se_nka0 01.03.24, 10:07 Snieg będzie albo nie będzie. Słońce bedzie albo nie będzie. Ale forsycje - to pewne - lada chwila zrobią się żółciutkie Kolorowa fotka na zamówienie Eulalji Dobrego dnia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 01.03.24, 10:21 Miło zobaczyć coś ładnie pewnego. Jestem pełna podziwu dla swojej bystrości, już pierwszego dnia zakumałam, że mamy nowy miesiąc, no, no, no, do czego to dojdę w kwietniu! Dzię! Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 01.03.24, 10:38 W kwietniu będziesz miała czerwiec i nie będziesz wychodziła z wody Pięknie Senko z tą forsycją. Żółte próbuje się przebić przez białawy kożuch. Dobre utro Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 01.03.24, 16:56 Powolutku wracam do życia, z malutką przerwą na rodzinny pogrzeb. Bardzo!!!! Dziękuję wszystkim za pamięć ❤️❤️ Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 01.03.24, 21:19 Nieźle ci przywaliło, Czekolado! Dochodź do siebie i wracaj! A fioletowe ładne. Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 02.03.24, 08:40 Rodzince strzeliło. Już 39. Kiedy to minęło? Bardzo lubię fioletowe. Buro strasznie, nawet się nastawia na reżyserowanie. Bardzo podobnie było 39 lat temu. Czyli pogoda - żadna wróżba. Czekoladzie puuuuuuuuuuuf, żeby szybko dochodziła. Cześć. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 02.03.24, 09:33 Pożyczam! I fachowców potrzebnych na każde gwizdnięcie! A w pogodzie koniec rozpusty, dżdżysta sinica. Cylulado i Eulalko, nawet tiptopkami, ale obie w pieriod! Dzię? Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 02.03.24, 09:48 Kolejnych 39🎂🍀🐘🥂 U nas aż plus 7, szaro,buro i ponuro oraz 🌧️🌧️🌧️a w ogródku zatrzymało się na białym z kapka różu 🤔fioletu 🤔 Miłego Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Marzec się czai ;) 02.03.24, 13:02 Czytam o kwitnących krokusach, co mi przypomniało, że w ub.roku i moje kwitły. Teraz nie widzę. Więc szukam. Szukam - no gdzieś powinny być I eureka! Są - kikuciki ze 2 centymetrowe wypatrzyłam Poczekamy, widocznie opóżnione w rozwoju w tym roku. Wszystkie kolory piękne wczesną wiosną, każdy daje nadzieje, że to już. A kalendarz chyba się cofa, bo wiosenna pogoda się kończy. Co wykorzystaliśmy to nasze. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 02.03.24, 16:58 No, Czekolada wróciła. U mnie wiosna taka sobie... Bry. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 02.03.24, 21:09 Przeczytałam sobie LUTY, naprawdę mnie zamglilo, kochane jesteście. Moje padnięcie nastąpiło dosłownie dwa dni po diagnozie u weta. Ryś póki co wygrał kolejne 4 tygodnie, ale zasadniczo jest to leczenie paliatywne.... Walczymy, na bieżąco wspiera nas Bratanek, który robi zastrzyki witaminowe. I tak jak,nie urażając!!, Eulalija - jazdy metr dalej spaceru - to sukces 👌 Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 03.03.24, 09:02 Tak masz jak ja czytając grudzień, styczeń i kawałek lutego. I tego będziemy się trzymieć jak pijany płota Pogodnie się zapowiada. Wprawdzie żółte w białawym płaszczyku, ale zawsze milej. Hej! Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 03.03.24, 11:35 No to jeszcze Balamuk się musi wygrzebać spod góry robót i mamy 90% stanu. Udaję się do miast, mam nadzieję szybko wracać... Bry. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 04.03.24, 12:32 ano tak...... zeby tylko nie lało, bo parasol w chałupie.... Miłego Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Marzec się czai ;) 04.03.24, 18:11 U mnie kropiło i dalej kropi. Ale wią ? Z balkonu, w oddali widać, że się błyska. Zimowa burza wzdłuż Wisły leci. Pomieszanie z poplątaniem. I do tego spaaać się chce Dobrego dnia. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 05.03.24, 06:54 U nas nie błyskało, ale lało, i niestety dalej .... a w prognozach pokazywali słonce.... Miłego Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 05.03.24, 08:46 A ja miałam dwa przepiękne dni, słoneczne i ciepłe. I znów dotknęłam innego świata. Chyba z rok nie jechałam pociążkiem. Niedziela z lekka po południu, młodzieża wraca do szkół, tłok, wszystkie miejsca siedzące obsadzone, sporo ludzi stoi. I wszyscy, oprócz mnie i pana na siedzeniu naprzeciwko, który piastował w objęciach ślicznooką sunię, z nosami non stop w srajtfonach i przebierający kciukami! Starsi i młodsi, siedzący i stojący! A miałam niezły ogląd, bo zanim siadłam naprzeciw pieska, przeszłam cały wagon, żeby nabąść bilecik u pana końduktorka! Chyba już jestem całkowicie wyautowana ze współczesności. I nawet mnie to nie martwi. Dziś zsiniało, na razie nie pada. Bry. Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 05.03.24, 08:49 Nic nie błyskało, ale było ponuro. Dziś psimrozek, buro, mokro. Senko, a z której strony masz Wisłę? Bo jeśli na zachodzie, to będziesz miała piękne lato. Hej. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Marzec się czai ;) 05.03.24, 09:55 Na południowym wschodzie i wschodzie Lato życzę sobie miec piękne, niezależnie od położenia Wisły Sino ale bez wiatru. Może by tak działkowe krze odwiedzić, póki przymrozków nie ma ? Pomyślę. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 06.03.24, 09:50 To musisz Wisłę przekopać w inne miejsce Pierwszy grzmot trza z zachodu usłyszeć Sino, ponuro. Półmaraton z kuchni do komputera powolutku ale bez zatrzymywania. Ewo, co u p.Małgosi? Jak Agatka i Tygrysek? Cześć. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 06.03.24, 09:53 Pada snieg, pada śnieg, dzwonia dzwonki..... Idą Święta! Miłego Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Marzec się czai ;) 06.03.24, 10:08 Zima przecież trwa U mnie podlewa brrrr. A tak ładnie wyglądały osiedlowe porządki.Ekipa się uwijala az miło, czyściej się zrobiło. I zazieleniło. Nic to poczekamy. Brawo Eulalijo, postęp widać. Kciuki wciąż trzymane. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 06.03.24, 10:41 Agatka nadal czajnikuje, ale powoli idzie ku dobremu, Tygrysek i Bruno niedługo jadą na swoje. To kretyńskie fb nadal robi Gosiance koło pióra, choć były interwencje posła, Sutryka i audycja w radiu; ba ja jako znana handlara bronią i zwierzętami mam nadal knebel na wszystkich grupach - do 14 marca. Kitulka z działek, Kleo, po sterylce nie wraca - ma fantastyczny dom. A i u mnie pogoda do dudy, ale żeby taka ekstrema sniegowa jak u Czekolady to nie. Rano się zaprowiantowałam cieleśnie i duchowo, więc ... Bry. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 06.03.24, 16:24 No i po sniezycy, teraz leje.... Eulalijo, wspaniałe postępy 👏👏👏 Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 07.03.24, 09:08 Świeci Od razu milej. Pierwszy raz spałam na prawym boku. Wiem, że to dziwnie brzmi, ale lewa cholera nie dawała się ułożyć na biednej, zmęczonej prawej. A dziś się udało! Cześć! Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 07.03.24, 11:02 Czyli już możesz na dowolnie wybranym boku! Super! A u góry rzeczywiście jakieś niespotykane zjawiska kolorystyczne! Teraz dla odmiany Balamuk nam padł od natłoku obowiązków... Dzię! Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 07.03.24, 11:57 Dowolnie, jak dowolnie Na razie jest to prawy bok Ale jak się nie ma, co się lubi, to się śpi na prawym boku Nadal strasznie widno. Żebym się tylko nie przyzwyczaiła Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 07.03.24, 15:40 Plus dwa stopnie, mżawka albo pizdzi i ogólnie jest zimno. Oczywiście, na takiej Syberii jest jeszcze zimniej. Oj Eulalijo, jak ja Cię dobrze rozumiem!!!! Spanie na dowolnie wybranym boku to jest mega przyjemność!!! Pomijając boki to w ostatnim miesiącu doświadczyłam takiego uczucia szczęścia gdy po kilku nocach na siedząco - mogłam przespać się w ogóle na leżąco!! ✊✊✊✊✊ Miłego Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Marzec się czai ;) 08.03.24, 07:25 Oby tradycji stało sie zadość Dobrego dnia. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 08.03.24, 07:56 Dobrego, cieplutkiego, milutkiego !!! Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 08.03.24, 08:06 Tradycja to fajna rzecz. Trzymajmy się! Widno mam. Hej! Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 08.03.24, 10:09 I łodygą do góry! Dzię! Balamuku, kuku, ku.... Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 09.03.24, 08:23 Znowu świeci Cudnie. Pół nocy przespałam na lewym boku. Jeszcze cudniej! Dzień dobry. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 09.03.24, 14:15 Teraz owszem świeci i jest aż na zerze. Rankiem była mleczna szyba ,a w nich kilka stopni mrozu, no ale ci się dziwić, w końcu święta niebawem 😁 Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 09.03.24, 17:57 U mnie też rano szron, ale potem pięknie. Czyli jednak wypypciałam, Eulalijo, już na dowolnie wybranym boku! Idź dalej jak burza! Czór! Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 10.03.24, 08:43 Tak Pycio, pięknościowo wypyciłaś. Dziś też kawałek na lewy boczku zaliczyłam. Mamy dziś czterdziestu rozbójników. MLP buziaka dostał. Psimrozek jest. Żółte w białej woalce jest. Wiaterek niewielki jest. Inwentaryzacja zrobiona. Cześć. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Marzec się czai ;) 10.03.24, 12:28 Są! No są, a myślalam, że przepadły Krokusiki na działce Dobrego dnia. Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 11.03.24, 09:01 Ślicznościowe zmieniło się w ponure. Solidnie wieje. Ahoj. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 11.03.24, 10:10 W nocy lało, teraz niby nie, ale kto wie co dalej.... Przez dwa pół-dnia robiłam porzadek na kuchennym regale. Wyciągnęłam z niego wsie tomiszcza i nazad ułożyłam idealnie. I jak już zachłysnełam się idealam - znalazłam stosik kolejny.... Problem w tym, że na regale nie ma miejsca już... A na myśl o przekładaniu - robi mi się słabo..... Milego Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 11.03.24, 10:22 Mnie się robi słabo na myśl o jakiejkolwiek robocie. Zleniwiałam doszczętnie. Sino, czyli do dudy. Bry. Odpowiedz Link
groha Re: Marzec się czai ;) 11.03.24, 14:49 < Mnie się robi słabo na myśl o jakiejkolwiek robocie. Zleniwiałam doszczętnie. To nie lenistwo, Ewo. To energooszczędność! Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 11.03.24, 15:49 Groha! Nasze zaginione Słoneczko. Cześć. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Marzec się czai ;) 11.03.24, 16:33 Omatkoicórko Groha nasza. Moje myśli Cię ściągnęły, bo to trzeba zaplanować i balkon powojem obsadzić. W ub.roku posialam w jednej doniczce, zeby pięknie mi zasłonił i udekorował. Urosłu trzy sznureczki, które gołe leciały do balustrady i tam się owijały. Czasami nawet jakiś kwiatek na nich zakwitł Także nie bardzo mi wyszło Fajnie, ze jesteś. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 12.03.24, 12:16 Buro, sino, mokro, duje. Ja nie żyję Noga mnie nie boli! Cześć. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 12.03.24, 12:48 Eulalijko, to jak tu pisac - że sie ciesze, ze nie zyjesz? hmmmmm glupio w sumie..... Szaro, buro i ponuro, a do tego mży.... Miłego Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 12.03.24, 13:11 Eulaluniu, no to jakaś stypka na wesoło? Rano się zanossiło, ale pięknie się rozsnułło i czas powycieczkować nałonnie. Dzię! Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 13.03.24, 12:44 Buro, mokro. Niestety, wstałam z tym martwych A tak fajnie mi było wczoraj, bez pigułek, bez pozycji horyzontalnej. Ech żyzń... Dziń dybry. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 13.03.24, 12:57 Ano, i skuczno, i grustno, i niet komu mordu obit"... Siiiiiiiino, ale jakby.... Głupio chyba smierci życzyć? Bry. PS Groho, jeśli moje nieróbstwo cię przywołuje, poslusznie hlasim, że nadal do góry bdziuchem! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 13.03.24, 14:10 Kraina Deszczowców ma się nad wyraz dobrze.... Też nie wiem czego życzyć... Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 13.03.24, 14:43 Jednym słowem, zrobiłam Dziewczynkom problem. Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 14.03.24, 08:55 Buro, ale jakby jaśniej. Trzy półmaratony i dwa odcinki specjalne. Chyba trochę odpocznę. Cześć. Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 14.03.24, 08:55 A! I KP jest z filmikiem. Słodkie dziewczynki. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 14.03.24, 09:18 No, no, Eulalijo, rok olimpijski zobowiązuje. Chłopcy obaj już w domu, a dwie zakonniczki już się bawią, nie czajnikują. Obudziłam się, a tu żółte wali jak gÓpie. Ale zaraz mu przeszło. Sino i dodudnie... Bry. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Marzec się czai ;) 14.03.24, 10:25 Zawstydziłam sie po maratonach ( gratulacje) Eulalji Trza sie ruszyć, bo w miarę spokojnie za oknem.A różne sprawy same się nie załatwią. Asiu z Północy i Balamuku z Południa, a podrzućcie troszkę wieści, bo tęskno. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Marzec się czai ;) 14.03.24, 11:32 Jestem, jestem ale jakoś nie garnę się do internetu. Wiosenne nicnierobienie czy cuś, przestój mam 😃 Ale porzàdki w szpargałach wykonałam natrafiajać na chmielewskie pamiàtki. Jest tego sporo 😁 Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Marzec się czai ;) 14.03.24, 14:13 ,,przestój mam.,, - przestój też potrzebny. Organizm zresetowania wymaga Bażanta sobie - ale to ja - nie przypominam. Czyżbyś Asiu z Grohą polowanie nań uskuteczniała ? W każdym razie sposób użycia przynęty bardzo interesujący Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Marzec się czai ;) 14.03.24, 14:33 Bażant był mój, pieruńsko upierdliwy i chyba skarżyłam się aż za bardzo bo Groha wraz z Goposem zmontowali wspólnie pułapkę. Etykietę nadal mam w drogocennych szpargałach. To już prawie, pi razy drzwi, dwie dekady. Z zaokràgleniem i bez przecinka. Eulalija kiedyś liczyła wyniki plebistytu na najlepszà ksiàżkę Guruy z czterema miejscami po przecinku, taka dokładna. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 15.03.24, 08:22 W nocy mrrroz, swietem - skrobanie szyb we mgle. Miłego Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 16.03.24, 11:59 No i dalej śpio... A tu ZMD półdudkiem mówi, że Agatce i Meluni będą potrzebne paszporty! Ta Hitchcockowa mnie o zawał kiedyś przyprawi! Dzię! Dzię! Dzię! Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 16.03.24, 12:42 Nie śpię, ino miałam drobną przerwę w życiorysie. Najpierw o pamiątkach/relikwiach. Jedna mi kiedyś krzywdę zrobiła. Miałam piękny duplom, ze wstęgą... W szkło prawie kryształowe go oprawiłam i powiesiłam. I co zrobił on? Zleciał ze ściany, szkło popękało solidnie, trochę poprzecinało duplom. I moje palce kiedy zbierałam katastrofę. A duplom zlany krwiom serdecznom wylądował w śmieciach Miałam kubki dwa... Mam jeden. Ale mam jeden ranking z autografem Guruy. Ech, wspomnienia... Przyjrzałam się takiemu jednemu na zdjęciu... Niedawno byłam w szpitalu... Odszczekam i pod stół wlezę jak przyjdzie iść na pogrzeb. Świeci albo pada. Aktualnie to pierwsze. Ma się burzyć, uszy umyłam, żeby usłyszeć gdzie pirzgnie. Cześć. Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 16.03.24, 12:44 O matkobuskoczęstochósko, ale się rozpisałam... Kto to Ewo ona Hitchcockowa? Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Marzec się czai ;) 16.03.24, 14:45 Pisz, pisz Eulalijio. Tyle dobrego co czlek przeczyta, bo pogoda w kratkę. Njagorsze, że znowu nocne przymrozki zapowiadają. Z działki nici, trzeba będzie w domu się zająć. Sprzątaniem ????A robilam wszystko, żeby nie Dobrego dnia. Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 16.03.24, 15:16 Zburzyło się u mnie. Czekolada niech się do stolicy przeprowadza: Lato ma być pieknościowe. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 16.03.24, 15:24 No kto by jak nie Gosianka, która mnie czasem suspensuje nie gorzej od Alfreda! Agatka i Melunia to przemiłe kitulki, ale takie zwykłe zakonniczki, można by się spodziewać kłopotów w znalezieniu nowych domków, a tu BUM, paszportów im trza! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 16.03.24, 16:14 😁😁 Póki co gradobicie, kulki wielkości zielonego groszku 😱 Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 17.03.24, 10:59 Trochę widno, trochę ciemno. Piorunowało wczoraj. Wieczorem jeszcze dolało solidnie. Kto sieje w błoto, ten zbiera złoto. Rolnicy! Do siewu!. To znaczy działkowiczki, doniczkowe ogrodniczki. Coś bredzę. Spałam za długo czy zjadłam za mało? Cześć. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 17.03.24, 17:02 Oooooooo, a tego nie znałam 😱miliarderka powinnam już być.... Pizdzi jak w kieleckiem, przymrozki zapowiadają.... Poogarnialam nieco i idę legnąć z książczyną Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 18.03.24, 08:49 Ponuro. Białe leci, drobniutkie. Nim doleci, rozpuszcza się. To nie jest dzień dla tygrysów Hej. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 18.03.24, 09:27 W nocy psi mrozek + mocno lecacy, a potem zalegajacy, śryz. Słoneczkosię pojawiło i znikło.... A w firmie zaraz tez zacznie mrrrozic.... Cieplutkiego wszystkiego Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 18.03.24, 10:03 U mnie tak peryskopowo na plusie, żadnych białych, ale sino... Cykulado, jakiś horror służbowy zapowiadasz? Lenię się nadal, nie mam nawet - jak Senka - woli do najprostszych robót domowych. Zawsze lubiłam pana Kałużyńskiego. Eulalijo, do zakonniczek dołączył młodziutki Chrupek, jakiś filmik jest na tubce. Balamuk nas bezsłownie ciepłym moczem?????????????? Bry. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 18.03.24, 13:27 Chrupcio wypuszczony z klatki doąacza do panienek. www.youtube.com/watch?v=X8YWNikpC7Y Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Marzec się czai ;) 19.03.24, 07:57 Jak miło otworzyć oko i słońce zobaczyć. Od razu inne samopoczucie. Hej ho... Dobrego dnia. Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 19.03.24, 08:55 Też świeci Ale ujemne cztery wykombinowało. Cześć. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 19.03.24, 12:05 Żółte od rana, plusowo. Chrupcio już domu! Dziś przyjeżdża nowy chłopczyk, Agatka i Melunia jeszcze kilka dni siedzą i do siebie! Pojechałam na areał, przycięłam iwnorośl i doszłam do wniosku, że starczy harówy na dziś. Dzię! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 19.03.24, 13:04 W sumie to temperatury w okolicach 16 stopni plus nieszczelne okna - to jest to jakis horror firmowy ..... Sloneczko, błękit na nieboskłonie i mrrrroźny wiaterek. Muszę zrobic rozpiske co mam robic na najblizsze dni, bo jednak skleroza postepuje.... Wczoraj ogarnelam pol jednego grobowca, ale marnie mi szło.... W domu - przygotowalam nowe zasłony i firany, ale z myciem okien czekam az skoncza sie nocne minusy. Miłego Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Marzec się czai ;) 20.03.24, 08:06 Patrzcie jakiego pięknego kwiatka namierzyłam w internecie. Kwiatek wariat, zupełnie jak wymyślony. Cześć, u nas zero, ociepliło się. Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 20.03.24, 08:18 Bardzo ładnie też się nazywa. U mnie buro, trzy dodatnie. Ale nic to. Boćki lecą. Hej. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 20.03.24, 08:37 A powinien się nazywać poklon. Temperatura warszawska, sinawo. Chrupcio już u siebie. Mus coś zrobić, ale Niechcica Bogumiła taka, ze aż strach! BRy. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 20.03.24, 08:39 Wczoraj umyłam okna balkonowe w kuchni - jestem z siebie niezwykle dumna! Zawiesiłam tez nowe firany. Zbaczy one sa chyba najstarsze z tych prl-owskich, no, w kazdym razie zdecydowalam, ze na wiosne, zanim zasloni nas brzoza i lipa na fulll - beda te. Osobiscie - mam sporo zastrzezen, i nawet bylam gotowa je jeszcze przed Wielkanoca zmienic, ale... wchodzi M do kuchni i mowi - o jakie ladniutkie firanki! No to nie bede swinia i mu je zostawie.... Ale dumam nad sugestia co do okulisty Switem ciemnym skrobanie zamarznietych szyb, ale jednoczesnie nad łbem przeleciał klucz mocno swiergocacy ! Miłego Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Marzec się czai ;) 20.03.24, 14:19 Kwiatek cudak Ale ladny. Zapowiadali sino, a mam cud słońce. Odżylam Wiosna astronomiczna dzisiaj, to i plenery wiosenne. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 21.03.24, 08:15 Świeci. Ale się woalkuje. Wiuwa, coś pewnikiem przywiuwa. Cześć. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 21.03.24, 10:14 Taaaa, w stolycy nieźle, a u nasz na prowincji i w nocy kapało, i tera... Do dudy, rzecz jasna. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Marzec się czai ;) 22.03.24, 19:49 Czy ktoś, kiedyś wpadł na pomysł, żeby sobie pizzę na kolację zrobic ?? Powiadam Wam, nie robcie tego Co posiane na działce, to pewnie ładnie rośnie pokropione przez deszcz. W następnym okienku pogodowym c.d.n. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 22.03.24, 20:19 Hmmmmm wielokrotnie jesteśmy zapraszani na pizzę, na kolację, która to pizzę od A do Z robi mój Brat.... I on nie narzeka🤔my też nie 🤔 Padaaa Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 22.03.24, 20:19 Hmmmmm wielokrotnie jesteśmy zapraszani na pizzę, na kolację, która to pizzę od A do Z robi mój Brat.... I on nie narzeka🤔my też nie 🤔 Padaaa Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 23.03.24, 19:22 A u nas dziś tak.... lovekrakow.pl/aktualnosci/wichura-przechodzi-przez-krakow-na-os-kazimierzowskim-powalone-drzewa-w-prokocimiu-silny-wiatr-zerwal-balustrade_55797.html Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 24.03.24, 09:45 Próbowały mnie zabić. Mandarynki, niewdzięcznice. Zjadłam dwie, w piątek, koło pierwszej. Koło trzeciej zaatakowały. Trzymały mnie łajzy do wczorajszego wieczora, tak koło 20-ej dały sobie spokój. Zrobiły ze mnie neptka strasznego. Ale się nie dałam. Dziś już dalej widzę, więcej słyszę, ale będę ostrożna. Kawałeczek suchego chlebka i przegotowana, dość ciepła woda. Burza była u mnie wczoraj, solidna. W nocy też wiało jak głupie. Dziś ponuro i wilgotno, ma się burzyć. Neptuś wita Was. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Marzec się czai ;) 24.03.24, 09:48 Czytalam o Krakowie. U mnie spokojnie popadalo a u Was tyle szkód wyrządziło. Zielono się robi, tylko słonca mało. Posialam sobie rzeżuchę, trochę z rozpędu, bo jak mam nasiona.... Jednak do tego zapachu nie moge się przyzwyczaić. Nie lubię. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 24.03.24, 10:50 O rany, Eulalijo, pewnie się z wiekiem alergizujesz! Ja na chemię, choć na jedzonko byłoby lepiej dla linii. A rzeżucha jedzeniowo czy ino koszyczkowo, Senko? Się poprawie, póde se na jarmarek. Dzię! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Marzec się czai ;) 24.03.24, 11:36 Ale żeby mandarynki ?? I uwierz tu, ze owoce to samo zdrowie. Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 24.03.24, 11:43 Kiedyś mówili, że sport to zdrowie. I bardzo duża część mężczyzn sporty ... paliła Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Marzec się czai ;) 24.03.24, 13:19 Nagła alergia na mandarynki toż to by była złośliwość podła. Zatruć się można choćby i powietrzem. Hej, robota mi zupełnie nie idzie, no na każdym froncie niechciej panuje. Wiosennie niby czycuś Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 24.03.24, 14:40 Też posialam,ja uwielbiam jeść, więc będzie dekoracyjnie, a zaraz potem do zjedzenia. Co do mandarynek, to M ostatnio wpadł w szał,i szoruje każda przed obraniem,ostrze na to z powatpiewaniem,ale... Może ma rację? Zdrówka Eulalijo! Tak Denko,porobiło wczoraj szkód mnóstwo,a o i bałaganie nawet nie wspomnę. Dziś od rana lało, teraz wylazło słoneczko,ale w międzyczasie jak pizdnelo, to aż zamarłam, ale na szczeytl była chwiłka, uffff . Tfu tfu tfu! Miłego Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 25.03.24, 09:38 Nie przeszło. Nie świeci. Do dudy. Balamuku, tak się nie robi... Bry. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 25.03.24, 14:13 Oczywiście miało być Senko!! Przechodzi, odchodzi, przychodzi - zasadniczo leje z małymi przerwami na słonko i białe chmurki na błękicie. Po czym ciemnobura chmura i nazad leje. Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 26.03.24, 08:53 Bardzo mi się podobała Twoja Denka Czekolado Znowu nam lata jakiś fohofhoh Balamuku, bo do raportu każemy stanąć! Strasznie widno u mnie. I trawniki zielone Hej. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Marzec się czai ;) 26.03.24, 13:29 Cześć, Balamuk żywy i obiecał się pokazać tylko nie raczył oznajmić terminu. Poczekamy i ochrzanimy miłośnie 😍 Właśnie mi śnieg się rozpadał Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 26.03.24, 13:53 Lato jak nic! Przed świętami nie zaryzykuję, bo mam wyjazd do idolęcia idola, ale zaraz po powrocie, jeśli nadal będzie taka pogoda, zaczynam sezon pływalny i nic mnie nie powstrzyma! Zuy Balamuk, zuy! Dzię Asi i dzię! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Marzec się czai ;) 26.03.24, 15:49 ,,sezon pływalny...,, - od samego czytania zimno mi się robi Mimo cudnego słońca, opatulona ciepło po działce latalam. Fakt, ze w plenerach slicznie no, wiosna ! Dobrego dnia. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Marzec się czai ;) 26.03.24, 17:11 Senka tak ladnie czysci? Tak trzymac prosze, buzka. Znow zglosilam spamera do wyczyszczenia zebysmy go nie widzilay, ale pewnie wroci pod innym nickiem. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Marzec się czai ;) 26.03.24, 17:24 No nic, baczenie zachowane. Długo gad nie powisi. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 27.03.24, 09:42 A jakoś nie było chętnych do mieniania się, Eulalijo, więc trwam przy swoim. I rozumie, i postanowieniu. Drugi z kolei słoneczny dzień, no, no. A gada nawet nie zdążyłam zobaczyć, migiem zniknął musi. Dzięęęęęęęęęęęęęę! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Marzec się czai ;) 27.03.24, 09:54 Ale przekreslone watki widzisz. Gada chcialas w naturze, czy co? czesc. Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 27.03.24, 10:42 Ja wczoraj rano ciachałam gada. Ale nie wiem do kogo się skarżyć, więc nie zniknął. Sprawczość Asiu masz dużo większą Wieje jak nie wiem co. Trawniki zielona, aż oczy bolą. Widno straszliwie. Znaczy ogólnie pięknie jest. Fajnie Asiu, że dopadłaś Zagórzankę, trochę się uspokoiłam. Ewo, co u panienek? A rozpoczęcia sezonu życzę Ci jak najwcześniejszego! Cześć! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Marzec się czai ;) 27.03.24, 14:01 Eulalija trzyma rękę na pulsie Maj powiadam Wam, maj w marcu . Tylko wietrzysko wieje. I kolorowo, nawet bardzo - w sklepach Mrowie a mrowie wszystkiego, ze przejść nie można między regałami. Nawet ,,starodawne,, jajka-psikawki widzialam - pamiętacie takie ? Chcialam szybko przelecieć, kupując co muszę, ale niedasie. Dobrze, że mój M lubi robic zakupy, co skrzętnie wykorzystuję. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
balamuk Re: Marzec się czai ;) 27.03.24, 22:06 No już, już. Nawet miło, jak człowieka ktoś tak miłośnie ochrzani! Popiołem się nawet mogę posypać. Ogólnie ciężkie terminy na mnie nastały, różne decyzje musiałam (i dallej muszę, niestetyż) podjąć, przywalenie robotą to tylko część zabawy. Ale właśnie skończyłam jedno takie fuj, wobec czego powolutku wrócę do świata, bo się stęskniłam. PS Za rekonwalescentki kciuki trzymałam i trzymię. PS 2 Zapomniałam dodać, że do kompletu mamy remoncik u teściów i ciągną do nas pielgrzymki w celu siku, a teściowa w ogóle się do nas przeniosła. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Marzec się czai ;) 28.03.24, 05:36 ,,teściowa w ogóle się do nas przeniosła.,, - i wszystko jasne Dasz radę Balamuku, natłok przetrzymasz i już będzie z górki. Widzę, że jakiś.... nas pokochał, a sio ! Muszę dzisiaj wyjechać, stąd pobudka jak do dojenia krów. Dobrego dnia, Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 28.03.24, 08:21 Co ta starość robi z człowieka! Kto to widział, żeby z własnej i nieprzymuszonej wstawać o tej porze! Nawet bez wyjazdu! Każdy remont ma swój koniec, Balamuku. Miło cię widzieć. Panienki, Eulalijo, jeszcze prawie trzy tygodnie muszą czekać na wyjazd. Mają się dobrze, żarełko rąbią jak młodzi drwale. Będą mieszkankami kraju z Alpami i bankami. Wczoraj dobiła trzecia. Nówka jest śliczna, właśnie trwa plebiscyt na imię, moja propozycja na pewno nie wygra - Zenia, na cześć Zenona z Kition, bo kitka ze stoickim spokojem ignorowała zalecanki ciotki Gosianki. Sino. Bry. Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 28.03.24, 08:55 Brak filmików jest dla mnie przykrością przeogromniastą A panienki jadą razem czy do dwóch pałaców? Trochę ponuro i nadal wiuwa. Balamuk wygrzebany to sama przyjemność. Hej! Odpowiedz Link
balamuk Re: Marzec się czai ;) 28.03.24, 09:40 Senko, teścowa jest kochana i fajnie, że możemy jej dać azyl. Dla równowagi zaczął przeciekać kibelek, czyżby w wyniku nadużycia?... A na łykend zapowiadają 28-29', kto chce, może mi zazdrościć, ja powiem tylko auć. Cześć. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 28.03.24, 16:31 Na łykend zapowiadają aktualnie 24, ale kilka dni wcześniej 27-29, w takim tempie okaże się, że z trudem jest 4-7... Miał być ten tydzień piękny i słoneczny - jest dokładnie jak w garncu - ciepło, zimno, 🌞🌧️🌦️ale najgorsze w tym że pizdzi aż mocno niemiło 😭Dziś na nic kolejny alert 😭 Balamuku,miło Cię widzieć ponownie. W sumie jak remont już trwa,to kiedyś się skończy, a dla mnie najgorsze to go zacząć 🥴🥴 Miłego Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Marzec się czai ;) 28.03.24, 17:57 No prosze, wystarczylo postraszyc i juz jest Balamuk. Witaj corko marnotrawna czy jakos tak. Napisalam czwarta prosbe o wyczyszczenie forum ze spamu, ale chyba juz swieta w derekcji. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Marzec się czai ;) 29.03.24, 13:58 Klasy kierownicze i wałkonie mają więcej wolnego. Wesołego jajca i SPOKOJU pożyczam już, bo jutro srana udaję się. Dzię, dzię, dzię. Wałkonna Odpowiedz Link
eulalija Re: Marzec się czai ;) 29.03.24, 14:19 Blady świt Cię poderwie? Smacznego Dyngusa Znikniętam przez chwilę. Hej, hej! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Marzec się czai ;) 29.03.24, 14:53 No i posprzàtane. Wesołych Świąt 🐥 🐣 🌼 Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Marzec się czai ;) 29.03.24, 15:36 O, porządki widać. Jak świątecznie to świątecznie Ciepłych, spokojnych Swiąt. Odpowiedz Link
felis2 Re: Marzec się czai ;) 29.03.24, 19:48 Ropuchy się obudziły. I nietopyrze Żadne zimne ma nie wracać, bo źwierzątka zmarzną Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Marzec się czai ;) 30.03.24, 15:00 Wszystkiego co najlepsze na Święta i po Świętach 🥚🐣🐤🐥🐔🐓🐰🐇 Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Marzec się czai ;) 31.03.24, 17:42 Dotarł i w moją okolicę ten pył saharyjski. Wszystko jak za mgłą. I okna świeżo umyte zasypie Dobrego dnia. Odpowiedz Link