Dodaj do ulubionych

07 zgłoś się

13.07.06, 12:56
Jest już na DVD, kosztuje 29,90 i chyba dla zmylenia przeciwnikasmilejako
pierwszy jest w sprzedaży ostatni odcinek.
Obserwuj wątek
    • dorka_31 Re: 07 zgłoś się 13.07.06, 13:11
      No to rzeczywiscie, ciekawie wymyślili...
    • groha Re: 07 zgłoś się 13.07.06, 13:15
      O ile dobrze pamiętam, odcinków było 21, tak?
      21x29,90=627,90 (chyba, że mi kalkulator zwariował od gorąca)
      Kurczę blade, sporo trochę, nawet, jak na system ratalny. Ale cóż, dla
      porucznika Borewicza jestem skłonna trochę popościć, gdyby zaszła taka
      koniecznośćsmile
      • mzrr21 Re: 07 zgłoś się 13.07.06, 13:23
        Może jak zaczną dawać normalne krótkie odcinki to będą po dwa. To co wyszło
        to "Zamknąć za sobą drzwi". chyba dobrze pamiętam tytuł
      • dorka_31 Re: 07 zgłoś się 13.07.06, 13:25
        Mogliby wydawać po kilka odcinków na jednym (w końcu aż tak długie nie były).
        Widać liczą na duże zainteresowanie... (jak by nie było - bardzo dobry serial)
        • stara.gropa Re: 07 zgłoś się 13.07.06, 13:57
          Nasz ulubionysmile
    • nchyb Re: 07 zgłoś się 13.07.06, 15:10
      w sprzedaży jest ostatni odcinek, który powstał ponoć nie jako odcinek serialu,
      ale jako film kinowy...
      Ja tam lubie wszystkie i mogę oglądać prawie na okrągło. Na resztę też czekam
      niecierpliwie...

Jeszcze mi się marzy wydanie innych perełek kryminalnych, a więc filmy na
      podst. Kwaśniewskiego. I jeszcze takie cudka z lat 50-60 tych, z Ryszardem
      Filipskim, ze Stanisławem Mikulskim, z Wieńczysławem Glińskim...

No idealnym wręcz połączeniem tego jest: Ostatni kurs. i na podstawie
      Kwaśniewskiego, i Mikulski i Gliński...

Z Glińskim to jeszcze mi się marzy filmik Lekarstwo na miłość...
      Z Mikulskim Spotkanie ze szpiegiem, o Stawce... to już nawet nie wspominam, a
      także Dwaj panowie N...

a z innych filmów, na które na DVD czekam to Brylanty pani Zuzy, Tylko umarły
      odpowie, Zbrodniarz który ukradł zbrodnię, Dotknięcie nocy, serial Kapitan Sowa
      na tropie...

Jak widzicie, wszystko to niemal kryminały. Czyż miłośnikom Chmielewskiej
      przystoi coś innego?... wink
      • nchyb inne perełki... 13.07.06, 15:20
        przeglądając własnie serwis Film Polski znalazłam inne ciekawe filmiki, które
        chciałabym mieć:
        np. Sygnały
        www.filmpolski.pl/fp/index.php/122325
        albo Umarli rzucają cień
        www.filmpolski.pl/fp/index.php/12729
        ciągle sensacja, cóż ja poradzę smile
      • dorka_31 Re: 07 zgłoś się 13.07.06, 15:47
        nchyb napisała:

> w sprzedaży jest ostatni odcinek, który powstał ponoć nie jako odcinek
        serialu, ale jako film kinowy...

To zmienia postać rzeczy! Jak to jest film kinowy, to pewnie dłuższy i temu
        jeden na płycie. Może zaraz za nim pojawią się odcinki telewizyjne smile)
        • nchyb Re: 07 zgłoś się 13.07.06, 16:15
          > To zmienia postać rzeczy! Jak to jest film kinowy, to pewnie dłuższy i temu
          > jeden na płycie
          zajrzyj tu:
          www.filmpolski.pl/fp/index.php/122670
          Dane techniczne: Barwny. 2312 m. 85 min.
          "ZAMKNĄĆ ZA SOBĄ DRZWI" to jeden z odcinków ostatniej, piątej serii "07 - ZGŁOŚ
          SIĘ", przeznaczony do rozpowszechniania na ekranach kin.

a inne odcinki serialu mają średnio po ok. 50-55 min, czyli sa ponad pół
          godziny krótsze...

> jeden na płycie. Może zaraz za nim pojawią się odcinki telewizyjne
          cały czas na to liczę smile
      • groha Re: 07 zgłoś się 13.07.06, 19:58
        nchyb napisała:

> No idealnym wręcz połączeniem tego jest: Ostatni kurs. i na podstawie
        > Kwaśniewskiego, i Mikulski i Gliński...

i Barbara Rylska w wydaniu blond wampa, i Karewicz, jako barman z zabójczym
        wąsikiem... smile Za te filmy kocham Kino Polska i wcale mi nie przeszkadza, że
        jak już zaczną, to lecą w kółko. "Ostatni kurs" oglądałam dwa razy i kto wie,
        czy nie skusi mnie jeszcze raz. Ten zabójczy loczek na głowie młodziutkiego
        Mikulskiego... smile)
        • edeka5 Re: 07 zgłoś się 13.07.06, 20:07
          Proszę nie drażnić posiadaczy telewizorów tylko ze zwykłą anteną sad
        • nchyb Re: 07 zgłoś się 13.07.06, 20:17
          > jak już zaczną, to lecą w kółko. "Ostatni kurs" oglądałam dwa razy i kto wie,
          > czy nie skusi mnie jeszcze raz. Ten zabójczy loczek na głowie młodziutkiego
          > Mikulskiego... smile)

jutro będzie na Kinie Polska Ostatni kurs. O 18.20, pewnie sobie drugi raz w
          tym tygodniu obejrzę... smile
          • groha Re: 07 zgłoś się 13.07.06, 20:35
            Nchyb, powiem Ci (Edeko, najmocniej przepraszam, nie czytaj tego),
            że "Zbrodniarza i pannę" też nie ominęłam ani razu, a leciał nie tak dawno
            chyba ze 4 razy. A na pewno 3. Oczywiście - przez Słomczyńskiego i dla
            Cybulskiego, Fettinga i Krzyżewskiej. A "Ostatni kurs" jest, moim zdaniem,
            całkiem, całkiem dobrze zrobiony. I deszcz w nim ciągle pada, co teraz, gdy
            wysychamy, też nie jest bez znaczeniasmile)
            • nchyb Re: 07 zgłoś się 13.07.06, 22:30
              a ja miła Groho (Edeko, ja również współczuję Ci braku kablówki), nie tak dawno
              temu równiez kilka razy oglądałam Gdzie jest trzeci król. Młody Łapicki,
              zmysłowa Jędrusik, muzeum zamkowe, kilka obrazów, młody Pokora i Pieczka, a
              wszystko oczywiście Kwaśniewskiego, czy też Joe Alexa, sam smaczek... Szkoda,
              że dalszego ciągu Zbrodniarza i panny (czyli Każę aktorom powtórzyć morderstwo)
              oraz Ciemnej jaskini nie nakręcili...

I przygód Joe Alexa też szkoda, ze filmowo nie ma...

a wracaąc do dalszego ciągu o Ziętku, tu już panna jest jego żoną i niestety,
              taka kuchta, co to myśli tylko o ugotowaniu dzielnemu kapitanowi obiadku. Zero
              własnych ambicji, pragnień, zainteresowań...
              • april02 Re: 07 zgłoś się 14.07.06, 07:24
                Nchyb, "Kapitan Sowa na tropie" jest już na DVD wyszedł gdzieś tak koło
                marca smile Młody Gołas jest też boski.
                • nchyb Re: 07 zgłoś się 14.07.06, 11:56
                  O, dziękuję April02 za info, będe szukać... Gołas boski, a Raksa w jednym z
                  odcinków taka młodziutka, chodząca niewinność, he, he...
                  • april02 Re: 07 zgłoś się 14.07.06, 13:28
                    Właśnie he, he smile to do Raksy.
                    Pierwszy raz w życiu oglądałam ten serial i bardzo mi się podobał. Żałuję, że
                    jest tylko sześć odcinków.
                    Zastanawiałam się dlaczego w te wakacje TVP nie puszcza Borewicza (mój
                    wspaniały mąż wgrał mi do telefonu tytułowe mruczando smile a teraz już wiem - DVD!
                    • groha Re: 07 zgłoś się 14.07.06, 15:57
                      Boże, Kapitana Sowy też jeszcze nie mam na DVD... Same braki pod tym wzgędemsad
                      Nie bardzo śledzę, ale coś mi się zdaje, że TVP powtarza stały, wakacyjny kanon
                      (Zmiennicy, Pawlak z Kargulem, plus serial "Droga" z Gołasem i dr Ewa z
                      Wiśniewską), za to w TVN7 - jest ten, co go uwielbiam zaraz po poruczniku
                      Borewiczu, rzecz jasna - doktor Joel Fleischman z Cicely. Wprawdzie, to trochę
                      inna działka, ale powiedzcie, że nie jestem osamotniona w sympatii do tego
                      doktorka, lekko zagubionego w alaskańskiej bajce, co?? smile
                      • lylika Re: 07 zgłoś się 14.07.06, 16:01
                        groha napisała:

Wprawdzie, to trochę
                        > inna działka, ale powiedzcie, że nie jestem osamotniona w sympatii do tego
                        > doktorka, lekko zagubionego w alaskańskiej bajce, co?? smile
                        Absolutnie nie jesteś. Ja mam jednak szalony dylemat a raczej wielolemat. Nie mogę się zdecydować między doktorkiem, Krisem, kosmonautą i Indianką. No i jeszcze łoś!

>
                        • groha Re: 07 zgłoś się 14.07.06, 16:50
                          O tak, Kris jest boski nie tylko o poranku, prawda? smile) A także Ed, Maggie,
                          Marylin, Ruth-Ann, Shelly, Holling, Maurice Mannifield, łoś, bóbr z bolącym
                          zębem, wszyscy...
                          Fleischman mówi, że to wina czystego nieba i gwiazd, a Holling - że Alaska, to
                          nie jest zwykły stan. To stan umysłu. I coś w tym jest, bo już po raz trzeci
                          nie mogę się od nich oderwać.
                          P.S. Ale nadal nie wiem, na czym polega ćwiczenie: "dojenie świstaka nogą" smile)
                          • lylika Re: 07 zgłoś się 14.07.06, 17:01
                            groha napisała:

> Fleischman mówi, że to wina czystego nieba i gwiazd, a Holling - że Alaska, to
                            > nie jest zwykły stan. To stan umysłu. I coś w tym jest, bo już po raz trzeci
                            > nie mogę się od nich oderwać.
                            > P.S. Ale nadal nie wiem, na czym polega ćwiczenie: "dojenie świstaka nogą" smile)

Ja też nie. Powala mnie Marylin. Ona jest taka, jaka ja chciałabym być choć w części. Jej spokój, wiecej niż filozoficzny, to dla mnie nieosiągalny wzorzec.
                            Jest też druga sprawa, która mnie zafascynowała. To ci tańczący kozacy w wyobraźni brzemiennej, przyszłej żony Hollinga. Jak jej?
                      • maalza Re: 07 zgłoś się 14.07.06, 16:57
                        >> ale powiedzcie, że nie jestem osamotniona w sympatii do tego
                        > doktorka, lekko zagubionego w alaskańskiej bajce, co?? smile
                        >

Skąd Groha, nie jesteś osamotniona wink Najśmieszniejsze jest to, że Kris jest
                        identyczny jak pewniem doktorek z krakowskiej AE, z którym miałam zajęcia z
                        handlu zagranicznego i ekonomiki. Wykapany z zachowania, i te jego zyciowe
                        mądrości, cudo.
                        Jak kiedys będe bogata to pojadę na Alaskę.
                        • groha Re: 07 zgłoś się 14.07.06, 17:20
                          maalza napisała:

> Jak kiedys będe bogata to pojadę na Alaskę.

Weźmiesz mnie z sobą, prawda? Będziemy hodować kozy i renifery, albo zrobimy
                          Hollingowi konkurencję i założymy bar z polskim żarełkiem: z bobem, pierogami
                          oraz naleśnikami z kapustąsmile)
                          • lylika Re: 07 zgłoś się 14.07.06, 17:34
                            Nie mogę z Wami pojechać. Za zimno dla mnie. Żaden lekarz nie wyrazi zgody.
                            No...chyba, że Alaskę przeniesiemy bardziej na południe. Najlepszy polski naczyniowiec profesor Nielubowicz polecał dla mnie klimat Wysp Kanaryjskich. Przy którejś konsultacji stwierdził: Niech mąż wywozi od pździernika do kwietnia na Wyspy Kanaryjskie Dobra temperatura, odpowiednia wilgotność i brak powodów do zdenerwowania. To jest jak w sam raz dla pani. No to co? Alaskę na Wyspy Kanaryjskie?
                          • maalza Re: 07 zgłoś się 18.07.06, 14:52
                            Brzmi bosko!
                            • maalza Re: 07 zgłoś się 18.07.06, 14:54
                              Za wczesnie enter, jeszcze raz: Brzmi bosko z tymi pierogami! Groha, pakuj
                              sięsmile Alaska to tylko z alaskańskim klimatem, Kanary odpadają.
                    • nchyb Re: 07 zgłoś się 15.07.06, 11:05
                      > Pierwszy raz w życiu oglądałam ten serial i bardzo mi się podobał. Żałuję, że
                      > jest tylko sześć odcinków.
                      osiem!
                      www.filmpolski.pl/fp/index.php/124626
                      • april02 Re: 07 zgłoś się 17.07.06, 08:38
                        Racja osiem smile Pokałapućkało mi się smile
    • czekolada72 Re: 07 zgłoś się 16.07.06, 19:20
      Na dvd jako film czy przy jakiejs gazetce???
      • nchyb Re: 07 zgłoś się 16.07.06, 20:02
        na dvd...
        • czekolada72 Re: 07 zgłoś się 17.07.06, 09:11
          Dzieki
    • stara.gropa Re: 07 zgłoś się 18.07.06, 12:11
      Włączam wczoraj TV, a tu na ekranie Borewicz, ale nie jako porucznik, tylko
      ktoś zupełnie inny. I film jakiś inny - Znaki szczególne. Co to za serial?
      Jakoś nigdy go nie widziałam.
      • edeka5 Re: 07 zgłoś się 18.07.06, 13:16
        Proszę Szefowo
        www.filmweb.pl/Znaki,szczeg%F3lne,(1976),o,filmie,Film,id=12019
        • stara.gropa Re: 07 zgłoś się 18.07.06, 13:21
          Dzięki za informacje, widzę w obsadzie dużo znanych aktorów. Znaczy się, trzeba
          będzie obejrzećsmile
          • edeka5 Re: 07 zgłoś się 18.07.06, 13:24
            A na jakim programie? Zapewne poza antenowym (myślę o zwyczajnej antenie).
            • stara.gropa Re: 07 zgłoś się 18.07.06, 13:26
              Na TVPolonia
              • mzrr21 Re: 07 zgłoś się 18.07.06, 13:29
                Produkcyjniak ale symaptyczny. Inżynier zawada (por. Borewicz = Sławomir
                Cieślak) jako dziwkarz oczywiscie
                • stara.gropa Re: 07 zgłoś się 18.07.06, 13:30
                  Aaa, to tym bardziej warto obejrzećsmile
                  • groha Re: 07 zgłoś się 18.07.06, 13:46
                    Ha, no właśnie miałam o tym samym napisać, bo też nasz porucznik w roli
                    inżynierka na zaporze, mnie wziął nagle i z całkowitego zaskoczenia. Gdzie to
                    trzymali, że nigdy wcześniej nie było o nim słychać? Musi jakieś wybitnie
                    szczególne te znaki, czy cosmile)
                    • stara.gropa Re: 07 zgłoś się 18.07.06, 13:52
                      Może je pokaże w następnych odcinkachsmile
                      • nchyb Re: 07 zgłoś się 18.07.06, 14:42
                        Proszę o info, kiedy kolejne odcinki? Jak ja mogłam przegapić?...
                        • stara.gropa Re: 07 zgłoś się 18.07.06, 14:48
                          Wczoraj był pierwszy odcinek. Serial jest na TV Polonia od poniedziałku do
                          piątku o 17.15, albo 17.20
                          • groha Re: 07 zgłoś się 18.07.06, 15:01
                            Codziennie? O matko kochana... Dziękuję za informację, Stara Gropo, bo
                            przegapiłabym dzisiaj, jak nic. Myślałam, że tylko w poniedziałki. Czyli mam
                            podwieczorki przed telewizorem, bo najpierw Borewicz-Zawada, zaraz potem
                            Felischman... W sumie nawet nieźle trafiłam z tym gipsem, nie? smile
                            • lylika Re: 07 zgłoś się 18.07.06, 15:15
                              Ja to jestem pokrzywdzona. Ani TV Polonia, ani TVN 7. Co ja będę oglądać?
                              • nchyb Re: 07 zgłoś się 18.07.06, 15:33
                                > Ja to jestem pokrzywdzona. Ani TV Polonia, ani TVN 7. Co ja będę oglądać?
                                możesz oglądać Daleko od szosy, też codziennie leci, o 17.30, na jedynce... smile

Daj mi nogę, daj mi nogę... smile
                                i jeszcze jak ta Bronka cudnie tymi pestkami pluła...
                                • lylika Re: 07 zgłoś się 18.07.06, 15:35
                                  Zerkam, ale to już będzie 2796 raz.
                                  • nchyb Re: 07 zgłoś się 18.07.06, 15:38
                                    a ja mam jeszcze na DVD bo mój mąż to fan więc jeszcze kilkanaście razy w roku
                                    mam do oglądania smile
                            • groha Re: 07 zgłoś się 18.07.06, 15:25
                              Pardon, chodziło mi rzecz jasna o Fleischmana. Felis, czyli Frycek-były
                              catusman, chyba też lubi obu panów, bo zwykle ma wtedy przystanek na
                              telewizorze... smile
    • mzrr21 Re: 07 zgłoś się 19.07.06, 11:17
      W jesieni gdzieś, wyraxnie nie napisali, w TVP1 będą nadawać aktualnie kęcony
      serial kryminalny "Mrok". Sławeczek będzie grał rolę szefa głównego bohatera.
      • stara.gropa Re: 07 zgłoś się 19.07.06, 11:32
        No to jesienne wieczory mamy już zajęte.
        • groha Re: 07 zgłoś się 19.07.06, 11:44
          A póki co, już nie buduje zapory, tylko Port Północny (jeśli się nie mylę, bo
          wczoraj nie oglądałam od początku). Bowiem pokochał morzesmile
          • stara.gropa Re: 07 zgłoś się 19.07.06, 11:50
            Właśnie, ten serial to 2 w 1. Film fabularny + krajoznawczy, inżynier miota się
            po Polsce, jakby mu się woda w d.... gotowała (jak mówi K. Nepomucka)
            • mzrr21 Re: 07 zgłoś się 19.07.06, 11:56
              Ale on w tym Porcie Północnym już zostaje, w poniedziałek ostatni odcinek
              (razem 6)
              • groha Re: 07 zgłoś się 19.07.06, 12:08
                O, to szkoda. Myślałam, że inżynierek, to kolekcjoner kobiet oraz wielkich
                budów socjalistycznych i obskoczy jeszcze Hutę Katowice do kompletusmile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka