Dodaj do ulubionych

Superbowl XLI

04.02.07, 15:49
Tradycyjnie zakladam watek o najwiekszym sportowym wydarzeniu w NA.
Jak sie okazuje nazwa football jest jak najbardziej adekwatna gdyz "football"
wcale nie znaczy "pilka kopana noga" tylko "bieganie z pilka na nogach"
ktoremu oddawali sie w wiekach srednich pezanci gdy arystokracja grala w polo
na koniach. Czyli pilka reczna to w zasadzie football lub tez ewentualnie po
polsku szczypiorniak.
Oczywiscie cala NA czeka z zapartym dechem na reklamy. W Kanadzie tylko w
internecie bo cenzura. Kraj socjalistyczny wiec musi bronic swoich obywateli
przed zgnilym kapitalizmem.

PS.

Luzers ar not welcomd w tym roku rowniez.
Obserwuj wątek
    • maly.ksiaze Re: Superbowl XLI 04.02.07, 18:24
      > Oczywiscie cala NA czeka z zapartym dechem na reklamy. W Kanadzie tylko w
      > internecie bo cenzura. Kraj socjalistyczny wiec musi bronic swoich obywateli
      > przed zgnilym kapitalizmem.
      Moglbys przyblizyc temat cenzury?

Pozdrawiam,

mk.
      • ertes Re: Superbowl XLI 04.02.07, 19:30
        Howard Stern. Mowi ci to cos?

O innych niechce mi sie wspominac bo jako obywatel Kanady powinienes wiedziec a
        jak nie wiesz to powinienes sie zainteresowac. Choc z drugiej strony dales dyla
        z Kanady calkiem szybko wiec moze i ciebie tak to nie interesuje.
        A wiec reklamy, wiele filmow, programow publicystycznych czy nawet talk shows w
        Kanadzie sa wyciszane. Czysta, socjalistyczna cenzura.
        • maly.ksiaze Re: Superbowl XLI 04.02.07, 20:22
          > Howard Stern. Mowi ci to cos?
          Mowi. Popularny dupek. I to, ze w Montrealu puszczali go z opoznieniem. I ze w
          Sirius Canada go nie ma (ale pono ma byc).

> O innych niechce mi sie wspominac bo jako obywatel Kanady powinienes
          > wiedziec a jak nie wiesz to powinienes sie zainteresowac.
          Owszem, zdaje sobie sprawe ze bylo kilka kontrowersyjnych spraw dotyczacych
          filmow dokumentalych. Plus Howard nieszczesny.

en.wikipedia.org/wiki/Censorship_in_Canada
          W dalszym ciagu ciekaw jestem, o co chodzi z tymi reklamami. Mozesz wyjasnic?
          Generalnie super-micha mi zwisa, wiec nawet bym nie zauwzyl. Ale podniosles
          ciekawy temat, wiec jestem zainteresowany.

> Choc z drugiej strony dales dyla
          > z Kanady calkiem szybko wiec moze i ciebie tak to nie interesuje.
          Interesuje. Inaczej przeciez bym nie pytal.

Pozdrawiam,

mk.
          • ertes Re: Superbowl XLI 04.02.07, 21:29
            Czy Stern jest dupkiem czy nie chyba nie ma zupelnie nic do rzeczy gdyz to jakie
            masz zdanie ty czy ja czy ktokowliek inny na jego temat ma sie nijak do tego ze
            zostal w Kanadzie ocenzurowany. Koniec. Kropka. OCENZUROWANY.

Jak widze nie slyszales o konfiskowaniu prasy na granicy czy wylaczaniu pewnych
            stron w internecie.
            • maly.ksiaze What does Marcellus Wallace look like? 04.02.07, 23:00
              ertes napisał:

> Czy Stern jest dupkiem czy nie chyba nie ma zupelnie nic do rzeczy
              Nie ma. Ale skoro spytales sie, czy wiem kto to taki, to odpowiedzialem
              najlepiej jak potrafilem.

> gdyz to jakie masz zdanie ty czy ja czy ktokowliek inny na jego temat
              > ma sie nijak do tego ze zostal w Kanadzie ocenzurowany. Koniec.
              > Kropka. OCENZUROWANY.
              To ciekawe, co piszesz. Notka z wikipedii, ktora podalem w mojej poprzedniej
              wiadomosci, maluje nieco inny obraz. W szczegolnosci bez konca i bez kropki.
              Czy nie zgadzasz sie z faktami, ktore tam podano, czy Twoja interpretacja jest
              wlasnie z cyklu 'koniec i kropka. W artykule napisano, ze Howarda wrzucono
              na 'opozniacz' po tym, jak sie publika zaczela skarzyc. Potem zas rozglosnie
              skasowaly show. Nie napisano dlaczego, wiec nie jestem pewien. Czy moglbys cos
              na ten temat?

>
              > Jak widze nie slyszales o konfiskowaniu prasy na granicy czy
              > wylaczaniu pewnych stron w internecie.
              Byc moze nie pisalem, ale za to czytalem. O czym bys z pewnoscia wiedzial,
              gdybys zadal sobie trud przeczytania artykulu w wikipedii. Tego z odsylacza.

Jak prawo i praktyka cenzury wyglada w Kanadzie to ja z grubsza wiem. Ale z
              tego co wiem nie wynika nijak, ze jest to kraj ostrej cenzury, serwowanej przez
              socjalistyczna (?) wladze. Przede wszystkim zas to wszystko nie wyjasnia nic na
              temat braku(?) tychze reklam jako przykladu cenzury, o co na poczatku pytalem.

Pozdrawiam,

mk.

PS. Z cyklu: a u was (u nas?) bija Murzynow. 'Pulp fiction' to moj ulubiony
              film. Ogladam zawsze, gdy jest na kablu. Oprocz tego mam na DVD. Zauwazylem, ze
              to troche inne wersje. W telewizji nigdy nie widzialem interesujacej rozmowy o
              masazu stop. Ani sceny, gdy Vincent Vega daje sobie w zyle. Myslisz, ze ma to
              cos wspolnego z cenzura? Czy jest to zupelnie inne zjawisko?
              • ertes Re: What does Marcellus Wallace look like? 05.02.07, 07:25
                > > Czy Stern jest dupkiem czy nie chyba nie ma zupelnie nic do rzeczy
                > Nie ma. Ale skoro spytales sie, czy wiem kto to taki, to odpowiedzialem
                > najlepiej jak potrafilem.

Kiepsko potrafiles gdyz twoja odpowiedz co myslisz o czlowieku w kontekscie
                tematu jest bez sensu.

Dalsza dyskusje z toba uwazam za bezcelowa. Raz ze nadajemy na zupelnie innych
                falach a dwa ty wyraznie szukasz zaczepki na co ja nie mam ochoty.
    • chris-joe Re: Superbowl XLI 04.02.07, 23:47
      SB nigdy nie widzialem, ani widziec nie zamierzam. Mimo, ze kanadyjska cenzura
      poki co to puszcza.

Co do reklam zas: mnie sie zdawalo, ze kanadyjskie sieci kupuja transmisje SB
      (jak i wiele innego towaru nierodzimego chowu), czyli -zgodnie z definicja
      slowa- za te transmisje placa. Za nadawanie reklam zas placi ten, kogo reklama
      promuje. Co prawda za puszczanie reklam w czasie SB placi sie slono, to cena ta
      jednak nie obejmuje promocji na innych rynkach, w tym na rynku kanadyjskim. Za
      to trzeba zaplacic dodatkowo, sieciom kanadyjskim. Mechanizmy rynku
      kanadyjskiego dopuszczaja taka mozliwosc.

Czy to socjalizm? Bardziej wyglada mi to na kapitalizm.
      Ale co ja moge na ten temat wiedziec pod butem socjalistycznego rezymu Stephena
      Harpera :)
      • ertes Re: Superbowl XLI 05.02.07, 07:32
        But sie zmienil, pewne metody nie.
        Niedawno opisywales jak to w QC represyjnie traktuje sie angielski etc a teraz
        tlumaczysz dosc podobne dzialania CRTC czyli rzadu.
        Jedno cie oburza a drugie nie, ba, twierdzisz ze nie istnieje.

A pamietasz pod koniec lat 90 tych czarne ekrany stacji nadawanych z USA i
        zmuszone do zmiany programu stacje CDN? Jak to nie jest cenzura to co jest?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka