Dodaj do ulubionych

drzwi mi się przykleiły do reszty (samochodu)

12.11.03, 22:13
od kilku dni (trochę zimniej, wilgotność wyższa) mam problemy z otwieraniem
drzwi; wrażenie jakby "odklejania"

można coś z tym zrobić ?
a jak tak, to co ?
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: drzwi mi się przykleiły do reszty (samochodu) 12.11.03, 22:17
      Pewnie już zdążyłaś kilka razy mocno oderwać, co? Trzeba posmarować silikonem,
      gliceryną albo wazeliną techniczną.

Pozdrawiam
    • sherlock_holmes Re: drzwi mi się przykleiły do reszty (samochodu) 12.11.03, 22:23
      AAnko, w kazdym sklepie motoryzacyjnym (albo nawet w hipermarkecie) kupisz plyn
      do konserwacji uszczelek - konserwuje i zmiekcza gume, przy okazji zapobiega
      przywieraniu i przymarzaniu uszczelek do drzwi.
      • aankaa smarowanie ... 12.11.03, 22:47
        mam nadzieję, że na stacji kupię

- mam tym pomazać uszczelki rano (7 godzin samochód w "ciepłym" garażu),
        zostawić uchylone
        - wymazać, zamknąć (i liczyć, że się - te nieszczęsne drzwi - nie przykleją)

tylko się nie śmiejcie ze mnie
        uważam, że jak umiem zatankować i uzupełnić płyn w spryskiwaczu
        to jak na babę - wyjątkowo dużo
        • wowo5 Re: smarowanie ... 13.11.03, 04:18
          aankaa napisała:

> mam nadzieję, że na stacji kupię
          >
          > - mam tym pomazać uszczelki rano (7 godzin samochód w "ciepłym" garażu),
          > zostawić uchylone
          > - wymazać, zamknąć (i liczyć, że się - te nieszczęsne drzwi - nie przykleją)
          >
          > tylko się nie śmiejcie ze mnie
          > uważam, że jak umiem zatankować i uzupełnić płyn w spryskiwaczu
          > to jak na babę - wyjątkowo dużo
          Wymaz i zamknij.
        • jaki71 Re: smarowanie ... 13.11.03, 09:40
          Wystarczy pomazas czy sprey rozpylic i zamknac. Raczej unikac tego dnia mycia
          samochodu. Ja rok temu przed Bozym Narodzeniem musialem furke umyc i po
          spreyowaniu i myciu od razu przy 10 stopniach mrozu nie przymarzly (samochod
          stal caly czas na swiezym, mroznym powietrzu i na pasterke drzwi sie otworzyly).
          JAki
        • mejson.e5 Tankowanie 14.11.03, 23:14
          aankaa napisała:

> tylko się nie śmiejcie ze mnie
          > uważam, że jak umiem zatankować i uzupełnić płyn w spryskiwaczu
          > to jak na babę - wyjątkowo dużo

Zuch baba!
          Moja żona dobrze jeździ, ale przez 10 lat ani razu sama nie zatankowała...

Pozdrowienia,
          Mejson
    • strongwaz Re: drzwi mi się przykleiły do reszty (samochodu) 13.11.03, 12:26
      Posmaruj uszczelke wazeliną albo.....kujawskim :)
      • niknejm Gliceryna! 13.11.03, 13:35
        A dlaczego? Bo najtańsza. 50gr w aptece. A działa idealnie. Wypróbowane od
        lat :-)
        Wystarczy nałozyć trochę na szmatkę, 'objechać' uszczelki i na rok problem z
        głowy.

Pzdr
        Niknejm
        • aankaa a nie mówiłam/pisałam :( 14.11.03, 17:12
          zatankować, płyn w spryskiwaczu - owszem
          ale to smarowanie :((

wygląda na to, że coś innego drzwiom dolega
          (zwłaszcza, że pasażera z takim "kląskaniem" się nie otwierają; fakt, mało
          używane)

macie jeszcze jakieś pomysły ?
          • niknejm Re: a nie mówiłam/pisałam :( 14.11.03, 17:55
            Ogranicznik otwarcia drzwi albo zawias dokonuje swojego żywota... Wymianka albo
            naprawa, trzebaby na to spojrzeć...

Pzdr
            Niknejm
            • aankaa a takie "spojrzenie 14.11.03, 18:13

• aankaa za szybko poszło, eh ta technika ;) 14.11.03, 18:14
                dużo może kosztować ?
                • niknejm Re: za szybko poszło, eh ta technika ;) 14.11.03, 18:36
                  aankaa napisała:

> dużo może kosztować ?

Nie sądzę, może kilkadziesiąt złotych, jeśli poza ASO.
                  A jak się ładnie uśmiechniesz do kumatego sąsiada, to Ci doradzi za darmo.
                  Wtedy tylko mała naprawka/wymianka w zaprzyjaźnionym warsztacie i będzie OK.

Pzdr
                  Niknejm
                  • aankaa Re: za szybko poszło, eh ta technika ;) 14.11.03, 18:52
                    z ASO się wypisałam (gwarancja), sąsiad - elektryk sam. (zuch chłop -
                    naprawił "stopy"), pora poszukać kolejnej "ofiary" ;)

Może któryś z Panów jest w W-wy ???
                    • typson aaale tlumy!! 17.11.03, 00:26
                      Jak widac wszyscy sa wstydliwi i mieszkaja na Kresach.

Moze zapytaj kolege z pracy. Facet to proste urzadzenie. Wystarczy mu troche
                      wjechac na ambicje i zaraz zrobi Ci kompletny przeglad, oczywiescie przede
                      wszystkim w samochodzie

powodzenia
                      • hdp SILICON do USZCZELE rownie dobry do OPON 17.11.03, 09:46
                        Silicon konserwuje rowniez inne czesci auta z gumy wykonane,-zeby opony na
                        bokach nie pekaly (piezchly) nalezy je od czasu do czasu silikonem postraszyc,-
                        najlepiej gdy w garazu zimuja-spusc ok. 1/3 powietrza i nasmaruj siliconem po
                        bokach,na wiosne gdy znowu czas na zmiane kol bedzie zrub to samo z zimowymi.
                        Jezeli opony leza,pod spod kladz stara opne jako podklad,nastepnie przekladaj
                        kola starymi oponami-beda sluzyc dluzej. Pzdr.
                        ________________________________________________________________________________
                      • hdp SILICON do USZCZELEK rownie dobry do OPON 17.11.03, 09:47
                        bokach,na wiosne gdy znowu czas na zmiane kol bedzie zrob to samo z zimowymi.
                        kola starymi oponami-beda sluzyc dluzej. Pzdr.
                        ________________________________________________________________________________
                      • hdp SILICON do USZCZELEK rownie dobry do OPON 17.11.03, 09:59
                        bokach,na wiosne gdy znowu czas na zmiane kol bedzie zrob to samo z zimowymi.
                        kola starymi oponami-kola beda sluzyc dluzej. Pzdr.
                    • strongwaz Re: za szybko poszło, eh ta technika ;) 19.11.03, 13:44
                      aankaa napisała:

> z ASO się wypisałam (gwarancja), sąsiad - elektryk sam. (zuch chłop -
                      > naprawił "stopy"), pora poszukać kolejnej "ofiary" ;)
                      >
                      > Może któryś z Panów jest w W-wy ???
                      >
                      > Ja jestem
                      • aankaa dzięki , już odkleiłam :) 19.11.03, 14:20
                        ale w razie czego ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka