Dodaj do ulubionych

Worek, edycja kolejna

26.08.10, 17:49
Zaczynam planowac prezenty swiateczne, czy to znaczy, ze upadlam na glowe?
Obserwuj wątek
    • 36krzysiek Re: Worek, edycja kolejna 26.08.10, 18:55
      Nieeee, skąd! (ja zagadam Goonię a wy dzwońce po lekarza)...
      • goonia Re: Worek, edycja kolejna 26.08.10, 19:05
        1. Haftowane papucie dla Barona......... hm, w kaftanie nie bede mogla haftowac.
        skreslam zatemtongue_out
        Gdzie ta Orale? Ladny suwaczek umie zrobic,chce taki, bardzo.
        • 36krzysiek Re: Worek, edycja kolejna 27.08.10, 09:44
          goonia napisała:

> 1. Haftowane papucie dla Barona.........
          Kalabryjskim złotem? To może odwołam wink
    • the_dzidka Re: Worek, edycja kolejna 26.08.10, 19:57
      O matko, faktycznie, już za cztery miesiące te okropne święta. Po co
      mi przypomniałaś.
      • orale Re: Worek, edycja kolejna 26.08.10, 20:42
        Orale jest i ma już nabyte 4 prezenty, a część zaplanowanychsmile Gooniu, jestem z
        Tobąsmile
    • stara.gropa Re: Worek, edycja kolejna 26.08.10, 22:01
      Gooniu, na nic nie upadłaś. Po prostu jesteś kobietą systematyczną i
      obowiązkową wink. Już dwa tygodnie temu przekazałam pewnej osobie,
      która ma kontakt ze świętym Mikołajem co chciałabym dostać w tym
      roku pod choinkę. Życzenie zostało zapisane. smile
    • minerwamcg Re: Worek, edycja kolejna 26.08.10, 22:08
      Znakomity pomysł, co roku obiecuję sobie, że tak zrobię. Zaplanuję,
      przygotuję, wyszukam, wybiorę dla każdego prezent najjedyńszy z
      miliona i trafiony w dziesiątkę z plusem... a kończy się jak zawsze,
      w dzikim pośpiechu, za ostatnie pieniądze, w ostatniej chwili, nie
      wiem jakim cudem trafiając przynajmniej w osiem (nie chwalący się).
      Mamy wymyślony prezent dla jednej osoby. Dla teściowej. W zeszłym
      roku dostała od nas fotoksiążkę ze zdjęciami wnuczki i zachwyciwszy
      się zapragnęła podobnej na następne święta.
      Nie ma sprawy, zrobi się. Zdjęć jest skolko ugodno, niektóre nawet
      dobre, program do grafiki prostszy niz konstrukcja gwoździa,
      komentarze się napisze... Prozą smile
      • asia.sthm Re: Worek, edycja kolejna 27.08.10, 08:37
        > komentarze się napisze... Prozą smile

Minerwo, trzasnij komentarze wierszem. No prosze cie. Tesciowa nalezy
        uszczesliwiac z meniskiem wypuklym....do wypeku.

Dla Krolowej Starej Gropy juz sie tu u mnie grzeje prezent - na Mikolajki
        dojdzie...no w poblizu. Najpozniej pod choinke, z cala pewnoscia, sam dolizie.

Tak czy siak dobrze zaczac prezenty juz w lecie. Goonia madra jest nieslychanie.
        • stara.gropa Re: Worek, edycja kolejna 27.08.10, 09:11
          asia.sthm napisała:

> Dla Krolowej Starej Gropy juz sie tu u mnie grzeje prezent - na
          Mikolajki
          > dojdzie...no w poblizu. Najpozniej pod choinke, z cala pewnoscia,
          sam dolizie.

