papuga_ara 01.04.14, 00:49 Rozpoczęłam! Bez żadnych progów i wazoników tym razem. "Wiosna, Wiosna, Wiosna, ach, to Ty!" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9717 Re: Aprilis! 01.04.14, 08:16 Własnie ta pieśniczka w związku z nowym wątkiem za mną chodziła Dzień dobry! Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Aprilis! 01.04.14, 09:22 Nie mogę sie obudzić. Czy coś dzieje się z ciśnieniem? I dlaczego jest zimno?? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Aprilis! 01.04.14, 09:25 Papuniu, tam w tunelu to ograniczenie jest do 50, a zmiana na 70 jest tuż przed radarem i się z małżonkiem zastanawiamy jak oni planują to liczyć. Na szczęście jak miałaś towarzystwo, to powinno sie obejść bez konsekwencji, gdyz nie będa mieli jak udowodnić komu tę fotę było strzeliło Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 01.04.14, 10:56 O cholera!!! To niedobrze. Postawili ten radar w takim miejscu, że będzie w takim razie sporo łapał. Ojojoj. Oni ponoć tym dużym żółtym badziewiem potrafią złapać kilku, więc się obawiam. 17 za dużo, śliczny będzie mandacik. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Aprilis! 01.04.14, 14:16 Bry. Balamuku, Senko, Groho - sto lat i najlepszego! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Aprilis! 01.04.14, 14:31 Dziéki serdeczne za pamiec. Dzien dobry. Pozdrawiam z urlopu. Dzidko,pomacham od Ciebie Big Benowi Odpowiedz Link
groha Re: Aprilis! 01.04.14, 14:57 Ach, to dzisiaj jest Jeryny? Kociu pamiętająca oraz Pierzaczku przemiły... Wzruszyłam się, serio, serio. I bardzo, bardzo Ci dziękuję. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 01.04.14, 15:20 Najlepszego wszystkim solelilatkom oraz jubizantkom. W prezencie sluchowisko: ninateka.pl/film/lala-jacek-dehnel Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Aprilis! 01.04.14, 18:19 A tak z czystej ciekawości, co Wam ten wazonik tak przeszkadzał? Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 01.04.14, 23:25 Bry wieczór! Dziś mamy imieniny Chryzanta, Grażyny, Huga, Hugona, Katarzyny, Teodory, Tolisława, Zbigniewa. Wszystkim dziś imieninującym oraz dziś urodzonym niech się spełnią wszystkie marzenia i co tam kto chce! Stolarza i wszelkich innych fachowców! Pochwalcie się, na co się dziś nabraliście, a na co udało się Wam kogoś nabrać, bo mnie dziś niestety zabrakło czasu na primaaprilisowanie Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 02.04.14, 10:38 Na oko wiosna pełną gębą, ale na dotyk nie bardzo. Ja jak zupełna głupia cipa, czyli Czerwony Kapturek, dałam się nabrać kolezance, że wygrała w coś tam. Usprawiedliwia mnie chyba jedynie to, że nie rzuciła milionem, a tylko dwudziestoma tysiącami. Kiepskie to usprawiedliwienie. Chyba już jestem sklerotyk i chlor. Bry. Odpowiedz Link
salam_ji Re: Aprilis! 02.04.14, 11:35 Ja za to wykrzyknęłam na sumę jaką miałam zapłacić u dentysty "prima aprilis?" Pani przecząco pokręciła głową... prawie zemdlałam! Jeszczem nigdy za naprawę zęba nie dała 750 zł! O Chryzostomie! Odpowiedz Link
balamuk Re: Aprilis! 02.04.14, 12:10 Jam się w tym dziwnym dniu rodziła, ale mogę być Hugonem. Odmeldowuję się na czas jakiś, życzę wszystkim ładnej pogody. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 02.04.14, 13:19 Balamuku, wpadasz w gigant robote? Powodzenia i prosze sie pospieszyc, ok? Mnie prawie nabral facet w telewizorze, w moim ulubionym programie. Zaprezentowal wi fi kontakt. Zamiast wszedzie szukac kontaktu tzw gniazdka do zaladowania iphonow, ipadow i innego bezprzewodowego sprzetu ma sie wlasny wifi kontakt z soba i czesc. Jako osoba nie glupia, natychmiast pomyslalo mi sie, ze ten kontakt tez trzeba gdzies najpierw zaladowac i puknelam sie w glowe Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Aprilis! 02.04.14, 13:21 Syn mnie na pająka brał, a jam sie dawała . Zimno, ale ładnie, wiosna idzie. Nareszcie. LEktury sobie nadrabiam i cieszę sie wolnym czasem. Jest super. Odpowiedz Link
embepe Re: Bbbzycie stolarza! 03.04.14, 00:25 ewa9717 napisała: > Tu jakoś polityczniej niż pod nagrobkiem Ale Bbbzyta się nam dopiero w lipcu urodzi! To Edeka urodziła się jednego dnia z Guruą! Aczkolwiek dobrych fachowców nigdy dość, każdemu się przydadzą! Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Bbbzycie stolarza! 03.04.14, 08:01 No to Edece Stolarza spóźnionego, ale może uda sie dzięki temu więcej prac wykonać. Ten stolarz to tylko urodzinowy czy imienionowy tez może być? Czy w Ikea mozna zrobić zakupy przez internet? Może powinnam to jako pomysł na biznes potraktować? Widziałam wczoraj kwitnąca wiśnę chyba (jabłonki maja wieksze te białe kwiatki niz wiśnie?). Tak pieknie pachniała. Wiosna idzie. Miłego dnia. Odpowiedz Link
felis2 Re: Bbbzycie stolarza! 03.04.14, 09:06 Jabłonie mają większe, trochę różowe i kwitną później. U mnie najbardziej wyrywna jest brzoskwinia. Chyba sobie troszeczkę za intensywnie zaplanowałam kwiecień. Uświadomił mi to samochód, sugerując, że przydałaby mu się wizyta u lekarza. Następnie rozmowa z mechanikiem wyglądała tak: Ja (po opisie objawów chorobowych): Tylko ja nie mam kiedy do ciebie przyjechać! Mechanik (nieco bezradnie): To jak mam ci go naprawić? Mogę kiedyś nie pójść do pracy, chociaż jeszcze nie wiem kiedy, ale uwzględniając pozostałe potrzeby, lepszym rozwiązaniem byłoby jednak rozdwojenie się. Odpowiedz Link
eulalija Re: Bbbzycie stolarza! 03.04.14, 09:21 felis2 napisała: > lepszym rozwiązaniem byłoby jednak rozdwojenie się. Wzdłuż czy w poprzek? To wbrew pozorom nie jest głupie pytanie. Same nogi z tyłkiem? Czym biegi zmieniać? O patrzeniu nie wspominam. Bez tyłka i nóg też problem. Gazu ze sprzęgłem i hamulcem się nie obsłuży. Chyba najlepiej prawa podłużna połówka jeśliś praworęczna. O! I tak sobie od rana podumałam ... Jeszcze widno, ale ma padać. Nie pasuje mi dziś padanie. Dzień dobry. PS. Zalegli fachowcy wszystkim oczekującym! Odpowiedz Link
felis2 Re: Bbbzycie stolarza! 03.04.14, 09:35 Raczej chodziło o coś takiego jak jakaś ameba czy inny pantofelek. Albo panny Plask (dla pratchettomaniaków). Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Edece stolarza! 03.04.14, 10:16 Nu wlazł pod stół i wstydzi się, ze taki nierozgarnięty! Edeko! Podwójnie! Odpowiedz Link
embepe Re: Bbbzycie stolarza! 03.04.14, 10:47 felis2 napisała: > > Raczej chodziło o coś takiego jak jakaś ameba czy inny pantofelek. Albo panny P > lask (dla pratchettomaniaków). Oj tam, Felis! Nie naśladuj pierwotniaków, tylko po prostu poćwicz bilokację, czyli jednoczesne przebywanie w dwóch różnych miejscach i masz problem z głowy! ( jako zupełny niepratchettowiec nic nie wiem o pannie Plask ). Dzień dobry! Odpowiedz Link
eulalija Re: Bbbzycie stolarza! 03.04.14, 11:12 embepe napisała: < po prostu poćwicz bilokację To taka teleportacja? Bo ja rozważam taką możliwość: Felis wyjdzie z siebie i stanie obok. Tylko czy ta powłoka będzie działać? Mam dzień na kretyńskie pomysły i wymysły. Najgorsze, że zaczynają za mną chodzić jakieś porządki. Powinnam się położyć. Już niestety pada Odpowiedz Link
felis2 Re: Bbbzycie stolarza! 03.04.14, 11:35 Może być bilokacja, byle się dało robić równocześnie różne rzeczy w różnych miejscach. Jak deszcz niepożądany to zapraszam na południe. W Katowicach ciepło, słonecznie i optymistycznie. Odpowiedz Link
goonia Re: Bbbzycie stolarza! 03.04.14, 18:49 Dzien dobry. Czy ja sie dzis witalam? Edeko, usciski urodzinowe. I sobie zycze, zebys sie do nas czesciej odzywala Wszystkim kwietniowym jubilatkom i solenizantkom: www.youtube.com/watch?v=CxZ2Yf1JdOA poniewaz akurat za mna chodzi Ps. (szeptem) juz nie mrozi.... tfu tfu... Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Bbbzycie stolarza! 04.04.14, 00:54 Paskudny i trudny dziś dzień miałam i zawodowo, i prywatnie. Pozwolicie, że nie będę szczególić, ale fajnie, że mogłam to napisać. Do Stolarzy dołączam jeszcze takiego super fest wypasionego dla April, z okazji wczorajszej Do Minerwy: (piszę w łóżku z telefonu i nie mam tu opcji "odpowiedz cytując"): nie, że przeszkadzał wazonik, tylko żeby wiosna już przyszła, bo i wazonik był z okazji mrozów u Gooni, i mój próg z zeszłego roku też tony śniegu w Polsce przytrzymał, więc chciałam wiosny "bez progów i wazoników" i stąd ten tekst. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Bbbzycie stolarza! 04.04.14, 08:35 Przeplanowuje sobie codzienny dzień. Dzieci mi się przestawiły i pierwotnie chciałam się ja dostosować do nich, ale na szczęście jest jeszcze tatuś, który stwierdził, że to oni mają wrócić do poprzedniego stanu rzeczy. Ciekawe swoją drogą, ciekawe kto wygra. Zaczniemy pewnie dopiero od poniedziałku, jak zawsze . Czy dzisiaj będzie ładnie? Mam niedeszczowe obuwie i tak się zastanawiam. Jeżeli nie legoland to co? Był ktoś w legolandzie i może coś doradzić (może Asia, chyba masz najbliżej)? I ile tam się jedzie, czy to jest jeszcze trasa dla stanu błogosławionego? Już sama nie wiem co robić. Miłego dnia. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Bbbzycie stolarza! 04.04.14, 08:49 Miłego piątku. Strach mi do dupki zajrzał, randkę ze stomatologiem chirurgiem jutro mam. Buuu... Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Bbbzycie stolarza! 04.04.14, 09:40 Nie przejmuj się, to dopiero jutro! Uch, pod tym względem najcudowniejsza na świecie jest moja mama. Zawsze powtarzam, że gdyby mi następnego dnia mieli uciąć głowę, miałabym nieustającą audycję: - To kiedy ci głowę ucinają? Jutro? - O której jutro masz to ucinanie głowy, o dziesiątej? - To o której ci jutro utną tę głowę, o dziewiątej? Mnie się wydawało, że o dziewiątej. - O której jutro musisz wyjść? Jak masz ucięcie głowy o dziesiątej, to musisz wyjść najpóźniej piętnaście po dziewiątej... - No to idź już spać, jutro rano musisz wcześnie wstać, żeby nie spóźnić na ucięcie głowy! - Jedenasta a ty jeszcze siedzisz? Przecież jutro nie wstaniesz na to ucinanie głowy! Częstotliwość nadawania wzrastała wraz ze stopniem nieprzyjemności operacji. Egzamin, dentysta, spotkanie z kimś niemiłym, sprawa urzędowa... nie szło zapomnieć ani na sekundę. Odpowiedz Link
embepe Re: Bbbzycie stolarza! 04.04.14, 09:54 kocio_pierzaczek napisała: > Miłego piątku. > Strach mi do dupki zajrzał, randkę ze stomatologiem chirurgiem jutro mam. Buuu. > .. Dzień dobry! Kociu! Siedzi przede mną jednostka ludzka, która takie chirurgiczne usuwanie zęba przeżyła, a i nawet dwukrotnie - dowód, że to się da przeżyć . Trzymamy kciuki, żeby wszystko poszło gładko i możliwie bezboleśnie. A! I zaplanuj sobie jakąś przyjemną atrakcję zaraz po randce z wyrwizębem i na tym się skup - będzie dobrze! Pięknego piąteczku Szanownym! Odpowiedz Link
felis2 Re: Bbbzycie stolarza! 04.04.14, 11:48 szkorbut-lumbago napisała: > Jeżeli nie legoland to co? Był ktoś w legolandzie i może coś doradzić (może Asi > a, chyba masz najbliżej)? I ile tam się jedzie, czy to jest jeszcze trasa dla s > tanu błogosławionego? Już sama nie wiem co robić. Był ktoś. W niemieckim. Ile się jedzie, to chyba zależy skąd. Z 10 godzin trzeba by liczyć, plus przerwy. Zabawa jest przednia, zwłaszcza jak ktoś kocha różne mózgotrzepy (stan błogosławiony odpada). Dwa dni na te rozrywki to minimum absolutne, a i tak by się do tego przydało express pass. Bilety online są tańsze niż na wejściu, a karta roczna wychodzi taniej niż bilety na dwa dni. Odpowiedz Link
eulalija Re: Bbbzycie stolarza! 04.04.14, 13:32 Obok chodników jajecznica ze szczypiorkiem. Za Kocia to jutro będę trzymać, Kociu daj tylko znać od której godziny. Czy ja dobrze zrozumiałam co S-L napisała? Się będzie rozmnażać? Jeśli tak, to gratulacje wielkie!!! Jeśli kulą w płot, to niech się na mnie ten płot zwali. Dzień dobry. PS. Miał rację ten kto twierdził, że zacząć z lekarzami to może tylko człowiek młody i zdrowy. Ale ja się nie dam, będę walczyć dzielnie, zrobię następne badania, odczekam na wyniki, przebiję się przez bezwład i nonsensy medycznej biurokracji. Howgh. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Bbbzycie stolarza! 04.04.14, 14:37 Felis, dziękuję za informację. Planowałam trzy dni, a na mózgotrzeby zawsze może pójść tatuś . Co do biletów to posprawdzam, bo ja wybierałam się do duńskiego lub angielskiego. Eulaijo, ja to się tak lubię porozmnażać, chociaż przyznaję, że tym razem zdywersyfikujemy płeć i nie powiem jak wyszło, bo nie będę się brukowanymi słowami posługiwać. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Bbbzycie stolarza! 04.04.14, 15:17 SL, gratulacje, drużynę piłkarską hodujecie? Ściskam ciepło! Eulalijo, od 10.30... Odpowiedz Link
goonia Re: Bbbzycie stolarza! 04.04.14, 17:57 Bon i zur. Kielecki dworzec w Rumunii. Ja roztropnie zrozumialam, ze dzieci Szkorbuta sa w stanie blogoslawionym i za nic nie moglam pojac o co chodzi Szkorbutowi gratulacje. Kociu, trzym sie. Tez mnie to czeka brr...... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Bbbzycie stolarza! 04.04.14, 19:26 To ja znowu jak echo za Goonia: Szkorbutowi gratulacje. Kociu, trzym sie. Koniec echa, ale gadac jeszcze mi chce. U nas taki piekny dzien byl, ze chyba mi nos "chyciło" jak walczylam z mleczami. Ledwo lapy doszorowalam, bo oczywiscie rekawice przypomnialy mi sie jak juz ziemia przestala mi sie pod paznokciami miescic. Kiedy ja zmadrzeje? Co ja sie mieszkan w internecie naogladalam! Co zamkne oczy to widze rozne kuchnie i lazienki - zupelnie jak grzyby po wielkim grzybobraniu - siedza w oczach dlugo po. (dziecko wraca i nie ma prawa zamieszkac pod mostem ) Odpowiedz Link
eulalija Re: Bbbzycie stolarza! 05.04.14, 10:53 Ślepa i głupia sklerotyczka Czytam raz, drugi raz, trzeci raz o kieleckim dworcu w Rumunii i ni cholery nie wiem co gdzieś napisała Balamuk. A to o pogodzie Goonia swojej pisała. I tak to czasem się czyta bezmyślnie. Gooniu u Ciebie koniec zimy czy jeszcze się pęta? Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Bbbzycie stolarza! 04.04.14, 17:56 S-L, właśnie pijemy Twoje zdrowie! Miodem. Stanowczo, są ludzie, którzy powinni się rozmnażać. Coraz mniej rozumnych ludzi na świecie, im ich więcej przybędzie, tym lepiej. Salut! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Bbbzycie stolarza! 04.04.14, 21:02 No, no, no, jeden dzień, a tyle tematów do przemyśleń! Dobry wieczór. Stirlitz Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 05.04.14, 10:47 Od kwadransa trzymam mocno co by wspomóc Kocio. Ciut zaokiennie się podłamało, później trzeba będzie obejrzeć. Dzień dobry. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 05.04.14, 11:47 Też czymię, a z emocji piszę z zamkłymi okami! A Balamuk, Eulalijo, odmeldował się. Tymczasowo. Bry. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Aprilis! 05.04.14, 21:47 Pamiętacie, co miało zrobić pochodzenie Florencji? Wielkim głosem krzyknąć i samo za nią polecieć, tak twierdził Miecio. No to mnie właśnie krzyknęło. I nawet poleciało. Odezwały się geny dziadka, który był sędzią piłkarskim i pogoniły mnie... na mecz. Tak, mili moi. Byłam na meczu i nawet żyję. Ubawiłam się jak wariat na komedii romantycznej. Nasi oczywiście wygrali, dwa do jednego Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 06.04.14, 11:23 A nasi to którzy? A pokiboliłas troszku? Z pewną taką nieśmiałością pytam, czy wszyscy przeżyli. Anna Patrycy Bry. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Aprilis! 06.04.14, 23:16 W tym wypadku nasi byli Polonią Warszawa, której zapamiętałym kibicem jest mój szwagier. Pokibolić nie szło, bo Polonia strasznie się chwali, że ma kulturalnych kibiców i jak babcię kocham słowa gorszego niż "kurde" na stadionie nie słyszałam. Z drugiej strony siedziałam w sektorze rodzinnym, gdzie albo tatowie z dziećmi, albo brzuchate-wąsate wuje, towarzystwo do agresji tyleż nieskłonne, co pozbawione warunków. W tzw. młynie pewnie mięso latało aż niemiło. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 08.04.14, 00:00 minerwamcg napisała: > W tym wypadku nasi byli Polonią Warszawa, Jak ja strasznie żałuję, że mnie nie zabrałaś!! Ja słyszałam ten mecz przez płot, bo mieszkam po drugiej stronie ulicy. To jest w pewnym sensie też "mój" klub, bo moja krakowska drużyna trzyma z nimi wielką sztamę i nawet szaliki mamy wspólne-podwójne. I nawet krzyczymy na naszych krakowskich meczach "Polonia, Polonia"!! A Poloniści wypisują mi tu pod nosem na murach nazwę mojej drużyny, więc czuję się dość swojsko. Miłość kwitnie wzajemna. I po ty meczu Polonia ma tylko jeden punkt straty do Bugu, który jest liderem. Jak ja strasznie żałuję.......!!! (ale skąd mogłaś wiedzieć.....) Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Aprilis! 10.04.14, 13:59 papuga_ara napisała: > Jak ja strasznie żałuję, że mnie nie zabrałaś!! Ja słyszałam ten mecz przez pło > t, bo mieszkam po drugiej stronie ulicy. To jest w pewnym sensie też "mój" klub > , bo moja krakowska drużyna trzyma z nimi wielką sztamę i nawet szaliki mamy ws > pólne-podwójne. (...) > Jak ja strasznie żałuję.......!!! (ale skąd mogłaś wiedzieć.....) Nic straconego, możemy się jeszcze umówić. Mają teraz sporo do zyskania, bo się wypychają z tej nieszczęsnej czwartej ligi, to się będą starać. Mnie interesuje głównie Strefa Małego Kibica i jagularzyca Beata, maskotka drużyny - ale to służbowo, prywatnie też mam sporo sympatii i do nich, i do ich krakowskich przyjaciół. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Aprilis! 07.04.14, 09:48 Dziń dybry. Mam w kieszeni tyrt. Serio serio. Dostałam na siłę kawałek na wynos u jednej takiej przy okazji załatwiania spraw urzędowych. Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 07.04.14, 09:55 kocio_pierzaczek napisała: > Dziń dybry. Mam w kieszeni tyrt. Serio serio. Dostałam na siłę kawałek na wynos > u jednej takiej przy okazji załatwiania spraw urzędowych. Dziń dybry! Kociu, skoro masz w kieszeni tyrt, to znaczy, że przeżyłaś randkę stomatologiczną! W jakim urzędzie spotykają człowieka takie słodkie atrakcje? Dobrego poniedziałku i całego tygodnia Szanownym! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 07.04.14, 10:45 co to jest tyrt , nic nie rozumiem. Dziń dybry! Leje u nas zdrowo, paczki pekaja na wszystkim. Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 07.04.14, 11:46 Dobrze Asieńko, że nie wiesz. Nie czuję się osamotniona. U nas już większość popękała. A to drzewo, którego nazwy nie wolno wymieniać pyli jak wściekłe. I nie pada. Ja to bym też chciała wiedzieć, czy Embepe ma jakieś plany w stosunku do tramwajów? Embepe jeździłaś sobie dla spróbowania jak to jest być motorniczą? (motornicą?) Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 07.04.14, 12:25 Omatkosałatko! A dlaczego ja mam mieć jakieś plany tramwajowe??? Wyjaśnienie dla mniej zorientowanych: tyrt, podobnie jak dziń dybry, to stąd: (no, może w tym kawałeczku nie ma tortu, ale wiadomo kto i jak mówi Allo Allo! Policjant przynosi hobit..avi Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 07.04.14, 12:30 Łomatuś, Embepie Medal Kolaboranta się należy za skojarzenia! Zażywszy branżę, w której robi Kocio, domniewywałam, że raczej ma możliwość wysadzenia czegoś, nie wykluczam, że tramwaju Jedna taka ogłupiona s rana... Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 07.04.14, 12:52 Mnie cały czas dziś ogupia, deska do prasowania i żelazko mają w tym swój niebagatelny udział. Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 07.04.14, 12:48 Bo ktoś po Twoim mieście sobie tramwajem pojeździł i zostawił go na pętli. Myślałam, że może sprawdzałaś czy to przyjemny fach ... Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Aprilis! 07.04.14, 15:04 Tyrt jest ogólnowojskowy, rzecz jasna. Przeżyć, przeżyłam, ale gęby mam chwilowo pół. Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 07.04.14, 15:09 eulalija napisała: > Bo ktoś po Twoim mieście sobie tramwajem pojeździł i zostawił go na pętli. > Myślałam, że może sprawdzałaś czy to przyjemny fach ... Aaa! Rozumiem! Ale to dawno temu było, w zeszłym tygodniu jakoś, więc nie skojarzyłam, że jestem w kręgu podejrzanych! Uroczyście oświadczam, że nie miałam z tym nic wspólnego, pomysł pomotorniczenia sobie jakoś mi nie przyszedł do głowy. Równie uroczyście oświadczam, że nie mam nic wspólnego z dzisiejszym zderzeniem tramwajów w moim miasteczku. O z tym - klik!. A tak a propos tego tramwaju, który ukradziono i podrzucono po przejażdżce, to jakoś nie mogę pojąć, że jego prawowity motorniczy oraz całe MPK nie mieli świadomości tej całej kradzieży, aż do momentu znalezienia "bezpańskiego" pojazdu na pętli... No ale skoro nikt nie przejmuje się zmianą kursu i zniknięciem wielkiego boeinga, to co się czepiać zniknięcia w sumie niewielkiego tramwaju, nieprawdaż? Odpowiedz Link
minerwamcg Tu Nocny Jastrząb! 07.04.14, 16:07 Asiu, a podpylenie to jest inaczej podłyżenie ugnia. Ale z drugiej strony jeśli u Eulaliji się coś pyli, należy raczej domniemywać wredną robotę drzewa, niż fuchę dla strażaków. Strasznie to poplątane... Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Tu Nocny Jastrząb! 07.04.14, 23:05 Najmłodsze jest chore i już sama nie wiem jak się nazywam grrrr. Może jutro uda mi się choć trochę czasu zyskać, ale obawiam się że to będzie fajny tydzień. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Tu Nocny Jastrząb! 08.04.14, 00:32 Allo allo juz wszystko wiem. Gdyby mi Embepe fimiku nie puscila sama bym na to nie wpadla. W zyciu allo allo po polsku nie slyszalam - lektor swietny...tlumaczenie genialne. Dzieki za oswiecenie. Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 08.04.14, 08:36 Wiosennie i pięknie jest nadal. Dzień dobry. ALARM! Ukradło bez! Asieńko Ty potrafisz takie rzeczy naprawiać, zrób coś, te literki takie smutne są. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 08.04.14, 09:51 Rozumiem larum ale to chyba jakies przejsciowe usterki, jest bez. Gral ktos w 2048? Cholery mozna dostac takie wciagajace. Niewyspana jestem Bry i hej. Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 08.04.14, 10:19 img27.imageshack.us/img27/1747/090504majowo008.jpg Takie cuś mi się pokazuje a bzika nie ma, zalogowana czy nie, nie widzę krzów (chiba lepij krzy). No i popsuło mi humor Co się z tym 2048 robi? Bo z tłumaczenia to mi wyszło nie napiszę co, bo się nie będę wyrażać Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 08.04.14, 10:21 A jak chciałam tego śnurecka rozwiązać to mi napisało o: <html> <head><title>404 Not Found</title></head> <body bgcolor="white"> <center><h1>404 Not Found</h1></center> <hr><center>nginx/1.2.8</center> </body> </html> <! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 08.04.14, 10:35 Ja bym ci radzila przeczekac bez nerw, bez ci wroci sam z siebie. 2048 to jest cholerny sztorm mozgu. Czlowiek musi, no musi sam z soba wygrac. play.google.com/store/apps/details?id=com.estoty.game2048 Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 08.04.14, 10:50 Dziń dybry! U mnie bez już wrócił, albo ja mam jakiś internet Co do wciągania w grę, to kol.Małż odkurzył starego, poczciwego Mah Jongga i chwilowo wpadł w nałóg , no to ja chyba pójdę oglądać, w co wciągnęła się Asia. Dziś mamy imieniny Apolinarego, Augusta, Cezarego, Cezaryny, Denisa, Dionizego, Januarego, Radosława, Sieciesławy. Trochę mnie zaskoczyło, że Sierpień (August) i Styczeń (January) mają imieniny jednego dnia i to w kwietniu... No dobra, trochę pomieszałam w językach Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 08.04.14, 10:52 embepe napisała: > Dziń dybry! > U mnie bez już wrócił, albo ja mam jakiś internet > Errata! Miało być: ... albo ja mam jakiś INNY internet Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 08.04.14, 13:11 Buon giorno! Z lekcji włoskiego wróciłam i życie jest piękne. Mam bez, więc Eulalijo - to musiały faktycznie być przejściowe hocki klocki foruma. 2048 można na smartfona i się zastanawiam, bo piszą, że jak się już raz zacznie... Ale niezła gimnastyka mózgowa musi być Mandat jeszcze nie przyszedł. Rok temu zajęło mu to dwa tygodnie. Gdzieś usłyszałam wczoraj, że jak jest przekroczenie prędkości do 20 km/h, to tych radarowych mandatów nie wystawiają. Byłoby to miłe. Aczkolwiek trochę bez sensu. Ale nadal miłe Idę jeść. Miłego i wiosennego wszystkim! Odpowiedz Link
goonia Re: Aprilis! 08.04.14, 17:46 Bry. Rumunia w Kielcach. Z pewnoscia nie jest to juz Zima. Aczkolwiek dzis padal snieg na obrzezach miasta co prawda (tych polnocnych). Uprasza sie trzymac kciuki jutro, poniwaz bede oszukiwac system. Abbracci e baci. Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 08.04.14, 21:22 Chyba się muszę odmeldować na dłużej, ponieważ wsiąkłam w Asiowe 2048. Wsiąkłam ja i kol.Małż mój takoż. Dobrze, że każdy ma swoją zabawkę, na której może sobie grać, bo inaczej pewnie doszło by do przemocy w rodzinie... To NIESTETY jest w wersji na smartfona, NIESTETY! Asiu, dzięki za dostarczenie rozrywki! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 09.04.14, 00:02 Na zdrowie panstwu Embepostwu, powodzenia. Alez sie czuje docalowana! Synowa ma rekord 49 tys, syn 39, a ja narazie 24 i o malo sie nie wsciekne jak mi po pierwszej dopelnionej do max klatce chrzani sie porzadek. Zbieram punkty w dol, a moze powinno sie odwrotnie. Zupelne wariactwo. Odpowiedz Link
minerwamcg 2048 - A niech Was zaraza :) 09.04.14, 17:23 Jestem strasznie wsiąkliwa, jak chodzi o gry. Na razie obawiam się o rozpad rodziny, jak mi zajrzy w oczy widmo głodowej śmierci (własnej, bo dziecko Arthur nakarmi), może przestanę... Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 09.04.14, 09:06 Pochmurkowało się. Solidnie. A wczoraj ślicznie obmyło rzeczywistość. Dziś pewnie poprawi. Dzień dobry. PS. Niestety bziaka nie mam. W drugiej, rzadko używanej, przeglądarce też mam ten idiotyczny adresik, który niczego nie otwiera Odpowiedz Link
ania_m66 Re: Aprilis! 09.04.14, 12:59 a ja bylam wczoraj w hamburgu na koncercie. (laibach - bardzo polecam. sa w niedziele w gdansku) a przed koncertem w stacjonarnym butiku nespresso. no wiem, drogie, niezbyt dobre dla srodowiska, ale co robic, kiedy kawa pyszna? w butiku mozna kawe kupic na sztangi i napic sie za darmo jesli ma sie glejt w postaci karty, ze zaliczamy sie do grona szczesliwych posiadaczy stosownego sprzetu firmy reklamowanej przez george'a clooney'a. salon elegancki, w badzo reprezentacyjnym miejscu na starowce nad woda - szklo, marmur, mahon, mosiadz, gulasz....te klimaty. w srodku sklebiony tlum jak w lidlu przy otwarciu, bo widocznie na pol godziny przed zamknieciem pol hamburga stwierdzilo, ze nie ma kawy na jutro rano. klientela elegancka, nobliwa i dobrze ubrana czeka potulnie w kolejce badz pije kawe przygotowywana w maszynach przez usmiechniete hostessy. najwieksze wziecie ma nowa kawa w asortymencie o nazwie bukeela ka z etiopii nagle do srodka wchodzi elegancki pan z rownie elegancka pania. pan nonszalancko wyciaga z portfela karte klubu nespresso i grzecznie acz gromko zagaja hostesse - ta dama i ja chcielibysmy sprobowac bukkake jeszcze nigdy nie widzialam tylu elegancko ubranych ludzi opluwajacych sie synchronicznie droga kawa z porcelanowych dizajnerskich filizanek Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 09.04.14, 14:16 Ile to jest ta sztanga, jednostka w której się kupuje kawę? I co to jest "gulasz" bo domyślam się, że o smakowitą potrawę z wołowiny nie chodzi. I oczywiście w temacie nazwy kawy, zdradź jak powinno się wymawiać, ja jestem z prostszej bajki kawowej i nie rozumiem. PS. Rozżalona i smutna jestem po zniknięciu bzika. Odpowiedz Link
ania_m66 Re: Aprilis! 09.04.14, 14:39 a) sztanga kawy to dziesiec kapsulek b) gulasz... to takie powiedzenie, wymyslone chyba przez i10 bardzo ten tekst polecam i w ogole bloga, ktory miesiac temu wygral tytul bloga roku btw. c) sprawdz sobie w guglu co znaczy nieszczesne bukkake. albo zapytaj mlodszego pokolenia. ja sie nie bede publicznie wyrazac. znaczy moze lepiej sprawdz niz pytaj. eulalija napisała: > Ile to jest ta sztanga, jednostka w której się kupuje kawę? I co to jest "gulas > z" bo domyślam się, że o smakowitą potrawę z wołowiny nie chodzi. > I oczywiście w temacie nazwy kawy, zdradź jak powinno się wymawiać, ja jestem z > prostszej bajki kawowej i nie rozumiem. > > PS. Rozżalona i smutna jestem po zniknięciu bzika. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 09.04.14, 16:26 Bz ma się dobrze, może twój kompik sfiksował wiosennie, Eulalijo? Hm, nie od dziś wiadomo, że spora część ludzkości da dużo za modne/reklamowane guanko. Dzień dobry! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 09.04.14, 17:26 Na forum o forum z okazji najrozniejszych usterek doradzaja wyczyscic ciasteczka. To wyczysc Eulalijo, nie zaszkodzi. Zimno u nas jak w przereblu, fuj. Odpowiedz Link
goonia Re: Aprilis! 09.04.14, 21:42 Siemanko. Bzika tez nie mam za to ciasteczka w biodrach. Odessac? Wszystkie ekspressy typu kapsulkowego, maja ta cudna zalete, ze mozna przygotowac jedna kawe i nie ma potrzeby zmywania calego ustrojstwa. Moze kiedys posiade, ale najpierw musze miec wiecej miejsca w kuchni. Prawie piatek dzis. I z pewnoscia ktos ma imieniny. Nie grywam w gry, a obiadu i tak nie ma. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Aprilis! 09.04.14, 22:05 Doczytałam, dokształciłam się (chociaż nie wiem czy było mi to rzeczywiście potrzebne ) i tak sobie dogorywam. Znam Alo, alo, ale tyrta bym nie wymyśliła. Trochę strach, ale spróbuję i ja innowacji Asiowej. Dobranoc Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 10.04.14, 08:59 Na takie innowacje jestem odporna. Wierna do bólu Heroes III czasem sięgnę na moment do puzzli albo pasjansa i biegusiem wracam do moich elfów albo czarnych smoków. A bzu nie mam. MLP nie dość że wyczyścił z wyrobów cukierniczych, to dodatkowo porobił jakieś straszliwe rzeczy, jakieś defragmentacje, skanowania i inne koszmary, które, wolałabym żeby mi się nawet nie próbowały śnić. I co? I WAZONIK! Pusty WAZONIK! Dzień dobry. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 10.04.14, 09:53 A niech to cholera, sie nawazonikowalo Eulaliji, wspolczuwam. Teraz juz ci tylko przeczekanie ostalo - bzik ci wroci jak w naturze przekwitnie. Nawrozylam sie juz na dzis Bry bardzo. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Aprilis! 10.04.14, 11:34 Bzik znikł i nie ma inaczej. Na urlopie byłam i nie dopilnowałam? Za oknem podlewa, to może i na bzik pomoże Bez bzika to nie to samo. Dzień dobry Szanownym. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Aprilis! 10.04.14, 11:35 Łomatko, dziń dybry wszystkim, tyle ciekawego tu się działo, a u mnie internet działa wedle własnego widzimisię, to ja szybko lecę poczytać ile mi to bydlę pozwoli, z góry przepraszam, co złego - to nie ja! Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Aprilis! 10.04.14, 13:45 Sprawdziłam z duszą na ramieniu - mam bzika! Jest na swoim miejscu, może mi się tam w środku laptoka do szyby ekranu przykleił, bo jest i nigdzie (tfu, odpukać!) się nie wybrał. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Aprilis! 10.04.14, 17:27 O, wazonik. Jeszcze trochę, a zacznę prowadzić regularne śledztwo, bo cała sprawa zaczyna mi się nie podobać. Otóż bowiem w Mozilli bzik jest, jak przyklejony - a w takim wystawcie sobie Explorerze zamiast bzika wyświetla się jakaś obelga w html. Nie mam Gugla ani Opery, więc nie wiem, jak w innych - ale po mojemu w kodzie bzika musi być coś, co jedne przeglądarki żrą, a drugie nie lubią. A może nawet mają alergię. Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 10.04.14, 18:23 Bry! Dobrze Minerwa prawi, w IE w miejscu bzika pojawia się obelga, w FF - też, a w Chromie - bez jak byk! To jakiś grubszy spisek być musi! No to wracam do nałogu pt. 2048 Asiu, moim najlepszym osiągiem jest niecałe 12,5 tys punktów. Klocek z magiczną liczbą 1024 oglądałam już po wielekroć, a ten skubany 2048 jakoś ukrywa się, wrrr! Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Aprilis! 10.04.14, 18:50 Czekaj, Embepe, bo się nam zeznania nie zgadzają. Mówisz FF, czyli Firefox? I w nim nie? No więc ja właśnie mam Firefoxa i w nim bez jak byk. Czyli jeden Firefox lubiłby bez, a drugi by nie lubił? To dopiero zamieszanie. Zróbmy tabelę: Internet Explorer - bzu niet. Mozilla Firefox - bez u jednych jest, u innych nie ma. Google Chrome - bez jest. Trzeba by obwąchać kod tego bzika, ale ja nie moderator i dostępu nie mam. Czy jest na sali ktoś, kto ma choćby szwagra informatyka? Ja mam... Odpowiedz Link
goonia Re: Aprilis! 10.04.14, 19:12 Minerwo, zalatwilas mnie na amen. Akurat zaczelam czytac co Eksplorer wyswietla gdy zadzwonil telefon, oczywiscie gdy juz mialam sie odezwac oko mije padlo na obelge i ryknelam smiechem. Bardzo profesjonalnie, trzeba przyznac. U mnie obelga w eksplorerze obecna Wiosnianie dzis, mam nadzieje, ze grabie w szopie wreszcie odmarzna i bedzie mozna trawnik zgrabic. Bo oczywiscie opowiedzialam Wam, ze w szopie, w niedziele bylo 4 cm lodu i wszystko ladnie przymarzlo? Bon i zur. Ide udawac, ze pracuje. Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 10.04.14, 21:18 minerwamcg napisała: > Czekaj, Embepe, bo się nam zeznania nie zgadzają. Mówisz FF, czyli Firefox? I w > nim nie? No więc ja właśnie mam Firefoxa i w nim bez jak byk. Czyli jeden Fire > fox lubiłby bez, a drugi by nie lubił? To dopiero zamieszanie. > Potwierdzam, że na moim Firefoxie (wersja 28.0) wyświetla się obelga, a nie bzik. Celem udowodnienia zrobiłam zrzut ekranowy i mogę podesłać niedowiarkom . Tylko chrom pokazuje bzika tak, jak trzeba. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 10.04.14, 19:17 > No to wracam do nałogu pt. 2048 Asiu, .... Gratuluje 12,5, naprawde ladnie na "poczatek" 2048 na klocku jest do osiagniecia dopiero przy 19 tys. - oklaskow brak ale i tak w glowie sie zakreci. Zbieraj duze klocki np. na dole i bron boze pozwolic rzadowi podskoczyc do gory, bo wtedy wskajuje dwojka na dole i nie mozna sie jej pozbyc. W mojej wersji mam nad plansza ikonke Redo(2) czyli dwa cofniecia jakby sie niechcacy spier...tego. Ja to odkrylam dopiero po tygodniu meczarni. Ja juz sie nie boje czekania na cokolwiek, pociag, warsztat, lekarz, dentysta, klient, pracodawca moga sie spoznic ile chca, ja sobie gram i nawet nie zauwazam, ze czekam. Szkoda, ze tak rzadko umawiam sie ze spoznialskimi. Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 10.04.14, 21:26 asia.sthm napisała: > > No to wracam do nałogu pt. 2048 Asiu, .... > Gratuluje 12,5, naprawde ladnie na "poczatek" > 2048 na klocku jest do osiagniecia dopiero przy 19 tys. - oklaskow brak ale i > tak w glowie sie zakreci. Zbieraj duze klocki np. na dole i bron boze pozwolic > rzadowi podskoczyc do gory, bo wtedy wskajuje dwojka na dole i nie mozna sie j > ej pozbyc. W mojej wersji mam nad plansza ikonke Redo(2) czyli dwa cofniecia j > akby sie niechcacy spier...tego. Ja to odkrylam dopiero po tygodniu meczarni. > > Ja juz sie nie boje czekania na cokolwiek, pociag, warsztat, lekarz, dentysta, > klient, pracodawca moga sie spoznic ile chca, ja sobie gram i nawet nie zauwaz > am, ze czekam. Szkoda, ze tak rzadko umawiam sie ze spoznialskimi. Ha! Też mam taką strategię, żeby duże nominały gromadzić w jednym rządku lub kolumnie ( jak kto lubi, to w końcu kwadrat jest ) i za żadne skarby nie można dopuścić do pojawienia się między nimi dwójki, bo ona całkowicie krzyżuje szyki. My jesteśmy twardziele, gramy na stronie autora gry i tam nie ma REDO a ileż razy by się przydało!!! Na razie żadne z nas nie dopracowało się 2048, ale nie zniechęcamy się Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Aprilis! 10.04.14, 22:21 Ja na szczęście nie dałam się omotać za pierwszym razem i teraz mam na jakiś czas spokój. Tak jest lepiej, bo ja łatwo wsiąkliwa jestem . Czy wspominałam już, że mam dość remontów i jak ten się skończy (a nie długo dobijemy roku, w tym dwa miesiące wspólnego życia) to następny za jakieś pięć - dziesięć lat. Muszę w końcu podatek rozliczyć. Zawsze staram się robić to wcześniej a w tym roku jakoś mi nie wyszło. Może teraz? Muszę sprawdzić czy mi aplikacja działa czy trzeba ją instalować na nowo. Tylko gdzie ja PIT mam? Miłęgo wszystkim. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 11.04.14, 09:21 > My jesteśmy twardziele, gramy na stronie autora gry i tam nie ma REDO a > ileż razy by się przydało!!! Ja go odkrylam juz po moim rekordzie 24164 i guzik pomaga - cofniesz , chcesz poprawic i klops. jak komus pisane pasc, to padnie. Donosze uprzejmie, ze bez mi teraz przepadl - widocznie po kolei na wszystkich zaraza pada. Mniemam, ze Eulaliji wrocil. Normalnie ktos sie pilotem bawi. Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 11.04.14, 10:27 Wlazłam na FFM (nie wiem dokładnie co to jest ale na laptopie oprócz IE zainstalowany - podpisuje się Mozilla FireFox) i bez jest. Przez morze widać rąbnęłam Asi. Zaraz posprawdzam gdzie wrócił a gdzie nie ma. MLP powiedział, że to przez fakt usuwania automatycznego przy wycodzenia z komputera plików tymczasowych. Zobaczymy. Słonecznie pomerdane kwietniowo. Chłodnawo. Dzień dobry. Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 11.04.14, 10:34 Melduję, że na IE na laptopie pusty wazonik. Duży sprawdzę później, teraz odtrąbiam 1/4 szczęścia. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 11.04.14, 11:17 ja mam wlasnie caly czas Mozilla FireFox i bez byl, a tera ni ma, czyli to nie od przegladarki zalezy a od jakich internetowych slepych naboi czy cus, nie na moja glowe. Popierdykowalo sie samo, to ma sie samo naprawic - jak z tym diablem co ukradl i musi oddac jak sie go przycisnie do sciany. Dzien jest tak ciezko pochmurny ze az czasem pare kropli chmurom wypada - nie pada a wypada, wysmykuje sie znaczy. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Aprilis! 11.04.14, 12:06 Hm. Ja też mam Mozillę Firefox, a u mnie cały czas jest, a znowuż na Explorerze cały czas nie ma. Czyli przeglądarka plus jeszcze jakiś czynnik, może jakiś wkurzony motyl tupie nad Amazonką. Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 11.04.14, 13:04 Dzień dobry Szanownym! Wiem, że pierwszy kwietnia był daaaaawno temu, ale uważam, że to był naprawdę piękny wkręt. Szkoda, że w ogólnej wymowie trochę niewesoły. Śnurecek! Pięknego piąteczku! PS.Asiu, chylę czoła, moje największe osiągnięcie to niecałe 16 tysięcy punktów. Gramy dalej! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 11.04.14, 15:47 Nie wiem, co mam (w sobie , ale u mnie bez jak przylutowany. Na Asiną grę nawet okiem nie rzuciłam, aj podatna na nałogi, już mnie literaki w swoich szponach trzymają. Bry. Odpowiedz Link
goonia Re: Aprilis! 11.04.14, 17:18 Happy Piatuniuniunieczek! Ma byc cieplo i slonecznie. To wielka odmiana. Mam ochote na paczka. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Aprilis! 11.04.14, 20:56 Kolejny dzień z potworem za mną, jeszcze poniedziałek i może uda mi się wrócić do pracy . Jutro planuję zakup piaskownicy, drabiny i innych drobiazgów. Wiecie może czym się farbę z powierzchni płaskich czyści? Miłego wieczoru Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Aprilis! 12.04.14, 15:39 Umyłam okna i cieszę się, że nie mieszkam na Śląsku. Tam nie dość, że istotnie trzeba myć okna co tydzień, bo są czarne, to jeszcze istnieje przymus moralny. Powiedziałby człek "chromola, nie myja, niech bydą czorne i pieron z nimi" - a tu nie wypada, bo wszędzie naokoło umyte. Za to na letniakach niby czyściutko, dynamiczny zwój rolnictwa, wtórna sukcesja, ekologia podskakuje z radości - a jak się na przyjezdnem, na ogół w weekend majowy, nie umyje okien, to świata nie widać. Nie wiem, jak to muchy robią przez zimę, ale na wiosnę okna wyglądają jak portret Najjaśniejszego Pana w gospodzie Pod Kielichem. <po przerwie> Ozeż wazonik gliniana jego mać. Dziecko wydawałoby się rozumne, inteligentne po rodzicach, wycinające numery nieziemskie, ale na ogół wymagające fantazji, żeby coś tak trywialnego... Przychodzi do mnie z wsadzoną do nosa kulką plasteliny. Po wygłoszeniu wstępnych uwag udałam się po pincetę, lampę i w ciągu dziesięciu sekund było po sprawie, na szczęście moje zdolne potomstwo było dopiero we wstępnej fazie eksperymentu. A ja myślałam, że takie rzeczy to tylko w książkach z twardymi kartkami albo filmach familijnych. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 12.04.14, 15:50 A jeszcze jak się mieszkało na ulicy zwanej Gardinenstrasse, to już w ogóle można było w jaką psychawicę popaść! Ciesz się, że dzieciątko nie miało grochu i kataru Pollyannna Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 12.04.14, 16:06 ewa9717 napisała: > Ciesz się, że dzieciątko nie miało grochu i kataru > Pollyannna ...oraz że nie zgłosiło awariii w nosie po kilku dniach, gdy groch zaczął puszczać pędy, rozwijać kwiecie oraz produkować nowe, dorodne strąki z nowymi groszkami - w sam raz to wtykania sobie w co kto chce Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 12.04.14, 15:47 Dzień dobry w sobotę! Pochwalę się: wyszłam z nałogu gry 2048! Nazbierałam 20316 punktów, zobaczyłam 2048 i napis YOU WIN! i ... przeszło mi. Kol.Małż się nadal męczy, bo nazbierał zaledwie koło 16 tysięcy punktów i jeszcze nie widział klocka z magicznym 2048 Ale ten nałóg się szerzy: wczoraj w tramwaju widzieliśmy młodzieńca grającego w 2048 na smartfonie. Zdaniem Kol.Małża nieszczęśnik zmierzał co najmniej czwarty raz z rzędu tą trasą, bo pochłonięty grą zapominał wysiąść - wyglądał młodzian na nałogowego gracza, wyglądał! No to idę sobie dla odmiany poczytać o przygodach Adriana Mole'a. Niestety, nie powstaną już żadne książki z jego udziałem, bo Sue Townsend zmarła przedwczoraj Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 12.04.14, 18:25 > zobaczyłam 2048 i napis YOU WIN! i .. Gratulacje! ladny widok, nie? nalezy tylko wspomniec, ze celem sa WSZYSTKIE klocki z 2048. No ale skoro pozbylas sie nalogu to skladam drugie gratulacje i juz cicho bede. Groch w nosie, pamietam byl calkiem popularny kiedy ja dorastalam. Jedna dziewczynka bawila sie w murzynke i aby miec lepszy nos wepchnela sobie symetrycznie w dziurki dwie fasole. Plastelina chyba nie jest strasznie grozna, chyba nie pecznieje. Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 12.04.14, 20:12 asia.sthm napisała: > > zobaczyłam 2048 i napis YOU WIN! i .. > Gratulacje! ladny widok, nie? > nalezy tylko wspomniec, ze celem sa WSZYSTKIE klocki z 2048. > No ale skoro pozbylas sie nalogu to skladam drugie gratulacje i juz cicho bede > . Ani się waż cicho być, Asiu! Bądź głośno i z przytupem! Mnie tam wystarczyło jedno 2048 i informacja, że wygrałam. To, że celem są wszystkie klocki z 2048, to niespodzianka. Kol.Małż w międzyczasie zdążył wygrać i wraz z "you win" pokazała się informacja: Your next goal is to get to the 4096 tile... Ale już zauważyłam, że są różne wersje gry, Kol.Małż grał na aplikacji dla sprzętu z owocami, a ja - na stronie www. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Aprilis! 12.04.14, 23:56 Ja też wygrałam. Myślałam, że będę pierwsza Wyświetliło się "you win, try again" - więc szansy na więcej 2048 nie było. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 13.04.14, 10:13 Jakas glupia wersja wam sie trafila - normalnie pokazuje sie you win i dwie klatki keep playing i try again. Co mniej wiecej 19 tys, zbiera sie na na nastepny klocek - synowa widziala juz dwa, ma ponad 50 tys rekordu. Tu jest video na 80 tys i klocek 4096. www.youtube.com/watch?v=CiAXiyyDW8k PS. Embepe wszytkie klocki 2048 to byl moj dowcip aprylisowy, lepiej pozno niz wcale Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 13.04.14, 11:34 Ech, po zobaczeniu tego filmiku chyba wrócę sobie do nałogu... 2048 record: 151,796 points and the 8192 tile klocek 8192 i ponad 150 tysięcy punktów... no no no... Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 13.04.14, 15:01 Ponuro się zrobiło. Słoneczko gdzieś polazło Dzień dobry. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 13.04.14, 18:51 Pozdrowienia z pociagu relacji Kraków-Warszawa! Smok pozdrowiony, wracamy do Syrenki. Tu w smartfonie nie widzę, ale w domu na nie_mobilnej wersji Foruma wyświetlał mi się cały czas bez na Mozilli. Minerwo, ja bardzo chciałabym, ja marzę o tym, żeby pójść na mecz Polonii. Wczoraj przegonili już Bug Wyszków i są liderem tabeli. Niestety moja Craxa wczoraj dała ciała, ale to zupełnie inna historia... Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Aprilis! 13.04.14, 22:49 No to co, umawiamy się na następny? Może w maju, Polonia gra z Mławianką, z Koroną Ostrołęka... Bo na mecz z Ciechanowem w Wielką Sobotę nie mam warunków. Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 14.04.14, 06:36 Dzień dobry! Bury i zimny poniedziałek Dziś imieniny Bereniki, Julianny, Justyna, Justyny, Marii, Myślimira, Trofima, Tyburcji, Tyburcjusza, Tyburcego, Waleriana. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 14.04.14, 10:27 Pytania na sniadanie: 1.Czy ktos widzi teraz dwa bzy? 2.Czy ktos widzi bez a pod nim popsuty link do zniknietego zdjecia? 3.Czy ktos widzi dwa popsute linki? Znerwilo mnie i zaczelam podejrzewac, ze zdjecie Lyliki zniknelo z tzw. żaby -imageshack i poznikalo wszedzie - w jej sygnaturkach tez. Usune popsute jak sie dowiem, ze nowe, z mojej galerii widac u wszystkich. Bry panstwu - wesolego poniedzialku. Za tydzien bedzie Lany P. Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 14.04.14, 11:12 Asieńko Królowo Fioletowa!!! Widzę bez. Jeden. I widzę popsuty link. Też jeden. I bardzo odsunięty do prawej tekst o szafie i rzeczach. Waluta Balamuka. Ponuro. Ale z bzem raźniej Dzień dobry. Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 14.04.14, 11:21 Asiu, widzę bez podwójnie, ale przysięgam, żem nie zażywała żadnych %, ani innych substancji zaburzających widzenie! Wszystko inne - pojedynczo, a bzy są dwa i już. Używam przeglądarki pt. chrom. Gugl chrom, wersja 34.0.1847.116 m. Coś tam kapie, jeszcze Rumunia, ale parasolkę/coś przeciwdeszczowego warto mieć. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 14.04.14, 11:28 Czyli nie zniknelo z żaby skoro w chromie jest. Niech powisi podwojnie, poki co - niektorym bedzie razniej, a od nadmiaru glowa tak szybko nie zaboli. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 14.04.14, 15:26 minerwamcg napisała: > No to co, umawiamy się na następny? Może w maju, Polonia gra z Mławianką, z Kor > oną Ostrołęka... Tak, tak, tak taaaaaak!!!!!!)))))))))))))))) Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 14.04.14, 15:31 Witajcie! Mam Mozillę (wersja nie wiem jaka, w pracy tym razem) i są dwa bzy. Całkiem ładnie im tak w parze. Ale zastanawia mnie to "pojawiam się i znikam", i w dodatku jeszcze "ybieram sobie dowolnie przeglądarki". Hm. Hm, hm. Ja za cienki bolek internetowy jestem, żebym mogła tu mieć jakąś koncepcję. Spędziłam dziś rano przed pracą uroczą godzinkę z moją psiapsiółą z liceum, która przyjechała się szkolić do Syrenki i było fajnie. Umyłam auto i od razu zostało pokropione, teraz oczywiście już nic nie pada. Jutro okna, tak czy inaczej. Najwyżej będą czyste w kropki. Zawsze to lepiej, niż kropki w brudzie. Mandatu nadal brak. Czyżby mi się upiekło tym razem i te 17 pond dopuszczalną naprawdę m odpuścili?? Uhuha, trzymamy kciuki. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 14.04.14, 16:43 Bzów sztuk jedna, mnie też, chociaż duża. Dień dobry. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 14.04.14, 18:08 To ja wam powiem co teraz zrobie: nic nie zrobie. Tak bedzie wisialo podwojnie, niech sie nowe ludzie zdziwia. He he. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 14.04.14, 12:42 > klocek 8192 i ponad 150 tysięcy punktów... no no no... To byl jeden z najbardziej fascynujacych filmow jakie widzialam, momentami zapominalam oddychac. Dlatego obejrzane w odcinkach. Zamierzam byc teraz sprytniejsza, madrzejsza juz jestem. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 14.04.14, 13:01 Nosz kurza jego wredna dupa! Powinnas miec dwie obelgi, Kociu przyjrzyj no sie dobrze. Odpowiedz Link
balamuk Re: Aprilis! 14.04.14, 18:42 No cześć. Najpierw mam bzzz i szafę, a pod spodem adres zdjęcia i drugą szafę. Mozilla. Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 14.04.14, 20:03 Fajnie Cię znowu widzieć, Balamuku! Wyniki eksperymentów z innymi przeglądarkami: 1) w mozillowym firefoxie widać bzika, obelgę i dwie szafy; 2) w IE - takoż samoż; 3) w applowym Safari: bzik, kwadracik ze znakiem zapytania (zamiast obelgi, jak mniemam) oraz dwie szafy. Howgh! Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Aprilis! 14.04.14, 23:16 Widać, że Apple bogata firma - w razie czego nie lży, tylko grzecznie pyta, wychodząc z założenia, że jak ktoś już kupił ich produkt, to taki całkiem głupi być nie może. Odpowiedz Link
tutul Re: Aprilis! 15.04.14, 06:10 Dzień dobry Mimo deszczu i chłodu się cieszę.Za oknem coraz piękniejsz zieleń.I o to chodzi. Pomyśnego dnia Odpowiedz Link
koszmarna.baba Re: Aprilis! 15.04.14, 09:15 Cześć! U mnie na Mozilli Firefox dwa bziki i dwie szafy. Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 15.04.14, 09:24 Zmieniło się o tyle, że mam teraz jedną obelgę i dwa meble. Bez na szczęście został. Mokro. Dzień dobry. PS. Papugo, te ilustracje potrafią do pół roku przychodzić. Od jednego z sąsiadów usłyszałam, że po pięciu miesiącach dostał, MLP doniósł o dwóch kolegach z pracy też opóźnionych terminowo. Życzę Ci z całego serca, żebym głupio nie krakała. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 15.04.14, 09:56 E, mam Szmaglewską na widoku Balamuk wrócił i Tutul wyjrzał z domówek! Jadę wsadzić kwiatki, bom dostała. Dzień dobry! Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 15.04.14, 10:18 Dzień dobry, aczkolwiek bury i siąpiący! W związku z siąpieniem bardzo się cieszę, że nie byłam uprzejma umyć okien domostwa. Siąpienie jest krzywe i zostawia mazaje na szybach. Dziś mamy imieniny Abla, Anastazji, Bazylego, Modesta, Olimpii, Tytusa, Wiktoryna, Wszegniewa. Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 15.04.14, 17:55 U mnie dziś Bollywood, czyli czasem słońce czasem deszcz. Ale ja nie o tym! Podróżowałam dziś tramwajem z panią, która czytała sobie coś na kundelku. Przy bliższym przyjrzeniu się tekstowi (pani sobie siedziała, ja stałam tuż przy niej, więc warunki zezowania w kundla miałam doskonałe) od razu zidentyfikowałam, że to Chmielewska, a konkretnie "Krowa niebiańska". Serce rośnie na taki widok! Odpowiedz Link
goonia Re: Aprilis! 15.04.14, 18:46 Nie bede sie wyrazac. Przez ostatnie 3 dni upal sie zrobil niemalze, az 21 C od niedzielnego popoludnia do wczorajszego wieczora. Dzis -1 i spadl snieg, a w nocy oziebi sie do -8C. gupia ta pogoda jak but. Widze bez i oblege. Odpowiedz Link
felis2 Re: Aprilis! 16.04.14, 10:49 Hmmmm Do wczoraj w FF były dwa bzy. W wersji 27.0.1 i 28.0 Dziś w 27.0.1 był bez i obelga. Zaktualizowałam. W 28.0 nadal bez i obelga. Ciekawe. Wczoraj widziałam w naturze bez z solidnymi pączkami, taki do już-już do rozkwitnięcia. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Aprilis! 15.04.14, 23:14 O jak mi się nie chce, ale się nie pracowało w dzień to w nocy trzeba. Macie jakiś pomysł na potrawę wielkanocną nietradycyjną? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 16.04.14, 01:03 Indyk albo kaczka cała w buraczkach....w brytfannie zreszta. Mam tez takie marzenie zeby potrawy same sie wymyslaly, a bym tylko rach ciach ciach sie przy garach uwijala az milo popatrzec. Albo jeszcze lepiej: - stoliczku nakryj sie! Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 16.04.14, 01:20 Bry wieczór. Eulalijo, poprzednim razem przyszedł przed upływem 2 tygodni, dlatego się tak jak ta gÓpia cieszę. Ostudziłaś mnie, i dobrze. Gooniu, toż Wy tam macie po prostu epokę lodowcową na zmianę z Saharą, od 21 na plusie do 8 na minusie w dwa dni, o kurczę! Się trzymajcie, a jakby co to igliwie Potwierdzam dane Embepe-krzywo padao i mi okna zachlapao. Jak ktoś durny, czyli ja, to tak ma. I tym optymistycznym... Aha, dziś w tramwaju chłopak sobie w coś grał na telefonie i dzięki Wam wiedziałam, w co on gra, ha! Taka więcej ważna jechałam tym tramwajem, taka "na bieżąco" Odpowiedz Link
tutul Re: Aprilis! 16.04.14, 09:41 Cały świat jest do...nie ,nie będę się wyrazać.I czemu tak się cieszyłam? Mimo wszystko najlepszego. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Aprilis! 16.04.14, 10:39 Ahaha! Ja też w metrze obserwowałam, jak facet w to coś wygrał. Dobrze, że nie mam smarta, wciągnęłoby mnie. Nietypowa potrawa wielkanocna? Już tu kiedyś o tym pisaliśmy: mazurek z bobem. forum.gazeta.pl/forum/w,14722,39979869,40005441,Re_Mazurek_mazureczek_.html Odpowiedz Link
balamuk Re: Aprilis! 16.04.14, 17:17 Tutulu, a nie da się jakoś odczynić? Trzym się. Pada, popaduje, waluta, siąpi. Trawę ładnie umyło. Cześć. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 16.04.14, 17:27 Ajajaj, Tutulu, wyszło mi, że domówki za wcześnie odwaliłaś, daj boze, i do świąt nie masz co robić. Bry. Odpowiedz Link
goonia Re: Aprilis! 16.04.14, 18:22 Spozniony prima aprilis pogodowy mamy. Snieg lezy, wiatr wieje a ja w najcieplejszym plaszczu, zimowej czapie i futrzanych rekawicach. Nawet mi nie bylo za cieplo. Moze dlatego, ze golf z angorskiego krokodyla swedzi mnie wszedzie, a raczej drapie Poziomy deszcz oraz wichura poniedzialkowa, zachlapaly mi okna, wysypaly zawartosc malej szopki, rozwaliwo worki ze smieciem ogrodowym, wyrwaly balustrade z ganku i obily mi samochod za pomoca bramy. Dziwne, ze swiatlo w polowie miasta wysiadlo dopiero wczoraj wieczorem. No nie da sie nudzic, nawet gdybym bardzo chciala. Na wielkanoc planuje lezenie, plackiem. Watpie czy rodzina sie naje Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Aprilis! 16.04.14, 19:57 Kociu, mazurek z bobem bezdyskusyjnie jest niekonwencjonalny, ale to ma być potrawa obiadowa i jakoś tak chyba bym ją na ciepło zrobiła. Może udam się na mojego natychającego bloga kulinarnego albo do składowiska przepisów. To jest pomysł. Relację z przeglądu zbiorów zdam jutro. Ponadto potrawa ta ma nie być tradycyjna, ale nie musi być bardzo niekonwencjonalna . Od jutra nie ma przedszkola i potwory zostają w domu z mamusią. Jeżeli się nie odezwę to jedno z dwojga: albo ja nie przeżyłam, albo któryś z nich i mnie wsadzili. Chociaż będę się próbowała wspiąć. Zaplanowane sadzenie rzeżuchy (wstyd się przyznać, ale chyba pierwszy raz w życiu samodzielnie to zrobię) oraz pieczenie baby. Czy baba drożdżowa upieczona w czwartek wytrzyma do niedzieli? Odpowiedz Link
goonia Re: Aprilis! 16.04.14, 22:05 Wytrzyma, nawet do przyszlej niedzieli. Wszak drozdzowe jest najlepsze jak juz polezy Szkorbucie trzymam kciuki za spokojny dzien. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 17.04.14, 01:17 Zapachniało mi babką drożdżową i się rozmarzyłam... Tutulu, a cóż Ci tam świat uczynił, dawaj nam tu zaraz! Gooniu, serial pogodowy u Ciebie nie jest komedią, oj nie. Bardziej nawiguje w stronę thrillera. Co ono, zwariowało to kanadyjskie ministertwo pogody?! Przecież nie co roku tak jest... Kciuki na poprawę się "trzymią". Odpowiedz Link
tutul Re: Aprilis! 17.04.14, 09:56 Ja też marzę. O ociupinie nudy. Aktualnie jestem poszukiwaczem krótkich terminów przyjęcia do szpitala.Jest szansa,ze się uda. A w ogóle służba zdrowia ciągnie się za mną jak guma od majtek.Mogła by dać mi spokój.podejrzewam,ze czekają mnie podróże do Szpitala Zachodniego... Mimo tych zawirowań pomyślnego dnia: Odpowiedz Link
balamuk Re: Aprilis! 17.04.14, 10:37 Aj. Trzymam kciuki, mocno. I życzę ci, żebyś jak najszybciej zaczęła z nudów po ścianach chodzić! Dzień dobry. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Aprilis! 17.04.14, 11:28 Tutul, trzymam kciuki. Ja tez pichcę. Pasztet, chleb w ilości hurtowej, sernik, baba, mazurek, pieczyste, żurek... to tylko z tych grubszych. Achhh, choleha. Nie trzeba mieć smartfona. Wygrałam przy 21016 pkt. Wciąga jak nie wiem co. Odpowiedz Link
goonia Re: Aprilis! 17.04.14, 16:34 Poderwalam sie dzis skoro swit o 7 rano, zwykle wstaje o 7.05 Tutulu, przytutulam i zdrowej nudy zycze. Nadal trwam w postanowieniu, ze nic nie robie na swieta. Zreszta, poki co, to nawet nie mam czasu zrobic zakupow, a jutro u nas swieto i wszystko zamkniete. Dzin dobry. (oj sparagnionemu napoj na mysli) Wesolych Swiat moi mili. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 18.04.14, 12:20 Ajaj, Goooniu, a dlaczego macie wolne? Dziś chyba oka ciężko odpluszczajo sie. Bry. Odpowiedz Link
balamuk Re: Aprilis! 18.04.14, 12:48 Oka odpluszczyły się rannym świtem i pognały do pracy. Waluta, więcej waluty, jeszcze więcej waluty. Nietypowa ta wiosna, nawet mi się podoba. Cześć! Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Aprilis! 18.04.14, 16:39 A ja kompletuje potrawy wege - bo o mięsne to już się zatroszczy mama. Na szczeście Arthur jest jajożerny w stopniu porównywalnym z Alicją (tylko trzeba przemnożyć na ilość), więc pisanki na Wielkanoc rąbie aż miło. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 18.04.14, 22:51 Tutul, ja też "przytutulam", tak mi się to Gooniowe spodobało, że sobie użyłam. Trzym się tam i niech oni się martwią, a nie Ty. Pozdrawiamy znad Biebrzy Odmeldowaliśmy się z Papugiem na bagna Jejku, tego koncertu wieczornego na trzy dywizje żab i różnych ptaków sztab nie umiem opisać!!!! A nad tym wszystkim niebo ugina się od gwiazd. Ciekawe, czy po pobycie tu dołączymy do klubu "biebrzniętych" Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 19.04.14, 08:40 No to jajecznie wszystkim! Udaję się. Porucznika Borewicza Odpowiedz Link
balamuk Re: Aprilis! 19.04.14, 09:48 Cześć wyludnionemu Forum. Słoneczka i spokoju. Papuniu, po Biebrzy człowiek staje się innym człowiekiem. Nieodwracalnie! Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 19.04.14, 10:28 Jajecznie świątecznie wiośniano życzę. Dzień dobry. Odpowiedz Link
tutul Re: Aprilis! 19.04.14, 13:11 Za słowa otuchy wszystkim wielkie DZIĘKUJĘ!!! Papuniu,daj namiary na Biebrzę,plis.Moje dziewczyny szukają miejsca na wypad weekendowy.Nie na długi wekend,tylko później. Dzień dobry dla wszystkich Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 20.04.14, 00:19 Cześć znad bagien!!! Te ptaki! Te gwiazdy!! O mamusiu. Rację masz Balamuku, niezaprzeczalnie!! Oprócz oszołomień przyrodniczych zrobiliśmy też dziś własne pisanki metodą batiku szpilkowego Niezły był czad na tych warsztatach jajecznych. Byłabym była się pochwaliła, ale nie wiem jak się wstawia zdjęcie do foruma ze smartfona. Tutul, to jest nasz pierwszy wypad tu, więc nie wiem czy miejsce jest akurat najbardziej "topowe", ale oczywiście wyślę. Chyba nie należy robić reklamy publicznie, więc wyślę mailem. Na gazetową? Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 21.04.14, 09:20 Przemyło solidnie, nawet burza była wczoraj. Słoneczko drzemie gdzieś za chmurkami. Dzień dobry. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Aprilis! 21.04.14, 10:56 A w świętokrzyskich krzach słonecznie, sucho i bez wiatru Dworzec nieczynny Prawdziwa wiosna zagościła. Dzień dobry. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Aprilis! 21.04.14, 15:13 Święta, święta i za raz po świętach. Święta wpływają na mnie zazwyczaj kojąco. Może to obowiązek luzu pewne? W każdym razie ja odpoczywam. Teraz na spacer, a później mamy zaplanowaną wizytę u psa i przy okazji u dziadków. Zapomniałam, że dzisiaj dingus. Zaczynam odczuwać do siebie pewien szacunek. Miłego. PS. Czy do was zając/ królik przynosi prezenty? PS2. Co to za ptak: ogon jak sroka, wielkość też podobna, ale głowę ma brązową i chyba niebieski na bokach?? Odpowiedz Link
tutul Re: Aprilis! 21.04.14, 19:38 Moze sójka? Po wczorajszym deszczu zupełnie zielono się zrobiło.Chociaż oczy odpoczną.Bo człowiek zmęczony już tym odpoczywaniem. Dzieńdobrywieczór Odpowiedz Link
tutul Re: Aprilis! 22.04.14, 05:47 Lato na wiosnę? Nie lubię.Ale chyba trzeba to przeżyć .Tak zapowiadają.To przeżywajmy! Moje dzień dobry dla wszystkich Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 22.04.14, 09:49 Lato na wiosnę jak najbardziej, już się da w wodzie po kostki wytrzymać więcej niż kilka sekund! U nas na Śląsku zając obowiązkowo przynosił prezenty, łaski nie robił I tylko nigdy po tych swiętach nie mogę się pozbierać z dniami tygodnia, pewnie do weekendu mi zejdzie Dzień dobry! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 22.04.14, 09:50 PS Zając przyniósł mi bardzo dokładną wagę. Myślicie, że to coś znaczy? Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 22.04.14, 11:44 Dzień dobry we wtorek! Znany jest mi zwyczaj przynoszenia przez tzw. zająca różnych prezentów, ale żeby od razu wagę??? No chyba, że zamówiona była ... Sezon na wyjadanie resztek uważam za otwarty! Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 22.04.14, 12:29 Hej, hej!) Wróciliśmy wczoraj do domu, ale serca jeszcze na bagnach. Pływaliśmy tratwami po Biebrzy i mieliśmy z Papugiem miejscówki na dachu)) Jestem zauroczona tym zakątkiem świata i miałaś rację Balamuku, nie wraca się stamtąd takim samym W czasie wieczorów na pomoście na bagnach towarzyszyli nam rozmaici zawodnicy, m.in. bekas. Zostałam fanką www.youtube.com/watch?v=2ME0NGS6h-k Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 22.04.14, 16:21 Bekas troche z glosu do kozki podobny, bardzo sympatycznie brzmi, swojsko. U nas zajac chowa po schowkach pisanki wypelnione cukierkami, nalezy najpierw sobie poszukac - nie ma lekko. Ale zeby wage, to ja nigdy nie slyszalam.... jakis przesadnie praktyczny, czy cus. Nie moge sie zebrac po swietach, ni cholery. Lato wybuchlo i w glowie zawrocilo. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Aprilis! 22.04.14, 19:05 Dobrym sposobem na letni zawrót głowy jest plewienie Póżniej tam strzyka, tu boli ale ile radości z czystej działki Ponieważ to pierwszy dłuższy pobyt na działce to zatrucie tlenem nastąpiło. I padłam Ewo może wiosenna wyprzedaż wag gdzieś była Dobrego dnia. Odpowiedz Link
goonia Re: Aprilis! 22.04.14, 22:08 Bon i wieczor. Czy ja gdzies pislam, ze nic na swieta nie robie? Otoz ugotowalam prawie cala zawartosc zamrazarki, poniewaz lodowka nam musiala pasc w piatek w nocy, ale dopiero sie w sobote wieczorem zorientowalismy, ze jakby krew z zamrazalnika cieknie ( na szczescie to tylko zamordowane wisnie). W niedziele wielkanocna kupno lodowki mozliwe tylko droga internetowa a dostawa w odleglej przyszlosci. Zreszta ja sobie lubie pomacac najpierw Skoro nie moglam kupic lodowki, zabralam sie za przerob mies i tony pierogow. Lodowka grzeje, ale zamrazalnik chlodzi na tyle, ze mozna w nim trzymac jedzenie. Ewo, Wielki Piatek jest w Kanadzie i Australii ustatwowym swietem, co z punktu widzenia religijnego ma wiecej sensu niz poniedzialek. Ale z punktu leczenia kaca, to poniedzialek jest jakby lepsza opcja Jacys bardzo wstrzemiezliwi ludzie musieli te swieta ustalac. A nie, rzad i szkoly tez sa zamkniete. Czylli sami baluja a nam nie daja Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 22.04.14, 23:58 Normalnie az sie najezylam - Gooniu co ty za horrory nam tu zapodajesz? Rany boskie, co za sprzety zlosliwe. Tony pierogow co prawda na zdrowie tylko moga wyjsc, ale tak z przumusu robione...to nie wiem. Slabe mam nerwy po tych swietach, zepsuty zamrazalnik chyba by mnie dobil. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 23.04.14, 00:58 Gooniu, ach! Te "zamordowane wiśnie" to byłby doskonały początek kryminału!! Ten zamrażalnik to jakiś wyjątkowo wredny egzemplarz-żeby tak przed Świętami?! Asiu, rzeczywiście, chociaż na żywo brzmiał mniej kozio. A więcej Kocio. Idę spać, bo zaczynam bredzić... Kręgosłup mnie boli. Bu. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 23.04.14, 01:00 Aha, Asiu- a dlaczego "słabe masz nerwy po tych Świętach"? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 23.04.14, 08:50 Ano w Swieta potrafi byc za duzo niespodzianek, to maja do siebie. Za to lato mamy takie nagle, ze ledwo sie z pietami na czas wyrobilam. Dobrej srody kazdemu. Przypominam, bo dni w tym tygodniu nikomu sie nie zgadzaja. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 23.04.14, 09:00 No własnie, wczoraj powinien być poniedziałek, to i cyberosa miałaby uzasadnienie. Balamuczo dziś od rana, a takie miałam plany terenowe... Bry. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 23.04.14, 16:33 Eulalijo, ta osa była wewnętrzna? To może chciało bydlę na świeże powietrze po nocy? A jeśli zewnętrzna, to musowo chciała na śniadanie. Dostała? Asiu, wiem i rozumiem. A ja mam dziś nieplanowane wagary-poszłam rano do pracy i zrezygnowałam, bo siedzieć ani chodzić za bardzo się nie da; coś sobie nadwyrężyłam okrutnie i teraz grzecznie leżę. Jutro rano mam randkę z moją fizjoterapeutką; rok się nie widziałyśmy, więc w sumie powinnam podziękować mojemu kręgosłupowi, a nie wściekać się nań (co jest trudne, bo zamiast tego pierwszego mam ochotę zrobić to drugie). No to tak po cichu: wy a zy o ny i ky. Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 24.04.14, 09:03 Zewnętrzna była jak najbardziej. Do tego bezczelna, wlazła bez pukania i pytania o pozwolenie. MLP zachował się bardzo dzielnie i ją wyprosił zdecydowanie. Bąki jakoweś też już latają, brrr, nie lubię owadów, nawet motylki wzbudzają u mnie niechęć. Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 23.04.14, 08:37 Osa mnie o 5.40 obudziła To niesamowite jak łachudra hałasuje, kiedy jeszcze nie ruszył szum miasta. Dzień dobry. Odpowiedz Link
goonia Re: Aprilis! 23.04.14, 18:00 Osa?! w srodku zimy? Poki co, z robactwa widuje wylacznie mole Dzien dobry wszystkim. Wczoraj udalam sie do sklepu w celu nabycia markizy nad drzwi do ogrodka. Zmierzylam sciane w niedziele, nie zapisalam, wiadomo, ze zapamietam. zreszta do wyboru tylko 2 rozmiary. No to poszlam, maz zapytal czy jestem pewna, ze potrzebujemy ta dluzsza. No oczywiscie, ze jestem pewna. markiza jest o pol metra dluzsza od sciany, na ktorej ja bedziemy mocowac. Albo sie sasiad ucieszy, albo trzeba wymienic. Odpowiedz Link
felis2 Re: Aprilis! 23.04.14, 18:41 W zeszłym tygodniu weszliśmy sobie z Juniorem do empiku. Promocja była, weź trzy zapłać za dwa. No to wzięliśmy, ja jedną książkę, Junior dwie. Obie mu się spodobały. I zażyczył sobie dalszego ciągu. Jedno to trylogia, drugie ma tomów 12. Teraz, nie wiem czy to koniec. To dwunastotomowe spodobało się bardziej. Ratunku, chyba dokupię kundelka i przejdziemy całkiem na elektronikę, bo cierpię na poważny niedobór półek. A, i będę publicznie rozgłaszać byki i szkalować wydawnictwo Zielona Sowa. A co. Jedna z książek Juniora, 'Legenda. Rebeliant' Mary Lu. Pomijając kilka literówek (nie lubię, ale ostatecznie mogę wybaczyć), to DWA zdania rozpoczynające się 'Mi się....' oraz że coś tam obyło się bez 'fanfarów'. Dziecina natychmiast wysłuchała wykładu na temat użycia form 'mi' i 'mnie'. Po czym odpłaciła żądaniem informacji, co to jest fanfara Odpowiedz Link
balamuk Re: Aprilis! 23.04.14, 18:54 Gooniu, czyli albo wymienicie, albo sąsiad was pokocha. Gorszy ten płaczący krwawymi łzami zamrażalnik, brrr, znowu Stefek K. Ewu, wagę dostałaś, żeby ważyć sobie bagaż przed jakimiś milymi podróżami. Na przykład tanimi liniami, tam precyzja ma ponoć spore znaczenie finansowe. Inne wytłumaczenie nie wchodzi w grę. A ze trzy tygodnie temu objawił się nam w państwowej pracy chyba trzmiel, trzeba było wołać posiłki... Cześć, ciepło, mogę zacząć podsyłać. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 23.04.14, 20:11 Tu też ciepło, ciepluteńko nawet. Bardziej letnio niż wiośnianie. Ważenie bagażu przed miłymi podróżami spodobało mi się nadzwyczajnie Przypomniało mi się również, że widziałam gdzieś do kupienia taką wagę typu wieszak, i wg producenta nie należało tam wieszać siebie, tylko bagaż właśnie. Interesujący wynalazek. Zaś trzmiel przypomniał mi, jak pewnego letniego wieczora do pokoju wleciało coś dużego, czarnego z kolorowym odwłokiem (trzmiel to był właśnie) i bezceremonialnie wpakowało się między książki, zaszurało, zabrzęczało i ucichło. Nie rozpoczęliśmy gwałtownych poszukiwań, bo raz-ucichło, dwa-baliśmy się, czy takie wydłubane spomiędzy książek nie wkurzy się i nie skoczy nam do gardła, trzy-nie chcieliśmy tego uszkodzić. Idąc spać na wszelki wypadek zamknęliśmy drzwi do pokoju p.o. sypialni. Rano, po wejściu do p.o. salonu otworzyliśmy okno, i prawie natychmiast z pierwszym powiewem powietrza trzmiel wydłubał się sam z książkowej norki i dał nura na zewnątrz. Hotel?! Odpowiedz Link
balamuk Re: Aprilis! 23.04.14, 21:04 Może miał noktowizor i chciał sobie spokojnie poczytać? A ta waga najpewniej dwufunkcyjna. Człowiek widzi, ile waży, po czym może się spokojnie powiesić. Dobrze, że nikt mi czegoś takiego w prezencie nie daje. Odpowiedz Link
goonia Re: Aprilis! 23.04.14, 21:33 Wagi maja to do siebie, ze sie pojawiaja znienacka i nie wiadomoco z tym fantem zrobic. Czas jakis temu dostalam wage, na okragle bardzo urodziny, od mojego tescia, ktory poza gwiazdka, nigdy nie dal mi zadnego prezentu. W dodatku dostalam ta wage jako prezent imieninowy! W zwiazku ze zwiazkiem pytanie dlaczego akurat wage nie mialo zadnego znaczenia Maz uzywa i sobie chwali. Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 24.04.14, 09:05 Zapowiada się kolejny wiośniany dzień. Wczorajsze burze fajne były Dzień dobry. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 24.04.14, 09:38 Nawodowało mnie że hej! Nadal sino, ale przynajmniej nie leje... Z pozytywów: orgia świeżutkich zieleni roztomaitych! Bry. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 24.04.14, 13:53 A na miejskich trawnikach dzisiaj twardo tę orgię zieleni koszą, psia jego melodia, i u mnie na Muranowie, i w pracy na Mokotowie. Mój biedny alergiczny nos cierpi. Ale, ale - dziś o 6.00 rano miałam fizjoterapię (na taką godzinę wcisnęła mnie moja kochana pani od gnatów) - i ja chodzę!!!! Ja siedzę!! Juhuuuu. Diagnoza - nadwyrężony staw krzyżowo-biodrowy, czyli po prostu, za przeproszeniem, lumbago mnie szczeliło. Pół dnia na dachu tratwy zrobił tu swoje, najprawdopodobniej. Zamiast siedzieć jak Pan Bóg przykazał na ławeczkach na dole, to mnie się widoków z lotu ptaka zachciało. Teraz mam się dużo ruszać i często zmieniać pozycję ciała. Moja pani fizjo sugerowała podskoki w czasie rozmowy z pacjentem No, to by była terapia wstrząsowa - wariatka terapeutka musi dobrze wpłynąć na stan terapeutyzowanego, na zasadzie kontrastu na przykład..... Odpowiedz Link
balamuk Re: Aprilis! 24.04.14, 14:43 Mocne! Sama bym sie na taką terapię zapisała, Papużko, może to jest nisza rynkowa - ty podskakujesz, pacjent odruchowo też, dwa w jednym? No przemyśl, kasa tylko czeka. A właściwie co na tym dachu robiłaś?... Z Papugiem? Cześć, duje, wiosna wiosenna cd. Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 24.04.14, 17:52 Dzień dobry Szanownym! Papużko, Balamuk dobrze Ci podpowiada! Proponuj terapię i fitness w jednym - nikt zapewne nie ma takiej oferty! I dla Ciebie i dla pacjenta same korzyści! Pochwalę się: u mnie wiosna na cztery fajery, wczoraj była pierwsza prawdziwa, wiosenna burza, a dziś znowu pięknie. Wykorzystałam tę pogodę na zajrzenie do ogrodu botanicznego, bo tam już kwitną tulipany w ilościach hurtowych, tak koło 50 tysięcy sztuk. Jest czym oczy nacieszyć. Niestety, kiepsko z synchronizacją i niektóre odmiany już przekwitły, a niektóre jeszcze w pąkach ściśle zamkniętych. Kwitnie też cała masa innych drzew, krzewów i mniejszych roślinek. Piękny dzień! Odpowiedz Link
balamuk Re: Aprilis! 24.04.14, 17:56 A wiesz, że ten ogród botaniczny to jest pomysł... Odpowiedz Link
goonia Re: Aprilis! 24.04.14, 18:20 Bardzo piekny ogrod botaniczny jest w Montrealu, zapraszam Papuniu, jak na ptactwo przystalo, musialas widoki z lotu ogladac. Inaczej nie idzie wszak A ze cialo, jakby kudzkie, to i rady nie daje, wiadomo. Ja nigdzie nie latam, a wczoraj z lozka sie nie moglam podniesc. No ale ja mam swojego plecowego znachora, ktoren wszystkich na nogi stawia od razu,wiec juz mi lepiej. Zielonego, to jak widzialam, dolara USA. Trawa dopiero zaczyna myslec o rosnieciu, o lisciach i kwiatach mowy nie ma, a kilka krokusow, ktore zauwazylam w drodze do pracy uznalam za sztuczne A jutro juz piatuniuniunieczek Dzien dobry, piszacym, czytajacym, tym w dolku i na gorce. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 24.04.14, 20:19 to ja poprosze o psychoterapie lacznie z fitness, az dziw ze nikt na to nie wpadl. Przeciez od tej slawnej kozetki to az zeby bola i dysk wypada. Mnie moja fizjoterapka zabronila siedziec przed komputerem, wiec cholera co przysiade to zaraz uciekam. I jak slowo honoru im mniej mam pracy tym razniej sie poruszam, jak ta latawica jakas. Z Goonia mozna grac teraz w zielone.... na pieniadze. Nie nie, znow glupoty mna rzadza. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Aprilis! 24.04.14, 20:19 Dziękuję Gooniu za zaproszenie, troszkę za daleko on jest Poobcinać kilkanaście krzaków lawendy i od tego dostać awarii ręki? Wią, że to możliwe? Ja do dziś nie wiedziałam Już ręka troszkę sie rozruszała, ale uważajcie - pomalutku nadrabiajcie te wiosenne działkowe prace. Szczególnie cięcie lawendy nożycami do trawy Dobry wieczór. Odpowiedz Link
balamuk Re: Aprilis! 24.04.14, 21:19 Mnie laweda w ogóle nie wyrosła, więc żadne niebezpieczeństwo na mnie nie czyha. Odpowiedz Link
goonia Re: Aprilis! 24.04.14, 21:26 A ja swoja sprzedalam Za zielone Nie narzekam. Senko, wiem, ze nozycami szybciej, ale jednak sekator chyba lepszy bedzie na przyszlosc. Odpowiedz Link
tutul Re: Aprilis! 24.04.14, 21:27 Wiosenne lato jest! Zakwitł bez. I kasztany już kwitną pomału.To jakiś miesiąc do przodu z przyroda się zrobiło. jutro chyba pójdę na dzierżawę,bo bez bzu w domu nie moze być! Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Aprilis! 25.04.14, 08:44 Czy lato to ma plan utrzymać się przez weekend czy też zrobi sobie krótką przerwę? Ponieważ odczuwam pwna senność, to niestety taka przyszłość jest możliwa. Amoże to tylko skutekwstawani o 5? Idę jutro ukulturaniać dzieci. Licze na sukces, ale kto to wie. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Aprilis! 25.04.14, 08:47 Bzy pięknie pachną i konwalie już widziałam. Pięknie jest. Miłego piątku. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 25.04.14, 09:15 Hm, u nas, tak pod Szwecyją, to bzy dopiero na zapowiedzi dają... Ale jest cudnie i udaję się! Dzień dobry! Porucznika Borewicza Odpowiedz Link
tutul Re: Aprilis! 25.04.14, 10:20 Jednak Warszawa to jest duze miasto.Dzisiaj pętałam się od krańca do krańca,przejechałam ok 40 km żeby dotrzeć do lekarza... Teraz będę leżeć i czytać.Wcześnie wolne zaczynam. ( po bez jutro się wybiorę w sobie znane okolice) Dzień dobry Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Aprilis! 25.04.14, 12:32 Mój działkowy bez to jeszcze maleństwo jest. Musze poczekać aż urośnie. Chyba wzorem tutul tez wybiorę się na rekonesans, po dobrze znanych działkach Dobrego dnia. Odpowiedz Link
balamuk Re: Aprilis! 25.04.14, 16:25 Tutulu, ale dopadłaś tego lekarza? Czy goniłaś za nim jak Tereska za kaszanką? Konwalie zakwitły w mojej państwowej pracy, bez znowu się wypiął, nie rozumiem, dlaczego. Dwa tygodnie temu jechaliśmy przez Węgry i bzy były w trakcie eksplozji, a tu niby bardziej na południe i bryndza. Cześć. Odpowiedz Link
tutul Re: Aprilis! 25.04.14, 20:37 Lekarza dopadało dziecko.Ja tylko miałam zabrać do domku samochód,bo dojazd do przychodni na drugim końcu miasta niekoniecznie wygodny.Szczególnie rano. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 27.04.14, 16:38 balamuk napisała: > A właściwie co na tym dachu robiłaś?... Z Papugiem? Taż fotodokumentację na małpę dostałaś, i tam wyraźnie widać, co i z kim robię na dachu tratwy... Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 27.04.14, 16:42 Mam nową sygnaturkę i bardzo proszę podziwiać. Teraz spróbuję popracować nad tym, żeby była trochę mniejsza... Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 27.04.14, 17:25 Przepraszam za zaśmiecanie wątku. Nie wychodzi mi (zmniejszanie), więc odpuszczam - zbyt wielka ta papuga. A jednak przydała mi się "Autobiografia" w pigułce - czytam sobie ostatnimi czasy, leżąc już w łóżku - i poruszam się swobodnie na linii czasu dysponując jednym tomem, co wygodne. Żeby nie było - przeczytałam wszystkie tomy "Autobiografii" od deski do deski i wszystkie też posiadam, ale ten "zbiór" przydaje się jako podręczny kontakt z Guruą, że tak to ujmę. Rżałam wczoraj po raz kolejny przy opisie podróży pociągiem-nie pociągiem, przekraczaniu granicy z kilkunastoma tobołami, min celników i wszystkich radosnych procedur z tym związanych Kocham tę Kobietę. Odpowiedz Link
ewa9717 Eulalijo, widziałaś, 27.04.14, 17:50 co ten Roniek wyprawia? Zawału przez skurczybyka omal nie dostałam Odpowiedz Link
eulalija Re: Eulalijo, widziałaś, 28.04.14, 11:11 On mi już dawno robi wbrew, szarpie życie i zdrowie, o nerwach nawet nie wspomnę. Ale i tak go uwielbiam. Chłodnawo. Czyżby pośpieszny z ogrodnikami i niewiastą? Ponoć jeszcze ma się burzyć. Dzień dobry. Odpowiedz Link
embepe Re: Eulalijo, widziałaś, 28.04.14, 12:43 Dzień dobry! Tutul zaczyna dzień w środku nocy, Ewa pisze szyfrem - w zasadzie wszystko w normie Podobno dziś imieniny Afrodyzji, Afrodyzjusza, Afrodyzego, Arystarcha, Joanny, Marka, Marii, Markusława, Pawła, Przybycześcia, Walerii, Witalisa. Najbardziej wzruszył mnie Przybycześć - omatkoicórko! Nosi ktokolwiek takie imię? Miłego! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 27.04.14, 21:13 Papuniu zatwierdzone. Chiba mniejszej fotografii sie nie da wkleic, po bzie widze ze to jakis optymalny rozmiar. Obrazki moga byc mniejsze, ale fotografie nie - tak mysle. Upielilam sie dzis po pachy i juz tak cale lato bedzie mnie wszystko bolalo? Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 27.04.14, 22:22 Asieńko moja złota, co zatwierdzone?? Bo nie kumkam. I dzięki za info rozjaśniające w w/w sprawie, zatem nie będę się więcej męczyć nad tym. Babo, ta tęcza musiała być nieziemsko piękna, próbuję sobie wyobrazić, ale nie mogę, no ewenement jakiś cy cuś? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 27.04.14, 22:27 Twoja nowa sygnaturka takim ladnym zielonym ptaszkiem zatwierdzona, a ty tu wywrotowo sygnaturke sobie skasowalas - teraz ja nie kumkam dlaczego. Babo takie cuda natury fotografuj nam, siej nam piekne okolicznosci przyrody. Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 26.04.14, 09:11 Się zachmurkowało. Pokropiło. Ochłodziło ciut. Zaspane dzień dobry. Odpowiedz Link
tutul Re: Aprilis! 26.04.14, 11:07 Chyba przyroda wraca do normalności.Weekend- pada.I tak było ( przeważnie).Albo jak miałam wolne.To w ramach relaksu. Teraz cisza,deszcz dzwoni w parapet,i lube lenistwo z książką. ( już!) Dobrego dnia Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aprilis! 26.04.14, 14:16 A ja sobie wlasnie nabylam nowy plaszcz deszczowy, z kaprurem z daszkiem by mi w palenie nie padalo... i murowane deszczu nie uswiadcze przez najblizsze tygodnie. Zawsze na opak. No to hej wam. Odpowiedz Link
balamuk Re: Aprilis! 26.04.14, 14:24 U mnie w tym kwietniu przyroda zaskakująco normalna, bardziej północno-zakarpacka, niż południowo-zakarpacka, całkiem jak w domu. Deszcz w parapet z książką też ma swoje zalety. A właśnie, Gooniu, wróciliście wreszcie do równowagi klimatycznej? Dzień dobry. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Aprilis! 26.04.14, 17:20 Płaszcz/kurtka p. deszczowe to dobry wynalazek. Dziś bardzo mi się kurtka na działce przydała. Przecież nie będę przerywała zajęcia do którego mnie ssie, bo deszcz pada Regularna wiosna z deszczem i względną temperaturą - to jest to. Goonia pewnie przegoniła zawieje i zaspy - Gooniu, cieplej już ? Dobrego dnia. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 27.04.14, 10:32 Może być Ponieważ dzisiaj należy być w plenerze, będę! Dzień dobry! Odpowiedz Link
eulalija Re: Aprilis! 27.04.14, 11:00 ewa9717 napisała: > Ponieważ dzisiaj należy być w plenerze, będę! Jakiś przymus? Wszyscy muszą? Coś się próbuje przejaśniać. Nieśmiało. Dzień dobry. Odpowiedz Link
koszmarna.baba Re: Aprilis! 27.04.14, 18:57 Cześć! Dzisiaj widziałam coś niesamowitego: srebrny deszcz i podwójną tęczę + jej lustrzane odbicie. Cudo! Jak żyję czegoś takiego nie widziałam. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
tutul Re: Aprilis! 28.04.14, 06:21 Dzień dobry Zapowiadają ochłodzenie.Na majówkę. Czyżby powrót do normalności? Pożyjemy-zobaczymy. A na razie - pięknego ( mimo deszczu) dnia Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Aprilis! 28.04.14, 07:36 ,, Upielilam sie dzis po pachy i juz tak cale lato bedzie mnie wszystko bolalo? ,, - przejdzie Asiu, jak się pielenie skończy Najważniejsze, że roślinki odżyją Dzień dobry. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 28.04.14, 10:09 Tutul ambitnie zaczyna nowy tydzień w srodku nocy! No to ja się jadę popachać, a pogoda jak złoto! Balamuku... uku... ... u... gdzieżeś? (zauważcie, jak taktownie pominęłam trzeci etap! ) Dzień dobry! Odpowiedz Link
balamuk Re: Aprilis! 28.04.14, 20:04 No żem, Wasza Taktowność! To tylko jenterneta chwilowo nie było. Dobry wieczór <dyga grzecznie> Odpowiedz Link
tutul Re: Aprilis! 29.04.14, 05:47 Jaki w środku nocy! To wy wstajecie chyba skoro świt-kiele połednia. Mnie ostatnio świrgol budzi-zagnieździł się na drzewku pod oknem i wariuje, ze szczęścia chyba.Ale ja lubię takich wariatów,nawet jak mnie budzą.Niech świrgoli do wypęku.Cieszy się,że słońce widać. Dzień dobry Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 29.04.14, 08:44 Bry! W porównaniu z wczesnoporannym ptaszkiem Tutulem (post wysłany o 5.47!), to moje wstawanie trochę po siódmej jest wstawaniem w zasadzie południe Miłego wtorku Szanownym! Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Aprilis! 29.04.14, 09:30 Mam jakiś problem z datami, czy dzisiaj jest już 29 i za chwilę maj? To znaczy, ze do jutra trzeba się z państwem rozliczyć? Embepe, jak ja uwielbiałam chodzić do łódzkiego botanicznego. Nie wiem dlaczego, ale atmosfera tego miejsca zawsze wpływa na mnie super kojąco. Ogrodniczka ze mnie żadna, ale idę poczytać co i jak z tym bzem, bo ziołami to mi tak sobie na razie idzie. Jedna doniczkę udało mi się chyba przelać, bo mi nasionka zapleśniały . Czy CNK jest czynne 2 maja? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 29.04.14, 10:21 Rany, jaka cudna pogoda! Szkoda tylko, że lud pracujący dopadnie wolnego akurat wtedy, jak się setnteguje! Pogoda, rzecz jasna. Embepo, ja nie piszę zagadkami, jako posiadaczka areału, nawiązałam do wysiłków Asi No a Rońka snÓkerzystę chyba wszyscy znają? Jadę korzystać Miłego! Odpowiedz Link
embepe Re: Aprilis! 29.04.14, 10:37 ewa9717 napisała: > Embepo, ja nie piszę zagadkami, jako posiadaczka areału, nawiązałam do wysiłków > Asi No a Rońka snÓkerzystę chyba wszyscy znają? No nie wszyscy , jako człowiek kompletnie niesportowy zupełnie nie mam pojęcia, o kim mowa - dlatego dla mnie brzmi to jak szyfr, ale jakoś daję radę i żyję dalej Miłego korzystania! Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 29.04.14, 13:00 Cześć Towarzystwo Wstawałam dziś w okolicach Tutulowych - o 5 rano, bo o 6 miałam randkę z moją panią fizjo. Ciężko dziś tam pracowałam - ćwiczenia trudne - więc byłam bardzo dzielna, i to jeszcze przed kawą! Wychodząc na autobus o 5.35 odkryłam, że świat już nie śpi! Autobus wcale nie pusty, przystanek żył, na ulicy byli ludzie i to całkiem żwawi Ha. Fajnie tak czasem zmienić perspektywę. Jako tzw. "sowa" rzadko bytuję w tych okolicach dnia, ale jasne wschodzące słońce sprawiło, że to wszystko miało swój urok. Jestem bardzo sportowa, ale też nie znam Róńka snookerzysty. Oglądam czasem snookera, ale nie zakonotowują mi się nazwiska graczy. On to szarpie nerwy naszej Eulaliji?? Asiu, a więc już teraz rozumiem zielonego ptaszka. Sygnaturkę wyrzuciłam, bo wydawała mi się jednak zbyt duża! A, miałam dziś krzywe oko opaczności; wydawało mi się, że bagietki są nie "drożdżowe", tylko.... no i zapomniałam, a całkiem ładnie wyszło. I romantycznie. Jakie to mogło być słowo? Jak mi wróci, to powiem, Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Aprilis! 29.04.14, 17:36 Papużko, odkryłaś ,, jak dobrze wstać, skoro świt,, Ja, ranny ptaszek to wiem Dziś domówka od rana, aż mnie skręca bo pogoda piękna. Nic to, jutro nadrobię w plenerach. I po jutrze I po po jutrze, bo podobno trzy dni wolnego mi się kroi a działka czeka. Dzień dobry. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aprilis! 30.04.14, 01:15 Senko, mam nadzieję, że domówka już za Tobą i teraz tylko plenery, plenery, plenery... Tymczasem mówię "dobranoc". Jutro wstaję normalnie, czyli o 9. Pohukując, żegna się Sowa forumowa: UHU HU HU.... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Aprilis! 30.04.14, 10:31 Ach, nadal plenerowo, więc cza czem prędzej! Dzień dobry! Odpowiedz Link
balamuk Re: Aprilis! 30.04.14, 17:44 Ufff, dwa dedlajny dzisiaj miałam i same gupie kłody pod nogi, cud normalny, że mi się udało. No to dzień dobry, jutro chyba będę spała do wieczora... Odpowiedz Link
goonia Re: Aprilis! 30.04.14, 17:45 U mnie plenerowo, jesli jest sie zaba. Kielecki dworzec w Rumunii. Ale ma byc lepiej. Lepiej nawet bywalo, po 2-3 dni. Niestety potem znow zaczyna wiac z polnocy. Na drzewach pojawily sie malenkie paki liscienne, jest szansa, ze wreszcie drzewa choc troche sie zazielenia. Dzien dobry. Szykujecie sie na majowke? Odpowiedz Link