Dodaj do ulubionych

TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwani

26.03.07, 11:23
Kochani,
Szukam na was na namiaru, chialabym porozmawiac o waszej pasji, jestem
dziennnikarką RADia TOKfm, prosze o kontakt
edyta.blaszczak@tok.fm
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mzrr21 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 11:27
      O, Lylika będziesz w radio
      • asia.sthm Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 12:18
        Wszyscy bedziemy !
        I ubierzemy sie na czerwono zeby ladnie wypasc.
        • 1eb Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 12:29
          a napisze ktos do mnie maila z kontaktem i umowi sie na maly wywiad?
          edyta.blaszczak@tok.fm
          • asia.sthm Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 12:36
            Malych nie lubimy. Takie z chmielewskim rozmachem lubimy i w kupie.
            smile))))
          • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 12:36
            Maila, oczywiście napiszę, ale i tak musimy odszukać Starą.gropę. Ona się najlepiej nadaje.
        • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 12:35
          Wszyscy się w radiu nie zmieścimy, za małe pudełko. smile Na wywiad, to trzba Starą.gropę wydelegować. Ona jest od początku na forum i jest Członkiem Założycielem Towarzystwa. Stara.gropo... hop hop... odezwij się!
          • stara.gropa Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 12:37
            Jestem.
            Dziękuję, ale nie skorzystam z propozycji.
            • asia.sthm Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 12:41
              A co? Berlo ci sie zgubilo i bez berla nie wystapisz? E tam, ja bym sie nie
              przejmowala. Postukasz czyms innym i tez bedzie dobrze.
            • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 12:42
              To nie propozycja, to zaszczytny obowiązek. Na chwałę memłona. No i nikt nie wie więcej od Ciebie. Nie daj się prosić tylko pisz maila do pani Redaktor. smile
              • stara.gropa Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 12:43
                Po ostatnim spotkaniu z przedstawicielem mediów obiecałam sobie - nigdy więcejsmile
                • asia.sthm Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 12:48
                  > Po ostatnim spotkaniu z przedstawicielem mediów obiecałam sobie - nigdy
                  więcej:
                  E tam, niech ci sie odwidzi.
                  My sie mediow nie boimy, cichutko nie chodzimy, najwyzej awantura bedzie,
                  wielkie mecyje.
                  • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 12:54
                    Z "najstarszych", to jeszcze Bumbecki, Edyta i Edeka. Mogą Starą.gropę podeprzeć. Tak więc mamy delegację.
                    I to jest bardzo słuszna koncepcja.
                    • asia.sthm Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 13:00
                      Juz je widze ! Ramie w ramie, na miotlach... jak wlatuja oknem, bo schodow nie
                      lubia.
                • mariurzka Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 14:22
                  Eeee tam, Gropo kochana!!! Trzeba zmontować ekipę i tak pokierować wywiadem,
                  żeby (w razie czego, nie daj Boże) wszystko wyszło na nasze kopyto!! Jak nie na
                  żywo, to oczywiście autoryzacja, a jak będzie trzeba to się i ktoś do korekty
                  materiału znajdzie i na czerwono wirtualnie wszystkie byki podkreślismile)

Pozdrawiam!
                  Wpadająca - wypadająca Mariurzka
                  • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 14:25
                    mariurzka napisała:
                    > Wpadająca - wypadająca Mariurzka
                    ...
                    Już miałam zapytać: Wchodzisz czy wychodzisz? smile))
                    • mariurzka Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 15:47
                      I jedno i drugie Lylikosmile))
                      A na poważnie: czytam Was kiedy tylko mogę, ale obecna sytuacja życiowa nie
                      pozwala mi na zbyt wiele, tzn. pisanie i czynne uczestnictwo w życiu
                      Towarzystwa. Mam jednak cały czas nadzieje, ze to wszystko się jakoś unormuje i
                      wtedy wrócę tu na dobre!!
                      Pozdrawiam gorąco!!
            • dorka_31 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 12:43
              Stara gropo, dlaczego?! Ty miałabyś najwięcej do powiedzenia...
              A może jeszcze ktoś z najdawniejszych członków. Wszyscy się nie zmieścimy, ale
              ze 3 - 4 osoby na pewno. I raźniej by było. Też nie lubię czegoś takiego, ale
              co i raz do nas też przychodzą (z lokalnych rozgłośni) , więc już sprawdziłam,
              że w grupie lepiej smile)
              • anmanika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 12:53
                Szefowo (była), gorszego dziennikarza od tego ostatniego to już nie może być,
                bo tamten osiągnął dno dna.
              • groha Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 13:03
                Wasza Królewska Mość! Szanowna Eminencjo! Tamten, o ile dobrze pamiętam, to był
                z upadłej gazety, a tu o radio chodzi, a wiadomo, jak to wygląda - dwie sekundy
                i po wszystkim. Tylko Ty się nadajesz, bo umiesz tak krótko. Zgódź się, co?
                Do Starej Gropy wołam.
                • g0p0s Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 13:20
                  Za to można trafić na antenę po reklamie specyfiku na wzdęcia a przed
                  hemoroidamismile)
                  • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 13:46
                    A toś zgrabnie poparł starania o wydelegowanie do radia godnych person. Sumienia nie masz.
                  • groha Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 13:50
                    Och, myślałby kto, że się tym przejmujemy. Na naszą pasję i tak nie ma
                    lekarstwa. Choć czasem gorsza, niż sr... pardon, wiadomo co. Tak samo człowieka
                    goni i wierci w brzuchu, nieprawdaż? smile)
                    • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 14:19
                      Wysłałam do Pani Redaktor mail tej treści:

Szanowna Pani Redaktor.
                      Jestem nowym prezesem towarzystwa i piszę w imieniu pozostałych członków.Bardzo nam miło, że RADio TOKfm chce porozmawiać z członkami towarzystwa na temat naszej Guruy - Joanny Chmielewskiej. (GURUA, to żeńska, można powiedzieć "chmielewska", forma Guru) Mniemam, że w związku z Jubileuszem, chciałaby Pani wywiad przeprowadzić jak najszybciej. My jednak musimy wybrać i delegować osobę, która ma dużo do powiedzenia na temat towarzystwa, umie mówić zajmująco i na dodatek będzie chciała wystąpić na antenie. Już się Pani zorientowała zapewne, że mamy niemiłe doświadczenia z mediami.
                      Proszę uprzejmie przybliżyć nam termin nagrania, ile ma trwać i w jakim czasie antenowym będzie emitowany.
                      Pozdrawiam serdecznie w imieniu towarzystwa. Lylika.
                      • dorka_31 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 14:34
                        Zgrabnie i dyplomatycznie smile

To teraz została ta trudniejsza część - znalezienie chętnych do wydelegowania...
                        • anmanika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 14:44
                          Proponuję drogą losową, jak będzie się migał, wykluczyć z Tow.wink
                          • 1eb Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 15:21
                            Szanowni pasjonaci smile
                            naradzajcie się i delegujcie nie ma problemu najchętniej spotkałabym się z
                            większym gronem, może jakimś popołudniem lub w innym dogodnym czasie w jakieś
                            kafejce, albo tez zapraszam do radia...będę nagrywac mikrofonem, i "używac w
                            informacjach" w zwiazku z urodzinami tak waszej mistrzyni. Wasze więc głosy
                            będą raczej emitowane między kolejną aferą polityczną a kronika polycjyjną smile
                            emisja po leku na hemoroidy smile nie grozi przyrzekam, pozdrawiam, czekam na
                            ustalenia szanownego gremium...takie spotaknie z Wami byłoby bardzo dogodne
                            koło czwartku
                            kapelusz z głowy
                            zostawiam na wszelki wypadek numer
                            507 095 572
                            Edyta Błaszczak
                        • meduza7 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 14:44
                          A co to za niemiłe doświadczenia, weźta mi powiedzta? Bo ja nic nie wiem, a po
                          całym dniu bycia miłą i uprzejmą czasem bym chętnie kogoś po pysku natrzaskała.
                          Ot, tak dla odmiany.
                          • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 14:54
                            Stara.gropa miała doświadczenia, niech Ci opowie.
                            • dorka_31 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 15:29
                              Słuchajcie, ta reporterka wygląda sympatycznie... (tak z pisania sądząc), więc
                              może jednak jakaś grupka się zdecyduje. Zawsze to trochę reklamy i coś
                              ciekawego można powiedzieć... Stara Gropo, nie daj się prosić!
                              • asia.sthm Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 16:09
                                >... Stara Gropo, nie daj się prosić!

Nie dajcie sie prosic !
                                Pani Edyta tez mi sie spodobala, szczegolnie ze gwarantuje wam unikniecie
                                hemorojdow.
                                • groha Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 17:44
                                  Zaproszenie, moim zdaniem, całkiem miłe i na poziomie, więc nie ma co się migać.
                                  W dodatku emisja obiecana między aferami politycznymi, a kroniką policyjną,
                                  czyli nawet pasuje. Starszyzna niech sobie przypomni pkt 8 i 9 regulaminu, który
                                  kiedyś sama układała, hihi, i niech korzysta z okazji, by szerzyć, propagować,
                                  popularyzować oraz świecić przykładem. Możecie np. zrobić inscenizację kawałka
                                  "Klina", tam radio odgrywało ważną rolę... G0p0sa widzę w roli tajemniczego
                                  spikera, rzecz jasna wink)
                        • woloduch1 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 18:28
                          No dobrze, chociaz zawsze wychodzilem z zalozenia, ze wszyscy ochotnicy to do
                          Wietnamu, ale tym razem zrobie wyjatek. Zgodnie z tradycja Towarzystwa wprowadze
                          zamieszanie i zglosze sie na ochotnika. W Toronto jest wiele miejsc do spotkan...

Pozdrawiam

Woloduch

P.S. Moze nawet uda sie w takim przypadku zorganizowac spotkanie sekcji
                          kanadyjskiej?

W.
                          • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 21:24
                            woloduch1 napisał:
                            >
                            > P.S. Moze nawet uda sie w takim przypadku zorganizowac spotkanie sekcji
                            > kanadyjskiej?
                            ...
                            Nie wydaje mi się to możliwe. Przecież Goonia mieszka w Toronto, a Ty w Toronto.
                            To kawał drogi jest. smile))
                            • woloduch1 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 23:04
                              Wszystko jest czerwone! ... chcialem powiedziec... mozliwe! Chociaz,
                              uwzgledniwszy, ze Ma.pi mieszka w Toronto, to juz nie jestem taki pewien, bowiem
                              Toronto ciagnie sie bez konca... Ale co tam, dla takiego wywiadu w sprawie
                              Towarzystwa i Guruy sprezymy sie! Chyba najlepszy bedzie wieczor. Czwartek?
                              No, to rano Somerset a wieczorem Toronto! Strefy czasowe sprzyjaja...

