Dodaj do ulubionych

Ankieta dla fanów J.Ch.

20.06.17, 23:55
Kochani piszę pracę doktorską o J.Chmielewskiej i interesuje mnie czy czytelnicy jej książek to gracze?
Proszę jeśli czytasz chętnie jej książki zaznacz mi odpowiedzi pogrubiając słowo tak lub nie:
1. Lubię grać jak aktor lub jestem aktorem. tak/nie
2. Gram w gry strategiczne, lubię logiczne szarady i zagadki. tak/nie
3. Gram w gry hazardowe. tak/nie
Obserwuj wątek
    • berrin Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 21.06.17, 06:30
      Eee... gram w gry fabularne. RPG. Takiej opcji nie masz, więc nic nie mogę pogrubić...
      Przyda się?
    • minerwamcg Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 21.06.17, 08:48
      1.Aktorzyć się zdarzało, bez wielkich sukcesów ale zawsze smile
      2. Planszówki i karcianki, zwłaszcza strategiczne, gry komputerowe, zagadki - owszem.
      3. Hazard nie. Sto lat temu przegrałam w Monte Carlo czternaście franków i z ulgą uznałam sprawę za odpracowaną na resztę życia.
      • balamuk Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 21.06.17, 09:27
        Ja w zasadze tak samo jak Minerwa. Tylko mniej egzotycznie, bo przegraną odpracowałam w Krakowie i w złotówkach. wink
        • balamuk Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 21.06.17, 09:30
          Przy okazji - jaki tytuł ma ta praca? Tak z czystej ciekawości. smile
    • czekolada72 Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 21.06.17, 10:11
      Nie
      Tak
      Nie
      • ewa9717 Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 21.06.17, 10:43
        Nie.
        Nie.
        Tak! Tak! Tak! Ale rzadko mam okazję i nie grywam wysoko wink
    • asia.sthm Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 21.06.17, 11:59
      Moim zdaniem to nie sa tak/nie pytania. ja czasem lubie czasem nie lubie, czasem gram w cokolwiek, czasem w nic.
      Gusty mi sie potrafia zmienic z dnia na dzien. Pasje nachodza i puszczaja same z siebie.
      Proszę mnie nie brac pod uwagę w zadnej ankiecie - nie nadaję sie po prostu, dziwoląg jestem taki nijaki.
      • balamuk Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 21.06.17, 12:18
        Jeżeli ankieter(ka) przed założeniem wątku rzuciła okiem na nasze dyskusje, pewnie jest przygotowany(a) na dziwne odpowiedzi. wink
      • koszmarna.baba Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 21.06.17, 20:56
        >dziwoląg jestem taki nijaki.

Tam zaraz dziwoląg! Jesteś (podobnie jak ja) po prostu nienormatywna! big_grin
    • bluzeczka.zamszowa Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 21.06.17, 12:15
      1rekmedia napisał(a):

> Kochani piszę pracę doktorską o J.Chmielewskiej i interesuje mnie czy czytelnic
      > y jej książek to gracze?
      Przepraszam, to nieporozumienie!
      Czyrelnicy książek Joanny Chmielewskiej to gracze?
      A dlaczego nie zbieracze bursztynu, amatorzy ryb pani Jagody z Piasków, rękodzielnicy wytwarzający przepiękne gobeliny z cudnej piękności kolorowej wełny, ogrodnicy pasjonujący się procesem wzrostu każdej roślinki, dbający o każdą jak matka o dzieci?
      Nasza Gurua miała tyle pasji, tyle zainteresowań, że spłyceniem jej wizerunku jest postrzeganie jej tylko jako amatorki gier hazardowych. Za Bałamukiem zapytam: jaki jest tytuł tej pracy?
      Zapytam ròwnież o sens takowej!
      A jeżeli potrzebny do pracy doktorskiej jest temat hazardu, to nasza Gurua zawarła wszystko na ten temat w książce pt. Hazard. Pozdrawiam.
      • groha Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 21.06.17, 13:48
        Spokojnie, Bluzeczko. Doktorant na pewno wie już wszystko o hazardzie Gurui, więc chce też poznać zdanie jej czytelników, normalka. Miejsce dobre, ludzie inteligentni, życzliwi i chętni do pomocy, więc człowiek pyta, a my odpowiadamy. Albo nie.
        Jeśli chodzi o ankietę, to ja nawet trzy razy nie.
    • eulalija Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 21.06.17, 13:44
      Jak Czekolada.
      Nie.
      Tak.
      Nie.
      I też bym chciała znać tytuł tej pracy.
      • balamuk Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 21.06.17, 21:26
        Ciekawe, czy się kiedyś dowiemy...
        • wedrowiec2 Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 21.06.17, 22:25
          Jeżeli praca zakończy się sukcesem, to dowiemy sięsmile Wiem, gdzie szukać.
          • gat45 Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 21.06.17, 22:27
            wedrowiec2 napisała:

> Jeżeli praca zakończy się sukcesem, to dowiemy sięsmile Wiem, gdzie szukać.

Co to znaczy "zakończy się sukcesem" w przypadku doktoratu ?
            • wedrowiec2 Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 21.06.17, 22:37
              Praca doktorska poddawana jest recenzjom (dwie osoby z innej, niż macierzysta uczelnia). Jeśli obie recenzje są pozytywne, to doktorant musi zdać egzaminy: z języka obcego, przedmiotu dodatkowego (różny, w zależności od dyscypliny) oraz doktorski. Najważniejszym, ostatnim, etapem jest obrona pracy doktorskiej przed powołaną komisją lub radą wydziału (zależne od wewnętrznych ustaleń). Po niej nadawany jest przez radę wydziału (instytutu) stopień doktora w określonej dziedzinie nauk.
              • gat45 Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 21.06.17, 23:16
                To wiem, brak mi informacji, na jakim etapie praca staje się szeroko dostępna (kiedyś drukiem, teraz chyba pojawieniem się na stronie macierzystego wydziału). Zaraz po recenzjach i przed obroną, czy dopiero po obronie ?
                • wedrowiec2 Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 23.06.17, 17:27
                  Praca, jako taka nigdy nie staje się szeroko dostępna. Z reguły egzemplarz rozprawy znajduje się w bibliotece jednostki nadającej stopień doktora. Jedynie można zapoznać się z recenzjami: www.ck.gov.pl/review.html
                  • papuga_ara Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 26.06.17, 15:03
                    Bardzo mi się podoba koncept i chętnie wezmę udział w ankiecie, ale najpierw miło by było poznać tytuł pracy. Wędrowczyni/Wędrowcze, widzę, żeż Ty blisko źródeł, da się zrobić? smile
                    • wedrowiec2 Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 26.06.17, 21:20
                      Niestety, nie da się. Za mało danychsad Ani nazwy uczelni, ani kierunku, ani promotorasad
                      Wydziały nadające stopień doktora mają obowiązek wywiesić informację na swoich stronach (www.polonistyka.uj.edu.pl/doktoraty1 albo www.polon.uw.edu.pl/przewody-doktorskie ) i podać do wiadomości Centralnej Komisji (link podawałam wcześniej).
                      Jeśli ktoś ma duszę detektywa (mamsmile) i sporo czasu (nie mamsad), to dobierając odpowiednie słowa kluczowe i prosząc o pomoc google coś znajdzie, ale to droga przez mękę. Trzeba liczyć na dobrą wolę założycielki wątku ...
                      • czekolada72 Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 26.06.17, 23:04
                        Prace doktorskie sa publikowane PO obronie i ogolnodostepne. Niektorzy doktoranci zas wydaja je wlasnym, nie uczelnianym, sumptem.
    • wedrowiec2 Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 21.06.17, 22:23
      1. Lubię grać jak aktor lub jestem aktorem. tak - często mam publiczne wystąpienia, więc muszę trochę "grać"
      2. Gram w gry strategiczne, lubię logiczne szarady i zagadki. tak
      3. Gram w gry hazardowe. tak/nie - zdecydowanie nie
    • gat45 Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 21.06.17, 22:25
      Ja jeszcze nie natknęłam się na ankietę typu tak/nie ani "wybierz odpowiedź a, b, c lub d", którą mogłabym uczciwie wypełnić. Zawsze brak mi albo możliwości e], albo "inne". Albo trochę tak, a trochę nie. Weźmy taki pkt 2 : lubię logiczne szarady i zagadki, nie gram w gry strategiczne. Albo 3 - mniej więcej dwa razy do roku postanawiam, że czas najwyższy zostać milionerką i wypełniam kupon Euromillions. Czyli gram czy nie gram ?

A teraz nie mogę się uwolnić od zastanawiania się, w jaki sposób tak zredukowana i tak zredagowana ankieta może się przysłużyć w pisaniu doktoratu. Autorko, zdradzisz ? Przypuśćmy, że odpowiedziało Ci kilka setek osób i że masz przewagę TAK w pkt 1 i 3 oraz NIE w pkt 2. Albo na odwrót. Co za wnioski można wysnuć z takich wyników ?
      Odpowiedz, proszę, bo nie zaznam spokoju.
      • szkorbut-lumbago Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 26.06.17, 17:38
        O jeżeli w grę wchodzi totolotek, to jest straszliwą hazardzsitką i jeszcze wciągam w to dzieci smile
    • balamuk Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 27.06.17, 15:17
      Guglnęłam sobie z ciekawości i znalazłam na dspace.uni.lodz.pl:8080/xmlui/bitstream/handle/11089/174/09-Tadeusiewicz.pdf?sequence=1 coś takiego: 88. KOWALSKA Agata,
      Recepcja two ́rczos ́ci Joanny Chmielewskiej w Pol-sce, promotor: dr J. Konieczna, 2003.
    • balamuk Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 29.06.17, 22:42
      I co, ankieter zamilkł? Smutne. Przewidywalne.
      • groha Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 30.06.17, 00:23
        A może doszedł do wniosku, że jako grupa reprezentatywna jesteśmy całkiem do kitu? wink
    • 1rekmedia Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 30.06.17, 15:22
      Bardzo wszystkim dziękuję za zainteresowanie tematem. Pytanie nie dotyczy pracy, tylko jednego z artykułów. Rozszerzyłam temat o namiętności związane z kolekcjonerstwem oczywiście. Szczerze mówiąc nie wierzyłam, że tyle osób przyłączy się do tego wątku. Tytuł mojej pracy brzmi: Konwencje gatunkowe powieści kryminalnych Joanny Chmielewskiej w kontekstach kulturowych. Oczywiście jestem fanką Chmielewskiej i to utrudnia mi pracę ( brak obiektywizmu). Nie mam najmniejszego zamiaru przedstawiać jej jako hazardzistki wink. Na razie układ pracy jest taki: wstęp, 1. powieść kryminalna a Chmielewska, 2. jej poetyka, 3. humor, 4. obyczajowość, 5 recepcja, 6 wnioski (to są tematy robocze, a nie nazwy rozdziałów) Ankieta była zupełnie wstępna, żeby sprawdzić, czy w ogóle się za takie badania wziąć. Na razie u wszystkich gen gracza widać, bo odpowiedź na drugie pytanie jest tak. Sama nie wiem czy warto ten watek przebadać na szerszą skalę. Jeszcze raz dziękuję i chętnie wysłucham waszych rad, co w takiej pracy Waszym zdaniem koniecznie znaleźć się powinno. Nie zaglądam tu codziennie, więc przepraszam niecierpliwych smile.
      • groha Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 30.06.17, 16:18
        No i wszystko jasne. Dziękujemy.
        Niestety, z powodu braku genu gracza, jako doradca też jestem kompletnie do bani, ale mocno trzymam kciuki i z całego serducha życzę powodzenia.
      • balamuk Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 30.06.17, 17:52
        O, fajnie, dzięki. A dla mnie parę minusów za defetyzm. wink
        • czekolada72 Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 30.06.17, 20:39
          Przyjemne rozczarowanie smile
      • stara.gropa Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 30.06.17, 22:32
        Badaj mnie. Uwielbiam się hazardować. Że o zagadkach nie wspomnę.wink
        • groha Re: Ankieta dla fanów J.Ch. 30.06.17, 22:53
          O fiu fiu, doktorantko, ależ ci się trafił wspaniały egzemplarz badawczy. Łap szybko i badaj! Nie ukrywam, że chętnie na to popatrzę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka