sherlock_holmes 31.03.05, 20:38 Obiecane zagadki od Orysia już są: www.automobil.za.pl/index.php?kid=59&full=yes Pozwoliłem sobie dodać jeden samochód - ciekawe czy ktoś zgadnie co to takiego :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mapmuh Re: Nowe zagadki 31.03.05, 20:44 Nr 1 to Tatra. nie pamiętam modelu, być może w oznaczeniu były literki MX, a być może ich nie było. Nr 2 też stawiam na Tatrę. Nr 3: Hindustan Ambassador Reszta - nie wiem. Odpowiedz Link
tomek854 Sie mi bo enter wcisło. 31.03.05, 22:44 > Nr 1 to Tatra. nie pamiętam modelu, być może w oznaczeniu były literki MX, a by > ć może ich nie było. Tak to tatra. Literki raczej były. Tak troche się smutno robi, jak się popatrzy, co tak pogardzani przez antyskodziarzy pepiki umieją zrobić. A u nas największe osiągnięcie w dziale autek sportowych to Polostratos - czyli frankenstein z elementów schrottowych na miarę wujka pana samochodzika. ani polonez, ani lancia a do tego praktycznie nei da się prowadzić... > Nr 2 też stawiam na Tatrę. Mhm. Too jest na podstawie tej normalnej tatry. Z tym, ze poeniważ ona ma silnik z tyłyu wersja karetkowa dostępna tylko i jedynie w wersji gaźnikowej, bo z wtryskiem się nie mieścił (no, chyba że zrezygnowalibyśmy z noszy ;P ) Nr 3: Hindustan Ambassador No, to było łatwe, ale myślałem że się zmylicie, bo takich podobnych to jest trochę... Odpowiedz Link
tomek854 Re: Sie mi bo enter wcisło. 31.03.05, 22:49 ha, a to co stoi obok tego fiacika z wykopem to jest o ile dobrze widzę "cywilna" wersja tej tatry, na której zrobiona jest ta karetka :-) Odpowiedz Link
frax1 Re: Nowe zagadki 31.03.05, 21:07 nr4 : Citroen SM nr5 : Ford Ghia 2000 czy jakoś tak to się nazywało :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
tomek854 Re: Nowe zagadki 31.03.05, 22:45 > nr4 : Citroen SM Mhm. Z tyłu trochę pokraczny, ale z przodu bardzo mi się podoba... Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Nowe zagadki 01.04.05, 08:17 Wszystkie odpowiedzi poprawne, ale zdjęcie 5 to zdecydoawnie nie Ford :) Jeśli dzisiaj nikt nie odgadnie, dam małą podpowiedź :) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Nowe zagadki 01.04.05, 13:07 Tak wygląda Ford RS200 - bo to o niego Ci zapewne chodziło: www.fast-autos.net/ford/fordrs200evo.html www.pistonheads.com/doc.asp?c=103&i=7138 Odpowiedz Link
frax1 Re: Nowe zagadki 01.04.05, 13:33 Tak jest właśnie tego mialem na myśli :) Na moje usprawiedliwienie działa to że są podobne :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Nowe zagadki 01.04.05, 07:33 sportowy- tatra MTX 01 ambulans- tatra 613 na razie tyle. Odpowiedz Link
rapid130 Re: Nowe zagadki 01.04.05, 16:45 Nr 1 - MTX V8 na bazie Tatry (to nie produkt Tatry, tylko tuningowej firmy MTX). Ten model jest w zasadzie historią, autem wypuszczonym w pojedynczych egzemplarzach, ale w Czechach jest firma, która montuje jeszcze bardziej rasowe bolidy... Nr 2 - Specyzuję, Tatra T623. Nr 3 - już podany. Nr 4 - już podany. Nr 5 - Mam zgryz, gdzieś mi się ten drobiazg obił o oczy. Poszukam... Kojarzy mi się jako produkt małej angielskiej firemki, albo jako sportowa wersja miniaturowego japońca klasy <660 cm. Odpowiedz Link
rapid130 Re: Nowe zagadki 02.04.05, 14:06 > Nr 5 - Mam zgryz, gdzieś mi się ten drobiazg obił o oczy. Poszukam... > Kojarzy mi się jako produkt małej angielskiej firemki, albo jako sportowa > wersja miniaturowego japońca klasy <660 cm. Ha! Miałem dobre wyczucie! Nr 5 – Mazda AZ-1 Datowane na lata 1994-95, fikuśna, 2-osobowa kupejka wielkości Cinquecento, acz sporo niższa (jeno 115 cm). Trzy cylinderki 657 cm przed tylną osią, wściekle przyprawione (64 KM), V=160 km/h, ale apetycik symboliczny. Ledwie 4,4 l/100 km średnio. Te żółte tablice rejestr. to chyba dla zmyłki? ;-) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Nowe zagadki 02.04.05, 18:53 Brawo! Co prawda zdjęcie akurat przedstawia Suzuki Cara, ale od Mazdy różni się wyłącznie znaczkiem - to ten sam samochód. Tablica rej. oryginalna - akurat w Holandii było to Suzuki. Odpowiedz Link