Dodaj do ulubionych

ECCO Walkathon 2013

14.09.13, 19:59
Z dumą oznajmiam, że byłam (na krótszej trasie). "Zebraliśmy nogami" prawie pół miliona złotych, dokładnie 477 200. Z czego 24 zł wymaszerowałam ja! smile (sponsorzy płacili 4 zł za kilometr).
Jeśli ktoś za rok chciałby się wybrać, to ja dam znać, gdy juz będą dostępne bilety-cegiełki. Bo pójdę na pewno smile

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,14605440,Ecco_Walkathon_w_Warszawie__Przyszly_tlumy__ZDJECIA_.html#TRLokWarsTxt
Obserwuj wątek
    • the_dzidka Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 14.09.13, 20:10
      > "Zebraliśmy nogami" prawie pół
      > miliona złotych, dokładnie 477 200.

Po podliczeniu okazało się, że 518 tysięcy smile
      • g0p0s Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 14.09.13, 20:43
        A na co zbieraliście?
        • the_dzidka Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 14.09.13, 21:00
          Na dzieci z mukowiscydozą i na zakup aparatury ratującej wcześniaki ze Szpitala Dzieciątka Jezus. Dostawało się identyfikator, na którym trzeba było zaznaczyć krzyżykiem, na którą opcję życzymy sobie przekazać wychodzone pieniądze. Dzieci, które brały udział w marszu, mogły także zaznaczyć opcję trzecią - na zimowy domek dla pingwinów w warszawskim ZOO smile Ku cichemu żalowi naszej Paulinki, trzecia opcja była tylko dla dzieci. BTW dzieci zebrały na domek ponad 41 000 smile
          A ja tradycyjnie zbierałam na cel numer jeden - wnuczka moich sąsiadów jest chora na mukowiscydozę, strasznie fajna dziewuszka, i cała rodzina zaangażowana jest w odnośną fundację. Więc trochę im pomagam (1% podatku też zawsze przeznaczam na imienne konto Hani).
          • se_nka0 Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 14.09.13, 21:08
            Dzięki za link, poczytałam. Na zdjęciach Cie nie znalazłam wink
            Bardzo, bardzo pożyteczny taki spacer.
            • ewa9717 Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 14.09.13, 21:10
              Oj, tak!
              Dzidka szedła na obczasie czy normalnie?
              • the_dzidka Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 14.09.13, 21:20
                Normalnie, w Conversach smile Było super!!! W sumie, nastawiałysmy się na trasę dłuższą, 10 km, ale ja mam od kilku dni problemy z, hm, pewnym mięśniem, i nie chciałam odpaść za wcześnie, więc poszłyśmy trasą krótszą - pod koniec stwierdzając, że to dobrze, bo na tej dziesięciokilometrowej mogłybyśmy mieć problemy. Inaczej się idzie 10 km równym tempem, inaczej po mieście, gdzie mimo wszelkich udgodnień trzeba zwalniać, a nawet się zatrzymywać.
                W każym razie - nie ma to jak satysfakcja ze zrobienia czegoś pożytecznego i w dodatku dobrego dla zdrowia!!! smile
          • g0p0s Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 14.09.13, 21:10
            Jak cel cywilny to OK.
            • the_dzidka Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 14.09.13, 21:17
              g0p0s napisał:

> Jak cel cywilny to OK.

A jaki na Bora miałby byc, wojskowy?!
              • p.aulinka Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 14.09.13, 21:27
                Było bardzo fajnie i ciesze się że Dzidka mnie namówiła smile
                Bardzo żałowałam ze mój cel to nie mógł byc zimowym domkiem dla pingwinów tonka - bo one , słuchajcie w zimie siedzą w bardzo ciasnym domku gdzie nawet (o zgrozo) nie ma basenu, o!.

To wyżej to oczywiście głupie podśmiechujki z pingwinków tonka , którym jak najbardziej nalezy sie basen w domku i mam nadzieję że go dostaną smile
                • the_dzidka Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 14.09.13, 21:44
                  Pingwinom domek się należy jak... domek pingwinom, a poza tym mam propozycję, żeby wpłacić coś pingwinom od siebie, już poza imprezą, na pewno jest taka możliwość.
                  Nie, ale tak serio, skoro pingwiny potrzebują basenu do taplania się w, to trzeba im to zapewnić. Do dzisiaj pamiętam, z czasów na szczęście już dawniejszych, niedźwiedzia polarnego ledwo żywego w klatce w pełni lata sad
                  • p.aulinka Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 14.09.13, 22:19
                    Uzbierano 41 tysiaków na te pingwiny - chyba im starczy ?smile
                    • minerwamcg Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 15.09.13, 10:30
                      Tak myślę, że za czterdzieści tysięcy można zbudować basen... O ile oczywiście pingwiny nie muszą mieć kafelków z królewskiego marmuru smile
                      Widziałam wczoraj tłumy dzieciaków z torbami i plecakami ecco - myślałam nawet, że jakiś dom dziecka czy kolonia dostały hurtem od sponsora, bo wszystkie były takie same. Fajne zresztą.
                      • ewa9717 Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 15.09.13, 10:46
                        Chyba jednak trzeba będzie coś pingwinkom dorzucić, bo na wilijkę z basenem to raczej za mało...
                        • se_nka0 Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 15.09.13, 10:57
                          ,,Mnie nikt do niczego nie namawia i mam jak mam.,, -Dziduu, następnym razem pamiętajcie o koledze g0p0sie, widać że chętny na spacery.
                        • felis2 Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 15.09.13, 19:33
                          To ja mam teraz zagwozdkę: po co pingwinom zimowy domek? Letni z klimatyzacją to rozumiem, ale czy one nie są z natury zimnolubne? I nie wolą zimą na dworze?
                          Nie bijcie, ja zwierzątkom nie żałuję, tylko niedoinformowana jestem. I jeszcze mi się skojarzyło jak koleżanka opowiadała, że zimą jej husky przychodził do domu wyłącznie coś przekąsić i pogonić koty, resztę czasu uszczęśliwiony ciorał się w śniegu. Pingwiny tak nie mają? Tzn nie gonienie kotów, tylko upodobanie do niskich temperatur.
                          • minerwamcg Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 15.09.13, 21:26
                            Moja wiedza o pingwinach pochodzi z "Pik-Poka" Bahdaja, i jest tam napisane, że tak jak ludzie się zaziębiają, tak pingwiny zacieplają smile
                            • p.aulinka Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 16.09.13, 22:27
                              Bo to jest pingwin Toniec (nie Tonka! pomerdało mi się) i to jest pingwin afrykański - zamieszkuje wybrzeża Nabii i RPA - i nie jest zimnolubny smile
                              • p.aulinka Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 16.09.13, 22:28
                                * Nambii
                                • the_dzidka Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 17.09.13, 11:04
                                  Chyba z Namibii! smile
                                  • papuga_ara Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 17.09.13, 15:01
                                    "Nabii-Nambii-Namibii" skojarzyło mi się z cudną kwestią Kondrata w "Kilerze", kiedy jako dyrektor więzienia udziela wywiadu na temat śmierci jednego z osadzonych (w tej roli śp. Władysław Komar), który zszedł był po wypiciu z talerza zupy, w której utopiona była zakrętka od solniczki. Na pytanie, czym udławił się osadzony, Kondrat odpowiada: "Solniczką... Sitkiem... Denkiem!!!"big_grin
                                  • p.aulinka Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 17.09.13, 21:55
                                    Z cyklu w stylu "całe zycie sadziłam że sarna to żona jelenia a jeż je jabłka" to oswiadczam , że ja - paulina - własnie zostałam uswiadomiona, że jest państwo Namibia a nie Nambia , tadadammmm!!!!

ps. kiedyś byłam przekonana ze jest Bługaria a nie Bułgaria, dziś dostałam Namibią smile moze macie jeszcze jakieś Państwa na składzie?surprised)
                                    • embepe Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 17.09.13, 21:59
                                      Paulinko, spoooko! Skoro na tym samym kontynencie jest Gambia i Zambia, to mogłaby być i Nambia, ale jakoś inaczej sobie wymyślili! Trudno się nie pomylić!

smile
                                      • balamuk Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 18.09.13, 22:13
                                        Jeszcze jak spoko! Mój kumpel ze studiów w wieku cca 23-24 lat zajarzył, że powinno być "obelisk", a nie "obelsik". Do tego momentu był przekonany, że ludzie tak niepoprawnie mówią... big_grin
                • g0p0s Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 15.09.13, 07:06
                  Mnie nikt do niczego nie namawia i mam jak mam.
                  • balamuk Re: ECCO Walkathon 2013/aktualizacja 15.09.13, 18:38
                    No bo chyba teraz jest tak, że o całej masie rzeczy człowiek nie wie. I z tej masy większość jest nieistotna, ale czasem coś ważnego można wypatrzeć. O ile akurat wpadnie w oko. Podobnie jak z muzyką, która nie do ogarnięcia - tłukę na komputrze jakiś koszmar senny, a tu mi wpada dziecko i intonuje coś w rodzaju "Ale tego KONIECZNIE musisz posłuchać!!!". No i myszę z ręki wyrywa, włącza, ja bulgoczę, a potem przyznaję, że faktycznie, bo rewelacja.
                    Brawo, dziewczyny. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka