bumbecki 09.05.05, 16:20 Koleżanki i Koledzy, przypomnijcie jaki tytuł nosi nowe wydanie Aneksu. chcę je nabyć, bo podobno są tam rzeczy których nie ma w Aneksie ale nie wiem czego szukać... bo to pewnie jakaś "piąta młodość" ale nie jestem pewna ) ABumbecki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edeka5 Re: Aneks do Autobiografii 09.05.05, 19:35 Nowy aneks nosi tytuł "Wtórna młodość". Też musiałam nabyć. Ponad rok temu był dostępny w Traffic'u. Póki nie dostaniesz, mogę pożyczyć. Odpowiedz Link
grazyna10 Re: Aneks do Autobiografii 09.05.05, 22:29 Mozna kupic na Allegro. Wlasnie kupowalam Autobiografie i aneks jest tez. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Aneks do Autobiografii 10.05.05, 10:54 a możesz kupić dwa ? ))))))))))))))) pozdrowionka Odpowiedz Link
bumbecki Re: Aneks do Autobiografii 10.05.05, 13:12 no to jak będę kupować to dam ci znać Odpowiedz Link
kmsanczia Re: Aneks do Autobiografii 10.05.05, 13:23 Dzięki za info - ja też jakoś przeoczyłam. Tu np. można kupić: www.ll.com.pl/hurt/product_info.php/products_id/1232 A to ze wstępu naszej Guruy: "Czuję się zobligowana zawiadomić wszystkich p.t. Czytelników, że będzie ono i poprawione, i uzupełnione całkiem rzetelnie, w dodatku niejako dwutorowo, z przyczyn następujących: Po pierwsze, kolejność zdjęć w wydaniu pierwszym jest zupełnie idiotyczna, a to dlatego, że poruszona moim dziełem rodzina dopiero po jego ukazaniu się dostarczyła mi niektóre podobizny i stąd, na przykład, wizerunek prababci na końcu, a nie na początku. Gdzie sens, gdzie logika? Przełożę to chronologicznie. Po drugie, w minionych latach nastąpiła dezaktualizacja tomu piątego, zwanego "Aneksem", część tekstu w nim nie ma najmniejszego sensu i musi ulec zagładzie (nie bezpowrotnej), a resztę powinnam dołożyć ponieważ po trzecie, już zadano mi około tysiąca pytań na temat, jak to było z tym gachem i czy rzeczywiście zbierałam materiały do "Hazardu". Znów zatem odpowiem hurtem i może nawet na wyrost, dzięki czemu "Aneks" przekształci się w zwyczajny tom V. Po czwarte, ponownie zamierzam upiec przy tym ogniu swoją prywatną pieczeń, skorzystać z okazji i skrytykować film, obecnie latający po telewizyjnych ekranach, od czego cierpną mi zęby. Za głupkowate zamieszanie, jakie z tego wszystkiego wyniknie, najusilniej przepraszam." )) Odpowiedz Link
mozambique Re: Aneks do Autobiografii 11.05.05, 10:58 czyli jednym słowem - "wymyslam jakieś bzdury żeby trzaskac kasę". Jakie to wzruszające wytłumaczenie : zdjecia ze stołu spadły, rozsypały sie i wsadziły sie nie tam gdzie powinny. Ale nic to ,jak za rok kasy zabraknie , to sie powie ze jednak ten pierwotny układ zdjęc był prawidłowy a ten skorygowany w supplemencie to sie własnie powtórnie rozsypał,babcia ukradła dziadkowi wąsy i sie w jego mundur przebrała więc dla wyjasnienia sytuacji wydajemy supplement trzeci, w ktorym wyjasnimy że gach nie był gachem a tak na prawde to w ogóle nie istniał. . A , i jeszcze ten tekst , który "nie ma najmniejszego sensu". Tak tłumaczyć sie to może debiutujący grafoman a nie Autorka z wielkim doświadczeniem pisarskim .To na plaster ten text sie tam znalazł ??????? Czy nie lepiej po prostu napisac kontunuację biografii, wszak od ostatniego tomu coś sie chyba wydarzyło. Takim tłumaczeniem czuję sie po prostu zlekceważona, ja - do niedawna jeszcze zakamieniała fanka J.Ch., obecnie już krytyczna fanka. Szanowna Autorko - z pani pozycją to po prostu nie uchodzi... nie uchodzi... Odpowiedz Link
bumbecki Re: Aneks do Autobiografii 11.05.05, 11:52 hmmm wydaje mi się, że "aneks" vel "wieczna młodość" nie jest ciągiem dalszym tylko suplementem do tego co już wyszło. A nowy tom autobiografii dopiero powstaje... pzdr. ABumbecki Odpowiedz Link
kmsanczia Re: Aneks do Autobiografii 11.05.05, 12:31 a Wtórna Młodość jest suplementem do Wiecznej Młodości. Też uważam, że wklejanie tych samych zdjęć w innej kolejności nie ma sensu, ale nie wierzę, żeby Gurua nie poddała większości tekstu przeGurualizowaniu. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Aneks do Autobiografii 11.05.05, 12:38 Zmiany we Wtórnej Młodości nie polegają tylko na przełożeniu zdjęć. Dodanych jest około 100 stron tekstu, czyli mały ciąg dalszy jest. Odpowiedz Link
bumbecki Re: Aneks do Autobiografii 11.05.05, 14:27 jejku zawsze mylę wieczną z wtórną ... ehhh ten Niemiec ... ) Odpowiedz Link