aankaa 12.11.03, 22:13 od kilku dni (trochę zimniej, wilgotność wyższa) mam problemy z otwieraniem drzwi; wrażenie jakby "odklejania" można coś z tym zrobić ? a jak tak, to co ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greenblack Re: drzwi mi się przykleiły do reszty (samochodu) 12.11.03, 22:17 Pewnie już zdążyłaś kilka razy mocno oderwać, co? Trzeba posmarować silikonem, gliceryną albo wazeliną techniczną. Pozdrawiam Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: drzwi mi się przykleiły do reszty (samochodu) 12.11.03, 22:23 AAnko, w kazdym sklepie motoryzacyjnym (albo nawet w hipermarkecie) kupisz plyn do konserwacji uszczelek - konserwuje i zmiekcza gume, przy okazji zapobiega przywieraniu i przymarzaniu uszczelek do drzwi. Odpowiedz Link
aankaa smarowanie ... 12.11.03, 22:47 mam nadzieję, że na stacji kupię - mam tym pomazać uszczelki rano (7 godzin samochód w "ciepłym" garażu), zostawić uchylone - wymazać, zamknąć (i liczyć, że się - te nieszczęsne drzwi - nie przykleją) tylko się nie śmiejcie ze mnie uważam, że jak umiem zatankować i uzupełnić płyn w spryskiwaczu to jak na babę - wyjątkowo dużo Odpowiedz Link
wowo5 Re: smarowanie ... 13.11.03, 04:18 aankaa napisała: > mam nadzieję, że na stacji kupię > > - mam tym pomazać uszczelki rano (7 godzin samochód w "ciepłym" garażu), > zostawić uchylone > - wymazać, zamknąć (i liczyć, że się - te nieszczęsne drzwi - nie przykleją) > > tylko się nie śmiejcie ze mnie > uważam, że jak umiem zatankować i uzupełnić płyn w spryskiwaczu > to jak na babę - wyjątkowo dużo Wymaz i zamknij. Odpowiedz Link
jaki71 Re: smarowanie ... 13.11.03, 09:40 Wystarczy pomazas czy sprey rozpylic i zamknac. Raczej unikac tego dnia mycia samochodu. Ja rok temu przed Bozym Narodzeniem musialem furke umyc i po spreyowaniu i myciu od razu przy 10 stopniach mrozu nie przymarzly (samochod stal caly czas na swiezym, mroznym powietrzu i na pasterke drzwi sie otworzyly). JAki Odpowiedz Link
mejson.e5 Tankowanie 14.11.03, 23:14 aankaa napisała: > tylko się nie śmiejcie ze mnie > uważam, że jak umiem zatankować i uzupełnić płyn w spryskiwaczu > to jak na babę - wyjątkowo dużo Zuch baba! Moja żona dobrze jeździ, ale przez 10 lat ani razu sama nie zatankowała... Pozdrowienia, Mejson Odpowiedz Link
strongwaz Re: drzwi mi się przykleiły do reszty (samochodu) 13.11.03, 12:26 Posmaruj uszczelke wazeliną albo.....kujawskim :) Odpowiedz Link
niknejm Gliceryna! 13.11.03, 13:35 A dlaczego? Bo najtańsza. 50gr w aptece. A działa idealnie. Wypróbowane od lat :-) Wystarczy nałozyć trochę na szmatkę, 'objechać' uszczelki i na rok problem z głowy. Pzdr Niknejm Odpowiedz Link
aankaa a nie mówiłam/pisałam :( 14.11.03, 17:12 zatankować, płyn w spryskiwaczu - owszem ale to smarowanie :(( wygląda na to, że coś innego drzwiom dolega (zwłaszcza, że pasażera z takim "kląskaniem" się nie otwierają; fakt, mało używane) macie jeszcze jakieś pomysły ? Odpowiedz Link
niknejm Re: a nie mówiłam/pisałam :( 14.11.03, 17:55 Ogranicznik otwarcia drzwi albo zawias dokonuje swojego żywota... Wymianka albo naprawa, trzebaby na to spojrzeć... Pzdr Niknejm Odpowiedz Link
niknejm Re: za szybko poszło, eh ta technika ;) 14.11.03, 18:36 aankaa napisała: > dużo może kosztować ? Nie sądzę, może kilkadziesiąt złotych, jeśli poza ASO. A jak się ładnie uśmiechniesz do kumatego sąsiada, to Ci doradzi za darmo. Wtedy tylko mała naprawka/wymianka w zaprzyjaźnionym warsztacie i będzie OK. Pzdr Niknejm Odpowiedz Link
aankaa Re: za szybko poszło, eh ta technika ;) 14.11.03, 18:52 z ASO się wypisałam (gwarancja), sąsiad - elektryk sam. (zuch chłop - naprawił "stopy"), pora poszukać kolejnej "ofiary" ;) Może któryś z Panów jest w W-wy ??? Odpowiedz Link
typson aaale tlumy!! 17.11.03, 00:26 Jak widac wszyscy sa wstydliwi i mieszkaja na Kresach. Moze zapytaj kolege z pracy. Facet to proste urzadzenie. Wystarczy mu troche wjechac na ambicje i zaraz zrobi Ci kompletny przeglad, oczywiescie przede wszystkim w samochodzie powodzenia Odpowiedz Link
hdp SILICON do USZCZELE rownie dobry do OPON 17.11.03, 09:46 Silicon konserwuje rowniez inne czesci auta z gumy wykonane,-zeby opony na bokach nie pekaly (piezchly) nalezy je od czasu do czasu silikonem postraszyc,- najlepiej gdy w garazu zimuja-spusc ok. 1/3 powietrza i nasmaruj siliconem po bokach,na wiosne gdy znowu czas na zmiane kol bedzie zrub to samo z zimowymi. Jezeli opony leza,pod spod kladz stara opne jako podklad,nastepnie przekladaj kola starymi oponami-beda sluzyc dluzej. Pzdr. ________________________________________________________________________________ Odpowiedz Link
hdp SILICON do USZCZELEK rownie dobry do OPON 17.11.03, 09:47 Silicon konserwuje rowniez inne czesci auta z gumy wykonane,-zeby opony na bokach nie pekaly (piezchly) nalezy je od czasu do czasu silikonem postraszyc,- najlepiej gdy w garazu zimuja-spusc ok. 1/3 powietrza i nasmaruj siliconem po bokach,na wiosne gdy znowu czas na zmiane kol bedzie zrob to samo z zimowymi. Jezeli opony leza,pod spod kladz stara opne jako podklad,nastepnie przekladaj kola starymi oponami-beda sluzyc dluzej. Pzdr. ________________________________________________________________________________ Odpowiedz Link
hdp SILICON do USZCZELEK rownie dobry do OPON 17.11.03, 09:59 Silicon konserwuje rowniez inne czesci auta z gumy wykonane,-zeby opony na bokach nie pekaly (piezchly) nalezy je od czasu do czasu silikonem postraszyc,- najlepiej gdy w garazu zimuja-spusc ok. 1/3 powietrza i nasmaruj siliconem po bokach,na wiosne gdy znowu czas na zmiane kol bedzie zrob to samo z zimowymi. Jezeli opony leza,pod spod kladz stara opne jako podklad,nastepnie przekladaj kola starymi oponami-kola beda sluzyc dluzej. Pzdr. ________________________________________________________________________________ Odpowiedz Link
strongwaz Re: za szybko poszło, eh ta technika ;) 19.11.03, 13:44 aankaa napisała: > z ASO się wypisałam (gwarancja), sąsiad - elektryk sam. (zuch chłop - > naprawił "stopy"), pora poszukać kolejnej "ofiary" ;) > > Może któryś z Panów jest w W-wy ??? > > Ja jestem Odpowiedz Link