minerwamcg
31.01.12, 23:23
Niestety, każdy z nas może podarować na szlachetny cel tylko 1% podatku (to znaczy może oczywiście więcej, ale z podatku tylko jeden). Na ogół każdy wie, komu by go chciał przeznaczyć, ale pomyślałam sobie, że warto założyć taki wątek, na wypadek gdyby ktoś nie wiedział.
Wielu z nas ma jakąś ulubioną instytucję, którą wspiera - Baron schronisko w Milanówku, liczne kociary jakieś miauczące fundacje, ktoś pomaga dzieciom, ktoś harcerzom, ktoś niewidomym. Dlatego może wpisujmy te wszystkie swoje propozycje w jednym temacie, gdyby ktoś chciał sobie znaleźć sympatycznego beneficjenta, to nie będzie musiał szukać po całym forum.
Natchnęła mnie do tego spotkana niedawno w sklepie fotografia dziewczynki (zespół Edwardsa i mnóstwo innych kłopotów ze zdrowiem) - i myśl, że kurczę, przecież ja tę małą znam, to koleżanka z piaskownicy mojej córki. Dziewczynka jest podopieczną fundacji "Zdążyć z pomocą" - zawsze wspierałam "Towarzystwo Amici di Tworki" albo schroniska dla zwierząt, ale teraz się waham.
Więc dla wahających.