Dodaj do ulubionych

Wątek pitowo-jednoprocentowy

31.01.12, 23:23
Niestety, każdy z nas może podarować na szlachetny cel tylko 1% podatku (to znaczy może oczywiście więcej, ale z podatku tylko jeden). Na ogół każdy wie, komu by go chciał przeznaczyć, ale pomyślałam sobie, że warto założyć taki wątek, na wypadek gdyby ktoś nie wiedział.
Wielu z nas ma jakąś ulubioną instytucję, którą wspiera - Baron schronisko w Milanówku, liczne kociary jakieś miauczące fundacje, ktoś pomaga dzieciom, ktoś harcerzom, ktoś niewidomym. Dlatego może wpisujmy te wszystkie swoje propozycje w jednym temacie, gdyby ktoś chciał sobie znaleźć sympatycznego beneficjenta, to nie będzie musiał szukać po całym forum.
Natchnęła mnie do tego spotkana niedawno w sklepie fotografia dziewczynki (zespół Edwardsa i mnóstwo innych kłopotów ze zdrowiem) - i myśl, że kurczę, przecież ja tę małą znam, to koleżanka z piaskownicy mojej córki. Dziewczynka jest podopieczną fundacji "Zdążyć z pomocą" - zawsze wspierałam "Towarzystwo Amici di Tworki" albo schroniska dla zwierząt, ale teraz się waham.
Więc dla wahających.
Obserwuj wątek
    • 36krzysiek Re: Wątek pitowo-jednoprocentowy 01.02.12, 12:50
      Nowy rok to dla nas wszystkich początek - lepszy początek.
      Z nowym rokiem przychodzi też czas na rozliczenie podatku. Dlatego zawracamy się do Państwa z prośbą o przekazanie naszym podopiecznym 1% . Każdy grosz przekazany dla naszych czworonożnych Przyjaciół wykorzystujemy tak, by chwile spędzone pod naszą opieką był dla nich początkiem lepszego rozdziału życia!
      Numer KRS 0000150664
      • spokokolarz Re: Wątek pitowo-jednoprocentowy 01.02.12, 13:12
        bratanica Marcina: www.dzieciom.pl/14630

KRS: 0000014630
        Z dopiskiem: "Dla Emili Kowalskiej"
        • ter.eska Re: Wątek pitowo-jednoprocentowy 01.02.12, 13:33
          o kur...
          przeczytałam,serce się kraje...sad
          • 36krzysiek Re: Wątek pitowo-jednoprocentowy 17.02.12, 23:31
            www.youtube.com/watch?v=bBIjQ5o_GgM

Azor niestety nie przeżył, a był o krok od adopcji, nowi właściciele już prawie po niego jechali.
            • 36krzysiek Re: Wątek pitowo-jednoprocentowy 17.02.12, 23:36
              Kochani, zbieram makaron, paczkę, pół paczki, kilogram. Do każdego przyjadę osobiście, kto co może. Plissss...
              • minerwamcg Re: Wątek pitowo-jednoprocentowy 17.02.12, 23:55
                Baronie, może Ci na marcowe przywiozę? Może do tej pory poczekać? A jaki makaron, ludzki, czy specjalny dla psiuków?
                • 36krzysiek Re: Wątek pitowo-jednoprocentowy 18.02.12, 00:15
                  Ja nie wiem czy na marcowym będę. Jeśli coś masz dla psiuków odbiorę tu, teraz i zaraz, nawet jutro, tzn dzisiaj. Im tam pomoc potrzebna codziennie, bez końca. Co mnie podkusiło, żeby w to schronisko się tak angażować? Spać przez nich nie mogę. Niech ja trafię w końcu tę kumulację w totka...
                  • minerwamcg Re: Wątek pitowo-jednoprocentowy 18.02.12, 20:00
                    Dobra jest, w takim razie we wtorek jestem w pracy niedaleko od Ciebie, bo w Tworkach. Dasz radę podskoczyć? Będę miała ze dwa kilo...
                    • minerwamcg P.S. 18.02.12, 20:04
                      Jakbyś mógł tylko po godzinach pracy, spróbuję się dogadać z cieciami na bramie, żeby Ci przekazali. Nie ma sensu, żebyś specjalnie po kilka paczek jeździł do Warszawy, bo drożej Ci wyjdzie paliwo niż to wszystko warte.
                      • heniulaa Re: P.S. 18.02.12, 21:12
                        Młodszy Najmądrzejszy ma dużą kołdrę i chce ją oddać dla zwierzątek, poza tym sprawdzimy ryże, kasze i inne makarony. Daj zać kiedy możesz odebrać.
                        • 36krzysiek Re: P.S. 19.02.12, 13:31
                          Heniula, Minerwa, zdzwonimy się co i jak. Faktycznie jeżdżenie po każdą paczkę to więcej na benzynę wyjdzie. Dotarło to do mnie, jak zobaczyłem ile kosztuje makaron smile Ale w piątek byłem tak powalony informacją o odejściu Azora, pisałem pod wpływem emocji. Tyle starań włożyliśmy w znalezienie mu domu, właścicielka hotelu dla psów wzięłą staruszka do siebie żeby nie marzł i nie chciała za to pieniędzy, cały czas był pod opieką weta. I dzień przed tym jak nowi właściciele mieli po niego przyjechać to sobie wziął i ...Ech. Ale za to zamiast Azora do tych Państwa trafił inny staruszek smile Za co cześć im i chwała. No i kolejny pies trafił do adopcji, takie wiadomości cieszą najbardziej. Prośbę mam, jak Wam się zwierzę, że zaadoptuję jeszcze pięć psów to załatwcie mi lekarza od głowy smile No i wolontariat mi się wściekł, najnormalniej nie dam rady. Zamiast wyprowadzać te psy i się nimi zajmować, to będę siedział z każdym w boksie i ryczał. Jeszcze nie dojrzałem. Jak tam karmę wożę i wchodzę na teren, to potem muszę swoje odczekać w aucie, żeby móc prowadzić. Ufff, to się wygadałem.
                          • 36krzysiek Re: P.S. 21.02.12, 20:51
                            Pies, się błąkał po osiedlu. Z obrożą ale bez adresatki. Trzeci dzień go widziałem. No i co miałem zrobić, zostawić na dworze? Mały, włochaty, taki przerośnięty shitsu. Właśnie lata z Miszą po mieszkaniu i szaleją smile Na szczęście ma chipa i jest szansa na odnalezienie właściciela. Ale co z tego. Jak go dorwę to nie wiem, czy będzie w stanie kiedykolwiek wyjść z psem na spacer,*&**^%%$$**^^ piiiiiiii. Mówcie mi Violetta...
                            • ewa9717 Re: P.S. 21.02.12, 21:09
                              Słodki jesteś, Czesiek wink
                              • heniulaa Re: P.S. 21.02.12, 21:11
                                Blond perukę widziałam na Banacha....
                                • stara.gropa Re: P.S. 21.02.12, 21:18
                                  Kiedy koncert pani Violetto?
                                  • 36krzysiek Re: P.S. 22.02.12, 09:03
                                    Trzymajcie mnie bo eksploduję! Przez chip dotarłem do "właścicieli" dzwonię, baba rozmawia ze mną jak z nienormalnym! Najpierw że jaki pies, ona nic nie wie i się rozłączyła, dzwonię drugi raz, nie odbiera, trzeci, za czwartym odebrała więc ja z grubej rury, ona dalej że nie wie, że nie ma jej w domu, że do mamy musi zadzwonić a potem dostaję smsa że z jej psem wszystko OK! No to ja spowrotem do schroniska, bo był adoptowany z Palucha, przedstawiam sprawę, ze się do psa nie przyznają. Mają zadziałać. Już się dowiedziałem, że jak to nic nie da to zgłaszam oficialnie informację o znalezieniu psa a oni z urzędu zgłaszają na policję porzucenie. Kurwa ma pecha, że na mnie trafiła, nie popuszczę. A pies na razie zostaje u nas. Mogę go oczywiście odwieźć do schroniska ale to nie wchodzi w grę.
                                    • ewa9717 Re: P.S. 22.02.12, 09:33
                                      Noż kurew totalna! Nie popuszczaj, Baroniku, niech się choć wstydu najedzą, jeśli innych sankcji na takie swołocze nie ma!
                                      • stara.gropa Re: P.S. 22.02.12, 10:39
                                        Baroniku, jak trzeba będzie babie kudły poszarpać, to idę z Tobą!
                                        • spokokolarz Re: P.S. 22.02.12, 16:36
                                          Idiotka w typie Urszulki, porzucić psa z chipem.
                                          • 36krzysiek Re: P.S. 22.02.12, 17:01
                                            Jest jeszcze cień szansy, że coś pokręcili w schronisku, ale akurat pokręciliby z babą, która mieszka w Pruszkowie? No i ta rozmowa, baba była chyba bardziej zaskoczona skąd jej numer wziąłem niż że to pomyłka. Będę sprawozdał. Na razie Bunia wszystkich ustawia a mały z Miszą szaleją wink Imienia mu nie nadam, bo jak nadam to ciemna mogiła, będą trzy psy w domu a ja w Tworkach. Coraz bliżej mi tam, "Pamiętnik wariata" był proroczy!
                                            • balamuk Re: P.S. 22.02.12, 18:59
                                              Jest spora szansa, że po wylądowaniu w Tworkach najpierw przy pomocy św. Franciszka i bliźnich przemycisz tam źwierzaki, a potem na amen skołujesz dyrekcję i doprowadzisz do otwarcia w rzeczonych Tworkach schroniska dla czworonogów...wink
                                              Trzymaj się!
                                              • minerwamcg Re: P.S. 22.02.12, 23:02
                                                Spoko, w Tworkach zwierzaków jest pod dostatkiem i większość pod dobrą opieką. Karmimy je, na zimę mają ciepłą piwnicę, są ograniczenia prędkości, ostrzega się kierowców, żeby uważać na koty i wiewiórki. Bezpańskich psów nie ma, koty dzielą się na ogólnoszpitalne i oddziałowe smile U nas pielęgniarka wykarmiła strzykawką trzy prześliczne puchate podrzutki - już poszły do ludzi.
                                                Baronie, jak chcesz, to zapraszamy. Będziesz karmił kociska razem z kierowniczką pracowni RTG.
                                            • ewa9717 Re: P.S. 22.02.12, 19:14
                                              Znaczy ciaputek na "ej, tyyyyy"
                                              reaguje? wink
                                              • groha Re: P.S. 23.02.12, 00:33
                                                O matko kochana moja, jakiś następny podolec do odstrzału? Niestety, nie mam już żadnej wyrozumiałości dla takich "właścicieli", ani tyci tyci. Odstrzelić i spokój. Świat byłby od razu piękniejszy.
                                                Dobra, znaczy jest trzeci pies. Super. No i w czym problem? To raptem po 1,5 na łeb, nie? Phi. Zaczniemy się martwić powyżej średniej 2,5. A pan Czesio... przepraszam najmocniej - pan Baron niech da jakiejkolwiek wrednej babie po łbie, ot tak, dla własnej spokojności, a sam niech nie wariuje, bo źwierzątka się wystraszą i co będzie?
                                                • 36krzysiek Re: P.S. 23.02.12, 07:40
                                                  Ciaputek reaguje na ej ty mały albo ej ty młody. Jutro zawisną plakaty w okolicy. Jak to nic nie da Milanówek uruchomi swoje kanały i będziemy szukać kogoś do adopcji, teoretycznie znaczy, bo praktycznie to już sprawdziłem psich fryzjerów w okolicy, wybitnie potrzebuje strzyżenia wink No i jedno imię mi po głowie chodzi...
                                                  • ewa9717 Re: P.S. 23.02.12, 07:55
                                                    Baroniku, po cichutku: jakie???????
                                                    wink
                                                  • 36krzysiek Re: P.S. 23.02.12, 08:45
                                                    Tofik, tylko ciii...
                                                  • ewa9717 Re: P.S. 23.02.12, 08:56
                                                    Ktoś coś mówił? W ogóle nie słyszałam wink
                                                  • asia.sthm Re: P.S. 23.02.12, 09:24
                                                    Co by tu cichutko napisac?

Baronie inspirujesz ludzi. Bardzo bardzo.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: P.S. 23.02.12, 13:40
                                                    Ten Tofik, co to miał ulubioną piłeczkę i był cichym wielbicielem Britnej?
                                                  • cytrynka6543 Re: P.S. 23.02.12, 18:57
                                                    ...i Leonardo? Brzydal! I George Clooney? Brzydal! big_grin
                                                    Baronie podziwiam Cię!
                                                  • ewa9717 Re: P.S. 23.02.12, 19:13
                                                    Reta, szyferem chiba leco? Rozumiem Kocia, podciąga się przy Puchatku, ale Cytrynka chyba z Kropkiem tak się edukuje? Chyba że to żaluzie z całkiem innej bajki...
                                                  • cytrynka6543 Re: P.S. 23.02.12, 19:25
                                                    Z innej,kochana,innej,tej: www.youtube.com/watch?v=psi7FS5eTTQ
                                                  • 36krzysiek Re: P.S. 23.02.12, 20:15
                                                    Grubsza sprawa jest. Nie będę sprawozdał bo to jednak forum publiczne. Jak ktoś chce zobaczyć o kogo walczę to mogę foty jutro po robocie wysłać i uszczegółowić w szczególach na maila. Będę walczył o niego do ostatniej kropli krwi...
                                                  • stara.gropa Re: P.S. 23.02.12, 20:21
                                                    Ja poproszę o zdjęcia i opis historii Tofika.
                                                  • ewa9717 Re: P.S. 23.02.12, 20:27
                                                    I ja! Trzymać będę kciuki, fluidzić i co tylko!!!!!!!
                                                  • minerwamcg Re: P.S. 23.02.12, 20:45
                                                    Czy Baron wziął makaron? smile
                                                  • 36krzysiek Re: P.S. 23.02.12, 21:22
                                                    Przesyłka odebrana Minerwo, wielkie dzięki smile
                                                  • minerwamcg Re: P.S. 23.02.12, 22:36
                                                    Nie ma za co, grunt, że z ciecioguardem się dało dogadać.
                                                  • groha Re: P.S. 23.02.12, 23:59
                                                    Baronie, też poproszę o zdjęcie. Z autografem i dedykacją: dla wiernej fanki.
                                                  • asia.sthm Re: P.S. 24.02.12, 02:44
                                                    i ja i ja
                                                  • eulalija Re: P.S. 24.02.12, 07:06
                                                    Dołącz mnie do listy oczekujących.
                                                  • orale Re: P.S. 24.02.12, 09:00
                                                    a może strzel tę historię na małym, nie będziesz musiał cykać indywidualnymi mailami
                                                  • kocio_pierzaczek Re: P.S. 24.02.12, 09:51
                                                    I to jest świetna myśl. Strzel.
                                                  • 36krzysiek Re: P.S. 24.02.12, 09:59
                                                    OK
                                                  • 36krzysiek Re: P.S. 25.02.12, 14:19
                                                    Zwycięstwo!!! Rozmawiałem z kieroniczką schroniska na Paluchu. We wtorek adoptuję oficjalnie Tofika a oni wytoczą babsku sprawę karną. Jezu, jak mi ulżyło. Bałem się cały czas, że on trafi spowrotem do tych...albo do schroniska.
                                                  • 36krzysiek Re: P.S. 25.02.12, 14:46
                                                    Rany, z powrotem a nie.. ech. A Ewa i April proszone do odbiotu małp na gazecie.
                                                  • eulalija Re: P.S. 25.02.12, 15:05
                                                    Skoro Pan Baron Tofika i makaron to ja ten jeden procent.
                                                  • ewa9717 Re: P.S. 25.02.12, 15:35
                                                    Baroniku, gratulacje z powodu zostania rodziną wielodzietną wink
                                                  • 36krzysiek Re: P.S. 25.02.12, 19:36
                                                    Za gratulacje dziękuję a Eulalii do stóp padam.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: P.S. 26.02.12, 13:20
                                                    Gratulacje! Kiedy czwarty? smile
                                                  • 36krzysiek Re: P.S. 28.02.12, 16:12
                                                    Informuję oficyjalnie, że Tofik od dzisiaj jest prawnie, administarcyjnie, i takie tam, członkiem rodziny. Tofik von Dupensztangiel.
                                                    p.s. na Paluchu jest TAKI weterynarz, że pewnie babki biorą psy tylko po to, by się z panem dohtorem spotkać wink
                                                  • czekolada72 Re: P.S. 28.02.12, 16:22
                                                    Szczerze sie ciesze, ze Tofikowi sie udalo!!
                                                  • czekolada72 Wspieramy: 28.02.12, 16:28
                                                    Pozwole sobie wkleic te fundacje, ktore my wspieramy od lat:

www.fundacjakukuczki.pl/pages/jeden-procent.php
                                                    Można to sprawdzić na stronach www.pozytek.ngo.pl; www.pozytek.gov.pl; opp.ms.gov.pl; www.baza.pozytek.ngo.pl
                                                    KRS 0000084062

www.schronisko.krakow.pl/index.php?id=15
                                                    KRS 00000 44704

oraz
                                                    www.fundacjanastart.org/index.html
                                                    Fundacja zalozona przez rodzine mojej zmarlej w zeszlym roku tragicznie sasiadki
                                                    FUNDACJA NA START IM BASI GERMAN (KRS: 0000407647)
                                                  • ewa9717 Re: P.S. 28.02.12, 17:12
                                                    No, pierwszy dziedzic bezbłędnie pasujący do nazwiska!
                                                    PS A ów weterynarz blondyn?
                                                  • 36krzysiek Re: P.S. 28.02.12, 17:34
                                                    p.s niestety, ognisty brunet wink
                                                  • ewa9717 Re: P.S. 28.02.12, 17:53
                                                    36krzysiek napisał:

> p.s niestety, ognisty brunet wink
                                                    Hm, może Orale przekona się do jakiegoś pieska? wink
                                                  • orale Re: P.S. 28.02.12, 18:33
                                                    Orale jest wyjątkowo odpowiedzialna jednostka i psa nie weźmie. Miała już kilka sztuk i wie, że obecnie nie ma czasu.
                                                    Orale też jako jedyna martwi się losem Barona. Gratulować niczego nie ma zamiaru, bo tak się zastanawia, że z trzema psami na wakacje to będzie problem. Poza tym Orale sie zastanawia, co z Karolem, dlaczego nic o nim. A jest to jedyny członek rodziny z którym Orale związana jest emocjonalniesmile
                                                  • cytrynka6543 Re: P.S. 28.02.12, 19:11
                                                    A wiesz,że też o tym myślałam?
                                                    Karol-żółw jest ok u orale na przechowaniu, bo to niezajmująca czasu jednostka jest,ale te trzy psy?
                                                    Orale nie zdierży.

A biorąc pod uwagę,że Orale napisała iż Karol :
                                                    >A jest to jedyny członek rodziny z którym Orale związana jest emocjonalniesmile
                                                    to nie przypuszczam iżby orale wzięła pod opiekę cały zwierzyniec Barona.

Ale.
                                                    Ale, może będzie tak,że Baron z Piotrem okiełznają swoje chęci podróżnicze_zagramaniczne i skupią się (za przeproszeniem) na wojażach pobliskich,polskich,tam gdzie"trzodę domową "przyjmują z uśmiechem?
                                                  • ewa9717 Re: P.S. 28.02.12, 19:40
                                                    No, wyjazdy wakacyjne to problem.
                                                    Ale może choć na jaki przegląd pójdziesz z bratankami (?????) względem obadania ognistego weta? wink
                                                  • stara.gropa Re: P.S. 28.02.12, 19:54
                                                    Jak brunet, to ja chętnie pójdę z Baronem jako asystentka psia. Tylko czy aby pan wet nie jest nędznej postury włoskiego fryzjera? Z małym wąsikiem?
                                                  • cytrynka6543 Re: P.S. 28.02.12, 17:31
                                                    36krzysiek napisał:

> Informuję oficyjalnie, że Tofik od dzisiaj jest prawnie, administarcyjnie, i ta
                                                    > kie tam, członkiem rodziny. Tofik von Dupensztangiel.

Gratuluję Baronowi i Piotrowi powiększenia rodziny, a Tofikowi gratuluję TAKIEJ rodziny!
                                                    Cmok w nosek dla Tofika, Buni i Miszy. Barona i Piotra ściskam serdecznie.
                                                  • stara.gropa Re: P.S. 28.02.12, 19:40
                                                    Baroniku drogi, chyba teraz czas na zakup posiadłości, żeby wszystkie pociechy, łącznie z Karolem miały gdzie się wybiegać. Będziesz wtedy mógł wziąć kolejną sierotę. smile I my przyjedziemy z wizytą i może Gurua da sęi zaprosić (lubi zwierzęta przecież) big_grin
                                                  • heniulaa Re: P.S. 28.02.12, 20:35
                                                    hmmmmmmmmm trzy psy... Mów mi Villas!
                                                  • orale Re: P.S. 28.02.12, 22:18
                                                    Proszę się nie nabijać z Karola, on biega jak oszalały, na dodatek swoje potrzeby hm.... te grubsze, załatwia na ściany, malowac chałupę po jego pobycie musiałam, no ściany mi żółw osrałsmile
                                                    Co do weta, to czy on aby odpowiednio muskularny?
                                                  • 36krzysiek Re: P.S. 29.02.12, 07:48
                                                    Po pierwsze zima jest i Karol śpi. Psy się nim nieinteresują, niewiadomo co to, ani do jedzenia ani do zabawy. Co do wakacji to faktycznie, jeżdzę jak oszałały po świecie, miesiącami mnie nie ma wink Wakacje krajowe spędzam w jakiś odludnych chałupach, gdzie żywina mile widziana. A jak mnie poniesie za granicę, to do domu zjedzie opieka natenczas. Wet nie ma wąsika, postury normalnej, po mięśniach nie macałem, sorry, mam to nadrobić? wink
                                                  • orale Re: P.S. 29.02.12, 08:02
                                                    No to może pomacaj jednaksmile
                                                  • ewa9717 Re: P.S. 29.02.12, 08:41
                                                    A wzrost? Bo dla takiej Guruy 180 to już był kawał chłopa ...
                                                  • orale Re: P.S. 29.02.12, 09:24
                                                    180 to minimum
                                                  • kocio_pierzaczek Re: P.S. 29.02.12, 09:25
                                                    Pomacaj koniecznie. A potem trzaśnij mu zdjęcie.
                                                    Gratulacje dla całej rodziny. Biedny Karol, nie wie, co go czeka po obudzeniu.
                                                    Tofik posiada cudowne imię, ale czy ma już swoją ulubioną piłeczkę i plakat Britnej nad legowiskiem?
                                                  • 36krzysiek Re: P.S. 29.02.12, 10:11
                                                    Ma piłeczkę, namiętnie grają z Miszą.
                                                  • 36krzysiek Re: P.S. 02.03.12, 09:20
                                                    TADAM! Ktoś tu chyba był w salonie piękności wink
                                                    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3045787,2,1,DSCN0089.html
                                                  • stara.gropa Re: P.S. 02.03.12, 09:23
                                                    Rany, jaki przystojniak! Ale Bunia wygląda na zdegustowaną zachowaniem braci wink
                                                  • ewa9717 Re: P.S. 02.03.12, 09:47
                                                    No nie poznałabym chłopaka!!! Ja myślę, że Bunia jako dziewczynka jest trochę zazdrosna. Baroniku, może choć jaki maluśki balejażyk?
                                                  • stara.gropa Re: P.S. 02.03.12, 10:07
                                                    Albo chociaż coś takiego:
                                                    https://www.kosmetomania.pl/userfiles/image/newsy/news_28_2011_06_22/ShelbyNails19.JPG
                                                  • 36krzysiek Re: P.S. 02.03.12, 10:13
                                                    Jezusieswietymatkobosko, Gropo, litości wink Bunia wcale nie jest zazdrosna, nie musi się w końcu wstydzić na spacerach za kołtuna. Najlepsze, że go nie poznała, dopiero jak go złapałem i podetknąłem...e...ogon do powąchania to zaskoczyła kto to wink Ewo, o braterstwie mowy nie ma, jest Bunia Królewna I i dwa podnóżki, niegodne zainteresowania. No chyba że czasami okaże akt łaski i weźmie udział w kotłowaninie i gonitwach.
                                                  • stara.gropa Re: P.S. 02.03.12, 10:17
                                                    No dobrze, lakier na razie odpuścimy. Ale czy Bunia miała tej zimy czarne kozaczki? Ponoć najmodniejsze wśród suczek w tym roku. wink
                                                  • 36krzysiek Re: P.S. 02.03.12, 10:20
                                                    Kupię jej lakierowane kozaczki jak się przefarbujesz na platynowy blond i kupisz różowy płaszczyk wink
                                                  • stara.gropa Re: P.S. 02.03.12, 10:26
                                                    To jest wymuszanie i szantaż smile
                                                  • 36krzysiek Re: P.S. 02.03.12, 10:32
                                                    W sferach biznesowych nazywają to transakcją wiązaną wink
                                                  • stara.gropa Re: P.S. 02.03.12, 10:39
                                                    Pomyślę o tym płaszczyku, różowy ma być modny w tym sezonie wink
                                                  • asia.sthm Re: P.S. 02.03.12, 10:05
                                                    Clooney? e...nie.
                                                    Do kogo on sie podobny zrobil?
                                                    Aaaaa! Do swego pana chyba.

Bunia powinna chociaz swinskie ucho dostac.
                                                  • balamuk Re: P.S. 02.03.12, 10:45
                                                    Raczej Dustin Hoffman.wink
                                                    Jak te zwierzaki są pięknie dobrane kolorystycznie!
                                                  • stara.gropa Re: P.S. 02.03.12, 10:50
                                                    A nie Johnny Deep? smile
                                                  • asia.sthm Re: P.S. 02.03.12, 10:56
                                                    nie, to jeszcze nie ci.
                                                    pomysle jeszcze..
                                                  • 36krzysiek Re: P.S. 02.03.12, 10:58
                                                    Boszszsz...Gropo, modny jest pomarańczowy a nie różowy, a poza tym ten ostatni to nie kolor tylko styl życia wink
                                                  • stara.gropa Re: P.S. 02.03.12, 11:06
                                                    Pomarańczowy jest już passe, już ulica go przejęła. smile Najmodniejsze mają być pastele, limonka, fiolet, róż. Tak twierdzi moja znajoma wyrocznia modowa.
                                                    Styl można zmienić, w końcu jak cżłowiek się starzeje, to mu różne głupoty do głowy przychodząsmile
                                                  • kocio_pierzaczek Re: P.S. 02.03.12, 11:34
                                                    Tofik cudny do zeżarcia! Ależ wyprzystojniał!
                                                  • szkorbut-lumbago Re: P.S. 02.03.12, 12:09
                                                    O pastelach też słyszała, ale fiolet i róż umknęły. Chociaż sądząc po naszych polskich celebrytach rzeczywiście powinien być to tzw. hiit. A mnie się maży żółty, nie żaden tam pastelowy tylko taki superaśnie słoneczny (jak sukienja p. FIjał na pozkazie p. Jaroszeskiej smile).
                                                  • 36krzysiek Re: P.S. 02.03.12, 12:10
                                                    O tak! Limonka i fiolet szczególnie twarzowe w naszej szerokości i klimacie, no chyba że po ekshumacji smile Misza też uważa, że jest do zjedzenia i podgryzają się w upojeniu.
                                                  • ewa9717 Re: P.S. 02.03.12, 13:10
                                                    W żółtym Bunia - jako ognista broneta - wyglądałaby wielce awantażownie wink
                                                    Ale w lylaróżach też.
                                                  • groha Re: P.S. 02.03.12, 13:10
                                                    To wystawowe cudo, to jest Tofik? To jest Tofik??? Faktycznie, nos jakby ten sam...
                                                    Przepraszam, musiałam się upewnić, bo się wystraszyłam, że panu Baronowi ktoś psa podmienił smile
                                                  • kocio_pierzaczek Re: P.S. 02.03.12, 13:30
                                                    A jaka rasa?...
                                                  • stara.gropa Re: P.S. 02.03.12, 13:33
                                                    Łyżew?
                                                    Sweter?
                                                    Mały biały dupelek?
                                                    Byle nie jajnik.
                                                  • ewa9717 Re: P.S. 02.03.12, 13:36
                                                    A nieduży bulgot może być?
                                                  • orale Re: P.S. 03.03.12, 08:05
                                                    Jak to jaka rasa, oczywiście że pinczersmile
                                                  • 36krzysiek Re: P.S. 03.03.12, 15:23
                                                    Tofik - pinczer miał dziś swój pierwszy raz w naszym spacerowym lesie. To "wystawowe cudo" zaliczyło każdą kałużę i co głębsze błoto. A niegrzeczny! Jak poszli z Miszą w krzaki to się dowołać nie szło. Bardzo możliwe, że to jego pierwsza wizyta w takim miejscu. Ciężka praca przed nami, trzeba dyscyplinę wprowadzić, nie ma letko. Na naukę przychodzenia jak pan woła poszły dwie parówki smile A teraz padły. Powiem Wam na ucho, dawno, dawno temu jak widziałem takie pańcie z psami, co to synek lub córeczka na smyczy, to się przyglądałem z lekką pobłażliwością. A teraz jak patrzę na to stado, które śpi na łóżku, jak aniołki, to mam świeczki w oczach...Ale ten landszaft pewnie za chwilę się zburzy, bo łopatka wjeżdża na kuchenny blat wink
                                                    Wprowadzamy też dyscyplinę żywieniową, Bunia waży 15 kilo! Co najmniej cztery musi zgubić. No ale jaki pan taki kram smile Specjalnie kupiłem wagę i posiłki będziemy serwować iście aptekarsko.
                                                    p.s. wiosny w lesie co kot napłakał. Pticy co prawda dzioby drą, ale przyroda z uporem maniaka ani drgnie zielonością.
                                                  • asia.sthm Re: P.S. 03.03.12, 16:28
                                                    Czy on sie jednak na Gibsona nie powinien przechrzcic?
                                                    Ten Tofik ze skeczu pewnie zadziera nosa, no ale bez przesady. Gibson tez czlowiek i mu sie nalezy.
                                                  • cytrynka6543 Re: P.S. 02.03.12, 18:00
                                                    36krzysiek napisał:

> TADAM! Ktoś tu chyba był w salonie piękności wink

Pięknie! Na sznaucera go zadysponowałeś ostrzyc, cudo,po prostu cudo!
                                                    Podgryzanie z Miszą zdjęcie oddaje w całości, a Bunia jest DAMĄ i za nic nie sprawiaj jej sztucznych pazurów i lakierowanych kozaczków! Chłopaki niech sobie brykają z tą piłeczką,a Bunia i tak będzie ponad to,bo to ona jest przewodnikiem stada!
                                                    P.S. Tofik przypomina mi młodego Mela Gibsona, wiecie,tego młodego z czasów kręcenia "Zabójczej broni 1 " i co najwyżej 2. Howgh.
                                                  • minerwamcg Re: P.S. 03.03.12, 20:48
                                                    Baronie, jesteś wielki. Serce roście patrzeć, jak kolejna zabiedzona psierota zaczyna wyglądać jak mały lord. I co nie tylko wyglądać - miło pomyśleć, że takiego zwierzaka po przejściach ktoś wreszcie dogłaszcze i dokocha.
                                                  • kizuk Re: P.S. 04.03.12, 19:41
                                                    Baronowi słowa najwyższego uznania i podziwu za człowieczeństwo.Prawdziwe.
                                                    Ja do dziś nie mogę ochłonąć po obejrzeniu kilka tygodni temu "Uwagi" w tvn.W podlaskim miasteczku dziewczyna znalazła w lesie mroźnym i zaśnieżonym troje szczeniąt.(!) Szukając dla nich miejsca zadzwoniła do miejscowej komunalki i facet jej poradził,żeby je "wygoniła z podwórza".Na uwagę, ze to szczeniaki i ze mróz odpowiedział:eetam,nic im nie będzie,mój pies też jest na mrozie i nic mu nie jest.Ona tę rozmowę nagrała. Kiedy ekipa tvn robiła program,okazało się,że tam w ogóle ciekawi ludzie(?) mieszkają.Rada miasta podjęła uchwałę,że jeśli ktoś dokarmia bezpańskie psy,będzie traktowany,jak ich właściciel.No i straż miejska ukarała mandatem jedną panią,która karmiła bezdomne psy,za to,że one biegają bez kagańców.
                                                    Nawet trudno o komentarz.
                                                  • minerwamcg Re: P.S. 04.03.12, 21:07
                                                    kizuk napisała:

Kiedy ekipa tvn robiła program,okazało się,że tam
                                                    > w ogóle ciekawi ludzie(?) mieszkają.Rada miasta podjęła uchwałę,że jeśli ktoś
                                                    > dokarmia bezpańskie psy,będzie traktowany,jak ich właściciel.No i straż miejska
                                                    > ukarała mandatem jedną panią,która karmiła bezdomne psy,za to,że one biegają b
                                                    > ez kagańców.

Hm. Nie znam się na tym, jak Arthur wróci z rekonstrukcji to zapytam, ale moim zdaniem jest to bezprawne. Na tej samej zasadzie mogliby uchwalić, że kto chucha na mienie gminy ten je niszczy i podlega karze. A gdyby jeszcze udowodnili mu wcześniejsze zjedzenie cebuli, to na bank.
                                                  • ewa9717 Re: P.S. 04.03.12, 21:23
                                                    Nie mają prawa, ale wciąż znajdują się jacyś radnoidioci, którzy to robią.
                                                    Ciekawe, czy to się rozciąga na inne gatunki, może tak spróbować jakiego blondyna nakarmić...

A co co orderów, Kizuk ma rację, przynajmniej po jednym za psiuczka. Tylko się boję, że Baron się rozbestwi i jeszcze przed końcem świata będzie miał popiersie jak ruski generał wink
                                                  • stara.gropa Re: P.S. 04.03.12, 21:28
                                                    ewa9717 napisała:
                                                    może tak spróbować jakiego blondyna nakarmić...
                                                    >

Żeby móc mu potem kaganiec założyć?
                                                    Ewo, nie znałam cię z tej strony wink
    • anja_ps Re: Wątek pitowo-jednoprocentowy 05.03.12, 10:06
      Krzysiu -moja Ty Wioletko!!!! niech
      cię uściskam.
      młody jest boski... i niezły przystojniacha z niego... nieoszlifowany diament po prostu był.

ja tam co roku swój olbrzymi 1% na psiaki oddaję smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka