Dodaj do ulubionych

Zebranie październikowe

04.10.05, 12:41
Odbędzie się 14 pażdziernika o godz. 19.00. Jak zwykle w Szpulce.
Bumbecki twierdzi, że wreszcie wygłosi referat, na który tak długo czekamy.
Będzie to też dobra okazja, żeby omówić nasz wyjazd nad morze.
Obserwuj wątek
    • bumbecki Re: Zebranie październikowe 04.10.05, 12:48
      no nie wygłosi ale odczyta! nie dam rady tego spamiętać ... smile
      • asia.sthm Re: Zebranie październikowe 04.10.05, 13:32
        a o czym ten referat ??...bo znowu zapomnialam..wink
        • bumbecki Re: Zebranie październikowe 04.10.05, 13:34
          coś o jażni i cywitatach smile))
      • magdajeden Re: Zebranie październikowe 04.10.05, 13:39
        jak będzie z kartki to ja nie przychodzę. wink
        • asia.sthm Re: Zebranie październikowe 04.10.05, 14:01
          a czym sie je te cywitaty ?
          • xkropka Re: Zebranie październikowe 04.10.05, 14:20
            Wg mnie z chrzanem, z lukrecją mi nie podchodzą
            • asia.sthm Re: Zebranie październikowe 04.10.05, 14:41
              dzieki,
              tez tak myslalam wink
        • bumbecki Re: Zebranie październikowe 04.10.05, 15:34
          no jak tak, to ja nie przychodzę ... wyślę gołębia w zastępstwie ...
          • asia.sthm Re: Zebranie październikowe 04.10.05, 15:58
            lepszy golab na dachu niz Bumbecki z kartka w lapie.
            • bumbecki Re: Zebranie październikowe 04.10.05, 17:33
              no to ja sobie (Tobie) zapamiętam ...
              • asia.sthm Re: Zebranie październikowe 04.10.05, 19:45
                bumbecki napisała:
                > no to ja sobie (Tobie) zapamiętam ...

Do zapamietania to ty wez sobie, kochana Bumbecko, te cywitaty i cywimamy..bo
                temat prelekcji juz ci sie pieknie rozszerzyl i ciekawosc u nas wzrosla.
                Golebia juz masz....teraz tylko tego chrzanu brakuje..
                a juz sie nie bede wtracac tongue_out
            • edeka5 Re: Zebranie październikowe 04.10.05, 18:15
              To chyba będzie takie nasze, nowe przysłowie TWCh smile
    • groha Re: Zebranie październikowe 04.10.05, 14:51
      Cywimamy też powinny być. Bo same cywitaty mogą okazać się lekko dławiące, jak
      nie przymierzając, na przykład, jajko na twardo. Chrzan może tylko utrudnić
      przełknięciesmile)
      • marrtawu Re: Zebranie październikowe 04.10.05, 22:39
        Ci, którzy się stawią na spotkaniu, proszeni są o szybkie kolejno odlicz:
        1. stara.gropa (pozwoliłam sobie odliczyć za Szefową, która na bank się zjawi)
        • edeka5 Re: Zebranie październikowe 04.10.05, 22:46
          2. edeka

Zaraz, zaraz, Marta - odliczasz za szefową, a Ty? Nie wybierasz się?
          • marrtawu Re: Zebranie październikowe 04.10.05, 23:05
            Się rozpędziwszysmile Ofkors, że będę, obiecujecie takie sensacje referatowo -
            rodzicielskie, że chętnie się dowiem, o co biega.
            3. Marta W.
            • stara.gropa Re: Zebranie październikowe 05.10.05, 08:06
              4. Cafeszpulka
              Wiem, że będzie.
              5.G0p0s obiecał,że przyjdzie, a nawet pełnym rezygnacji gestem zgodził się na
              pasowanie.
              Liczymy więc i na Marrtawu.
              Koleżanki pasowaczki - nie zapomnijcie o sprzęcie potrzebnym do ceremonii.
              • edyta95 Re: Zebranie październikowe 05.10.05, 08:18
                ja bym mogła odstąpić od pasowania jednego gOpOsa za drobną opłatą, się
                postaram być, numer 6
                pozdrowionka
                • g0p0s Re: Zebranie październikowe 05.10.05, 10:13
                  Drobna uwaga do 6 - opłatę już uiściłem!
                  • edyta95 Re: Zebranie październikowe 05.10.05, 10:27
                    spodobało mi się, przymawiam się o więcej smile
                    • g0p0s Re: Zebranie październikowe 05.10.05, 10:36
                      Jak to w tym powiedzeniu o palcu było?
                      PS. Teraz to już nie do mnie trzeba się w tej sprawie zwracać smile
                      • edyta95 Re: Zebranie październikowe 05.10.05, 10:42
                        A MOŻĘ BY TAK MNIEJSZE NOMINAŁY Z INNYMI WYBITNYMI ?
                        • g0p0s Re: Zebranie październikowe 05.10.05, 10:48
                          CIIIII !!!
                          • edyta95 Re: Zebranie październikowe 05.10.05, 11:44
                            a na którą godzinę przewidziany referat? bo może się spóźnię ciut (jakby co to
                            nie musicie czekać)
                            • bumbecki Re: Zebranie październikowe 05.10.05, 12:28
                              wiesz, wszystko zależy od gołębia - nie wiem na którą się "dokręci" do
                              Szpulki ...
                              • edyta95 Re: Zebranie październikowe 05.10.05, 13:32
                                lepszy Bumbecki na dachu niż gołąb w Szpulce
                                nie chcę gołębia, Marzenka i tak nie odda
                                • stara.gropa Re: Zebranie październikowe 05.10.05, 13:43
                                  Na dachu? To tam będzie zebranie? Pytam, bo nie chce mi się bez potrzeby latać
                                  po schodachsmile
                                • bumbecki Re: Zebranie październikowe 05.10.05, 14:34
                                  odda, odda tylko trzeba ją ładnie poprosić smile
                                  • marrtawu Re: Zebranie październikowe 05.10.05, 23:37
                                    Ale co to w ogóle za zemsta starszyzny towarzystwa w formie pasowania? Może da
                                    się pominąć ten element, jeszcze nie tak dawno musiałam się czołgać po żwirze
                                    na koloniach i nigdy mi to nie sprawiało rozkoszy.
                                    Idę, bo chcę zaspokoić swoje potrzeby estetyczne widokiem nóg Bumbecki, która
                                    ma zdjąć spodnie. Mówili, że jak u Guruy, Guruy nie oglądałam, więc należy mi
                                    się substytut. Howgh.
                                    • edeka5 Re: Zebranie październikowe 06.10.05, 00:13
                                      marrtawu napisała:

> Idę, bo chcę zaspokoić swoje potrzeby estetyczne widokiem nóg Bumbecki, która
                                      > ma zdjąć spodnie. Mówili, że jak u Guruy, Guruy nie oglądałam, więc należy mi
                                      > się substytut. Howgh.

A tu masz substytut substytutu
                                      tinyurl.com/byzfy
                                      • bumbecki Re: Zebranie październikowe 06.10.05, 09:13
                                        kurde, myślałam, że zapomnicie ....
                                        • marrtawu Re: Zebranie październikowe 06.10.05, 23:52
                                          Wow! Ale substytut substytutu... Tylko zaostrzył mi apetyt.
                                          Moja droga Bumbecko, TAKICH rzeczy nie zapominam nigdy. A Ty, jako prawowita
                                          obywatelka i tak sama powinnaś przypomnieć, co obiecane zostało wprzódybig_grin
                                          • bumbecki Re: Zebranie październikowe 07.10.05, 13:04
                                            hmmm, dla wytłumaczenia - kto inny obiecywał a kto inny ma pokazać nogi ... smile
                                            • g0p0s Re: Zebranie październikowe 07.10.05, 13:41
                                              Ale w ramach jednego nicka.
                                              • edyta95 Re: Zebranie październikowe 07.10.05, 14:00
                                                o to Bumbecki w ramach będzie , no no no
                                                • anchan Re: Zebranie październikowe 07.10.05, 14:11
                                                  W 2 osobach z gołębiem surprised
                                                  • edyta95 Re: Zebranie październikowe 07.10.05, 14:22
                                                    no się nareszcie pojawiłaś smile)
                                                  • anchan Re: Zebranie październikowe 07.10.05, 14:28
                                                    Nie na długo. Zarobiona jestem smile
                                                    Bumbeckie nogi chyba mnie ominą
                                                  • g0p0s Re: Zebranie październikowe 07.10.05, 15:07
                                                    Może będzie fotoreportaż smile
                                                  • klarisa Re: Zebranie październikowe 07.10.05, 15:45
                                                    Miłam zdezerterować ze spotkania, ale się pojawię.
                                                    Co prawda na chwilkę, ale pasowania nie odpuszczesmile)
                                                  • edyta95 Re: Zebranie październikowe 07.10.05, 15:46
                                                    tylko kto weźmie aparat, ja się polecam do robienia zdjęć, ale fotopstryk u
                                                    mnie dopiero od Mikołaja się zapowiada

anchan - wpadaj choć na małą chwilę
                                                  • bumbecki Re: Zebranie październikowe 07.10.05, 16:08
                                                    toż to trójca ... tyle, że nie święta wink
                                                  • marrtawu Re: Zebranie październikowe 07.10.05, 20:48
                                                    Nie irytujcie mnie pasowaniem, bo sama zdezerteruję. Nie wyraziłam jeszcze
                                                    pisemnej ochoty na wstąpienie w szeregi oficjalną drogą, nie?smile
    • gastonlemiel Re: Zebranie październikowe 07.10.05, 23:46
      a czy zapowiadane w relacji z wrzesniowego spotkania uroczyste dokonanie
      sciagniecia spodni przez Bumbeckiego sie odbedzie?Jesi tak, to mze wsiade w
      jakis samolot i przylece. Uwielbiam Szpulke. Acz Szpilka dostarczyla mi niegdys
      wiekszych emocji. Nie wspominajac o Szparce...
      Gdybyscie sie upierali, to tez moge obiecac, ze cos zdejme, np.dzis zakupielm
      bardzo ladne skarpety, chetnie zdejme, zeby sie pochwalic...smile))
      • marrtawu Re: Zebranie październikowe 07.10.05, 23:52
        Mogę się upierać ostatecznie na zdejmowanie czegoś, ale nich to nie będą
        skarpety... musisz przebić Bumbecki!
        • gastonlemiel Re: Zebranie październikowe 07.10.05, 23:59
          zapewniam, ze nogi wczesniej solidnie bym umylsmile Ale jak nie to nie, Sami nie
          wiecie co tracicie (tudziez same nie wiecie itd). Moje stopy staly sie swego
          czasu wydarzeniem pewnej imprezy na Kamionku (Warsaw city, Poland), do dzis sa
          wspominane z atencja przez swiadkow zajscia i w zwiazku z tym tez sobie
          uzurpuje prawo do niebycia byle kim. (czy aby na pewno owo niebycie razem?!).
          • marrtawu Re: Zebranie październikowe 08.10.05, 13:12
            Po prostu cierpię na wrodzoną stopofobię.
            • gastonlemiel Re: Zebranie październikowe 08.10.05, 15:11
              a to co innegosmile rozumiem, ze masz uraz na tym tle. Na to ciezko cos poradzic,
              to fakt. Ale wiesz, trzeba zabic klina klinemsmile
              • iwwabella Re: Zebranie październikowe 11.10.05, 00:05
                A może by tak na bezludna wyspę go, na jakiś czas oczywiście... Wtedy będzie
                całował nawet ślad stopy na piasku! wink
    • ala_s Re: Zebranie październikowe 08.10.05, 16:34
      czy można się pojawić??? raz byłam, baaaaardzo dawno temu i się zaniedbałam sad
      obiecuję jako wkupne przynieść aparat wink tylko niech kto inny robi nim zdjęcia
      bo ja tego, no, nie bardzo ...
      • edeka5 Re: Zebranie październikowe 08.10.05, 20:10
        Przychodź, oczywiście.
        A ja Ciebie pamiętam i żałowałam, że zniknęłaś smile
        • marrtawu Re: Zebranie październikowe 08.10.05, 23:39
          Aprata biorę i tym razem, choć ostatnio nie na wiele się zdał, bo zpaomniałam o
          jego istnieniu, wciągnięta w poznawanie tłumu. Uwiecznimy te wszystkie
          striptizy!! Prywatnie, dla siebie, uwiecznię też wszystkich członków TWCh, ze
          szczególnym uwzględnieniem Szefowej i Ojca Założyciela, których nie miałam
          przyjemności jeszcze sobie pooglądać...
          • stara.gropa Re: Zebranie październikowe 10.10.05, 07:21
            To się będzie działo! Z naszej strony możemy obiecać wszystkim nowowstępującym
            moc wrażeń, żeby nikomu się nie nudziłosmile
            • mariurzka Re: Zebranie październikowe 10.10.05, 11:23
              To ja teraz będę siać prywatęsmile
              Uprzejmie proszę o spełnienie dwóch toastów: 1.za wszystkich nauczycieli z
              okazji ich święta i 2. za mnie z okazji smutnej rocznicy kolejnych urodzin,
              które kilka dni potemsmile
              Pozdrawiam - nieutulona w żalu z powodu niemożności uczestnictwa w spotkaniu i
              niepewna co do wyjazdu do Kielcowa - Mariurzkasmile)
              Ps. Czy ktoś kompetentny wie, jaki los spotkał zamówione niegdyś koszulki
              Towarzystwa? Bo swojej do dzisiaj nie odebrałamsmile)
              • edyta95 Re: Zebranie październikowe 10.10.05, 11:32
                pewnie leżą w ciemnym kącie w szpulce
                • marrtawu Re: Zebranie październikowe 10.10.05, 15:35
                  Za urodziny możemy toastować dowolne ilości trunków, natomiast co do
                  nauczycieli, to spore grono, frustracji którego musiałam doświadczyć niegdyś i
                  doświadczam nadal na własnej osobie, zostanie z litanii wyjętych...(właśnie
                  dzisiaj do reszty zirytowała mnie pewna mało szanowna pani doktor, niech ją
                  piekło pochłonie).
                  P.S. Jakie koszulki???smile
                  • edyta95 Re: Zebranie październikowe 10.10.05, 15:45
                    koszulki z logo Towarzystwa
                    • cytrynka6543 Re: Zebranie październikowe 10.10.05, 23:28
                      A mnie znów szkoda,że nie będę mogła uczestniczyć w tym spotkaniu! Buuuuu!!!
                      Tym razem wybieram się na zasłużony urlop już 12.10. Należy mi się!!! Ostatni
                      był 11 miesięcy temu,więc już się cieszę na tę labę!!! A co z listopadowym
                      spotkaniem?! Może za daleko wybiegam w przyszłość,ale ze mną już tak jest,muszę
                      planować pracę i rozrywki z duzym wyprzedzeniem. I tak już na bank wiem,że w
                      listopadzie będę zajęta 5-tego,10-tego i do 13-tego włącznie,19-20 też
                      zajęta,no więc wydaje się,że znów nie przybędę na spotkanie,bo nie
                      przypuszczam,że spotkanie odbędzie się później. Pozostaje liczyć na to,że może
                      w grudniu się uda,ale za dużych nadziei nie mam. No i obawiam się trochę tego
                      pasowania,po którym narząd mowy zostaje wyłączony z użytku ponoć! Czemu tak
                      straszycie??? Nie chcecie nas poznać i zadierżgnąć nowych znajomości?
                      • marrtawu Re: Zebranie październikowe 10.10.05, 23:35
                        Cytrynko, pocieszyłaś mnie. Właśnie rozmawiałam z koleżanką, którą zastrzeliłam
                        pytaniem co robi w weekend: "Ale przecież wczoraj był weekend...". A myśłałam,
                        że to ja jestem ciągle w biegu, na nic nie mam czasu i muszę wszystko zawsze
                        planować z wyprzedzeniem. Twojego grudnia jednak nie pobiję....
                        • cytrynka6543 Re: Zebranie październikowe 11.10.05, 00:07
                          Droga Marrtowu! Ten "mój" grudzień,to też terra incognita! Wiem na razie,że
                          będę wolna w pierwszy wekend,a potem to już nie bardzo! Duże zmiany szykuję się
                          w moim życiu,więc za nic nie ręczę! Na pewno nie będę osiągalna w realu 10.12,a
                          potem się zobaczy,ale wszak potem niedługo będą święta,więc cóż z tym począć?
                          Wiem,że spotkania odbywają się na początku miesiąca,w pierwszy lub drugi weekend
                          (?),a ja niestety jakoś nie mogę się wpasować w te terminy,choć tak bardzo bym
                          chciała w końcu do was dołączyć!!! Na razie muszę sie pocieszyć kontaktami z
                          wami via Internet,ale mam nieustającą nadzieję na to,że w końcu poznamy się i w
                          realu!
                          • edyta95 Re: Zebranie październikowe 11.10.05, 08:49
                            zawsze drugi piątek miesiąca, czasami robimy wyjątek
                            pozdrowionka
                            • cytrynka6543 Re: Zebranie październikowe,re 12.10.05, 00:28
                              No to i grudzień odpada dla mnie,niestety! Może w nowym roku będzie lepiej?!
                              Pozdrawiam forumowiczów stałych i czasowych i szacowne grono pasujących! To
                              oczywiście była próba wkupienia się w łaski i chęć uzyskania jakichś forów i
                              taryfy ulgowej!?
                  • mariurzka Re: Zebranie październikowe 11.10.05, 14:27
                    marrtawu napisała:

> natomiast co do
                    > nauczycieli, to spore grono, frustracji którego musiałam doświadczyć niegdyś
                    i doświadczam nadal na własnej osobie, zostanie z litanii wyjętych

Będę bronić - nauczyciel też człowiek i czasami potrafi być upierdliwy (a któż
                    nie potrafi??)
                    Pozdrawiam serdecznie i nauczycielsko ze szkółki!smile)
                    • marrtawu Re: Zebranie październikowe 11.10.05, 19:13
                      Toż ja to wiem. Ale niektórym nie daruję, bo w genach to mają...
                      • mariurzka Re: Zebranie październikowe 12.10.05, 10:13
                        marrtawu napisała:

> Toż ja to wiem. Ale niektórym nie daruję, bo w genach to mają...

Uprzejmie donoszę, że ja nie mam, a przynajmniej staram się nie miećsmile Więc
                        może w drodze kompromisu toast za wszystkich nauczycieli - członków TWCh?
                        Chybaby się ich kilku znalazło? smile
                        Pozdrówki!
    • katarzyna.kot Re: Zebranie październikowe 11.10.05, 10:52
      szkoda ze nie okolo godz. 16 - wlasnie tego dnia wracam z rumunii przez wawe i
      bym na spotkanie z przyjemnoscia wpadla (jak na razie jestem chyba jedyna fanka
      chmielewskiej pomieszkujaca w kraju drakuli...)
      • klarisa Re: Zebranie październikowe 11.10.05, 11:55
        Oj tam 16 czy 19 co za różnica.
        Trzeba tylko przestawić 6 do góry nogami i będzie w sam razsmile)
        • katarzyna.kot Re: Zebranie październikowe 11.10.05, 12:47
          roznica jest wielka jak sie po pol roku z kawalkiem do domu przyjezdza na
          urlop...kazda minutka sie liczy smile))
          • marrtawu Re: Zebranie październikowe 13.10.05, 17:50
            Jeszcze muszę wpisać uaktualnienie - mąż całkiem przełożony na inny dzień,
            ważniejsze rzeczy mam na głowie na raziesmile Właśnie w związku z nimi dotrę
            dopiero bliżej godziny 20, serdecznie proszę o zaczekanie na moją skromną osobę
            zanim zaczniecie tortury.
            No i może jakiś wpisik jeszcze, w której części Szpulencji Was szukać - duże
            toto? Nie byłam...
            • asia.sthm Re: Zebranie październikowe 13.10.05, 18:19
              Juz od wejscia cedzisz przez zeby: szkorbut szkorbut i ktos ci palcem pokaze co
              dalej.
              A swoja droga to strasznie zazdraszczam i wypij no za mnie choc jedno piwo.
              smile)
              • marrtawu Re: Zebranie październikowe 13.10.05, 19:08
                Masz jak w banku. Niejedno. Kiedyś się razem napijemy! Uściski na Żaby Aby
                Aby...
                • asia.sthm Re: Zebranie październikowe 13.10.05, 23:34
                  Dzieki !
                  Do szczescia mi jeszcze brakuje wiedziec co masz w sygnaturce, jak juz mowilam
                  znam tylko piec slow po finsku ale ty zadnego z nich nie uzylas. sad

A piwo w Szpulce w maju/czerwcu na bank.
                  • marrtawu Re: Zebranie październikowe 13.10.05, 23:58
                    Ach, w ogóle mogę Cię nieco podszkolić w tym, jakże mało bogatym, języku. En
                    tieda mita sanot, powiedziała Sandra Bullock odbierając nagrodę dla
                    najsympatyczniejszej uczestniczki konkursu Miss USA ("Miss Agent"). I wiele,
                    wiele innych cytatów na każdy dzień roku... A moją sygnaturkę w każdym języku
                    da się zapisać tak: OK?
                    To kiedy ten maj, bo chyba już niedługo? I czy znowu zawitasz w mojej sesji?sad
                  • edeka5 Język fiński 13.10.05, 23:59
                    Czy słowo "hyvin" ma coś wspólnego z "dobry" lub "dobrze" ???
                    • marrtawu Re: Język fiński 14.10.05, 00:12
                      Edeko, kłaniam się w pas, raz po raz.
                      Hyvaa - dobra, hyvin - być może jakiś czternasty przypadek owego hyva, Hyva on -
                      dobrze więc, itd. itd.
                      Muszę się zapytać - skąd wiesz?
                      • edeka5 Re: Język fiński 14.10.05, 00:25
                        Byłam kiedyś (w zamierzchłych czasach) na odbiorze jakościowym masła fińskiego. Z fińskiej skali ocen organoleptycznych zapamiętałam hyve - dobre.
                        Pamiętam jeszcze - ulos, rouva, voi, vesi, kahvia (jak coś nie pomyliłam).
                        • marrtawu Re: Język fiński 14.10.05, 00:39
                          No to już ja Cię dziś wieczorem przyprę do muru, pogadamy sobiesmile
                          • edeka5 Re: Język fiński 14.10.05, 00:41
                            Byle nie po fińsku wink))
                        • dc22 Re: Język fiński 14.10.05, 12:06
                          Edeka - musze zapytac, skad odbieralas to maslo? i czy przypadkiem nie byla to
                          finska margaryna bo moze sie okazac ze mamy wspolne "pracowe" korzenie smile
                          • edeka5 Re: Język fiński 14.10.05, 13:24
                            Masło, zdecydowanie masło.
    • groha Re: Niezrzeszona Sekcja Świętokrzyska 14.10.05, 11:48
      melduje, że właśnie szykuje się na powitanie pierwszej przedstawicielki TWCh,
      która jest w drodze do Klerykowa z oficjalną wizytą!
      Czerwony dywan zamówiony w najbliższym kościele, orkiestra dęta odmówiona z
      powodu dbałości o słuch Szanownego Gościa, który ponoć jest wystarczająco
      katowany przez kierowcę pojazdu, reszta w organizacji. Prosimy spodziewać się
      sprawozdania z całości wydarzenia. Po dojściu do siebie obu uczestniczeksmile
      P.S. Sokoliczko, a Ty gdzie??
      • edyta95 Re: Niezrzeszona Sekcja Świętokrzyska 14.10.05, 12:37
        a biała sukienka i kwiatki do sypania też gotowe?
        • groha Re: Niezrzeszona Sekcja Świętokrzyska 14.10.05, 21:01
          Ze względu na bujną, kwitnącą i rzucającą się w oczy kobiecość, bez żalu
          zrezygnowano z tych sztucznych oznak niewinności, skupiając się na białych
          napojach i sypaniu dykteryjkamismile
          • xkropka Re: Niezrzeszona Sekcja Świętokrzyska 14.10.05, 23:33
            Mleko czy anyżówka? Na jedno i drugie potrzeba raczej amatorów....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka