maria421 08.10.03, 16:49 Zdaje sie, ze podlapalam katar! Na dworze zimno,wieje i leje,widac mnie zawialo. Ide sobie strzelic profilaktycznie kropelki z kitu pszczelego. Przeciw grypie sie zaszczepilam. A Wy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabba Re: A psik.....! 08.10.03, 16:52 tez chce sie zaszczepic, ale czy to cos da? co chwila to nowy wirus,a ja odpukac jakos chorowita nie jestem. Jeno leb mi czasem peka jak dzis. Mario, goraca kapiel z eukaliptusowym olejkiem, herbatka z ibmira, kocyk ksiazeczka i do wyrka:)))) Dzis sroda, kolejna edycja Superstar, ktorej o zgrozo, nie moge sobie odmowic:))) Bardzo fajna komedia:))) Ogladazs?:)))) Odpowiedz Link
maria421 Re: A psik.....! 08.10.03, 17:10 Ja sie szczepie co jesien od 4 lat, maz od 6. 5 lat temu mielsmy w domu grype- najpierw polozyla sie do lozka corka, dwa dni pozniej ja, a moj zaszczepiony pan malzonek zdrowiutki, nic go nie bralo, wiec nas kurowal. Wtedy sie wlasnie przekonalam, ze jednak szczepienia cos daja i sama postanowilam sie szczepic. Superstar oglada czasem moja corka. Ja ogladalam wiosna wersje polska "Idol", na Polsacie , czy na kanale 4 jak to sie teraz nazywa. P.S. Na przeziebienie polecam kropelki "Propolis" , dostaniesz w kazdej aptece, sa na bazie kitu pszczelego i wziete przy pierwszych symptomach dzialaja cuda. Odpowiedz Link
sabba Re: A psik.....! 08.10.03, 17:12 > kropelki "Propolis" , dostaniesz w kazdej aptece, NIe wiedzialam ze mozna to tutaj dostac, ja to znam jeszcze z Polski. Jak czuje ze idzie choroba to biore Meditonsin a jak juz mnie trzyma i nie puszcza (rzadko bywa) to mam jakies kropelki...ale nie pamietam nazwy:))) Ale o Propolisie dobrze ze mi przypomnialas bo to samo zdrowie. Odpowiedz Link
moore_ash na zdrowie! 08.10.03, 19:32 > Superstar oglada czasem moja corka. Ja ogladalam wiosna wersje polska "Idol", > na Polsacie , czy na kanale 4 jak to sie teraz nazywa. a co sie stalo z polsatem???? jakos nigdy nie byl moja ulubiona stacja telewizyjna... tak z ciekawosci pytam szczepic sie nei bede bo si eboje strzykawek:) a chorowalem w zeszlym tygodniu to limit na ten rok wyrobiony. o!:) pozdr. tb Odpowiedz Link
maria421 Re: na zdrowie! 09.10.03, 08:17 moore_ash napisał: > a co sie stalo z polsatem???? jakos nigdy nie byl moja ulubiona stacja > telewizyjna... tak z ciekawosci pytam Tez nie wiem. W kazdym razie to nowe "4" niczym sie od Polsatu nie rozni. Odpowiedz Link
moore_ash Re: na zdrowie! 09.10.03, 11:01 maria421 napisała: > moore_ash napisał: > > > > a co sie stalo z polsatem???? jakos nigdy nie byl moja ulubiona stacja > > telewizyjna... tak z ciekawosci pytam > > > Tez nie wiem. W kazdym razie to nowe "4" niczym sie od Polsatu nie rozni. > a to juz wszystko jasne. polsat mial dlugi to sie zmienilo nazwe zalozylo nowa firme i od nowa:) pozdr. tb Odpowiedz Link
basia553 Re: A psik.....! 08.10.03, 17:37 Ja sie nigdy nie szczepilam i mam najwyzej raz w roku napasc grypowa, ktöra lecze wspanialym Vic medinight, czy jak sie to pisze. Polecam goraco: nos wolny, gardlo röwniez i noc przespana smacznie. Rano - jak reka odjal! Najdalej za 2 dni jestem tdrowa. Maz sie dawniej szczepil i chorowal. Odkad mu to wyperswadowalam, skonczyly sie grypki. Czyli jest to sprawa indywidualna. Odpowiedz Link
maria421 Re: A psik.....! 09.10.03, 08:25 basia553 napisała: > Ja sie nigdy nie szczepilam i mam najwyzej raz w roku napasc grypowa, ktöra > lecze wspanialym Vic medinight, czy jak sie to pisze. Polecam goraco: nos > wolny, gardlo röwniez i noc przespana smacznie. Rano - jak reka odjal! > Najdalej za 2 dni jestem tdrowa. > Maz sie dawniej szczepil i chorowal. Odkad mu to wyperswadowalam, skonczyly sie > grypki. Czyli jest to sprawa indywidualna. Basiu, to o czym piszesz wyglada mi na zwykle przeziebienie, nie na grype. Przy grypie, ktora ostatnio przechodzilam nie mialam ani kataru, ani kaszlu, ani bolu gardla, tylko bole miesni, kosci i goraczke do 40 stopni. Dwa dni prawie cale przespalam popijajac tylko lipe czy rumianek, a przez nastepny tydzien ledwo na nogach stalam. Szczepienie przeciw grypie nie zapobiega przeziebieniom. Ale zapobiega zakazeniu wirusem grypy, lub lagodzi przebieg grypy. Odpowiedz Link
basia553 Re: A psik.....! 09.10.03, 09:55 Tak, tak, chyba wiele ludzi - nie tylko ja, myli przeziebienie z grypa. Powrotu do zdrowia Ci zycze - cokolwiek masz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
maria421 Re: A psik.....! 09.10.03, 10:50 Spiesze doniesc, ze po wczorajszym zazyciu kropli "Propolis" nie mam kataru, ktory sie wczoraj zapowiadal! Polecam raz jeszcze, tylko pamietajcie, nalezy to zazyc przy pierwszych symptomach. Potem nie pomaga. Odpowiedz Link
alaskanka3 Re: A psik.....! 11.10.03, 20:17 maria421 napisała: > Zdaje sie, ze podlapalam katar! Na dworze zimno,wieje i leje,widac mnie > zawialo. > Ide sobie strzelic profilaktycznie kropelki z kitu pszczelego. > Przeciw grypie sie zaszczepilam. A Wy? Zaszczepie sie w tym tygodniu, poki co przeczytalam ze na zaziebienie pomaga smiech: kiosk.onet.pl/charaktery/1134619,1254,artykul.html Mnie niezawodnie pomagaja francuskie kropelki homeopatyczne L57. Odpowiedz Link