Pozdrawiam

Woloduch
                              • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 23:13
                                woloduch1 napisał:
                                > No, to rano Somerset
                                ...
                                Tu się umówcie. smile
                                upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bd/Map_indicating_Somerset_Island%2C_Nunavut%2C_Canada.png
    • woloduch1 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 18:24
      Ciekaw jestem, czy radio przewidzialo delegacje dla Pani redaktor. Bo przeciez
      Towarzystwo to Sekcja stoleczna i sekcje regionalne - od Trojmiasta po Wroclaw i
      Lublin. Wspomne moze jeszcze o sekcjach zamorskich - Szwecja i Anglia oraz
      zaoceanicznych - Nowa Zelandia i Kanada.

Pozdrawiam

Woloduch
      • groha Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 19:20
        Chi chi chi... Nic, nic, tak sobie tylko zachichotałam cichutko, choć radośnie
        bardzo smile
        • asia.sthm Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 19:25
          Tak tak, niech nas pani redaktor objezdzi, obleci, obwywiaduje. Bedzie miala
          kompletny obraz calosci chmielewskiej w jubileuszowej oprawie.
          Zapraszam serdecznie.
          • mariurzka Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 21:03
            O tak, o tak!!
            Wołoduchu - czapki z głów za ten pomysł!!
            No pewnie że pani redaktor musi zwizytować wszystkie oddziały terenowe, inaczej
            cały wywiad będzie do luftusmile
            Jako szefowa (myślę że jeszcze może jednak nie zdelegalizowana przez władze
            zwierzchnie) sekcji lubelskiej już zacieram rączki z zadowoleniasmile Tylko że ze
            mną to się trzeba umawiać na wywiady z wyprzedzeniem, bo ostatnio jestem bardzo
            zajęta i w terminarzu już mi wolnych miejsc brakujesmile)
            Pozdr.M.
            • lol21ndm Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 22:23
              W takim razie i do Somerset zapraszam. Ostatnio ladna pogode mamy. smile W
              czwartek mam poranne zajecia odwolane (pani profesor od wykladow poleciala ku
              Sri Lance na sloniu ponoc z nowym mezem jezdzic...); moze byc przed poludniem?
              • mzrr21 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 22:46
                Kraków też oczekuje
                • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 26.03.07, 23:03
                  A to się ruch zrobi. A ile sprawozdań będzie. G0p0s nie nadąży z delegacjami. smile
                  • dorka_31 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 08:49
                    Taaa... wszyscy, którzy daleko to oczekują, a ci co na miejscu to nie mogą sie
                    zmobilizować...
                    A może już jest jakaś delegacja wytypowana, tylko ja o tym nie wiem??
                    • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 09:04
                      dorka_31 napisała:

> Taaa... wszyscy, którzy daleko to oczekują, a ci co na miejscu to nie mogą sie
                      > zmobilizować...
                      > A może już jest jakaś delegacja wytypowana, tylko ja o tym nie wiem??
                      ...
                      Przecież już wczoraj była pokazana palcem Rada Starców godna tego zaszczytu. Rada jednak chyba nie rada, bo nie gada. Sianem się wykręca lub nie odpowiada.
                      (rymuje mi się od rana - chyba poetką zostanę smile)) ) To niepokojące zjawisko jest. Groha nawet wytknęła, że to obowiązek statutowy, któren w regulaminie figuruje. I co, proszę towarzystwa?
                      P.S. Jedna Edeka usprawiedliwiona, bo praca Ją zawaliła i nie może.
                      • dorka_31 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 09:33
                        No właśnie - statut, obietnice uroczyście składane, a jak przychodzi do
                        działania to cisza. Niechże ktoś z najbardziej wtajemniczonych, poparty
                        obstawą, opowie jak to z tym Towarzystwem było!
                        • bumbecki Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 12:29
                          do radia to głos trzeba mieć! ja nie mam sad nie jestem ani radiowa, ani
                          telegeniczna, fotogeniczna tylko czasem (baaardzo czasem) ....
                          • dorka_31 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 12:48
                            Ale jako wsparcie duchowe mogłabyś iść! Taki szczytny cel, a nikt nie chce się
                            zglosić na ochotnika...
                          • asia.sthm Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 13:00
                            bumbecki napisała:

> do radia to głos trzeba mieć! ja nie mam sad

Lze jak z nut.
                            Gada tak samo ladnie jak Agnieszka Osiecka i niech sie nie wypiera.
                            Herezje i tyle.
                            • bumbecki Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 15:39
                              Asiu, przez tubkę mnie nie słyszałaś sad ale może to i dobrze ?? smile smile
                              • asia.sthm Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 15:48
                                Bumbecko, opanuj no ty sie. Ludzie pomysla. ze ja sobie taka tube przystawiam
                                do ucha i trzeba mi w nia trabic, bo glucha jestem jak peja. Glucha owszem,
                                potrafie byc jak chce, zdarza mi sie.....ale ciebie sluchalam obousznie z
                                przyjemnoscia i bez zadnych tubek. Wypraszam sobie tubki i koniec.
                                Glos masz bardzo pieknie radiowy i nie migaj mi tu po oczach wykretami.
                                • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 16:09
                                  asia.sthm napisała:

> Bumbecko, opanuj no ty sie...
                                  ...Glos masz bardzo pieknie radiowy i nie migaj mi tu po oczach wykretami...
                                  ...
                                  Widzisz Asiu jak to jest... Jak widać nawet Primabalerinom przeszkadza rąbek i wykręcają się jak mogą.
                                  A to chyba nieelegancko wobec Guruy jest - tak się migać.
                                  • bumbecki Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 16:15
                                    tubka=słuchawka telefonu - tylko to miałam na myśli smile
                                    • asia.sthm Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 16:24
                                      > tubka=słuchawka telefonu - tylko to miałam na myśli smile
                                      Aaaaaa! Wtedy to ja sie tylko wybitnym roztargnieniem wykazalam, a nie
                                      gluchota. Zreszta bylysmy obie po tej samej stronie sluchawki , wiec ni cholery
                                      nie wiem jak brzmisz po drugiej stronie. Jeszcze gorzej zamacilas teraz. Marsz
                                      do tego radia i juz nie zawracaj glowy migami. Pospiewasz sobie przy okazji.
                                      smile)))))))))))))
                          • groha Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 13:07
                            Bumbecko, boli Cię coś, czy ogólnie masz dzisiaj ciężki dzień? wink Nie przejmuj
                            się niczym. Teraz są takie możliwości techniczne w tym radio, że zmodulują Ci
                            głos na taki welur, aksamit i zamsz, że o matko. Nikt Cię nie pozna. W
                            ostateczności załatwimy Ci o dubbing smile)
                            • mzrr21 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 13:56
                              Pani Dziennikarka chyba zwątpiła, bo dziś się nie odezwała.
                            • bumbecki Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 15:39
                              to ten Dubbing może niech od razu idzie, co ??

;P
                              • dorka_31 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 15:45
                                Bumbecki - bedziesz mówić przez głosnik (jak mawiał mój fizyk w liceum, gdy
                                jedna osoba stała i odpowiadała dukając, a druga za nią podszeptywała jej co ma
                                powiedzieć) wink))
                                • groha Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 16:06
                                  Zaraz, to co ma być w końcu w tym radio: normalny wywiad, czy ten festiwal
                                  pieśni chmielewskiej, co to go Szefowa przygotowuje? Bo już zgłupłam trochę od
                                  tego wszystkiego. Jak wywiad, to może da radę bez dubbingu i playbacku. Co
                                  innego, gdyby przyszło śpiewać, nie? wink
                                  • asia.sthm Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 16:11
                                    No bysmy bez tej Grohci zrobili !
                                    Wiec tak postanowione:
                                    jak juz dostanieniecie sie do tego radia, to walnac przy okazji caly
                                    festiwalowy repertuar. Niech sluchacze potem dzwonia z punktami. Glosowanie jak
                                    w Eurowizji tyle ze bez wizji.
                                    Dobrze mowie?
                                  • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 16:14
                                    groha napisała:

> Zaraz, to co ma być w końcu w tym radio: normalny wywiad, czy ten festiwal
                                    > pieśni chmielewskiej, co to go Szefowa przygotowuje? Bo już zgłupłam trochę od
                                    > tego wszystkiego. Jak wywiad, to może da radę bez dubbingu i playbacku. Co
                                    > innego, gdyby przyszło śpiewać, nie? wink
                                    ...
                                    Jaki Festiwal? Przecież nie mamy kompletu pieśni. Niektórzy, co się deklarowali i zaklepywali nawet dwie pozycje, do dzisiaj nie nadesłali tekstów. smile))
                                    • g0p0s Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 16:41
                                      LUIS! LUIS! LUIS!
                                      Niech zaśpiewa za nas Luissmile))
                                      • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 16:47
                                        g0p0s napisał:

> LUIS! LUIS! LUIS!
                                        > Niech zaśpiewa za nas Luissmile))
                                        ...
                                        Co tam Luis. G0p0s zaśpiewa. smile))
                                        • g0p0s Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 16:53
                                          Niestety, ale jeszcze nie wyprodukowano takiej ilości alkoholu, po której bym
                                          zaśpiewałsmile
                                          • asia.sthm Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 20:16
                                            > Niestety, ale jeszcze nie wyprodukowano takiej ilości alkoholu, po której bym
                                            > zaśpiewałsmile

Moze i nie, ale ten dozylny, glupi jasio by ci pomogl na pewno.
                                            Ten sam co to w jego towarzystwie wjechalam w jelito i wyjechalam zywa.
                                            smile)
    • mzrr21 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 16:34
      Wiecie co przyszła na chwilę moja córka, ona nie jest całkowicie chmielewska,
      jakoś do końca nie udało mi sie jej przekonać, ona czyta mary Higgins Clark,
      której ja z kolei nie lubię. Ale to nieważne, przyszło inne spojrzenie.
      Odgrzewałam jej zupę, a ona w miedzyczasie przeczytała cały wątek pani
      redaktor, na koniec stwierdziła, matka zawsze byłaś nienormalna pod względem
      chmielewskiej, ale nie przypuszczałam, że wszyscy co ja czytają mają to samo.
      Zaczynacie konkretną rozmowę, a tu nagle zwrot o 90 stopni, za chwilę w inna
      stronę. Jak wy sie dogadujecie miedzy soba, to ja nie rozumiem.
      No i co ja mogę na to?
      • eulalija Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 16:41
        mzrr21 napisała:

> Jak wy sie dogadujecie miedzy soba, to ja nie rozumiem.

Ja też nie rozumiem ale z dużą radochą praktykuję, chyba jednak trzeba czytać
        Chmielewską.
        • dorka_31 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 27.03.07, 20:05
          Taak, to chyba rzeczywiście jakiś ewenememt... Chmielewszczycy potrafią dogadać
          się nawet wtedy, gdy każdy mówi o czymś innym wink)
          ... Co oczywiście nie zmienia faktu, że wciąż nie mamy DELEGACJI do radia...
          • anmanika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 28.03.07, 09:33
            Czyli wszystko jak najbardziej po chmielewsku, jakby pani redaktor prześledziła
            wątek to by zauważyła jak tu jest u nas z umawianiem, albo może przeczytała i
            załamała się.
            • dorka_31 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 28.03.07, 09:57
              anmanika napisała:

> Czyli wszystko jak najbardziej po chmielewsku, jakby pani redaktor
              prześledziła wątek to by zauważyła jak tu jest u nas z umawianiem, albo może
              przeczytała i załamała się.

Obawiam się, że to drugie, bo już sie nie odzywa...
              Szkoda. Można było przedstawić się szerszemu gronu.
              • groha Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 28.03.07, 11:47
                Phi, gołym okiem widać, że sławy i poklasku nie szukamy. Inne walory mamy w
                głowie: znaczki, płaczki, bony, kupony, pralnie, i jeszcze raz pieniądze. Duże.
                Teraz np. 8,50... wink)
                • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 28.03.07, 13:27
                  Nie szukamy poklasku ni sławy a najprzędzej, to mamy stracha przed występami, jednak udało się skompletować "skazańców" do radia. Stawi się "stara gwardia" w składzie: Edeka, Edyta, G0p0s, Jotka, Xkropka. Z "młodych" ja. smile))
                  Co do umawiania się, to pani Redaktor też umie umawiać sie po chmielewsku. Umówieni jesteśmy na jutro, na 19.45 - ale jeszcze nie wiadomo gdzie. smile))
                  • asia.sthm Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 28.03.07, 13:59
                    > ieni jesteśmy na jutro, na 19.45 - ale jeszcze nie wiadomo gdzie. smile))

Tam gdzie dobra akustyka i dzieciolow nie ma.
                    Prosze ladnie odspiewac co nalezy. No i porzadna awanture wywolac.
                    Wierze w was jak w Zawisze.
                    • groha Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 28.03.07, 14:19
                      O matko, o matko! Szukam tego radia i znaleźć nie mogę, a to przecież słuchać i
                      nagrywać będzie trzeba. Obowiązkowo. Namiary! Namiary, poproszę!
                      • stara.gropa Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 28.03.07, 14:25
                        Proszę bardzo:
                        serwisy.gazeta.pl/tokfm/0,0.html
                        • dorka_31 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 28.03.07, 15:26
                          Cudnie!!!
                          Lylika, gratuluję zmobilizowania grupy smile)
                          Ciekawam ogromnie jakich argumentów użyłaś... Prośby, groźby, zachęty, nagrody,
                          czy po prostu tylko i wyłącznie Twój czar i urok osobisty? wink)
                          • mzrr21 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 28.03.07, 17:00
                            Nie wierzę, że się udało
                            • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 28.03.07, 19:01
                              mzrr21 napisała:

> Nie wierzę, że się udało
                              ... Nam się wszystko udaje, tylko umawiamy się w specyficzny sposób. smile))
                              • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 28.03.07, 19:45
                                Tu macie adresik do słuchania w poniedziałek:
                                mms://ml2.gazeta.pl/tokfm
                                smile
                                • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 28.03.07, 19:48
                                  Adresik trzeba wprowadzić "ręcznie" samemu.
                                  • cytrynka6543 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 28.03.07, 19:59
                                    Lyliko,nie wchodzi lub mówi,że strona nieaktualna. O której to ma iść w
                                    poniedziałek w TokFM?
                                    • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 28.03.07, 20:11
                                      Nie rozumiem. U mnie wchodzi. Program przed południem. Może dokładniej dowiemy się jutro.
                                      • asia.sthm Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 28.03.07, 20:36
                                        Hurra! u mnie wchodzi smile))

Cytrynko skopiuj i wklej jako calosc w gornym pasku adres, bez zadnego http.
                                      • cytrynka6543 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 28.03.07, 20:36
                                        Wchodzi aktualny program radia,gdzie szukać zajawki programu z szacownym
                                        gremium Towarzystwa?!
                                        • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 28.03.07, 20:54
                                          Nie ma zajawki, bo jeszcze program nawet nie nagrany. smile))
                                          • cytrynka6543 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 28.03.07, 20:58
                                            No to będę siedziała od rana,czyt.od 10-tej,przy radiu. Załapię sie mam
                                            nadzieję,a jak nie,to liczę na jakiś link do posłuchania.
                                            • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 28.03.07, 21:14
                                              Ja też liczę, bo będę do popołudnia poza domem. smile
    • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 29.03.07, 15:41
      Przypominam delegatom wywiadowczym: 19.45
      Pozostali proszeni o trzymanie kciuków. smile
      • groha Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 29.03.07, 16:25
        Już trzymam! Na razie w lewej rączce, a o 19.45, to wszystkie, nawet palce u nóg
        pozaplatam, na wszelki wypadek. Za panią dziennikarkę też wink
        • cytrynka6543 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 29.03.07, 18:03
          To znaczy,że dziś będziecie nagrywać program? Ale kiedy pójdzie w poniedziałek
          to się chyba dowiecie? Prosimy o podanie przybliżonej choćby pory emisji.
        • asia.sthm Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 29.03.07, 18:17
          > pozaplatam, na wszelki wypadek. Za panią dziennikarkę też wink

Niech bedzie, ja tez !
          Chociaz uwazam, ze co pani redaktor nie zabije, to ja wzmocni.
          Niech jej nie mamy na sumieniu.

A swoja droga to fascynujace, jak sie sprawy potocza wink
          • edeka5 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 29.03.07, 23:13
            Wrócilim. Szczegóły dotyczące nagrania u Pani Prezes. Po powycinaniu ma zostać po 1/2 minuty nagrania na łeb, czyli w sumie jakieś ze 3 minuty wink
            Oczywiście wyszliśmy na sektę, ale sami się o to prosiliśmy.
            • groha Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 29.03.07, 23:35
              E, jaka tam sekta. Co innego, gdyby udało Wam się skaperować panią redaktor i
              zawładnąć radiem... wink
              • edeka5 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 29.03.07, 23:41
                Eee, od razu całym radiem. Pani redaktor to miała tylko mikrofon i słuchawki. A Ty byś chciała od razu całe radio. Trzeba będzie po kawałeczku zbierać i sami sobie złożymy całe radio wink
    • g0p0s Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 29.03.07, 23:53
      W spotkaniu nagraniowym udział wzięli: Pani Redachtor, Pani Prezes, Edeka,
      Edyta, Jotka, Xkropka i ja.
      Pisałem już kiedyś, że lokale nas nie lubią? Nie? To napiszę. Wybrany na
      spotkanie miał przed naszym spotkaniem przygodę. Coś się paliło, się ugasiło,
      ale smród pozostał. Czekaliśmy na świeżym powietrzu. Pani Redachtor rozpoznała
      nas od pierwszego kopa. Przelecieliśmy się wspólnie naokoło kwartału w centrum
      stolicy unijnego państwa i jak już prawie domykaliśmy okrążenie udało się
      znaleźć coś dla nas. Czwarta władza zadziałała i udało się wyciszyć łubu dubu.
      Mogliśmy porozmawiać i się słyszeć.
      Pierwsza część spotkania była mocno nietypowa jak na nasze zwyczaje. Zostaliśmy
      skutecznie nakłonieni do wypowiadania się pojedyńczo, a nie wszyscy naraz
      między sobąsmile Pani Edyta (mam nadzieję, że nie pomyliłem imienia) podrzucała
      nam tematy i wypowiadaliśmy się do sitka. Ponieważ z naszych kwestii będą
      wybrane kilkunastosekundowe fragmenty, nagrywanie się zakończyło.
      W drugiej części spotkania (chyba nie nagrywanejsmile) toczyła się luźna dyskusja
      na nasz temat. Zaskoczyliśmy Panią Edytę. Tym, że się zorganizowaliśmy,
      spotykamy się publicznie regularnie, spotykamy się też prywatnie, że się
      lubimy, mimo totalnego chaosu organizujemy z powodzeniem różne przedsięwzięcia,
      wcale nie dyskutujemy ciągle o twórczości Guruy, jesteśmy przekrojem na skos,
      że w ogóle tworzymy sektę, sycylijską rodzinę albo coś takiego. W dodatku
      otwartą na każdego, komu nasze towarzystwo pasuje. Pani Edyta naszym zdaniem
      się nadaje. Podciągnie się trochę w ponadprzeciętnej znajomości twórczości i
      może śmiało do szpagatu przystąpić. Została zaproszona na kolejne regulaminowe
      spotkania i do udzielania się na forum. Trochę nas niepokoi, że możemy być
      używani jako preparat badawczy dla potrzeb jej studentów, ale co tam. Mamy
      nadzieję, że Pani Edyta miło spędziła z nami czas. Bądź co bądź obśmiała się
      zdrowosmile i oddaliła do innych obowiązków.
      Zostaliśmy sami i pogadaliśmy trochę o sprawach bieżących. Z okazji jubileuszu
      doskładkowaliśmy się. Upływ czasu nas rozproszył.

Uprzejmie proszę nie rzucać we mnie zgniłymi owocami, bo nie wiem co z moich
      nieskładnych wypowiedzi zostanie wybrane.

Panią redaktor serdecznie (bez mikrofonu) na kolejne spotkania zapraszamy!
      • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 00:09
        Spotkanie było udane, przynajmniej tak nam się wydaje. Co wyjdzie z nagrania, tego nikt (z Panią Redaktor włącznie) nie jest w stanie wiedzieć.
        Macie fotkę. Panią Redaktor mało widać.
        img341.imageshack.us/img341/1743/070329wywiad001rt6.jpg
        • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 00:10
          Tu Pani Redaktor wcale nie widać. smile
          img266.imageshack.us/img266/4088/070329wywiad002bg8.jpg
          • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 00:11
            Tu już Panią Redaktor widać.
            img266.imageshack.us/img266/6066/070329wywiad009ci8.jpg
            Miła - prawda?
            • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 00:16
              Pani Redaktor obiecała poinformować nas kiedy właściwie nagranie zostanie wyemitowane, bo wcale nie jest pewne, że w poniedziałek. Obiecała też dostarczyć płytkę z nagraniem - ale to już po, czyli dokładnie nie wiadomo kiedy. Ma być przecież po Chmielewsku. smile))
              Więcej wrażeń jutro jak się wszyscy pozłażą. smile
              • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 00:27
                P.S. G0p0s wspomniał, że możemy być materiałem badawczym i tego się boi. To jest nawet bardzo niepokojące, ponieważ Pani Redaktor jest antropologiem. smile))
        • edeka5 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 00:12
          Ale widać, że połowa przyszła na czerwono. Xkropka nawet w koszulce organizacyjnej.
      • groha Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 00:27
        Ha! Czyli jednak! Będziemy mieć kawałek radia w osobie Szanownej Redachtorki, a
        potem, jak dobrze pójdzie, to przekabaci się całe, mówię Wam, to tylko kwestia
        czasu wink)
        Dzięki, G0p0sie, zaspokoiłeś moją ciekawość, teraz może jakoś doczekam do tego
        poniedziałku. Strasznie chce mi się Was usłyszeć w tym radio, choćby przez te
        ułamki sekund, strrrasznie. Rodzina sycylijska, hihi... smile
      • woloduch1 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 05:40
        Dzieki za sprawozdanie. Niestety, widac z niego, ze pani redaktor nie dalo sie
        namowic na nagrania z sekcjami terenowymi. A szkoda, bo jablonie kwitna teraz w
        sadach Somersetu a Kanada pachnie zywica...

Pozdrawiam

Woloduch

P.S. Ciekaw jestem, kto pierwszy odcyfruje oba odnosniki do ksiazek (nie Guruy!)...

W.
        • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 07:46
          Pani Redaktor została bardzo obszernie poinformowana o wszechświatowym zasięgu działania Towarzystwa. Członkowie pozastołeczni zostali wymienieni z podaniem nicków oraz miejsca przebywania. Wymienione zostały także ich zasługi na polu i ku chwale. Najbardziej zadziwiła ją Nowa Zelandia a zachwycił Czarnocin - ten, głównie z uwagi na wiek foremki. I jeszcze co do wieku. Nie mogła się nadziwić, że tak się różnimy pod tym względem. smile))
        • edeka5 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 07:50
          Kanada pachnąca żywicą - Arkady Fidler
          • edyta95 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 10:29
            Pani redaktor bardzo sympatyczna i piękne imię posiadająca. Do naszej sekty by
            się nadała, ale trzeba by nad tym popracować. Charakter ma sprzyjający,
            poczucie humoru i na dodatek udało jej się zapanować nad ogólnym rozgardiaszem
            jaki jest nam przypisany. Nie przestraszyła się nas, choć sama jedna była a nas
            mrowie a mrowie. Jeden wniosek mi się nasunąl. Jak to strasznie trudno jest
            trzymać "gębę na kłodkę". Kazała nam mówić pojedyńczo i prawie się udało.
            Ciężko było.
            • edyta95 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 10:38
              Zaciekawiła się tez nami ta mądra póki co (zobaczymy po emisji) kobieta,
              ponieważ tworzymy społecznośc specyficzną. Mamy swoje bóstwo, króla, język,
              nawet rytuał inicjacyjny.
              Jak mi się cos jeszcze przypomni to obweszczę smile
              • groha Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 11:34
                Z okazji okazji przemyślałam to fenomenalne zjawisko, jakim jesteśmy i
                utwierdziłam się w przekonaniu, że jednak pod sektę podpadamy średnio. Prędzej
                takie z nas trochę tajemnicze plemię, albo jakiś unikalny szczep. I kto wie, czy
                już nie powinniśmy być pod ochroną... wink
                • mzrr21 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 12:03
                  Pierwszy raz jak zobaczyłam to Sommerset, to pomyślałam o jabłoniach i
                  kapitanie Bloodzie
                  • woloduch1 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 17:04
                    Brawo, Mzr! Tak jest, to "Kapitan Blood" Rafaela Sabatiniego. A swoja droga,
                    malenki szok, ze znasz to dzielo i to w dodatku tak dobrze.

Pozdrawiam

Woloduch
                    • mzrr21 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 18:07
                      Dlaczego szok?
                      • woloduch1 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 18:16
                        Z dwoch powodow. Po pierwsze - "Kapitan Blood" jest powiescia o piratach, a
                        wiec, tradycyjnie nalezy do kanonu "chlopiecych" ksiazek. Po drugie, kwitnace
                        sady Somersetu sa umieszczone na koncu ksiazki (co prawda, nieco wyeksponowane),
                        wiec nie wygladaja na takie znowu wazne. Ciekaw jestem, kiedy ostatni raz
                        czytalas te ksiazke?

Pozdrawiam

Woloduch
                        • mzrr21 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 19:15
                          Jesteś pewny, mnie sie wydaje, że jabłonie w Sommerset są pokazane (chyba dobre
                          określenie) w kilku miejscach. Czytałam z pięć-sześć lat temu, dopóki ją miałam
                          często wracałam do jakiś fragmentów. Za dobrych czasów mojego związku z ojciem
                          moich dzieci, czyli mniej więcej 1982-1990 na pytanie co bys chciała dostać na
                          jakąś tam okazję, odpowiedzia były "jabłonie z Sommerset". Ze względu na
                          nierealność marzeń, tak samo jak kapitan Blood mógł o jabłoniach przez jakiś
                          czas tylko pomarzyć.
                          • woloduch1 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 19:34
                            Jestem pewny. Po raz pierwszy mowi o nich Blood, kiedy lord Willoughby proponuje
                            mu objecie funkcji gubernatora Jamajki. Chwile potem lord wybucha i mowi o
                            jabloniach i jableczniku, zalecajac Bloodowi pozostanie chwilowo przy rumie i
                            Jamajce. I wreszcie w osatanim niemal zdaniu ksiazki admiral van der Kuylen
                            przypomina lordowi "kfitnace jablonie".

Pozdrawiam

Woloduch
                            • mzrr21 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 19:58
                              Dałabym sobie pare rzeczy uciąć, że nie tylko w tej finałowej scenie sa
                              jabłonie. Muszę odzyskać książkę.
                          • lol21ndm Re: Jablonie 30.03.07, 22:25
                            Coz, ksiazki nie czytalam. Ale nic straconego (- zyje jeszcze!)...

Co zas sie tyczy jabloni kwitnacych w Somerset, to wyjezdzajac z mojego osiedla
                            mam wlasnie teraz jedna taka dojrzala calkiem na terenie przychodni lekarskiej.
                            Pieknie biala jest wlasnie... smile
            • asia.sthm Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 13:57
              > trzymać "gębę na kłodkę". Kazała nam mówić pojedyńczo i prawie się udało.
              > Ciężko było.

Dzielni jestescie.
              Podziwiam i was i pania Redaktor.
          • woloduch1 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 30.03.07, 17:02
            Mialem cicha nadzieje, ze w odpowiedziach beda dwie ksiazki. Ale juz pierwsza
            sie zgadza. Brawo, Edeko!

Pozdrawiam

Woloduch
    • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 31.03.07, 22:17
      Dostałam maila od Pani Redaktor na temat audycji. Wklejam, sami przeczytajcie i powiedzcie kiedy ta audycja będzie?
      ---------------------
      Pani Krystyno,
      materiałów o was jutro trzeba szukać w info radia tokfm, nie wiem o ktorej to zalezy...i w poniedzialek...polecam słuchanie o 1645 bede o was opowiadac w popoludniu radia tokfm
      sciskam hau ahau
      Edyta
      ps jesli sie zalaczylo to przesylam jeden material smilemam nadzieje ze sie podoba podprowadzenie do niego pbrzmi tak to matriał na jutro :
      Jutro (pon2.04) urodziny jednej z najbardziej poczytnych polskich pisarek. Najhuczniej w tym roku 75 urodziny Joanny Chmielewskiej będzie świętował jej fanclub- Towarzystwo wszystko Chmielewskie. Ale żeby dołączyć do grona największych miłosników CHmielewskiej nie jest tak łatwo. Edyta Błaszczak
      • mzrr21 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 01.04.07, 10:48
        Nic z tego nie rozumiem
        • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 01.04.07, 11:15
          mzrr21 napisała:

> Nic z tego nie rozumiem
          ...
          Ja też niewiele a chciałabym więcej. smile
        • lylika Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 01.04.07, 11:18
          Gdybyście byli ciekawi dowiedzieć się czegoś bliższego o Pani Redaktor, to proszę:
          serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,53884,3345839.html
          • dorka_31 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 01.04.07, 12:41
            Chyba by mi się spodobała, bo widzę podobieństwo zainteresowań, ale pisze
            faktycznie jakoś tak bardzo niejasno...
            ...Ciekawe czy po tym opisie komuś uda sie tego posłuchać...
            A może ona tak specjalnie mąci, żeby nikt nie usłyszał tego, co zmontowała?
            Hmmmm...
            • lol21ndm Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 01.04.07, 13:21
              Ja zrozumialam, ale sluchac nie bede. sad Za daleko, a w Internecie nie moge
              (jesli jest taka mozliwosc), bo glosnikow nie mam. sad

Jakby ktos to nagral, to prosze o kopie. smile
              • mzrr21 Re: TOwarszysto Wszystko Chmielewskie - Poszukiwa 01.04.07, 14:30
                lol21ndm napisała:

> Ja zrozumialam, ale sluchac nie bede.

Zrozumiałaś, to bardzo proszę podrzuć przetłumaczony tekst. Więcej się tu
                ucieszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka