09.19, 14:45
                    Nie przesadzaj proszę Kan. Tylko dlatego, iż nie możecie się porozumieć z Marią w tym konkretnym temacie - nie może stanowić powodu do rzucania ogólnikami typu "obecny poziom forum". Trochę nie na... poziomie ;)

Forum każdy może olać na czas dowolny, wypisać się, ponownie zapisać - to jest oczywiste. Taka uwaga, że zabiorę swoje zabawki z tej piaskownicy bo mi Maciek nasikał w foremkę do babeczki - no tak, pewnie Trump by tak zrobił, ale czemu Ty musisz, to ja naprawdę pojęcia nie mam.
                    • ertes Re: Impeachment? 25.09.19, 21:32
                      Chyba znowu kawy z rana nie wypila hahaha

Dobre, dobre Stokrotna. Podoba mi sie.
                  • maria421 Re: Impeachment? 25.09.19, 18:37
                    kan_z_oz napisała:

> FUCK really, której cześci nie rozumiesz.
                    > Posłuchaj sobie samego Trumpa w przemowie bllelelel gdzie się sam zagrzebał.
                    >
                    > www.abc.net.au/news/2019-09-25/donald-trump-impeachment-joe-biden-ukraine-explained/11542216
                    > No chyba, że już demencja Cię dopadła. Sorry. Widac już bardzo.
                    > Trump się sam pogrzebał.
                    >
                    > Jak tak dalej pójdzie to opusze to forum bo poziom obecny mnie nie interesuje.
                    >
                    >
                    Kan, jezeli nie potrafisz dyskutopwac na tym forum i z niewinnego postu "Impeachment?" z zamieszczonym linkiem robisz awanture, to moze naprawde bylby czas zeby sobie poszukala innego towarzystwa do rozmow.

• maria421 Re: Impeachment? 25.09.19, 18:35
                  kan_z_oz napisała:

> Mario generalnie to jest coś lub jakieś zapytanie.

To jest zapytanie czy do impeachmentu dojdzie czy nie.

> Greta stała sie sławna i nie myślę aby stało sie to dzięki jakiemuś lobby. Ok n
                  > ie lubisz jej z powodów persolanych. Co chcesz od Forum???

Greta jest dzieckiem slawnych w szwedzkim showbiznesie ludzi - matka jest spiewaczka, ojciec ma dwie firmy medialne. Greta zostala "przypadkiem" odkryta przez niejakoego Ingmar Rentzhog, speca od PR i finansow i "przypadkowo" znajomego rodzicow Grety. "Przypadkiem" tez pare dni po odkryciu Grety ukazala sie ksiazka jej rodzicow...

"Przypadkiem" tez Ingmar Rentzhog szybko po odkryciu Greta zalozyl "We don´t have time", do tego biznesu dolaczyl tez Gustav S...(Steinbeck)? kolejny ekspert od przeplywu finansow z kontaktami do Al Gore i do Club of Rome.

Za Greta stoi potezne lobby robiace kase na inwestycjach w projekty srodowiskowe.

>
                  • stokrotna Re: Impeachment? 25.09.19, 19:53
                    Raczej bym powiedziała, iż Greta jest bo jest. Środowiska, o których piszesz są bo są.

Intencje dziewczyny są dobre. Fakt, iż ktoś je może wykorzystywać dla swoich celów nie oznacza, iż to co ma do powiedzienia powinno być zbagatelizowane. W praktyce wygląda to tak, że pojawia się mnóstwo oddolnych głosów konkretnych osób, i jeśli te osoby zdołają pochwycić jakoś zainteresowanie odpowiedniej ilości osób, to wtedy (a nie odwrotnie) zwracają na siebie uwagę różnych czynników, które się te dobre intencje starają wykorzystać.

• stokrotna ... plus dodam także... 25.09.19, 19:55
                      ... iż fakt wykorzystywania swoich własnych dzieci do swoich celów przez ... rodziców, jest także zarówno powszechny jak i obrzydliwy.
                      • ertes Re: ... plus dodam także... 25.09.19, 21:38
                        A o co chodzi wogole z Greta i impiczmentem?
                        • kan_z_oz Re: ... plus dodam także... 26.09.19, 00:19
                          No właśnie o co chodzi z Gretą? O co chodzi z impiczmentem co w historii US nigdy żaden prezydent nie został zimpiczmentowany, tylko zrezygnował (Nixon).

Telefon do nowego lidera Ukrainy aby pogadac sobie o brudzie na demokratycznego kandydata wykorzystując informacje, że podobno Bidena syn i chyba On sam mogli być zamieszani w korupcję, którą ukrywali Clintonowei. No dobrze - dowody??? I dlaczego Ci skorumpowani Clintonowie nie siedzą w więzieniu, którym Trump ich starszył, wszystkich zapewniał, że będa z całą pewnością.

A jest jeszcze kwestia, że jak brudu nie bedzie to nie będzie też 300milionów dla Ukrainy. Za 300 milionów to Ukraina wyprodukuje każdy brud jaki prezio US sobie zażyczy, bo Ukraina własnie z tego do tej pory zasłynęła.

Jeden i ten sam wzór. Drugi raz Trump szuka pomocy u przyjaciół ze wschodu. Ciekawa jestem dlaczego nie przez swoje służby bezpieczeństwa. CIA, FBI.

Odbyłem bardzo miłą rozmowę, bardzo przyjemną, bardzo honorową...mogłem go zmusić ale go nie zmusiłem, bylo miło i z całą pewnością ma brud na Syna i pewnie Bidena...dowody ludzie czy już wszystkim odwliło??
                          Facio sobie zrobił swoje prywatne pośmiewisko ze stanowiska POTUSA produkując największe fake newsy jakie istnieją.

Biden odpowiedził - dowody - udowodnij mi, że brałem łapówki oraz wypuść transkrypt rozmowy, bo kłamiesz.
                          • kan_z_oz Re: ... plus dodam także... 26.09.19, 00:26
                            Stówka - Trump własnie wykoleił poważnego kandydata i rozmowa na temat, że dobrze zrobił jest wkqwiajaca. Wybory powinny być demokratyczne a prezydent powinnien miec dowody na stawiane zarzuty lub zrezygnować gdy ich nie wyprodukuje. Inaczej to masz bananową republikę. Maria oczywiście doskonale wie, że mozna oskarżać Rosje o Smoleńsk, Niemców o spaliny, Bidena o korupcję, Clintonowa o fałszowanie i wszystko pochodzi z jednego miejsca Fake news, którego Trump i PiS są mistrzami świata.

Na serio to mu kibicuję i życzę US aby go sobie znowu wybrali. Nie bedzie lepiej ale z PiSem w RP i Trumpem za oceanem będzie wesoło. Czemu się będę przyglądać.
                            • ertes Re: ... plus dodam także... 26.09.19, 00:37
                              ty to chyba sie bardzo nudzisz hahaha
                              no ale dzieki za wyjasnienia.
                              • kan_z_oz Re: ... plus dodam także... 26.09.19, 05:25
                                Życie na wsi spokojne, nic się nie dzieje to sobie wynajduje abstrakcyjne problemy. Z tego co widzę to Trumpa należy zachować bo co roczne juz wakacje cyklonowe wschodniego wybrzeża polegające na wyjazdach w inne stany prędzej czy później zaczną się gawiedzi nudzieć, budzić niezdadowolenie i ktoś będzie musiał całe to towarzystwo krótko trzymać za modrę aby się nie rozpadło tak sie to stało w Hong Kongu.
                                • ertes Re: ... plus dodam także... 26.09.19, 06:17
                                  Tak sobie czytam wieczorne wiadomosci i wychodzi na to ze to znow demokraci puscili smierdzacego baka hahaha Tym razem ich kolej

Ja tez mieszkam na wsi choc nie takiej fajnej jak ty :)
                            • maria421 Re: ... plus dodam także... 26.09.19, 09:03
                              Zlituj sie, Kan, to Trump tez jest winny temu ze PiS oskarza Rosje o spowodowanie katastrofy smolenskiej? ;-)

Bidena sobie posluchaj :

www.youtube.com/watch?v=vB_auIGJG4g&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2KtkDyK_G9KMLAB8-reSome9wxtkydVP-kiMJiwwB31e9TBs_YywBo1tQ
                      • maria421 Re: ... plus dodam także... 26.09.19, 09:17
                        Stokrotko, przeciez Greta nie ma nic nowego ani odkrywczego do powiedzenia, jej glowny przekaz to "I want you to panic" , nakrecanie histerii, ta histeria sie szybko przyjmuje u roznych podatnych na fanatyzm "aktywistow" i skutkuje np. blokada wejsc na targi samochodowe IAA we Frankfurcie, blokada autostrad przez rowerzystow, czy (moim zdaniem najgorszy przyklad) grupowym szyderczym atakiem na kierowce SUVa.

No i, oczywiscie, rzadowa podwyzka cen oleju opalowego, benzyny, pradu, gazu...
                        • kan_z_oz Re: ... plus dodam także... 26.09.19, 14:07
                          Marysiu, Greta mi lata luźno bo tutaj nikt jej nie zna. Bidena też nie.
                          Kto wyławia co Greta ma do powiedzenia??
                          Się nakręcasz.

Więc nie przekrecaj. Trump nie jest winny katasrofie smoleńskiej tylko sam produkuje gówno samego rozmiaru
                          • kan_z_oz Re: ... plus dodam także... 26.09.19, 14:09
                            A tutaj poprostu jest kurwa susza i ludzie walczą.
                          • maria421 Re: ... plus dodam także... 26.09.19, 15:56
                            Kan, przeciez Ty sama wspomnialas Bidena pare postow wczesniej :-)
                    • minniemouse Re: Impeachment? 06.10.19, 01:28
                      stokrotna napisała:
                      > Intencje dziewczyny są dobre. Fakt, iż ktoś je może wykorzystywać dla swoich celów nie oznacza, iż to co ma do powiedzienia powinno być zbagatelizowane. W praktyce wygląda to tak, że pojawia się mnóstwo oddolnych głosów konkretnych osób, i jeśli te osoby zdołają pochwycić jakoś zainteresowanie odpowiedniej ilości osób, to wtedy (a nie odwrotnie) zwracają na siebie uwagę różnych czynników, które się te dobre intencje starają wykorzystać.

no właśnie to samo od początku mowie. jej przesłanie jest dobre, a ona sama jeszcze młodziutka i naiwna, wierzy ze to co robi to "samo dobro". ona owszem robi samo dobro ale które inni wykorzystują jak chcą. samo życie. a szczególnie polityczne...

Minnie
                      • maria421 Re: Impeachment? 06.10.19, 08:26
                        Oczywiscie ze Greta jest mlodziutka i naiwna , dlatego nalezy jej wytlumaczyc co i jak, nalezy ja doksztalcic i uswiadomic.
                        Kiedy Greta wola do starszych pokolen "how dare you" rujnowac klimat, to ja, jako starsze pokolenie mialabym ochote zawolac do niej "how dare you" takie bzdury opowiadac.

Nasze (moje) pokolenie zylo o wiele bardziej ekologicznie niz pokolenie Grety, bo bylo o wiele, wiele mniej konsumistyczne.
                        Za czasow mojego dziecinstwa rzeczy sie szanowalo, oszczedzalo, reperowalo, przerabialo. Nie bylo wszechobecnego plastiku, urzedzen elektrycznych bylo o wiele mniej i nie wyrzucalo sie ich po pierwszym zepsuciu, tylko sie reperowalo. Kiedy ja bylam w wieku Grety nie mialam szafy pekajacej od modnych ciuchow wyprodukowanych gdzies na drugim koncu swiata i transportowanych do europejskich sklepow, moje kolezanki tez nie. Nie bylo milionow produktow kosmetycznych ktore teraz rowiesniczki Grety na wyscigi kupuja np. piec roznych lakierow do paznokci, bo wedlug mody kazdy paznokiec ma byc inny. Samochod byl luksusem.

Wiec niech mi Greta nie zarzuca , ze to nasze pokolenie jej przyszlosc zrujnowalo, podczas kiedy to jej pokolenie konsumuje energie i produkuje odpady w rozmiarach o jakim nam sie nie snilo.

• jutka1 Re: Impeachment? 06.10.19, 08:59
                          maria421 napisała:

> Za czasow mojego dziecinstwa rzeczy sie szanowalo, oszczedzalo, reperowalo,
                          > przerabialo. Nie bylo wszechobecnego plastiku, urzedzen elektrycznych bylo o wiele
                          > mniej i nie wyrzucalo sie ich po pierwszym zepsuciu, tylko sie reperowalo.
                          Nie wyrzucało się i naprawiało, bo można było naprawić - były dostępne części zamienne, bo były produkowane i można było kupić. Producenci nie stosowali polityki planowanego starzenia się produktów (planned obsolescence), powodującej psucie się jakiegoś komponentu po kilku latach, a zamiennika nie można kupić, bo się go nie produkuje i trzeba kupić nowy sprzęt. Maksymalizacja zysków i szczyt cynizmu.
                          To sie na szczęście zmieni od 1 stycznia 2020: prawo unijne nakazujące umożliwianie naprawy wejdzie w życie.
                          Przepraszam za skręcenie tematu.
                          • kan_z_oz Re: Impeachment? 06.10.19, 10:51
                            No tak. Plastik, jednorazowość, tandeta, kupa śmieci w związku z tym powstająca jest dziełem świstaków zawijających orzechy w sreberka. Pokolenia powojenne nie mają nic absolutnie z tym do czynienia bo same oszczędzały wychowując dzieci, które mają szafy napchane gównem po pachy, oczywiscie ogladajac et biedne szafy. Świstaki znowu zwiniły.
                            Winić 16-to letnią Gretę na przyszłość za jej na przyszłość wypchaną szafę.
                            Brnij dalej.
                            • maria421 Re: Impeachment? 06.10.19, 16:11
                              kan_z_oz napisała:

> No tak. Plastik, jednorazowość, tandeta, kupa śmieci w związku z tym powstająca
                              > jest dziełem świstaków zawijających orzechy w sreberka. Pokolenia powojenne ni
                              > e mają nic absolutnie z tym do czynienia bo same oszczędzały wychowując dzieci,
                              > które mają szafy napchane gównem po pachy, oczywiscie ogladajac et biedne szaf
                              > y. Świstaki znowu zwiniły.
                              > Winić 16-to letnią Gretę na przyszłość za jej na przyszłość wypchaną szafę.
                              > Brnij dalej.

Jasne, wszystkiemu winne stare pokolenie, Greta jest swieta, a kazde jej slowo to proroctwo.
                              • kan_z_oz Re: Impeachment? 07.10.19, 01:14
                                Greta jest dzieckiem. Full stop. I obrzydliwie sie do niej przypiełaś posadzając ją o rzeczy, których jeszcze nie zrobiła. Proroka też Ty z niej zrobiłaś.
                                • maria421 Re: Impeachment? 07.10.19, 15:43
                                  kan_z_oz napisała:

> Greta jest dzieckiem. Full stop. I obrzydliwie sie do niej przypiełaś posadzają
                                  > c ją o rzeczy, których jeszcze nie zrobiła. Proroka też Ty z niej zrobiłaś.
                                  >

Nie posadzilam jej o nic , czego jeszcze nie zrobila. To nie ja robie z niej proroka, tylko wszyscy ci, ktorzy bezmyslnie ja uwielbiaja.

• minniemouse Re: Co dzisiaj Trump zrobil. Wątek Ani 28.09.19, 00:47
        maria421 napisała:
        > Trump zignorowal mala Grete, zbawczynie planety. Jak smial?

a oglądałaś kawałki przemowy Grety "how dare you!" - zaczynam sie zastanawiać czy ta dziewczyna ma po kolei w głowie https://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/n060.gif
        Zaczyna paprać swoje dobre przesłanie przesadnym - teatralnym - zachowaniem.

Minnie
        • maria421 Re: Co dzisiaj Trump zrobil. Wątek Ani 28.09.19, 08:35
          minniemouse napisała:

> a oglądałaś kawałki przemowy Grety "how dare you!" - zaczynam sie zastanawiać
          > czy ta dziewczyna ma po kolei w głowie https://www.cosgan.de/images/smili
> e/konfus/n060.gif
          > Zaczyna paprać swoje dobre przesłanie przesadnym - teatralnym - zachowaniem.
          >
          > Minnie
          >
          Greta ma syndrom Aspergera, a o tym kto ja wylansowal i kto za nia stoi pisalam pare postow nizej, jak rowniez o tym, ze Greta, ktora z nienawiscia w oczach zarzuca wielkim tego swiata (rowniez tym, ktorzy ja przyjmuja i oklaskuja) ze obrabowali ja z marzen, powinna spotkac sie ze swoimi rowiesniczkami jak np. Malala (postzrzelona w glowe przez talibow za to, ze szla do szkoly) , Nadia ( porwana przez ISIS i trzymana jako niewolnioca seksualna) , czy Park (polnocna Koreanka ktora przezyla horor ucieczki), niech one jej opowiadza o wlasnych przezyciach.

• stokrotna Uwaga organizacyjna... 26.09.19, 17:50
      ... skoro jest to wątek p.t. co Trump zrobił, to może trzymajmy się tego, ok?

Bo istotnie, Greta jest fenomenem europejskim, pojawiła się przy okazji wizyty Trumpa, ale dla Ertesa lub Kana - ta europocentryczna perspektywa nie jest jedyniesłuszna i oczywista.

Możeby przenieść debatę środowiskową na wątek "dylematowy" gdzie się już obecnie intensywnie toczy?

Bo ja wiem, czy to robi sens.
      • maria421 Re: Uwaga organizacyjna... 26.09.19, 18:12
        Fakt, watek jest o tym co Trump zrobil, dlatego tu napisalam ze zignorowal Grete :-)

Watek Kana o dylematach rozumiem jako miejsce do pisania o wlasnych dylematach, nie o dylematach tego swiata.
        • stokrotna Re: Uwaga organizacyjna... 26.09.19, 20:11
          No właśnie, Greta odnośnie Trumpa była. Gdzieś tam faktycznie się to splata wszystko, ale w tym momencie ja już nie ogarniam.
          Właśnie kolega spec od energetyki zrobił mi wykład na podstawie archipelagu Tokelau - który jakaś zidiociałą dusza przytoczyła jako przykład na rzecz "zrównoważonej energetyki" :) Uśmieliśmy się bo co ma piernik do wiatraka, i zależne od NZ terytorium na Pacyfiku gdzie mieszka 1 500 osób, jako przykład do naśladowania.... w Polsce...
    • ania_2000 Re: Co dzisiaj Trump zrobil. Wątek Ani 26.09.19, 22:23
      OMG Kan, cozes ty zrobila:)))

Trump, jakby tak naprawde pisac co wyrabia, to codziennie dostarcza nowych wrazen - jego "panowanie" to totalny action movie, zadne tam flaki z olejem.

A to sie dopiero rozkreca - jeszcze czeka nas caly 2020 rok! a potem jego kolejne 4 lata - codziennej histerii i wrzasku medialnego.

Demokraci nie maja najmniejszych szans - dopoki ekonomia i rynek stoja niewzroszenie.
    • xurek Detronizacja Trumpa 27.09.19, 11:30
      Zanim Trump zostanie ewentualnie zimpiczowany, to ja chcac byc pierwsza wiec go detronizuje w trybie natychmiastowym. Niniejszym oswiadzczam, ze na mojej liscie najszpetniejszych glow panstwa i glow w ogole Donald Trump stracil pierwsze miejsce i zostal zdetronizowany przez Borisa Johnsona, wiodacego teraz moj osobisty prym.

Ogladanie obydwu na raz to dla mnie naprawde hardcore.

A teraz forum moze mnie spokojnie zjechac za powierzchownosc :):
      • kan_z_oz Greta 28.09.19, 03:16
        Wypowiem się skoro nie schodzi. Gerta tutaj zasłynęła głównie dzięki grupie starych obleśnych dziadów, którz będąc jakimiś osobistościami prasowo-innymi zaczęły wyrażać niezdrowe jej osoba zainteresowanie.
        W ramach zdignozowanych u Grety kondycji Aspergera, OCD oraz ataków paniki polegających na mutacji głosu wpadli na pomysł jej osmieszenia poprzez eksploatowanie tych kondycji czyli stworzenie sytuacji gdzie wybuchnie, sie rozpłacze, zacznie krzyczeć lub przestanie mówić.

Trump w tym układzie to dżentelmen, którego zaczytowałam wyżej. Prasa ustaliła, że jej zrobił mobing. Greta z Trumpem sie zgodziła gdzie ustalono, że była ironiczna.

Geta patrzy, wypowiada się bardzo normalnie i charakterystycznie dla swojej kondycji. Tylko jakoś to przeszkasza, bo powinna tak wszyskie inne podobne przypadki być zaknięta w domu, nie mieć kontaktu z ludźmi i zdecydowanie tracić zdolność wydawania głosu w obliczu prasy, sceny czy miejscach publicznych.

Ponieważ tego nie robi jest oczywiście agentem obcego wywiadu, grupy konspiracyjnej mającej na celu zlikwidować kopalnie, wyłączyć światło, anarchii. Należy się bać odmienności bo kto wie co zrobi?
        W ramach kondycji myślę, że przyświetla jej jeden i jedyny cel - ochrona środowiska - i całego cyrku wokół, zamieszania, uwagi jest świadoma i też zaskoczona.
        • kan_z_oz Biden 28.09.19, 04:40
          Z transkryptu rozmowy Trumpa z Zelenskym (jeśli się założy, że transkrypt jest autentyczny) wynika, że Trump pytał o sprawę umożenie prowadzonego śledźstwa w sprawie korupcji firmy w której pracował syn Bidena. Sędzinę wyrzucono i sprawę umożono po interwencji ojca Bidena, który sprawował funkcje Vice OPTUSA i głównie za kadencji Obamy. Znowu, jeśli wierzyć Trumpowi, że tak właśnie było.

W tym transkrypcie Trump kilka razy wspominał Rudiego oraz Barra gdzie wyraźnie mówi, że przekaże jednemu i drugiemu aby w tej sparwie dzwonili do Zelenskiego oraz kontaktowali się ze służbami bezpieczeństwa. Ci ostatni właśnie tak zrobili do czego się przyznają.

Znowu, Rudy zaprzecza, że zrobił to z polecenia Trumpa twierdząc, że On sam i z własnej woli co wyraźił publicznie więc pochodzi z jego ust - nie prasy.

Proszę sobie teraz ustalić, kto kłamie, kto mówi prawdę oraz czy POTUS powinien dzwonić czy powinien działać przez własne służby bezpieczeństwa oraz czy powinien działać bo do tej pory dowodu nie widać, co oczywiście nie oznacza, że Biden nie interweniował.

I tak wkoło macieju od samego początku.
          • maria421 Re: Biden 28.09.19, 08:52
            No wiec tak- syn Bidena zamieszany w korupcje, Biden uzywal sywch wplywow zeby sprawe umorzono, ale Trumpowi chca impeachment zrobic :-)
            Fajnie!
            • jutka1 Re: Biden 28.09.19, 09:16
              maria421 napisała:

> No wiec tak- syn Bidena zamieszany w korupcje, Biden uzywal sywch wplywow zeby
              > sprawe umorzono, ale Trumpowi chca impeachment zrobic :-)
              > Fajnie!
              Marysiu, doczytaj czasem, zamiast papugować.
              www.reuters.com/article/us-usa-trump-whistleblower-ukraine-buris/ukraine-agency-says-allegations-against-burisma-cover-period-before-biden-joined-idUSKBN1WC1LV
              • maria421 Re: Biden 28.09.19, 13:32
                jutka1 napisała:
                > Marysiu, doczytaj czasem, zamiast papugować.
                > www.reuters.com/article/us-usa-trump-whistleblower-ukraine-buris/ukraine-agency-says-allegations-against-burisma-cover-period-before-biden-joined-idUSKBN1WC1LV

Jutka, wiem za masz mase roboty i nie masz czasu na sledzenie wszystkiego, wiec specjalnie dla Ciebie ponownie zamieszczam wypowiedz Bidena:

www.youtube.com/watch?v=vB_auIGJG4g&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2KtkDyK_G9KMLAB8-reSome9wxtkydVP-kiMJiwwB31e9TBs_YywBo1tQ
                "if the prosecutor´s not fired you don´t get the money"......

• jutka1 Re: Biden 06.10.19, 10:42
                  Marysiu, specjalnie dla Ciebie:
                  www.newyorker.com/news/news-desk/the-invention-of-the-conspiracy-theory-on-biden-and-ukraine
                  • maria421 Re: Biden 06.10.19, 16:09
                    jutka1 napisała:

> Marysiu, specjalnie dla Ciebie:
                    > www.newyorker.com/news/news-desk/the-invention-of-the-conspiracy-theory-on-biden-and-ukraine

Jutka, interesuja mnie fakty- w 2014 roku syn owczesnego wiceprezydenta USA Hunter Biden dostaje posade w ukrainskiej firmie eksploatujacej gaz ziemny, za pensje 50 tys USD miesiecznie. Nepotyzm? Konflikt interesow?

Firma zaczyna sie interesowac ukrainska prokuratura, konkretnie Wiktor Szokin, ale pod naciskiem Joe Bidena (video Ci poslalam) , Szokin zostaje odwolany, sledztwo wobec firmy zawieszone.

Sprawa cuchnie.

• jutka1 Re: Biden 06.10.19, 16:10
                      Jak nie chcesz przeczytać, w jaki sposób sfabrykowano tę historie, to nie czytaj.
                      • maria421 Re: Biden 06.10.19, 16:19
                        jutka1 napisała:

> Jak nie chcesz przeczytać, w jaki sposób sfabrykowano tę historie, to nie czyta
                        > j.
                        >

Jutka, nie wyrabiam sobie opinii na podstawie opinii, szukam faktow.

Byl Hunter Biden, w czasie kiedy jego ojciec byl wiceprezydentem USA zatrudniony w ukrainskiej Burisma Holdings czy nie byl?

Byl nacisk , a wlasciwie szantaz wiceprezydenta Joe Bidena ze jezeli prokurator zajmujacy sie Burisma Holdings nie zostanie zwolniony, Ukraina nie dostanie pieniedzy, czy go nie bylo?

www.youtube.com/watch?v=UXA--dj2-CY
                        Wiec o jakim "sfabrykowaniu historii" mowa?
                        • jutka1 Re: Biden 06.10.19, 16:32
                          Marysiu, jak się okazuje, przed odwołaniem Shokina sprawa Burisma na jego biurku leżała nietknięta.
                          Walka z korupcją była na górze listy priorytetów amerykańskiej pomocy dla Ukrainy, i za brak postępów Shokin został wywalony.

To, co nazywasz "faktami", to ten no. Nawet mainstreamowe media, z których brano "fakty" dały się wpuścić w manipulacje tego instytutu, jego publikacji i powiązanych z nimi inetersjonariuszy. A teraz historia już żyje własnym życiem.

Zadaj sobie trudu, przeczytaj zalinkowany przeze mnie artykuł, proszę. Bo tak to jest rozmowa gluchego ze ślepym. Sorry.
                          • maria421 Re: Biden 07.10.19, 15:40
                            Jutka, Ty naprawde nie widzisz nic zlego w tym, ze wiceprezydent USA Biden za pieniadze amerykanskiego podatnika wymusza na rzadzie Ukrainy zwolnienie prokuratora?

• jutka1 Re: Biden 07.10.19, 16:01
                              maria421 napisała:

> Jutka, Ty naprawde nie widzisz nic zlego w tym, ze wiceprezydent USA Biden za
                              > pieniadze amerykanskiego podatnika wymusza na rzadzie Ukrainy zwolnienie prokuratora?
                              Ja nie o tym rozmawiałam.
        • maria421 Re: Greta 28.09.19, 08:50
          Kan, gdyby Greta byla moja corka, to z pewnoscia bym jej w jej stanie w domu nie zamykala, staralabym sie zeby miala normalne kontakty socjalne, zeby normalnie funkcjonowala. Ale nie narazalabym jej na dodatkowe, niepotrzebne stresy i nigdy w zyciu nie uzywalabym wlasnego dziecka- chorego czy zdrowego- jako maszynki do robienia kasy!

Greta-oprocz teatralnego "I want you to panic" czy "how dare you" nie ma NIC do powiedzenia, tekst (nie swoj przeciez) ktory czyta z kartki i w ktorym zarzuca ze w sprawie klimatu nie robi sie nic, jest zwykla demagogia. Wczoraj czytalam list napisany do Grety przez jednego niemieckiego uczonego, pisze on ze od roku 1990 Niemcy zmniejszyly produkcje CO2 o 30% . To jest to "nic" ?

Wczoraj znow byly manifestacje "Fridays for Future". To taka wspolczesna wersja Rain Dance :-)
          • kan_z_oz Re: Greta 28.09.19, 10:18
            Nie będę kontynuuować co ja robiłabym gdyby Greta była moja córką czy Twoją.
            Nie posiadam wiadomości ile rodzice na niej zarabiają i jeśli faktycznie używaja ją do zarabiania pieniędzy to można tylko powiedzieć 'shame on you'.

No tak, ale znowu jesteśmy w krainie 'wydaje mi się' i jeśli 16-ta latka zajmuje się aktywizmem to z całą pewnością wina rodziców.
            Gdyby jej zabronili i uciekłaby z domu to pewnie też byłaby ich wina.
            Należy się tylko cieszyć, że człowiek na szczęście miał dziecko bez dodatkowych atrakcji, chociaż swoja porcję złej matki też wysłuchałam gdy komuś się coś wydawało, ubzdurało lub nie pasowało.
            Mnie bardziej fascynują siostry Kardashian, które słyną z posiadanie wielkiego zadka. Fascynacje gdy się weźmie pod uwagę, że miliony kobiet i dziewczyn się głodzi, odchudza, martwi i przechodzi katorgi w postaci komentarzy z tego samego powodu.

Też się czasem zastanawiam co matka robiła i czy aby wszystkim do głowy nie wbiła, że najważniejszy jest tylko wygląd zewnętrzny oraz dużo$$. Zupłnie też nikomu nie przeszkadza teatralność, kicz, tandeta oraz fakt, że nic z kartki nie czytają bo trzeba mieć coś w głowie aby na tą kartkę wsadzić.
            Nawet Trump się spotkał...haha...z którąś, dając jakiś POTUSowy pardon komuś.
            • kan_z_oz Re: Greta 28.09.19, 12:26
              Przejdę z tematem, którego Greta dla mnie jest symbolem na koniec świata, czyli manifestacje o których piszesz.
          • minniemouse Re: Greta 02.10.19, 07:42
            maria421 napisała:
            Kan, gdyby Greta byla moja corka, to z pewnoscia bym jej w jej stanie w domu nie zamykala, staralabym sie zeby miala normalne kontakty socjalne, zeby normalnie funkcjonowala. Ale nie narazalabym jej na dodatkowe, niepotrzebne stresy i nigdy w zyciu nie uzywalabym wlasnego dziecka- chorego czy zdrowego- jako maszynki do robienia kasy!

nie przesadzajmy, Asperger nie stoi na przeszkodzie aby moc zyc intensywnie. inna sprawa ze rola rodziców jest chronic swoje dziecko przed osmieszaniem sie.

> Greta-oprocz teatralnego "I want you to panic" czy "how dare you" nie ma NIC do powiedzenia, tekst (nie swoj przeciez) ktory czyta z kartki i w ktorym zarzuca ze w sprawie klimatu nie robi sie nic, jest zwykla demagogia. Wczoraj czytalam list napisany do Grety przez jednego niemieckiego uczonego, pisze on ze od roku 1990 Niemcy zmniejszyly produkcje CO2 o 30% . To jest to "nic" ?

robi robi. swoimi akcjami zwraca uwage na problem jak jeszcze nigdy nikt :)

> Wczoraj znow byly manifestacje "Fridays for Future". To taka wspolczesna wersja
            > Rain Dance :-)

i tez dobrze.

Minnie
            • maria421 Re: Greta 02.10.19, 08:37
              minniemouse napisała:

> robi robi. swoimi akcjami zwraca uwage na problem jak jeszcze nigdy nikt :)

A efekt tego jest taki jak juz pisalam- rzad naklada haracz na ceny pradu, gazu, oleju opalowego, benzyny, co uderzy w najslabszych.

• kan_z_oz Re: Greta 04.10.19, 02:31
                Mario, zawyżone ceny prądu to wina rządu, nie Grety.

Australia ma jedne z najwyższych cen na świecie na prąd, który do tej pory głównie był produkowany z wydobywanego tutaj węgla. Ceny zaczeły ostatnio iść w dół dzięki konkurencji czyli alternatywie, którą rozpoczęto zanim zaistniała Greta.

Oczywiście można winić Gretę za wszystkie plagi Niemiec będąc świadomym swojego zboczenia. Ja za wszystko winię Trumpa z wielkim zadowoloniem ale też ze świadomością, że to guzik prawda.
                • maria421 Re: Greta 04.10.19, 08:04
                  Oczywiscie ze podwyzki cen energii w Niemczech to wina niemieckiego rzadu, nie Grety, ale Greta i jej "Fridays for Future" daly rzadowi wspanialy pretekst do wprowadzenia tych podwyzek, bo- jak mowia politycy- nie da sie ratowac klimatu za darmo i bez wyrzeczen. W ten sposob rzad wymusza wyrzeczenia na obywatelach.
                  Obywatela nalezy tak przcisnac cenami, zeby marzl zima, ale klimat ratowal, a rzad pieniadze ktore maja byc na "ratowanie klimatu" i tak przehula.
                  • stokrotna Re: Greta 04.10.19, 13:37
                    Hahaha... a tu się dokładnie zgadzam z Marysią.
                    W PL też się szykują jakieś niebotyczne podwyżki cen energii - kompletnie niczym nie uzasadnione.

Bardzo słuszne bicie na alarm z powodu:

a) powietrza nienadającego się do oddychania bo któryś rok z kolei, zimą - zanieczyszczenia powietrza w postaci smogu - które są tak ewidentne, że już ludzie nie mogą udawać że ich nie ma bo się po prostu duszą na ulicy
                    b) zanieczyszczenia wody - bo nie da się żadnymi naciąganymi wskaźnikami ani niczym, wmówić ludziom że woda jest czysta i się nadaje do picia, skoro płynie w tej wodzie ludzka kupa
                    c) nadprodukcji śmieci tak okropnej że nie jesteśmy w stanie nadążać usuwać tych śmieci z własnych mieszkań

... rząd skrzętnie wykoszystał w celu niebotycznego podniesienia cen energii.

Dodatkowo powiem, że uznanie wzbudziła Śliska Angdżela, za - chucpę, tupet i jaja jak u bawoła. Andżi przebiła Donalda. Otóż, zręcznie się podpięła pod Gretę, oznajmiła, że Greta ma rację, i w związku z tym rząd rozwiąże problem a mianowicie ZWIĘKSZY emisje dwutlenku węgla (i tak już znaczącą w skali Europy). Mistrz!!!
    • xurek przedwczoraj przeszedl samego siebie :) 09.10.19, 10:37
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/if/vi/crb4/LUBVUR6cWGb0D9E1RX.jpg
      • jutka1 Re: przedwczoraj przeszedl samego siebie :) 09.10.19, 10:49
        Zaniemówiłam, jak to przedwczoraj przeczytałam. :-)
        • maria421 Re: przedwczoraj przeszedl samego siebie :) 09.10.19, 11:06
          Cos z polskiego podworka :-)

twitter.com/PolskaNormalna/status/1181644631102164994
          • xurek Re: przedwczoraj przeszedl samego siebie :) 09.10.19, 11:35
            Trumpa moim zdaniem nie pobil :)
            • jutka1 Re: przedwczoraj przeszedl samego siebie :) 09.10.19, 11:52
              xurek napisała:

> Trumpa moim zdaniem nie pobil :)
              Ditto. :-)
              • stokrotna Re: przedwczoraj przeszedl samego siebie :) 09.10.19, 13:34
                Rany boskie, to musi być fejk... (Trump, mam na myśli)...
                • xurek Re: przedwczoraj przeszedl samego siebie :) 09.10.19, 14:38
                  nie mam pojecia, czy fejk czy nie, ale nasza telewizornia wczoraj o tym trabila, dlatego poszukalam.

Podlug telewizorni Trump najpierw zdecydowaj sie wycowac wojska z terenow Syrii zamieszkalych przez Kurdow, wydajac swoich wczorajszych sojusznikow na pastwe Erdogana i jego zaplanowanej inwazji a potem sie z tego wycofal, poniewaz zostal zmieszany z blotem przez wielu senatorow, rowniez z wlasnej partii. Wycofujac sie powiedzial ponoc, ze nikt go nie zrozumial i ze on mowil jedynie o wycofaniu 50 zolnierzy :) :) no i zaczal wygrazac Erdoganowi w (cytuje nasza telewizornie) sposob i na poziomie jak dotad znanym jedynie z wypowiedzi niektorych bylych kacykow afrykanskich bananowych rebuplik :)
                  • jutka1 Re: przedwczoraj przeszedl samego siebie :) 09.10.19, 16:03
                    To nie fejk. To jego prawdziwe konto na TT. A maila o tym dostałam jako breaking news z jednej z amerykańskich gazet, zanim jeszcze w Europie portale o tym pisali. :-)
                    • stokrotna Re: przedwczoraj przeszedl samego siebie :) 09.10.19, 19:04
                      .... przez ostatnie dni nie zażył swojej porcji litu, zjadł za dużo wołowiny i czekolady, popił dietetyczną colą, dowalił szotsa red bula z wódką, no i się naoglądał Pulp Fiction. Nie widzę inaczej... Poor chump is ... delusional... Będzie kac... będzie bolało (cycat z ... tato)

• kan_z_oz Re: przedwczoraj przeszedl samego siebie :) 10.10.19, 00:36
                        Czy co? Viva Kalifat??
                        • kan_z_oz Re: przedwczoraj przeszedl samego siebie :) 10.10.19, 01:24
                          W sumie czemu się dziwicie? I tak przerobi na fejk news, bo przecież nie to miał na myśli. Erdagon go nie zrozumiał a teraz wszyscy jak zwykle zrobią buu, włączając NATO. I mamy nastepną wojnę do której dążył od początku. Peace Spring.
                          • xurek Re: przedwczoraj przeszedl samego siebie :) 10.10.19, 11:07
                            a tutaj dzisiejszy cytat z jednego z moich ulubionych ex-kolegow pracowych (Amerykanin, pracujacy teraz w NYC): zaadresowany na facebooku do Trumpa:

"You pulled the pin out, you moron, and it's too late to put it back in!"

Z mojej strony dodam "shame on you" za takie potraktowanie Kurdow po tym, czego dokonali i skazanie ich na nastepne lata zycia na lini frontu i meke panska. No i zycze Panu Trumpowi takich sojusznikow jakim on sam jest zarowno w zyciu zawodowym jak i prywatnym. Jest obrzydliwy nie tylko fizycznie i zadne pozytywne osiagniecia nie sa w stanie zrownowazyc jego moralnej zgnilizny. Nie ma w nim ani krztyny przyzwoitosci, uczciwosci czy jakiejkolwiek empatii. Zbuk.
                            • xurek Re: przedwczoraj przeszedl samego siebie :) 10.10.19, 12:46
                              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/if/vi/crb4/XKHebKIu6dGL0m6rvX.jpg

Zaczynam miec powazne watpliwosci co do stanu psychicznego prezydenta USA. Mam nadzieje, ze wszyscy "mali sojusznicy", lacznie z PL, czegos sie z tego naucza.
                              • kan_z_oz Re: przedwczoraj przeszedl samego siebie :) 11.10.19, 00:10
                                Ogólnie to nie patrzę, że to tylko Kurdowie. Sojusznicy w walce wiadomo z kim czyli głównie chrześcijanie, Kurdowie i Arabowie tego wyznania przy symbolicznym wojsku US. Z tego co wyczytałam to grupa około 60tysięcy, które będzie teraz musiała spieprzać...no właśnie gdzie?
                                • kan_z_oz Re: przedwczoraj przeszedl samego siebie :) 12.10.19, 03:20
                                  Uciekli więźniowie IS. Można zacząć od początku operacje łapania na koszt podatników. Bardzo to też dobrze wpływa na bezpieczeństwo promowane przez Erdogana i zaaranżowane przez pomarańczowego.
                                  Pod obstrzałem znalazła się też baza koalicji. Bez ofiar na szczęście.
                                  Zrezygnowal kolejny Home Security - czwarty w ciągu 2 lat. Bardzo stabilny rząd.
                                  • maria421 Re: przedwczoraj przeszedl samego siebie :) 12.10.19, 08:54
                                    Erdogan zapowiedzial, ze jezeli UE bedzie sie wtracac w jego ofensywe w Syrii, to on otworzy granice i podesle nam 3 miliony uchodzcow. Przypominam ze w 2015 Merkel zawarla deal z Erdoganem wedlug ktorego Erdogan za grube miliardy Euro zobowiazal sie trzymac uchodzcow u siebie. Taniej byloby wtedy zamknac niemieckie granice, zamknac wszelkie zewnetrzne granice Schengen, teraz tez jedyna odpowiedzia na ten szantaz jest zamkniecie granic, ale kto sie odwazy?
                                    • kan_z_oz Re: przedwczoraj przeszedl samego siebie :) 12.10.19, 09:19
                                      3.6 milionów dla ścisłości. EU i tak dostanie uchodźców, bez względu co Erdogan dalej będzie robił czy mówił, jako efekt zdestabilizowania regionu.

Do tego Kurdowie to 30-40milionów na całym świecie z największą populacją w Niemczech, poza granicami. W samej Turcji do 25% populacji pochodzi/jest spokrewniona.
                                      Ciekawe co się będzie oczywiście działo w samej Turcji - co za bałagan.

Pamietaj, że Trump rozmawiał telefonicznie z Erdoganem przed wycofaniem wojsk.
                                      • maria421 Re: przedwczoraj przeszedl samego siebie :) 12.10.19, 09:54
                                        Kan, dlatego nalezy bezzwlocznie zamknac granice, zamknac porty. W tej chwili mamy w Niemczech taka sytuacje, ze kazdy jarmark Bozego Narodzenia jest obwarowany betonowymi zaporami, kazda duza impreza odbywa sie przy wzmozonych srodkach ostroznosci, a granice na osciez otwarte.

• kan_z_oz Re: przedwczoraj przeszedl samego siebie :) 12.10.19, 11:31
                                          Rozumiem Mario zdenerwowania. Granice pewnościa nie powinny być na oscież otwarte w szczególności po opróżnieniu iluś tam więzeń z wojownikami IS. X-mas jest punktem czułym. Zamknięcie granic oczywiście jest nie praktyczne, bo uderzy ekonomię Niemiec.
                                          Szczerze mówiąc to nie wiem co POTUS miał na myśli wykonując taki ruch, oprócz oczywiście, że nie lubi Angeli.
                                          • kan_z_oz Re: przedwczoraj przeszedl samego siebie :) 07.11.19, 00:13
                                            Znowu się ktoś uwiązł na Trumpa - Sondland tym razem. Nawet Bolton może dzisiaj się pojawić. Najlepszy serial filmowy moim zdaniem.
      • maria421 Re: Co dzisiaj Trump zrobil. Wątek Ani 07.11.19, 08:19
        Cudne :-) Lubie w ten sposob zaczynac dzien :-)
        • kan_z_oz Re: Co dzisiaj Trump zrobil. Wątek Ani 07.11.19, 08:52
          Yep, dobry kawałek.
          Lubię też ten.

www.youtube.com/watch?v=uq4FCuEaclA
      • ewa553 Re: Co dzisiaj Trump zrobil. Wątek Ani 07.11.19, 10:14
        Hahaha, swietny ten Trump
        • stokrotna Re: Co dzisiaj Trump zrobil. Wątek Ani 07.11.19, 11:19
          Dobre, dobre! Simpsons ekstra :)
      • ania_2000 Re: Co dzisiaj Trump zrobil. Wątek Ani 07.11.19, 20:06
        omg hahahaha:)))))
        • stokrotna Czyli co, Obama się zakochał w Trumpie ??? 07.11.19, 21:22
          ...no masz ci los... Tak czy owak, dobre!
          Ten sam gostek to miksował, genialny jest, prawda?
          Mam ten sam problem co wszyscy - możliwość dodania własnego tytułu tylko przy wybraniu opcji "cytuj" - i wtedy automatycznie się wlepia cały wpis przedmówcy :(
          Muszę to całe wykasować, i dopiero mogę sobie stworzyć własny wpis - upierdliwe to.
          • ertes Re: Czyli co, Obama się zakochał w Trumpie ??? 07.11.19, 22:18
            Zadnego podtestu politycznego. Po prostu swietny i smieszny mix.
            Niestety z tym cytuj wlasnie tak jest. Jedyna opcja zeby zmienic tytul. Bez sensu.
            • kan_z_oz Re: Czyli co, Obama się zakochał w Trumpie ??? 14.12.19, 10:04
              Greta na pierwszej stronie 'time magazine'. Trumpowi puściły znowu zawory...haha...sam się włożył w kategorię najlepszych prezydentów bez żadnych głosowań.
              Jego poro żona bez głosu dalej...ziew...ale zestaw.
              • kan_z_oz Re: Czyli co, Obama się zakochał w Trumpie ??? 07.02.20, 00:48
                48-52 oraz 47-53. Aby zdać test potrzeba było 67-33.

Proponuje wprowadzenie podobnych kryteriów na uczelniach 33 prawidłowych odpowiedzi na 100 możliwych gwarantuje 3 na szynach.

Wedle obecnych kryteriów z najgorszych możliwych instytucji edukacyjnych bez żadnego poziomu POTUS dostał właśnie 3 z kilkoma szynami.
                Czekam teraz na fanfary na Twiterze głoszące oszałamiające zwycięstwo. Co za czasy, kiedyś taki delikwent podwijał ogon i składał rezygnacje.
                • ertes Re: Czyli co, Obama się zakochał w Trumpie ??? 07.02.20, 05:54
                  Czekam teraz na fanfary na Twiterze głoszące oszałamiające zwycięstwo. Co za czasy, kiedyś taki delikwent podwijał ogon i składał rezygnacje.

Kiedy?
                  To jest kleska beznadziejnych demokratow co zreszta bylo do przewidzenia. Banda hateful idiotow.
                  Trump spoko bedzie kolejne 4ry lata. I dobrze.
                  Ja bede glosowal na Trumpa.
                  • kan_z_oz Re: Czyli co, Obama się zakochał w Trumpie ??? 07.02.20, 07:00
                    Fanfary ogłaszające niesamowite zwycięstwo wygłosil osobiście...haha

Nixon na ten przykład złożył rezygnacje za Watergate co było drobnym podsłuchem kongresmenów.
                    Demokraci niestety beznadziejni, co nie zmienia faktu, że obecny POTUS jest kłamczuchem.
                  • xurek Re: Czyli co, Obama się zakochał w Trumpie ??? 07.02.20, 09:45
                    Moim zdaniem jest to absolutna i stuprocentowa kleska moralnosci, demokracji, praworzadnosci i zdrowego rozsadku i absolutne stuprocentowe zwyciestwo kumoterstwa, propagandy i kierowania sie li tylko osobistym interesem w badz obronie badz drodze do koryta.

Dlaczego tak mowie? Bo statystycznie jest NIEMOZLIWE, by kierujac sie rzetelna ocena zaistnialej sytuacji na podstawie obiektywnych faktow wynik bylby taki, ze 100% demokratow jest zdania, iz Trump jest winny a 100% republikanow, ze jest niewinny. Taki wynik jest mozliwy tylko w sytujacji, kiedy to, czy jest winny czy nie dla NIKOGO nie gra zadnej roli a jedyne co sie liczy, to ochrona wlasnych interesow, po OBU stronach.

Dla mnie USA jako "uczciwe demokratyczne panstwo" stracilo wszelka wiarygodnosc. Bardzo bym chciala, by wycofalo sie z wszelkich interwencji na calym swiecie, gdyz kieruje sie moim zdaniem tylko i wylacznie interesami oligarchii bedacej w danym momencie u steru i czyni od dluzszego czasu znacznie wiecej zlego niz dobrego.

Jestem zniesmaczona do szpiku kosci ta cala afera.
                    • kan_z_oz Re: Czyli co, Obama się zakochał w Trumpie ??? 07.02.20, 10:57
                      Xurku w tym problem. Wszysto zależy od US bez względu co robi. Wszystko jest przeliczane na petro US dolary czyli stałą i bezwzgledną walutę. US budżet jest w gównie jak nigdy. Nie wystarcza nawet do połowy roku.
                      God bless America i pierdolonego psychopatę u steru, którego poczynań dalszych trudno przewidzieć. Nie mogę się doczekać zmian klimatycznych jako efekt. Będą spektakularne . Rekomenduję bunker.
                      • kan_z_oz Re: Czyli co, Obama się zakochał w Trumpie ??? 07.02.20, 11:18
                        Mam nadzieję że Trump wygra i zrujnuje US do końca. Taki jest większy plan.
                        Jedno jezioro na południu, pystynia z trzęsieniami na zachodzie oraz arktyka na północy. Ziew...fajny pejrzaż.
                        Byle nie być chorym lub mieć krewnych chorych...Mad max 55.
                        Będę się tylko przeglądać.

Bardzo mi pasuje.
                        • ertes Re: Czyli co, Obama się zakochał w Trumpie ??? 07.02.20, 15:22
                          Wlasnie ta obledna nienawisc lana na Trumpa przez wszystkie liberalne media, i cala reszte ssaca wiedze na jego temat z tych wlasnie powoduje u mnie i millionow innych, miedzy innymi, jego poparcie.
                          Poza tym sa po tragicznym Obamie widac zmiany na lepsze golym okiem,
                          Mamy nowa umowe z Chinami, mamy nowe umowy z Kanada i Meksykiem. Pozytywne zmiany w sprawach imigracji choc oczywioscie nie mozna zrobic reformy. Mamy najnizsze bezrobocie od ponad 50 lat.Temu zaprzaczaja tylko najbardziej nienawidzace media i ludzie. Kazdy sukces jest albo przemilczany albo na sile niszczony. Wszelkie potkniecia sa przerabiane na miare kleski.
                          A pamietacie hejt wylewany, rowniez na tym forum, na Busha ? To jest wlasnie droga jaka oibieraja demokraci. Popierani przez oczywiscie przez wiekszosc mozgowcow z Hollywood.

USA o malo nie zostalo zrujnowane przez Obame. Smieszne jest po prostu to co piszecie. Zwykly hejt...
                          • xurek Re: Czyli co, Obama się zakochał w Trumpie ??? 07.02.20, 17:50
                            Ertes Ty przeczytales i zrozumiales moj post i napisales jako odpowiedz takie podsumowanie? Hm, chyba nienawisc do demokratow zacmila ci jasnosc widzenia.....
                            • ertes Re: Czyli co, Obama się zakochał w Trumpie ??? 07.02.20, 18:32
                              Mam nadzieje ze zrozumialem.
                              Tyle ze moj post byl wiecej odpowiedzia na kanowy hejt.

>Dla mnie USA jako "uczciwe demokratyczne panstwo" stracilo wszelka wiarygodnosc.

Takie to troche niedorosle twierdzenie na zasadzie nie lubie policji bo dostalam mandat ale zadzwonie po ta sama policje jak sie wlamie ktos do mnie.
                              Tak to juz jest ze musi byc policjant bo jak go nie bedzie to wtedy bedzie dopiero masakra.
                              A jakie to ziemie USA depcze z podlymi celami? Jestem bardzo ciekaw.
    • ertes haters gona hate... 07.02.20, 16:10
      Hate that:

Hiring picked up in January as employers added 225,000 jobs.

The measured increases have helped hold down inflation, allowing the Federal Reserve to cut interest rates three times last year and keep rates low in 2020.

The share of Americans working or looking for jobs rose from 63.2% to 63.4%, the highest level since June 2013. The favorable labor market has provided workers more leverage and bumped up their pay, drawing more Americans on the sidelines
      • ania_2000 Re: haters gona hate... 07.02.20, 17:12
        "Dla mnie USA jako "uczciwe demokratyczne panstwo" stracilo wszelka wiarygodnosc. Bardzo bym chciala, by wycofalo sie z wszelkich interwencji na calym swiecie, gdyz kieruje sie moim zdaniem tylko i wylacznie interesami oligarchii bedacej w danym momencie u steru i czyni od dluzszego czasu znacznie wiecej zlego niz dobrego."

Xurku, panstwo amerykanskie nigdy nie bylo uczciwie demokratycznym.
        Interewencje na calym swiecie prowadzi nieprzestannie od 2 wojny swiatowej. Korea, Wietnam, Iran, obecnie Afganistan - od 20 lat, Irak, Syria - Amerykanskie wojsko na dobre sie zadomowilo na calym swiecie. Demokratycznie pilnuje amerykanskich interesow. Tak bylo i bedzie - bez znaczenia czy Prezydent jest z parti republikanskiej, czy demokratycznej (tylko z nazwy).
        Jak wiemy Trump politykiem nie jest - i caly swiat musi deal with it. Tak jak internet trafil pod strzechy i jest dostepny dla kazdego glaba - i jest pelna rownosc pod tym wzgledem. Bo kazdy moze zabrac glos, ktory bedzie slyszany - nie tylko inteligenty wyksztalcony profesor, ale rowniez pusty glonojad w stylu Kardashian.
        Tak rowniez "kasta politykow" przechodzi tutaj metamorfoze. Co bylo od zawsze skrzetnie zakrywane gladkimi slowkami i pieknym usmiechem - dzieki nowej technologii (internet) wychodzi teraz obrzydliwie na swiatlo dzienne.

Pokazcie mi wasz ideal dobrego demokratycznego panstwa i prezydenta/premiera bez wrogow - bez zadnych zlodziejstw, przekretow i przemocy. Nie wiem - moze Finlandia by sie uchowala? Chociaz nie wierze, ze tam nic sie nie dzieje nic. Zawsze sa klamstwa, przekrety i niesprawidliwosci. Sorry taka jest ludzkosc.

• xurek Re: haters gona hate... 07.02.20, 18:01
          idealu nie ma nigdzie, ale mam wrazenie, nie, mam pewnsc, ze coraz gorszy rodzaj ludzi dochodzi do wladzy (nie tylko politycznej, rowniez gospodarczej) i rujnuje wszystko, co dobre na swiecie. "Zaawansowanie" tej zgnilizny jest rozne w roznych miejscach, mam wrazenie ze rzeczywiscie na polnocy Europy, w Szwajcarii, moze jeszcze w Nepalu czy Buthanie jest ono najmniejsze.

To prawda, ze USA zawsze uzurpowalo sobie prawo do deptania cudzej niepodleglosci butami, ale wydaje mi sie, ze przyswiecajace temu cele nie byly w przeszlosci tak podle, jak teraz.

Mnie aktywna polityka nigdy specjalnie nie interesowala, glownie dlatego, ze nigdy nie byla w pelni uczciwa i szczera, ale teraz czuje coraz wiekszy wewnetrzny przymus by zaczac bronic mojego prawa do zycia na planecie, ktora przestanie byc gwalcona tylko po to, by kilku niebotycznie bogatych sk....now wzbogacilo sie jeszcze bardziej i zdobylo jeszcze wiecej wplywow.
          • maria421 Re: haters gona hate... 07.02.20, 18:35
            Slaboscia demokracji jest to, ze w kazdym spoleczenstwie jest wiecej ludzi glupich niz madrych, dlatego ich wybor czesto pada na kogos, kto lepiej im wyjasni czego oni potrzebuja i zapewni ze tylko on jest w stanie to zrealizowac i ze zrealizuje jak tylko go wybiora.

Nie wydaje mi sie ze "coraz gorszy rodzaj ludzi dochodzi do wladzy", po prostu teraz, w czasach kiedy kazde slowo, kazdy gest jest nagrywany i posylany w eter, dostrzegamy zachowania ktorych dawniej nie moglismy widziec. Jak np. to, ze Trump nie podaje reki Pelosi, a Pelosi ostentacyjnie drze kopie jego oredzia.

Tak czy inaczej, zdajac sobie sprawe ze slabosci demokracji, uwazam ze nie ma lepszego ustroju i serce mi sie kroi jak patrze co z ciezko wywalczona w Polsce demokracja PiS robi.

Mnie nie obchodzi to, kto wygra jesienia wybory w USA. To jest sprawa Amerykanow i niech oni zdecyduja. Mnie obchodzi to, kto w maju wygra wybory w Polsce i ciarki mnie po plecach przechodza jak pomysle ze to moze byc Duda.
            • minniemouse Re: haters gona hate... 08.02.20, 03:02
              maria421 napisała:
              > Nie wydaje mi sie ze "coraz gorszy rodzaj ludzi dochodzi do wladzy", po prostu teraz, w czasach kiedy kazde slowo, kazdy gest jest nagrywany i posylany w eter, dostrzegamy zachowania ktorych dawniej nie moglismy widziec.

dokladnie tak, Mario, a czy jak oglądaliśmy Ja, Klaudiusz, juz nie bylo tak, dochodzenie do władzy przez morderstwa, intrygi, klamstwa, mógł być nawet psychicznie chory cesarz, itd, a czy ktoś może oglądał Free State of Jones - sceny z głosowaniem? (btw film polecam)
              tu
              arykul ze Smithsonian o F S o J (który mecze powoli)
              - zawsze tak było, nic się nie zmienia oprócz technologii która umożliwia (co najwyżej) coraz większe przekręty.
              i nawet jeśli Hollywood przekręca, przesadza, upiększa, to i tak robi to na podstawie faktów historycznych, ziarno prawdy niestety w tym jest. a nawet nie ziarno a całe pola.

Minnie
              • maria421 Re: haters gona hate... 08.02.20, 09:59
                minniemouse napisała:

> dokladnie tak, Mario, a czy jak oglądaliśmy Ja, Klaudiusz, juz nie bylo
                > tak, dochodzenie do władzy przez morderstwa, intrygi, klamstwa, mógł być nawet
                > psychicznie chory cesarz, itd

Oczywiscie,. Ucywilizowalismy sie.
              • xurek Re: haters gona hate... 08.02.20, 11:06
                Minnie, masz racje, starozytny Rzym da sie pod tym wzgledem dobrze porownac do wspolczesnego USA :).

Moze macie racje, ale nie wydaje wam sie, ze w okresie lata 60-90 bylo nieco "humaintarniej i lepiej"?
                • maria421 Re: haters gona hate... 08.02.20, 11:36
                  xurek napisała:

> Minnie, masz racje, starozytny Rzym da sie pod tym wzgledem dobrze porownac do
                  > wspolczesnego USA :)
                  .
                  Da sie?

> Moze macie racje, ale nie wydaje wam sie, ze w okresie lata 60-90 bylo nieco "h
                  > umaintarniej i lepiej"?

Nie da sie tego ocenic bo nie ma tak dokladnej kroniki tamtych wydarzen jak teraz.

Wydaje mi sie jednak, ze ludzie w tamtych czasach bardziej starali sie trzymac fason niz obecnie.

• minniemouse Re: haters gona hate... 10.02.20, 01:20
                  xurek napisała:
                  > Moze macie racje, ale nie wydaje wam sie, ze w okresie lata 60-90 bylo nieco "humaintarniej i lepiej"?

tak się składa ze akurat puścili u nas pierwszy sezon serialu kanadyjskiego Fortunate Son. Akcja w sumie oparta jest na chłopaku szantażowanym przez agenta FBI, który to chłopak, Travis, ma szpiegować amerykańską rodzinę co na znak protestu przeciw wojnie w Wietnamie emigruje do Kanady. mieszka u nich, oni mu pomagaja, wyciągają z narkotyków a on na nich donosi agentowi (którego btw gra Stephen Moyer z Tru Blood) Travis nie ma innego zreszta wyjscia.
                  dopiero transmitowali 5 odcinków wiec za wiele sie nie wyjaśniło ale juz widac jak Amerykanie okrutnie i bezpardonowo rozprawiali sie z dezerterami w Kanadzie na terenie Kanady. i nawet nie najgorsza była sama judaszowa łapanka, ale te psychologiczne manipulacje, kłamstwa i morderstwa do jakich sie władza uciekała pod bandera "chronić USA status" .
                  nie, nie sadze ze było humanitarniej - mysle ze zawsze bylo tak samo obrzydliwie lub jak ja to nazywam obrzygliwie.

Sam show btw nie jest zadnym orłem wśród seriali, niemniej nareszcie chociaż zmiana tematyki,
                  bo na kolejna "nowa" Niebieska Krew czy FBI czy jakis Detektyw Siaki Owaki albo Fire czy inny Arson to az mnie już 'mgli...

Minnie
          • ania_2000 Re: haters gona hate... 07.02.20, 18:48
            Mi sie wydaje, ze my teraz WIEMY jaka to naprawde zgnilizna dochodzi do wladzy - wlasnie dzieki technologii, przeplywowi informacji, social medias - mozemy sie dowiedziec jakie tragedie i niesprawiedliwosci sie dzieja na calym swiecie. Jak zycie wyglada w Indiach. Jak bardzo diskrimonowani sa mniejszosci religijne w Chinach. Jakie skorumpowana jest Ameryka Poludniowa. Jak zyja ludzie w San Salvador - mordowani przez gangi za pozwoleniem politykow.
            USA rowniez to robi - a jest najberdziej silne, wiec jest najbardziej widoczne.

Ja od polityki sie rowniez staram uciec - ale od niej sie nie ucieknie. Wywala sie wszedzie - no chyba ze rozlacze WiFi;) Nie schowam sie, nie zakopie - zawsze mnie gdzies dopadnie.

Uwazam, ze nie mam recepety na dobro tego swiata - co moge zrobic? moge SAMA sie dobrze zachowywac. Co sprowadza sie do : Nie krasc, nie klamac, pracowac i oszczedzac wode i prad.
            No bo co innego moge?

A bilionowym skruwielom nic nie zrobisz - mozna miec tylko nadzieje, ze beda miec conscious i nie rozwala planety do konca..

• kan_z_oz Re: haters gona hate... 08.02.20, 01:18
              Mnie obchodzi kto wygra w US. Australia nie będzie miała nigdy PM, który nie może się dogadać z POTUSEM, bo jest strategicznie zbyt ważna aby US do tego dopuściło. Mamy więc skurwysyna, który niszczy ten kraj gorzej niż PiS Polskę ale za to Trump go lubi.
              Turnbull wyleciał bo oprócz postawieniu się fossil fuel lobby pod jego rządem Alexander Downer dostarczył informacje do FBI dotyczące wycieków z Rosji na Clinton, który podpity George mu chętnie opowiedział.

Downer zrobił tylko swoją pracę.
              • kan_z_oz Re: haters gona hate... 08.02.20, 01:30
                Odnośnie polityki Chin, to ta nie zmieniła sie od czasów Mao. Jest dokładnie taka sama tylko realizowana bardzo cicho bez fanfar i komunistycznej pompy.
                Polityka ta od lat polega na fałszowaniu wszystkich danych, które z tego kraju wychodza. Nie sądzi chyba nikt, że kraj który ma obecnie zamknięta poważne miasta na amen zrobił to z powodu 25 tysięcy zakażonych...serio?
                1 milion siedzi w obozach koncentracyjnych za niewłaściwe poglądy polityczne, wyznawaną religię oraz ogólnie wygladać nieco inaczej niż reszta.
                Na dzień dzisiejszy to trade z Chinami to znak zapytania, dopóki na serio nie ujawnią rozmiaru.
                Powodzenia aby zatrzymać to świństwo tylko w Azji.

Tutaj pierwsza grupa trafiła do obozu na wyspę Bożego Narodzenia a druga do pustej bazy kopalnianej na pustyni koło Darwin.

US jest klimatycznie tak samo wrażliwe jak Australia. Żaden hejt mój drogi - ostrzeżenie, że POTUS bez świadomości wykończy wszystko co Ci bliskie tak jak to zrobił to Scott tutaj.
                • kan_z_oz Re: haters gona hate... 09.02.20, 08:44
                  Będąc na wsi od kilku lat. Żaden człowiek na tej planecie nie powinien być głodnym. Jest niesamowiecie łatwo uprawiać, mieć wodę nawet bez żadnej pomocy rządu oraz dach czy schronienie.
                  Dzisiaj stałam na setkach owoców które opadły bo nikt nie wiedział co z nimi zrobić. Widzę to każdego dnia. Pomarańcze, cytryny, limetki, mandarynki tonami wyrzucane bo właściele rozdając chojnie nie dają rady.
                  Tak, jestem tym liberalno-zielonym dreamer, który nie wierzy, że Trump wychowany w luskusie i swoim złotem wybrukowanej twierdzy coś zmieni.

Moje zielone projekty są więcej dla mnie warte. Woda sie właśnie przelewa z ostatniego zbiornika w część dziką. Tumeryk wszadzony szaleje i rośnie wszędzie. Nie wiem co nim robić. Banany ogłupiały przy nagłym deszczu. Mam następne 100kg w ciągu kilku dni. Jak można być głodnym przy tym lub płacić zawyżone ceny przy kasie???
                  Natura dalej tyle, ze nikt nie powien płacić za wodę, prąd, większość żywności. 'Ludzie jesteście poprostu wyjebywani i byłoby dobrze zacząć myśleć, coś robić lub rozpoznawać.
                  • kan_z_oz Re: haters gona hate... 09.02.20, 23:40
                    Skazany za 'inside trading' w US następny z najbliższego kółka POTUSA. Tutaj ma jeszcze kryty tyłek, chociaż inwestorzy stracili 92% w tym rząd AU, czyli podatnik australijski. Tak to Jutka wygląda, gdy główny szef firmy farmaceutycznej w układzie gdy kliniczne badania zawiodły, zawidomił syna, krewnych, najbliższe kółko znajomych by zacząć sprzedawać zanim reszta sie dowie.

Przestępstwo jest tutaj jak również w każdym innym kraju kryminalne, tylko kto ruszy tutaj nabliższego przyjaciela POTUSA?
                    Zostawiono więc ludziom 8centów z dolara czyli nieźle bo mogło być 5. A miało być suszenie bagna. Colins jest republikańskim kongresmenem.

www.abc.net.au/news/2020-02-10/inside-story-behind-chris-collins-downfall/11929048

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka