ertes 24.07.06, 20:57 Niezle ciepelko mamy i my. Zaczyna brakowac pradu przez te wszystkie klimatyzatory. Jak to nie jest globalne ocieplenie to co to jest? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ertes Re: Przygrzalo 24.07.06, 21:33 U mnie 30. Ale dalej od oceanu jest 40 i wiecej juz kolejny dzien. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Przygrzalo 24.07.06, 21:41 U mnie od chyba 15 dni ponad 30. I caly tydzien ma byc taki, jutro 33C. Dobrze, ze w starym domu sa gruuuube mury, na parterze jeszcze da sie wytrzymac. Na pietrze juz trudniej. Odpowiedz Link
swiatlo Re: Przygrzalo 25.07.06, 00:10 jutka1 napisała: > Ile stopni u Was? U mnie przez cały weekend było ponad 40, a w nocy nie schodziło poniżej 35. Do tego straszna wilgotność i parność. Na dodatek musiałem sędziować 6 meczy w weekend. Ja jakoś przetrwałem, ale część sędziów musieli zdejmować z boiska.. Już mam tego dosyć. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Przygrzalo 25.07.06, 00:35 Pamietam te lata w D.C. 40+C i wilgotnosc 90%, brrrrr Odpowiedz Link
ertes Re: Przeciez to normalne lato (w AU) n/t 25.07.06, 02:44 Miedzy innymi dlatego nie mieszkam w AU czy innych piekarnikach bo jednak wole jak temperatury powyzej 30 stopni C sa "nienormalne". Odpowiedz Link
maly.ksiaze Re: Przygrzalo 25.07.06, 04:56 Jakie globalne? U mnie sie wlasnie ochlodzilo. Kolo 30C. Wieczorem robi sie chlodniutko, wcale nie jest duszno... Takie lato - to rozumiem. Pozdrawiam, mk. Odpowiedz Link
ewa553 Re: Przygrzalo 25.07.06, 07:19 pan meteorolog tlumaczyl wlasnie pare dni temu, ze z powodu ocieplenia klimatu musimy w przyszlosci czesciej liszyc sie z taka pogoda. Juz widze jak sie zmieni trynd urlopowy i ludzie zaczna buchowac Biegun Polnocny:)))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Przygrzalo 25.07.06, 10:10 Wiosna zamawiam ekipe i kopie nowa studnie, zakladam pompe i system nawadniania - u nas, w odroznieniu od USA, nie ma przeciazen sieci elektrycznej z powodu klimatyzacji, ale sa zakazy podlewania ogrodow woda z sieci miejskiej. A moj ogrod zamienia sie w pustynie.... :-( Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Przygrzalo 25.07.06, 11:55 Jutko, nie studnie, tylko zbiorniki na wode zasilane z rynny. Studnia moze sie wyczerpac albo zatruc, deszcz jak dotad jest najlepszym i najtanszym zrodlem wody. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
jutka1 Re: Przygrzalo 25.07.06, 21:23 Pomysle. U nas w czwartek ma byc 36C, a w pitak-sobote - 38C. Jakies jaja czy co??? Odpowiedz Link
chris-joe Re: Przygrzalo 25.07.06, 10:59 Z ranca 22, w dzien tez ponizej 30echy, czyli gra, tyle ze teraz grzmi i chwilami leje i tak ma trzymac do konca tygodnia. (jutka, przesylam dwa-trzy urwania chmury, moze dojda :) W sumie nie lamentuje. Tyle, ze dzis idziemy z xurkiem i piranha do lunaparku, wiec nie zycze sobie rain on our parade... Odpowiedz Link
maly.ksiaze C-J, mógłbyś deszcze na weekend wyłączyć? 25.07.06, 15:37 Wybieram się w Twoje okolice i chciałbym słońca trochę.. Pozdrawiam, mk. Odpowiedz Link
ertes Re: C-J, mógłbyś deszcze na weekend wyłączyć? 25.07.06, 15:43 Terminujesz u Tony Halika ze tak jezdzisz? Odpowiedz Link
chris-joe Re: C-J, mógłbyś deszcze na weekend wyłączyć? 25.07.06, 18:30 Zobacze, co da sie zrobic, mk, ale niczego nie obiecuje:) Kiedy i czy bedziecie w Mtl? Harmonogram napiety, czy na luzie? Rzuc sie mejlem itp. Na razie. Odpowiedz Link
maly.ksiaze Re: C-J, mógłbyś deszcze na weekend wyłączyć? 27.07.06, 05:07 Wybieram sie solo w najblizszy weekend, bo rodzina w Polsce. Ot, tak.. przewiezc d..e, odwiedzic znajomych. Co do programu - to sam jeszcze nie wiem. W sobote gdzies pod miasto moze... Pozdrawiam, mk. Odpowiedz Link
ertes Re: Przygrzalo 25.07.06, 23:33 Tu tez jest spokojniej: 26 stopni. To wrecz chlodno ;) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Faktycznie przygrzalo, skoro u nas o tym pisza 26.07.06, 03:01 www.smh.com.au/news/world/energy-supplies-threatened-in-us-heatwave/2006/07/26/1153816212921.html Odpowiedz Link
bella-donna Re: Przygrzalo 26.07.06, 14:36 A ja jestem zawsze zadowolona z lata jakie mam w NJ. Temperatura srednio 30C ( + - 5C) przez 5 miesiecy . Przynajmniej wiem ze jest cudowne lato. Nie narzekac prosze, deszcze i zima juz sie zblizaja...:)))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Przygrzalo 26.07.06, 22:35 Upal wszystkim mozgi i paluszki odje...l???? Bo mnie tak.... :-((((( Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Przygrzalo 27.07.06, 01:52 jutka1 napisała: > Upal wszystkim mozgi i paluszki odje...l???? > > Bo mnie tak.... > :-((((( A mnie nie :oP Odpowiedz Link
jutka1 Re: Przygrzalo 27.07.06, 09:42 A mnie dzisiaj chyba dobije. 36C. Siedze na parterze, zaslony zasuniete w calym domu, w nocy zostawilam otwarte okna i o siodmej rano je zamknelam, duzo H2O i bezruch ;-) - jakos przebiduje. Uffff. Odpowiedz Link
pani-i-toto cieplo zimno 27.07.06, 10:34 a mnie dobrze. Ciepło. Z Afryki piszą że właśnie panuje nieobyczajnie zimna zima. Siedzą w sypialni ze wszystkimi psami, pod kołdrami i w skarpetach, grzeją farelkami. Nawet tam jedzą bo reszta domu nie nadaje się do mieszkania. Ktoś pisał coś o globalnym ociepleniu? Czyteż mi się zdawało ;) Wasza Stokrotka Odpowiedz Link