pawel_z_melb 13.12.05, 18:58 kto oglada? My: 'Samo Zycie' i 'M jak Milosc'(pozyczamy w lokalnym polskim sklepie); polskich wiadomosci to mi juz sie nie chce ogladac - wystraczy ze nieco czytamy... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jutka1 Re: Polskie seriale 13.12.05, 22:25 Co to jest Samo zycie? Ja tutaj z definicji mam wszystko, ale nie sledze za bardzo. Jest nowy serial "Wiedzmy" o trzech babeczkach na warszawskiej Pradze, nawet niezly, chociaz ogladalam tylko 3 odcinki. Jest nowa "Magda M.", troche jak polska Ally McBeal, choc nie do konca. Ale ciagle najbardziej mnie smiesza Zlotopolscy - jak dla mnie najlepsza parodia poslkiej wspolczesnosci :-))) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie "Powrot do Edenu"! 14.12.05, 23:27 Polskie seriale? Nie ogladam, ale tez bardzo malo ogladam telewizje - zawsze tak bylo. Natomiast myslac o serialach ogladanych w Polsce wylowilam z zakamarkow pamieci slynny "Powrot do Edenu" z Rebecca Gilling, rozgrywajacy sie w Australii! Musze gdzies to znalezc i porownac ze znana mi australijska rzeczywistoscia - mam przeczucie, ze bede sie kulac ze smiechu... A Rebecca mieszka w Gorach Blekitnych, o rzut beretem (OK, duzym beretem) ode mnie. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Odpowiedz Link
jutka1 Pytanie o australijski serial 15.12.05, 10:55 W Paryzu puszczali przezabawny serial australijski, ktorego tytulu nie pomne, a ktory z przyjemnoscia ogladalam. Nie byla to opera mydlana ani telenowela, godzinne (45 min.) odcinki. Historia prawniczki z duzej korporacji, ktorej maz odszedl z jakims facetem, i ktora rzucila wszystko w cholere i otworzyla klub strip-teasu dla pan, tzn. gdzie tanczyli mezczyzni :-D Jaki byl tytul??? Streap-tease? Chetnie bym sobie na DVD kupila. Odpowiedz Link
basia553 Re: Pytanie o australijski serial 15.12.05, 20:41 a ja sie zastanawiam dlaczego w Australii maja, a u mnie nie ma M jak milosc:((( slyszalam, ze ladny serial. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Pytanie o australijski serial 15.12.05, 20:49 Basiu, zaobsztancuj sobie TV Polonia, to bedziesz miec :-) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Pytanie o australijski serial 15.12.05, 23:15 jutka1 napisała: > Historia prawniczki z duzej korporacji, ktorej maz odszedl z jakims facetem, i > ktora rzucila wszystko w cholere i otworzyla klub strip-teasu dla pan, tzn. > gdzie tanczyli mezczyzni :-D Nigdy nie slyszalam o tym, ale jestem ostatnia osoba, ktora moze odpowiadac na pytania dotyczace seriali TV :o( Streszczenie brzmi dobrze i jest zgodne z australijskimi realiami (domy publiczne i strip-tease sa u nas legalne i chociaz w wiekszosci obslugiwane przez zenski personel, sa rowniez meskie oraz transwestytyczne). A propos tematu i sydnejskich rozrywek, sprawdz: www.studsafloat.com.au/ Hihihi Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Odpowiedz Link
morsa Re: Pytanie o australijski serial 15.12.05, 23:19 A ja bym chciala obejrzec "Chlopow". Czy mozna to kupic na DVD? Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Pytanie o australijski serial 15.12.05, 23:20 Morso, jesli szukasz plyt etc ktore mozna kupic w Polsce, popatrz na www.merlin.pl Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Odpowiedz Link
morsa Re: Pytanie o australijski serial 15.12.05, 23:29 Hej Luiza... Dzieki za info. A tak na marginesie - moja corka przyjezdza na ferie 23 grudnia. Wraca do OZ 11 lutego. Nie rozumiem jednego - jak mozna tesknic za zima? Chcialabym sie zamienic z moja cora - ja chce ciepla i slonca ;-)))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Pytanie o australijski serial 15.12.05, 23:34 Morsa, ona nie za zima a za Toba teskni, Glabie jeden (nie myslic z Glabem 1 ;-)))))))) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Pytanie o australijski serial 16.12.05, 00:15 morsa napisała: > Hej Luiza... Dzieki za info. > A tak na marginesie - moja corka przyjezdza na ferie 23 grudnia. > Wraca do OZ 11 lutego. Ona jest na zachodnim wybrzezu, prawda? > Nie rozumiem jednego - jak mozna tesknic za zima? > Chcialabym sie zamienic z moja cora - ja chce ciepla i slonca ;-)))) Mozna tesknic, ale... jak sie ktos przyzwyczai do cieplego klimatu, to po dwoch tygodniach snieznej zimy w Polsce ma dosyc. Pamietam, jak syn po spedzeniu dwoch tygodni zima w Londynie (ktory jest cieplejszy niz Polska), przyjechal do domu i mowi: "wreszcie nie trzeba sie ubierac przed wyjsciem na dwor, rozbierac w sklepach, te wszystkie swetry i kurtki, pfuj"! i z ulga wskoczyl w szorty i koszulke. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Odpowiedz Link
jutka1 Re: Pytanie o australijski serial 15.12.05, 23:33 Zaden mi sie nie podoba :-( A moze to i lepiej? ;-) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Pytanie o australijski serial 16.12.05, 00:11 jutka1 napisała: > Zaden mi sie nie podoba :-( > A moze to i lepiej? ;-) W naturze moze atrakcyjniej wygladaja. Ale faktycznie moze to i lepiej ;oD Odpowiedz Link
felinecaline Re: Pytanie o australijski serial 17.12.05, 20:46 Ja namietnie obgladam "lazarecik" (Na dobre i na zle),ale to zboczenie zawodowe - i zadza bazlitosnego wykpiwania wszystkich poslizgow scenarzystow i realizatorow. Odpowiedz Link