Żeby już był grudzień, żeby już był grudzień, żeby już był
          grudzień. wink
          > .
          • asia.sthm Re: Worek, edycja kolejna 27.08.10, 09:28
            e tam, od kiedy u nas choinka i mikolajki w grudniu?
            TWCh kalendarz zgubilas?
            • stara.gropa Re: Worek, edycja kolejna 27.08.10, 10:10
              No to: niech już będzie listopad, niech już będzie listopad.
        • minerwamcg Re: Worek, edycja kolejna 27.08.10, 22:30
          Teściowa jest przeporządna kobita, i uszczęśliwiłabym ją z duszy serca
          (niestety, podarowanie jej na Gwiazdkę zdrowej trzustki z zestawem
          naprawczym niejest w ludzkiej mocy), obawiam się jednak... No, obawiam
          się. Nie tego, że teściowa nie lubi wierszyków, tylko że jej wnuczka jako
          temat się nie nadaje.
          Bo jako żywo o Młodej w życiu nic wierszem nie napisałam smile Boję się
          zauczuciowić, zapatosić... albo ze strachu zaśmiać i zakpić to, co trzeba
          cienko i delikatnie. Może jak zyskam trochę dystansu, to się odważę - bo
          na razie jakoś mi nie pasuje do rymowanek. Dla niej - proszę
          bardzo, ostatnia piosenka o Chomiku na nocniku zyskała uznanie smile - ale
          o
          jakoś mi się nie układa.
          • asia.sthm Re: Worek, edycja kolejna 27.08.10, 22:56
            Minerwo, ja to wszystko zrozumialm...i cie rozumiem.

Juz nie bede cie nagabywac, na poetow nie ma rady....tak jak na koty.
      • kocio_pierzaczek Re: Worek, edycja kolejna 27.08.10, 09:41
        Ja mam zaplanowany przyszłoroczny urlop. smile
        A prezent na listę do Mikołaja też mam, ale i tak go nie dostanę, po co wpisywać...
        Najgorzej mam z tatusiem. Koszula, krawat, koszula, krawat, ile można? A ma
        dzień po dniu imieniny i urodziny JUŻ w listopadzie. No i co ja mam z nim zrobić?
        • g0p0s Re: Worek, edycja kolejna 27.08.10, 10:45
          > Koszula, krawat...
          Butelka, butelka... ? smile
          Tytuł przeczytałem 'Wtorek...' i się zaniepokoiłemsmile
        • 36krzysiek Re: Worek, edycja kolejna 27.08.10, 11:15
          Jeszcze są skarpetki, piżamki, poszetki, szelki, szalik, pasek,
          portfel, rękawiczki ...
          • g0p0s Re: Worek, edycja kolejna 27.08.10, 11:35
            Porche, Maybach...
            • kocio_pierzaczek Re: Worek, edycja kolejna 27.08.10, 11:38
              > Jeszcze są skarpetki, piżamki, poszetki, szelki, szalik, pasek,
              portfel, rękawiczki ...

Co to są poszetki?
              A skarpetki, owszem, kupuję, jak znajdę jakieś odjechane, ostatnio żółte w
              zielone gwiazdki. Reszta w przypadku mojego taty odpada, pasek ostatnio dostał i
              starczy mu jeszcze na jakieś 10 kilo wzwyż.
              • 36krzysiek Re: Worek, edycja kolejna 27.08.10, 11:42
                To może kalendarz z gołą babą smile Poszetka to taka chusteczka do
                górnej kieszonki w marynarce.
          • minerwamcg Re: Worek, edycja kolejna 27.08.10, 22:38
            36krzysiek napisał:

> Jeszcze są skarpetki, piżamki, poszetki, szelki, szalik, pasek,
            > portfel, rękawiczki ...

I wieczne pióro, Baronie, nie zapominaj o wiecznym piórze i notesie w
            skórkowej oprawce. Tudzież eleganckich pantoflach, takoż skórzanych. I
            jeszcze o eleganckiej wodzie po goleniu, koniaku Hennessy i malachitowym
            kałamarzu na biurko.
        • anja_p_s Re: Worek, edycja kolejna 27.08.10, 13:31
          kocio_pierzaczek napisała:

> Ja mam zaplanowany przyszłoroczny urlop. smile
          > A prezent na listę do Mikołaja też mam, ale i tak go nie dostanę, po co wpisywa
          > ć...
          > Najgorzej mam z tatusiem. Koszula, krawat, koszula, krawat, ile można? A ma
          > dzień po dniu imieniny i urodziny JUŻ w listopadzie. No i co ja mam z nim zrobi
          > ć?

a tatuś winowy? bo może jakiś zbiorczy prezent np. 1 dniowy kurs wiedzy o winie
          dla początkujących.

w ogóle z tej serii jest mnóstwo, jazda terenówą po bezdrożach, 1dniowa nauka
          gry w golfa itp. niektóre cenowo do ugryzienia a niektóre potwornie drogie -jak
          np. degustacja sushi z ciała modelki za jedyne 2100 ewentualnie z towarzystwem 2
          gejszy za 2600.

ja kiedyś co roku robiłam już od jesieni spis i powoli kompletowałam, z
          uwzględnieniem lat poprzednich. ostatnimi laty jakoś mi się to bliżej zimy
          przesuwa a i lista mniej wyszukana. hehe
          • goonia idealny prezent 27.08.10, 22:19
            dla tych, co juz wszystko maja
            www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/pl/-/PLN/TdPlDisplayProductInformation-Start;sid=UClf0TPCfzxf0X-6TQFVtTBcAII9vnOM2I8=?ProductSKU=0022123
            • g0p0s Re: idealny prezent 30.08.10, 13:07
              Na ostatnim regulaminowym było mowa o czymś takim, tylko bez
              elektryki.
            • anja_p_s Re: idealny prezent 02.09.10, 13:15
              goonia napisała:

> dla tych, co juz wszystko maja
              > www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/pl/-/PLN/TdPlDisplayProductInformation-Start;sid=UClf0TPCfzxf0X-6TQFVtTBcAII9vnOM2I8=?ProductSKU=0022123

hehe, ja mam takowy w domu, tylko jakiś mniej wypasiony model bez wibracji -za
              to za dychacza. dla jaj kupiony.
              pierwszych kilka dotknięć wywołuje gęsią skórkę. niesamowite odczucia wink potem
              sie skóra przyzwyczaja. ciekawe w której szafie porasta kurzem wink ?
            • ter.eska Re: idealny prezent 02.09.10, 14:20
              goonia napisała:

> dla tych, co juz wszystko maja
              > www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/pl/-/PLN/TdPlDisplayProductInformation-Start;sid=UClf0TPCfzxf0X-6TQFVtTBcAII9vnOM2I8=?ProductSKU=0022123

Czy to jest drapaczka dla tyh co mają niemeldowanewink
    • goonia Re: Worek, edycja kolejna 02.09.10, 23:24
      zajrzalam na strone wydawnictwa Klin, a tam jakies odliczanie do otwarcia nowej
      witryny. co prawda na liczniku same zera, ale nic sie nie dalo zobaczyc.
      kanikula wszedzie.

A swoja droga, to chyba pora sie dowiedziec co u naszej ulubionej pisarki
      slychac i w jakich okolicznosciach przyrody peruke jej zrywasmile
      • kocio_pierzaczek Re: Worek, edycja kolejna 02.09.10, 23:39
        Nasza ulubiona pisarka, jak prawdziwy student, obecnie wypoczywa i zgodnie wcześniejszymi
        ustaleniami mamy się nie odzywać do niej przed październikiem.
        • ida14 Re: Worek, edycja kolejna 02.09.10, 23:49
          Prawdziwy student to zapierdziela do kampanii. pozdr big_grin
          • ewa9717 Re: Worek, edycja kolejna 03.09.10, 09:04
            Wiecznie ta martyrologia wink
            • stara.gropa Re: Worek, edycja kolejna 03.09.10, 09:30
              Tia, konia z rzędem temu kto widział zapracowanego studenta. Chyba że wliczają w to studenckie
              imprezki , to tak, faktycznie zmęczeni mogą być bardzo smile
    • stara.gropa Re: Worek, edycja kolejna 03.09.10, 08:02
      8.00, a tu nie ma prognozy pogody na dziś i nikt sie nie wita? Co jest?
      • ter.eska Re: Worek, edycja kolejna 03.09.10, 18:26
        Niech odpoczywasmile,może z tego jakaś książeczka pod choinkę się narodzismile
        • kizuk Re: Worek, edycja kolejna 03.09.10, 20:59
          ter.eska napisała:

> Niech odpoczywasmile,może z tego jakaś książeczka pod choinkę się narodzismile

W"Chmielewskiej dla zaawansowanych" Gurua na serio (tak mi się przynajmniej wydaje) mówiła o książce
          historycznej.To już parę lat minęło,czy ktoś coś wie na ten temat?
          • asia.sthm Re: Worek, edycja kolejna 03.09.10, 21:40
            Kizuku, krola brakuje, a na krolowe Gurua cos nie ma checi.

Poczekamy jeszcze troche.
            • kizuk Re: Worek, edycja kolejna 03.09.10, 21:59
              Czekam,czekam,bo była mowa coś o Bizancjum,w każdym razie bardzo stara historia,miałam nadzieję na
              podciągnięcie się z tego okresu.W wydaniu Guruy to byłaby duża przyjemność.
              • asia.sthm Re: Worek, edycja kolejna 03.09.10, 22:37
                O Bizancjum nic nie wiem, tylko o braku nastepnego Krola w alternatywnej
                historii Polski, zaden cholera Gurui nie pasuje. Dynastie sie pokickaja, czy cus...

Ja sie nie wtracam w zadne Historie, to co na spotkaniu w osobiste ucho
                uslyszalam, to podaje dalej
                • ter.eska Re: Worek, edycja kolejna 03.09.10, 22:49
                  Ja też w historię się nie wtrącam,nie lubię historii.
    • groha Re: Worek, edycja kolejna 07.09.10, 11:57
      To jest całkiem a'propos niczego i nie bardzo wiem, gdzie to wrzucić, więc pozwolę sobie tutaj:
      wyborcza.pl/1,75475,8338001,Zeromski_gwiazda_pop.html
      Byłam, widziałam, majonez lubię, Żeromskiego tak sobie, ale Łódź Kaliska zawsze mnie inspiruje, a poza tym jestem mocno zboczona w wiadomym kierunku, więc od razu zaczęłam kombinować, jak nazwalibyśmy wystawę ku czci (już miałam napisać, że poświęconą, ale jednak się wstrzymałam) naszej patronki: "Gurua i Marlboro"? "Joanna i flaki po warszawsku"...? smile
      • stara.gropa Re: Worek, edycja kolejna 07.09.10, 12:03
        Joanna i wuzetka. (tu mała zagadka, w której książce wystąpiła trasa W-Z?)
        • groha Re: Worek, edycja kolejna 07.09.10, 12:13
          O ile pamiętam, trasa W-Z została pokropiona łzami Tereski, więc ten obraz mógłby nosić tytuł: "Wuzetka i płacz dziewicy".
          • ewa9717 Re: Worek, edycja kolejna 07.09.10, 13:47
            groha napisała:

> O ile pamiętam, trasa W-Z została pokropiona łzami Tereski, więc ten obraz mógł
            > by nosić tytuł: "Wuzetka i płacz dziewicy".

Hm, propozycja ryzykowna! Dziatwa szkolna, prowadzana na wystawę, mogłaby nie wiedzieć, co to dziewica wink
            A Żeromskiego, moim zdaniem, odświeżyć się nie da. Nawet zakropionego i w mikrofalówce.
            • kizuk Re: Worek, edycja kolejna 07.09.10, 13:57
              W dodatku ta młodzież z tytułu mogła by wysnuć wniosek,że dziewica to taki stan,że tylko siąść i płakać.wink
              • minerwamcg Re: Worek, edycja kolejna 07.09.10, 14:18
                Na szczęście o ile pamiętam Tereska nie płakała nad swoim dziewictwem, ani nawet szczególnie nad tym, że nie ma nikogo sensownego do stracenia z, tylko ogólnie, że życie jest podłe, świat okropny, matki uczennic okradają ubogie korepetytorki a mężczyźni są głupi i się nie znają.
        • kizuk Re: Worek, edycja kolejna 07.09.10, 12:17
          Chmielewska i piwo.Inna wersja: Piwo Chmielewskie.
          • groha Re: Worek, edycja kolejna 07.09.10, 12:29
            A jeśli piwo, to wyłącznie żywe, prawda? Niepasteryzowane, znaczy.
        • g0p0s Re: Worek, edycja kolejna 07.09.10, 12:34
          W Romansie?
          • eulalija Re: Worek, edycja kolejna 07.09.10, 12:46
            Pytasz o łzy dziewicy? W "Zwyczajnym życiu". Bo jeśli chodzi o piwa żywe to w ostatnich książkach ich sporosmile
            • ter.eska Re: Worek, edycja kolejna 07.09.10, 22:38
              Piwo Chmielewskiebig_grin,bardzo mi się to podobabig_grin
              • goonia Re: Worek, edycja kolejna 17.09.10, 17:48
                Kilka miesiecy temu dostalam w prezencie wage. Taka do wazenia ludzi Akurat potrzebna mi byla kuchenna ale niestety nikt mnie nie spytal. Ludzka juz jedna posiadam i nigdy z niej nie korzystam. Nowa jest elektroniczna, mierzy nie tylko kilogramy are rowniez zawartosc tluszczu, wody, poziom inteligencji i cos tam jeszcze z pewnoscia. Domownicy wpadli w szal i waza sie 6 razy dziennie, malo tego kazdy gosc byl zmuszany do wazenia i pomiarow. Nic dziwnego, ze ludzie zaczeli nas unikac, szkoda tylko, ze glownie nie Ci co by mi zalezalotongue_out Wreszcie jednak wyczerpala sie bateria i zapanowal wzgledny spokoj. Po jakims miesiacu maz baterie wymienil ale na szczesci powrot szalenstwa nie nastapil. No i dzisiaj rano, z zupelnie niezrozumialych wzgledow postanowilam sie zwazyc. Biorac pod uwage, ze ostatnio wazylam sie u lekarza tuz przed urodzeniem mojej corki, to jest to jednak wydarzenie nietypowe. Stanelam sobie na te moja wage, lypnelam okiem, stwierdzilam, ze jednak jest nieco gorzej niz przypuszczalam i zjadlam reszte trzymanego w reku ciastka.
                Ot taka, refleksja jak to jedni waza sie codziennie a inni raz na 7 lat ia najwazniejsze, zeby wszyscy zadwoleni bylismile
                • balamuk Re: Worek, edycja kolejna 17.09.10, 18:01
                  Gooniu, jaka to piekna opowiesc!big_grin
                  • se_nka0 Re: Worek, edycja kolejna 17.09.10, 18:14
                    To mi przypomniało, że już daaawno się nie ważyłam. Zawsze pokazywała to samo, popsuła się czy co.
                    • papuga_ara Re: Worek, edycja kolejna 20.09.10, 23:47
                      Moja jakas dziwna jest. Ważyłam notes (nie pytajcie, czemu) i sam z siebie niby nie waży nic. W torebce waży 1,8 kg. Jak go wyjmę z torebki, to torebka waży 1,4 kg. Czyli notesowi przypada 40 gramów wagi. aAle czemu jak notes występuje "solo", to waga milczy i ani drgnie?
                      Jezu, chyba czas iść spać smile
                      • eulalija Re: Worek, edycja kolejna 21.09.10, 12:27
                        Jakaś dziwna ta Twoja matematykawink Pomijając fakt, że damskie torebki często ważą więcej niż właścicielka, to 1,8 kg odjąć 1,4 kg to 0,4 kg czyli 400 g. Masz za ciężki notes i waga się obraziła na takie ciężarysmile
                        • g0p0s Re: Worek, edycja kolejna 21.09.10, 13:01
                          Nie wiemy jaka to waga. Jak kuchenna, to torebkę waży bo może jest tam coś spożywczego, a notesem sobie szalki nie zawraca smile
                          • balamuk Re: Worek, edycja kolejna 21.09.10, 18:01
                            W ramach eksperymentu mozesz do notesu wpisac jakis przepis. Kulinarny taki.
                            Przy okazji - czy ktos jeszcze uzywa wagi szalkowej?...
                            • kocio_pierzaczek Re: Worek, edycja kolejna 21.09.10, 22:42
                              Na moim targu używają permanentnie, oprócz odważników stosując kartofle bądź dorodne ogórki.
                              • g0p0s Re: Worek, edycja kolejna 22.09.10, 11:00
                                I jak się kupuje? Trzy kartofle truskawek i pięć kartofli czereśni poproszę?
                              • kizuk Re: Worek, edycja kolejna 22.09.10, 11:02
                                No to ciekawie może być,bo ile np dorodnych ogórków waży kilo pomidorów? wink
                                • migos Re: Worek, edycja kolejna 22.09.10, 13:35
                                  bo to taka wymiana barterowa wink a płacimy koprem i mleczami
                                  • papuga_ara Re: Worek, edycja kolejna 22.09.10, 16:52
                                    Rzezcwyiście, 40 deko, a nie gramów, ten notes waży. Moja matematyka była i jest dziwna. Myślałam, że to się da ukryć (bo często się udaje i przez całą szkołę się udawało), a tu proszę. Sprawa się rypła, proszę Państwa! big_grin
                                    Waga jest dla człowieków. Moze dlatego szalki sobie notesem nie zawraca. Dziś będę go ważyć w innej torbie. Zobaczę, co będzie. Grunt, to mieć rozrywki na wieczór smile
                                    • balamuk Re: Worek, edycja kolejna 22.09.10, 17:33
                                      Deka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka