Dodaj do ulubionych

Mamy serwer!

23.10.04, 23:02
Akurat tak sie zlozylo,ze prawie rownoczesnie ze strona Wobiego, ale Mariusz_d1 zalatwil nam serwer, na ktory przez FTP i SSH mozna wlezc i cos zassac albo wrzucic. Mariusz obiecal jeszcze,ze sprobuje cos zrobic w kierunku strony www.
Wszelkie ciekawe zdjecia i inne pliki o tematyce motoryzacyjnej prosze przesylac do adminow (jutro dostana namiary na serwer), a poprosilem Mariusza o uzyskanie drugiego konta do sciagania plikow - zeby kazdy mogl sobie sciagnac cos ciekawego :)
Obserwuj wątek
    • mejson.e Super! 23.10.04, 23:09

• mejson.e A możemy mieć czat? 23.10.04, 23:17
      Gdy spotkamy się w większym gronie, możemy "pogadać" w czasie rzeczywistym...
      • tomek854 Re: A możemy mieć czat? 24.10.04, 00:52
        zalozmy sobie kanal na ircu :)
      • typson Re: A możemy mieć czat? 24.10.04, 14:30
        darmowe silniki czatow sa dostepne w sieci. Trzeba miec tylko chodzace
        srodowisko uruchomieniowe javy
        • tomek854 Re: A możemy mieć czat? 24.10.04, 15:37
          Tak samo dostępne są javowe bramki irc. A mi coś nie chcą działać te javowe czaty a irca mam. Zróbmy irca :)
    • wo_bi z doswiadczenia forumowego... 24.10.04, 17:46
      ...wiem, ze wszelkiego rodzaju czaty, irce itp., po kontaktach "metoda
      forumowa", nie zdaja egzaminu. Zmienia sie diametrialnie sposob kontaktu miedzy
      poszczegolnymi osobami, w koncu nie zostawiasz swojego wpisu, jak na forum,
      tylko zaraz znika, jednie w danej chwili obecne na np. czacie osoby moga
      zapoznac sie z Twoimi (czyt. odnosze sie do osoby czytajacej tego posta)
      opiniami, wypowiadziami i problemami natury motoryzacyjnej (i nie tylko:-) ). A
      jest to zwiazane z tym, ze nie wszystkie osoby moga wieksza czesc dnia siedziec
      i sledzic wypowiedzi na przytoczonym juz czacie. To taka moja opinia... Chce
      tylko zasugerowac, ze nie warto "napalac sie" na perspektywy czatowania itp...
      Poza tym, prywatne czaty mozna zalozyc na przyklad na WP, i nimi zarzac, cos
      jakby prywatne forum. :))

Nie wiem, jakie uslugi sa dostepne na udostepnionym przez Mariusza_d1 serwerze,
      PHP, MySQL... Moznaby stworzyc strone z CMS (system zarzadzania trescia), dzieki
      czemu byliby przypisani administratorzy strony, umieszczanie informacji
      polagalobyby na przegraniu materialow na serwerze, itp. Mysle, ze od tego
      moznabym zaczal... A moze i jeszcze prosciej, od postawienia zwyklej strony, w
      "czystym" HTMLu. Jezeli to by wypalilo, zaczac ja rozwijac... Jak to mowia, nie
      ma co rzucac sie z motyka na slonce...

Jezeli chodzi o pomoc przy realizacji strony, w tej chwili sluze pomoca, chodz
      moja wiedza nie jest specjalnie duza, ale cos tam umiem. :))) Zawsze, przy
      realizacji tej stronki mozna sie przeciez uczyc nowych rzeczy... :))

Pozdrawiam
      Wobi

PS.
      Zapomnialem, w piatek, dowiedziec sie w sprawie mojej mozliwosci udostepnienia
      serwera... Jutro bede w tej srawie dreptal do administratora. Hmm bo maila
      zignoruje... ;))
      • mejson.e Re: z doswiadczenia forumowego... 25.10.04, 09:54
        Masz sporo racji ale czasami brakuje mi szybkiego kontaktu, gdyby 3-4 osoby
        naraz mogły sobie poczatować, wyszłaby z tego może interesująca rozmowa?
        Jak śledziłem czaty na gazecie albo wp, to widziałem jeden wielki bełkot. :(

Co do stromy www, to moge trochę pomóc zwykłym html, bo na flash jakoś nie
        znalazłem czasu (na naukę).

Pozdrawiam,

Mejson
    • anahella Re: Mamy serwer! 25.10.04, 03:33
      I bedzie mozna sobie sciagnac kilka giga benzyny? A co z auto gazem?;)
    • mejson.e Mogę dostać namiary na serwer? 27.10.04, 20:40

• typson Re: Mogę dostać namiary na serwer? 27.10.04, 20:40
        sprawdz magla
        • tomek854 Re: Mogę dostać namiary na serwer? 27.10.04, 21:30
          Nio dobra, to ja chce wrzucic zdjecia ciekawych autek :) Ftp mozna to zrobic? Czy trzeba cos wiecej umiec? Prosze o instrukcje ;)
          • wo_bi Re: Mogę dostać namiary na serwer? 27.10.04, 21:56
            tomek854 napisał:

> Nio dobra, to ja chce wrzucic zdjecia ciekawych autek :) Ftp mozna to zrobic?
            C
            > zy trzeba cos wiecej umiec? Prosze o instrukcje ;)
            >

To wyslij mi, na poczte, to wrzuce zaraz na serwer :)

Pozdrawiam
    • dwiesciepompka Zapytowanie 27.10.04, 21:33
      Zapytowywuję i ja,jak z tego skorzystać? Jak uczynić by oczom mym dostępny się
      stał serwerowego bogactwa bezmiar?
      • sherlock_holmes Re: Zapytowanie 27.10.04, 21:58
        Wyslalem Tobie, Tomkowi i paru jeszcze osobom namiary na serwer.
        Jak tylko Wobi zrobi, nie trzeba bedzie pewnie ftp-a zeby cos sciagac :)
        • dwiesciepompka Re: Zapytowanie 27.10.04, 22:20
          maila przyjąłem:)
      • wo_bi Re: Zapytowanie 27.10.04, 21:59
        dwiesciepompka napisał:

> Zapytowywuję i ja,jak z tego skorzystać? Jak uczynić by oczom mym dostępny
        się
        > stał serwerowego bogactwa bezmiar?

Trzeba przesylac ktoremus z adminow na maila, a on bedzie wrzucal na sewrwer i
        podawal link na forum. Mysl, ze wszystko doklandie powinien SH :) uzgodnic, aby
        nie bylo pozniej niedociagniec i nieporozumien...

Pozdrawiam
        Wobi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka