Dodaj do ulubionych

Kubki TWCh - bilans i finał.

26.03.12, 13:12
Firma mnie powiadomiła, że przesyłki z królewską porcelaną zostaną nadane w środę.
Do Orale poleciała małpa z listą waletów.
Abak nie chce współpracować, zestarzało się biedaczysko. Odkurzam liczydła.
Bilans będzie.
Obserwuj wątek
    • groha Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 26.03.12, 14:09
      O, fajnie, że będą. Znaczy, już można zacząć się zastanawiać, co należy z nich pić, prawda? Poważnie pytam. Bo herbatki z mleczkiem, to ja nie mogę, gdyż mnie otrząsa. Czekam na wytyczne.
      • g0p0s Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 26.03.12, 14:22
        Kakao?
        • groha Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 26.03.12, 14:29
          A uzasadnione literacko, że się tak wyrażę?
          No i czy taki zestaw komponuje się kolorystycznie?
          • groha Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 26.03.12, 14:34
            Aha, herbatka z liści poziomek też odpada, bo ją należy pić z puszki. Po robakach.
        • salam_ji Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 26.03.12, 14:57
          Tak mi się skojarzyło. Wiecie, że w Krakowie drożdzówka z czekoladą to nie to samo co z kakaŁem? (pisownia fonetyczna tak jak się tu mówi). Kiedyś mnie pani bardzo długo przekonywała "wie pani, ta jest z kakałem a tamta z czekoladą"

Tylko niech się komuś nie skojarzy przypadkiem wink
          • groha Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 26.03.12, 16:09
            W krzach też je rozróżniają. I wiedzą, co robią. Pewnie, że z czekoladą, to nie to samo, co z kakałem. Te pierwsze smakują, jak z czekoladą, a te drugie, jak z kakałem, po prostu.
            Rozumiem, że nie ma jakichś specjalnych wytycznych, co do używania kubeczków firmowych, tak? Dobra. Będziem z nich pić wodę mineralną. Lekko gazowaną.
            • balamuk Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 26.03.12, 17:29
              A normalnej herbaty bez mleka kanon nie dopuszcza? Tak sobie nieśmiało pytam, bo jakoś najbardziej pasująca? Do kubka?
              • stara.gropa Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 26.03.12, 17:39
                Ziółka będziecie pić, ziółka. wink
                • mika_p Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 26.03.12, 17:41
                  Bratek z mydlinami
                  • groha Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 26.03.12, 22:32
                    Bratek jest na młodzieńcze pryszcze, a my takowych nie posiadamy, ale inne ziółka na poprawę urody mogą być. Byle nie mięta.
                    A kawa i herbata, to tak oczywista oczywistość, że o nie nawet nie pytam. W końcu te kubki będą poniekąd nadzwyczajne, więc liczyłam na jakieś specjalne dyrektywy, np.: pijemy z nich wyłącznie napoje związane z patronką, używamy tylko późnym wieczorem, zawsze stawiamy tak, by logo było widoczne dla otoczenia itp. Zresztą, co będę tłumaczyć, przecież wiecie o co chodzi.
            • minerwamcg Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 27.03.12, 13:26
              Ponieważ w domu grasuje mi ekspansywne młode pokolenie, z kubka korzystać będę w pracy. I tak, obiecuję stawiać wyłącznie logiem do świata i chętnie udzielać obszernych wyjaśnień. Już się na to cieszę!
              Z cieczy spożywczych gościć w nim będzie wyłącznie herbata sypana Dilmah albo Ahmad, w zależności od tego, co będzie w miejscowym sklepiku. Mam nadzieję, że żadna małpa nie pożyczy go sobie i nie zrobi w nim kawy, bo mi potem będzie zalatał od gorme. Zapach kawy kocham (i to jest jedyne, co lubię z kawy), ale przecież nie w herbacie smile
              • pomaranczuch Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 27.03.12, 18:11
                sok pomidorowy z imbirem! big_grin pod kolor i rozgrzewająco smile
                • embepe Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 27.03.12, 23:43
                  Dostałam dziś sesemesa, że paczka z kubkami już jest w firmie kurierskiej i zaraz będzie dostarczona! Mam nawet numer listu przewozowego, zapoznałam się także z instrukcją odbierania i sprawdzania przesyłki! Czyli jest szansa, że kubki dojadą do mnie jutro/pojutrze.
                  A ja do nich - w czwartek smile

Się kłaniam znad Dunaju!
          • the_dzidka Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 27.03.12, 09:48
            A we Wrocławiu i okolicach drożdżówki to jest to, co u nas w Poznaniu nazywa się pyzami drożdżowymi (takimi gotowanymi na parze). A na to, co u nas jest drożdżówką, oni mówią "słodka bułka"!

Ale to tak dygresyjnie, Autobiografię właśnie czytam i mi się udziela smile
            • groha Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 27.03.12, 12:07
              Bez dygresji nie ma życia. Mnie udzieliło się raz na zawsze, więc jeśli mam tłumaczyć się z każdej dygresji i aproposika, to z góry bardzo dziękuję, przepraszam i proszę o wybaczenie.
              Trudno, poczekam na te kubki w milczącym skupieniu.
              • 36krzysiek Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 27.03.12, 13:21
                Kogiel mogiel będę w nim robił.
            • dorka_31 Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 28.03.12, 08:53
              Chyba się jeszcze dobrze nie obudziłam, bo przez dłuższą chwilę zastanawiałam się co to są "okolice drożdżówki" wink
    • eulalija Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 28.03.12, 10:10
      Firma się spięła i nadała przesyłki wczoraj. Dziś o 8.15 królewska porcelana znalazła się w moich skromnych progach. Do Orale pewnie też dotrze dziś. Embepe, Groha i Baron takoż pewnikiem otrzymają.
      A nad bilansem popracuję jak gacie w kanty zaprasuję.
      • g0p0s Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 28.03.12, 10:59
        No proszę. Jak organoleptycznie oceniasz?
        • tutul Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 28.03.12, 11:21
          Jest super.Tylko pić z niego i pić...co kto lubi.Kolor czerwony taki jak powinien,pegaz galopuje...

Odebrałam już swó kubek i właśnie się herbatką delektuję.Trzeba tylko uważać,żeby nic mu się nie stało.Ale używać koniecznie.Ktoś mówił o kakałku?Do tego chyba najlepszy.
        • eulalija Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 28.03.12, 12:18
          Właściwie to już Tutul odpowiedziała, bo miałyśmy spółdzielnię w kwestii transportu i podjechała do mnie, odebrała.
          Pierwsza rzecz to kąpiel. Bardzo ostrożnie wyprałam w delikatnym detergencie o zapachu lawendowym celem pozbycia się nikłego ale jednak wyraźnego zapachu jakiegoś środka, który najbardziej kojarzył się z octem. A teraz napawam oczy i zastanawiam się do czego by zużyć po raz pierwszy. Chyba jednak kawa, mam taką lepsiejszą, za wygórowaną cenę, nie obrazi się kubek jak dostanie tej kawy z cukrem i śmietanką?
          Jednolite logo wygląda świetnie i umieszczone jest tak, że nie trzeba ręki wykręcać, żeby każdemu patrzącemu rzucić go w oczy.
          • groha Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 28.03.12, 12:45
            Właśnie otrzymałam i oglądam: proste, z wierzchu czerwone, w środku białe. Bardzo białe. Ale to nic, barszczyk się wleje i będzie wszystko czerwone. Za to logo czarne, wygrawerowane elegancko i faktycznie, umieszczone tak, że niezależnie od tego, którą ręką się złapie, to doskonale widoczne dla otoczenia. Ucho duże. Wszystko całe, elegancko zapakowane, dostarczone terminowo i bez żadnych przygód, no, aż dziw bierze oraz lekka trwoga, żeby zaraz z rąk nie wypadło, cholerka. Tfu, tfu, odpukałam.
            Edeko i Eulalijo, dziękujemy Wam bardzo!
    • eulalija Re: Kubki TWCh - bilans. 28.03.12, 12:48
      Bilans szczegółowy.

Zamówiliśmy łącznie 40 kubków. Z tego 38 kubków osobowych po 16.50 zł. Zyskaliśmy w ten sposób 38 zł na pokrycie kosztów dwóch dodatkowych kubków po 15.50 zł czyli 31 zł. Z kosztów kubków pozostało na plus 7.00 zł.

Zamówiliśmy 5 przesyłek. Koszty czterech zostały w całości pokryte przez pięć osób, które to, świnie niemyte, ja także, a jakże, nie uczestniczyły w kosztach transportu wspólnego. Na przesyłkę zbiorczą do SzanPaniOrale złożyło się 30 kubków dla 21 osób i dwa kubki dodatkowe. Koszty transportu pokryło 19 osób (w dwóch przypadkach były to transakcje zbiorowe) po 3 zł od osoby. Żeby za prosto nie było, wśród tych 19 osób jedna sztuka z łaski na uciechę, z dobrego serca, albo mnie na złość, żeby się na dzieliło, wpłaciła zamiast 3 zł całe 5.25 zł. Koszt przesyłki zbiorczej wynosił 31.00 zł. Na przesyłkę zebrało się łącznie 18x3zł + 5.25zł = 59.25 zł. Po odjęciu od tego kosztów przesyłki zostało 28.25 zł.
      Łącznie na kubkach i transporcie została superata w wysokości 35.25 zł.
      Przelew zrobiłam na 755.00 zł. To było 40 kubków po 15.50 (620.00 zł), 4 przesyłki po 26.00 zł (104.00 zł) i jedna przesyłka za 31.00 zł.
      Na koncie niestety nic mi nie zostało bonusowego, co w razie potrzeby mogę przedstawić oczom zainteresowanym zainteresowanych w postaci wydruku przy najbliższym spotkaniu lub po ewentualnym uzgodnieniu miejsca i terminu w gdzieś/kiedyś indziej.
      Wstępnie zostało niejako ustalone, że nadwyżka ma wylądować na koncie TWCh. Kto za? Wszyscy. Kto przeciw? Nie widzę. Kto się wstrzymał? Nie widzę.

Dziś wieczorem zrobię przelew.

To już koniec "Akcji kubek".
      • groha Re: Kubki TWCh - bilans. 28.03.12, 13:02
        O matko. Z całego bilansu zrozumiałam tylko tyle, że jestem świnia niemyta, za to w doskonałym towarzystwie. I to mi całkowicie wystarczy.
        • embepe Re: Kubki TWCh - bilans. 30.03.12, 10:48
          groha napisała:

> O matko. Z całego bilansu zrozumiałam tylko tyle, że jestem świnia niemyta, za
          > to w doskonałym towarzystwie. I to mi całkowicie wystarczy.

Eulalijo, wielkie podzięki, ukłony i co tam jeszcze chcesz! Sprawozdanie prześliczne i jasne jak słoneczko. A bycie brudną trzodą jest w tym przypadku nobilitacją!

Kubki są piękne, bardzo starannie wygrawerowane, zdjęcia mogę zrobić na dowód otrzymania i celem pochwalenia, ale to dopiero wieczorem, bo dopiero zjechałam znad Dunaju i chwilowo nieco mnie przytłacza nawał spraw różnych.

Się kłaniam uprzejmie!
          • 36krzysiek Re: Kubki TWCh - bilans. 04.04.12, 18:23
            Kubki przeszły test zmywarki, nic im nie jest, nawet spodnia naklejka nie zlazła wink
      • g0p0s Re: Kubki TWCh - bilans. 28.03.12, 13:28
        Piękny bilans, piękny! Nawet zająłem w nim miejsce w jednym zdaniu. Anonimowo, ale zawsze wink
      • minerwamcg Re: Kubki TWCh - bilans. 28.03.12, 13:49
        Nic nie zrozumiałam, ale popieram! Gorąco popieram!
        • kocio_pierzaczek Re: Kubki TWCh - bilans. 28.03.12, 14:06
          Popieram i to co popieram to jedyne co rozumiem z całego bilansu. A z makroekonomii miałam kiedyś jedną z dwóch piątek na roku...
          • se_nka0 Re: Kubki TWCh - bilans. 28.03.12, 15:18
            Groha oglądała, sprawozdała, że ładne - to znaczy są ładne.

Edeko i Eulalijo - wielkie dzięki za pomysł, inicjatywę i finał calej akcji!

Orale - z góry dzięki - poczekam chwilkę do przyjazdu kubka.wink
            Tylko jedż spokojnie i bardzo powoli.

Jakby tak zdjątko jakieś jednak.... plisss.
            • balamuk Re: Kubki TWCh - bilans. 28.03.12, 17:08
              Ja też fotkę plisproszę!
              Eulalijo, powinnaś zarabiać jako pisacz sprawozdań finansowych, stanowczo. Miewam z takimi (sprawozdaniami) kontakt i uważam, że są, hm, mało barwne.smile
              • orale Re: Kubki TWCh - bilans. 28.03.12, 18:12
                Przyszły i są nareszcie. Bardzo elegancko grawerowane, dobra robota. Zdjęcia niestety nie zrobie, bo sprzęt wyjechany z synkiem, ale mówię wam że super są.
                Sprawozdanie prima sort. Doskonale niezrozumiale, piękne zwyczajniesmile) Dobry humor będę miała do końca dnia.
                Kubki zostaną przywiezione na najbliższe spotkanie chmielewskie. Miejsce spotkania ma być wybrane koniecznie w pobliżu parkingu, paczka dość pokaźnych rozmiarów i wagi takoż
                • eulalija Re: Kubki TWCh - bilans. 29.03.12, 08:16
                  orale napisała:

> Sprawozdanie prima sort. Doskonale niezrozumiałe

Rany gorzkie z pierożkami! A co tam jest niezrozumiałe? Po kolei kawa na ławę ile czego za co i co się z tym stało.
                  Co mam wyjaśnić? Postawcie jakieś pytanie to może będę znała odpowiedź. A jak nie to wylosuję albo wymyślęwink

Kociu! Doszło?
                  • minerwamcg Re: Kubki TWCh - bilans. 29.03.12, 08:26
                    eulalija napisała:

> Co mam wyjaśnić? Postawcie jakieś pytanie to może będę znała odpowiedź. A jak n
                    > ie to wylosuję albo wymyślęwink

Ależ Eulalijo, nic broń Boże nie wyjaśniaj! Tak jest dobrze, dokładnie o to chodziło, jak ktoś będzie miał potrzebę rozumienia czegokolwiek, to sobie przeczyta. Ale np. ja (i mam wrażenie, że nie tylko ja) takiej potrzeby nie odczuwa, a sprawozdanie traktuje jak perłę sprawozdawczości, sztukę dla sztuki, czystą i nieskażoną żadnymi powinnościami.
                    • asia.sthm Re: Kubki TWCh - bilans. 29.03.12, 10:15
                      > sprawozdanie traktuje jak perłę sprawozdawczości, sztukę dla sztuki, czystą i n
                      > ieskażoną żadnymi powinnościami.

tak tak , istna perla!
                      Tysiace bilansow w zyciu zawodowym wykonalam, i dopiero teraz widze czego mi brakuje. Moje sie nie umywaja.

Podziw Eulalijo! Uklony!
                      • orale Re: Kubki TWCh - bilans. 29.03.12, 11:29
                        Nic nie tłumaczyćsmile wszystko co mi potrzebne wiem, albo się domyślam. Poza tym przeciez pisałam, że cudne i optymistyczne. No!
                        • czekolada72 Re: Kubki TWCh - bilans. 29.03.12, 18:19
                          Ja tez sie przyznam, ze nic nie zrozumialam smile
                          ale po absolutnym niezrozumieniu dzialn UM oraz US to juz w sumie malo co powinno mnie dziwic wink
                          • heniulaa Re: Kubki TWCh - bilans. 29.03.12, 19:52
                            Z tego całego sprawozdania zrozumiałam że:
                            1. kubki są
                            2. przepiękne
                            i to najważniejsze a resztą Eulalijo zupełnie się nie przejmujbig_grin
                            • szkorbut-lumbago Re: Kubki TWCh - bilans. 04.04.12, 22:49
                              Jak dla mnie akcja kubek to się zakończy jak obie sztuki będą już bezpiecznie w szafce na Alejach stać smile. A bilans, jasny, konkretny i wszystko z niego wynika. Zupełnie jak pewien opis techniczny z trupem w tle.
    • embepe Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 10.04.12, 22:58
      To ja jeszcze raz o kubkach. Są prześlicznościowe, co starałam się pokazać choć trochę na tym zdjęciu .

A tu
      widać (mam nadzieję), że napis jest misternie wyszlifowany w królewskiej porcelanie, a nie nadrukowany/namalowany.

Eulalijo! Niech Ci Najwyższy w czym chcesz wynagrodzi! Dzięki!
      • papuga_ara Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 11.04.12, 23:48
        Ponieważ nie będę na regulaminowym, gdyż właśnie wtedy będę się szkolić w Poznaniu, a potem mam randkę z April (której mam wręczać kubek), odebrałam dziś byłam kubeczki od Orale. Orale się fitnesowała, a ja odbierałam dzięki uprzejmości Synowskiej. Dziecko Orale jest uroczym młodym gentlemanem big_grin
        Mam zatem kubeczki dla: April, Pomarańczucha, Spoko, Salam i Czekolady (dla Czekolady dwie sztuki, tak, jak zamawiała). Swój właśnie rozpakowałam i podziwiam. Wygrawerowane pięknie logo robi wrażenie. Jeden z ładniejszych kubków, z jakimi miałam do czynienia smile
        • moleslaw Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 24.04.12, 10:10
          Kochane jaka jest szansa zdobycia od Was takiego kubeczka?
          • kocio_pierzaczek Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 24.04.12, 10:29
            No, jeśli nie zamawiałaś wcześniej i nie zostałaś ujęta w zamówieniu, to raczej kiepsko to widzę, chyba że kiedyś będzie dodruk. Ale ty tylko moje przypuszczenia, nie ja koordynowałam akcję.
          • eulalija Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 25.04.12, 12:19
            Informację w tej sprawie wysłałam na skrzynkę gazetową.
    • april02 Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 24.04.12, 21:56
      Potwierdzam, kubeczek śliczny jest. Zabrałam go sobie do pracy i ten czerwony kolor jakoś mnie tak optymistycznie nastraja.
      Przy okazji podziękowania dla Orale za odebranie, przechowanie, zapakowanie i przekazanie (w całości!) do transportu oraz dla Papugi za transport na zachodnie (prawie) rubieże RP smile
    • czekolada72 Re: Kubki TWCh - bilans i finał. 30.04.12, 22:31
      Oj, przepiekne kubeczki, naprawde!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka